X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    zawsze się zastanawiałam jak można zorganizować baby shower z suprisem w postaci koloru odnośnie płci żeby zaskoczyć przyszłych rodziców... no to teraz już wiem! trzeba mieć przyjaciółkę która pracuje u doktorka!!!!

Zawsze można śmiało poprosić o zapisanie na kartce🥰 my mamy taki plan, a potem zrobić imprezkę 🥳

Chociaż przyznam, że na prenatalnych szukałam czy coś tam znajdę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 15:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Paprotka, dzięki za link do badań, właśnie miałam Was pytać jakie badania na trombofilie polecacie. Zamierzam zrobić żeby sprawdzić czy przypadkiem to nie było przyczyną problemów z wagą Bąbla i porodu przedwczesnego. Chociaż wg mojej lekarki nie ma sensu, bo i tak nie zmienia postępowania w kolejnych ciążach, ale wolałbym wiedzieć.
    Czy na pewno nie zmienia? Jak dziewczynom wychodziło coś w np. w Pai to brały (nie jestem w temacie dokładnie) leki typu heparyna

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśś a wiesz, że z drugim może być zupełnie odwrotnie? 🙈
    My ze Starym ostatnio też mieliśmy rozminę czy zabezpieczać się po porodzie czy olać temat 😜
    Bo teoretycznie naturalnie nie ma praktycznie szans ale w praktyce bywa różnie - nie jedne cuda Nasze forum widziało 🙈
    Także kto wie - jak Nasze Dinostado zacznie się rozmnażać to nic Nas nie zatrzyma 🍀😁

rozalaa, Angi90 , Angi90 , Kil lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, dlatego i tak zamierzam zrobić 🤷🏻‍♀️

Aśś, szczerze? Chciałabym, ale póki co czekam na kontrolne USG, po którym będzie wiadomo ile muszę odczekać ze względu na cesarkę. Różnie lekarze zalecają, ale nawet do 2-3 lat przerwy między porodami, a niektórzy nie każą czekać w ogóle 🤷🏻‍♀️ W każdym razie plan jest taki, że zaczniemy z powrotem starania jak tylko dostanę zielone światło. Mam nadzieję, że do tego czasu nie będę miała tutaj za wiele staraczkowego towarzystwa 🤞

paprotka17, rozalaa, Angi90 , Pfry, Kil lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Aśś a wiesz, że z drugim może być zupełnie odwrotnie? 🙈
    My ze Starym ostatnio też mieliśmy rozminę czy zabezpieczać się po porodzie czy olać temat 😜
    Bo teoretycznie naturalnie nie ma praktycznie szans ale w praktyce bywa różnie - nie jedne cuda Nasze forum widziało 🙈
    Także kto wie - jak Nasze Dinostado zacznie się rozmnażać to nic Nas nie zatrzyma 🍀😁
    Zielone Słońce u nas na wątku rodziła bliźniaki z IVF w listopadzie i dostała zielone światło do starań już, jej lekarz stwierdził, że trzeba kuć żelazo póki gorące, bo często po porodzie w ciążę zachodzi się bez problemów, mimo wcześniejszych długich starań. 😉

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • aśś Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Paprotka, dlatego i tak zamierzam zrobić 🤷🏻‍♀️

Aśś, szczerze? Chciałabym, ale póki co czekam na kontrolne USG, po którym będzie wiadomo ile muszę odczekać ze względu na cesarkę. Różnie lekarze zalecają, ale nawet do 2-3 lat przerwy między porodami, a niektórzy nie każą czekać w ogóle 🤷🏻‍♀️ W każdym razie plan jest taki, że zaczniemy z powrotem starania jak tylko dostanę zielone światło. Mam nadzieję, że do tego czasu nie będę miała tutaj za wiele staraczkowego towarzystwa 🤞
    Moją koleżankę tez tak straszyli, urodzila cesarka 3 dzieci w 3 lata, wiec praktycznie ciagle byla w ciazy 🙂 wszystkie zdrowe, wiec da sie 🙂

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Paprotka u mnie żadnych strat, ciąż biochemicznych więc z trombofilią się wstrzymuje na pewno, HLA-C widziałam tam w pakiecie z kirami więc pewnie się machnie 😁 taki prezent walentynkowy sobie zrobimy 😂
    U mnie strat nie było bo nie było ciąż więc ciężko by było stwierdzić czy by były 🤷🏼‍♀️ no chyba że to co podejrzewam, że było biochemem to można policzyć. Natomiast ja już wtedy miałam zbadaną trombofilię. I mimo iż nie było to ją mam 🤷🏼‍♀️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Paprotka u mnie żadnych strat, ciąż biochemicznych więc z trombofilią się wstrzymuje na pewno, HLA-C widziałam tam w pakiecie z kirami więc pewnie się machnie 😁 taki prezent walentynkowy sobie zrobimy 😂
    Ja też długo twierdziłam, że skoro żadnych strat nie było to nie badam na razie trombofilii, ale jakiś czas temu jedna dziewczyna napisała mi, że przy trombofilii może być też problem z zagnieżdżeniem. Stwierdziłam, że zrobię to badanie i będzie z głowy. No ale ten pakiet kosztuje, wiadomo 🫠 Jak masz w planach zbadanie kirów to lepiej rozłożyć badania w czasie, ale mieć je na uwadze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 16:34

paprotka17, rozalaa, agentka93 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Z czego brałaś?

Na początku naturell b Complex forte, a później Health Labs

paprotka17 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    U mnie strat nie było bo nie było ciąż więc ciężko by było stwierdzić czy by były 🤷🏼‍♀️ no chyba że to co podejrzewam, że było biochemem to można policzyć. Natomiast ja już wtedy miałam zbadaną trombofilię. I mimo iż nie było to ją mam 🤷🏼‍♀️
    A no właśnie 🥴 to powinno byc refundowane... w ogóle to jest straszne że oprócz kariotypow to praktycznie mało z tych zaawansowanych badań można zrobić na fundusz 😠

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście nieocenione.
    Czytam i płaczę jak durna ile tu jest ciepła, wsparcia i dobroci 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

Byłam u rodzinnego, z moich badań nie widzi nic. Jedynie co to skierowała mnie na ewentualną teżyczkę bo daje podobne symptomy ale kazała mi się wstrzymać z badaniem, mam brać tabsy homeopatyczne i jak będzie poprawa do 2 tygodni + akupunktura to nie iść na tężyczkę.
    Dla niej to typowa reakcja mocno stresowa.

Za dużo rzeczy się nawarstwiło, starania, śmierć w rodzinie, firmowe problemy i jest tego typu efekt.

No i powiedziała, że w łopatkach magazynujemy stresy dnia codziennego a w szyji stresy większej wagi.

Trafiłam wkoncu na normalnego rodzinnego...ale 4h czekania w kolejce.

Czuje się zbadana, oby teraz było tylko lepiej.
    P.S. zapisałam siebie i starego na psychoterapię małżeńską, pogadamy o bonasie, mam nadzieję, że pomoże.

Kocham Was,

Bubu, medytację znalazłam na yt na stres. Dychłam 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 16:58

paprotka17, Beezi, Marti27, Lipcowa, Paula29, KoKos, Angi90 , BuBu90, siesiepy, jo_ana, Amunicja, Cukruś, Kil lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Na początku naturell b Complex forte, a później Health Labs
    Właśnie też naturell brałam :) Będę próbować innych. Dzięki.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Właśnie też naturell brałam :) Będę próbować innych. Dzięki.

Nie ma problemu powodzenia;)

paprotka17 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Marti27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. To jest straszne jak starania wpływają na naszą psychikę, myślę że leki też miały w tym udział ale nie aż taki jak ma tutaj nasza głowa. Pamiętaj że my zawsze będziemy czekać i napewno pomożemy dobrym słowem jeśli będziesz czuła taką potrzebę 😘🫂

Kokos działaj tak jak radzą Ci dziewczyny. Dla Ciebie to jest kolejny cykl ✊️

Angi kochanie wszystkiego najlepszego z okazji imienin 💐 spełnienia wszystkich marzeń ❤️

Zosiu jaki cudowny grzdylek 😍 niech zdrowo rośnie a u Ciebie mam nadzieję że wyniki szybko się unormują ✊️

Emeczko czy cala poczekalnia jest zarezerwowana dla dinusiów? Piszę się i ja w kolejkę do trzymania kciuków 😁✊️

Ja dzisiaj byłam na wizycie. U bubusia w porządku, u mnie podwyższony cukier 🤨 idę jutro do diabetologa i zobaczymy co mi powie.

rozalaa, Zosis, Emka06, KoKos, Lipcowa, Paula29, Angi90 , Cukruś lubią tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Dinusie kochane, Wasza wiedza jest nieoceniona 🥹🥰 w takim razie wrzucam trombofilię do listy rzeczy do zrobienia 😅 zapomniałam że po histero mam zaplanowany mały odpoczynek od tematów staraniowych 😅

paprotka17, Marti27, Emka06, KoKos, Lipcowa, Angi90 , agentka93 lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    allo MLR 27% cross match ✅ cytokiny ✅ immunofenotyp ✅ białka C i S ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja, świetnie że tak szybko podejmujesz kroki. Zuch Dziewczyna. Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy, jak tak o Tobie myślę. Czym lekarz Cię stymulował do IUI? Bo właśnie mi się przypomniała rozmowa z naszą lekarką z kliniki, jak mówiła, żebyśmy się nie przestraszyli w razie wystąpienia skutków ubocznych letrozolu, bo może powodować właśnie zmiany nastroju i dość mocne stany depresyjne, ataki paniki itp.. Może to stymulacja się odbija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 18:01

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    KarolinaAnastazja, świetnie że tak szybko podejmujesz kroki. Zuch Dziewczyna. Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy, jak tak o Tobie myślę. Czym lekarz Cię stymulował do IUI? Bo właśnie mi się przypomniała rozmowa z naszą lekarką z kliniki, jak mówiła, żebyśmy się nie przestraszyli w razie wystąpienia skutków ubocznych letrozolu, bo może powodować właśnie zmiany nastroju i dość mocne stany depresyjne, ataki paniki itp.. Może to stymulacja się odbija?

Tak, byłam stymulowana letrozolem.
    Możliwe, Zosiu że masz racje.
    Na pewno jest to stres związany ze staraniami. Ja tak to biorę.
    Odpoczywam styczeń, zobaczę jak luty.
    Na wszystko przyjdzie odpowiednią porą. A nasz jomfort psychiczny (mój i meza) są tu najważniejsze

KoKos lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Tak, byłam stymulowana letrozolem.
    Możliwe, Zosiu że masz racje.
    Na pewno jest to stres związany ze staraniami. Ja tak to biorę.
    Odpoczywam styczeń, zobaczę jak luty.
    Na wszystko przyjdzie odpowiednią porą. A nasz jomfort psychiczny (mój i meza) są tu najważniejsze

Super że trafiłaś na takiego lekarza 😘 i już podjęłaś działanie ! Twarda babka z Ciebie :*
    Ale pamiętaj że to Wy jesteście najważniejsi w tym wszystkim :* 😘😘 my tu jesteśmy i po cichutku Cię wspieramy :)

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis piękny Grzdylek i brzuszek, mam nadzieję, że wychodzicie już na prostą 🥰🫂 czy ja dobrze widzę siniaka? Pewnie od zastrzyków p/zakrzepowych?

KarolinaAnastazja tak mi przykro z powodu Twojego samopoczucia, nie dość, że IUI nieudane to jeszcze tyle rzeczy na raz ze zdrowiem się posypało 😥🥺 mam nadzieję, że wszystko się ułoży i szybko wrócisz do gry 💪 ja w ostatnim czasie też przeszłam straszne nerwobóle, u mnie z kolei powodowały problemy z oddychaniem w jednym miesiącu, ból promieniował do łopatki i barku - myślałam, że zapalenie płuc i byłam u lekarza, nic nie wyszło 🙄 a kilka miesięcy wcześniej też miałam EKG, bo miałam bóle w klatce przy przełykaniu i nawet gastroskopię robiłam tak bolało, oczywiście wszystko dobrze i lekarz podejrzewał skurcz mięśni przełyku, wszystko oczywiście na tle nerwowym, więc rozumiem, co przechodzisz 😓 trzymaj się, odpoczywaj ile potrzebujesz 🫂❤️

Angi90 wszystkiego, wszystkiego najlepszego z okazji imienin, spełnienia marzeń i zdrówka dla Ciebie i rodziny 🥰

Paula29 trzymam kciuki za plan i stymulację 🤞

Jo_ana to fajnie, że wszystko okej. Mam nadzieję, że tym razem się u Ciebie uda 🍀🍀 już napisałam coś w tym stylu lekarzowi i na razie zakładam "naturalny monitoring" - biorę lemette i zrobię testy owu i ewentualnie pobiorę sobie hormony z krwi, bo umiem to interpretować mniej więcej po nich czy blisko do owu, a jak długo się nic by samo nie zadziało (zawsze czuję, że już blisko i już po) to pójdę do swojego poprzedniego lekarza na monit wtedy, bo wiem, że on znajdzie jajnik jak coś, niestety większość lekarzy za szybko się poddaje 😜 i sama dołączam w tym cyklu Duphaston po owulacji ;)

Marti27 dobrze, że u Bąbla wszystko okej 🥰💚 dzięki! Działam dalej!

Co do nie znania do końca prawie płci to podziwiam, ja bym nie wytrzymała, chciałabym wiedzieć jak tylko by było wiadomo, ale ja z tych niecierpliwych, nie lubię jak mnie życie zaskakuję 😅

I chciałam wam powiedzieć, że ja właśnie dziś zaliczyłam też swój kolejny upadek i szybko się podniosłam. Spojrzałam na siebie w piżamie o 12:00, pijąca kolejną kawę ze łzami w oczach i stwierdziłam, że tak nie może być, trzeba się zmobilizować, trzeba żyć. Umówiłam się z przyjaciółką i od razu mi lepiej ☺️
    Przepraszam, że do wszystkich się nie odniosę. Trzymajcie się! 🫂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 19:21

Zosis, Paula29, Lipcowa, Angi90 , Beezi, paprotka17, jo_ana, Cukruś, justme lubią tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoKos wrote:
    Zosis piękny Grzdylek i brzuszek, mam nadzieję, że wychodzicie już na prostą 🥰🫂 czy ja dobrze widzę siniaka? Pewnie od zastrzyków p/zakrzepowych?

KarolinaAnastazja tak mi przykro z powodu Twojego samopoczucia, nie dość, że IUI nieudane to jeszcze tyle rzeczy na raz ze zdrowiem się posypało 😥🥺 mam nadzieję, że wszystko się ułoży i szybko wrócisz do gry 💪 ja w ostatnim czasie też przeszłam straszne nerwobóle, u mnie z kolei powodowały problemy z oddychaniem w jednym miesiącu, ból promieniował do łopatki i barku - myślałam, że zapalenie płuc i byłam u lekarza, nic nie wyszło 🙄 a kilka miesięcy wcześniej też miałam EKG, bo miałam bóle w klatce przy przełykaniu i nawet gastroskopię robiłam tak bolało, oczywiście wszystko dobrze i lekarz podejrzewał skurcz mięśni przełyku, wszystko oczywiście na tle nerwowym, więc rozumiem, co przechodzisz 😓 trzymaj się, odpoczywaj ile potrzebujesz 🫂❤️

Angi90 wszystkiego, wszystkiego najlepszego z okazji imienin, spełnienia marzeń i zdrówka dla Ciebie i rodziny 🥰

Paula29 trzymam kciuki za plan i stymulację 🤞

Jo_ana to fajnie, że wszystko okej. Mam nadzieję, że tym razem się u Ciebie uda 🍀🍀 już napisałam coś w tym stylu lekarzowi i na razie zakładam "naturalny monitoring" - biorę lemette i zrobię testy owu i ewentualnie pobiorę sobie hormony z krwi, bo umiem to interpretować mniej więcej po nich czy blisko do owu, a jak długo się nic by samo nie zadziało (zawsze czuję, że już blisko i już po) to pójdę do swojego poprzedniego lekarza na monit wtedy, bo wiem, że on znajdzie jajnik jak coś, niestety większość lekarzy za szybko się poddaje 😜 i sama dołączam w tym cyklu Duphaston po owulacji ;)

Marti27 dobrze, że u Bąbla wszystko okej 🥰💚 dzięki! Działam dalej!

Co do nie znania do końca prawie płci to podziwiam, ja bym nie wytrzymała, chciałabym wiedzieć jak tylko by było wiadomo, ale ja z tych niecierpliwych, nie lubię jak mnie życie zaskakuję 😅

I chciałam wam powiedzieć, że ja właśnie dziś zaliczyłam też swój kolejny upadek i szybko się podniosłam. Spojrzałam na siebie w piżamie o 12:00, pijąca kolejną kawę ze łzami w oczach i stwierdziłam, że tak nie może być, trzeba się zmobilizować, trzeba żyć. Umówiłam się z przyjaciółką i od razu mi lepiej ☺️
    Przepraszam, że do wszystkich się nie odniosę. Trzymajcie się! 🫂❤️

Kochana i to jest dobra decyzja szkoda tracić cyklu 🙂 Ja dziś zrobiłam betę i progesteron żeby wykluczyć ciążę... Ale chyba coś mi nie wyszło mam milion operacji w mózgu 😁

KoKos lubi tę wiadomość

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ