X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, soundbar z subwooferem😁 Lubię słuchać głośno muzyki, upaliłam już trochę głośników 🙈 Stary zaczął się bać o TV 🤣 Więc teraz bawię się z tym zestawem, sąsiedzi z naprzeciwka będą mieli mnie dość hłe hłe 😈 Kolędowanie będzie na pełnej 😁💪
    Jeszcze chwila, cierpliwości wysyłam 😘

Paprota, w Muzeum Obrzanka polecam warsztaty 🤩 Świetna zabawa! My mamy swoje Dyplomy Czeladnika 😁 Chociaż robimy w domu obrzanki jako parciarze 😅 Czekam na fotkę z Jarmarku 😘
    Kurde.. a ja tak chcę i nie wiem czy dojadę, czas się kurczy, grafik cały zawalony, a nóż się uda 🙄

KarolinaAnastazja, będzie się działo!🥳 pewnie, że dogoni! ✊ Zastrzyk jest na pełne dojrzewanie jajeczek, zobaczysz drugie też przykoksuje!🤞🤞🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 11:29

Paprota9418 lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no i pięknie 🥳 zatem kciuki za poniedziałek ✊🏻 myślę, że jeszcze podgoni i powinnien uzyskać te 18 mm.

Paprota szczerze ? Takie mieszane mam uczucia, nastawienie 🥴 brakuje mi tego USG dzisiaj, żeby mieć pewność że ten pęcherzyk urósł i nie biorę tego ovi w złym momencie. Mam też mieszane uczucia co do godziny przyjęcia ovi. Najczęstsze zalecenia są by brać 24 h przed iui, więc powinnam wziąć dzisiaj o 10:15, ale nie wzięłam bo po ostatniej dawce gonadotropin powinno minąć minimum 24 h do ovi, a ja brałam o 17, czyli będę mogła wziąć o 17 to będzie 17 h przed iui. A pielęgniarka jak dzwoniła do mnie wczoraj z informacją o której zastrzyk i iui to powiedziała że mam wziąć 22:15 dzisiaj 😳 co w ogóle jest dla mnie z dupy jakieś bo to 12 h przed, więc dużo za późno. Nie wiem czy ja ją źle zrozumiałam czy oni źle policzyli, nie mogłam się tam już późnej dodzwonić bo odbierają telefony tylko do 14 chyba 🤷🏻‍♀️ a było już koło 16 i dupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 11:36

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹

🔜 sztuczna menopauza
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Prawy 20mm
    Lewy dogania coś 16mm
    IUI 12 w poniedziałek
    Zastrzyk dzisiaj o 23.30 🥹

Myślicie ze tez z lewego dogoni ? Czy będzie z jednego jaja tylko?

Aaaa Karola super wiadomość ! To drugie na pewno podgoni moje od środy do piątku podrosły całkiem nieźle :)
    Niech dzieje dzieje się magia Grudnia !🎄
    Bardzo się cieszę ❤️🤞🤞

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Karolina no i pięknie 🥳 zatem kciuki za poniedziałek ✊🏻 myślę, że jeszcze podgoni i powinnien uzyskać te 18 mm.

Paprota szczerze ? Takie mieszane mam uczucia, nastawienie 🥴 brakuje mi tego USG dzisiaj, żeby mieć pewność że ten pęcherzyk urósł i nie biorę tego ovi w złym momencie. Mam też mieszane uczucia co do godziny przyjęcia ovi. Najczęstsze zalecenia są by brać 24 h przed iui, więc powinnam wziąć dzisiaj o 10:15, ale nie wzięłam bo po ostatniej dawce gonadotropin powinno minąć minimum 24 h do ovi, a ja brałam o 17, czyli będę mogła wziąć o 17 to będzie 17 h przed iui. A pielęgniarka jak dzwoniła do mnie wczoraj z informacją o której zastrzyk i iui to powiedziała że mam wziąć 22:15 dzisiaj 😳 co w ogóle jest dla mnie z dupy jakieś bo to 12 h przed, więc dużo za późno. Nie wiem czy ja ją źle zrozumiałam czy oni źle policzyli, nie mogłam się tam już późnej dodzwonić bo odbierają telefony tylko do 14 chyba 🤷🏻‍♀️ a było już koło 16 i dupa.

Teraz już nie masz na to wszystko wpływu, nie zmienisz zastrzyków nie cofniesz czasu żeby dać wcześniej.
    Mój mąż mi powtarza że my zrobiliśmy już wszystko co mogliśmy żeby się udało reszta nie zależy od nas.
    Pamiętaj że plemniki też żyją 2-3 dni czasami nawet dłużej.
    Ja trzymam mocno kciuki za Was 🤞🤞 a Ty się już nie zamartwiaj bo stres nie służy w staraniach ❤️🫂

Angi90 i właśnie na takie warsztaty idziemy :)
    Ja polecam mega muzeum Oscypka w Zakopanym i Cebularzw w Lublinie :) jest na takiej samej zasadzie że samemu się przygotowuje!! Super zabawa nie tylko dla dzieci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 11:51

jo_ana, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bardzo za kciuki, cieszę się, że jest chociaż jedno jajo.
    Te drugie nawet jak będzie mieć.te 18mm to chyba szanse marne, żeby było "gotowe"?

Zosiu najlepiej się wspomina takie spędzanie czasu na budowie- wypoczywaj i delektuj się widokiem kominka 🥰 obok kominka będziecie mieć okno? Jak go zabudujecie?

Joanna też mam mieszane uczucia, ale podchodzę do tematu jak paprota- na to już wpływu nie mamy. Wypocznij kochana, bo stres też robi swoje. Będę trzymać za Ciebie kciuki 🤞🥰

jo_ana, KoKos lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi pozwól sobie na płacz 😘 to czasami daje najlepsze ukojenie. ❤️ Gdybym mogła to wyprzytulałabym Cię porządnie, póki co służę wirtualnym rękawem. 🩹
    Dziękuję czuję się dobrze 😊 ogólnie zawsze jak ktoś w realu pyta to odpowiadam, że "jestem zbyt wdzięczna za ten stan aby narzekać na cokolwiek" ale zazwyczaj patrzą wtedy na mnie jakoś dziwnie 🤭

BuBu dużo siły. 🩹❤️ Przecież te cholerne słońce musi kiedyś wyjść zza tych chmur! 🩹

Zosis nie dziwię się, że nie możesz się odnaleźć, sama nie wyobrażam sobie siebie na zwolnieniu ale jak mus to mus 😊 kwestia czasu i znajdziesz sobie inne zajęcia 😊 a bycie na budowie zawsze na plus 💪🏻 Stary też pewnie docenia, że ma chociaż do kogo buzię otworzyć 🙃

KarolinaAnastazja kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻🍀
    Jest jeszcze sporo czasu - myślę, że na spokojnie dogoni, a jeśli nie to pamiętaj, że jedno jajo też może podzielić się na dwa 🍀🙃

Siesiepy piękna robótka 🙃 ile to trzeba mieć cierpliwości i samozaparcia 😊 podziwiam x 100 😊

Amunicja teraz niech Ci lata dla spokojnej głowy, a ja Ci mówię, że 2024 będzie Twój 🤞🏻🍀🤞🏻

Paprota jak samopoczucie? 😊 Jak się czujesz? 😊

Jo_ana kciuki 🍀🍀
    Teraz już nie masz na to wpływu, nie zadręczaj się 😘 powodzenia 🍀

Beezi grunt, że jesteś pod opieką 💪🏻
    Każdy dzień chyba w sumie na korzyść dla Malucha? 😊
    Myślisz, że ta mniejsza waga wynika z błędu pomiaru usg? Bo jednak też tak bywa 😊

Angi dobry sprzęt to jednak jest to 🤭
    Podzielam zamiłowanie 😁😁 sąsiadów masz wyrozumiałych? 😊

jo_ana, Angi90 , siesiepy, Amunicja, Bambi92 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak do Dinocioteczek macha moja gwiazda 🤩🥰

IMG-20231209-083027.jpg

W badaniu wszystko ok - narządy i przepływy bez żadnych uwag, waga prawie 500 gramów 😱🤭
    Niestety 3D nie udało się, bo miała rączki zbyt blisko buźki 😊 może innym razem odsłoni się bardziej 😊 i niestety łożysko mam nisko położone 🙄
    N

moonflower, Beezi, aśś, jo_ana, KarolinaAnastazja, siesiepy, Mart768, Angi90 , Nataliii, Marti27, Paprota9418, Emka06, KoKos, agentka93, Amunicja, justme, Kil lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, to sąsiedzi przyłączą się do kolędowania, nie mają wyjścia 🔥🙈

KarolinaAnastazja, pięknie to wygląda, bezbolesnego zastrzyku i czekamy na poniedziałek ✊🍀

Jo_ana, Paprota dobrze prawi. Nie masz na to wpływu. Czasami jest wszystko wymierzone co do minuty, a i tak nie wychodzi, a czasami teoretycznie nie ma prawa zadziałać, a dzieje się magia 🤷🏻‍♀️🍀

Lipcowa, widziałam, że u Was na połówkowych w porządku oprócz niskiego łożyska. Dostałaś jakieś zalecenia czy na razie nie jest aż tak nisko?
    U nas raczej nie błąd pomiaru, mamy późne zahamowanie wzrostu wewnątrzmacicznego, czyli prawdopodobnie łożysko nie wydała na potrzeby i dlatego wszystko idzie do mózgu i serca, bo to najważniejsze organy, to co poniżej, czyli dolna połowa i niektóre inne organy są niedożywione i przestały rosnąć, głowa jest w normie do wieku ciążowego, a brzuch na 2 centylu, wielkość jak w 33 tygodniu, udo trochę większe, ale też bez szału. Trzeba wyważyć pomiędzy dobrym rozwojem płuc, żeby uniknąć problemów z oddychaniem, a tym, żeby nie doprowadzić do całkowitego niedotlenienia narządów. Martwię się, ale tak naprawdę już nikt nie ma na nic wpływu, poza reagowaniem jakby się coś złego działo. 🤷🏻‍♀️

jo_ana, Angi90 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova

Wysłany: 9 grudnia 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    KarolinaAnastazja
    Czekam na wyniki biopsji endometrium. Jak czytam o historii leczenia Bubu i Bambi ( Dziewczyny, brak mi słów na pocieszenie, tu się nie da nic mądrego napisać, można tylko 🤬🤬🤬) to już czuję pismo nosem.

Planuję święta i kończę embargo na chłopa, a ciąża zaczyna mi momentami latać koło pióra. Ale tak pozytywnie, bo mam klawe życie i jak mi w 2024 lekarze ciąży nie zrobią, to pożegnam ten rozdział i wrócę do pozarozrodczego trybu „mogę wszystko i właśnie nadchodzę”.
    Dzięki, że pytasz, to bardzo miłe.

Moje kciuki masz o 11:15 zapewnione. Ba, ja już trzymam za idealne parametry jajka/jajek ✊🏻 Mają z tego być dwie kreski jeszcze w grudniu i aktualnie nie przyjmujemy innej opcji 😏

Mogę się przyznać, że Cię trochę stalkowałam z dawnych wpisów twoich? 😜 jesteś bardzo tajemniczą kacencją Amunicjo, mało o tobie można wiedzieć i może dlatego tak mnie ciekawisz 🤭

Cieszę się, że masz takie podejście do żyćka, to się bardzo ceni.
    Ale jako typowa staraczka wierzę, że Ci lekarze dadzą tego dzieciaka w 2024 ! 🤞 czym by były starania bez wiary?

Amunicja lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 9 grudnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Angi, to sąsiedzi przyłączą się do kolędowania, nie mają wyjścia 🔥🙈

KarolinaAnastazja, pięknie to wygląda, bezbolesnego zastrzyku i czekamy na poniedziałek ✊🍀

Jo_ana, Paprota dobrze prawi. Nie masz na to wpływu. Czasami jest wszystko wymierzone co do minuty, a i tak nie wychodzi, a czasami teoretycznie nie ma prawa zadziałać, a dzieje się magia 🤷🏻‍♀️🍀

Lipcowa, widziałam, że u Was na połówkowych w porządku oprócz niskiego łożyska. Dostałaś jakieś zalecenia czy na razie nie jest aż tak nisko?
    U nas raczej nie błąd pomiaru, mamy późne zahamowanie wzrostu wewnątrzmacicznego, czyli prawdopodobnie łożysko nie wydała na potrzeby i dlatego wszystko idzie do mózgu i serca, bo to najważniejsze organy, to co poniżej, czyli dolna połowa i niektóre inne organy są niedożywione i przestały rosnąć, głowa jest w normie do wieku ciążowego, a brzuch na 2 centylu, wielkość jak w 33 tygodniu, udo trochę większe, ale też bez szału. Trzeba wyważyć pomiędzy dobrym rozwojem płuc, żeby uniknąć problemów z oddychaniem, a tym, żeby nie doprowadzić do całkowitego niedotlenienia narządów. Martwię się, ale tak naprawdę już nikt nie ma na nic wpływu, poza reagowaniem jakby się coś złego działo. 🤷🏻‍♀️

Bezzi Kochana, widzę, że napisałaś, że jest nie ciekawie i przepraszam, że się wtrącam w kinwersacje z Lipcowa. Moja Ciocia miała tak jak maluszkiem jak ty, jakby wzrost się zatrzymał od pasa w dół, lekarz podjął decyzję że już w ciąży donoszonej od razu robił CC nie czekał. Jak sytuacja wygląda u Ciebie? Coś już wiadomo?

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, i jest Księżniczka piękna 😍 Cudowności 💞 Masz jakieś zalecenia co do tego łożyska? Jeszcze może się podnieść 🤞Kiedy to Twoje zwolnienie?

Beezi, nie zamartwiaj się 🫂 Lekarze trzymają rękę na pulsie✊ Będzie dobrze, będzie się dobrze rozwijał, steryd też zadziała, resztę Młody nadgoni już po tej stronie brzuszka ❤️✨

Jo_ana wyrzuć do kosza ten stres!🫂 Za dużo myśli na sekundę, będzie dobrze ✊ Jeśli czujesz, że powinnaś wziąć zastrzyk po 17-tej to tak zrób, myślę, że lepiej kilka godzin wcześniej niż później. Poza tym to dobrze, że inseminacja będzie przed pęknięciem, lepiej niż po.

Paprota, Muzeum Oscypka 🤩No tam mnie jeszcze nie widzieli 🤨 Dzięki 😘

Amunicja, czytałam kilka razy, co napisałaś i tak, należy Ci się kop w dupę🦵 Razem będziemy mieć brzuchy w '24 małpo jedna!💫 Jesteśmy tu i teraz 💪Jeszcze trochę cierpliwości❤️

Dziewczyny sąsiadów mam spoko, oprócz tych z naprzeciwka właśnie. To ci co raczyli komentować moje 4litery w lato na leżaku albo mieli pretensje o moją lampę przy drzwiach wejściowych, bo przekadzała im oglądać TV 🤦🏼‍♀️ Także no... czasem się mszczę😈😜

siesiepy, Beezi, Lipcowa, jo_ana, Amunicja lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi o kurcze z tymi sąsiadami to faktycznie jak się trafi 😊 ale masz rację - poznęcaj się czasami nad nimi 😈

Póki co brak zaleceń - mam czekać na kolejną wizytę lekarską, która będzie gdzieś przed świętami i wtedy lekarz zadecyduje 😶

Angi90 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Bezzi Kochana, widzę, że napisałaś, że jest nie ciekawie i przepraszam, że się wtrącam w kinwersacje z Lipcowa. Moja Ciocia miała tak jak maluszkiem jak ty, jakby wzrost się zatrzymał od pasa w dół, lekarz podjął decyzję że już w ciąży donoszonej od razu robił CC nie czekał. Jak sytuacja wygląda u Ciebie? Coś już wiadomo?
    Nie wtrącasz się przecież ❤️ , ja tu otwarcie piszę jak jest.
    I u mnie też jest taki plan, tylko nie wiadomo dokładnie kiedy CC - donoszona u mnie we wtorek lub środę, zależy wg którego parametru liczą. Gdyby Bąbel był też w dobrej pozycji to pewnie obyłoby się bez sterydów, a już bylibyśmy w trakcie indukcji porodu SN.

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Claire Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa śliczna księżniczka 🥰
    Widzę że też masz nisko łożysko, zbijam wirtualną pionę. Masz podane jak nisko się umiejscowiło? U mnie jest centralnie przodujące czyli najgorszy wariant 🙄 byłam u trzech lekarzy i żaden nie dał nadziei na podniesienie się, a mimo tego ja cicho wierzę że jednak jeszcze ruszy w górę

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Lipcowa śliczna księżniczka 🥰
    Widzę że też masz nisko łożysko, zbijam wirtualną pionę. Masz podane jak nisko się umiejscowiło? U mnie jest centralnie przodujące czyli najgorszy wariant 🙄 byłam u trzech lekarzy i żaden nie dał nadziei na podniesienie się, a mimo tego ja cicho wierzę że jednak jeszcze ruszy w górę

Niestety nie wiem nic więcej, czekam na kolejną wizytę, która ma być przed świętami i wtedy zdecydujemy co dalej 😶 dobrze, że w to wierzysz, bo jeszcze jest sporo czasu - wiele może się zmienić 😘 masz jakieś zalecenia? Jesteś na zwolnieniu? 😊

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo, macie racji zrobiłam co mogłam (dieta, suplementy, stymulacja) na więcej nie mam wpływu, będzie co ma być. Biorę zaraz ovitrelle i czekam z nadzieją na jutro.

Lipcowa no piękna ta Twoja panienka, już się robi coraz większe bobo 🤩 rośnijcie dalej spokojnie.

Beezi jeju brzmi to wszystko bardzo groźnie 🥺 ale jesteś pod najlepszą opiekę nie wątpię w to i lekarze na pewno będą robić wszystko dla Waszego dobra. Myślę o Was ciepło, czekamy na rozwój wydarzeń ♥️

Beezi, Angi90 , KarolinaAnastazja, Paprota9418, KoKos, Lipcowa lubią tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa piękności ❤️

Jarmark dramat.. ludzi tyle że moje 160cm wzrostu nie zobaczyło ani pół straganu hah..
    mało rękodzieła dużo jedzenia.. ludzie jedzą na środku przejścia :/
    Muzeum obwarzanka super polecam !

IMG-4425.jpg

Jeżeli chodzi o samopoczucie to zmieniło się to że bolą mnie bardzo lędźwie, mam takie uczucie pełności w podbrzuszu.. i właśnie ogarnęłam że nie mogę iść na USG we wtorek bo jestem w pracy do 19.. muszę to szybko przełożyć ale wątpię że w poniedziałek uda mi się na poniedziałek :/
    Pani doktor mówiła że poniedziałek/wtorek max środa ale.. no nie dam rady we wtorek :0

Mart768, Beezi, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gattina no to widzę, że u Ciebie to też misz masz niezły był jeżeli chodzi o postępowanie, może różne są podejścia, może to nie oznacza, że któryś lekarz postępuje źle, mają na pewno doświadczenie w tym co robią, powodzenia dla Ciebie i dzięki za odpowiedź 😊

Emka06 masz ode mnie całego kciuka, dla każdego wystarczy 😅🤞🍀 fajnie Ci się trafiło! No i 🫂 za zmarnowany cykl 🥺

Paprota, super choina! 😍 Jest klimat i miejsce na prezenty, a największy prezent może już jest z Tobą chociaż o tym nie wiesz 🍀💚🤞jak nastawienie i odczucia? Coś się dzieje?

Jo_ana w sumie to wychodzi na to, że na chybił trafił 😓 ale ja mam zjazd emocjonalny ostatnio i czuję, że muszę się poddać temu co się po prostu dzieje i zaufać jakiemuś lekarzowi w końcu, ciągłe zmiany i kombinowanie samemu do niczego nie prowadzi 🥺 mam już tego dosyć, może lekarz wie coś czego ja nie wiem, na razie dam mu szansę i zobaczymy jak będzie prowadził dalej. Trzymam kciuki za twoją IUI i mam nadzieję, że jednak wszystko wyjdzie w czas i pęcherzyk będzie gotowy, odpocznij już, teraz już będzie to co ma być i oby było pięknie 🤞🍀

Kil, oby się wchłonęła ta wredna torbiel i kciuki za wyniki chłopa 🤞

KarolinaAnastazja 😍 jajeczka super, jeszcze sobie "dojdą" na spokojnie, w poniedziałek wielki dzień 🍀🍀🍀🍀🍀

Angi90 bardzo Ci dziękuję za dobre, mądre rady 😘 jednak na razie odpuszczę, nie będę kombinować i szukać alternatyw, postaram się być nieświadomym pacjentem i będę w razie czego liczyć się z wcześniejszą owulką 😂 może jedynie zrobię hormony w 11 dc dodatkowo, bo mam taką możliwość w pracy za pół darmo i wyśle lekarzowi, może już wtedy coś więcej powie i zaplanuje, a jak każe powtórzyć w tym 13dc to tak zrobię i niech się dzieje co chcę, może i to dobrze, że ta pierwsza stymulacja będzie taka na pałę, to przynajmniej nie będzie musu, będziemy działać z innych powodów 😂🔥😈

Lipcowa, cudo dziewczyna 😍💚 w tej sytuacji chyba musisz dużo odpoczywać!

Beezi, najważniejsze, że jesteście pod kontrolą, trzymaj się dzielnie, to już końcówka 🥺 a maluch na pewno twardy, da radę i zaraz będziecie razem 🥰

Pierwsza tabletka lametty za mną, jestem dobrze nastawiona 💪 na razie dam lekarzowi szansę, w tym cyklu co będzie to będzie i przyjmę na klatę 😬 później poruszę z nim kwestię monitoringów USG na kolejne cykle. Chcę zaufać lekarzowi, na razie muszę się poddać, bo sama nie mam już siły i nie widzę w niczym sensu 😓🥺 myślicie, że powinnam brać przy tej stymulacji NAC 3x600 jak do tej pory w 3-7dc czy sobie to odpuścić lepiej?

Paprota9418, jo_ana, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokos ja bym chyba odpuściła branie NAC. Może to u mnie zbieg okoliczności nie wiem, ale w obu cyklach jak brałam NAC tylko jedna tabletka 600mg dziennie to był jeden pęcherzyk, w poprzednim nie brałam i były 3 🤷🏻‍♀️ może to nie miało wpływu , a może miało tego się nie dowiem, ale chyba lepiej nie kombinować, u mnie np NAC opóźniał owulację w naturalnych cyklach.

Dzięki za dobre słowa, za Ciebie również trzymam kciuki. Może faktycznie to dobra myśl, żeby zaufać lekarzowi, skoro tak czujesz i jesteś spokojna to jak najbardziej warto oddać się w ręce lekarza, jeśli ten cykl się nie uda to będziesz mogła oczekiwać czegoś więcej, ale obyś nie musiała 🍀✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 21:29

KoKos lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    09/06 (S) V FET ❄️
    17 dpt bhcg 5633
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️

🔜 sztuczna menopauza
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_ana, kciuki za jutro ✊

Ja prawdopodobnie jednak jutro zwalniam brzuszek, więc ważny dzien dla nas obu 🥹🙈

Angi90 , siesiepy, Paprota9418, KarolinaAnastazja, Emka06, Zosis, Mart768, Marti27, jo_ana, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ