Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
paprotka17 wrote:
Niaha, a coś już wiadomo o kryteriach? Szukam i nic nie znajduje. Dlugo już czekacie na wodę?
Jeszcze nic nie wiem o kryteriach. Jak czegos się dowiem dam znać 👍
Obiecują nam wodę od roku i tak z miesiąca na miesiąc inne powody są które to wstrzymują.paprotka17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBambi92 wrote:Właśnie myślałam o Tobie wczoraj 💚 Dziękuję, że się odezwałaś. Wiem, że potrzebuje przestrzeni, z drugiej boję się straconego czasu. Że będę kiedyś żałować.
Tak, w nasieniu leukocyty i fragmentacja za wysoka. Morfo ostatnio spadło, 2%.
Ile macie fragmentacji?
Niby stracony, a nie stracony, bo psychicznie też trzeba być gotowym. Ja w tamtym roku praktycznie nic nie ruszyłam, bo najpierw czekałam na drugą histeroskopię, potem z racji że kiedyś po pierwszej histero udało nam się naturalnie, to po tej drugiej też chcieliśmy popróbować. Później wakacje. A jak zdecydowaliśmy o IUI to doradzili biopsję i tak zleciało. Ale czuję, że na ten moment sprawdziłam, co mogłam, jestem dobrze nastawiona (mimo że pełna obaw). I chyba w każdym roku miałam miesiące, w których dawałam sobie luz. Zauważyłam, że jak za długo trwało latanie ciągiem po lekarzach to wpadałam w załamkę.
Nie mówię, żebyście czekali rok i nic nie robili, ale jak nawet kilka miesięcy dasz sobie luzu to nic się nie stanie. Chyba że masz niskie AMH to wtedy bym się zastanowiła?
-
nick nieaktualnyNiaha wrote:Jeszcze nic nie wiem o kryteriach. Jak czegos się dowiem dam znać 👍
Obiecują nam wodę od roku i tak z miesiąca na miesiąc inne powody są które to wstrzymują.To jesteście tak jakby rok plecy z budowa? Teoretycznie moglibyście się już wprowadzać. Eh
-
siesiepy wrote:
Niaha widzę, że u Ciebie się dzieje. Jest stresik jak patrzysz na to, jak ten czas lcei?Serio będzie próg dochodowy? W sumie pierwsze o tym słyszę, ale jeszcze się nie interesowałam... Mówisz o tym rządowym programie? Popieram Emkę, że to będzie krzywdzące. Bo to, że ktoś zarabia tyle i tyle (a potem wydaje 90% tego na kredyty, rachunki, zobowiązania czy jedzenie) nie oznacza, że w dwa miesiące uzbiera na całą procedurę z milionem badań i lekami.
Stresuje mnie mój wiek i to, że wzrastają różne ryzyka. Jestem troszkę wkurzona na tę niesprawiedliwość, że tyle lat walki i nadal nic.
Co do kryteriów to nie znam ich, ale też czuje, że byłoby to krzywdzące, gdyby brali dochody pod uwagę.
-
Marti27 wrote:
Niaha a myśleliście o założeniu monitoringu w domu? Nawet dla własnego bezpieczeństwa. Napewno na ten moment będzie to tańsza inwestycja niż ogrodzenie.
Kamery zewnętrzne nie odstraszają, więc wewnętrzne też nie pomogą. Zostało nam już naprawdę niewiele do wejścia.
Jak już będzie ciepło, ruszymy z całą wykonczeniówką, na tyle, żeby zamieszkać. -
KarolinaAnastazja wrote:
Niaha, ah raz na wozie raz pod wozem. Ogólnie kwestia hydrantu jest mi bardzo znana, też się szarpałam z wodociągami 2 lata, bo wstaweili przed moją budową hydrant w samym świetle bramy wjazdowej...poszłam na taki toporek wojenny aż głowa mała..aż pewnego dnia jechała smieciarka, która zahaczyła, dupiła woda na wszystkie strony, w tym po ścianie mojego domu, porobiłam zdjęcia, poszło pismo od adwokata i sprawa się wyjaśniła. W tydzień czasu hydrant został przeniesiony, szkody poprawione- szkoda tylko, że siłą a nie po dobroci..
A co do stłuczki to mocno auto macie kolizyjne? Ja staram się dużo tuptać na nogach od stycznia i widzę jak brakuje tego auta jak go nie ma (specjalnie chodzę do pracy na nogach).
Współczuję przeżyć z wodociągami
Do wymiany przednia szyba, zderzak, lampa i może coś jeszcze o czym zapomniałam.
Teraz zdecydowanie też robimy więcej spacerków, ale ciężko dojechać na budowę, czy coś załatwić w czasie gdy pada. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będzie auto do odbioru. -
paprotka17 wrote:Kurde
To jesteście tak jakby rok plecy z budowa? Teoretycznie moglibyście się już wprowadzać. Eh
Do tej pory pożyczaliśmy wodę od sąsiada. No ale teraz już jest taki etap, że potrzebujemy stałego dostępu, więc brak tej wody jest najbardziej odczuwalny. -
Paprotka, no właśnie, wpadam w załamkę. Za dużo tych konsultacji ostatnio, każdy lekarz mówił co innego. A mój mózg już totalnie przegrzał się od analizy tych pomysłów.
Fragmentacja 30%. AMH robiłam w sierpniu 2022, było jakieś 4,5. dostałam skierowanie na powtórkę. Sama jestem ciekawa, jakie jest teraz.Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
nick nieaktualnyBambi92 wrote:Paprotka, no właśnie, wpadam w załamkę. Za dużo tych konsultacji ostatnio, każdy lekarz mówił co innego. A mój mózg już totalnie przegrzał się od analizy tych pomysłów.
Fragmentacja 30%. AMH robiłam w sierpniu 2022, było jakieś 4,5. dostałam skierowanie na powtórkę. Sama jestem ciekawa, jakie jest teraz. -
Dziewczyny a apropo AMH bo widze, że piszecie to patrzeć trzeba na zakres w medianie czy od do ?
Według mojego wieku (mam stare badanie, teraz bede powtarzać, czekam na @) to mam w zakresie od do ale powyżej mediany i nie wiem na co mam patrzeć?
Lekarka moja jak widziała wyniki nic nie wspominała. -
nick nieaktualnyKarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny a apropo AMH bo widze, że piszecie to patrzeć trzeba na zakres w medianie czy od do ?
Według mojego wieku (mam stare badanie, teraz bede powtarzać, czekam na @) to mam w zakresie od do ale powyżej mediany i nie wiem na co mam patrzeć?
Lekarka moja jak widziała wyniki nic nie wspominała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 13:17
-
Dostałam wymaziki.
MUCHa czyste, ale mam średnio liczne Candidia albicans, pojedyncze Streptococcus agalacitae, liczne Lactobacillus spp.
Czytam że candidia grzyb, który jest naturalnym składnikiem ludzkiej flory bakteryjnej, tak samo jak lactobacillus. streptococusy ponoć też występują na tej samej zasadzie. I teraz nie wiem lol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 13:29
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
nick nieaktualnysiesiepy wrote:Dostałam wymaziki.
MUCHa czyste, ale mam średnio liczne Candidia albicans, pojedyncze Streptococcus agalacitae, liczne Lactobacillus spp.
Czytam że candidia grzyb, który jest naturalnym składnikiem ludzkiej flory bakteryjnej, tak samo jak lactobacillus. streptococusy ponoć też występują na tej samej zasadzie. I teraz nie wiem lol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 13:36
-
paprotka17 wrote:Z tego co pamiętam dostałam na Candida kiedyś lek, bo wyszło, że były liczne. Te na "s" musiałabym sprawdzić, ale kojarzę, że jeden lekarz wstrzymał mi drożności czy jakiś inny zabieg, a inny z tej samej kliniki się temu dziwił, bo mówił właśnie, że występują naturalnie 🙆♀️ Jakąś wizytę masz zaplanowaną?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 13:41
paprotka17 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
🌈naturals 🙈
siesiepy wrote:Dostałam wymaziki.
Czytam że candidia grzyb, który jest naturalnym składnikiem ludzkiej flory bakteryjnej, tak samo jak lactobacillus. streptococusy ponoć też występują na tej samej zasadzie. I teraz nie wiem lol.
Ja miałam lactobacillus też liczne i dostałam na 3 dni lek dowcipnie + caly tydzień miałam probiotyk.Później wymaz ponowny i czysto byłosiesiepy lubi tę wiadomość
-
Melduję się po cukrach. Generalnie spoczko było. Bez przygód. 😅 Ale jak wróciłam do domu i zjadłam śniadanie to mnie odcięło, dopiero wstałam. 😴 Lecę robić obiad, bo Stary ma być dzisiaj wcześniej i podjedziemy chyba ba budowę zobaczyć.
paprotka17, Marti27, siesiepy, Niaha, Emka06, Mart768, Paula29, Angi90 , Paprota9418 lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Dziewczyny ja na szybko bo nadrobię Was wieczorem.
Oba pęcherzyki pękły ❤️moonflower, Marti27, siesiepy, Niaha, Emka06, paprotka17, Zosis, KarolinaAnastazja, Mart768, Paula29, Angi90 , Beezi, Paprota9418 lubią tę wiadomość
👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
2 FET 09/06/2025
7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀
16 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🥹✨️🍀
23 dpt plamienie, szpital, maluszek z ❤️🥹✨️🍀 -
U mnie w czwartek będzie koordynatorka konsultować z lekarzem, a jak będzie trzeba to na poniedziałek na 13:00 mam być.
W czwartek jej przypomnę żeby spytała się czy w kolejnym cyklu mamy się stymulować w takim razie i kiedy kontrola. Może mniejszy okres oczekiwania po przeleczeniu będzie niż po urea.
Swoją drogą wczoraj odważyłam się zmacac szyjkę macicy. Nie boli, ale jest dziwna. 😶 Króciutka bardzo była, kończyła się prawie tuż przy ścianie pochwy z jednej strony. Jak wcześniej szyjka była zbita i twardawa (nawet podczas dni płodnych jak się rozmiekczala to była dużo twardsza niż teraz - może to był jeden z objawów tej dysplazji? Kij wie), tak teraz miałam wrażenie że dotykam miesa mielonego. 🥴 Chyba nie będę tam więcej macać bo kompletnie nie wiem czego się spodziewać i muszę się jej uczyć na nowo. A po co mi to teraz.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals 🙈
Cukruś
Wspaniale! Już zaciskam kciuki za marcowe testowanie 🙂🤞🏻
Siesiepy
Lactobacillus to pałeczki kwasu mlekowego, ja mam (ale w biocenozie) liczne i doktor mówił, że to dobrze, flora fizjologiczna. Candida to grzyb, a Streptococcus agalactiae to ten GBS szkodliwy dla noworodka, nie wiem jak z nim podczas starań.
Zosis
MniamTo teraz idealnych wyników.
siesiepy, Cukruś lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️