X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi kiry genotyp AA ani jeden obecny...wiec moja IUI i tak do niczego.

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Dziewczyny przyszły mi kiry genotyp AA ani jeden obecny...wiec moja IUI i tak do niczego.

Kochana, czyli potrzeba u Ciebie dodatkowego planu ;) Mocno trzymam kciuki; a męża badałaś?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

Wysłany: 6 marca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale u niego tylko HLAC zbadałam- czekam na wynik

Szczerze?
    Skreśliłam na maxa to podejście wczorajsze.

Staremu się rozryczałam w telefon, że wczorajsza próba sensu nie ma. Już mnie prosił abym sie na nakręcała, bo ile kobiet nie wie, że coś nie ma a w ciąże zachodzi, że jest różnie itp..
    no ale jak mam swojej głowie to wytłumaczyć?

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Tak ale u niego tylko HLAC zbadałam- czekam na wynik

Szczerze?
    Skreśliłam na maxa to podejście wczorajsze.

Staremu się rozryczałam w telefon, że wczorajsza próba sensu nie ma. Już mnie prosił abym sie na nakręcała, bo ile kobiet nie wie, że coś nie ma a w ciąże zachodzi, że jest różnie itp..
    no ale jak mam swojej głowie to wytłumaczyć?

Kochana wiesz, że Stary ma rację ! Wiele kobiet nawet nie wie co ma i w ciążę zachodzi; nie martw się na zapas. Jesteś pod opieką lekarza wszystko będzie dobrze.

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    A Twoje HLA przyszło już?

Wysłany: 6 marca 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    A Twoje HLA przyszło już?
    Tak, C1

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialekkk kciuki na pokładzie! ✊️🤞 odezwij się tu czasem 🥺

KarolinaAnastazja ją uważam trz tak jak stary, ile jest osób, które nie wiedzą, że coś jest nie tak a zachodzą w zrowa ciążę? Mnóstwo! Nie skreślaj tego IUI bo wierzę, że się miło zaskoczysz 🤞✊️🤞

Ja dziewczyny witam się już z oddziału. Od 4 na nogach więc moja energia spadła. Już po pobraniu krwi, moczu, wywiadzie z lekarzem jeszcze później ma przyjść anestezjolog. Jakoś mi ciężko być tak daleko od domu. Stary przyjedzie jeszcze później więc jakoś mi lepiej 😊

paprotka17, KarolinaAnastazja, siesiepy, Niaha, Nataliii, Paula29, Beezi, Lipcowa, migotka_, Clausix lubią tę wiadomość

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
    2 FET 09/06/2025
    7dpt 79,20 mIU/ml ➡️9dpt 208 mlU/ml ➡️11 dpt 389 mlU/ml ➡️12 dpt 525 mlU/ml ➡️14 dpt 980 mlU/ml ✨️🍀

Po 2,5 roku nasz cały świat ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Tak, C1
    To spokojnie, poczekaj na wynik męża. A tak czy inaczej, kiry to temat wciąż badany. Nie wszystko jest jeszcze poznane. Nic nie skreślaj.

Wysłany: 6 marca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Bialekkk kciuki na pokładzie! ✊️🤞 odezwij się tu czasem 🥺

KarolinaAnastazja ją uważam trz tak jak stary, ile jest osób, które nie wiedzą, że coś jest nie tak a zachodzą w zrowa ciążę? Mnóstwo! Nie skreślaj tego IUI bo wierzę, że się miło zaskoczysz 🤞✊️🤞

Ja dziewczyny witam się już z oddziału. Od 4 na nogach więc moja energia spadła. Już po pobraniu krwi, moczu, wywiadzie z lekarzem jeszcze później ma przyjść anestezjolog. Jakoś mi ciężko być tak daleko od domu. Stary przyjedzie jeszcze później więc jakoś mi lepiej 😊

Powodzenia Kochana, daj znać jak będziesz po i dojdziesz do siebie ! 💗

Cukruś lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja 🫂 przytulam najmocniej, ale... Dobrze wiesz, że Stary ma rację! Ile kobiet rzeczywiście przed zajściem w ciążę bada się tak jak my tutaj? No niewiele. I nie wiemy, czy są takie w 100% zdrowe i mają wszystkie kiry i inne magiczne wskaźniki czy ich nie mają i jednak w ciążę zachodzą. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale odpuść swojej głowie, zrób coś dla siebie dzisiaj i postaraj sie nie stresowac. Jesteście pod opieką lekarzy, jak wszystkie wyniki spłyną, pójdziecie na konsultację i na pewno wszystko będzie dobrze.

Paprotka, Ciebie też tulę. 🫂 I tak jak Dziewczyny, nie odstawiałabym leków, a brała zgodnie z zaleceniami.

Cukrus, kciuki za laparo. 🤞 Pobyty w szpitalach nie są łatwe, ale dasz radę. Mentalnie stado dinusiów Cię wspiera. 😉

Bialekk, za Was też kciuki. 🤞🤞

paprotka17, Cukruś lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrus kciuki dla Ciebie 🤞🏻 na pewno wszystko dobrze pójdzie.

Karolina nie skreślaj tej próby, stary dobrze prawi, to jeszcze nie znaczy, że masz 0% szanse bez leków, jest masa osób które nie wiedzą co im dolega a rodzą dzieci. Bądźmy dobrej myśli, nie uda się to wtedy będziesz się martwić i szukać dalszego planu.

Miłego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 09:38

Cukruś lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 CRL 6,9 cm prenatalne i NIPT prawidłowe

preg.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaa,niech Stary stanie w piątek na wysokości zadania 💐i wprowadzi Cię w anielskie klimaty na cały weekend 🔥🔥🔥Za ładny estradiol 🤞🏼
    Dziękuję 😘 póki co BZ, antybiotyk biorę od wczoraj, lecę na przeciwbólowych żeby funkcjonować 🙆🏼‍♀️ Stary dziś zrobił badania z moczu, jeśli będzie coś nie tak to też dostanie lek.

Bialeekk, powodzenia skarbie!🤞🏼🤞🏼🍀❤️

Cukruś, odpocznij i odeśpij trochę zanim małżonek wpadnie po pracy 😉 Nabierz sił i uwolnij głowę, jutro doktorek zajmie się Tobą świetnie ✊🏼 Będziemy nad Tobą czuwać 🍀

KarolinaAnastazja, stawiam Cię do pionu! Bez nakręcania się jakiegokolwiek miało być, trzymaj się swojego planu. Dalsza diagnostyka niech zostanie w zanadrzu, kiedy będzie musiała zostać użyta później, teraz jest teraz. Calm 🧘🏼‍♀️Niech się dzieje ✊🏼✊🏼 Przytulam Cię mocno🫂

Cukruś lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dinusie 💚 Dopinam kawkę z Wami.

Bialekk kciuki za wizytę ! Zamelduj nam asap, jaki jest plan na Was.

Cukruś pewnie już śpisz sobie. Czekamy na wieści po laparo. Napiszesz później, w którym szpitalu/klinice robiłaś?

KarolinaAnastazja jak Cię to uspokoi to zadzwoń może do kliniki i powiedz im o tych wynikach? Ja niestety jeszcze w tym nie siedzę, dziewczyny mają różne doświadczenie to może najlepiej skonsultuj ze swoim lekarzem. Chociaż myślę, że dużo racji jest w tym, że wiele dziewczyn nawet nie wie, jakie ma Kiry 😊 i są w ciąży.

Rozalaa jak tam trenujecie przed weekendem? 🤭Ty mnie pytałaś czy biorę tabletki podczas 🐒 Oczywiście, zwykle tyle ibupromu ile można dobowo, przez 3-4 dni 😐 Ale lekarze mieli to w 🍑 do tej pory.

Amunicja, zdaj raport, jak u Ciebie dzisiaj mentalnie i fizycznie 😎

Angi probiotyk jest brany?

BuBu widziałam na Insta, że tez macie helicoprzyjaciela. My w sobotę idziemy do gastrologa, zobaczymy jakie leczenie zaproponuje Staremu. No i my, tzn. ja i Ty, też się musimy przebadać, bo to dziadostwo jest zaraźliwe, a może też osłabiać jakość komórek jajowych, utrudniac połączenie komórki jajowej z plemnikiem itd. A z drugiej strony to ja już też nie wiem co myśleć, bo niby ponad 60% populacji ma Helicobacter Pyroli, więc czemu niektórym pogarsza płodność , a innym nie? 🤔 Dzisiaj mam spotkanie z dietetyk to jeszcze ją wypytam.

Beezi Kochana, zamelduj się nam 💚

Angi90 lubi tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

Wysłany: 6 marca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    To spokojnie, poczekaj na wynik męża. A tak czy inaczej, kiry to temat wciąż badany. Nie wszystko jest jeszcze poznane. Nic nie skreślaj.
    Stary ma tez C1

Chyba mamy podobnie jak @migotka?

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka ja bym dała sobie jeszcze kilka szans, na pewno leki potrzebują też chwili czasu żeby zacząć działać. Nadzieja nadzieją, ale bierz leki zgodnie z "prikazem" i zweryfikuj ostatecznie jutro. :)

rozalaa pięknie gniazdko dla kropka, niech wpada i sie zadomawia!

Białeczku ależ oczywiście, masz moje kciuki! :)

KarolinaAnastazja na pewno do niczego? Pytam bo nie orientowałam się jeszcze w tych KIRach. Czy AA przekreśla całkowicie szanse bez leków? Jaki jest % powodzenia? Ale stary ma dużo racji. Dopiero przy którymś z kolei dziecku (jak się starają i nie mogą zajść dłużej) okazuje się, że w ogóle jest taki problem.

Cukruś mam nadzieję, że chociaż karmić będą Cię tam dobrze. :D

Bambi daj znać co tam dietetyk powie w sprawie helico, bo to w sumie ciekawe jest. Ale to pewnie jak z KIRami i wszystkim innym. Jedni są szczęśliwcami, inni pechowcami (np. ja, chyba większego nie ma, zawsze wbijam się w okienko bez powodzenia we wszystkim :D jak będzie 99% szans to ja będę tym 1%).

paprotka17, Cukruś lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Stary ma tez C1

Chyba mamy podobnie jak @migotka?
    To wg mojej szczątkowej wiedzy immunologocznej, jeżeli jest c1 przy AA to nie ogłaszamy tragedii :)

Wysłany: 6 marca 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    To wg mojej szczątkowej wiedzy immunologocznej, jeżeli jest c1 przy AA to nie ogłaszamy tragedii :)

Potwierdzam, patrząc pod kątem tabelki, która wynalazłam. Trochę kamień z serca ale nie do końca
    Chyba nie jest źle ? Ale sam fakt, że jest genotyp AA to chyba tez nie jest za dobrze, co ?

aaaa.jpg

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, biorę, biorę. Ale szczerze to głównie dlatego bo 1. lekarz mówi kiedy testować, 2. beznadziejnie by mi wypadła terminowo drugą IUI gdybym teraz odstawiła 🙃 Ale to byłby cud nad Wisłą, jakby teraz coś wyszło. Az takiej wiary nie mam.

Też jestek ciekawa tej bakterii, coraz częściej o niej słyszę. Jak najlepiej ją zbadać? Z kału? Czytałam też coś o oddechu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 10:46

Wysłany: 6 marca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Siesiepy, biorę, biorę. Ale szczerze to głównie dlatego bo 1. lekarz mówi kiedy testować, 2. beznadziejnie by mi wypadła terminowo drugą IUI gdybym teraz odstawiła 🙃 Ale to byłby cud nad Wisłą, jakby teraz coś wyszło. Az takiej wiary nie mam.

Też jestek ciekawa tej bakterii, coraz częściej o niej słyszę. Jak najlepiej ją zbadać? Z kału? Czytałam też coś o oddechu?

Ja badałam z krwi sobie :)

paprotka17, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Potwierdzam, patrząc pod kątem tabelki, która wynalazłam. Trochę kamień z serca ale nie do końca
    Chyba nie jest źle ? Ale sam fakt, że jest genotyp AA to chyba tez nie jest za dobrze, co ?

aaaa.jpg
    Ja jeszcze nie do końca ogarniam połączenie między HLAc matki, a HLAC ojca. Poszukam tego, co czytałam kiedyś i napisze, jak znajdę.
    Ale jak macie c1, to na razie bym spokojnie poczekala na konsultacje. Bez stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2024, 10:59

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ