Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Dziewczyny na wymioty mnie bierze, zębów nie mogę umyć. Ale ze tak szybko? Moze to stres...
U mnie w ostatniej ciąży też szybko pojawiły się mdłości około 5 tyg chyba. Spróbuj najpierw coś przegryźć na szybko, może z głodu po prostu.
Chyba można już gratulować 🥳😍 rośnijcie zdrowo 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2023, 10:39
Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Jo_anna zazdroszczę ! Ti była jedna z ras, które chciałam, że względu na leniwość 😅 wyleczyłam się z ilosci sierści, jednak kocham bardziej czerń w ciuchach 😆 a u Ciebie widać, że bardzo bardzo u nich jej dużo 🙈 jednak wierzę, że jest najlepszym przyjacielem 😍
P.S. nie no ciąży w tym cyklu nie widzę, raz że niby nie było ovu, dwa, że robiłam dzisiaj ciazowy i biało 🤪
Paprota9418 - dobrze wiedzieć! Może mam takie same objawy 😅 kiedy wyniki starego?
Bialekk- ale Ci zazdroszczę tej Szkocji! Czekam na piękne zdjęcia z widoków 😋😍Bialeekk, Paprota9418 lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:U mnie w ostatniej ciąży też szybko pojawiły się mdłości około 5 tyg chyba. Spróbuj najpierw coś przegryźć na szybko, może z głodu po prostu.
Chyba można już gratulować 🥳😍 rośnijcie zdrowo 🍀O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, no pięknie ciemnieje! 🤩 Wybierasz się na betę?
KarolinaAnastazja, a jest szansa że to dopiero owulacja się zbiera tak późno? Miewasz takie przedłużone cykle? Ja raz miałam owu w jakimś 24 dc, to było po usuwaniu ósemek w tamtym cyklu.
Miłego weekendu Dinusie 😘 ja dzisiejszy dzień traktuje zupełnie nieświatecznie, jak sobotę. W sumie zaraz się bierzemy za sprzątanie bo póki co mieliśmy leniwy poranek 😁 ale my tak często leniuchujemy w weekendy.Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
kropka27 wrote:Meggi, no pięknie ciemnieje! 🤩 Wybierasz się na betę?
KarolinaAnastazja, a jest szansa że to dopiero owulacja się zbiera tak późno? Miewasz takie przedłużone cykle? Ja raz miałam owu w jakimś 24 dc, to było po usuwaniu ósemek w tamtym cyklu.
Miłego weekendu Dinusie 😘 ja dzisiejszy dzień traktuje zupełnie nieświatecznie, jak sobotę. W sumie zaraz się bierzemy za sprzątanie bo póki co mieliśmy leniwy poranek 😁 ale my tak często leniuchujemy w weekendy.
Tak, chce na betę, ale nie mam otwartego nigdzie labu dzisiaj ani jutro 🤦O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ja mam 3tyg, tak z apki wychodzi 🙈 22dc, owu jakos zawsze mam 9-11dc
O kurczę to faktycznie szybko 😱
Karolina to może jedak jakieś zawirowania w cyklu i owulka dopiero idzie 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2023, 11:32
Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Kropka/ joanna
Jedyne co to może się zawirować po antybiotyku...bo dostałam w razie W na grzybicę po badaniu drożności
No i zaczęłam sumiennie stosować miovellę
Innego pomysłu nie mam 🫥 -
Meggi110818 wrote:Tak, chce na betę, ale nie mam otwartego nigdzie labu dzisiaj ani jutro 🤦
Faktycznie szybko Cię dopadły mdłości w takim razie. Może to jednak stres lub coś innego?Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
nick nieaktualnyMeggi110818 wrote:I nasienie stare, 20 dni miało 🙈🤦
Edit. Doczytałam już o becie.
A mdłości to raczej albo głowa albo stres. Chyba trochę za wczesnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2023, 11:42
-
Olail stres na pewno jest ale pomysl, że to bardzo duży krok do przodu 😘 bądź dzielna 🍀 profesorek mówił ile to będzie trwało? Trzymam kciuki 🤞🏻 a kitek cudowny 🥰
Meggi no na pewno to już nie oszustka! 😁
Gratuluję jeszcze raz i trzymam kciuki za betę 🤞🏻
No i siostrzyczka doczeka się braciszka 😁
KarolinaAnastazja ja od razu pomyślałam u Ciebie o ciąży ale skoro robiłaś ciążowy to może naprawdę owulka zbiera się tak późno? 🤔
W takim razie nie pozostaje nic innego jak 🔥 tak aby nie przegapić 😁
Jo_ana jakie ten kot ma oczy 😍
Za takie widoki wybaczyłabym chyba ta wszedobylska sierść 😅🤣
Bialeekk no witam 😎
Spadłaś z przepuchlina ze schodów? 😬 O matko 😬 widzę, że wizyta już całkiem niedługo - czekam na relacje po i zaciskam kciuki za plan działania 🤞🏻
U mnie leci czas jak szalony 😊 czuję się naprawdę dobrze 😊 gdyby nie rosnący brzuch to chwilami zapominałabym, że jestem w ciąży 🙃 ogólnie to czekam na pierwsze ruchy, badania połówkowe i obserwuje jak waga startuje z tygodnia na tydzień 🤣
U mnie dzisiaj leniwy dzień 😴
Pogoda nie rozpieszcza ale zaraz zbieram się na pokazy z okazji 11 listopada - Mąż jest w kompanii honorowej więc z chęcią popatrzę jak strzela 😈
A później zabieram Go na obiad do jakieś fajnej knajpki i leniuchuje dalej 😎
Moon jesteś z Nami? 🧐🤗jo_ana, Bialeekk, paprotka17, Kil lubią tę wiadomość
-
Meggi gratuluję 💪🏻 daj znać czy udało Ci się znaleźć jakiegoś otwartego laba, czy będziemy musiały czekać na Twoją betę do poniedziałku 🤭
Olail jaki śliczny kociaszek i podpis idealny do jego wyrazu pyszczka ❤️ ja to w ogóle wszystkie koty kocham, jestem kociara od dzieciaka, później 5 lat na wolontariacie w fundacji… i wyobraźcie sobie, że przez te wszystkie lata nie złapałam toksoplazmozy (chociaż to było pierwsze podejrzenie przy tych problemach ze staraniami) 🤷🏼♀️
KarolinaAnastazja faktycznie jakiś pokręcony ten Twój cykl. Planujesz jakąś kontrolę u gina jeśli @ nie przyjdzie?
Paula29 kciuki za leczenie, mam nadzieję, że szybko zwalczycie to ureo 💪🏻
Amani fajnie, że się odezwałaśale rozumiem, że nie nadążasz, ja też czasami nie mogę nadrobić forum, a już zwłaszcza jak Dziewczyny rozmawiają o suplementach 🙈 totalnie nie jestem w temacie i wolę to przemilczeć, niż palnąć jakąś głupotę 😄
Paula29 lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Jo_anna boziu jaki piękny kot 😍 marzy mi się taki słodziuśnik I leniwiec co by leżał ze mną pod kocem 😅 kiedyś sobie takiego sprawię 🤞
Meggi może to stres powoduje nudności. Spróbuj coś delikatnego zjeść i odpoczywaj dużo 😘
KarolinaAnastazja ja też już miałam pisać że owulak wychodzi pozytywny w ciąży ale skoro ciążowy wyszedł negatywny to nie pozostaje nic innego tylko brać starego w obroty 😅😈
Lipcowa miłego popołudnia i pysznego jedzonka 🤤🍲
My dzisiaj pojechaliśmy z samego rana do lasu szukać naszej działki i nie znaleźliśmy 😅 a ludzi więcej w lesie niż grzybów 😁
No nic biorę się za sprzątanie, u nas tez leniwy dzień bez żadnych planów 😴Lipcowa, Mart768, jo_ana lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Mart768 wrote:Meggi gratuluję 💪🏻 daj znać czy udało Ci się znaleźć jakiegoś otwartego laba, czy będziemy musiały czekać na Twoją betę do poniedziałku 🤭
Olail jaki śliczny kociaszek i podpis idealny do jego wyrazu pyszczka ❤️ ja to w ogóle wszystkie koty kocham, jestem kociara od dzieciaka, później 5 lat na wolontariacie w fundacji… i wyobraźcie sobie, że przez te wszystkie lata nie złapałam toksoplazmozy (chociaż to było pierwsze podejrzenie przy tych problemach ze staraniami) 🤷🏼♀️
KarolinaAnastazja faktycznie jakiś pokręcony ten Twój cykl. Planujesz jakąś kontrolę u gina jeśli @ nie przyjdzie?
Paula29 kciuki za leczenie, mam nadzieję, że szybko zwalczycie to ureo 💪🏻
Amani fajnie, że się odezwałaśale rozumiem, że nie nadążasz, ja też czasami nie mogę nadrobić forum, a już zwłaszcza jak Dziewczyny rozmawiają o suplementach 🙈 totalnie nie jestem w temacie i wolę to przemilczeć, niż palnąć jakąś głupotę 😄
Nieeee, w lbn wszystko zamknięte. Jutro mogę w jednym lab, ale nie bede mogła juz we wtorek w tym samym potworzyć. Więc dopiero ponO ❤️
Z ❤️ -
Mart, dam sobie z max 4dni jak nie przyjdzie to mam dupka i wezmę 😊
Oj wygrabiłam liści stos od rana, chata wysprzątane. Jutro ciacho z malinami robię i mogę gości na kawie witać.
W 🐞 polecam perfumy do prania EDEN fuksjoey i pidrowy roz. Dla mnie fuksja to mega. Pachnie cały dom 😍😃 -
Meggi gratuluję 😊 oby wszystko było dobrze 🤞🍀Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
@Lipcowa Taa nie mam pojęcia jak spadłam z tych schodów, ale na szczęście tylko delikatnie się obdarłam i posiniaczyłam🤦🏽♀️😅
A knajpki zazdroszczę🤭 Co dobrego będziecie jeść?😁👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Karolina wyniki w pływaków już są wrzucałam je tutaj a posiewy mają być jakoś w tym tygodniu
Zanim ja wstałam to mąż już kończył sprzątać 🫣😮😮
Teraz rozgrywamy partyjkę w planszóweczki
https://zapodaj.net/plik-DxzVemM02s
I będziemy robić Ruskie pierogi🥟🥟
Śmiałam się wczoraj ze mam nadzieję że to było ostatnie moje sushi przez najbliższe 9 miesięcyMart768, Beezi, paprotka17, KoKos, Kil lubią tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Karolina wyniki w pływaków już są wrzucałam je tutaj a posiewy mają być jakoś w tym tygodniu
Zanim ja wstałam to mąż już kończył sprzątać 🫣😮😮
Teraz rozgrywamy partyjkę w planszóweczki
https://zapodaj.net/plik-DxzVemM02s
I będziemy robić Ruskie pierogi🥟🥟
Śmiałam się wczoraj ze mam nadzieję że to było ostatnie moje sushi przez najbliższe 9 miesięcyPaprota9418 lubi tę wiadomość