Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Siesiepy, ja również bardzo mocno wierzę w szczęśliwy finał Twojego leczenia ❤️🩹 pozwoliłam sobie nadrobić Twoją historię i zaciskam mocno kciuki 🤞🤞🤞
Beezi jak u Ciebie regeneracja po cięciu, czy bardzo boli? 🥺 szybko Cię spionizowali? Sama muszę się psychicznie na to przygotować, bo na razie ciężko przyjęłam wiadomość o cesarce i ogarnęła mnie jakaś dziwna panika 🫣siesiepy lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Karolina_Anastazjoa, jo_ana, siesiepy macie moje kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Beezi z całego serca gratuluję powitania Synka na świecie ❤️ jak pierwsza nocka Ignasia poza brzuszkiem? Jak się czujesz ? I jak reakcja Starego? Zakręciła się łezka w oku? 🥹
Kil, pytałam o liczbę plemników bo mój Stary ma niską morfologię ale przez ilość żołnierzy doktorka się nawet go nie czepia.
Dziewczyny, wczoraj siknęłam 9dpo na test. Wyszła dziwna cienka kreska (99% testowa). Popłakałam się nad tym. 🤦🏼♀️ Wg Was testowa ? Stary mówi że ona nie ma koloru. Jeszcze się nie zebrałam żeby siknąć drugi raz. Zdjęcie jest z dzisiaj (test już wysechł)
https://ibb.co/RcnjCM2jo_ana lubi tę wiadomość
-
Paula29 wrote:Cześć dziewczyny!
Beezi z całego serca gratuluję powitania Synka na świecie ❤️ jak pierwsza nocka Ignasia poza brzuszkiem? Jak się czujesz ? I jak reakcja Starego? Zakręciła się łezka w oku? 🥹
Kil, pytałam o liczbę plemników bo mój Stary ma niską morfologię ale przez ilość żołnierzy doktorka się nawet go nie czepia.
Dziewczyny, wczoraj siknęłam 9dpo na test. Wyszła dziwna cienka kreska (99% testowa). Popłakałam się nad tym. 🤦🏼♀️ Wg Was testowa ? Stary mówi że ona nie ma koloru. Jeszcze się nie zebrałam żeby siknąć drugi raz. Zdjęcie jest z dzisiaj (test już wysechł)
https://ibb.co/RcnjCM2 -
Dziewczyny ja z pytankiem bo ma rozkminę 🤔
Czy któraś z Was wydłużała cykl/opóźniała miesiączkę progesteronem ? Jeśli tak to jak długo go wtedy brałyście ? Standardowo bierze się przez 10 dni i jeśli nie ma ciąży to się odstawia, ale u mnie okres wypada w święta i nie będę mogła iść 3 dc na USG do kliniki i zacząć kolejnej stymulacji bo będę w PL, więc będę cykl w plecy 😒 Ktoś ma jakieś doświadczenia ?
Paula według mnie to chyba jednak testowa, ale zawsze możesz zrobić ponownie i porównać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 09:28
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
🔜 sztuczna menopauza -
Paula29 wrote:Cześć dziewczyny!
https://ibb.co/RcnjCM2
Czy ja wiem, czy testowa 🤔 Ja bym chyba sobie wkręcała, że to jest kuzyn ciotecznego brata cienia i jutro jeszcze dosikała..Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Ass a to głupia pinda 🤬😠😡
Jeszcze rozumiem palnąć coś w całkowitej niewiedzy ale zrobić to z premedytacją to już przesada. 😶 Nie chcę nikogo urazić ale tym właśnie wyróżniają się dla mnie typowe madki 🙄
Emka trzymam kciuki aby następnym razem dopisała Ci odwaga, bo pocisk niesamowity 🤭 chciałabym zobaczyć ich miny 🙃
Kil czy coś się dzieje..?
Beezi opowiadaj szybko jak tam po nocce - wszystkie jesteśmy spragnione informacji o Tobie i Ignasiu 🥰
Angi a kiedy masz w planach odpoczynek? 😊 Bo póki co to widzę na pełnych obrotach non stop 😊
Paula koniecznie do dosikania 🤞🏻🍀 trzymam kciuki 😊
Claire rozumiem, że się boisz ale uwierz mi - poradzisz sobie z tym doskonale 😘🍀🤞🏻
Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
jo_ana wrote:Dziewczyny ja z pytankiem bo ma rozkminę 🤔
Czy któraś z Was wydłużała cykl/opóźniała miesiączkę progesteronem ? Jeśli tak to jak długo go wtedy brałyście ? Standardowo bierze się przez 10 dni i jeśli nie ma ciąży to się odstawia, ale u mnie okres wypada w święta i nie będę mogła iść 3 dc na USG do kliniki i zacząć kolejnej stymulacji bo będę w PL, więc będę cykl w plecy 😒 Ktoś ma jakieś doświadczenia ?
Paula według mnie to chyba jednak testowa, ale zawsze możesz zrobić ponownie i porównać.34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:Przeciągasz po prostu branie tabletek o dzień lub dwa ☺️ ale najlepiej podpytaj lekarza ☺️
Lekarz to mi w ogóle powiedział że nie muszę brać proga po inseminacji, że on nie widzi potrzeby i że 10 dni fl jest ok i nie trzeba 🤷🏻♀️
Także chce wziąć na własną rękę bo w Polsce często po iui dają proga, a mam akurat dwa opakowania, tylko nie wiem ile dni mogę to przeciągać.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
Hejo! My już po!🤗
Dziękuję za Wasze kciuki, to bardzo ważne dla mnie. Jesteście Kochane🥰
Jedno jajo niepekniete ale już na pograniczu pęknięcia
Próbka 98mln plemników
Podano 54mln plemników
🥹trzymajcie kciuki 🧚♂️Mart768, aśś, Angi90 , Emka06, Paprota9418, jo_ana, Lipcowa, RinTinTin, Marti27, Kil, Clausix, Bambi92, Beezi, Cukruś, gattina, Frutellka , Amunicja, siesiepy, justme lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Lekarz to mi w ogóle powiedział że nie muszę brać proga po inseminacji, że on nie widzi potrzeby i że 10 dni fl jest ok i nie trzeba 🤷🏻♀️
Także chce wziąć na własną rękę bo w Polsce często po iui dają proga, a mam akurat dwa opakowania, tylko nie wiem ile dni mogę to przeciągać.
Ja po stymulacji brałam duphaston od 3 DPO przez 10 dni. Okres przychodził dopiero 2 dni po odstawieniu leku. Moja fl bez tabletek trwa 11 dni, tym sposobem trwała około 15/16 dnijo_ana lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Lipcowa nie mam pojęcia 🙈 Za chwilę 3 raz wyjeżdżam na miasto ze sprawami urzędowymi. Poza tym zaczęła się gorączka komunijna. Zastanawiam się czy te baby są tak pojebane czy to ja jestem pierdolnięta 🤦🏼♀️ Wyłączę się całkiem z tego pierdolniku,bo normalnie od wczoraj chodzę na wkurwie 🤬
Aśś, niech się goni, jak to taka przyjaciółka 😡😤
Jo_ana to przecież bierz proga cały czas, bo @ wcale nie przyjdzie!✊💫 A jakby co...przeciagasz go, dopóki nie chcesz jej dać pozwolenia. Byleby nie za długo. O ilu dniach myślisz?
Paula, ja to tam róż widzę 🫣 Dosikaj jutro koniecznie, te testy raczej się nie mylą 🤞🤞🤞🤞
Karolina, super wieści 🥳Teraz skarpety, barszczyk i dbamy o Ciebie kciukami 🤞🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 12:02
-
Karolina super czekamy na efekty, kciuki 🍀✊🏻
Angi no tak z 6 dni dłużej bym musiała brać 🥴 żeby przetrwać święta i sylwestra w Polsce, wracamy po nowym roku. Wiadomo jak się nie uda i @ przyjdzie i tak szybciej to trudno, ale chciałam spróbować to przeciągnąć.KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
KarolinaAnastazja wrote:Hejo! My już po!🤗
Dziękuję za Wasze kciuki, to bardzo ważne dla mnie. Jesteście Kochane🥰
Jedno jajo niepekniete ale już na pograniczu pęknięcia
Próbka 98mln plemników
Podano 54mln plemników
🥹trzymajcie kciuki 🧚♂️
Pięknie ! ❤️ teraz dbaj o siebie 🤞❤️
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:
Kil czy coś się dzieje..?
:> w jakim sensie :> -
Obydwa pęcherzyki pękły w jednym ciałko żółte, w drugim ciałko żółte krwotoczne (p doktor wyjaśniła że czasem tak się zdarza że w momencie uwolnienia komórki tam do miejsca po niej dostanie się krew i wtedy tak jest to nic złego)
Endometrium 9.5mm zmalało od dnia IUI bo było 11.5mm ale nadal bardzo ładne
Od dziś mam 3x dupka 10 dni.
Za 10 dni mam zrobić test..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 13:20
Kil, aśś, KarolinaAnastazja, Clausix, Emka06, Cukruś, Lipcowa, Beezi, Angi90 , Mart768, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Obydwa pęcherzyki pękły w jednym ciałko żółte, w drugim ciałko żółte krwotoczne (p doktor wyjaśniła że czasem tak się zdarza że w momencie uwolnienia komórki tam do miejsca po niej dostanie się krew i wtedy tak jest to nic złego)
Endometrium 9.5mm zmalało od dnia IUI bo było 11.5mm ale nadal bardzo ładne
Za 10 dni mam zrobić test..
Super wieści 🧚♂️
Mi lekarka nie mówiła nic,. Żeby iść gdzieś na kontrolę.. tylko test 🤔Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Super wieści 🧚♂️
Mi lekarka nie mówiła nic,. Żeby iść gdzieś na kontrolę.. tylko test 🤔
Mi kazała przyjść zobaczyć czy pękły pęcherzyki ale może dlatego że była to moja pierwsza stymulacja i pierwszy zastrzyk. Chociaż jak czytałam wątki o IUI to różnie tam dziewczyny miały jedne miały sprawdzić czy pękły inne tylko test. Pewnie zależy od kliniki i lekarza.
Ty się teraz niczym nie martw ❤️ stopki ubierz ! Herbatkę z imbirem, barszczyk i pozytywne nastawienie!
Kil lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Mi kazała przyjść zobaczyć czy pękły pęcherzyki ale może dlatego że była to moja pierwsza stymulacja i pierwszy zastrzyk. Chociaż jak czytałam wątki o IUI to różnie tam dziewczyny miały jedne miały sprawdzić czy pękły inne tylko test. Pewnie zależy od kliniki i lekarza.
Ty się teraz niczym nie martw ❤️ stopki ubierz ! Herbatkę z imbirem, barszczyk i pozytywne nastawienie!
U mnie nie sprawdzaliśmy już usg po IUI czy pęcherzyk pękł, ale to dlatego, że wcześniej na monitoringach było potwierdzenie, że moje pęcherzyki pękają samenie miałam ovi ani nic
Paprota9418, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
beezi!!!! gratulacje!!!! Witaj na świecie Ignasiu!!!
Ja od wczoraj, od rana w rozjazdach, ledwo wróciliśmy o 21:30 i dzisiaj o 6 rano kolejny wyjazd, dopiero wróciłam...
i tak nadrabiam zaległości w pracy i zajrzałam w końcu do Was, bo podczas jazdy samochodem, patrzenie w telefon mi zdecydowanie nie służy...
@paprota @KarolinaAnastazja @jo_ana czekamy na piękne prezenty na święta!!!! liczymy na piękne krechy w prezencie pod choinkę!!!Paprota9418, jo_ana, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość