Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pfry wrote:Dziewczyny, strasznie się rozpisalyscie przez te kilka dni, nawet trafiła się mini aferka. 😅 Jestem w połowie nadrabiania, ale:
Niaha - 🫂przykro mi, że się nie udało tym razem. Dobrze, że Twój partner jest dla Ciebie wsparciem
Siesiepy- do programu prokreacyjnego (bo to chyba o tym mówisz) można się zgłosić samodzielnie, bez skierowania , warunek to 1 rok bezskutecznych starań na podstawie deklaracji ustnej. Jeśli chodzi o miejsca, które biorą udział w programie prokreacyjnym to jest to wszystko na stronie internetowej tutaj: https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-kompleksowej-ochrony-zdrowia-prokreacyjnego-w-polsce-w-2021-r
A w kolejnym poście wrzucę wycinek z jednego z pdfow. Jakby co ja brałam udział w programie w Krakowie ,mogę opowiedzieć ☺️ Inseminacja planowa u nas to już nie z tego programu, tylko już w poradni leczenia niepłodności - miejsce jest to samo, dalej nic nie płacimy, ale za to szpitalowi kto inny płaci.
MOON - mam nadzieję, że już z Ukochanym się pogodziliscie i porozmawialiscie ( na razie jestem w wątku na wczorajszym dniu na godz. 10 😅). 🤞Pfry lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Uwaga właśnie zaklepalam termin na USG cycków na 5.08 na 9:15!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 15:26
ChocoMonster, Beezi, Nataliii, SandraH.97, Pfry, Mart768, moonflower, Emka06, Chantelle, Ancalime, Paprota9418, PustynnyKwiat, oloska, Marti27, Claire, ELka, Niaha, Lipcowa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy, juz zaczynam trzymać kciuki ✊
Emka, super plany! Jakie deserki robisz? Podrzuć potem fotkę, popatrzę chociaż 😅
Rozala, kciuki zaciśnięte ✊ Go girl! 🔥
Sara, Choco, mi minęło, teraz muszę codziennie sikać na patyki do wykrywania glukozy i ciał ketonowych, już tak nie cieszy 😅
Pfry, właśnie kiedyś rozmawiałam z Paprotą o tym programie i podobno całkiem sprawnie działał w Krakowie.
Bubu, jak się czujesz? ❤️
Claire, piękna beta ❤️ Do wizyty już niedaleko 🍀
Justme, tak jak Emka napisała, w zależności od przyczyny może się zdarzyć, ale nie musi. Jeśli była wada zarodka to nie powinno się powtórzyć, jeśli problemy z krzepnięciem, endometrium, zagnieżdżeniem to niestety już może... Przytulam Cię ❤️ A śniło mi się właśnie, że wróciłaś podzielić się z nami dobrymi wiadomościami o ciąży, mam nadzieję, że sen się niedługo spełni ✊🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 15:38
justme, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Lipcowa wrote:Chantelle tulę mocno za biel. Ale jak mówią - póki nie ma @,piłka w grze 😊😊
Beezi no właśnie jak tam Twoja cukrzyca? 😊
Jutro będzie magiczny dla mnie dzień ❤️
Trochę zastanawiało mnie to, że mam zgłosić się do kliniki 5-10 min przed transferem czyli nie będą robili mi badań hormonalnych 🤷🏻♀️
Dlatego mam zamiar zrobić je sobie sama 😅
Dzisiaj nie dam rady wyrwać się z pracy 🙄 także zrobię jutro i będę modliła się żeby wyniki przyszły do wizyty 😊 mam zamiar trzymać rękę na pulsie od samego początku 😊
Ja tez nie miałam badań przed transferem, masz na myśli progesteron i estradiol? Po transferze i przed dostałam już cyclogest i doustny, jakoś chyba dwa dni po punkcji miałam zacząć brać a po transferze również siatka leków. Pierwszy progesteron zrobiłam razem z beta 8 dni po transferze ha i wynosił 240 🤣 aż się przestraszyłam. Mój mąż zawsze mi powtarzał „nie bądź mądrzejsza od lekarzy” i w sumie potem tego się trzymałam. Trzymam mocno kciuki za Ciebie ✊✊✊✊Lipcowa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Siesiepy super, że masz termin!
Claire jaki wspaniały wynik 😍
Justme mam wrażenie, ze cos jest na rzeczy, bo ja tez myslalam o Tobie kilka dni temu ^^ Zatem witaj w autobusie Kochana. Przytulam Cię mocno!
Lipcowa trzymam kciuki za Ciebie cały czas!
Moon 17 już blisko 🔥🔥🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 16:16
justme, Lipcowa lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Beezi wrote:Siesiepy, juz zaczynam trzymać kciuki ✊
Emka, super plany! Jakie deserki robisz? Podrzuć potem fotkę, popatrzę chociaż 😅
Rozala, kciuki zaciśnięte ✊ Go girl! 🔥
Sara, Choco, mi minęło, teraz muszę codziennie sikać na patyki do wykrywania glukozy i ciał ketonowych, już tak nie cieszy 😅
Pfry, właśnie kiedyś rozmawiałam z Paprotą o tym programie i podobno całkiem sprawnie działał w Krakowie.
Bubu, jak się czujesz? ❤️
Claire, piękna beta ❤️ Do wizyty już niedaleko 🍀
Justme, tak jak Emka napisała, w zależności od przyczyny może się zdarzyć, ale nie musi. Jeśli była wada zarodka to nie powinno się powtórzyć, jeśli problemy z krzepnięciem, endometrium, zagnieżdżeniem to niestety już może... Przytulam Cię ❤️ A śniło mi się właśnie, że wróciłaś podzielić się z nami dobrymi wiadomościami o ciąży, mam nadzieję, że sen się niedługo spełni ✊🍀34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ależ dziewczyny się naprodukowalyscie - 🥵 było ciężko ale przeczytałam wszystko, jestem jak po jakimś szybkim kursie ekspersowym, z nadmiarem informacji 🤓🤪
Siesiepy- super, że zapisałaś się na USG piersi 💪 pamiętaj, że takie USG należy wykonać do 10 dnia cyklu - później nie jest miarodajne. Trzymam kciuki za wyniki. Bardzo dobrze, że szybko zapisałaś się na badanie.
Justme - tak bardzo mi przykro 💔🫂 jeśli chodzi o przyczynę, to naprawdę może być różna. I trymestr jest bardzo delikatny i organizm często pozbywa się wadliwych zarodków - więc mogło być coś nie tak z zarodkiem lub jakiś inny czynnik miał na to wpływ. Jeśli tego nie robiłaś wcześniej to warto zrobić teraz też wymazy Mycoplasma+Ureaplasma+Chlamydia + inne badania które wspominały dziewczyny i zapewne lekarz też coś zleci.
Bubu - to chyba Ty wspominałaś o służbie zdrowia w USA? Wbrew pozorom ten system ma wiele na sumieniu,
tutaj przykładowy tekst: https://www.onet.pl/informacje/newsweek/sluzba-zdrowia-w-usa-65-proc-bankructw-w-usa-powoduja-rachunki-medyczne/k7sndpn,452ad802 jeszcze wspomnę o rachunkach zgrozy za wizyty w szpitalach po porodach i leczeniu specjalistycznym 😬 brrr... Jedna pani wrzucała zdjęcie rachunku, na którym jest usługa kilkadziesiąt $ o nazwie "skin to skin" - czyli płaci się za podanie dziecka po porodzie i spędzenie z nim chwili. 🤯 W Polsce aktualnie nawet biedna osoba może być objęta opieką zdrowotną. Wiadomo, system kuleje i jest niedofinansowany, nie jest idealny, ale biorąc pod uwagę statystykę itp. to jest w stanie REALNIE pomóc wszystkim, a nie tylko wybranej grupce bogatych. A trochę słabo decydować o czyjejś wartości życia na podstawie wysokości składki...
Lipcowa - KOCHANA! TO JUZ JUTRO!!! 😭😭😭🥰🤩🤩🤩🤩 ZACISKAM KCIUKI JAK SZALONA! 🤞
No i nie mogę doczekać się aż Kropka pójdzie w Twoje ślady ☺️🥰kropka27, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Mamuśki gratuluje ❤️❤️
Niby jeden dzień nie miałam czasu czytać a nie mogę nadrobić…
My byliśmy właśnie w Krakowie w tym programie jak już jesteśmy zakwalifikowani to myśle ze będziemy mogli dalej uczestniczyć ale wszystkiego się dowiem. Chcielibyśmy podejść do pierwszego IUI na NFZ wiec będę dawać znać co i jak.
Siesiepy tez się zapisałam na USG cycków na 10.08 🤞 moja mama miała raka piersi ale bardzo wcześnie wykrytego na takim rutynowym USG. Teraz jest już wszystko w porządku ale warto tego pilnować i raz w roku badać cycuchy
Justme przytulam Cię mocno ❤️ trzymam 🤞 żeby udało się znaleść powód poronienia i wszystko szczęśliwie się skończyło 😍
Lipcowa moje myśli są z Toba i razem z mężem mocno trzymamy kciuki za Was ❤️🤞
Ja się troszkę wyłącze na weekend bo właśnie jedziemy do teściów 😀 będziemy dziś opijać ich nowy samochód jutro mamy w planie iść na jakieś dobre papu na miasto a potem wieczór planszówek 😍
Mamy się tez zobaczyć z przyjaciółmi którym miesiąc temu urodził się synek ❤️ podobno po naszym weselu został poczęty 🤣🤣
Miłego weekendu dziewczyny ! ❤️
justme, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Jednak to chyba wy mnie tu sprowadziłyście myślami. Miło, że o mnie pamiętacie bo w sumie byłam zawsze bardziej obserwatorem.
Pfry no właśnie kontaktowałam się z lekarzem z kliniki niepłodności, właściwie z dwoma, którzy nam pomagali i obaj powiedzieli, że nie ma sensu badać. Dla nich nigdy nie ma sensu, jak po pół roku starań przyszliśmy w styczniu to też były komentarze czemu tak wcześnie - gdyby nie mój upór to dzisiaj nie miałabym zabiegu histerolaparoskopii, monitoringów, stymulacji i nie zaszłabym w tę nieszczęsną ciążę. Jeden lekarz przeczy drugiemu, jeden zapisuje acard, drugi pyta w ogóle po co. Co do wymazów, na pewno je zrobię bo mieliśmy je zrobić do inseminacji. Zdążyliśmy zrobić tylko badania na HIV, resztę mieliśmy zrobić po powrocie z wakacji no i w międzyczasie dowiedzieliśmy się o ciąży. Teraz szykowalibyśmy się do pierwszego podejścia powiem wam dziewczyny, że to było jak wygranie losu na loterii - to była nasza podróż poślubna rok po ślubie (mąż wcześniej ze względu na naukę do aplikacji nie mógł pozwolić sobie na urlop) i pierwsze zagraniczne wakacje. Jeszcze na kamerce dzwoniliśmy do rodziców powiedzieć im o tej nowinie. Nie mogliśmy się powstrzymać, a oni tak czekali i kibicowali. Kupiliśmy nawet na straganie w Turcji mały dresik z th dla dzidziusia - jako pamiątkę z wakacji, którą przywieźliśmy. Dresik oddamy bratankowi, bo nie mogę na niego nawet patrzeć.
Czy jest na sali Lipcowa, widziałam Cię tu kilka dni temu chyba na tym wątku. Widziałam, że szykujecie się do iv? Z tego co wywnioskowałam chyba też chodzisz do Bociana w Białymstoku. Odezwij się, chętnie pogadam na temat kliniki. Chciałabym poznać zdanie kogoś innego. Może są tu staraczki z Białegostoku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 18:58
Mart768 lubi tę wiadomość
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
BuBu90 wrote:Ja w miarę ok, strasznie senna jestem ale nie wiem czy to wynika z pogody czy z czego ☺️ po antybiotyku czuję się koszmarnie ... Jeszcze tylko 7 dni .. boli mnie brzuch na okrągło, żołądek płacze z bólu a zgaga trawi mój przełyk 🙈Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Pfry wrote:Ależ dziewczyny się naprodukowalyscie - 🥵 było ciężko ale przeczytałam wszystko, jestem jak po jakimś szybkim kursie ekspersowym, z nadmiarem informacji 🤓🤪
Siesiepy- super, że zapisałaś się na USG piersi 💪 pamiętaj, że takie USG należy wykonać do 10 dnia cyklu - później nie jest miarodajne. Trzymam kciuki za wyniki. Bardzo dobrze, że szybko zapisałaś się na badanie.
Justme - tak bardzo mi przykro 💔🫂 jeśli chodzi o przyczynę, to naprawdę może być różna. I trymestr jest bardzo delikatny i organizm często pozbywa się wadliwych zarodków - więc mogło być coś nie tak z zarodkiem lub jakiś inny czynnik miał na to wpływ. Jeśli tego nie robiłaś wcześniej to warto zrobić teraz też wymazy Mycoplasma+Ureaplasma+Chlamydia + inne badania które wspominały dziewczyny i zapewne lekarz też coś zleci.
Bubu - to chyba Ty wspominałaś o służbie zdrowia w USA? Wbrew pozorom ten system ma wiele na sumieniu,
tutaj przykładowy tekst: https://www.onet.pl/informacje/newsweek/sluzba-zdrowia-w-usa-65-proc-bankructw-w-usa-powoduja-rachunki-medyczne/k7sndpn,452ad802 jeszcze wspomnę o rachunkach zgrozy za wizyty w szpitalach po porodach i leczeniu specjalistycznym 😬 brrr... Jedna pani wrzucała zdjęcie rachunku, na którym jest usługa kilkadziesiąt $ o nazwie "skin to skin" - czyli płaci się za podanie dziecka po porodzie i spędzenie z nim chwili. 🤯 W Polsce aktualnie nawet biedna osoba może być objęta opieką zdrowotną. Wiadomo, system kuleje i jest niedofinansowany, nie jest idealny, ale biorąc pod uwagę statystykę itp. to jest w stanie REALNIE pomóc wszystkim, a nie tylko wybranej grupce bogatych. A trochę słabo decydować o czyjejś wartości życia na podstawie wysokości składki...
Lipcowa - KOCHANA! TO JUZ JUTRO!!! 😭😭😭🥰🤩🤩🤩🤩 ZACISKAM KCIUKI JAK SZALONA! 🤞
No i nie mogę doczekać się aż Kropka pójdzie w Twoje ślady ☺️🥰Mart768, rozalaa lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Beezi wrote:Chantelle, tulę za biel 😥❤️ Myślę, że warto zacząć Starego przygotowywać na badanie nasienia, skoro u Ciebie w badaniach nic nie wychodzi...
Niaha, jak sytuacja u Ciebie? ❤️
Lipcowa, czekamy na wieści ✊✊🥹 Rozczula mnie to niesamowicie, że jutro już będziecie z Kropkiem 🥹🤞
Natalii, gratulacje ❤️ Rośnijcie zdrowo ✊🍀
Ja się nigdzie nie wybieram z dinusiowa, mimo że pasożyt się trochę pospieszył i wsiadłam już z 🥚 na pokład, to tutaj mi najlepiej ❤️
Claire, jak się czujesz? ❤️
Angi, pięknie tam u Was, warto było ❤️
Siesiepy, trzymam kciuki ✊ Jakie dalsze kroki? USG, biopsja?
Moon, nie odzywasz się, bo mam nadzieję, godzicie się intensywnie 🔥😈
Dinusie, jakie macie plany na weekend? ☀️
Dzisiaj nie testowałam. Odpuściłam to sobie, nie chce już patrzeć na biel, a więc czekam do 🐒Chantelle lubi tę wiadomość
-
Justme, ja również Cię pamiętam. Bardzo mi przykro z powodu spadającej bety. Tulę mocno. Tak jak Dziewczyny już pisały, organizm lubi pamiętać tryb "ciąża", więc obyś już niedługo mogła cieszyć się zdrową ciążą.
Claire, piękna beta! Teraz już tylko spokojnie, dinusiowa mamusiu. 😍
W ogóle jak sobie o Was pomyślę - mam na myśli Claire i Nataliii, to aż mi się serduszko cieszy, że i wśród dinków pojawiają się w końcu upragnione ciąże. 😍 Mam nadzieję, że już niedługo wszystkie tu złożymy jajka.
Moon, jak tam ze Starym? Strażaków nie trzeba było wołać do tego ognistego popołudnia? Mam nadzieję, że już po aferze u Was. Dziewczyny już chyba wszystko napisały w temacie różnic między nami a chłopami. Ja ze swojej strony dopowiem tylko, że chyba każda para w pewnym momencie starań musi dojść do takiej ściany. U nas wręcz padały słowa o rozwodzie i inne takie, ale ostatecznie usiedliśmy i na spokojnie porozmawialiśmy. Dzisiaj mam mega wsparcie od Męża. Chociaż... Oczywiście, zupełnie na innym poziomie. W sensie On zupełnie inaczej odbiera i widzi te starania, ale dzisiaj ja to rozumiem i widzę to wsparcie. Przy takich okazjach cytuję też zawsze moją Przyjaciółkę, która twierdzi, że "dzieci robi się ze śmiechu, nie ze stresu".
Zaczęłyście pisać o tym USG cycków i uświadomiłyście mi, że w sumie sama też już dawno nie była. Czy na USG trzeba mieć skierowanie od gina? Muszę się wybrać i ja na kontrolę.justme lubi tę wiadomość
-
Pfry tak na szybko odpisze: w moich cyklach to tak w sumie bez różnicy kiedy pójdę, byle przed owu, bo wtedy robią się nabrzmiałe i wiadomo że różne dziwy mogą wyjść czasem (chociaż też zdarzyło mi się iść raz na USG po owulacji, bo kończyło mi się skierowanie w systemie a terminów nie było od miesiaca i lekarka wykonująca USG opowiadała gdzie mogą być powiększone naczynia w związku z tym i czym się nie martwić - zawsze porównywała z poprzednimi usg).
Teraz niestety nie chce czekać w związku z tą zmianą aż znowu przyjdzie okres. 😅 No ale owu nie było, cycki flaczki, więc luz.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Uwaga właśnie zaklepalam termin na USG cycków na 5.08 na 9:15!
Trzymam kciuki 🤞
Ja dzisiaj byłam na pierwszym USG po usunięciu guzka w piersi i wszystko jest okej 👍 co prawda, mam jeszcze jeden, ale na szczęście nie rośnie, więc jest tylko do obserwacji 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 21:04
rozalaa, moonflower, Emka06, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Lipcowa trzymam mocno kciuki Kochana ❤️❤️❤️❤️
U mnie dziś pęcherzyki napewno pękły, jestem pewna na 100% jutro może bede w stanie w spokoju opowiedzieć Wam co stary odjebał... Dziś jestem kłębkiem nerwów i idę spać bo mam dość już dzisiejszego dnia
😭justme, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
BuBu90 wrote:Ja bardziej bym to widziała na zasadzie subkonta czyli np 20% składki na ogólne konto dla tych co są biedni i 80% składki na moje prywatne subkonto żeby mi nikt nie powiedział że nie ma na mnie pieniędzy. Jak wyczerpię pulę to chodzę prywatnie. A teraz nie mam możliwości pójścia na NFZ praktycznie bo terminy są tak odległe a niepłodności przecież nie leczą 😆 więc płacę składki która w 100% nie idzie na mnie 🤷🏼♀️
Może moje myślenie brzmi utopijnie ale wg mnie nasz obecny system nie jest taki zły. Gdybym tylko z moich składek miała się leczyć np. z nowotworu to szybko te składki by po prostu wyparowały np. w połowie terapii. Mimo wszystko, wiele drogich zabiegów, ratujących życie jest realizowanych w ramach NFZ. I uważam, że jednak jesteśmy społecznie odpowiedzialni za każdego z maluczkich 🤔 Nie czułabym się komfortowo wiedząc, że sfrustrowany, chory i bez pieniędzy człowiek może naprawdę zrobić innym krzywdę z bezsilności. Wiadomo, teraz nie jest idealnie, ale głównie przez bardzo nierówne składki - wystarczy porównać składki na ubezpieczenie zdrowotne w ramach umowy o pracę, KRUS, a także to jakie składki opłacali przedsiębiorcy posiadający jednoosobowe działalności gospodarcze... Wiele osób dalej też unika składek i pracuje na czarno lub część wynagrodzenia dostaje pod stołem... niestety 😮💨
Ciekawe czy kiedyś będzie dane nam zobaczyć całkowitą zmianę polskiego systemie zdrowotnego 🤔🤓kropka27 lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘