X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam turbo zajęte ostatnie 2-3 dni, ciężko mi Was nadgonić, ale będę próbować - a na szybko: WIDZĘ KOLEJNE JAJO w naszym autobusie!!! 🤩🤩🤩
    NATALIII 🥹🤞🤞🤞

Nataliii, rozalaa, Mart768, Niaha lubią tę wiadomość

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PustynnyKwiat wrote:
    Rozala dziękuję za wyrozumiałość

Zosis, tak bo we wszesciejszych się udzielałam dlatego wrzuciłam, może euforia wzięła górę? Tak wyszło, nie cofnę czasu przeprosiłam..

No nic to może zacznę od nowa ;😉 każdemu się daje druga szanse... staramy się od 2020 chociaż miałam przeboje z krwawieniem który trwał 7 tygodni - żaden lekarz nie wiedzial żadne usg żadne nic nie wyszło z czego. Ustało po tych tygodniach, koniec końców okazało się że nadżerka ale trafiłam na odpowiednią ginekolog bylam na zabiegu, wszystko ok , rok przeleciał ze starań nic, z w końcu zaczęliśmy z pomocą medyczna, i udało się :o ja w szoku , stary w szoku ( bo pcos,niedoczynności,IO) zaskoczyło pomimo ze juz mieliśmy iść do kliniki, robi badania itd. Tylko niestety się nie utrzymało.. bardzo to przeżyłam- mimo że mówiłam wszystkim ze jest ok - potrafiłam ryczeć w aucie i udawać że wszystko git. No i po roku czasu wróciliśmy do staran...
    Sorry ze rąk wyszło, ale naprawdę biła we mnie taka nie wiem co, może z rozpędu wrzucilam?

Nie mniej jednak każdej z Was życzę upragnionego dziecionka i trzymam kciuki za Was ;) i proszę już nie krzyczcie na mnie 🙈 jestem mega słaba w Re klocki i cały dzień o tym myślałam że wam zrobiłam bardziej przykrosc niż cieszyć się ze jest cień nadzieji..( mieka dupa, mieki3 serce 😅😅 zemnie)
    I teraz wszystko jest ok ☺️ niby tak nie wiele a jednak wiele 🤷🏼‍♀️ tak jak wcześniej pisałam, albo tesrujesz albo beta ale no ja bym robiła betę bo jest na pewno bardziej wiarygodna

PustynnyKwiat lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PustynnyKwiat dziękuję za historię. 💕 Faktycznie po takich przeżyciach nie dziwne, że dopadło Cię kreseczkowe szaleństwo, więc tym bardziej moja droga życzę Ci, aby wszystko przebiegło pomyślnie i abyś za 9 miesięcy spotkała swojego kropka!

Chantelle ahh ale bym wciągnęła. Ale sobie nie kupiłam. 😔 A chciałam, bo miałam mocno średni dzień dzisiaj w pracy...

Emka o dokładnie! Też tu zostaję! Przynajmniej bardziej doświadczone/wcześniej zajajkowane z Was będą mogły doradzać. 😈

Ja tam się aktualnie nie boje tego guzka. Bo czemu mam się go bać teraz. Jak będzie coś nie halo to dopiero zacznę bo włosów do osiwienia mi wtedy nie starczy. 🤪

A tak na serio to moja mama przeszła przez raka piersi, wykrytego bardzo wcześnie tylko dlatego że miała implanty w cyckach (zrobiła sobie na 40 😎). Ale cała procedura była wdrożona, chemio, radio i co to tam jeszcze było. Jeżeli coś będzie nie halo to będzie dla mnie dużym wsparciem, więc też inaczej do tego wszystkiego podchodzę. Plus mam jakieś tam ubezpieczenie od raka, wykupiłam od razu przy okazji tej przykrej historii u mamy.
    Plus no, miałam kiedyś tłuszczaka wycinanego, więc też jakoś na razie nie zakładam że to coś groźniejszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 21:22

PustynnyKwiat, Emka06, Chantelle, Pfry, Lipcowa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Siesiepy podziwiam za spokój i racjonalność z jaką podchodzisz do tego guzka. Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego ^^

Niaha, siesiepy lubią tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten pochmurny poranek ☔️ 🙋🏽‍♀️
    Witam się z pachnącą ☕️ Siknęłam sobie z rana, a co! Miałam ostatni test, ale nie tak czuły. Oczywiście ⚪️ Dziś 11 dpo, w poniedziałek myślę, że będzie 🐒 I wiecie co? Nawet, jeśli nadejdzie, to tym razem mnie nie zasmuci. Wieczorem tak sobie usiadłam na spokojnie i zaczęłam myśleć. Stwierdziłam, że planowanie ciąży, to coś więcej niż mierzenie temperatury i kupowanie testów. To po pierwsze ogromna odpowiedzialność za decyzję, że chce się zostać rodzicem. Ja w tym roku nie prowadziłam tak zdrowego stylu życia, jaki powinnam. Powoli pięknie odhaczam poszczególne cele, takie jak badania, suplementy, stomatolog, itd. W każdym razie moja dieta była słaba, stąd też częsta niedokrwistość, gdzie Kropek naprawdę nie miałby szans na zagnieżdżenie. Postanowiłam, że od teraz tylko czerwone wino 🍷(i dość rzadko), jeśli już będzie mi trzeba wybierać spośród alkoholi, bo ostatnio drinkowałam sobie, że hej! Muszę to zdecydowanie ograniczyć. Sen, odpoczynek, regeneracja. Eliminowanie stresu (mam z tym problem, choć już i tak widzę postępy). I jeszcze jedno… Robię te wszystkie badania, naprawdę wszystko jest OK. No nie ma się do czego przyczepić, oprócz niedokrwistości (ale to nie w każdym miesiącu). Mój Stary skończył 41 lat, wchodzę dziś na apkę, a tam, że mężczyźni po 40 roku życia mogą mieć spowolnione plemniki, bla, bla, bla. Kurczę, może to nie u mnie jest problem? 🤔 Może to właśnie Stary w końcu powinien się przebadać 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 07:57

siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle, tulę za biel 😥❤️ Myślę, że warto zacząć Starego przygotowywać na badanie nasienia, skoro u Ciebie w badaniach nic nie wychodzi...

Niaha, jak sytuacja u Ciebie? ❤️

Lipcowa, czekamy na wieści ✊✊🥹 Rozczula mnie to niesamowicie, że jutro już będziecie z Kropkiem 🥹🤞

Natalii, gratulacje ❤️ Rośnijcie zdrowo ✊🍀

Ja się nigdzie nie wybieram z dinusiowa, mimo że pasożyt się trochę pospieszył i wsiadłam już z 🥚 na pokład, to tutaj mi najlepiej ❤️

Claire, jak się czujesz? ❤️

Angi, pięknie tam u Was, warto było ❤️

Siesiepy, trzymam kciuki ✊ Jakie dalsze kroki? USG, biopsja?

Moon, nie odzywasz się, bo mam nadzieję, godzicie się intensywnie 🔥😈

Dinusie, jakie macie plany na weekend? ☀️

Mart768, Emka06, Lipcowa, Nataliii, rozalaa, moonflower, Chantelle lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Ja się nigdzie nie wybieram z dinusiowa, mimo że pasożyt się trochę pospieszył i wsiadłam już z 🥚 na pokład, to tutaj mi najlepiej ❤️
    Ja się bardzo cieszę, że jesteś tu z nami i angażujesz się w wątek mimo, że jesteśmy teraz w zupełnie innym miejscu ❤️
    Co tam u Was słychać? Jak sprawa z cukrzycą?

Lipcowa, Beezi lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle tulę mocno za biel. Ale jak mówią - póki nie ma @,piłka w grze 😊😊

Beezi no właśnie jak tam Twoja cukrzyca? 😊
    Jutro będzie magiczny dla mnie dzień ❤️
    Trochę zastanawiało mnie to, że mam zgłosić się do kliniki 5-10 min przed transferem czyli nie będą robili mi badań hormonalnych 🤷🏻‍♀️
    Dlatego mam zamiar zrobić je sobie sama 😅
    Dzisiaj nie dam rady wyrwać się z pracy 🙄 także zrobię jutro i będę modliła się żeby wyniki przyszły do wizyty 😊 mam zamiar trzymać rękę na pulsie od samego początku 😊

Chantelle, SandraH.97, siesiepy lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle o nie moja cyklowa siostro 😞🫂 Myślę, że warto powoli starego nastawiać na badanie nasienia. U nich to jedno badanie i wszystko mniej więcej wiadomo, a u siebie to możesz szukać i szukać przyczyny.

Lipcowa ciągle o tobie myślę ✊ i czekam jutro na relację jak ten magiczny transfer wygląda ^^

Siesiepy oby to nie było nic groźnego ✊

Lipcowa, Chantelle, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle tulę za biel 😢 myślę, że badania męża to dobry kierunek, a i zmiana diety u Ciebie na pewno nie zaszkodzi 😊 życzę wytrwałości w tym postanowieniu, bo cóż, wiem jak jest, też kocham słodycze, a doskonale wiemy przecież, że cukier nie jest sprzymierzeńcem w staraniach 🥲

Lipcowa ja mam wzrusza za każdym razem, jak pomyślę o tym że to już jutro 🥹 masz jakieś special skarpetki?😄 po transferze frytki z McD? 😂 czy za dużo oglądam TikToka?😂

Beezi, Ciebie starania też przetargały przez wiele miesięcy, pełnoprawny dinozaur z Ciebie jest, tyle że już z jajem 🤭

Siesiepy podziwiam, że podchodzisz do tej sytuacji z takim spokojem, ja potrafię tak spanikować że pewnie już bym testament pisała 🤦‍♀️ oczywiście totalnie potępiam swoje zachowanie 😅 szybciutko sprawdzaj co to jest 😉

Angi ja chyba zazdraszczam tej Chorwacji, lubelskie chłodne i pochmurne 👀

Lipcowa, Chantelle lubią tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, o której masz się zgłosić na transfer?

Niestety, cukry na czczo za wysokie, więc od kilku dni działam z insuliną, na razie raz dziennie wieczorem. Z plusów mam ujemne przeciwciała w kierunku cukrzycy typu I póki co, więc po porodzie powinno minąć, ale i tak ze względu na to, że tej cukrzycy u mnie dużo w rodzinie, zostanę pod opieką diabetologa przez kolejne 3 lata. A poza tym stabilnie, nadal 🤮 kilka razy w tygodniu 😅

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Claire Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi dziękuję że pytasz, u mnie bez zmian w sumie. Żeby trochę uspokoić głowę, pojechałam dzisiaj rano jeszcze raz zbadać betę.

Zosis Emka ja też tu z Wami czuję się najlepiej i chciałabym zostać, ale na razie tak nie umiem wyczuć czy mogę 🫣 nie chcę nikomu robić przykrości. Mam nadzieję, że wątek szybko się zabrzuszkuje i będziemy wszystkie tu otwarcie sobie dyskutować na ciążowe tematy 🤞🏻

Nataliii trzymam mocno kciuki za Ciebie i kropeczka, śniłaś mi się dzisiaj ❤️

Nataliii, Pfry lubią tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii zdam relacje na bieżąco 😊
    A Ty jak się czujesz Mamuśko? 😊

Rozalaa ja też kocham słodycze 🤤 gdzie się nie ruszę tam mogłabym podjadać non stoop 😜 pewnie stąd te kilka kg na plusie 😜😁
    Skarpetek specjalnych nie mam, bo mam jakieś zboczenie tylko na białe ale.. mam za to koszule w ananasy! 🤩 I tak, kupiłam ją specjalnie pod procedurę 🤩😜 i fryteczki z maca też wlecą - jasna sprawa 💪🏻

Beezi insulina w zastrzykach?
    3 lata szybko zlecą 😊 a dobrze w takiej sytuacji mieć zwiększoną opiekę.
    Mam transfer o 9:30 😊
    I jutro moje Kropki dostaną już klasyfikację 🍀🍀🍀 narazie są morulami 🍀🍀🍀🤩

ChocoMonster, Emka06, Nataliii, rozalaa, Beezi, SandraH.97, oloska, Incognitka, Pfry, Niaha lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Zosis Emka ja też tu z Wami czuję się najlepiej i chciałabym zostać, ale na razie tak nie umiem wyczuć czy mogę 🫣 nie chcę nikomu robić przykrości. Mam nadzieję, że wątek szybko się zabrzuszkuje i będziemy wszystkie tu otwarcie sobie dyskutować na ciążowe tematy 🤞🏻

Claire, noo, jakbyś nie była w ciąży to bym Ci ten Twój seksowny tyłek skopała! 🤣
    Oczywiście, że możesz z nami zostać!! Każdego dnia czekamy tutaj na informacje od naszej pierwszej dinusiowej mamy.

Marti27, siesiepy lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire koniecznie daj znać jak beta 🍀🤞🏻

siesiepy lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire kciuki za bete 🤞

siesiepy lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, no to nie jest tak źle skoro jest szansa, że po porodzie się cukry uspokoją 😊 A jak obciążona jesteś to dobrze, że będziesz pod opieką lekarza, bo zawsze to spokojniejsza głowa.

Claire, no weź, bo też mam ochotę zasadzić Ci kopa.. 🍑🦵🏼🤪

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire❤️ wszystko będzie dobrze kropuś na pewno powoli tam sobie rośnie ^^ daj znać jak będziesz miała wyniki 🍀.
    Lipcowa u mnie wszystko w porządku ^^ podobnie jak Claire nie chcę was zarzucać ciążowymi tematami. Czuję się normalnie bez jakiś większych symptomów. Dzwoniłam dziś do kliniki i pani doktor jest zadowolona z wyników. Mówi, że progesteron super. W poniedziałek mam powtórzyć badania i we wtorek mam wizytę. Ucieszyła mnie ta szybka wizyta. Wiem, że to bardzo wcześnie i jeszcze nic nie będzie widać na USG, ale trochę mnie to uspokaja sama myśl stałej kontroli na tym wczesnym etapie. Oprócz obecnych leków dostałam też Neoparin. Jestem przerażona zastrzykami. Powiedziałam staremu, że on je będzie robił, bo sama nie dam rady 😁 to teraz jesteśmy przerażeni obydwoje 😆

Beezi, Lipcowa, rozalaa, Emka06, Pfry lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Natalii ale super poranek ☀️ gratuluję i trzymam kciuki za nudną ciążę 😍

Angi kochana cieszę się, że dałaś radę, myślałam o Tobie dużo, bo aż mi się udzielił ten stres 😅 a widoki cudowne!

Moonflower mam wrażenie, że nasi faceci to podobne typy 🙈 czyli najpierw fukną i przywalą jakiś głupi tekst, a później przemyślą i naprawiają to co zepsuli 💪🏻 kilka dni temu pisałam Wam, że mieliśmy poważną rozmowę, bo ulało mi się, że jego wyjazdy do pracy są dokładnie w dni płodne. On najpierw fuknął i przestał się odzywać, po 10 minutach mnie przytulił, a dzisiaj mi napisał, że rozmawiał ze swoim zmiennikiem, żeby się zamienić rotacjami 🥹 Laski mam łzy w oczach, bo autentycznie on mi powiedział, że mnie kocha tylko raz przez cały związek, ale to wszystko co on robi dla mnie to jest milion razy więcej niż jakiekolwiek słowa. Kocham tego typa całym sercem.

Bambi co do retinolu to ja używam jakiegoś kremu antyzmarszczkowego z niewielką dawką, na noc (przynajmniej tak twierdzi moja kosmetyczka, a ja się nie znam, więc jej ufam). Nazywa się chyba filler max z firmy peel mission. Nie jest tani (chociaz to jest względne, bo wcześniej bylam przyzwyczajona do kremow za 20 zł), ale jest baardzo wydajny.

W temacie dramy porannej - BuBu głos rozsądku ❤️ my się serio już znamy tyle czasu, przerobiłyśmy w tym autobusie niejeden wątek miesięczny… z Waszych dwóch kresek się ucieszę jak ze swoich Dziewczyny.
    już chyba kiedyś nawet rozmawiałyśmy na ich temat... tak tak to ten typ... nie mówi o uczuciach, owszem czuję się kochana, okazuje mi to w gestach, widzę że się o mnie martwi ale nie mówi...

Jak ma stresowy czas to jest ciężki do zniesienia... więc ja dzielnie przy nim trwam i staram się wspierać jak mogę.

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naszego godzenia się to posucha 😭😭😭😭 wczoraj zrobiłam zastrzyk wieczorem, jak przyszłam do łóżka to spał jak zabity juz (pomiędzy pracą a kursem nie zdążyliśmy bo już znajomy przyjechał co razem kurs robią i czekał na nas). Dziś rano zaspaliśmy!!!! o 7:40 wstaliśmy a na 8 musieliśmy być w pracy.
    Po 9 wpadł do mnie do biura, już siedziałam na biurku z podciągniętą kiecą!!!!!!!!!!!! patrzymy przez okno, przyjechał jego ojciec i idzie do biura 😭😭😭😭😭😭 i chuja musieli jechać!!

wszystko przeciw nam!!! no nic po 17 się widzimy na mieszkaniu 🤪🤪😭😭🙄🙄😎😎

Chantelle, PustynnyKwiat, SandraH.97, siesiepy, Mart768, Niaha lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ