Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
kropka27 wrote:Och Siesiepy, współczuję że pechowo nie było tego lekarza.
Angi, ten czerwiec będzie szybciej niż byś się spodziewała. Przecież dopiero co był czerwiec 23, a jak zleciało do grudnia? 😁 Będzie dobrze, a gdybyś miała jakieś wątpliwości co do samej procedury, to jest już nas tu trochę. Ależ mnie cieszy ta ustawa. Zagłębiałyście się w szczegóły? To całkowita refundacja?
Amunicja, mam nadzieję że dostałaś naklejkę dzielnej pacjentki 😁 super, że samopoczucie dobre. Trzymam kciuki za wyniki 👌
Dziewczynki moje, ja czuję się dobrze, dziękuję 😘Choć dzisiaj taka senność mnie ogarnęła, że stoczyłam wielką walkę ze sobą żeby dotrwać do końca pracy. A po pracy przestałam walczyć i poszłam spać 😴 No i wczoraj po wizycie miałam powtórkę z plamienia. Delikatna krew na papierze przez chwilę, później już tylko brązowe zabrudzenia. Dziś póki co spokój, wczoraj starałam się nie panikować, bo wizyta mnie mocno uspokoiła. Mam nadzieję że już się to nie będzie powtarzać.
Marti, a Ty już w domku? Jak się masz?
Nie ja jeszcze leżę na oddziale ale dobrze się czuję. Nic złego się nie dzieje, wyniki mam dobre. Jak już mnie wzięli na szpital to pewnie te 3 doby muszę poleżeć niestety 🤷♀️
Oj tak senność jest wykańczająca 🥱 dobrze ze to tylko delikatne plamienia, może faktycznie już się uspokoiło u Ciebie skoro dzisiaj nic się nie działo ☺️Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Marti, jak nic się nie dzieje to może przed weekendem Cię wypuszczą. 😉🤞
Amunicja, wzorze pacjenta. 🧡 Kiedy wyniki badania?
Siesiepy, najgorzej, jak wiadomo, że nic niewiadomo. Też ciekawe, że wcześniej widzieli wyniki i zapisali Cię na wizytę, a teraz wyniki jednak niejednoznaczne i do powtórzenia. 🤷♀️ Trzymam kciuki za bardziej konstruktywną wizytę u kolejnego lekarza. 🤞
Rintintin, ja tam trzymam kciuki, żeby invitro wiosną już nie było potrzebne, bo będziesz w pięknej ciąży. 🤰
Komuś jeszcze miałam odpisać... 🤔
Pytałyście, co u mnie. No ja sobie tu poleżę. Na poniedziałek zaplanowali mi dodatkowe badania dopiero, więc tak sobie leżę bez sensu pod ekg non stop. Wyjście to wtorek najwcześniej. A dlaczego tak szybko zareagowałam? No cóż... Męczyły mnie te sapki i w końcu zadzwoniłam do Doktorka, czy ja mogę coś wziąć na to jakiś magnez czy jakoś inaczej sobie radzić, bo strasznie to męczące, a ten od razu kazał jechać mi na SOR. No i tak... Na IP z parkingu już ledwo dolazłam (na szczęście przywiózł mnie Tata) i tak się tu zadomowiłam...🤷♀️RinTinTin lubi tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Zosis, to dla Waszego dobra ❤️🩹 Chociaż wiem, że ciężko leżeć i czekać jak u innych wjeżdża grudzień, atmosfera świąteczna itp. Jak w tej sytuacji z pracą u Ciebie - informowałaś pewnie że jesteś w szpitalu, a o ciąży? Trzymam za Was kciuki ✊🍀
Siesiepy, dobrze, ze masz tą wizytę, bo tu widać program zawiódł... 🥺
Amunicja, order z ziemniaka dla dzielnej pacjentki raz! Czekamy na wyniki, powinny być przed Świętami i oby były dobre ✊🍀
Clausix, udało się coś ustalić w labie?
Marti, kciuki za szybkie wyjście ✊
Kropka, najważniejsze, że wiesz że wszystko w porządku z Kropkiem, mam nadzieję, że plamienia miną 🤞
Białek, dziewczyny już wszystko napisały o wynikach, więc mi pozostaje trzymać kciuki za szybkie podbicie ferrytyny ✊🔥 Wybieracie się do Polski na Święta?
Bambi, idziecie ze wszystkim do przodu, zaraz będą piękne efekty 😍
Migotka, ja też bym odpuściła grudzień, należy Wam się odpoczynek po tym ciężkim roku. Zresztą to taki specyficzny sezon, wiecznie jakieś wolne, urlopy, więc pewnie w kwestii wizyt trzeba być mocno elastycznym... Ale z drugiej strony jeśli czujesz, że zrobi Wam to różnicę to działajcie. My będziemy kibicować cały czas, niezależnie czy w grudniu czy w styczniu ✊😉
Miłego piąteczku Dinusie ❤️ No i wspaniałego grudnia 😍🎄
Clausix, Amunicja lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Beezi, wiem, dlatego leżę grzecznie. Święta jakoś mnie nie przygnębiają. Bardziej niedzielne urodziny. Jutro miałam się spotkać z najbliższymi na kolacji, a... No cóż... Będzie musiała mi wystarczyc pewnie samotna urodzinowa mandarynka. 😪 W pracy wiedzą o tym, że jestem na intensywnej na kardiologii. O ciąży jeszcze nie, ale zwolnienie już pewnie i tak ciążowe dostanę. Planowo miałam poinformować zarząd 18.12, zobaczymy jak się tu sytuacja rozwinie, ale pewnie jak tylko wyjdę będę musiała ogłosić nowinę w trochę inny sposób niż planowałam.
Migotka! To Tobie jeszcze miałam odpisać w pierwszym porannym poście. 😇 Zgadzam się z dziewczynami i też był przełożyła akcję na styczeń, skoro nie masz pewności co do leków i wyjeżdżacie. Nie ma co sobie dokładać stresów w Święta. Wiem, że dla staraczki miesiąc to kawał czasu, ale... Akurat w tym okresie swiateczno-noworocznym szybko zleci, a Wy będziecie mieli okazję wykorzystać go do granic możliwości.👩🦰35 🧔39
Beezi wrote:Clausix, udało się coś ustalić w labie?
Dzwoniłam do Alab w sprawie tego mojego wyniku, a właściwie jego braku. Na infolinii mi powiedzieli, że nie dostali odpowiedniej próbki z punktu, czyli albo jej nie wysłali, albo pobrali w złą probówkę, albo za mało krwi... także muszę się zgłosić do tego samego punktu na ponowne pobranie, w tej cenie oczywiście którą zapłaciłam.Beezi lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Cześć dziewczynki!
Zosis, odpoczniesz teraz za wsze czasy, należy Ci się! Poganiałaś Ostatnio jak mała wyścigówa i w pracy i na budowie. Dla siebie i Kropeczka zwolniłaś. Szkoda, że w takich okolicznościach, ale cóż, niech leki szybko działają 🤞
Marti, daj znać po obchodach czy wypuszczą Cię dziś do domku🤞
Siesiepy, jak się czujesz?🫂
Dziewczyny z Krakowa czy jest już Jarmark? Mam potrzebę na nim być 🙃
Lipcowa, Kropka 🫂 Dziękuję dziewczyny, uczestnicząc "z boku" w doświadczeniach Waszych i Migotki, ja czuję się zupełnie gotowa na wszystko 😊 Tupię nogą, tylko dlatego, że muszę czekać. Ale to problem in my maind, trochę mnie już wszystkie wyluzowałyście 🥰
Amunicja 🥺 Chcę ❤️ Dla Ciebie i za siebie 🍀
Jakie macie plany na weekend???👀
Spadam na Łódź po kolekcję Świąteczną 🎄 Dobrego dnia 😘
Mart768, Lipcowa, Amunicja lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Dziewczyny, ja tak sobie myślałam, że może jak ten nasz Dinoautobus będzie już z pasażerami z dinojaj, to może niech dojedzie do jakiegoś konkretnego miejsca i się spotkamy wszystkie wspólnie ? 😁
Znaleźć jakiś punkt na mapie, że każdy będzie miał w miarę możliwość do przyjazdu.
Luźna bardzo na przyszłość inicjatywa, ale już jak te koła się kręcą, to może chociaż niech będzie sens tego paliwa puszczonego w powietrze? 😜Beezi, Bialeekk, Clausix, Karpan45, Zosis, siesiepy, aśś, Bambi92, Mart768, Paprota9418, kropka27, Biedronka@, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Angi, jest i chyba nawet trochę lepszy niż rok temu. My już raz zaliczyliśmy przelotem, jutro się wybieramy znowu z moimi rodzicami na tradycyjnego świątecznego grzańca, tylko w tym roku wcześniej 🙈😍 jak masz być przy okazji to warto wpaść, jak masz jechać specjalnie to moim zdaniem dużo bardziej warto uderzać do Katowic, przynajmniej po doświadczeniach z poprzedniego roku.
Clausix, szkoda, że trzeba znowu pobrać, ale przynajmniej dość szybko się wyjaśniło. Kiedy się wybierasz?
Zosis, zrobimy dinusiową imprezkę w takim razie, przecież nie możesz świętować tylko mandarynką ❤️🩹Wiem, że miało być inaczej, ale mam nadzieję, że z rodziną sobie odbijecie, a za rok będą najpiękniejsze urodziny w Twoim życiu ❤️ Pamiętaj, że jak nie chcesz informować w ten sposób to możesz prosić o zwolnienie bez kodu ciążowego, tylko wtedy jest płatne 80% zamiast 100. Ale myślę, że po takich przejściach to najmniejszy problem. 🥺
Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Beezi wrote:Clausix, szkoda, że trzeba znowu pobrać, ale przynajmniej dość szybko się wyjaśniło. Kiedy się wybierasz?
Chyba w poniedziałeknie bardzo mi się chce jutro zrywać z samego rana do labu w wolny dzień
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Aaaaaaaa 🤩 idę dzisiaj na ogólną, tylko po wypisach się musi łóżko zwolnić, będę mogła chodzić. 😁 No nadal muszę zostać, bo badania w poniedziałek, ale przynajmniej w końcu z intensywnej mnie przeniosą i odepną od tej calej aparatury. 😅
A co do zwolnienia to w sumie mogą mi wystawiać ciążowe. I tak muszę powiedzieć w pracy i tak. Tydzień w tę czy dwa w drugą - w tej sytuacji beż różnicy. Mam nadzieję tylko, że jeszcze na koniec zrobią mi kontrolę i podejrzymy, co u Grzdylka. 🥰
Dziewczyny, dziękuję za każde dobre słowo. Dzięki Wam ten pobyt jest lepszy.
Apropo jarmarków świątecznych, to podobno piękny jest w Pradze i warto sie wybrać. Dziewczyny, z Poludnia macie już blisko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 10:05
Beezi, Clausix, kropka27, Mart768, Angi90 , Cukruś lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
Dziewczyny wróciłam ! Skończyłam ! Czekam na wyniki biopsji kontrolnej i zobaczymy co dalej. Nie nadrobię tego miesiąca przepraszam, ale teraz będę już z Wami na bieżąco ❤️
kropka27, Marti27, Clausix, Zosis, Bambi92, Beezi, Cukruś, Angi90 , Nataliii, oloska, RinTinTin, Paprota9418, siesiepy, Emka06, Mart768, Biedronka@, aśś, Lipcowa, Amunicja, ZielonyPomidor lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Ach no i jeszcze jedno! Nie muszę zwracać za dofinansowanie. Wiadomym już jest że do 6.12 się nie wyrobię z transferem, ale regulamin programu zakłada że koniec procedury to punkcja + imsi + mrożenie. Czekamy więc teraz na najbardziej odpowiedni moment żeby zabrać naszego jedynego malucha ☺️
Bambi92, Clausix, Beezi, Angi90 , Mart768, Marti27, Nataliii, RinTinTin, kropka27, Paprota9418, siesiepy, Emka06, aśś, Lipcowa, Amunicja, Pfry lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Hej Dziewczyny, napiszę na razie tylko update co u mnie.
Właśnie dzwonił lekarz, że przyszedł wynik histpat mojego przebadanego polipa i wyszedł stan zapalny endometrium (CD138). Zapisał mi na dwa tygodnie metronidazol i jeszcze jeden antybiotyk. Do tego mam brać probiotyk przez cały czas.
Tylko nie dopytałam go, czy w tym cyklu co będę brała tabletki możemy się starać, czy nie? Ja się w ogóle nie znam na antybiotykach 🙈 I jeszcze martwi mnie fakt, że to nie był dodatkowy wycinek, tylko zbadali ten polip.
Podskoczę po pracy odebrać wynik.Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Bubu same dobre wieści! Cieszę się ogromnie 🥰🍀
Bambi dziewczyny napewno Ci podpowiedzą bo były już u nas takie przypadki. Nie mniej jednak trzymam kciuki za szybkie wyleczenie 🤞
U mnie wszystko w porządku. Miałam jeszcze badanie robione, plamienia nie ma więc wychodzę do domu ☺️Clausix, Emka06, Mart768, kropka27, Angi90 , KarolinaAnastazja, Lipcowa, Amunicja lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Bambi92 wrote:Hej Dziewczyny, napiszę na razie tylko update co u mnie.
Właśnie dzwonił lekarz, że przyszedł wynik histpat mojego przebadanego polipa i wyszedł stan zapalny endometrium (CD138). Zapisał mi na dwa tygodnie metronidazol i jeszcze jeden antybiotyk. Do tego mam brać probiotyk przez cały czas.
Tylko nie dopytałam go, czy w tym cyklu co będę brała tabletki możemy się starać, czy nie? Ja się w ogóle nie znam na antybiotykach 🙈 I jeszcze martwi mnie fakt, że to nie był dodatkowy wycinek, tylko zbadali ten polip.
Podskoczę po pracy odebrać wynik.
Nie, przy metronidazolu absolutnie brak starań. To silny antybiotyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 11:52
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
🔜 sztuczna menopauza -
Bubu, liczyłam na to pozytywne wyjaśnienie kwestii finansowania, bardzo się cieszę! 😘 Powolutku, w najlepszym dla Was czasie podejdziecie do transferuStarania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Bambi92 wrote:Hej Dziewczyny, napiszę na razie tylko update co u mnie.
Podskoczę po pracy odebrać wynik.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
BuBu90 wrote:Ach no i jeszcze jedno! Nie muszę zwracać za dofinansowanie. Wiadomym już jest że do 6.12 się nie wyrobię z transferem, ale regulamin programu zakłada że koniec procedury to punkcja + imsi + mrożenie. Czekamy więc teraz na najbardziej odpowiedni moment żeby zabrać naszego jedynego malucha ☺️2024
3 x IUI
2025
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Emka06 wrote:Jak się czujesz z tą informacją? Z jednej strony to nic dobrego, z drugiej - może to właśnie to, co Wam przeszkadza. Naczytałam się o wpływie zapalenia endometrium na implantację, więc oby to była ta jedyna przeszkoda, którą musicie pokonać. No i myślę, że starania w tym cyklu odpadają. Ja też czekam na wynik biopsji i po wczorajszym telefonie już nie wiem czego mam się spodziewać 🥴
Właśnie od kiedy dostałam telefon od lekarza to rozmyślam i nie mogę się skupić na pracy 😐Pół internetu już przeczytałam. Wiecie, jak jest... W sumie czuję się dokładnie tak jak piszesz. W pierwszej chwili się ucieszyłam, bo w końcu znalazłam coś, co mogło przeszkadzać w implantacji. Doktorek powiedział, że na 90% leki sobie z tym poradzą i nie powinno wrócić w najbliższym czasie. Z drugiej strony czuję złość, bo sama doprosiłam się o to badanie, na skierowaniu go nie miałam i lekarz w trakcie pobrania zapomniał o drugim wycinku.. Pewnie pamiętacie, jak pisałam. W histeroskopii nie było widać stanu zapalnego. Boję się też, że dwutygodniowa antybiotykoterapia rozwali mi znowu jelita 😞 Smutno mi, bo czeka mnie kolejny miesiąc bez starań (chociaż lekarz powiedział, że możemy, ale dr Google i Jo_anna mówią, że nie). W skrócie, jestem przytłoczona, ale zmotywowana do konkretnych działań (w końcu). Mam wynik 5/10 czyli to jest dosyć łagodny stan zapalny. Zastanawiam się, czy był tam od dawna (chyba tak, bo piszą że jest "przewlekły"), czy powstał w wyniku polipa (w końcu badany materiał to polip).
Wiem, że te rozkminy są bez sensu, po prostu trzeba łyknąć antybiotyk. Ale taka już moja natura 😉
Trzymam kciuki, żeby Twój wynik był jak najprędzej. I żeby był negatywny jednak ☺️Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Bambi92 wrote:Właśnie od kiedy dostałam telefon od lekarza to rozmyślam i nie mogę się skupić na pracy 😐Pół internetu już przeczytałam. Wiecie, jak jest... W sumie czuję się dokładnie tak jak piszesz. W pierwszej chwili się ucieszyłam, bo w końcu znalazłam coś, co mogło przeszkadzać w implantacji. Doktorek powiedział, że na 90% leki sobie z tym poradzą i nie powinno wrócić w najbliższym czasie. Z drugiej strony czuję złość, bo sama doprosiłam się o to badanie, na skierowaniu go nie miałam i lekarz w trakcie pobrania zapomniał o drugim wycinku.. Pewnie pamiętacie, jak pisałam. W histeroskopii nie było widać stanu zapalnego. Boję się też, że dwutygodniowa antybiotykoterapia rozwali mi znowu jelita 😞 Smutno mi, bo czeka mnie kolejny miesiąc bez starań (chociaż lekarz powiedział, że możemy, ale dr Google i Jo_anna mówią, że nie). W skrócie, jestem przytłoczona, ale zmotywowana do konkretnych działań (w końcu). Mam wynik 5/10 czyli to jest dosyć łagodny stan zapalny. Zastanawiam się, czy był tam od dawna (chyba tak, bo piszą że jest "przewlekły"), czy powstał w wyniku polipa (w końcu badany materiał to polip).
Wiem, że te rozkminy są bez sensu, po prostu trzeba łyknąć antybiotyk. Ale taka już moja natura 😉
Trzymam kciuki, żeby Twój wynik był jak najprędzej. I żeby był negatywny jednak ☺️2024
3 x IUI
2025
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”