Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Justme bardzo mi przykro 😢 też stawiałabym na biochemiczna, zarodek z ciężką wadą genetyczną mógł być i natura go postanowiła nie zatrzymywać, przytulam, wróć do nas jak będziesz gotowa 🫂
Dziewczyny sępię pół kciuka, zawiozłam właśnie CV do przedszkola, jest wolnych kilka godzin dla pedagoga specjalnego, chciałabym żeby się udało ❤️ decyzje podjęłam w kilka minut dosłownie, tamten cały rok myślałam że przecież zaraz będę w ciąży i nic dodatkowego nie szukałam, a teraz? 😅 chrzanię to myślenie, będę to będę, a jak nie, to uzbieram na in vitro 🤭Nataliii, Marti27, moonflower, siesiepy, oloska, Emka06, Beezi, Mart768, Chantelle, RinTinTin, Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Hej wszystkim.
Mam 33 lata i od listopada z mężem staramy się o bobasa. Zmagałam się wcześniej z Gravessa Basedowa ale wyniki były w normie od dwóch lat. Jeszcze w lutym robiłam badania w tej sprawie bo martwiło mnie że kolejny cykl mija i nic.. Miesiączki książkowe. Od marca leciałam z testami owulacyjnymi i jak tylko pojawiły się dwie kreski to działaliśmy. W maju gin który nie widział żadnych nieprawidłowości. Zlecił badanie progesteronu i prolaktyny. Robiłam wg zaleceń gin które badanie w jakim dniu cyklu i tak coś tknęło mnie aby zrobić też TSH i ft4.
Wyniki
Prolaktyna 20.02-> po godzinie ( tabletce - obciążeniu) 177.7
Progesteron 27.08
TSH 0.22
Oczywiście od razu zapisałam się do endokrynolog i od końca czerwca zażywam thyrozol 5mg tabletka raz dziennie a gin kazał zbić prolaktynę i przepisał mi Bromocorn pół tabletki raz dziennie. Dodatkowo pani endokrynolog kazała mi brać kwas foliowy i za miesiąc 14 .08 mam u niej wizytę z powtórnymi wynikami.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy mogę coś jeszcze zrobić? Może coś doradzicie.. bo już nie wiemy o co chodzi -
justme wrote:Myślicie, że duże jest prawdopodobieństwo kolejnej takiej ciąży?
Dzięki za wsparcie miło jest wrócić na stare śmiecisiesiepy, justme lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Ałła dziewczyny nie kopcie 😂 dziękuję Wam, tu jest moje miejsce pośród Was 💚🥹 w takim razie rozkładam swoje manatki i nigdzie się stąd nie ruszam 🧳
Justme ja też Cię pamiętam i bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji 😢 Czy badałaś jeszcze czy dalej spada? Jak się teraz czujesz?
Rozalaa kciuki! Super że się spełniasz zawodowo, na pewno tam rozmieciesz wszystkich 🤞🏻
Mam już wynik, wyszło 13175, wg kalkulatora średni dwudniowy przyrost 86.8% no czyli chyba dobrze 🥳 Uff trochę odetchnęłam, bo przez ten brak objawów ciągle do mnie nie dotarło że jestem w ciąży 🫣 To jest nadal takie nierealne, że tam kiełkuje sobie takie małe ziarenko groszku 😄🫛
moonflower, Nataliii, siesiepy, Marti27, oloska, rozalaa, Emka06, ChocoMonster, Beezi, SandraH.97, Chantelle, Pfry, Paprota9418, kropka27, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:Ałła dziewczyny nie kopcie 😂 dziękuję Wam, tu jest moje miejsce pośród Was 💚🥹 w takim razie rozkładam swoje manatki i nigdzie się stąd nie ruszam 🧳
Justme ja też Cię pamiętam i bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji 😢 Czy badałaś jeszcze czy dalej spada? Jak się teraz czujesz?
Rozalaa kciuki! Super że się spełniasz zawodowo, na pewno tam rozmieciesz wszystkich 🤞🏻
Mam już wynik, wyszło 13175, wg kalkulatora średni dwudniowy przyrost 86.8% no czyli chyba dobrze 🥳 Uff trochę odetchnęłam, bo przez ten brak objawów ciągle do mnie nie dotarło że jestem w ciąży 🫣 To jest nadal takie nierealne, że tam kiełkuje sobie takie małe ziarenko groszku 😄🫛 -
ChocoMonster wrote:Justme ja Cię pamietam i nawet kilka dni temu myślałam o Tobie! Bardzo mi przykro 💔
Siesiepy, gdybyś chciała luteinę, to mogę wysłać Ci moje nowe, nieotwarte opakowanie 200mg. Jak na Olx wystawie za grosz, to tam chyba wtedy 5 zł wychodzi wysyłka paczkomatem 🌞
Choco z chęcią! Brałam 50 ale to sobie będę na 4 dzielić. 💕 Proponuję zgadać się na priv.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
justme wrote:Myślicie, że duże jest prawdopodobieństwo kolejnej takiej ciąży?
Dzięki za wsparcie miło jest wrócić na stare śmiecijustme lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
Moon po 17 myślę że stary będzie w gotowości na Ciebie czekał 😂
Ewiwi oby stary wytrzymal ten maraton 😁🤞
Claire, Natalii przeczytajcie co Beezi napisała. Popieram jej słowa w 100% ☺️
Jesteście 100% dinusiami tylko po prostu szybciej dobieglyscie do mety. Zostańcie z nami na grupie. Dalej się wspierajmy jak do tej pory. Co prawda wózków nie będziemy wam wybierać bo to jeszcze nie etap dla nas ale z chęcią poczytam o waszym samopoczuciu i o tym jak znosicie ciążę 😘
Kropka udanego wesela i smacznych drineczków 🍹
Rozaala trzymam kciuki za nową pracę 🤞🍀 i nie myśl o tym że kasa pójdzie na in vitro. Starego żołnierzyki dostaną super mocy i uda Ci się zajść w ciążę a pieniądze wydacie na wakacje 😁
Justme bardzo mi przykro. Ciężko mi wyobrazić sobie co czujesz. Pamiętaj że jeśli negatywne emocje maja na Ciebie zbyt duży wpływ to warto sięgnąć po pomoc 😔siesiepy, rozalaa, Beezi, justme lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Claire bardzo dobrze! Przy takiej becie taki przyrost to super wynik! 🤞💕
Rozalaa trzymam kciuki za pracę! Podoba mi się podejście uzbierania do IVF!
Paullaa ciężko w tym momencie coś doradzić, bo problem może leżeć u was w tarczycy właśnie. Jeżeli chcesz pomyśleć o dodatkowych badaniach żeby wykluczyć inne problemy, zajrzyj na pierwszą stronę wątków miesięcznych - jest tam spis tego co warto wykonać w celu samodiagnozy. Przede wszystkim spróbujcie wykonać badanie nasienia bo jeżeli tu jest problem, to będzie potrzebny czas na jego naprawę. A czas w staraniach jak wiadomo - jest dla wszystkich starczek cenny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 14:46
rozalaa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Mart... Chyba mam podobne podejście jak z ciążą teraz. No nie wpłynę nijak na to siła woli. 😅
Chantelle ja wychodzę z założenia że przed staraniami/na poczatku każdy powinien wykonać komplet podstawowych badań takich jak podstawowe hormony u kobiet i nasienie u mężczyzn. Bo może się okazać że kobieta robi ze sobą wszystko i jeszcze więcej, a problem leży u niego. I trochę szkoda czasu i pieniędzy tak naprawdę... no i oczywiście tule za biel. Każda, mimo liczby widzianych, boli.
Beezi USG. Może to niegroźna torbiel. Dzisiaj o 9 zwolniły się terminy. Na 9:15. Na pewno bym dojechała 😆 Jak cos to dostanę wskazanie na biopsję, enelmed też robi w ramach pakietu. I muszę się wczytać w owu tego swojego ubezpieczenia - czy koszty diagnozy są zwracane. 🙈 Ja tam się ogromnie cieszę że jesteś tu z nami. 💕 Lubię widzieć co u Ciebie. nawet jeśli to ch... Ale stabilnie. 😆
Lipcowa ale się jaram jutrem! 🔥🤩 Wszystkie cztery kciuki na pokładzie! 🤞🤞🤞🤞
Claire co ty gadasz! Jesteś pełnoprawnym dinusiem i bardzo proszę nam opowiadać co u Ciebie, jak się czujesz i dzielić się krewetką! Kiedyś na pewno się zabrzuszkujemy wszystkie. 🤞
Natalii ciebie też się to tyczy. 😇 My tu spragnione jesteśmy dinusiowych kropkow. mam nadzieję że to pozytywne przerażenie?
Moonflower nie odpuszczaj mu po 17! 🔥😆 Czekamy na gorące wieści!
Ewiwi zobacz czy na bazie wody i z przyjaznym skladem, jak tak to zostaw 😆 nie zaszkodzą plemnikom
Kropka wybaw się za minimum 9 miesięcy :DDD
Justme oczywiście że Cię pamiętamy. Przykro mi że do Twojej dinusiowej drogi doszedł taki przykry temat... Lekarz dobrze zrobił że wystawił Ci zwolnienie. Korzystaj w tym czasie, zajmij się sobą i daj sobie ten czas. Dziewczyny na pewno podpowiedza co zrobić w tej sytuacji z badań. Tulę mocno... 😔
Mnie boli dzisiaj łeb. I znowu plan na ćwiczenia słabo widzę. Ale może chociaż w domu się uda poruszać i w końcu wgryźć się w ćwiczenia na cycki.
Mam dzisiaj 28 dzień cyklu. Wykres jest powalony zupełnie, ale apki usilnie wykrywały jakąś tam owulację mimo tych szalonych skoków tempki (spałam porównywalna ilość godzin, około 7), bo ewidentnie było widać że jest wyżej. Ale chyba szykuje się do zamówienia luteiny w przyszłym tygodniu, bo dzisiaj znowu spadło wszystko a obiecałam sobie że powyżej 35 dni w cyklu nie będę dalej czekać na owu. Od wczoraj też sikam na owulaki, bo przyszły. A co mi tam.
Pokazywałam dzisiaj chłopu dietę w akademii płodności. Z myślą o parach. To marudził że drogo i że ładnie kasę trzepią, że na siłowni u trenera miałby taniej. To mu tłumaczyłam o co chodzi i że jak tak uważa, że za nic kasę trzepią to co mu szkodzi stworzyć swoją proplodnosciowa dietę z uwzględnieniem schorzeń i sprzedawać taniej. 😆
Napisałam mu też że jak luteina nie zadziała po pół roku to będę chciała sobie wykupić tę dietę. Jemu jak się nasienie nie poprawi za bardzo to też bym wykupiła mimo wszystko. 🧐
Na razie siedzę na swojej diecie oxy.
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Odezwij się na priv proszę wysyłam zaproszenie ☺️
Napisane 😇walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
Dziewczyny, ja też powoli będę odstawiała luteinę a uzbierał się jakiś zapas. Mam dopochwową 100ke. Też mogę wysłać tylko proszę o cynk która chce
Niezmiennie kibicuje ❤️
Edit: mam 4 opakowania po 60 tabletekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 15:01
-
Sara30 wrote:Dziewczyny, ja też powoli będę odstawiała luteinę a uzbierał się jakiś zapas. Mam dopochwową 100ke. Też mogę wysłać tylko proszę o cynk która chce
Niezmiennie kibicuje ❤️
Edit: mam 4 opakowania po 60 tabletekrozalaa, Beezi, SandraH.97, Pfry, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, strasznie się rozpisalyscie przez te kilka dni, nawet trafiła się mini aferka. 😅 Jestem w połowie nadrabiania, ale:
Niaha - 🫂przykro mi, że się nie udało tym razem. Dobrze, że Twój partner jest dla Ciebie wsparciem
Siesiepy- do programu prokreacyjnego (bo to chyba o tym mówisz) można się zgłosić samodzielnie, bez skierowania , warunek to 1 rok bezskutecznych starań na podstawie deklaracji ustnej. Jeśli chodzi o miejsca, które biorą udział w programie prokreacyjnym to jest to wszystko na stronie internetowej tutaj: https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-kompleksowej-ochrony-zdrowia-prokreacyjnego-w-polsce-w-2021-r
A w kolejnym poście wrzucę wycinek z jednego z pdfow. Jakby co ja brałam udział w programie w Krakowie ,mogę opowiedzieć ☺️ Inseminacja planowa u nas to już nie z tego programu, tylko już w poradni leczenia niepłodności - miejsce jest to samo, dalej nic nie płacimy, ale za to szpitalowi kto inny płaci.
MOON - mam nadzieję, że już z Ukochanym się pogodziliscie i porozmawialiscie ( na razie jestem w wątku na wczorajszym dniu na godz. 10 😅). 🤞siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
moonflower wrote:😲😲 Sara już 32tc!!! o matko jak dziś pamiętam Twoje sikanie 3dpo!!!! 😍😍💗💗
Ten nawyk nie mija 🤣
Ostatnio miałam ochotę dla rozrywki nasikać na patyka ale głupio mi było z takim brzuchem kupować test ciążowy 🫣
Ale zrobię to przed porodem, naprawdę 🫣
I tak, gdzieś ten czas tak szybko minął i chwila moment rodzimy 😵Pfry, rozalaa, Nataliii, Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Obiecana lista placówek realizujących program prokreacyjny.
W Krakowie w SU mówili,że już zamykają program w czerwcu, więc jeśli któraś z Was chce startować to nie jestem pewna czy się uda 🤔 koleżanka teraz startowała do Rzeszowa i mówiła, że normalnie przyjmują i nawet szybko jej wyznaczyli termin bo po miesiącu.rozalaa, Niaha lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Rozala, kciuki!🤞🏻
Claire, piękna beta 😍
Beezi, pytałaś o weekendowe plany. U nas bardzo towarzysko w ten weekend: dziś grill, jutro urodziny, a w niedzielę rodzinny obiad 😊 Zaraz się biorę za robienie deserków na grilla i chciałabym trochę chatę ogarnąć, bo mam tu istny Bangladesz 🙈
Pochwalę się jeszcze, że udało mi się zdobyć voucher z Ovu na badania tarczycowe. Na te homomalne się nie pisałam, bo już kiedyś dostałam voucher, ale tu stwierdziłam, że spróbuję i właśnie dostałam maila, że zostałam zakwalifikowana do bezpłatnych badań 😎Nataliii, Beezi, rozalaa, Chantelle, oloska, Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Sara30 wrote:Ten nawyk nie mija 🤣
Ostatnio miałam ochotę dla rozrywki nasikać na patyka ale głupio mi było z takim brzuchem kupować test ciążowy 🫣
Ale zrobię to przed porodem, naprawdę 🫣
I tak, gdzieś ten czas tak szybko minął i chwila moment rodzimy 😵rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵