X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Ale że … dziabnąć? 😉😉
    A serio to Rozalaa uważaj, bo cioteczce Amunicji się kiedyś spadochron nie otworzył 😄

Lepsze przyziemienie miałam tylko jak mi noga zdrętwiała- pierwsza myśl już leżąc na podłodze „o k*rwa, zabiłam się”.
    że "uprawiać somnambulizm" 😂😂🤪🤪 sama musiałam wyguglać 😅😂

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Amunicja 😂😂 jest 9, a Ty już mi zrobiłaś dzień 😂 nie wpadłam na to, że mogę być nocnym menelem - myślę że ta diagnoza ma sens zdecydowanie 😂

Niemampomyslunanick pięknie to napisałaś 🥰 jak się czujesz Mamasita? ☺️ pierwszy trymestr za Tobą ❤️

Marti tak, tak i jeszcze raz tak 😂 Panie w przychodni jak mi mierzą to pytają się czy ja na pewno żyje 😂

A dziękuję 🥰. Teraz już dobrze, też mnie właśnie dzisiaj "uderzyło", że już drugi trymestr i najgorsze za mną 😁. Maluch rośnie, ale złośliwe to po Tatusiu i ostatnio na prenatalnych nie chciał pokazać co ma między nogami, więc czekamy do 10 sierpnia 🤷🏻‍♀️. Najważniejsze, że jest zdrowy ♥️. A ja też już czuję się lepiej, wiadomo, że przed każdą wizytą stres, ale tak to odpoczywam, mdłości już powoli przechodzą, ale drzemki w ciągu dnia dalej uskuteczniam 😁.

I jak tylko czuję się dobrze to Was podczytuję i mam nadzieję, że sukcesywnie każda z Was będzie się chwaliła pozytywnymi testami ciążowymi 🥰. Naprawdę pięknie, że stworzyłyście tu sobie taką ostoję i możecie się tutaj dzielić wszystkim, takie wsparcie to naprawdę ciężko znaleźć 🥹. No i za prowadzenie takiego dinusiowego wątku dopadnie Cię na pewno niezła klątwa prowadzącej 😁!

moonflower, rozalaa, kropka27, Emka06, siesiepy, Lipcowa, Angi90 , Chantelle lubią tę wiadomość

👩🏻32 & 👨🏻38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀
    16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳
    23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG 3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰
    4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
    19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰

preg.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick wrote:
    @BuBu90 i @PustynnyKwiat pozwoliłam sobie trochę się wtrącić w dyskusję 🫣.

@PustynnyKwiat masz rację, Dziewczyny znają się jak łyse konie, pomagają sobie i mają tu swój wątek, ale to tylko dlatego, że mają długie starania, o których wiedzą o każdej nawzajem. Dziewczyny nie czują się dobrze na miesięcznych wątkach, gdzie właśnie co chwilę ktoś wrzuca pozytywne testy, a One kolejny miesiąc, kolejny cykl czekają na swoje upragnione pozytywy, planują kolejne miesiące starań, wyrzeczeń, innych rozwiązań... Nie dziw się więc, że nie przyjmują Cię tutaj z otwartymi ramionami, gdzie nawet nie powiedziałaś nic o sobie, nie powiedziałaś jaką miałaś podróż w staraniach, tylko od razu weszłaś z butami z pozytywnym testem w Ich tak naprawdę jedyny wątek, gdzie mogą bez żalu sobie porozmawiać 🤷🏻‍♀️.
    Jeśli chcesz pochwalić się testem to miesięczne wątki są do tego lepsze, bo właśnie dla takich rzeczy są stworzone. Jest teraz wątek lipcowy, jeśli masz też jakieś pytania to możesz wejść na któryś z poprzednich miesięcznych wątków, gdzie Dziewczyny są w ciąży na różnych etapach i tam na pewno udzielą Ci odpowiedzi.

A ja Was wszystkie Dinusie jak zawsze podczytuję i trzymam kciuki ♥️. Szczególnie teraz za @Lipcowa, niech w końcu dzieje się u Ciebie magia 🌬️🪄🤞♥️.

jedno podsumowanie: AMEN!

Mart768 lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, najlepiej teraz ostudzić emocje i porozmawiać w cztery oczy po powrocie z pracy, taka wymiana zdań przez smsy nie doprowadzi Was do niczego innego jak do większych nerwów. W tym przypadku to szczera i dorosła rozmowa Was oczyści - Ty wyrzucisz swoje zmartwienia, a on swoje, ustalicie plan, fakty. Twój mąż jak to facet może nie zdawać sobie sprawy z tego, jak bardzo emocjonalnie jako kobieta podchodzisz do starań, ile emocji i zaangażowania kosztuje Cię każdy cykl. Natomiast Ty możesz nie zdawać sobie sprawy, że on też odczuwa presję gotowości do seksu, a jednocześnie pociągania innych srok za ogon. Często w trakcie starań unikamy rozmów na temat piętrzącej się frustracji, oczekiwań - sama popełniłam ten błąd zapędzając siebie i męża w kozi róg, kiedy seks był mechaniczny, bo owulacja, bo śluz płodny. Możesz być zła, smutna, zniechęcona, ale on również ma prawo do takich emocji, tylko trzeba to po prostu wyrzucić z siebie. Przecież oboje macie wspólny cel, oboje patrzycie w tym samym kierunku, teraz trzeba tylko złapać się za ręce, wesprzeć i zrozumieć wzajemnie, a ta droga będzie o wiele łatwiejsza. Ściskam. ❤️

SandraH.97, Niaha, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower, jak dla mnie trochę przesadzasz z obrażaniem się, bo on chciał rano, a Ty wieczorem, nie zawsze się wszystko da zaplanować, a jak dla mnie postawa godna pochwały, że sam zaproponował rano. Jak widać po wielu wypowiedziach tutaj faceci rzadko ogarniają te sprawy, jak nie ma to nie ma i tyle, a tutaj muszę oddać honor Staremu, że jednak chciał i zaproponował. Co do drugiej części, skoro nie wie jak było wcześniej, to go uświadom, że bez leków się nie da w Twoim wypadku, myślę, że po szczerej rozmowie powinien zrozumieć, jak dla mnie chłop się stara. Przesyłam tulaska na lepszy nastrój ❤️ Machnij kawusię i przetrwaj, jutro będzie lepiej 🍀

Bambi, ja używałam, odstawiłam po pozytywnym teście. Szczególnie w zimie lubię sobie ponakładać różne rzeczy, retinol, kwasy itp.

moonflower, rozalaa, Bambi92, Claire, Marti27, Niaha, Biedronka@, Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Moon, najlepiej teraz ostudzić emocje i porozmawiać w cztery oczy po powrocie z pracy, taka wymiana zdań przez smsy nie doprowadzi Was do niczego innego jak do większych nerwów. W tym przypadku to szczera i dorosła rozmowa Was oczyści - Ty wyrzucisz swoje zmartwienia, a on swoje, ustalicie plan, fakty. Twój mąż jak to facet może nie zdawać sobie sprawy z tego, jak bardzo emocjonalnie jako kobieta podchodzisz do starań, ile emocji i zaangażowania kosztuje Cię każdy cykl. Natomiast Ty możesz nie zdawać sobie sprawy, że on też odczuwa presję gotowości do seksu, a jednocześnie pociągania innych srok za ogon. Często w trakcie starań unikamy rozmów na temat piętrzącej się frustracji, oczekiwań - sama popełniłam ten błąd zapędzając siebie i męża w kozi róg, kiedy seks był mechaniczny, bo owulacja, bo śluz płodny. Możesz być zła, smutna, zniechęcona, ale on również ma prawo do takich emocji, tylko trzeba to po prostu wyrzucić z siebie. Przecież oboje macie wspólny cel, oboje patrzycie w tym samym kierunku, teraz trzeba tylko złapać się za ręce, wesprzeć i zrozumieć wzajemnie, a ta droga będzie o wiele łatwiejsza. Ściskam. ❤️
    dziękuję 💗

ChocoMonster lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Moonflower, jak dla mnie trochę przesadzasz z obrażaniem się, bo on chciał rano, a Ty wieczorem, nie zawsze się wszystko da zaplanować, a jak dla mnie postawa godna pochwały, że sam zaproponował rano. Jak widać po wielu wypowiedziach tutaj faceci rzadko ogarniają te sprawy, jak nie ma to nie ma i tyle, a tutaj muszę oddać honor Staremu, że jednak chciał i zaproponował. Co do drugiej części, skoro nie wie jak było wcześniej, to go uświadom, że bez leków się nie da w Twoim wypadku, myślę, że po szczerej rozmowie powinien zrozumieć, jak dla mnie chłop się stara. Przesyłam tulaska na lepszy nastrój ❤️ Machnij kawusię i przetrwaj, jutro będzie lepiej 🍀

Bambi, ja używałam, odstawiłam po pozytywnym teście. Szczególnie w zimie lubię sobie ponakładać różne rzeczy, retinol, kwasy itp.
    💗💗 ja wiem że on ze mną nie ma lekko - ja jestem nerwus i choleryk, on pracoholik 😅 obydwoje mamy swoje za uszami... ja po porostu strzeliłam rano focha i już ochoty brak ...

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon zgadam się z Beezi chłop chciał dobrze. Proszę się pogodzić 🙃 a na zgodę przytulanki najlepsze❤️‍🔥😈

Beezi lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon tylko szczera rozmowa, oczy w oczy, nie SMS 😘 jest Ci ciężko, chłopu też - warto przesłuchać podcast na Akademi Płodności - męskim okiem - oni to przechodzą inaczej, na swój pokręcony, męski sposób 😢 też miałam tak, że się zatraciłam, każda z nas to przeszła, trzeba to w sobie przepracować, nie ma innej opcji, inaczej działa to źle na nas i na związek.

IMG-0206.jpg

Pomiar pół godz po mocnej kawusi 🥲

moonflower lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah Moon zanim ja nastukałam swoją odpowiedz to Beezi i Choco już wszystko napisały.

Ale wkleję to tutaj chociaż na pewno doskonale to wszystko już wiesz :* ❤️😍

Moon słońce ❤️❤️
    Z tego co piszesz to mąż chce dla Ciebie dobrze , nie chce żebyś się złe czuła przez to ze musisz to wszystko łykać. Myśle ze nie było to złośliwe a bardziej z troska. ❤️
    Może czas na miesiąc luzu? (nie pisze tego złośliwie czy coś ). Po prostu odetchnijcie od tego wszystkiego.. tego ciągłego napięcia i seksu.. bo zastrzyk bo owulacja bo teraz trzeba hmm?

A przede wszystkim porozmawiajcie.
    Mój mi kiedyś powiedział ze faceci tak maja ze umniejsza to strasznie jego ego, ze jest do niczego ze nie potrafi spłodzić dziecka, ze nie zadowala kobiety, nie staje na wysokości zadania wtedy kiedy trzeba itp oni to baaardzo przezywają tylko „świat każe im tego nie pokazywać bo przecież facet musi być twardy. „

My doszliśmy do takiego momentu w relacji ze ja wiem ze ma dużo stresów to nie naciskam na niego, a on mówi mi sorki ale dziś nie dam rady, nie mam ochoty. W druga stronę tez tak działa czasem ja mówię ze nie mam ochoty i to jest okej. A czasem po prostu mówię wejdź we mnie bez miziania i pieszczot. Mąż zawsze powtarza ze woli żebym nawet w połowie się „rozmyśliła” niż miała udawać.
    W końcu to ma byc przyjemność a nie smutny obowiązek.
    Zawsze sobie tak myśle ze chciałabym wspominać dobrze moment kiedy się udało a nie ze to było na sile bo trzeba teraz i już.

Ja tez mam tak ze przez cały cykl dużo seksu a jak zbliża się owu to jakoś tak mam dużo mniej ochoty.. a na pewno mniej ochoty na mizianka i pieszczoty.

moonflower lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower
    Ja bym go na Twoim miejscu z rana przeleciała 😁
    Chyba nie zawsze musi być mistycznie, tantrycznie i z tą całą grą wstępną.
    Na wyciek wspomnień po cipiripi, po prostu wkładka. Ja kupuję je tylko po to.
    Głowa do góry.

Paprota9418, Arieen, Claire, SandraH.97, moonflower, Beezi, rozalaa, siesiepy, Biedronka@, Lipcowa, Angi90 , Marti27, Pfry lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane Dinusie, wpadłam napisać, że bardzo mocno wam wszystkim kibicuje i trzymam kciuki za dwie kreski w tym roku dla całej Dinusiowej ekipy ❤️ Rodzicie w 2024!

Lipcowa również śledzę Twoją historię i z całych sił zaciskam kciuki za szczęśliwy finał ❤️

Amunicja, Bambi92, Emka06, rozalaa, Lipcowa, Angi90 , Chantelle, Pfry lubią tę wiadomość

• SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    hej moje słodkie Dinki! Aferka z rana jak dobra kawka... Bubu potrafi idealnie sprowadzić na ziemię! Wielbię ją za to bo sama nieraz otrzymałam kopa w dupsko co bardzo mi było potrzebne!!!

Jej Nataliii to super mocno kciuki trzymam!! wygląda to bardzo obiecująco!!

Ehhh mogę się wygadać?

Stary wczoraj i dziś ma kurs popołudniami po kilka godzin, jedzie prosto po pracy wraca po 23, dziś mam ten zastrzyk ale że śluz płodny od 2 dni, ta temperatura jakas taka dziwna, stwierdziłam że zaciągne go na małe conieco wczoraj wieczorem... Ogólnie to staramy się dość regularnie co drugi dzień, czasem przerwa dwa dni jak faktyczny zapierdol przez dzień... No ale wczoraj mi powiedział że pada na ryj - wiem też byłam zmeczona (ale wiemy obydwoje że owu się zbliża bo jest świadomy że byłam na monitoringu i w poniedziałek mam jechać znów sprawdzić czy pęcherzyki pękły). Ja poszłam wczoraj spać on też od razu, dziś rano wstałam wcześniej żeby umyć włosy i sie ogarnąć przed pracą, Miałam go zawieźć na 8 do pracy bo nie miał swojego auta, normalnie wychodzi już o 7:30 z domu, a dzisiaj o 7:30 wyszedł spod prysznica i pyta mnie ile mamy czasu bo może by coś 💗. Nosz kurwa ja nie lubie tak szybko po łepkach żeby odbębnić - pomijając fakt że nie bardzo lubie rano i zaraz wypierdalać z mieszkania bo kuwa cieknie mi po gaciach!! (sorry za szczerość)... oczywiście całą drogę jak go odwoziłam przyjebałam focha na cały świat ten typ tak ma - jestem skorpionem...

No i jak zajechałam do siebie do biura dostałam wiadomość od starego "wiem że nie spełniam Twoich oczekiwań, staje na uszach ale to nic nie daje"
    No to ja wylałam z siebie co mi ciążyło na sercu, że zapędziłam się w ślepy róg, że łykam te suple hormony itp, stymuluje się i chujowo sie po tym wszystkim czuje, że nie chce sie bzykać bo trzeba, że to dla mnie bez sensu itp.
    Stary odpisał, cytuje "Ja też uważam że nie powinnaś tego brać i powinniśmy po prostu żyć i próbować. Czerpać z tego przyjemność a nie że trzeba" - ja też?! Nosz kurwa ja nie uważam ze nie powinnam tego brać, wiem jak u mnie było wcześniej, co cykl torbiel z niepękniętego pęcherzyka i cykle po 60 dni... jak jego poznałam to cały czas byłam na tabsach więc chuja wie jak było wczesniej... i napisałam mu że chuja z tego będzie jak nie będę brała bo mam tendencję do niepękających pęcherzyków i torbieli...

Laski ręce mi opadły... kurwa mam 35 lat, on ma 30 łatwo mu mówić..

Chce mi sie dzisiaj płakać... ciężki dzień, głowa napierdala z nerwów...
    Ja faktycznie mam takie złe podejście?

Tym co doczytały do końca to dziekuje i proszę o konstruktywne uwagi
    Dodam tylko że normalnie cały cykl bzykamy się co te dwa dni a w czasie owulacji zawsze coś się popierdoli...
    Jak zbyt chaotycznie to przepraszam... ale mam mętlik w głowie straszny

Natalii gratuluje, trzymam kciuki bardzo mocno ❤️

Moonflower moim zdaniem najlepiej siąść i pogadać o wszystkim szczerze, powiedzieć jak krowie na rowie o co chodzi, dlaczego Ty to widzisz tak a nie innaczej... z doświadczenia wiem że często mężczyźni mają zupełnie inny tok myślenia i zupełnie inny proces przetwarzania informacji i emocji, a ponad to zamykają się w sobie i nie powiedzą o co chodzi i trzeba to z nich wyciągać...a nie daj Boże że coś pójdzie po "nie jego myśli" i od razu jest tym najgorszym...myślę że to kwestia wychowania i tego co im ktoś wpoił za młodu...nie ma też co liczyć na to że się domyśli albo poczuje to samo co Ty w tym samym momencie...
    Mój Mąż tak ma...emocjonalnie jest dość skryty i trzeba z niego coś wyciągać jak widzę że jest coś nie tak, wiecznie jak coś idzie nie tak to mówi że to jego wina (wiem że to u niego wynika z kwestii wychowania, znamy się od nastolatka i widziałam nie raz jakie podejście mieli jego rodzice...)
    Dopóki mu sama nie powiem o co mi chodzi to na 99% się nie skapnie i nie domyśli, poza tym my Kobiety innaczej analizujemy i trzeba takie kwestie przegadać i bardzo jasno określić co się u Nas w głowie dzieje bo może być to skrajnie inne od tego co się dzieje u naszego chłopa 🤷‍♀️
    Także Kochana nie denerwuj się i pogadajcie na spokojnie ❤️ ale też wydaje mi się nie można siw tak spinać ^^ mimo że nie lubisz rano z różnych względów to pomyśl o tym tak, że raz nie zawsze przecież i ciesz się chwilą, weź pod uwagę że wiedział że to powoli ten czas kiedy "trzeba" i chciał nadrobić to czego nie wykorzystał wieczorem ^^ nie wiem jak Twój ale mój jak jest bardzo zmęczony to po prostu mu nie staje jak trzeba a to go dodatkowo stresuje i jest lipa 🤷‍♀️ także może czasami lepiej rano ze świeża energia 😊 seks z rana myślę to całkiem fajna sprawa ❤️

Nataliii, Beezi lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 27
    On🧔 28
    Starania 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
    29.07.2022-->HSG, ok
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    preg.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliii ale super info z rana! Gratulacje!! Wiem, że masz obawy ale postaraj się być dobrej myśli ❤️❤️❤️

Nataliii lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Moon patrząc paradoksalnie to popatrz jak mężczyźni często rozumują.. w naszym przypadku to u mnie coś jest nie tak jak trzeba z tymi jajowodami, to ja powinnam czuć się "winna i jakaś uszkodzona" (ale wiem że nie mam na to wpływu i to nie moja wina), a mój mąż dalej sobie wmawia że z nim jest coś nie tak 🤷‍♀️ i weź tu zrozum chłopa 🤣

Ona👱‍♀️ 27
    On🧔 28
    Starania 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
    29.07.2022-->HSG, ok
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon ja też jestem skorpionem ♏ więc skorpion 🦂 skorpiona🦂 zawsze zrozumie ☺️ ale przy staraniach totalnie wyłączyłam moją skorpionią naturę. Owszem nie miałam chyba nigdy tak, żeby mąż mi powiedział że jest zmęczony mimo, że wracał w środku nocy po realizacji. Ja też nie lubię seksów na szybko ale właśnie jak wracał w nocy to dawałam mu pospać i rano przed pracą szybko działaliśmy. Myślę, że trzeba iść na kompromisy ❤️ jesteście w tym razem - Tobie jest ciężko i jemu też jest ciężko. Oni to przeżywają bardziej niż my, my wiele rzeczy potrafimy sobie wytłumaczyć oni nie. Czyli jeżeli problem jest ze strony kobiety to walczy ona z tym problemem, szuka rozwiązań ale nie zaprzestaje starań . U mężczyzn jak jest problem to już tak to godzi w jego męskość, że wszystko im opada i zapał i libido. Mężczyźni też są bardziej "delikatni i przewrażliwieni" na swoim punkcie oczywiście. Więc jak są zmęczeni to już dosłownie umierają i nikt nie był nigdy tak zmęczony jak on. Kobieta choćby oczy na zapałki miała to jak wie, że jest owulacja to i tak da radę. Podsumowując kochana, facet to jest facet ☺️ przy staraniach musicie wyluzować z takimi awanturkami i chodzić na kompromisy (a zasadniczo to ta mądrzejsza osoba czyli kobieta 😆) z tego względu że sam temat starań/niepłodności Was mocno obciąża psychicznie i testuje Wasz związek, że takie aferki są Wam niepotrzebne 😘 chciał seksy rano na szybko to trzeba było szaleć ❤️ nie ma co foszkować, jak wróci do domu to 🔥 i proszę się pogodzić ogniście 😘😁

moonflower, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Cudownie, ze jestes koniec końców zadowolona. Ja mialam zaplanowany wyjazd na przyszły tydzień, ale pogoda sie sypie i chyba musimy przełożyć wyjazd, dodatkowo @ zaplanowana na urlop to tez dobrze by przesunąć:)

Lipcowa, mam nadzieje ze bedzie u Ciebie tylko coraz weselej :) trzymam kciuki :)

A na wrzesien kupiony Cypr, polecacie cos w Pafos? Jakies dinusiowe rady? :)

Hej, w zeszłym roku byłam w Pafos. Było cudnie 🤩 zwiedziliśmy park archeologiczny, grobowce królewskie. Koniecznie wykupcie wycieczkę na błękitną lagunę 😍
    Najlepsza plaża wg nas to Venus beach. Najlepsze meze jakie jedliśmy było w Dias Zeus, na drugim miejscu Karlina. Obiady najbardziej zbliżone do polskich są w KavaCafe. Nie polecam restauracji Agora Tavern, pomimo dobrych opinii w google, obsługa do kitu, meze średnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 10:47

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Niaha 🤞 jak tam tempka?

Tempka spadła, test biały. Lipa

Chyba najbardziej mężowi było przykro, jak mu o tym powiedziałam, że znowu się nie udało przyszedł mnie przytulić 😞 i powiedział, że bardzo chciałby już córeczkę. Ahh... wczoraj też wspominał o in vitro, że jak tylko się wprowadzimy do domu to na spokojnie to ogarniemy. A jeśli się nie uda, to będziemy mieli mnóstwo piesków 😅
    Chyba w ostatnim czasie musial sporo myśleć na ten temat

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak moje Słońca, sprowadziłyście mnie na ziemie!! Uwaga uwaga napisałam staremu wiadomość na WhatsAppie - "przepraszam za rano! trochę świruje, nadrobimy! 💗" a on mi odpisał "może przed kursem będą wolne 3 minuty, mam takie ciśnienie że dłużej mi nie trzeba 🤪"😅

ehhh

Amunicja, Beezi, Nataliii, ChocoMonster, siesiepy, Lipcowa, SandraH.97, Angi90 , agentka93, Marti27, Chantelle, Pfry lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi92 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytaniez innej beczki 😃 Czy używacie kosmetyków z retinolem? Kiedyś czytałam gdzieś, że nie są polecane w trakcie ciąży i starań. W związku z tym, że te starania trochę trwają, a ja mam trójkę z przodu, coś mi się czoło zmarszczylo ostatnio 😃

Czy któraś z Was może zrobiła 'doktorat' z tego tematu? Czy w ogóle podchodzić do tego jak do alkoholu,sportu etc - nie ma ciąży to żyje normalnie?
    Ja odstawiłam w momencie gdy zaczęliśmy się starać :)

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ