X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Clausix mój mąż dalej nie ma wyników wymazów bo były wysłane do alabu. Już 3 razy był to wyjaśniać.
    Babeczka mówi że badanie było wykonane teoretycznie jest jego wynik ale ona nie może mu go wydać bo przez ten atak muszą dodatkowo potwierdzić czy to jego itp

Gdybym czekała na wyniki bety to bym ich pozabijała :P a tak to siedzę grzecznie i czekam :P jutro najwyżej na infolinię zadzwonię i może będę mogła w punkcie odebrać, jeżeli się nie da przez neta.

Paprota9418 lubi tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana, czyli lecicie w tym miesiącu z kolejną IUI? ✊ Oby albo przyniosła niespodziewane efekty, albo faktycznie odbębnijcie jak najszybciej, żeby mieć otwartą drogę do IVF 🍀

Zosis, niektórzy jak widać śpią, niektórzy mają zadyszki, a niektórzy rzygają, no jak nic błogosławiony stan 😅🙈 Oby dalej było lepiej ✊🍀

Marti, czekam na zdjęcie Kropka ✊

Paprota, oby ta 🐒 jednak dotarła jak najszybciej 🤞

Lipcowa, w pokoju nadal grajdołek, meble są, ale musimy uporządkować wszystko inne, bo nadal stoi tam m.in rowerek treningowy i nie ma gdzie postawić łóżeczka 🙈 Więc jak ogarniemy to pewnie coś wrzucę, zobaczymy kiedy się wyrobimy przy trybie pracy Starego 🙄

Oficjalnie mogę to napisać - o ile nie zacznie się wcześniej to dokładnie za miesiąc 🤯 mam przyjęcie do szpitala na CC albo indukcję porodu, zależy czy Bąbel zacznie współpracować 🙈
    Kropka, muszę być gotowa na ten grudzień 😅 Ale szczerze mówiąc o ile wiem, że urodzić jakoś muszę i większy strach mam przed pobytem w szpitalu niż samym porodem, to jestem przerażona wizją powrotu z Bąblem do domu, tutaj kompletnie nie wiem na co się szykować i jak się przygotować 🙈

Białek, KarolinaAnastazja, Clausix trzymam kciuki za wyniki ✊✊✊✊

Pfry, jak u Ciebie?

Aśś, dobrze, że w końcu dali znać i faktycznie, niech żałują. Jak sprawa z tymi badaniami klinicznymi w obecnej pracy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 17:13

jo_ana, moonflower, Lipcowa, siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Jo_ana, czyli lecicie w tym miesiącu z kolejną IUI? ✊ Oby albo przyniosła niespodziewane efekty, albo faktycznie odbębnijcie jak najszybciej, żeby mieć otwartą drogę do IVF 🍀

Zosis, niektórzy jak widać śpią, niektórzy mają zadyszki, a niektórzy rzygają, no jak nic błogosławiony stan 😅🙈 Oby dalej było lepiej ✊🍀

Lipcowa, w pokoju nadal grajdołek, meble są, ale musimy uporządkować wszystko inne, bo nadal stoi tam m.in rowerek treningowy i nie ma gdzie postawić łóżeczka 🙈 Więc jak ogarniemy to pewnie coś wrzucę, zobaczymy kiedy się wyrobimy przy trybie pracy Starego 🙄

Oficjalnie mogę to napisać - o ile nie zacznie się wcześniej to dokładnie za miesiąc 🤯 mam przyjęcie do szpitala na CC albo indukcję porodu, zależy czy Bąbel zacznie współpracować 🙈
    Kropka, muszę być gotowa na ten grudzień 😅 Ale szczerze mówiąc o ile wiem, że urodzić jakoś muszę i większy strach mam przed pobytem w szpitalu niż samym porodem, to jestem przerażona wizją powrotu z Bąblem do domu, tutaj kompletnie nie wiem na co się szykować i jak się przygotować 🙈

Pfry, jak u Ciebie?

Aśś, dobrze, że w końcu dali znać i faktycznie, niech żałują. Jak sprawa z tymi badaniami klinicznymi w obecnej pracy?

Na kiedy masz termin? ☺️
    Mam córkę z 30.12😀

KiniuśiKinio lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Na kiedy masz termin? ☺️
    Mam córkę z 30.12😀
    Termin mam na 02.01, ale dedlajn przyjęciowy 27.12 ze względu na cukrzycę 😉

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • aśś Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:

Pfry, jak u Ciebie?

@Marti, czekamy na zdjecia 🙂

@Lipcowa, no pięknie sie zaokraglasz 🙂 zazdraszczam po tysiąc takiej figury 🙂

@joanna, szkoda, że tak sie ten cykl potoczyl 😓 dziwne, ze w wielu przypadkach to IUI nie przynosi takich rezultatów jak trzeba, chociaz omija sie troche trudnosci. Mam nadzieję, ze kolejny cykl bedzie Twoj 🙂

@Beezi, jejku jak ten czas zleciał, przecież Ty juz na wylocie, już za miesiąc bedziesz tulic Maleństwo ❤️

@Paprota, wywoluje Twoja @ do tablicy...

Ja jutro ide na kontrole czy pecherzyk pękł (wyjatkowo jeden ovitrelle, bo tyle mieli w aptece ktorej mam recepte roczna otwarta)...
    A co do badań klinicznych, to powoli zagospodarowuje czas w pracy i wdrażam się w politykę itd., czeka mnie ogrom swojej pracy, ale myślę, że to jest tego warte 🙂

Beezi, jo_ana, Lipcowa lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że nie napisałam wcześniej o której ta wizyta ale prosto z pracy jechałam do lekarza i nawet nie miałam czasu. Na USG wszystko w porządku na ten moment. ☺️ kropek rośnie ale serduszka jeszcze nie ma. Według usg wychodzi 6+3 a według OM 6+1

20231127-175038.jpg

Bialeczku czyli ruszyłaś do przodu 🥰 fajnie jak coś się dzieje nie? 😁

Zosis dobrze że masz możliwość pracy zdalnej, korzystaj z tego ile możesz 😘

Mart dziękuję że pytasz. No weekend ciężki bo zaczęły się mdłości a dzisiaj z grubej rury bo wisiałam w pracy na kibelku niestety 🤮 ale mam już jakieś tabletki z apteki i będę się nimi ratować.

Aśś z pozytywów to tyle że chociaż zadzwonili 🙄 szkoda ze tak późno i szkoda ze zrezygnowali z Ciebie 🫂

Lipcowa mam nadzieję że u księżniczki wszystko dobrze 🧚‍♀️

Jo_anna cieszę się że samopoczucie już lepsze ☺️ od tego cyklu już zaczynasz stymulację?

Beezi o kurcze to już 😳 ale ten czas leci. Ja też czekam na zdjęcie z pokoiku bąbla. Mam nadzieję że jednak uda Wam się na spokojnie dokończyć ten remont. Będziesz mogła liczyć na pomoc kogoś bliskiego oprócz męża?

Angi kochanie wszystko okej? 🥺

Mart768, Clausix, Beezi, KarolinaAnastazja, ChocoMonster, Nataliii, Bialeekk, aśś, Czekajac_nacud, KoKos, Emka06, Lipcowa, kropka27, siesiepy, jo_ana, RinTinTin, Kil, Angi90 , justme lubią tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti cudowne wieści i kropeczek 😍 jestem na stymulacjach od lipca z dwoma przerwami.

Bezzi tak jeśli stymulacja przebiegnie pomyślnie to podchodzimy 3 raz do iui w grudniu.
    Pierwszy zastrzyk za mną, za tydzień podgląd i okaże się ile jajek tym razem.

Kurde dziewczyny ale akcja z tymi Waszymi wynikami 🥴 współczuję tego czekania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 18:26

Marti27, Beezi, siesiepy lubią tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam pierwszy rzut wyników i wszystko w normie
    Tsh piękne 2.0
    Stosunek lh : fsh 0.8

Pozostałe z kliniki w normie lub ujemne

Jedne co to prolaktynę mam 28.7 a norma jest do 23 ale nie biorę tego pod uwagę bo stary rano mnie wkurzył bo mi kluczyki przerąbał do firmy i szukałam z rana przed pobraniem krwi (to badanie jest dla mnie nie wymagane w klinice)

jo_ana, siesiepy, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy wyniki będę miała do odebrania dopiero w środę🙄 A starego badanie nasienia zrobimy chwile przed wizyta i będzie dopiero do odebrania 5 grudnia 😑

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024! 3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti27 wrote:
    Przepraszam że nie napisałam wcześniej o której ta wizyta ale prosto z pracy jechałam do lekarza i nawet nie miałam czasu. Na USG wszystko w porządku na ten moment. ☺️ kropek rośnie ale serduszka jeszcze nie ma. Według usg wychodzi 6+3 a według OM 6+1

20231127-175038.jpg

Bialeczku czyli ruszyłaś do przodu 🥰 fajnie jak coś się dzieje nie? 😁

Zosis dobrze że masz możliwość pracy zdalnej, korzystaj z tego ile możesz 😘

Mart dziękuję że pytasz. No weekend ciężki bo zaczęły się mdłości a dzisiaj z grubej rury bo wisiałam w pracy na kibelku niestety 🤮 ale mam już jakieś tabletki z apteki i będę się nimi ratować.

Aśś z pozytywów to tyle że chociaż zadzwonili 🙄 szkoda ze tak późno i szkoda ze zrezygnowali z Ciebie 🫂

Lipcowa mam nadzieję że u księżniczki wszystko dobrze 🧚‍♀️

Jo_anna cieszę się że samopoczucie już lepsze ☺️ od tego cyklu już zaczynasz stymulację?

Beezi o kurcze to już 😳 ale ten czas leci. Ja też czekam na zdjęcie z pokoiku bąbla. Mam nadzieję że jednak uda Wam się na spokojnie dokończyć ten remont. Będziesz mogła liczyć na pomoc kogoś bliskiego oprócz męża?

Angi kochanie wszystko okej? 🥺

Piękny kropeczek🥹❤️🤞🏽
    Kiedy następna wizyta?😘

Jesteśmy w 7 niebie, że wreszcie coś się dzieje🤭
    Już bliżej niż dalej!

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024! 3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti27 cudo 😍

Marti27 lubi tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Piękny kropeczek🥹❤️🤞🏽
    Kiedy następna wizyta?😘

Jesteśmy w 7 niebie, że wreszcie coś się dzieje🤭
    Już bliżej niż dalej!

7 grudnia u lekarza który będzie mi prowadził ciążę 😊🤞

Też myślę że do celu już coraz bliżej, najważniejsze to działać! 🍀

Bialeekk, Angi90 lubią tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

✅️AMH 1,78
    👉Niska Ferrytyna

👉 Ruch postępowy 1,07%

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Termin mam na 02.01, ale dedlajn przyjęciowy 27.12 ze względu na cukrzycę 😉

Ja z córką miałam 03.01 ale zaczęło się wcześniej

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti27 wrote:
    7 grudnia u lekarza który będzie mi prowadził ciążę 😊🤞

Też myślę że do celu już coraz bliżej, najważniejsze to działać! 🍀

Super maluszek❤️
    Mi wizyta wypada na 6+4 z okresu, teraz nie wiem czy nie przenieść o kilka dni żeby trafić juz na serce 🤔

Marti27 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Super maluszek❤️
    Mi wizyta wypada na 6+4 z okresu, teraz nie wiem czy nie przenieść o kilka dni żeby trafić juz na serce 🤔
    ja miałam wizytę z serduszkiem na 6+1, myślę że to duża zależy od sprzętu jakim lekarz funkcjonuje 🤣

Może mój Doktorek ma DOBRY SPRZĘT 😅😅😎😎🥰🥰😂😂😁😁

(Mówiłam Wam jak stary go zakwitował? wyjeżdżamy spod gabinety... taka cisza... stary nie wie co powiedzieć i nagle mówi - młody ten doktor 🤣)

Lipcowa, siesiepy, Clausix, Mart768, Kil, Angi90 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Super maluszek❤️
    No właśnie ja trochę już liczyłam na serduszko ale narazie jestem spokojna bo za półtora tygodnia mam kolejną wizytę. Może faktycznie dużo zależy od sprzętu tak jak pisze Moon. Ja bym chyba nie zmieniała terminu na Twoim miejscu ☺️

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

✅️AMH 1,78
    👉Niska Ferrytyna

👉 Ruch postępowy 1,07%

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Emka fakt, to forum to skarbnica wiedzy. Dosłownie. Chyba nie ma tu wątku którego ktoś nie poruszył kiedyś... Mam jeszcze ten mój ActiFolin lek 2mg kwasu foliowego, muszę rozważyć czy staremu nie dorzucać, póki co właśnie tego albo większej dawki tego z ostrovitu. Witaminę e z aliness je od niedawna i na pewno nie wpłynęła znacząco na tamte wyniki. Dokoptuję mu pewnie kapsułkę. No i ten resveratrol. A jak cenowo wychodziły te leki w porównaniu do supli? Może warto od razu umawiać się do endokrynolog-androlog i niech coś przepisze? Boje się, że w klinice mimo dobrych innych parametrów nasienia, przy tym HBA uznają, że tylko in vitro. :p Znowu.
    Bardzo korzystnie cenowo wychodzą te leki, bo opakowanie kwasu foliowego kosztuje 5,03 zł za 30 tabletek, czyli starcza na miesiąc. Witamina E też zawiera 30 tabletek i na DOZ-ie kosztuje 13,49 zł, z tym że przy męża dawkowaniu jedno opakowanie starcza na 10 dni. Przy takich sporych dawkach i tak to wychodzi korzystniej niż suple 😁

siesiepy lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis jeśli wytrzymasz w tej niewiedzy do porodu to będziesz dla mnie najwyższym guru cierpliwości 😁 🙈 nie spotkałam nigdy nikogo kto wytrzymałaby tyle czasu 🙈

Kropka ta niepewność przed wizytą niestety chyba nie mija także trzeba się przyzwyczaić 😉 ale będzie tylko dobrze 🍀🤞🏻

Beezi to już tylko miesiąc 😱 ale poradzisz sobie ze wszystkim - zobaczysz 😁 co do powrotu z noworodkiem to widziałam takiego śmiesznego tik toka z pieskiem - jak znajdę to wrzucę 🙈

Jo_ana trzymam kciuki żeby ten grudzień był dla Was magiczny 🍀🤞🏻🍀

Marti piękny cud 😍 z każdą wizyta będzie wszystko coraz bardziej widoczne 🥰

Nie podrzucę Wam zdj usg, bo Mała nie chciała z Nami dzisiaj współpracować 🙈 ciągle fikała, uciekała przed usg, a na 3d zasłaniała się ręka 🙄 ledwo doktorek zdążył pomiary zrobić - ma 350g i prawie 21 cm bez nóżek - chyba szykuje Nam się duża panna 🙈 mam nadzieję, że na połówkowych będzie grzeczniejsza 🙃

kropka27, jo_ana, siesiepy, Marti27, Mart768, Emka06, ChocoMonster, Kil, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka hahahah odpaliłaś tryb ciężarówki. 😂 Teraz wyprawa do auta będzie zajmować Ci 2h. A nie mogłabyś poprosić o 100% zdalne przez wzgląd na twój aktualny stan?

Paprota tulę mocno, trzymaj się tam. Wróć do nas kiedy będziesz chciała. 🍀

KarolinaAnastazja ej ekstra że te co masz są git. To teraz czekamy dalej. :D zawsze możesz dla spokojnej głowy niepokalanka dorzucić do tabletek/w formie ziół. Niedrogi, a poradzi sobie z ewentualną prolaktyna. :)

Jo_anna dlatego się nie załamuje i działamyyy. A macie juz przewidywana datę IUI? :) czy dopiero po podglądzie będzie wiadomo?

Kropka trzymamy kciuki za to żeby było dobrze. 🤞

Współczuję Wam przebojów z alabem w takim razie. 😳

Clausix ja testuje 30.11 planowo i coraz bardziej się skłaniam przed tym żeby nie sikać na patyka szybciej. Jeszcze dzisiaj wylazła mi opryszczka na ustach i już chyba w ogóle mi się odechciało. 😅 Jutro dojdą testy to zobaczymy czy twarda będę dalej. 🤷 Chociaż dlaczego niby teraz miałoby nam się udać? Z przekory losu bo w sumie lepiej by było żeby teraz jednak nie wyszło i żeby ogarnąć ta szyjkę macicy? 🥴

Beezi jak to leci. 😳 Ciekawe czy czeka cię świąteczne/sylwestrowe bobo czy noworoczny cud. Jest jakaś opcja która bardziej preferujesz? Ostatnio oglądałam jakiegoś głupiego tiktoka o świeżej matce. Wstawiona wszędzie dziwnie wykrzywiona w zapytaniu twarz z pytaniem "co się z tym robi" i podpis "pierwsze dni z noworodkiem w domu" 😅

Aśś no to trzymam kciuki żeby ten jeden Ovi wystarczył 🤞

Marti jaki cudowny kropencjo! 😍 niech mu tam jest u Ciebie wygodnie!

Bialekk o czyli prawie na mikołaja. 😅 Do środy w sumie jeden dzień został, wytrzymasz. 🤫

Moon dobrze że stary nie skomentował jego sprzętu bo to dopiero byłoby dziwne. 😂 Ale ze co, zazdrosny jest że taki młody i przystojny cię tam obraca? 😂

Emka o kurde, przecież to dużo mniej niż za suple z dużo niższa dawka. Spróbuję w takim razie jeszcze w grudniu umówić nas na kontrol do endokrynolog-androlog. 30.11 będę w szpitalu to zapytam. 🔥

Lipcowa twoje bobo to szalone jest. A może zjadłaś coś słodkiego przed badaniem jakoś i po prostu dostała haju cukrowego? :D

Marti27, Emka06 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d

~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że 🦍 przestał tańczyć wreszcie tańce ludowe i wystraszył się terminu u p doktor. Zaraz po telefonie się pojawiła hah
    Przywitałam ją z radością jak nigdy :)

Boże nawet nie wiecie jakiego miałam doła a teraz jak świat stał się lepszy 🫣🫣
    Zmieniam ten termin na 9/10 dzień cyklu na podgląd kurnika ❤️🤞 od jutra zaczynam brać Clo i jestem trochę przerażona nie wiem czego się spodziewać…😮

Karolina dołączam do Ciebie i rozwalamy ten grudniowy bank ! :)
    Super że wszystkie badania są w normie ! Teraz tylko kciuki za twojego Starego 🤞🤞🤞🤞

Beezi ale piękny czas Was czeka !❤️🤞 dacie sobie radę nic się nie martw 🥰 będziesz mogła liczyć na pomoc kogoś jeszcze oprócz męża ?

Mart piękny Bąbel 🤞❤️ jak się czujesz ? :)

Lipcowa Boże jaka już duża pannica ! ❤️ a przecież to wszystko było tak niedawno.. 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2023, 20:36

Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ