X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi kiry genotyp AA ani jeden obecny...wiec moja IUI i tak do niczego.

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Dziewczyny przyszły mi kiry genotyp AA ani jeden obecny...wiec moja IUI i tak do niczego.

Kochana, czyli potrzeba u Ciebie dodatkowego planu ;) Mocno trzymam kciuki; a męża badałaś?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

Wysłany: 6 marca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale u niego tylko HLAC zbadałam- czekam na wynik

Szczerze?
    Skreśliłam na maxa to podejście wczorajsze.

Staremu się rozryczałam w telefon, że wczorajsza próba sensu nie ma. Już mnie prosił abym sie na nakręcała, bo ile kobiet nie wie, że coś nie ma a w ciąże zachodzi, że jest różnie itp..
    no ale jak mam swojej głowie to wytłumaczyć?

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Tak ale u niego tylko HLAC zbadałam- czekam na wynik

Szczerze?
    Skreśliłam na maxa to podejście wczorajsze.

Staremu się rozryczałam w telefon, że wczorajsza próba sensu nie ma. Już mnie prosił abym sie na nakręcała, bo ile kobiet nie wie, że coś nie ma a w ciąże zachodzi, że jest różnie itp..
    no ale jak mam swojej głowie to wytłumaczyć?

Kochana wiesz, że Stary ma rację ! Wiele kobiet nawet nie wie co ma i w ciążę zachodzi; nie martw się na zapas. Jesteś pod opieką lekarza wszystko będzie dobrze.

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    A Twoje HLA przyszło już?

Wysłany: 6 marca 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    A Twoje HLA przyszło już?
    Tak, C1

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialekkk kciuki na pokładzie! ✊️🤞 odezwij się tu czasem 🥺

KarolinaAnastazja ją uważam trz tak jak stary, ile jest osób, które nie wiedzą, że coś jest nie tak a zachodzą w zrowa ciążę? Mnóstwo! Nie skreślaj tego IUI bo wierzę, że się miło zaskoczysz 🤞✊️🤞

Ja dziewczyny witam się już z oddziału. Od 4 na nogach więc moja energia spadła. Już po pobraniu krwi, moczu, wywiadzie z lekarzem jeszcze później ma przyjść anestezjolog. Jakoś mi ciężko być tak daleko od domu. Stary przyjedzie jeszcze później więc jakoś mi lepiej 😊

paprotka17, KarolinaAnastazja, siesiepy, Niaha, Nataliii, Paula29, Beezi, Lipcowa, migotka_, Clausix lubią tę wiadomość

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Cały nasz świat ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Tak, C1
    To spokojnie, poczekaj na wynik męża. A tak czy inaczej, kiry to temat wciąż badany. Nie wszystko jest jeszcze poznane. Nic nie skreślaj.

Wysłany: 6 marca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Bialekkk kciuki na pokładzie! ✊️🤞 odezwij się tu czasem 🥺

KarolinaAnastazja ją uważam trz tak jak stary, ile jest osób, które nie wiedzą, że coś jest nie tak a zachodzą w zrowa ciążę? Mnóstwo! Nie skreślaj tego IUI bo wierzę, że się miło zaskoczysz 🤞✊️🤞

Ja dziewczyny witam się już z oddziału. Od 4 na nogach więc moja energia spadła. Już po pobraniu krwi, moczu, wywiadzie z lekarzem jeszcze później ma przyjść anestezjolog. Jakoś mi ciężko być tak daleko od domu. Stary przyjedzie jeszcze później więc jakoś mi lepiej 😊

Powodzenia Kochana, daj znać jak będziesz po i dojdziesz do siebie ! 💗

Cukruś lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja 🫂 przytulam najmocniej, ale... Dobrze wiesz, że Stary ma rację! Ile kobiet rzeczywiście przed zajściem w ciążę bada się tak jak my tutaj? No niewiele. I nie wiemy, czy są takie w 100% zdrowe i mają wszystkie kiry i inne magiczne wskaźniki czy ich nie mają i jednak w ciążę zachodzą. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale odpuść swojej głowie, zrób coś dla siebie dzisiaj i postaraj sie nie stresowac. Jesteście pod opieką lekarzy, jak wszystkie wyniki spłyną, pójdziecie na konsultację i na pewno wszystko będzie dobrze.

Paprotka, Ciebie też tulę. 🫂 I tak jak Dziewczyny, nie odstawiałabym leków, a brała zgodnie z zaleceniami.

Cukrus, kciuki za laparo. 🤞 Pobyty w szpitalach nie są łatwe, ale dasz radę. Mentalnie stado dinusiów Cię wspiera. 😉

Bialekk, za Was też kciuki. 🤞🤞

paprotka17, Cukruś lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrus kciuki dla Ciebie 🤞🏻 na pewno wszystko dobrze pójdzie.

Karolina nie skreślaj tej próby, stary dobrze prawi, to jeszcze nie znaczy, że masz 0% szanse bez leków, jest masa osób które nie wiedzą co im dolega a rodzą dzieci. Bądźmy dobrej myśli, nie uda się to wtedy będziesz się martwić i szukać dalszego planu.

Miłego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 09:38

Cukruś lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 I prenatalne wszystko prawidłowo CRL 6,9 cm

preg.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaa,niech Stary stanie w piątek na wysokości zadania 💐i wprowadzi Cię w anielskie klimaty na cały weekend 🔥🔥🔥Za ładny estradiol 🤞🏼
    Dziękuję 😘 póki co BZ, antybiotyk biorę od wczoraj, lecę na przeciwbólowych żeby funkcjonować 🙆🏼‍♀️ Stary dziś zrobił badania z moczu, jeśli będzie coś nie tak to też dostanie lek.

Bialeekk, powodzenia skarbie!🤞🏼🤞🏼🍀❤️

Cukruś, odpocznij i odeśpij trochę zanim małżonek wpadnie po pracy 😉 Nabierz sił i uwolnij głowę, jutro doktorek zajmie się Tobą świetnie ✊🏼 Będziemy nad Tobą czuwać 🍀

KarolinaAnastazja, stawiam Cię do pionu! Bez nakręcania się jakiegokolwiek miało być, trzymaj się swojego planu. Dalsza diagnostyka niech zostanie w zanadrzu, kiedy będzie musiała zostać użyta później, teraz jest teraz. Calm 🧘🏼‍♀️Niech się dzieje ✊🏼✊🏼 Przytulam Cię mocno🫂

Cukruś lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dinusie 💚 Dopinam kawkę z Wami.

Bialekk kciuki za wizytę ! Zamelduj nam asap, jaki jest plan na Was.

Cukruś pewnie już śpisz sobie. Czekamy na wieści po laparo. Napiszesz później, w którym szpitalu/klinice robiłaś?

KarolinaAnastazja jak Cię to uspokoi to zadzwoń może do kliniki i powiedz im o tych wynikach? Ja niestety jeszcze w tym nie siedzę, dziewczyny mają różne doświadczenie to może najlepiej skonsultuj ze swoim lekarzem. Chociaż myślę, że dużo racji jest w tym, że wiele dziewczyn nawet nie wie, jakie ma Kiry 😊 i są w ciąży.

Rozalaa jak tam trenujecie przed weekendem? 🤭Ty mnie pytałaś czy biorę tabletki podczas 🐒 Oczywiście, zwykle tyle ibupromu ile można dobowo, przez 3-4 dni 😐 Ale lekarze mieli to w 🍑 do tej pory.

Amunicja, zdaj raport, jak u Ciebie dzisiaj mentalnie i fizycznie 😎

Angi probiotyk jest brany?

BuBu widziałam na Insta, że tez macie helicoprzyjaciela. My w sobotę idziemy do gastrologa, zobaczymy jakie leczenie zaproponuje Staremu. No i my, tzn. ja i Ty, też się musimy przebadać, bo to dziadostwo jest zaraźliwe, a może też osłabiać jakość komórek jajowych, utrudniac połączenie komórki jajowej z plemnikiem itd. A z drugiej strony to ja już też nie wiem co myśleć, bo niby ponad 60% populacji ma Helicobacter Pyroli, więc czemu niektórym pogarsza płodność , a innym nie? 🤔 Dzisiaj mam spotkanie z dietetyk to jeszcze ją wypytam.

Beezi Kochana, zamelduj się nam 💚

Angi90 lubi tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

Wysłany: 6 marca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    To spokojnie, poczekaj na wynik męża. A tak czy inaczej, kiry to temat wciąż badany. Nie wszystko jest jeszcze poznane. Nic nie skreślaj.
    Stary ma tez C1

Chyba mamy podobnie jak @migotka?

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka ja bym dała sobie jeszcze kilka szans, na pewno leki potrzebują też chwili czasu żeby zacząć działać. Nadzieja nadzieją, ale bierz leki zgodnie z "prikazem" i zweryfikuj ostatecznie jutro. :)

rozalaa pięknie gniazdko dla kropka, niech wpada i sie zadomawia!

Białeczku ależ oczywiście, masz moje kciuki! :)

KarolinaAnastazja na pewno do niczego? Pytam bo nie orientowałam się jeszcze w tych KIRach. Czy AA przekreśla całkowicie szanse bez leków? Jaki jest % powodzenia? Ale stary ma dużo racji. Dopiero przy którymś z kolei dziecku (jak się starają i nie mogą zajść dłużej) okazuje się, że w ogóle jest taki problem.

Cukruś mam nadzieję, że chociaż karmić będą Cię tam dobrze. :D

Bambi daj znać co tam dietetyk powie w sprawie helico, bo to w sumie ciekawe jest. Ale to pewnie jak z KIRami i wszystkim innym. Jedni są szczęśliwcami, inni pechowcami (np. ja, chyba większego nie ma, zawsze wbijam się w okienko bez powodzenia we wszystkim :D jak będzie 99% szans to ja będę tym 1%).

paprotka17, Cukruś lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Stary ma tez C1

Chyba mamy podobnie jak @migotka?
    To wg mojej szczątkowej wiedzy immunologocznej, jeżeli jest c1 przy AA to nie ogłaszamy tragedii :)

Wysłany: 6 marca 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    To wg mojej szczątkowej wiedzy immunologocznej, jeżeli jest c1 przy AA to nie ogłaszamy tragedii :)

Potwierdzam, patrząc pod kątem tabelki, która wynalazłam. Trochę kamień z serca ale nie do końca
    Chyba nie jest źle ? Ale sam fakt, że jest genotyp AA to chyba tez nie jest za dobrze, co ?

aaaa.jpg

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, biorę, biorę. Ale szczerze to głównie dlatego bo 1. lekarz mówi kiedy testować, 2. beznadziejnie by mi wypadła terminowo drugą IUI gdybym teraz odstawiła 🙃 Ale to byłby cud nad Wisłą, jakby teraz coś wyszło. Az takiej wiary nie mam.

Też jestek ciekawa tej bakterii, coraz częściej o niej słyszę. Jak najlepiej ją zbadać? Z kału? Czytałam też coś o oddechu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 10:46

Wysłany: 6 marca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Siesiepy, biorę, biorę. Ale szczerze to głównie dlatego bo 1. lekarz mówi kiedy testować, 2. beznadziejnie by mi wypadła terminowo drugą IUI gdybym teraz odstawiła 🙃 Ale to byłby cud nad Wisłą, jakby teraz coś wyszło. Az takiej wiary nie mam.

Też jestek ciekawa tej bakterii, coraz częściej o niej słyszę. Jak najlepiej ją zbadać? Z kału? Czytałam też coś o oddechu?

Ja badałam z krwi sobie :)

paprotka17, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Potwierdzam, patrząc pod kątem tabelki, która wynalazłam. Trochę kamień z serca ale nie do końca
    Chyba nie jest źle ? Ale sam fakt, że jest genotyp AA to chyba tez nie jest za dobrze, co ?

aaaa.jpg
    Ja jeszcze nie do końca ogarniam połączenie między HLAc matki, a HLAC ojca. Poszukam tego, co czytałam kiedyś i napisze, jak znajdę.
    Ale jak macie c1, to na razie bym spokojnie poczekala na konsultacje. Bez stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 10:59

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ