Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa wrote:KarolinaAnastazja jeszcze piłka w grze! 😁🍀
Pfry wg mnie też biochem, bo kreska widoczna bez doszukiwania się.
migotka mi weekend minął dość aktywnie - w piątek miałam wyjście na miasto z przyjaciółkami (nie ma to jak kobiecy vibe 😍), w sobotę zrobiłam ostateczne porządki na podwórku przed zimą, ogarnęłam domek i spędziłam dzień z chrześnica 🥰 później przygotowaliśmy crossy już na zamknięcie sezonu, a na koniec pokłóciliśmy się jeszcze żeby nie było za nudno 😅 także dzisiaj zrobiłam sobie domowe spa skoro i tak nie odzywamy się do siebie 🤷🏻♀️ no i ładuje akumulatorki na cały przyszły tydzień 😁 a jak u Ciebie? 😉 Pełna sił i zapału? 😊
U mnie nic ciekawego, stary na zjeździe był, więc ja spotkałam się z siostrą i chrześniakiem, który przechodzi intensywnie bunt dwulatka 😅 najpierw ciocia była super, a potem tylko ciocia odejdź i ogólnie nie mów do mnie teraz 🙃
Odbrałam męża z dworca, przygotowałam kolacje, film i spanko 😊 czy pełna sił i zapału, no właśnie nie bardzo 😅Angi90 lubi tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
6+4 IP krwiak, 7mm 💞
12+2 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
15+2 114g akrobatki 🌸
18+2 210g Hani 🐰
21+2 II prenatalne ok, 374g 🐨
Zostań ze mną 🙏
-
Migotka oho ten słynny bunt dwulatka niejednej śni się po nocach 🤣
A mój Stary to sama nie wiem.. chyba moje hormony nim rządzą 🤣siesiepy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wrzucam ciekawą rozmowę z doktorem z TikToka 🤔
https://youtu.be/CarWQmMIrb0?si=lRzYkFA2HAlro-jy
Dajcie znać co myślicie, ja jestem zaciekawiona tym co mówi, brzmi to logicznie ☺️Niaha lubi tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Dzień dobry w poniedziałek 🤗
Weekend zrobiłam sobie offline, żeby trochę głowa odpoczęła.
Ale u Was pięknie biało, zazdroszczę, u mnie deszcz i wiatrzysko 🥶
Paula mam nadzieję, że leczenie zakończone sukcesem i już teraz będzie z górki 💪🏼
Karolina jeszcze wcześnie, także może jeszcze coś się wykluje 🤞🏻 ale zazdroszczę tego morza 🥹
Emka szykuje się u Was gruby tydzień, trzymam kciuki, aby wszystko poszło gładko, biopsja się nie stresuj, chwila moment i po wszystkim, będzie dobrze ✊🏻🍀
Rozala mądrze mówi, ja się zgadzam z doktorem, w dzisiejszych czasach niestety wszystko to co nam sprzedają to jeden wielki syf i robią to po to byśmy chorowali, by koncerny farmaceutyczne na nas zarabiały, niestety to jest biznes 🥺
Lecę do pracy pewnie nie będę miała zbyt wiele czasu dzisiaj, po pracy jadę prosto na paznokcie i jeszcze chciałam zajechać po buraki, żeby nastawić zakwas, ale nadrobię Was na pewno wieczorem.
Udanego i znośnego poniedziałku 😉🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 05:38
Emka06, Paula29 lubią tę wiadomość
Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Cześć laski
U mnie weekend intensywnie... Najpierw piątek koncertowo z młodą (Kwiąt Jabłoni w Łodzi - coś pięknego<3) wróciłyśmy koło 1 w nocy xD W sobotę intensywnie produkcja tortu szła... W niedzielę ciąg dalszy tortowego szaleństwa... Po raz kolejny obiecuje sobie, że to był ostatni tort - tyle nerwów mnie to kosztowało xD Po południu impreza ta urodzinowa - a ja dalej przeziębiona
jedna "ciocia" w ciąży
więc siedziałyśmy po przeciwnych stronach pokoju xP w sobotę i niedzielę trochę z K. poserduszkowaliśmy w wolnej chwili i wczoraj w śluzie niteczki krwi widziałam - łudziłam się, że to z "przetrenowania" xD ale dzisiaj czerwono żywa krew...
przeważnie @ zaczyna mi się od takiej brunatnej/brązowawej a teraz od razu piękna czerwień? Miałam rano testować, ale chyba nie ma już sensu... Z tego wszystkiego zapomniałam z domu telefonu
dobrze, że forum i tak ogarniam na kompie w pracy xD
@Lipcowa - przywal staremu jak Cię denerwuje!xD teraz masz wymówkę xP "to nie ja! to hormony!"xDLipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
rozalaa wrote:Dziewczyny wrzucam ciekawą rozmowę z doktorem z TikToka 🤔
https://youtu.be/CarWQmMIrb0?si=lRzYkFA2HAlro-jy
Dajcie znać co myślicie, ja jestem zaciekawiona tym co mówi, brzmi to logicznie ☺️2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
🔜 PRP?
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Hejka
Miłego tygodnia laseczki 😊
Rozalka, śniłaś mi się😅 napisałaś Nam tu, że w piątki popołudniu bierzesz dodatkowe zmiany,bo będziesz sędziować w szermierce, a nikt nie chciał się zgodzić,więc padło na Ciebie 🤣
Beezi, Marti27, rozalaa, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
6+4 IP krwiak, 7mm 💞
12+2 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
15+2 114g akrobatki 🌸
18+2 210g Hani 🐰
21+2 II prenatalne ok, 374g 🐨
Zostań ze mną 🙏
-
Dzień dobry w poniedziałek! Obiecywałam Was nadrobić wczoraj wieczorem, ale... No nie dałam rady...🤷♀️ Wróciliśmy ze Starym z budowy, zamówiliśmy pizzę w tramach obiadu, odpaliliśmy jakiś serial na Disney+ i... Oboje padliśmy. Ale już się biorę za nadrabianie...
U Was ciągle taka beznadziejna pogoda? Na Warmii deszczowo, wietrznie, nooo, okropnie.
KarolinaAnastazja, u mnie jeszcze 9 dpo była biel vizira, dopiero 13 dpo pojawiły się kreski i to nie jakieś spektakularne. Także 7/8 dpo nic nie ma to jeszcze nic straconego. Trzymam kciuki. 🤞
Moon, mam nadzieję, że te opaski pomogą. Dawaj znać. Aaa, jak przeczytałam o słonych paluszkach i coca-coli od Lipcowej to (jeszcze nie w ciąży) ratowałam się podobnym zestawem, tylko u mnie wlatywały krakersy. I co prawda, to prawda, ja również jakoś nie mogę się odnaleźć na miesięczynym. Jak człowiek był na bieżąco, kojarzył historie dziewczyn to jakoś tak zupełnie inaczej było. A teraz... Nigdzie sobie człowiek miejsca nie może znaleźć... 🤷♀️ Trzeba chyba jakiś wątek Dino-ciążowy otworzyć. 😅
Lipcowa, a Twój Stary, co, zapomniał, że żona w ciąży? Trzeba Mu przypomnieć? 😅
Kil, tulę za początki 🐒. Oby okazało się, że to pierwszy dzień Twojej ciąży. Teraz ze Starym już OK to idealny moment.A jak tort? Pewnie zrobił furorę?
Emka, kciuki za dzisiejsze badania Twojego Starego. 🤞Emka06, Kil, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane. 😇
Stary wczoraj siedział do 3 w nocy żeby zamontować rurki i przepustnice do wlotu, chociaż zasugerowałam mu że przecież skoro wołamy fachowca który ma nam stawić kominek to nie musimy się przecież na tym znać i oczekujemy kompleksowej usługi od a do z. Albo chociaż informacji że mamy coś przed nim wykonać sami.
I co? No i przyjechał dzisiaj i powiedział że nie potrzebnie to stary montował i trzeba rozmontować. 👀😅
Rozalaa na pewno sporo jest w tym prawdy, ale też bardzo nie lubię tego typu narracji jaka pan doktor uskutecznia. Trochę węszę wszędobylskie spiski. Nie zaprzeczam że jest teraz wszędzie pełno chemii i trzeba promować ekologiczne rolnictwo i żywność, promować zakup mniej przetworzonej żywności, ale co mi da informacja że przykładowo jabłka są pryskane tona chemii i ono nie jest tak samo zdrowe jak 100 lat temu? Mam tego świadomość, ale nie zawsze mogę cokolwiek z tym zrobić.
Jak sama sobie nie wyhoduje w ogródku to w sumie nigdy nie wiem czy ktoś tego syfem nie pryskał. A jakbym mieszkala w bloku to chyba tylko na balkonie mogłabym hodować. 😅 Narracja jest taka trochę agresywna według mnie, ja bardzo nie lubię jak ktoś tak próbuje zmieniać mój światopogląd, a sporo ludzi aktualnie próbuje tak to robić: "naziwege" czy tzw. "szury".
Dobry przykład to ryby. Zalecają mi jeść zdrowe ryby jak łosoś 3 razy w tygodniu minimum, ale takie ze znanego źródła i w ogóle eko, nie hodowlanego. Wszystko spoko, ale jedyne miejsce, gdzie te ryby mogę kupić to biedronka czy dwa razy dalej Lidl. 🤪 Nie mam żadnego rybnego nawet w okolicy.
Kil tulę Cię, może jednak to jest jakieś wysiłkowe plamienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 08:28
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Cześć dziewczyny 😊
Lipcowa gdzieś czytałam że ojcowie też przechodzą zmiany hormonalne w trakcie ciąży u partnerki😆 Nawet może im się zmienić przez to delikatnie głos. Jak znajdę artykuł to tu wrzucę 😊
Jo_ana u mnie też niestety szaro i brzydko, deszczowo i wietrznie i widzę że tak ma być cały tydzień 🥴 Ciepły barszczyk w takie dni będzie jak znalazł 😊
Kil przykro mi że przyszła 🙉🫂 no chyba że się nie rozkręci? U mnie raczej dziś będzie, bo już czuję delikatnie skurcze.
Emka06 trzymam kciuki za Starego i za Ciebie żeby wszystko było ok 🤞🏼 wyniki Starego te podstawowe będziecie mieli dziś ?
Rozalaa ciekawa jestem tego filmiku, obejrzę jak się w pracy ogarnę😅 wkurza mnie jak pomyślę ile ta niepłodność kosztuje. Do końca roku zapłacimy jeszcze 1000-2000 zł zależnie od tego jakie mi wyjdą KIRy i czy pójdę na wizytę w grudniu. Przez to zrezygnowaliśmy z wyjazdu ze znajomymi.
Miłego dnia! 😊
Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Paula29 wrote:Emka06 trzymam kciuki za Starego i za Ciebie żeby wszystko było ok 🤞🏼 wyniki Starego te podstawowe będziecie mieli dziś ?
rozalaa lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
🔜 PRP?
Emka, kciuki zaciśnięte ✊✊
Paula, za Was też zaciskam mocno, żeby to był koniec leczenia i coraz bliżej celu ✊
Jo_ana, jak się czujesz? ❤️
Migotka, sen z Rozalą wcale nie wydaje się taki nieprawdopodobny 😂🙈
Siesiepy, zgadzam się z tą agresywną narracją, chociaż obejrzałam po łebkach i wyrywkowo, weszłam potem na opinie na znanym lekarzu i mam mieszane uczucia, szczególnie po kilku opiniach kobiet we wczesnej ciąży lub tych, którym zanegował diety rozpisane przez dietetyków...
Zosis, Kraków też deszczowy i okropny 😥 Czy u Ciebie w tym tygodniu pierwsza wizyta czy to dopiero za tydzień? 🤞
Kil, przytulam ❤️🩹😥 Pokażesz tort? 😍
Angi, czekamy na relację po weekendzie 😉
Białek, zdziałałaś coś w kwestii terminu?
Miłego tygodnia Dinusie ❤️Emka06, Kil, Paula29, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Hej Dziewczyny w nowym tygodniu. Czytam Was na bieżąco, ale żeby tak solidnie odpisać, to nie ma kiedy 🙈 Wykańczanie domu nas wykańcza. RinTinTin pytałaś ostatnio jak nam idzie. Ogólnie do przodu, gładzie zrobione, w tym tygodniu łazienki i płytki. W kolejnym tygodniu podłogi z paneli. Kuchnia zamówiona. Cały czas nastawiamy się na Święta w nowym domu, niezależnie od jego stanu 😜 Ale finansowo robi się coraz trudniej, chcemy jeszcze trochę ogarnąć ogródek, ale nie wiem czy budżet to udźwignie 🤷
Emka 🤞 za Was. Czekamy na update 😉 A ile będziesz czekać na wyniki biopsji?
Lipcowa napisz coś więcej jak to się przejawia. Żebyśmy były przygotowane 😜
Paula, z tymi finansowymi sprawami mam tak samo. Po prywatnie zrobionej histeroskopii i drożności teraz Stary będzie robił wszystkie badania hormonalne. Ja mam iść na kontrolna wizytę i tak to się kręci 🤑
Kil przytulam za 🐒 odpoczywaj dzisiaj 🫂
Jo_anna nowe paznokcie to dobry plan na poniedziałek 😀
Angi, już po weekendzie, wracaj do nas 💞
Emka06, Kil, jo_ana, Beezi, Paula29, Angi90 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Niestety chyba nie wysiłkowe
Byłam 3 razy w toalecie i ciągle jakaś tam ta krew widoczna
no nic... zaciskam zęby i zaczynamy nową szansę
chociaż w kiepskim nastroju...xD co do tortu to niewiem czy był taki super xD kremy mi mega smakowały
co do ozdób to nie jestem jakoś zadowolona...xD ale byłam taka zdechła, że dobrze że cokolwiek wyszło xD zdjęcia robili goście więc katastrofy też nie ma xD
@Paula to zaczynamy razem 1 dzień ciąży?=>
@Siesiepy no musiał nie?xD ale przynajmniej wie, że SAM zamontować da radę jakby ponownie musiał xP
@Beezi jak nie zapomnę to jutro dodam jakąś fotkę - ale głupio bez telefonu...jak bez ręki xDWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 09:21
Paula29 lubi tę wiadomość
-
Bambi92 wrote:Emka 🤞 za Was. Czekamy na update 😉 A ile będziesz czekać na wyniki biopsji?2024
3 x IUI
2025
🔜 PRP?
Emka06 wrote:Około dwóch tygodni. A ja trzymam kciuki za to, żeby Wam się udało zrealizować wszystko zgodnie z planem🤞☺️
Nieźle, dwa tygodnie szybko zlecą. Świetnie jesteście zaopiekowani w Waszej klinice. Ja w tym cyklu odpoczywam, to będę przeżywać Twój 💓
Emka06 lubi tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny
iść zbadać proga, może będę wiedzieć czy na 100% była owu ? Czy dać sobie spokój ?
A jesteś 7 dpo dzisiaj ? Jak dawno nie badałaś to idź.
Beezi czuję się zwyczajnie, nic szczególnego się nie dzieje 😏Beezi lubi tę wiadomość
Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Części dziewczyny!
Dobrego tygodnia życzę ! ❤️
My rozpoczęliśmy tydzień z przytupem bo mąż miał rano wypadek. Ale na szczęście nic mu się nie stało.
Miało być mniej stresów teraz i co i dupaaa….
Trzymajcie kciuki za to żeby 🦍 przyszedł jutro albo pojutrze 🤞 -
Beezi wrote:Zosis, Kraków też deszczowy i okropny 😥 Czy u Ciebie w tym tygodniu pierwsza wizyta czy to dopiero za tydzień? 🤞
Wizyta już w środę, za to mocno późno, bo dopiero 19.20, bo chcieliśmy razem ze Starym iść. Także jeszcze praktycznie pełne 3 dni. 😬
Paprota, co się stało?! Dobrze, że Mężowi nic nie jest, to najważniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 10:00
Beezi, Angi90 , siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość