Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny przyszły mi kiry genotyp AA ani jeden obecny...wiec moja IUI i tak do niczego.
Kochana, czyli potrzeba u Ciebie dodatkowego planuMocno trzymam kciuki; a męża badałaś?
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Tak ale u niego tylko HLAC zbadałam- czekam na wynik
Szczerze?
Skreśliłam na maxa to podejście wczorajsze.
Staremu się rozryczałam w telefon, że wczorajsza próba sensu nie ma. Już mnie prosił abym sie na nakręcała, bo ile kobiet nie wie, że coś nie ma a w ciąże zachodzi, że jest różnie itp..
no ale jak mam swojej głowie to wytłumaczyć? -
KarolinaAnastazja wrote:Tak ale u niego tylko HLAC zbadałam- czekam na wynik
Szczerze?
Skreśliłam na maxa to podejście wczorajsze.
Staremu się rozryczałam w telefon, że wczorajsza próba sensu nie ma. Już mnie prosił abym sie na nakręcała, bo ile kobiet nie wie, że coś nie ma a w ciąże zachodzi, że jest różnie itp..
no ale jak mam swojej głowie to wytłumaczyć?
Kochana wiesz, że Stary ma rację ! Wiele kobiet nawet nie wie co ma i w ciążę zachodzi; nie martw się na zapas. Jesteś pod opieką lekarza wszystko będzie dobrze.“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualny
-
Bialekkk kciuki na pokładzie! ✊️🤞 odezwij się tu czasem 🥺
KarolinaAnastazja ją uważam trz tak jak stary, ile jest osób, które nie wiedzą, że coś jest nie tak a zachodzą w zrowa ciążę? Mnóstwo! Nie skreślaj tego IUI bo wierzę, że się miło zaskoczysz 🤞✊️🤞
Ja dziewczyny witam się już z oddziału. Od 4 na nogach więc moja energia spadła. Już po pobraniu krwi, moczu, wywiadzie z lekarzem jeszcze później ma przyjść anestezjolog. Jakoś mi ciężko być tak daleko od domu. Stary przyjedzie jeszcze później więc jakoś mi lepiej 😊paprotka17, KarolinaAnastazja, siesiepy, Niaha, Nataliii, Paula29, Beezi, Lipcowa, migotka_, Clausix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cukruś wrote:Bialekkk kciuki na pokładzie! ✊️🤞 odezwij się tu czasem 🥺
KarolinaAnastazja ją uważam trz tak jak stary, ile jest osób, które nie wiedzą, że coś jest nie tak a zachodzą w zrowa ciążę? Mnóstwo! Nie skreślaj tego IUI bo wierzę, że się miło zaskoczysz 🤞✊️🤞
Ja dziewczyny witam się już z oddziału. Od 4 na nogach więc moja energia spadła. Już po pobraniu krwi, moczu, wywiadzie z lekarzem jeszcze później ma przyjść anestezjolog. Jakoś mi ciężko być tak daleko od domu. Stary przyjedzie jeszcze później więc jakoś mi lepiej 😊
Powodzenia Kochana, daj znać jak będziesz po i dojdziesz do siebie ! 💗Cukruś lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja 🫂 przytulam najmocniej, ale... Dobrze wiesz, że Stary ma rację! Ile kobiet rzeczywiście przed zajściem w ciążę bada się tak jak my tutaj? No niewiele. I nie wiemy, czy są takie w 100% zdrowe i mają wszystkie kiry i inne magiczne wskaźniki czy ich nie mają i jednak w ciążę zachodzą. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale odpuść swojej głowie, zrób coś dla siebie dzisiaj i postaraj sie nie stresowac. Jesteście pod opieką lekarzy, jak wszystkie wyniki spłyną, pójdziecie na konsultację i na pewno wszystko będzie dobrze.
Paprotka, Ciebie też tulę. 🫂 I tak jak Dziewczyny, nie odstawiałabym leków, a brała zgodnie z zaleceniami.
Cukrus, kciuki za laparo. 🤞 Pobyty w szpitalach nie są łatwe, ale dasz radę. Mentalnie stado dinusiów Cię wspiera. 😉
Bialekk, za Was też kciuki. 🤞🤞paprotka17, Cukruś lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Cukrus kciuki dla Ciebie 🤞🏻 na pewno wszystko dobrze pójdzie.
Karolina nie skreślaj tej próby, stary dobrze prawi, to jeszcze nie znaczy, że masz 0% szanse bez leków, jest masa osób które nie wiedzą co im dolega a rodzą dzieci. Bądźmy dobrej myśli, nie uda się to wtedy będziesz się martwić i szukać dalszego planu.
Miłego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 09:38
Cukruś lubi tę wiadomość
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 I prenatalne wszystko prawidłowo CRL 6,9 cm
-
Rozalaa,niech Stary stanie w piątek na wysokości zadania 💐i wprowadzi Cię w anielskie klimaty na cały weekend 🔥🔥🔥Za ładny estradiol 🤞🏼
Dziękuję 😘 póki co BZ, antybiotyk biorę od wczoraj, lecę na przeciwbólowych żeby funkcjonować 🙆🏼♀️ Stary dziś zrobił badania z moczu, jeśli będzie coś nie tak to też dostanie lek.
Bialeekk, powodzenia skarbie!🤞🏼🤞🏼🍀❤️
Cukruś, odpocznij i odeśpij trochę zanim małżonek wpadnie po pracy 😉 Nabierz sił i uwolnij głowę, jutro doktorek zajmie się Tobą świetnie ✊🏼 Będziemy nad Tobą czuwać 🍀
KarolinaAnastazja, stawiam Cię do pionu! Bez nakręcania się jakiegokolwiek miało być, trzymaj się swojego planu. Dalsza diagnostyka niech zostanie w zanadrzu, kiedy będzie musiała zostać użyta później, teraz jest teraz. Calm 🧘🏼♀️Niech się dzieje ✊🏼✊🏼 Przytulam Cię mocno🫂Cukruś lubi tę wiadomość
-
Hej Dinusie 💚 Dopinam kawkę z Wami.
Bialekk kciuki za wizytę ! Zamelduj nam asap, jaki jest plan na Was.
Cukruś pewnie już śpisz sobie. Czekamy na wieści po laparo. Napiszesz później, w którym szpitalu/klinice robiłaś?
KarolinaAnastazja jak Cię to uspokoi to zadzwoń może do kliniki i powiedz im o tych wynikach? Ja niestety jeszcze w tym nie siedzę, dziewczyny mają różne doświadczenie to może najlepiej skonsultuj ze swoim lekarzem. Chociaż myślę, że dużo racji jest w tym, że wiele dziewczyn nawet nie wie, jakie ma Kiry 😊 i są w ciąży.
Rozalaa jak tam trenujecie przed weekendem? 🤭Ty mnie pytałaś czy biorę tabletki podczas 🐒 Oczywiście, zwykle tyle ibupromu ile można dobowo, przez 3-4 dni 😐 Ale lekarze mieli to w 🍑 do tej pory.
Amunicja, zdaj raport, jak u Ciebie dzisiaj mentalnie i fizycznie 😎
Angi probiotyk jest brany?
BuBu widziałam na Insta, że tez macie helicoprzyjaciela. My w sobotę idziemy do gastrologa, zobaczymy jakie leczenie zaproponuje Staremu. No i my, tzn. ja i Ty, też się musimy przebadać, bo to dziadostwo jest zaraźliwe, a może też osłabiać jakość komórek jajowych, utrudniac połączenie komórki jajowej z plemnikiem itd. A z drugiej strony to ja już też nie wiem co myśleć, bo niby ponad 60% populacji ma Helicobacter Pyroli, więc czemu niektórym pogarsza płodność , a innym nie? 🤔 Dzisiaj mam spotkanie z dietetyk to jeszcze ją wypytam.
Beezi Kochana, zamelduj się nam 💚
Angi90 lubi tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
paprotka17 wrote:To spokojnie, poczekaj na wynik męża. A tak czy inaczej, kiry to temat wciąż badany. Nie wszystko jest jeszcze poznane. Nic nie skreślaj.
Chyba mamy podobnie jak @migotka? -
paprotka ja bym dała sobie jeszcze kilka szans, na pewno leki potrzebują też chwili czasu żeby zacząć działać. Nadzieja nadzieją, ale bierz leki zgodnie z "prikazem" i zweryfikuj ostatecznie jutro.
rozalaa pięknie gniazdko dla kropka, niech wpada i sie zadomawia!
Białeczku ależ oczywiście, masz moje kciuki!
KarolinaAnastazja na pewno do niczego? Pytam bo nie orientowałam się jeszcze w tych KIRach. Czy AA przekreśla całkowicie szanse bez leków? Jaki jest % powodzenia? Ale stary ma dużo racji. Dopiero przy którymś z kolei dziecku (jak się starają i nie mogą zajść dłużej) okazuje się, że w ogóle jest taki problem.
Cukruś mam nadzieję, że chociaż karmić będą Cię tam dobrze.
Bambi daj znać co tam dietetyk powie w sprawie helico, bo to w sumie ciekawe jest. Ale to pewnie jak z KIRami i wszystkim innym. Jedni są szczęśliwcami, inni pechowcami (np. ja, chyba większego nie ma, zawsze wbijam się w okienko bez powodzenia we wszystkimjak będzie 99% szans to ja będę tym 1%).
paprotka17, Cukruś lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
nick nieaktualny
-
paprotka17 wrote:To wg mojej szczątkowej wiedzy immunologocznej, jeżeli jest c1 przy AA to nie ogłaszamy tragedii
Potwierdzam, patrząc pod kątem tabelki, która wynalazłam. Trochę kamień z serca ale nie do końca
Chyba nie jest źle ? Ale sam fakt, że jest genotyp AA to chyba tez nie jest za dobrze, co ?
-
nick nieaktualnySiesiepy, biorę, biorę. Ale szczerze to głównie dlatego bo 1. lekarz mówi kiedy testować, 2. beznadziejnie by mi wypadła terminowo drugą IUI gdybym teraz odstawiła 🙃 Ale to byłby cud nad Wisłą, jakby teraz coś wyszło. Az takiej wiary nie mam.
Też jestek ciekawa tej bakterii, coraz częściej o niej słyszę. Jak najlepiej ją zbadać? Z kału? Czytałam też coś o oddechu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 10:46
-
paprotka17 wrote:Siesiepy, biorę, biorę. Ale szczerze to głównie dlatego bo 1. lekarz mówi kiedy testować, 2. beznadziejnie by mi wypadła terminowo drugą IUI gdybym teraz odstawiła 🙃 Ale to byłby cud nad Wisłą, jakby teraz coś wyszło. Az takiej wiary nie mam.
Też jestek ciekawa tej bakterii, coraz częściej o niej słyszę. Jak najlepiej ją zbadać? Z kału? Czytałam też coś o oddechu?
Ja badałam z krwi sobiepaprotka17, siesiepy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinaAnastazja wrote:
Ale jak macie c1, to na razie bym spokojnie poczekala na konsultacje. Bez stresuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 10:59