Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
24 cykle naturalnych starań 🤡
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️ -
👱♀️
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
Jeszcze zauważyłam, że w uwagach jest TERATOZOOSPERMIA doczytałam, że to dotyczy morfologii, ale czy któraś się z tym spotkała?
Edit. Teraz wyczytałam, że przyczyny tego są właśnie żylaki powrozka nasiennegoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 13:35
👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
Cukruś moim zdaniem powinniście zaufać lekarzowi, andrologowi.
Wiesz jak jest z tą morfologia. Jedni ci powiedzą, że to najmniej ważny parametr i można tak zajść w ciążę, a z drugiej strony jak 100% plemników ma nieprawidłowa budowę to na co liczyć, na błąd statystyczny? Pewnie można czekać na cudowny strzał, może da się z nich coś odwirować, nie mam pojęcia.
Fajnie, że ruszyła ruchliwość 😊 A fragmentacji dna nie badaliście? Posiewu?Cukruś, Mart768 lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Eh pfry teraz przeczytałam, że u Ciebie też nieciekawie. Nie wiem co mam napisać bo w sumie jestem na etapie wkurwienia i już mi wszystko jedno a za chwilę szukam terminu kiedy możemy iść na wizytę. Ciągle piach w twarz, ciągle pod górkę, ale dlaczego?
Może weź jak możesz urlop na żądanie? Lub zwolnij się już na dzisiaj jeżeli masz taką możliwość?👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
Bambi fragmentacji nie badaliśmy w sumie. Posiew robiliśmy w listopadzie i wszystko ujemne a też wtedy było 0%.
Raczej zabieg wjedzie tak ja u Was, ale na razie muszę to poukładać w głowie. Znaleźć termin kiedy mąż będzie mógł jechać na wizytę i wtedy lekarz pewnie od razu da skierowanie na zabieg.👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
Oo, ale naprodukowałyście 🧐 intensywny powrót z majówki powinien oznaczać naładowane akumulatory a tu masa złych wieści 🥺
Pfry nie dziwię się, że Cię poskładała ta informacja 😥 przytulam Cię mocno 🫂 inseminacja pa pa, ale może bez bana na starania? Może próbujcie naturalnie z Accofilem - przecież jeszcze tego nie próbowaliście. Czy zbyt duże ryzyko?
Cukruś 😞 nie chce Ci robić złudnych nadziei, ale widziałam tu ciążę z zerowej morfologii, tak samo jak widzę ich brak, przy normie tego parametru 🫂 może nie ma co tak tego przekreślać 🥺
Siesiepy jak widzę jak mocno ogarniasz temat, to aż i głupio że tak to zlałam 😬 masz proga dołożonego po owu? Jak pękł jeden, to drugi by musiał być totalnie gotowy chyba żeby też pękać 🤔
Ja proga biorę od wczoraj, dzisiaj zauważyłam brązowe nitki w śluzie 🙄 coś się tam mogło niestety popierdzielić przez tą szybką owu, nie ogarniam tego cyklu, to jakiś kosmos jest 🤯
W pracy teraz gorąco, nasza placówka organizuje wydarzenie dla placówek zajmujących się osobami niepełnosprawnymi w całym powiecie, więc pełne obroty, odpocznę po 20 maja - mam wtedy zamiar iść na chirurgiczne usuwanie 8-mek więc siłą rzeczy do pracy nie pójdę. A potem znowu full obroty żeby wszystkie sprawy w jednej i drugiej pracy ogarnąć przed wyjazdem do trzeciej pracy 🤓 dopiero jak to napisałam, zorientowałam się jak to brzmi 🤣👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET❄️5bb👎
3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Cukruś, niby jest jakaś szansa, że wzięli pod uwagę akurat ten fragment bez prawidłowych plemników - to jest minus komputerowego badania nasienia, a nie ręcznego (z tego co zdążyłam ogarnąć temat). Ja bym szła chyba w zabieg, bo reszta parametrów bardzo ładnie podskoczyła. Szkoda to marnować ryzykiem, że faktycznie 100% jest nieprawidłowych.
Ile po takim zabiegu musicie wstrzymać się od starań? Da się starego wywalić po owulacji od razu, żeby zdążył być na chodzie przed kolejną owulacją? :p
Rozalaa no właśnie, dlatego fajnie że jest ten jeden, bo bałam się już, że jednak żaden nie będzie chciał pękać. :p Wczoraj sobie nagrałam w głowie taki scenariusz, że aż ze starym się pokłóciłam przez tą moją panikę... Ja ogarniam, bo ja bardzo lubię analizować takie rzeczy. Bardzo nie lubię niewiedzy i zaczynam wtedy panikować. Proga miałam brać w 1 cyklu stymulowanym, w drugim nie brałam bo badałam 5-6dpo (jak się okazało), a że wyszedł ładny to nie było sensu dokładać. W tym myślę sobie, że od jutra będę brać, bo co mi szkodzi - mam całą pakę a i został przecież zapisany dwa cykle wcześniej.Wiesz co, ja nie skomentuję tego co Ty tu piszesz, bo mi głowa wybuchła od nadmiaru PRACY 😂 Ja nie wiem czy ty na tym L4 będziesz w stanie coś odpoczywać, jak Ty taka kobieta rakieta, zaraz sobie znajdziesz coś nowego do robienia.😂😂😂
rozalaa, Mart768, Niaha lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.
Ciało które nie działa. -
Bambi, przebywanie w takim towarzystwie na pewno nie było łatwe 🫂 Totalnie nie nasze klimaty i to niestety nie z własnego wyboru. Cieszę się z Waszego powrotu do starań! 😊 Czasami taki odpoczynek jest potrzebny. Ja tak właśnie czuję. Potrzebowałam tej przerwy i też teraz czuję powiew świeżej energii 💚
Angi, Ty kobieto rakieto! Wszystko na pewno wyjdzie pięknie 😍 Mam nadzieję, że inni rodzice doceniają Twój wkład. Podeślij nam później zdjęcia z tego wydarzenia 🤍
Cukruś, ilość pięknie wzrosła. Z morfologią to różnie bywa, na pewno sprawa jest utrudniona, ale to nie znaczy, że nie znajdzie się jeden silny wojownik. Zwróciłam też uwagę na wygląd i mocno zwiększoną lepkość. Czy Twój mąż pije wystarczająco dużo wody? Na poprzednich badaniach te parametry były okej, więc zastanawiam się z czego to teraz wyniknęło.Bambi92, Paula29, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół -> 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół -> 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
🔜 PRP?
ANA 1, ANA 2 ➕️
ANA 3 ➖️
AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Cukruś myślę, że u Was będzie kilka prób inseminacji albo IVF zanim zrobicie zabieg. My poszliśmy w zabieg od razu, bo Pan Bambi chciał się tego pozbyć. Lekarze (ginekolodzy od niepłodności) mówili, żeby próbować inseminacji, a potem jak zrobił mi się torbiel to IVF.Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30 -
Emka06 w sumie to nie zwrocilam uwagi na to ile pije, faktycznie mógł to zaniedbać. Muszę mu powiedzieć.
Bambi u na sytuacja jest taka, że na jednym jądrze są żylaki na drugim mała torbielka. Zobaczymy, raczej nie będę chciała czekać z wizyta do czerwca na mój kolejny monitoring w nowym cyklu tylko będę chciała żeby poszedł jeszcze teraz w maju.
A i co do mnie to mam nie brać tak dużo suplementów. Najlepiej zamknąć się tylko w Fertistim i tak zrobię, tylko muszę go wykupić. A i zrobić przeciwciała przeciwplemnikowe. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa bo mam kartkę już schowana. A w sumie te badania kazał mi zrobić bo już cisnę żeby dalej coś iść z badaniami 🫣🤣 no i jak coś tam będzie nie tak to dalej pójdziemy w immunologie. Nie robiłam w klinice bo się spieszyłam, ale raczej jutro je zrobię u siebie w labieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 14:31
👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
Cukruś my z moi starym też jesteśmy przykładem beznadziejnej morfologii bo albo było 0% albo 2% a jednak na 2 podejściu iui się udało dopłynąć jednemu 😊
Próbka po oczyszczeniu spermy było podane kilka milionów
Wydaje mi się, że lekarz wrzuci Was na IUI 😊Mart768, Niaha lubią tę wiadomość
-
Siesiepy w sumie to nie wiem jak to się odbywa, ale chyba jest ban na starania na miesiąc? Bambi coś pisała chyba👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
Cukruś wrote:Siesiepy w sumie to nie wiem jak to się odbywa, ale chyba jest ban na starania na miesiąc? Bambi coś pisała chyba
2 tygodnie po zabiegu. Przynajmniej przy embolizacji, nie wiem jak inne metodyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 14:34
Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022
💃
🕺
Dzień dobry po majówce 😘 mam nadzieję, że jesteście wypoczęte 😊
Paula, gratulacje dziewczynek 😀 ciekawe, czy Twoja intuicja ma rację 😁 też czekam na propozycje imion 😁
Amunicjo, gratulacje awansu! Szok, że znam taką szychę 🤪 melduj co tam u Ciebie, jak nastrój przed transferowym cyklem? Dalej taki spokój?
Beezi ciężki tydzień przed Wami, trzymam mocno kciuki🤞🏻 jak będziesz mieć chwilę, to podziel się jak się udał wyjazd z maluchem 😘
Rozala, kiedyś się mówiło, że z tych dziwnych cykli jest najwięcej ciąż, może coś jest na rzeczy?! 🤔 bdw fajnie, że nalazłaś chociaż chwilę na odpoczynek 😁 Bieszczady są piękne, takie dzikie. Muszę wyciągnąć starego!
Angi te Twoje foty sa cudowne 😍 jestem ciekawa co z tego powstanie 🤓
Anka jak tam ze starym? Doszliście do porozumienia!
Zosia, ale wywalczyłaś ten gres 😅 super majówka, taki przedsmak bycia na swoim. Zazdro! A Wy macie już jakieś imiona wybrane??
Lipcowa, piękna Lili 😍 proszę, nie zostawaj z tym sama. Jeśli nie chcesz dzielić się swoimi odczuciami z rodziną to może psycholog? Pamiętaj, że jesteś ważna! Przytulam Cię mocno 🫂 pamiętaj, że masz też nas 😘
Mart kciuki za ostatnią wizytę, no i za to żeby stary zdążył 🤞🏻 ale mi ta Twoja ciąża szybko zleciła. Dopiero co miałaś dwie kreski, a tu już szykujesz się do porodu, szok 🤯 szkoda, że nie da się wyspać na zapas 😅 nie martw się, nikt nie będzie na Ciebie krzyczeć i nie ma głupich pytań! 😘
Bambi, wesela niestety łączą ludzi na różnym etapie życia 🙄 a rozkład gości przy stolach potrafi zadziwić 😅 my ze starym praktykujemy technikę Siesiepy - jak towarzystwo nie odpowiada to idziemy się razem bawić i nie słuchamy stolikowych smętów 😉
Prfy, może rzeczywiście warto spróbować z letrazolem? Nie słyszałam, żeby któraś z dziewczyn miała więcej niż trzy pęcherzyki. Tulę Cię mocno 🫂
Cukruś, nie doradzę nic w kwestii nasienia, bo u nas jest dobre. Dziewczyny na pewno coś napiszą 🫂😘
My ostatecznie nigdzie nie pojechaliśmy, ale zapewniliśmy sobie rozrywkę na miejscu. Byliśmy na spływie kajakowym, zrobimy grilla na działce, byliśmy na rowerach, basenie, spacerach, itp 😀
Jutro jedziemy odebrać leki do stymulacji, podpisać umowę. 🐒 powinna być jutro najdalej w środę. Zaczynamy! ♥️
rozalaa, Mart768, Paula29, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Pfry, nie bardzo wiem, co Ci napisać. Przytulam Cię bardo mocno 🫂 i bardzo mi przykro, że kolejna IUI odwołana przez taką liczbę pęcherzyków i że musisz przez to przechodzić.
Może faktycznie trzeba byłoby zmienić substancję czynną leku, którym jesteś stymulowana, bo z tym Clo to dzieją się cuda u Ciebie. A może warto byłoby spróbować na naturalnym cyklu? Jak u Ciebie było z własnymi owulkami przed stymulacją? Może nie trzeba wcale ich podkręcać na siłę?
Cukruś, ja za bardzo nie doradzę w kwestii nasienia, bo aż tak się na tym nie znam, ale to co rzuciło mi się w oczy to lepkość w tym ostatnim badaniu, chociaż tak jak Emka napisała - w poprzednim było OK, więc może mało wody pił, a przecież robiliście badanie jak już było niezłe ciepełko albo coś się tu mogło zadziać. Na lepkość ja Staremu podawałam ACC Optima w okresie okołoowulacyjnym, podobno rozrzedza, ale ile w tym prawdy nie wiem, na pewno nie zaszkodzi. Pogadajcie na spokojnie z lekarzem. Może faktycznie IUI będzie drogą dla Was? Na pewno nie ma się co załamywać. Tulę. 🫂
Siesiepy, co to tego śluzu to powiem Ci, że ja w szczęśliwym cyklu z IUI i po Ovitrelle też nie miałam tego śluzu jakoś wybitnie dużo. Nie wiem, od czego to zależy, bo we wcześniejszym to aż mnie zalewało. A! I pisałam do Cukruś o tym ACC Optima dla Starego i tak mi się przypomniało, że u siebie też testowałam. 😂 Może i pomagało, ale ja w tych cyklach z ACC to wtedy okołoowulacyjnie podkrwawiałam wręcz, więc próbowałam tak chyba ze dwa razy tylko.
RinTinTin, u nas będzie Basia (po mamie mojego Starego) albo Michał - w zależności co się wykluje z tego jaja. 😍 Chyba że nie będzie nam pasowało, jak już się poznamy to się wcale nie upieramy. Stary to w ogóle stwierdził, że imię powinno się nadawać po jakimś pół roku, jak już się charakterek pozna. 🤣 Majówka u siebie też spoko, zwłaszcza, że piszesz, że bardzo intensywnie.Trzymam za Ciebie jutro mocno kciuki! Niech to będzie piękny start! 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 16:35
RinTinTin lubi tę wiadomość
👩🦰34 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
[img]https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10771;30/st/20240702/dt/6/n/Księżniczka/k/8a4f/age.png[/img] -
Dzięki dziewczyny za wszystko. Obecnie mój stan psychiczny liczy na wczorajszy zloty strzał 🤣😅
Jutro będę dzwonić żeby umówić starego na wizytę może się uda w nasteonym tygodniu bo najszybciej wtedy możemy.siesiepy, Niaha, Paula29 lubią tę wiadomość
👱♀️
✖️2023 2x stymulacja CLO
🧔
✨️ IVF ✨️
Mart768 wrote:Niaha mam nadzieję, że lepiej się czujesz. Już trzymam kciuki za czwartkową wizytę, daj znać co tam lekarz wymyśli ^^
U mnie w tym tygodniu ostatnia wizyta, moje główne zadania to jeść, spać, leżeć i nie urodzić do poniedziałku ^^ Stary pojechał do pracy jeszcze na tydzień, więc siedzimy sobie z mamą i z kotem same, a w niedzielę już mam się zgłosić do szpitala. Powiem Wam, że trochę się cykam, bo nigdy nie byłam w szpitalu jako pacjent i boję się, że będę zadawać jakieś podstawowe pytania, a personel mnie za to okrzyczyale poza tym sama perspektywa operacji mnie ekscytuje bardzo, zwłaszcza od tej strony techniczno-rehabilitacyjnej
Tak więc ja proszę w tym tygodniu o pół kciuka za miły personel 🤦🏼♀️
Dziękuję ❤️ ból głowy dzisiaj niestety wrócił z wcześniejszą intensywnością.
Będę z Tobą myślami przez cały czas ❤️Mart768 lubi tę wiadomość
-
Cukruś, Karolina już pokazała że nawet w beznadziejnych przypadkach się da (i w nasieniu z 0% znalazło się sporo wojowników, i z bez KIR sobie poradziła). 🤪 Więc trzymamy kciuki!
Zosiek ACC ma w składzie 600 acetylocysteiny, więc może wystarczy że będę żreć nac? 👀 Z tym śluzem to ogólnie moja gin mówiła że jak dobra jakościowo owu to powinno się śluzem lać a u mnie taka saharka. Zaś jak mam kiepskie owu to leeeeci i se owijam glutkiem 5 razy dookoła dłoni 🤣🤣🤣🤣
RinTinTin majowka widzę że udana, tyle aktywności 😍 teraz nic tylko wracać na ziemię a my będziemy trzymać kciuki za stymulację!RinTinTin lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.
Ciało które nie działa. -
Bambi92 wrote:Cukruś myślę, że u Was będzie kilka prób inseminacji albo IVF zanim zrobicie zabieg. My poszliśmy w zabieg od razu, bo Pan Bambi chciał się tego pozbyć. Lekarze (ginekolodzy od niepłodności) mówili, żeby próbować inseminacji, a potem jak zrobił mi się torbiel to IVF.
Przy 0 morfologii nie robią inseminacji tylko jest rekomendacja in vitro - info z mojej kliniki.
Cukruś zdecydowanie potrzeba wody + najlepiej nac przez cały czas. Operacja żylaków również powinna pomóc + morfologię można podbić suplami.
U mojego męża leżała nie tylko morfologia ale też była tragiczna ilość, morfologię udało się podbić suplami ilość cały czas była marna.
No i częste współżycia pomagają na jakość żołnierzy.