Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Łapie soczek i zaciskam kciuki dziewczyny ✊️
Czy u Was też taki atak zimy? No dopiero co stopniało a znowu napadało 😅 wczoraj trójmiasto było sparaliżowane, wiatr, śnieg, lód na drogach, wszystko stało,biało się zrobiło w moment. Chcę już wiosne 😞rozalaa lubi tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
33+2 1900g 🐭
35+6 2508g 🦭
Zostań ze mną 🙏
-
Paula, Rozala kciuki za dziś! 🤞🏻🤞🏻
Ja dzisiaj przywitałam się z 🐒 w czwartek pójdę powtórzyć hormony 😁rozalaa, Paula29, Lipcowa lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Melduję, że zostałam już przyjęta na oddział, odmawiam kawusi i innych pyszności niestety, dam znać i dziękuję za wsparcie Kochane Dinusie 😍🥰 🦖
Nataliii, Bambi92, Angi90 , Beezi, Paula29, jo_ana, Mart768, Clausix, Lipcowa, migotka_, KarolinaAnastazja, Emka06, RinTinTin, oloska, Paprota9418, Biedronka@, Pfry, KoKos lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Rozala kciuki zaciśnięte! 🤞✊️🤞
Nie odzywałam się wczoraj bo miałam zjazd emocjonalny, ale całe szczęście nie ze względu na starania.
Mam termin 26.01 na pierwszą wizytę nieplodnosciowa bo bez tego nie umówią mnie na HSG, ale już u tego doktorka co chcemy być. Liczę na to, że tydzień lub 2 później będę miała już HSG robione bo baaardzo chciałabym załapać się na luty skoro już idziemy prywatnie.
Z plusów to w klinice robią sono-hsg rozumiem tylko tyle, że jest to nie pod rtg? A możecie mi powiedzieć czy któreś jest lepsze od drugiego?👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCukruś wrote:Rozala kciuki zaciśnięte! 🤞✊️🤞
Nie odzywałam się wczoraj bo miałam zjazd emocjonalny, ale całe szczęście nie ze względu na starania.
Mam termin 26.01 na pierwszą wizytę nieplodnosciowa bo bez tego nie umówią mnie na HSG, ale już u tego doktorka co chcemy być. Liczę na to, że tydzień lub 2 później będę miała już HSG robione bo baaardzo chciałabym załapać się na luty skoro już idziemy prywatnie.
Z plusów to w klinice robią sono-hsg rozumiem tylko tyle, że jest to nie pod rtg? A możecie mi powiedzieć czy któreś jest lepsze od drugiego? -
Wtorkowe uszanowanko 🙂
Rozalaa
Musisz się dzisiaj pożywić energią słoneczną jak Stachursky, na dokładkę kuchnia serwuje dobry dinovibe.
Rozkosznych snów 😈 i najlepszych wyników!
Migotka
Zimowy poniedziałek 🥶 Najpierw szukanie auta- który bałwan to moje, potem odśnieżanie, 1,5 h w korku i tańcowanie na lodzie. Niech już wyrosną tulipany 😩
Jo_ana
Wirtualny tulipan i spóźnialskie urodzinowe życzenia 🌷 Z odwołanym IUI nie ma tego złego, gratuluję kwalifikacji i mocno trzymam kciuki za udaną procedurę ✨
Cukruś
Oby z górki i oby drożne 🤞🏻 Przed swoim HSG przeczytałam cały tutejszy wątek i wyszło na to, że skuteczność diagnostyczna obu metod jest jednakowa. Niektórzy twierdzą, że ciśnieniem kontrastu w HSG z RTG można usunąć jakieś niewielkie przewężenia jajowodów, ale nie wiem czy to prawda czy między bajki włożyć. Duża różnica w zaleceniach co do starań, bo po HSG z RTG często jest ban, a po HyCoSy można się normalnie starać.rozalaa, Cukruś, jo_ana lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Paula, Rozalaa 🤞🍀 Robicie kolejny krok na przód, powodzenia 👌🥰
rozalaa, Paula29 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Rozalaa, kciuki zaciśnięte. 🤞🤞
Paula, za Twój kurniczek również. 🤞
Jo_ana, czuć z Twojego wpisu, że czekałaś na to zielone światło. Będziemy tutaj mocno trzymać kciuki za Twoje IVF. Super, że mimo braku podejścia do IUI dostałaś dobre wiadomości.
KarolinaAnastazja, dobrze czytać Cię w trochę lepszej formie. Wierzę, że jesteś na dobrej drodze do uporania się z tym stresem, a jak on sobie pójdzie w cholerę to przyjdzie to, co powinno.
Migotka, u mnie dzisiaj -5st i znowu śniegu po kostki. 🥶rozalaa, Paula29, jo_ana, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Migotka, u mnie -6 obecnie, śniegu nasypało, do drogi głównej ledwo można ustać na nogach. Ale ja kocham śnieg 🤩 Jak jest śnieg to zima może trwać pół roku 😂 ⛄ jest , dziś znów idziemy na 🛷😅
RinTintin, tulę 🫂 Niech będzie łaskawa, kciuki za badania 🤞🤞
Cukruś, zasada ogólna jest taka sama, różnią się obrazem oraz działaniem lekarza. Pod RTG lekarz zakłada sprzęt i przelewa kontrast, a potem wychodzi na chwilę, bo trzeba zrobić zdjęcie. Na fotce masz widoczną całą macicę i otrzewną. SONO masz robione pod USG, czyli zakłada sprzęt, przelewa kontrast (piankę lub olej) pod kontrolą USG i podgląda czy jajowód przepuszcza, jeśli nie- może odrazu podać drugą turę pod większym ciśnieniem żeby sprawdzić czy da radę udrożnić. Sprawdza też macicę, jeśli ma sprzęt zrobi zdjęcia w 3D/4D. Jedno i drugie jest dobre i raczej ma taką samą skuteczność. SONO uważane jest za mniej inwazyjne, bo nie naraża na działanie promieni rentgenowskich oraz można użyć innych środków - pianka, olej, które mniej podrażniają otrzewną.Cukruś, RinTinTin lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
nick nieaktualnyJak już o zimie mowa - nie polecam. Dzisiaj dwa razy walczyłam o przetrwanie na lodzie🤸♀️ Na szczęście nie zmieniłam pozycji że stojącej na leżącą 😜 A z dobrych rzeczy - już czekam na wyniki immunofenotypu, kir i hlac, a lada moment drożność. Po tym, jak nic nie wyjdzie w badaniach, a dalej się nie uda, to juz nie mam pomysłu na siebie 😣
-
Witam się wtorkowo z biura, u mnie z 10cm śniegu na plusie, ale poprzedni jeszcze nie stopniał więc znowu piękną zimę zrobiło! mam nadzieje że jak wiosna przyjdzie to już z pierdolnięciem i nie odpuści tylko zostanie do lata 🤣
Ja dziś przed pracą jak na dzielnego pacjenta przystało pomaszerowałam na spuszczenie krwi, powinnam w zeszłym tygodniu zrobić TSH ale tak mi zeszło..
kolejna wizytę u doktorka mam 8.02 i przed nią muszę zrobić morfologie i mocz ale stwierdziłam że teraz to jeszcze za wcześnie więc będę musiała jeszcze raz pomaszerować... dobrze że alab mam pod nosem i o 8 nie ma wcale ludzi więc bez kolejki się wchodzi... diagnostyka u mnie tańsza ale na 6 trzeba być żeby bez kolejki, najtańszy szpital ale tam trzeba być przed 6 (a zaczynają pobierać o 7) żeby nie czekać do południa ..
Ja wiem że w ciąży niby można sie wpychać bez kolejki ale mimo że brzuszek widoczny nie mam na tyle asertywności w sobie żeby się użerać z tymi dziadkami co od 5 tam już siedzą🙄
dawniej jak jeszcze mieszkałam w sączu to miałam w przychodni na fundusz gdzie robiłam badania znajomego, więc zawsze dawałam mu cynka że jestem i on wychodził i krzyczał na cały korytarz -jeśli są jakieś ciężarne to mają pierwszeństwo 🤣 więc dziadki z naszym niecnym planem nie mieli szans , bo ja dumnie maszerowałam do przodu 🤣😎 choć zawsze się trafił jakiś starszy Pan który mówił że jakby widział to już dawno by mnie przepuścił 🤣
@rozalaa 🤞🏼🤞🏼 @paula🤞🏼🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2024, 09:07
-
Biorę soczek i siadam do śniadania 🤤
Lubelskie też zasypane, czekam z utęsknieniem na wiosnę 🌷🌞
Paula kciuki za kurnik 🤞
Rozalka żebyś tam za bardzo nie świrowała jak się już obudzisz 😆🤞
Cukruś dobrze ze termin wizyty już niedaleko 😉 dziewczyny fajnie Ci wytłumaczyły różnice między metodami.Paula29, rozalaa lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Angi, Amunicja dzięki dziewczyny ❤️
Angi90 , Amunicja lubią tę wiadomość
👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀 -
Cukruś wrote:Rozala kciuki zaciśnięte! 🤞✊️🤞
Z plusów to w klinice robią sono-hsg rozumiem tylko tyle, że jest to nie pod rtg? A możecie mi powiedzieć czy któreś jest lepsze od drugiego?
Sono jest pod aparatem USG, mówią że mniej bolesne ale to chyba nie ma reguły;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Rozala, Paula kciuki dla Was zaciskam ✊🏻✊🏻
To fakt odetchnęłam i poczułam taką nadzieję, że to już ten ostatni etap, że teraz to już musi się udać, ale z drugiej strony pojawiają się też i czarne myśli, wiadomo jak jest… a co jak nie będziemy mieć zarodków, a co jak będę mieć hiperke i tego typu głupoty 🥴
Wiem, wiem nie powinnam tak myślę, muszę się nastawiać pozytywnie i myśleć, ze wszystko dobrze się ułoży.
Dobrego dnia dziewczynyAngi90 , Paula29 lubią tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia (przewlekły stan zapalny endometrium 5/10 + adenomioza) leczenie metronidazol+ doxycyklina
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
🔜 sztuczna menopauza -
Cukruś, mam nadzieję, że uda się to HSG jeszcze w lutym. Kliniki zazwyczaj działają sprawnie, więc myślę, że nie będzie problemu. 🤞
KarolinaAnastazja, starania poczekają, a ciąża i potem życie z dzieckiem naprawdę wymagają dużo zdrowia, szczególnie tego psychicznego, więc dochodź do siebie ❤️🩹🍀
Moon, RinTinTin, kciuki za wyniki ✊
Ja dołączam do kolejki do pobrania krwi, dzisiaj badania kontrolne. Jestem świeżo po USG, wszystko wygląda w porządku, blizna prawie zagojona, szwy prawie wchłonięte. Czekam na wyniki morfologii i TSH i historia pt. 'ciąża' zakończona.Cukruś, moonflower, KarolinaAnastazja, Lipcowa, Emka06, RinTinTin, Angi90 , Amunicja, Paula29, Paprota9418 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Rozala, Paula trzymam kciuki i czekam na wieści 🤞🤞
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Cześć Dinusie 😊
Kokos jak samopoczucie?
Kil gdzieś Ty zaginęła? 🧐
Paucia sytuacja z tesciowa opanowana - poki co odsuwamy sie od niej dla komfortu psychicznego 😉 juz wybil u Ciebie 38 tc - rozpoczeta akcja pt wiecej ruchu? 😉
Angi super, ze Maz czuje sie gotowy na ten krok 😘 moja intuicja podpowiada mi, ze juz kolejna wiosna po raz kolejny zostaniesz Mamą 🤞🏻 a moja intuicja wie co mowi 😉
Paprota prenatalne w Walentynki? 😍 Ekstra 😁 szykuje Wam sie pierwsza randka w trojke 😁
Cukrus jak egzamin? 😊 Wizyta juz niedlugo - jak nastawienie? 🍀
Migotka kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻 jak się czujesz przy ten stymulacji? 😊
BuBu jak sytuacja?
Ja przy torbieli krwotocznej mialam wlaczony duphaston moze Tobie tez bylby potrzebny? 🧐
Bambi ja test ROMA mialam robiony co pol roku przy duzej torbieli - endomendy raczej nie wykazuje - bardziej stopien teoretycznego zeslosliwienia potencjalnej zmiany - tak mi tlumaczyl lekarz 😊
Jo_ana spóźnione ale szczere ❤️ niech najbliższa procedura zakończy się spełnieniem marzenia ❤️ a obawy są naturalne ❤️
Siesiepy jak tam? 🧐🧐
KarolinaAnastazja pamietaj, ze w staraniach najpierw jest mama, pozniej dziecko. 😘 Cieszę się, że powoli wracasz do siebie, jeszcze wszystko ułoży się - pamiętaj masz Nas ❤️
Biedronka@ uważam, że progesteron po owulce nigdy nie zaszkodzi 😁
RinTinTin a to @! 😠
Jak się czujesz? ❤️
Rozalaa, Paula kciuki 🤞🏻🍀🤞🏻🍀
Beezi owszem NA TEN CZAS koniec historii pt ciąża - ale to przecież tylko tymczasowe 😊
Jak się czujesz z tym, że to już naprawdę po? 😊
Angi u mnie fizycznie póki co 🙏🏻 dobrze 😊
Psychicznie za to było kiepsko. Moje myśli krążyły tam gdzie nie powinny i były złe. Naprawdę złe. Potrzebowałam chwili samotności na płacz, lęk i poczucie niesprawiedliwości. Mam nadzieję, że ten stan już nigdy nie wróci. 🙏🏻
A dzisiaj wstaję niczym feniks z popiołów z listą celów do odhaczenia i łapię promienie słońca chociaż nie przepadam za zimą 😉
Przyznaj się, masz chyba detektor emocji na tym forum co? 😉
jo_ana, RinTinTin, Angi90 , Paprota9418, Paula29, KoKos lubią tę wiadomość