Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa wrote:Kokosiku Emka dobrze prawi ☝🏻
Pogadaj z ginem wprost - sam powinien zaproponować zastępstwo skoro wie, że jesteś na stymulacji. Pozatym hormony to nie cukierki i lepiej żebyś była pod okiem lekarza niż robiła coś na własną rękę 🤞🏻 widzę, że jesteś pod opieką kliniki - niech zapewnia Ci innego lekarza na ten czas, nie powinno być z tym problemu 😊
Zosis no pięknie rośniesz 🤩
I Grzdylek wygląda już jak pełnoprawne bobo 😁
Lekarz zdradził płeć? 🙃
Lipcowa, my ze Starym nadal uparcie nie chcemy znać płci, tzn. bardziej prawidłowo: Stary nie chce, a ja jestem (jeszcze) lojalna.😁 Ostatnio się śmiałam, że będę robić zakupy dla "smutnego, beżowego dziecka", a że moja Przyjaciółka pracuje u Doktorka to Ona z moją Bratową uzupełnią garderobę Grzdyla o odpowiednie kolory. 😅
Beezi, Lipcowa, Paula29 lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Zosis wrote:Lipcowa, my ze Starym nadal uparcie nie chcemy znać płci, tzn. bardziej prawidłowo: Stary nie chce, a ja jestem (jeszcze) lojalna.😁 Ostatnio się śmiałam, że będę robić zakupy dla "smutnego, beżowego dziecka", a że moja Przyjaciółka pracuje u Doktorka to Ona z moją Bratową uzupełnią garderobę Grzdyla o odpowiednie kolory. 😅
Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Zosis wrote:Lipcowa, my ze Starym nadal uparcie nie chcemy znać płci, tzn. bardziej prawidłowo: Stary nie chce, a ja jestem (jeszcze) lojalna.😁 Ostatnio się śmiałam, że będę robić zakupy dla "smutnego, beżowego dziecka", a że moja Przyjaciółka pracuje u Doktorka to Ona z moją Bratową uzupełnią garderobę Grzdyla o odpowiednie kolory. 😅
moonflower, Lipcowa, Paula29, agentka93, KoKos, Angi90 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
moonflower wrote:zawsze się zastanawiałam jak można zorganizować baby shower z suprisem w postaci koloru odnośnie płci żeby zaskoczyć przyszłych rodziców... no to teraz już wiem! trzeba mieć przyjaciółkę która pracuje u doktorka!!!!
hahahapodobno często dziewczyny proszą doktora, żeby zapisał płeć na kartce, ale nic nie mówił i wtedy pewnie ta karteczka ląduje w odpowiednie ręce, nie wiem, domyślam się
aśś wrote:Nie wytrzymałabym i wypatrywała ewentualnego siusiaka sama na usg 😜
Aśś, ja właśnie tak robię!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 13:06
aśś lubi tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
moonflower wrote:zawsze się zastanawiałam jak można zorganizować baby shower z suprisem w postaci koloru odnośnie płci żeby zaskoczyć przyszłych rodziców... no to teraz już wiem! trzeba mieć przyjaciółkę która pracuje u doktorka!!!!
Ja słyszałam jeszcze wersję że lekarz pisze w kopercie zakleja a ty przekazujesz kopertę komuś kto ten baby shower organizuje)
-
Zosia, no piękny Grzdylek 😍🥹 I piękne brzuszki macie z Moon, aż tęsknię za swoim 🙈
Lipcowa, doskonale pamiętam jak Cię zbierałyśmy po zabiegu z podłogi, bo wydawało Ci się, że nie ma nadziei 🥺❤️🩹
KarolinaAnastazja, dziewczyny dobrze prawią, szukaj psychologa lub psychoterapeuty, możesz też rozważyć wizytę u psychiatry jeśli poczujesz, że bez leków sobie nie poradzisz, pamiętaj, że zawsze jest opcja podratowania chociażby snu. Przutulam Cię mocno ❤️🩹🥺 Niby choruje "tylko" dusza, ale tak naprawdę ma wpływ na wszystko 💔 Pamiętaj też, że jeśli potrzebujesz odpoczynku to takie stany mogą być wskazaniem do zwolnienia lekarskiego.
Paula, mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej i zaraz zaczniecie pokonywać wroga zamiast się załamywać ❤️✊ Pamiętaj też, że mąż wybrał Ciebie za żonę, a nie Ciebie pod warunkiem, że dasz mu dziecko. Chociaż nie wątpię, że za rok będziesz w tym miejscu co Lipcowa 🤞
U mnie pobudki na laktator co 3h, w międzyczasie czasami karmienie i przebieranie, chociaż tutaj muszę pochwalić Starego, że większość takich on ogarnia, a ja tylko jak akurat i tak wstaję. Jest dużo lepszym tatą niż się spodziewałam, że będzie 🥹 No i sama nie mogę uwierzyć, że ten mały ziemniak ma już prawie miesiąc i przestaje być az takim ziemniakiem 🥹🙈moonflower, Lipcowa, Paula29, Zosis, aśś, paprotka17, rozalaa, Angi90 , Amunicja lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
nick nieaktualnyA ja tylko napisze, ze jestem o krok do przodu, w biopsji nie wyszło żadne zapalenie. Badałam cd138. Teraz drożność, kiry i hlca. 💪🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 14:08
jo_ana, Beezi, rozalaa, Frutellka , Zosis, Cukruś, Kil, Paula29, Paprota9418, Emka06, Marti27, RinTinTin, Angi90 , Amunicja, Nataliii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, ale na produkowałyście 🙈
Ja już po wizycie, wszystko w normie, zaczynam stymulację, usg za tydzień.
Beezi nie powiedziałam lekarzowi, że wziąłem proga, powiedziałam że byłam na urlopie i tak się miesiączka przesunęła może przez zmianę klimatu 😅
Zosis, Moon no piękne te Wasze piłeczki 😍
Angi najlepszego 🥳 samych wspaniałości.
Kokos ja chyba też bym zrobiła stymulację i po prostu poszła na podgląd do innego lekarza czy to w klinice czy gdzieś prywatnie, żeby podejrzeć i widzieć kiedy zrobić zastrzyk, a skoro nie masz problemu z pękaniem to może i nawet nie będzie potrzeby, lekarzowi bym powiedziała, że chce zrobić stymulację i że pójdę najwyżej na usg do kogoś innego, że nie chce tracić tego cyklu.
Paula cieszę się, że już uporałaś się z myślami i że mąż był przy Tobie i mogłaś na niego liczyć. Teraz grunt to pozytywne nastawienie ✊🏻 będzie dobrze.
Karolina tak mi przykro, że u Ciebie wszystko się tak skomplikowało. Też uważam, że warto byłoby skorzystać z pomocy psychoterapeuty jeśli faktycznie nie radzisz sobie z tym wszystkim. Ściskam Cię, mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej, dbaj o siebie i pamiętaj, że tu jesteśmy i ślemy ciepłe myśli.
Lecę rozpakować graty, kilka pralek prania czeka, nie cierpię ogarniana rzeczy po podróży 🥴
Miłego popołudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 14:20
Zosis, paprotka17, aśś, Paula29, Beezi, Angi90 lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
Karolinko wiem jak się czujesz bo ostatnio przechodziłam podobną załamkę - chociaż faktycznie takich nerwicowych objawów u siebie nie zaobserwowałam 🧐 masz dwa wyjścia - albo się gdzieś zgłosić tak jak dziewczyny napisały, albo spróbować to przeczekać - czasami to po prostu przejdzie, poszczególne hormony jakimi ładuje nas organizm w konkretnej fazie cyklu często jeszcze pogarszają sprawę 🥲 zobaczysz, za chwilę będzie lepiej, jak potrzebujesz to sobie poleż, a potem już wstawaj i do boju 💪
Piękne brzuszki i maluszki 😊
Paprotka jak będziesz robić Kiry? Przez testDNA czy stacjonarnie? Też mam to do zrobienia, ale to po wynikach histero 😊
Dr mi mówiła jeszcze o tej mutacji MTHFR, ale czy ja dobrze rozumiem, że to powie mi tylko czy dobrze przyswajam suple niemetylowane? Chyba to nie ma sensu na mój rozumek, skoro wyniki mam spoko, homocysteina coś koło 5,5 (normy od 4,4-13,5), kwas foliowy spoko, to tak bez sensu w sumie jest to badać chyba 🧐 z resztą i tak jem folian 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 14:35
Zosis lubi tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
nick nieaktualnyRozalaa, tak przez testdna, ale stacjonarnie krew oddaję. Tam tez robiłam MTHFR, ale w całym pakiecie. Więc samo mthfr to większego sensu chyba nie ma. Raczej to https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/ Naromiast raczej zlecają to po stratach. Jak Ci nie szkoda kasy to rob, bo może wyjdzie coś w w Pai czy Leidenie. Robicie też hla-c?
Zazdroszczę homocysteiny. Ja miałam 11, a z suplami ponad 8 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 14:42
Beezi lubi tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Rozalaa, tak przez testdna, ale stacjonarnie krew oddaję. Tam tez robiłam MTHFR, ale w całym pakiecie. Więc samo mthfr to większego sensu chyba nie ma. Raczej to https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/ Naromiast raczej zlecają to po stratach. Jak Ci nie szkoda kasy to rob, bo może wyjdzie coś w w Pai czy Leidenie. Robicie też hla-c?
Zazdroszczę homocysteiny. Ja miałam 11, a z suplami ponad 8 🙄
A modulator homocysteiny próbowałaś?
Karolina przykro mi przez co przechodzisz, myślę że psycholog, psychoterapeuta jest do rozważenia 🙂“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Paprotka u mnie żadnych strat, ciąż biochemicznych więc z trombofilią się wstrzymuje na pewno, HLA-C widziałam tam w pakiecie z kirami więc pewnie się machnie 😁 taki prezent walentynkowy sobie zrobimy 😂👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
nick nieaktualnyFrutellka wrote:A modulator homocysteiny próbowałaś?
Karolina przykro mi przez co przechodzisz, myślę że psycholog, psychoterapeuta jest do rozważenia 🙂
Edit. Podwyższyłam mocno b12, prawie do granicy, wiec teraz stopuje z suplami łączonymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 14:52
-
nick nieaktualnyrozalaa wrote:Paprotka u mnie żadnych strat, ciąż biochemicznych więc z trombofilią się wstrzymuje na pewno, HLA-C widziałam tam w pakiecie z kirami więc pewnie się machnie 😁 taki prezent walentynkowy sobie zrobimy 😂
rozalaa lubi tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Masz na myśli takie zestawy witamin?
Edit. Podwyższyłam mocno b12, prawie do granicy, wiec teraz stopuje z suplami łączonymi.“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
paprotka17 wrote:Rozalaa, tak przez testdna, ale stacjonarnie krew oddaję. Tam tez robiłam MTHFR, ale w całym pakiecie. Więc samo mthfr to większego sensu chyba nie ma. Raczej to https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/ Naromiast raczej zlecają to po stratach. Jak Ci nie szkoda kasy to rob, bo może wyjdzie coś w w Pai czy Leidenie. Robicie też hla-c?
Zazdroszczę homocysteiny. Ja miałam 11, a z suplami ponad 8 🙄paprotka17 lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
nick nieaktualny
-
Beezi wrote:Paprotka, dzięki za link do badań, właśnie miałam Was pytać jakie badania na trombofilie polecacie. Zamierzam zrobić żeby sprawdzić czy przypadkiem to nie było przyczyną problemów z wagą Bąbla i porodu przedwczesnego. Chociaż wg mojej lekarki nie ma sensu, bo i tak nie zmienia postępowania w kolejnych ciążach, ale wolałbym wiedzieć.
Lipcowa lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%