X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Ja niestety nie odniosę się do każdej z Was za co bardzo, bardzo przepraszam.
    Musze zrobić sobie totalny detox od starań, nazbierało mi się wszystkiego bardzo dużo w głowie i ciele.
    Nie czuje się dobrze po tej nietrafnej IUI. Źle mi to zrobiło. Odbiło się zdrowiem na mnie na maxa

Mam ataki paniki, nerwów, stresu. Nerwobóle, które bolą mnie w górnej części pleców, w nocy nie śpię, bo mam ataki serca (mimo, że byłam na ekg i z sercem wszystko ok), to mi wali jak opętałe. To powoduje, że czuje się nie wyspana, nerwy mam tak duże, że nawet lampka wina mi na noc nie pomaga.

Byłam u diabetologa-cukier w normie, IO jest nadal, kazał brać metforminę, ale ja wszystko odłożyłam na razie.

Muszę odpocząć psychicznie. Bo już nie daję rady.
    Tak mi się to nakręciło przez kilka dni po świętach, że bałam się zostać w domu sama.
    Teraz jest trochę lepiej. Ale bez szaleństw.

Wyniki z krwi i moczu mam wszystkie w normie, niedobory witamin brak.
    Nie wiem co się działo przez kilka dni, ale miałam takie akcje paniki, patrzenia w jeden punkt, tragedia.

Przepraszam za tak rozszarpaną wiadomość. Wydaje mi się, że jak Wam napiszę, to będzie mi też w głowie trochę lepiej.

Od następnego tygodnia startuję z akupunkturą. Mam nadzieję, że cała nerwica, która u mnie jest zejdzie z czasem....

Wrócę do Was, ale nie wiem kiedy to będzie. Może w lepszej formie mnie, zeerknę czasami .

Ściskam Mocno!

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wam tu odpiszę, ale najpierw chciałabym podziękować szybko za dobre rady dziewczyny i mobilizację żeby jednak nie odpuszczać!! 🥺☺️ zrobiłam tak jak napisałaś Emka06 i albo będę brała lamette i czekała na naturalną owulację, będzie bez zastrzyku wtedy albo jeżeli będę czuła się niepewnie to pójdę do innego lekarza z kliniki na monitoring 😀 może będzie dobrze 💪plus chcę wysępić progesteron, bo lekarz się wcale nie odniósł do skróconej fazy lutealnej, a jak nie dostanę legalnie to w tym cyklu wezmę Dupka, bo jeszcze mam opakowanie 🙃

Paula29, Emka06 lubią tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dinuśki!!

Ale cudne zdjęcie Zosiu!!!! Ja prenatalne mam 9.01 będzie wtedy 12+5 mam nadzieję że też dzidzion mnie uracz takim cudownym zdjęciem!! za te wszystkie spotkania z muszlą!!
    Brzuszek myślę mamy podobny, porównując moją poprzednią donoszoną ciąże to do szóstego miesiąca nie było widać nic a nic! pamiętam jak wtedy czekałam na ten brzuszek a teraz ciach i na początku już wyskoczył 😍
    Odpukać wczoraj dzień bez 🤮 jedynie z 3 razy mnie mdliło ale wytrzymało nie puściło, mam nadzieję że ten rozpoczynający się 13 tc taką cudowną odmianę przyniesie 😎
    W sobotę jadę na koncert Dody - nie jestem jakąś super fanką jej "osobowości" ale podobno te koncerty to niezłe show i kawał głosu ma baba... poza tym to wypad z przyjaciółką (jak kupiłyśmy bilety to w planach był weekendowy wyjazd bez chłopów, ale mój Stary przewrażliwiony i jedziemy po prostu na jednodniowy podbój Krk 😅) mam nadzieję że i kolejny dzień dzidzion mnie oszczędzi 😎😎

Paula - masz wirtualnego buziaka ode mnie i od łobuza!!! dzisiaj brzydka pogoda wiele, pada ale w końcu to słoneczko przebije się przez chmurki 😘

Angi Ty nasza solenizantko!!!!
    Wiesz czego Ci życzę!! Spełnienia marzeń!! wielu rodzinnych chwil! Dużo miłosci! - choć jak czytam Twoje posty to widzę że Wasza rodzinka jest pełna miłości! Oby tak do końca świata i jeden dzień dłużej!

Miłego dnia Wam życzę przy kawie Ince bo tylko ona z kaw mi podchodzi 😂

Paula29, Paprota9418, Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja przytulam mocno 🫂🥺 Przykro mi słyszeć, że masz taki ciężki okres. Odezwij się jak będziesz tylko miała ochotę. Twoje uczucia są tak silne, że może warto byłoby pogadać z psychoterapeutą? Mój kolega tak "leczył" ataki paniki. Leczył w cudzysłowie, bo wystarczyło mu parę rozmów.

• Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia piękne foteczki rozrabiaki ❤️🥰🥰 super że wszystko jest z Grzylkiem w porządku. Mam nadzieję że Twoje wyniki też wreszcie się poprawią i będziesz mogła odetchnąć :)

Paula nie nie te mdłości to takie minimalne nawet nie mogę na nie narzekać :)
    Też się cieszę ale będzie nas aż 4 bo jeszcze 2 takie bliskie dziewczyny z pracy w odstępie miesiąca i dwóch.
    Mam nadzieję że ta laparoskopia nie będzie konieczna!
    A byłaś już wcześniej stymulowana ? Pewnie o tym pisałaś ale niestety nie pamiętam 😞

Kokos chyba zrobiłabym tak jak dziewczyny mówią. Powiedz doktorkowi że nie chcesz tracić cyklu i jak on nie może poprowadzić monitoringu to pójdziesz do innego na ten jeden cykl :)

Karolina o kurde ale się porobiło. Bardzo Ci współczuję. A myślałaś może o jakieś terapii albo chociaż rozmowie z specjalistą?

Nasz kropek dostał miano Predatora (jak mąż zobaczył wizualizacje jak wygląda) i tak już zostało :)
    Napisałam do p doktor o tego proga we wtorek i dziś dostałam receptę na cyclogest i mam brać wieczorem więc już jestem trochę spokojniejsza o to.
    W pracy relacja bardzo pozytywna dużo radości i gratulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 11:14

Zosis, KoKos, Angi90 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KarolinaAnastazja znam doskonale ten stan który opisujesz, ja miałam takie ataki paniki że mdlałam, serce podchodziło do gardła i słyszałam szum w uszach... na całym ciele wyskoczyła mi pokrzywka taka strasznie swędząca, nie puszczała przez dwa miesiące, żadne leki nic nie dawały, dermatolodzy alergolodzy rozkładali ręce... fakt jest że był to dla mnie jeden z trudniejszych okresów - co się okazało, jak minęły ataki paniki, omdlenia to minęła też wysypka... wszystko wskazuje na to, że to reakcja na stres, co więcej ona (ta wysypka) teraz do mnie powraca w takich bardzo stresujących ciężkich momentach... dochodząc do konsensusu mi bardzo pomogła terapia 💗💗

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, nie byłam stymulowana nigdy i jestem narazie zielona, staram się coś poczytać na ten temat. Czytam że jest Letrozol, Aromek i inne. Potem ovitrelle na pęknięcie. Trochę wiem też z tego wątku. Co mi dr zaproponuje to dopiero okaże się za tydz, bo wtedy wizyta.

Emka06 czym się stymulujesz? 🧐

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu, ale mam wzrusz patrząc na Grzdylka i na Twój brzuszek 😍 Tak się cieszę z Twojej ciąży 🥹 Doskonale pamiętam Twoją drogę do tego stanu, wszystkie górki i doliny, zmartwienia o puste pokoje w domu, rozmowę z sąsiadką-babcinką, no wzrusz na maxa, że jesteś tu, gdzie jesteś 🥹

Zosis lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Emka06 czym się stymulujesz? 🧐
    Lametta 😊 Miałam brać dwie tabletki dziennie (na raz) od 2 do 6dc.

Paula29 lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Paprota, nie byłam stymulowana nigdy i jestem narazie zielona, staram się coś poczytać na ten temat. Czytam że jest Letrozol, Aromek i inne. Potem ovitrelle na pęknięcie. Trochę wiem też z tego wątku. Co mi dr zaproponuje to dopiero okaże się za tydz, bo wtedy wizyta.

To jestem dobrej myśli ! Może akurat zaskoczy.
    Ja byłam pierwszy raz stymulowana do IUI nigdy wcześniej nie i zaskoczyło.
    Mi się wydaje że to dużo pomogło a może nawet by wystarczyło :)
    Brałam Clo od 3-8 dc potem 9-10 monitoring. Okazało się że pęcherzyki są dojrzałe więc dostałam zastrzyk i w 12 dc miałam IUI potem byłam w 14dc potwierdzić czy pękły. I zaczęłam brać Duphaston. :)
    Trzymam mocno kciuki 🤞🤞

Karolina tak jak mówi Moon zdecydowanie to wszystko może być objawem dużego stresu a nawet jestem pewna że tam jest. Rozmowa z terapeutą na pewno pomoże. Teściowa miała przed naszym ślubem takie zmiany skórne ropiejące z lejącą się wydzieliną. Robiła wszystko nawet wycinki tego co się okazało była to relacja jej organizmu na stres (wyniknęła nie fajną sytuacja rodzinna która bardzo mocno ją zestresowała).
    Może lekarz zaproponuje Ci jakieś delikatne leki ziołowe uspokajające. U mnie w pracy bardzo dużo osób takie leki bierze. Ja brałam Aswagande nie wiem czy działała na prawdę czy bardziej na głowę ale działała :) przytulam Cię bardzo mocno 🫂🥰 pamiętaj nie jesteś sama. Zawsze możesz nam tutaj wszystko z siebie wyrzucić 🫂🫂

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśś, ja też nie wiem, KIEDY ten czas zleciał. Jak przeglądałam dzisiaj forum to też mnie uderzyło po oczach, że Ignaś Beezi ma już prawie MIESIĄC! :O

Emka, no i się poryczałam. 😭

KarolinaAnastazja, słoneczko nasze, przytulam mocno i ślę masę ciepłych myśli w Twoją stronę. 🫂🥺 Gdybyś potrzebowała pogadać to pamiętaj, że jesteśmy tutaj dla Ciebie. Odzywaj się, kochana.

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja przytulam Cię bardzo mocno bo wiem o czym mówisz i doskonale Cię rozumiem.
    Niestety jak siada nam psychika to siada nam wszystko a nie wszyscy zdawaja sobie sprawę z tego jakie zdrowie psychiczne jest ważne.
    Spróbuj może skorzystać z terapii z psychoterapeuta on pomoże Ci spojrzeć na wszystko an trzezwo. Naprawdę dużo daje taka terapia.
    Odpocznij i wierzę, że wrócisz silniejsza, wierzę w to całym sercem! 🫂🫂🫂❤️❤️

Zosis piękny grzdylek! Uwielbiam te zdjęcia usg 😍😍😍😍

Zosis lubi tę wiadomość

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
    16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
    23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny straszne objawy,
    bałam się zostać sama w domu, wykąpać się (to mi przeszło)
    Jem jak kura, bo mi przez gardło nic nie wychodzi, ba wrecz na siłe wciskam wszystko w siebie.
    a na plecach i szyji mam takie mega mocne plamy stresowe,..aż bordowe... które szczypią i pieką z goraca.

W nocy właśnie te kołatania serca, zasypiam o 3-4 nad ranem a o 6 do pracy...
    A jak się bardziej nakręciłam, to lewa ręka mi drętwiała...

Do psychologa na psychoterapeute? Czy gdzie?

Kupiłam sobie typowo ziołowe 100% tabletki VALUSED

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Ja niestety nie odniosę się do każdej z Was za co bardzo, bardzo przepraszam.
    Musze zrobić sobie totalny detox od starań, nazbierało mi się wszystkiego bardzo dużo w głowie i ciele.
    Nie czuje się dobrze po tej nietrafnej IUI. Źle mi to zrobiło. Odbiło się zdrowiem na mnie na maxa

Mam ataki paniki, nerwów, stresu. Nerwobóle, które bolą mnie w górnej części pleców, w nocy nie śpię, bo mam ataki serca (mimo, że byłam na ekg i z sercem wszystko ok), to mi wali jak opętałe. To powoduje, że czuje się nie wyspana, nerwy mam tak duże, że nawet lampka wina mi na noc nie pomaga.

Byłam u diabetologa-cukier w normie, IO jest nadal, kazał brać metforminę, ale ja wszystko odłożyłam na razie.

Muszę odpocząć psychicznie. Bo już nie daję rady.
    Tak mi się to nakręciło przez kilka dni po świętach, że bałam się zostać w domu sama.
    Teraz jest trochę lepiej. Ale bez szaleństw.

Wyniki z krwi i moczu mam wszystkie w normie, niedobory witamin brak.
    Nie wiem co się działo przez kilka dni, ale miałam takie akcje paniki, patrzenia w jeden punkt, tragedia.

Przepraszam za tak rozszarpaną wiadomość. Wydaje mi się, że jak Wam napiszę, to będzie mi też w głowie trochę lepiej.

Od następnego tygodnia startuję z akupunkturą. Mam nadzieję, że cała nerwica, która u mnie jest zejdzie z czasem....

Wrócę do Was, ale nie wiem kiedy to będzie. Może w lepszej formie mnie, zeerknę czasami .

Ściskam Mocno!
    Kochana, bardzo mi przykro że tak to wszystko źle znosisz 😞 może to czas na rozmowę z kimś ? Z terapeutą? Może ktoś, kto potrafi porozmawiać Ci pomoże ? Przytulam Cię bardzo, bardzo mocno do serduszka ❤️ wiem jak to jest upadać, ale wiem też jak to jest się podnosić po upadku i wiem, że jesteś tak silną babką, że za chwilę się podniesiesz z tego dna emocjonalnego, poprawisz koronę i ruszysz do boju. Tak jak każda z nas tutaj, upaść jest łatwo choć boleśnie, wstać bardzo ciężko a zacząć walczyć od nowa najciężej. Ale wiem, że to zrobisz ❤️ wierzę w Ciebie ❤️ pisz na priv jakbyś potrzebowała pogadać, pamiętaj zawsze jestem ❤️

Edit. Spróbuj medytacji i jogi. Wiem brzmi głupio, ale jak spróbujesz to zrozumiesz dlaczego zaproponowałam. Ja przy każdym moim upadku wyciszam się przy medytacji. Włączam sobie coś przyjemnego, podziękowania dla samej siebie ❤️ za to że jestem ❤️ i podziękowania za to co mam już teraz, a joga. Pozwala się zmęczyć ale też rozluźnić ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 11:33

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu update mojego brzuszka

IMG-0281.jpg

cycki zawsze miałam małe B a teraz D 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 11:34

Paula29, Paprota9418, aśś, Cukruś, Nataliii, KarolinaAnastazja, Lipcowa, rozalaa, justme, Emka06, paprotka17, Beezi, Mart768, Kil, siesiepy, Biedronka@, KoKos, migotka_, Angi90 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Mam dziewczyny straszne objawy,
    bałam się zostać sama w domu, wykąpać się (to mi przeszło)
    Jem jak kura, bo mi przez gardło nic nie wychodzi, ba wrecz na siłe wciskam wszystko w siebie.
    a na plecach i szyji mam takie mega mocne plamy stresowe,..aż bordowe... które szczypią i pieką z goraca.

W nocy właśnie te kołatania serca, zasypiam o 3-4 nad ranem a o 6 do pracy...
    A jak się bardziej nakręciłam, to lewa ręka mi drętwiała...

Do psychologa na psychoterapeute? Czy gdzie?

Kupiłam sobie typowo ziołowe 100% tabletki VALUSED

Do psychoterapeuty na psychoterapię.
    Ciężko znaleźć takiego psychoterapeutę, który Ci od razy podpasuje, ale warto skorzystać. Tym bardziej, że to co opisujesz jest bardzo silne.
    Wszystkie ziołowe tabletki na uspokojenie to pic na wodę fotomontaż (przynajmniej w moim przypadku i przypadku innych osób, które znam)

moonflower lubi tę wiadomość

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
    🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
    16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
    23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Do psychoterapeuty na psychoterapię.
    Ciężko znaleźć takiego psychoterapeutę, który Ci od razy podpasuje, ale warto skorzystać. Tym bardziej, że to co opisujesz jest bardzo silne.
    Wszystkie ziołowe tabletki na uspokojenie to pic na wodę fotomontaż (przynajmniej w moim przypadku i przypadku innych osób, które znam)

dokładnie u mnie tak samo, ziołowe nic nie pomagały niestety

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosiku Emka dobrze prawi ☝🏻
    Pogadaj z ginem wprost - sam powinien zaproponować zastępstwo skoro wie, że jesteś na stymulacji. Pozatym hormony to nie cukierki i lepiej żebyś była pod okiem lekarza niż robiła coś na własną rękę 🤞🏻 widzę, że jesteś pod opieką kliniki - niech zapewnia Ci innego lekarza na ten czas, nie powinno być z tym problemu 😊

Zosis no pięknie rośniesz 🤩
    I Grzdylek wygląda już jak pełnoprawne bobo 😁
    Lekarz zdradził płeć? 🙃

Zosis, KoKos lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja a może to nerwica?
    Moja bardzo bliska osoba miała tak silne objawy psychosomatyczne, że kilka razy w tygodniu potrafiła trafiać na sor, bo miała wrażenie, że za chwilę umrze. Dobra psychoterapia w połączeniu z dobranymi lekami potrafi zdziałać cuda - teraz to zupełnie inny człowiek 😊
    I nie zrazaj się jeśli u pierwszego specjalisty nie poczujesz flow - szukaj wtedy dalej, bo naprawdę warto 😘

Moonflower piękny brzuszek 😁
    A piersi to chyba jeden z pozytywnych aspektów 😁 mój Mąż jest non stop zachwycony, a cały czas powtarzam żeby poczekał aż zacznę karmić, a to akurat sezon letnio-wakacyjny 😁😁😁
    Ostatnio kupiłam sobie nawet specjalnie wycięta sukienkę i sama się tym zachwycam 🙈🤭

Cukruś, moonflower, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak przeczytałam, że nie dla Dinusi o słabych nerwach to musiałam wejść 😅 nie żałuję 🙃

Cieszę się, że już jest lepiej 😘
    Dobrze wiem co czujesz - ja prawie rok temu też leżałam na deskach. Ale pamiętaj, że nie można się poddawać. Nigdy. Doskonale pamiętam załamanie, strach i cholerne poczucie niesprawiedliwości. I też miałam myśli żeby zostawić Męża dla jego dobra - nawet powiedziałam Mu o tym wprost. A teraz noszę pod sercem Nasze dziecko. Zawsze jest jakieś wyjście, opcja, wybór. Pamiętaj, że ból jest chwilowy - cierpienie jest wyborem. Najważniejsze to iść do przodu - chociażby człowiek miał się czołgać. Jeszcze wszystko się ułoży 😘 trzymam kciuki 🍀

moonflower, Paula29, Beezi, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ