Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wam
@Lipcowa trzymam za ciebie kciuki i chociaż mało się odzywam to śledzę twoje włosy i czekam na kreseczki
@choco jeju ty zaraz rodzisz a dopiero razem na staraczkowym byłyśmy
Ja dzisiaj 6 DC i powoli przygotowuje się na męża na przyszły tydzień. Planuje od poniedziałku codziennie go wykorzystywać a do niedzieli🤣
Zamówiłam sobie suple online i w gratisów dostałam masę próbek żelu intymnego 🤣 i co ja z nim zrobię? Normalnie chyba dowalili żeby pudełko wypelnicLipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Claire, kciuki za betę ✊
Ja wychodzę z założenia, że na ciążowe tematy gadam z dziewczynami na miesięcznym, a tutaj jestem, żeby wspierać Was w staraniach. W końcu przez tyle miesięcy Wy wspierałyście mnie, razem przeżywałyśmy smutki, cieszyłyśmy się z dobrych wyników badań, ocierałyśmy łzy po złych wiadomościach i tuliłyśmy się po każdej 🐒. Nie chcę, żeby to się skończyło, zamierzam dalej Was wspierać w drodze do upragnionych dzieci, bo to, że jestem po drugiej stronie to nie znaczy, że zapomniałam o tych długich, ciężkich miesiącach. Wy byłyście wtedy ze mną, więc ja zamierzam dalej być z Wami ❤️
Lipcowa, dobrze że ostatnio wcześnie wstaję, to już od rana będę wysyłać ciepłe myśli, bo kciuki to już zaciśnięte i nie puszczam ✊
Insulina w zastrzykach w udo, ominęły mnie zastrzyki w staraniach, to teraz nadrabiam. 😉Lipcowa, Pauli19, SandraH.97, Emka06, Pfry lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Natalii gratuluję dwóch kreseczek i trzymam kciuki za nudną ciążę 🤞 razem z Claire proszę nawet tak nie mówić i być tu z nami, przynieść nam szczęście 😁
Chantelle, ja uważam że badania Starego to zawsze dobry pomysł, kiedy już przez jakiś czas nie wychodzi. Bo u faceta to jedno łatwe badanie, a rozgrzebanie całej kobiecej diagnostyki to długi i kosztowny proces. I to nawet nie ze względu na wiek, w każdym wieku nasienie może być gorsze, z najróżniejszych przyczyn. Takich które można poprawić i takich, z którymi niestety już nic nie zrobimy. Twoja zmiana nawyków na zdrowsze to na pewno dobry pomysł, ale zbadanie nasienia jeszcze lepszy😉
Ja jutro idę na wesele, ale rano będę się koncentrować na trzymaniu kciuków za Kropka i mamusie w ananasowej koszuli 🤞😎 ależ emocje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 11:05
Lipcowa, Nataliii, Chantelle, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Natalii brak objawów to dobry obajw! 😉😊
Jeszcze zatęsknisz za tym etapem, gdy objawy rozkręca się na dobre 😉 też mam Neoparin także łączę się w bólu! 🙃
Beezi ja uwielbiam czytać o tym jak rozwijają się Wasze Kropki 🙃 oglądać usg, wzruszać się z Wami 🤩 typowo ciążowych rozkmin typu zakup wózka czy coś chyba nie zniosłabym ale tak to jestem naturalnie ciekawa co u Was słychać 😁
Ewiwi mąż przygotowany na maraton? 😁
Kropka dziękuję 😉 bawcie się dobrze! Kolejne wesela już będą bezalkoholowe także wykorzystaj te dobrze 😁Nataliii, Beezi lubią tę wiadomość
-
moon nadrobicie po pracy 😁
A jak Staremu idzie kurs? 🙃 -
Lipcowa wrote:Natalii brak objawów to dobry obajw! 😉😊
Jeszcze zatęsknisz za tym etapem, gdy objawy rozkręca się na dobre 😉 też mam Neoparin także łączę się w bólu! 🙃
Beezi ja uwielbiam czytać o tym jak rozwijają się Wasze Kropki 🙃 oglądać usg, wzruszać się z Wami 🤩 typowo ciążowych rozkmin typu zakup wózka czy coś chyba nie zniosłabym ale tak to jestem naturalnie ciekawa co u Was słychać 😁
Ewiwi mąż przygotowany na maraton? 😁
Kropka dziękuję 😉 bawcie się dobrze! Kolejne wesela już będą bezalkoholowe także wykorzystaj te dobrze 😁
Lipcowa lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Kropka dziękuję 😘 tak robiłam wczoraj beta 47 i progesteron 54,6 ng/ml. Udanej zabawy na weselu 😊🥳
Moon co się tak wszyscy zmówili 🙈 może po południu się uda nadrobić 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 11:37
Lipcowa, kropka27, siesiepy, Pfry lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Moon to skandal, żeby się człowiek jak człowiek bzyknąć nie mógł 😂😈 🐝
Moje drogie przypominam, że trwa sezon na meeega płodne i pyszne owocki - antyoksydanty 🤤 korzystajcie 😍🫐
Nataliii, Beezi, Chantelle, Lipcowa, ChocoMonster, moonflower, Emka06, Mart768, Paprota9418, Pfry, RinTinTin lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
moonflower wrote:Co do naszego godzenia się to posucha 😭😭😭😭 wczoraj zrobiłam zastrzyk wieczorem, jak przyszłam do łóżka to spał jak zabity juz (pomiędzy pracą a kursem nie zdążyliśmy bo już znajomy przyjechał co razem kurs robią i czekał na nas). Dziś rano zaspaliśmy!!!! o 7:40 wstaliśmy a na 8 musieliśmy być w pracy.
Po 9 wpadł do mnie do biura, już siedziałam na biurku z podciągniętą kiecą!!!!!!!!!!!! patrzymy przez okno, przyjechał jego ojciec i idzie do biura 😭😭😭😭😭😭 i chuja musieli jechać!!
wszystko przeciw nam!!! no nic po 17 się widzimy na mieszkaniu 🤪🤪😭😭🙄🙄😎😎
🔥🔥🔥 moonflower, niech się kopci! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼Mart768 lubi tę wiadomość
✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
rozalaa wrote:
😋 🤤✨ 2 cs
Długa przerwa w staraniach…
6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼
🐈 + 🐈⬛ -
Lipcowa wrote:Natalii zdam relacje na bieżąco 😊
A Ty jak się czujesz Mamuśko? 😊
Rozalaa ja też kocham słodycze 🤤 gdzie się nie ruszę tam mogłabym podjadać non stoop 😜 pewnie stąd te kilka kg na plusie 😜😁
Skarpetek specjalnych nie mam, bo mam jakieś zboczenie tylko na białe ale.. mam za to koszule w ananasy! 🤩 I tak, kupiłam ją specjalnie pod procedurę 🤩😜 i fryteczki z maca też wlecą - jasna sprawa 💪🏻
Beezi insulina w zastrzykach?
3 lata szybko zlecą 😊 a dobrze w takiej sytuacji mieć zwiększoną opiekę.
Mam transfer o 9:30 😊
I jutro moje Kropki dostaną już klasyfikację 🍀🍀🍀 narazie są morulami 🍀🍀🍀🤩
Będę jutro w pracy siedzieć jak na szpilkach i trzymała mocno kciuki z Was ❤️🥰Lipcowa lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
Lipcowa wrote:moon nadrobicie po pracy 😁
A jak Staremu idzie kurs? 🙃
ale o takie sranie w banie ten egzamin w porównaniu w Twoim jutrem!! Ja się ekscytuje i nie jestem sobie w stanie wyobrazić co siedzi w Twojej głowie Mała 😘💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 12:27
Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Cześć, nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, myślę że niektóre tak. Byłam na wątku listopadowym, grudniowym, marcowym. Jakiś czas temu odpuściłam, ale regularnie was podczytuje. Czasem po prostu brak czasu, żeby się odezwać, a i w natłoku postów brakuje siły przebicia.
Stopka nieaktualizowana od miesięcy, za chwilę u mnie 12 cs. Przychodzę po radę moje dinozaury, słowa wsparcia bo kto tak zrozumie jedną staraczkę jak inna.
Po zabiegu usunięcia ognisk endometriozy, udało mi się zajść w ciążę. Dowiedziałam się 2 tygodnie temu na wakacjach w Turcji, to był najpiękniejszy czas. Nasza radość nie trwała krótko, właściwie kilka dni. Beta ładnie rosła, potem urosła słabo, a w środę okazało się, że spadła.
Proszę o poradę, co mogło być nie tak: czy to biochemiczna ciąża, może puste jajo płodowe, a może pozamaciczna (usg było w poniedziałek przy becie 800, nie było nic widać, jajniki ok, macica zdaniem lekarza ciążowa).
19.07 beta 223,9 progesteron 22,87
21.07 beta 527,1 progesteron 28,62
24.07 beta 869,8 (wzrost tylko o 43%) progesteron 22,31
26.07 beta 774,5 (spadek 🙁 ) progesteron 25,37
Lekarz kazał odstawić cyclogest i czekać na koniec. Mam przyjść po ustaniu krwawienia na kontrolę, mamy starać się od razu dalej.
To co czuje jest nie do opisania, miałam wrócić do pracy we wtorek ale dostałam od lekarza dwa tygodnie zwolnienia, ze względu na mój stan psychiczny. Boje się ronienia, jak mogę sobie pomóc? Co zbadać, żeby nam pomóc?
Pozdrawiam was ciepło dziewczyny.🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Justme, śniłaś mi się ostatnio, dosłownie kilka dni temu. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało 💔 Przytulam Cię mocno i wysyłam dużo ciepłych myśli ❤️ Wg mnie jeśli chcecie coś robić to badania na trombofilie i krzepnięcie, czynnik V Leiden, białko C i S, mutacja PAI i MTHFR. Lekarze zalecają dopiero po 2-3 poronieniu, ale jeśli chcecie diagnozować od razu to myślę, że to na początek dobry kierunek.
Jeśli potrzebujesz z kimś porozmawiać to zgłoś się do Fundacji Ernesta, mają infolinię albo czat z psychologami, gdzie możesz porozmawiać o sytuacji. Czasami też lokalnie w ośrodku interwencji kryzysowej można uzyskać pomoc psychologiczną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 12:46
justme lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Mart... Chyba mam podobne podejście jak z ciążą teraz. No nie wpłynę nijak na to siła woli. 😅
Chantelle ja wychodzę z założenia że przed staraniami/na poczatku każdy powinien wykonać komplet podstawowych badań takich jak podstawowe hormony u kobiet i nasienie u mężczyzn. Bo może się okazać że kobieta robi ze sobą wszystko i jeszcze więcej, a problem leży u niego. I trochę szkoda czasu i pieniędzy tak naprawdę... no i oczywiście tule za biel. Każda, mimo liczby widzianych, boli.
Beezi USG. Może to niegroźna torbiel. Dzisiaj o 9 zwolniły się terminy. Na 9:15. Na pewno bym dojechała 😆 Jak cos to dostanę wskazanie na biopsję, enelmed też robi w ramach pakietu. I muszę się wczytać w owu tego swojego ubezpieczenia - czy koszty diagnozy są zwracane. 🙈 Ja tam się ogromnie cieszę że jesteś tu z nami. 💕 Lubię widzieć co u Ciebie. nawet jeśli to ch... Ale stabilnie. 😆
Lipcowa ale się jaram jutrem! 🔥🤩 Wszystkie cztery kciuki na pokładzie! 🤞🤞🤞🤞
Claire co ty gadasz! Jesteś pełnoprawnym dinusiem i bardzo proszę nam opowiadać co u Ciebie, jak się czujesz i dzielić się krewetką! Kiedyś na pewno się zabrzuszkujemy wszystkie. 🤞
Natalii ciebie też się to tyczy. 😇 My tu spragnione jesteśmy dinusiowych kropkow. mam nadzieję że to pozytywne przerażenie?
Moonflower nie odpuszczaj mu po 17! 🔥😆 Czekamy na gorące wieści!
Ewiwi zobacz czy na bazie wody i z przyjaznym skladem, jak tak to zostaw 😆 nie zaszkodzą plemnikom
Kropka wybaw się za minimum 9 miesięcy :DDD
Justme oczywiście że Cię pamiętamy. Przykro mi że do Twojej dinusiowej drogi doszedł taki przykry temat... Lekarz dobrze zrobił że wystawił Ci zwolnienie. Korzystaj w tym czasie, zajmij się sobą i daj sobie ten czas. Dziewczyny na pewno podpowiedza co zrobić w tej sytuacji z badań. Tulę mocno... 😔
Mnie boli dzisiaj łeb. I znowu plan na ćwiczenia słabo widzę. Ale może chociaż w domu się uda poruszać i w końcu wgryźć się w ćwiczenia na cycki.
Mam dzisiaj 28 dzień cyklu. Wykres jest powalony zupełnie, ale apki usilnie wykrywały jakąś tam owulację mimo tych szalonych skoków tempki (spałam porównywalna ilość godzin, około 7), bo ewidentnie było widać że jest wyżej. Ale chyba szykuje się do zamówienia luteiny w przyszłym tygodniu, bo dzisiaj znowu spadło wszystko a obiecałam sobie że powyżej 35 dni w cyklu nie będę dalej czekać na owu. Od wczoraj też sikam na owulaki, bo przyszły. A co mi tam.
Pokazywałam dzisiaj chłopu dietę w akademii płodności. Z myślą o parach. To marudził że drogo i że ładnie kasę trzepią, że na siłowni u trenera miałby taniej. To mu tłumaczyłam o co chodzi i że jak tak uważa, że za nic kasę trzepią to co mu szkodzi stworzyć swoją proplodnosciowa dietę z uwzględnieniem schorzeń i sprzedawać taniej. 😆
Napisałam mu też że jak luteina nie zadziała po pół roku to będę chciała sobie wykupić tę dietę. Jemu jak się nasienie nie poprawi za bardzo to też bym wykupiła mimo wszystko. 🧐
Na razie siedzę na swojej diecie oxy.
justme, Chantelle, Nataliii, Mart768, Lipcowa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Beezi wrote:Justme, śniłaś mi się ostatnio, dosłownie kilka dni temu. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało 💔 Przytulam Cię mocno i wysyłam dużo ciepłych myśli ❤️ Wg mnie jeśli chcecie coś robić to badania na trombofilie i krzepnięcie, czynnik V Leiden, białko C i S, mutacja PAI i MTHFR. Lekarze zalecają dopiero po 2-3 poronieniu, ale jeśli chcecie diagnozować od razu to myślę, że to na początek dobry kierunek.
Jeśli potrzebujesz z kimś porozmawiać to zgłoś się do Fundacji Ernesta, mają infolinię albo czat z psychologami, gdzie możesz porozmawiać o sytuacji. Czasami też lokalnie w ośrodku interwencji kryzysowej można uzyskać pomoc psychologiczną.🤰staramy się od 08.2022 r.
Justme ja Cię pamietam i nawet kilka dni temu myślałam o Tobie! Bardzo mi przykro 💔
Siesiepy, gdybyś chciała luteinę, to mogę wysłać Ci moje nowe, nieotwarte opakowanie 200mg. Jak na Olx wystawie za grosz, to tam chyba wtedy 5 zł wychodzi wysyłka paczkomatem 🌞justme, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Justme bardzo mi przykro że musisz przez to przechodzić 😢 Jeśli ciąża nie była uwidoczniona na usg to lekarze traktują ją jako biochemiczna. Niezależnie czy beta ledwo ruszyła, czy tak jak u ciebie dobiła prawie do 1000. Kontroluj betę czy spada. Jeśli znowu zacznie rosnąć, czego Ci nie życzę, to może wskazywać na pozamaciczna. Jakbyś miała jakieś niepokojące bóle po jednej stronie brzucha to natychmiast pogotowie. Choć na razie wszystko wskazuje na to że po prostu zarodek zatrzymał się na bardzo wczesnym etapie i po odstawieniu leków samo wszystko powinno się oczyścić.
justme lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Dziękuję wam dziewczyny, po miesiączce chyba zrobię pakiet na trombofilie. Natalii pęcherzyk może był, lekarz nie był pewien - w 5 tygodniu już powinno raczej coś widać. Sprzęt mają dobry.
Choco zniknęłam, ale może wrócę. Podczytywałam was regularnie dziękuję.
Jeśli macie jakieś pomysły, piszcie proszę.🤰staramy się od 08.2022 r.
Justme, bardzo mi przykro 💔 Ja też ostatnio o Tobie myślałam, a potem widziałam Twój nick na pierwszej stronie przy dziale ciążowym i bardzo się ucieszyłam. Przykro mi, że tak się potoczyło. Ciężko teraz odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jeśli nie masz żadnych objawów ciąży pozamacicznej to raczej stawiałabym na biochemiczną, bo progesteron ładny, a ciąża była za młoda, aby uwidocznić ją na USG, dlatego nic nie było widać. I pamiętaj, że "nienarodzone dzieci nie odchodzą, one tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"👼🏼🤍
justme lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”