X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) witam się z Wami w ten pomajówkowy poranek i mam nadzieję, że Wszystkie wróciły z majówek wypoczęte i pełne słońca 🥰

Siesiepy, Cukruś kciuki za Wasze monity dzisiaj :)

Beezi mówisz, że dużo się nauczyliście na wyjeździe? No i dobrze, na kolejnych wyjazdach już będzie łatwiej ogarniać logistykę :) Ignasiowi się podobała Stolyca?

Niaha mam nadzieję, że lepiej się czujesz. Już trzymam kciuki za czwartkową wizytę, daj znać co tam lekarz wymyśli ^^

Pfry jak tam u Ciebie? Też mam dobre wspomnienia z Duluxem, za to Beckers odwrotnie, żadna farba się tak źle nie nakładała 🙈

Rozalaa tylko się nie przegrzej na tych za wysokich obrotach 🙈 bo jeszcze nam się silnik w dinobusie zapali i co wtedy zrobimy bez Ciebie 🙈 obiecaj, że jak poczujesz, że to już za dużo to złapiesz dwa głebokie oddechy i odpoczniesz 🌸

Bubu mam nadzieję, że mimo tych bakterii i tej sytuacji z Przyjacielem udało Ci się trochę odpocząć :( i mam nadzieję, że wyczerpałaś już ten limit „przyjemności” na jedną osobę, przecież to nie może być tak, że bez przerwy coś… :(

Lipcowa tulę mocno Kochana 🌸 i tak jak Dziewczyny piszą - nie wstydź się szukać pomocy, my tu jesteśmy dla Ciebie, jeśli potrzebujesz to pisz śmiało na priv, porozmawiaj z przyjaciółką z mężem, a wizyta u specjalisty to też dobry pomysł. Ważne, żebyś nie została z tymi emocjami sama.

U mnie w tym tygodniu ostatnia wizyta, moje główne zadania to jeść, spać, leżeć i nie urodzić do poniedziałku ^^ Stary pojechał do pracy jeszcze na tydzień, więc siedzimy sobie z mamą i z kotem same, a w niedzielę już mam się zgłosić do szpitala. Powiem Wam, że trochę się cykam, bo nigdy nie byłam w szpitalu jako pacjent i boję się, że będę zadawać jakieś podstawowe pytania, a personel mnie za to okrzyczy :( ale poza tym sama perspektywa operacji mnie ekscytuje bardzo, zwłaszcza od tej strony techniczno-rehabilitacyjnej :) Tak więc ja proszę w tym tygodniu o pół kciuka za miły personel 🤦🏼‍♀️

Pfry, rozalaa, Niaha, Paula29 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten poweekendowy poniedziałek! :) 👋
    Dla mnie to powrót do "rzeczywistości" po tygodniu "u siebie" i powiem Wam, że... Ciężko! 🤣 Tydzień spędziliśmy "u siebie", w spartańskich warunkach, myjąc się w misce, z jedną żarówką w salonie i kuchenką turystyczną jednopalnikowową. Wczoraj wróciliśmy do cywilizacji i... Wolę swoją wieś, serio. 🤣 Kawka przy śpiewie ptaków, w słonku, na paletach, pełniących rolę salonu zdecydowanie lepiej smakuje. No, ale Stary musiał wrócić do pracy, więc wrócliśmy do miasta. Zresztą ja też jutro zaczynam edukację przedporodową z położną. 👀

KarolinaAnastazja, nie szalej tak z wym położeniem od razu - Staremu doby by nie starczyło. 🤣 I tak, biedak, sam wtachał prawie 1,5 tony z palety do domu. 💪 Ale może w weekend następny zaczniemy coś. :)
    Oczywiście, masz moje kciuki za jutrzejszy podgląd Maluszka. 🤞

Cukruś, Siesiepy, kciuki za monity! 🤞🤞

Niaha, jak dzisiaj samopoczucie?

Pfry, pochwal się efektem majówkowego remontu. :) Ty też chyba dzisiaj monitujesz?

Rozalaa, a Ty w ogóle zwolniłaś obroty, że je podkręcasz? Dzień czy dwa w Bieszczadach się nie liczą. :P

Mart, będziemy trzymać nawet całe kciuki! 🤞 Matko, jak to zleciało! :O Za tydzień będzie kolejny Bobozaur na świecie! 🥰 Masz już wszystko przygotowane na ten wielki dzień?

Angi? Żyjesz po majówce?

Angi90 , rozalaa, Niaha lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗

[img]https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10771;30/st/20240702/dt/6/n/Księżniczka/k/8a4f/age.png[/img]
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po monicie: pęcherzyk na lewym jajniku pękł, bo jest zapadnięty, pęcherzyk na prawym ten brzydki zniknął chyba 🤣 siedzi tam jeszcze jeden ale nie wykazywał na razie chęci pęknięcia, przegród też na nim nie widziałam. No więc chyba czułam owulację w nocy z soboty na niedzielę. Płynu w zatoce już nie było.

Pekniecie ponad 48h po zastrzyku... No więc pewnie skończy się na dwóch zastrzykach. I śluzu w sobotę już też w ogóle nie było, więc te omega co biorę mało daly. W przyszłym cyklu wejdzie siemię lniane, plus temat śluzu poruszę na wizycie.

Nadrobię Was jak wrócę.

Pfry, Angi90 , Niaha, Paula29 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.

Ciało które nie działa.
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny po majówce. Wypoczęłyście? Ja tak bardzo, że nie wiem na jakim świecie żyję i jaki zawód uprawiam 😜

Lili witaj na świecie 🥰 Lipcowa ogromnie Ci wspolczuje tych przeżyć. trzymam kciuki za Twoje zdrowie, to mentalne również. Jesteś ważna, jesteś wspaniałą kobietą, naszą koleżanką, a teraz również mamą. Dbaj o siebie.

Mart spokojnie, większość pierwszych ciąż z tego co obserwuje rozwiązuje się po terminie 😊

Beezi i jak wyjazdy we trójkę? Czy logistyka rzeczywiście jest taka trudna?

Zosis, na swoim to człowiek potrafi dużo wytrzymać 😊 A jak tam z tą kuchnia, masz poprawiony projekt?

Emka, może nie martw się na zapas, co? Przed ivf macie jeszcze inseminację, jest szansa, że nie będzie trzeba czekać na finansowanie. ☘️✊

Ja w majówkę byłam na weselu - tym razem bawiłam się zupełnie bez alko, polecam. Następny dzień bez bólu głowy ani innych dolegliwości 😜 Samo wesele było ciezkie. Nie przesadzę, jeśli powiem że bylo tam z 10 par z dziećmi do 2. roku życia. Ksiądz podczas ślubu nawijał ciągle o płodności. Czułam się totalnie nie na miejscu. Jakbym obserwowała sektę, wiecie o co chodzi 😜 rozmowy o rozszerzaniu diety, kto by chciał się w końcu wyspać itp. Wiem, że to normalne, ale w takim natężeniu .. jednak too much. Jedyna bezdzietna para w takim środowisku to my. Dopóki człowiek nie przeżyje takiego wykluczenia, to nigdy nie zrozumie jak działa grupa. W tym wszystkim nawet nie wiedziałam, jak się czuję. Z jednej strony smutna, z drugiej... wolna i swobodna. Chyba powinnam to odreagować - potakiwanie ludziom, którzy cieszą się z pierwszej od dwóch lat nocki bez dziecka, słuchanie o problemach z usypianiem itp. Jak to pisze, to w sumie też mogłabym pójść do kogoś na kozetkę.

Zaczęłam nowy cykl - powolutku wracamy do starań po zabiegu. Nie mam żadnych wielkich nadziei, ale i tak się z tego cieszę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 10:34

Mart768 lubi tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dinusie!😘

Mam nadzieję, że jesteście super naładowane ☀️, dobrą energię i gotowe do działania z dalszymi planami i przeciwnościami 💪🏼

Lipcowa, piękna Lili, aż się zryczałam 🥹 Kochanie wierzę, że te złe doświadczenia Waszego początku to już ostatnia rzecz jaka stanęła Wam na drodze do szczęśliwego życia✊🏼 Pamiętaj, że nie jesteś sama, pisz na priv jak tylko potrzebujesz ❤️Tulę Cię mocno do serca🫂

Beezi, jak Ignacemu podobała się stolica?☺️ Zbieranie nowych doświadczeń podróżniczych przebiegło na relaxie?😉

Zosis, żyję 😂👋🏼też czekam na ten piękny gres 🤩Jak się czujesz, nie przedobrzyłaś ? ☺️ Twój opis brzmi jak ekskluzywny biwak 😅

Emka, mocno zaciskam kciuki 🤞🏼 🤞🏼 za pierwsze IUI! 🍀I dzięki za info, czyli to pewnie przez te miejsca anulowali pierwszy konkurs na lokalizacje 🤔 Drugi jest z terminem do 15-go maja, ciekawe teraz czy w ogóle się wyrobią 😐

Siesiepy, Cukruś, Pfry zaciskam ✊🏼 ✊🏼 ✊🏼 za Wasze monity.

Cukruś jeszcze nie masz wyniku badania nasienia ❓🤨 Może zadzwońcie zapytać, przez wolne mogło się coś przesunąć, ale bez jaj...

BuBu, kciuki za dobrą biocenozę 🤞🏼🍀

KarolinaAnastazja, 🤞🏼🤞🏼za wizytę jutro ❤️

Mart, trzymam mocno ✊🏼 żeby Oliwka poczekała na Tatę 🥰 Nic się nie martw skarbie, pytaj o wszystko, oni tam są, żeby zapewnić Ci komfortową opiekę 🫂

Rozalaa i Bieszczady 🤩 Mam nadzieję, że się zresetowałaś!👌🏼 Pamiętaj mi tylko żeby pić! Wodę 😅Bo bata na Ciebie wyjmę!😘

U mnie po resecie, relaksie, 🔥🔥🔥, sprzątaniu, planowaniu, projektowaniu, krzakach, rowerze i nie wiem co jeszcze 😅 Dużo tego było 😂 W tym tygodniu szykuję sobie podstawy do żywych kompozycji, sprzątam chałupę i zaczynamy próby. Jestem monotematyczna, wiem, ale no to teraz mi żyćko zajmuje, tym się przejmuję i chcę dać z siebie 💯 Jestem, będę podczytywać i kibicuję cały czas Wszystkim Wam 🤞🏼🤞🏼 Tryb cichy i spokojny na forum kontynuuję ☺️
    Karolka, proszę krzoki😅 Te susze i trawy będę wykorzystywać, Młoda chwyciła aparat ☺️ A komary zeżarły mnie prawie żywcem 🥴https://ibb.co/7Jzg15w

Mart768, KarolinaAnastazja, rozalaa, Emka06, Niaha, Paula29 lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć!
    Ja czekam w kolejce dalej (cudowny NFZ 🥴) miałam wejść na 10... A tu chyba jeszcze 2 osoby przede mną 😬
    Więc słabo. W pracy kiepska atmosfera i mogę mieć niedługo problemy z tym, żeby się tak zwalniać 😓 mam nadzieję, że niedługo przyspieszy i zaraz wejdę.
    Aż boję się iść siku, żeby mi kolejka nie uciekła! 😅

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020

09.2019 - polip w jamie macicy
    21.09.2021 - histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤️
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ przewlekły stan zapalny endometrium
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    ❔❔❔ wciąż jednak niepłodność idiopatyczna
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘
    Kariotypy + cross-match ⏳
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi zupełnie się nie dziwię, że takie natężenie tematów okołopłodnościowych mogło Cię zmęczyć, i to jeszcze na weselu, gdzie w sumie powinien być bardziej klimat imprezy niż przedszkola :( zdecydowanie należy Ci się odreagowanie. No i trzymam kciuki za powrót do starań po zabiegu 🤞

Zosis super brzmi ta Wasza wiejska majówka 🌸 też nie przepadam za życiem w mieście, a kawa niby taka sama, a jednak przy tych prowizorycznych meblach smakuje jakoś lepiej ^^ co do przygotowan to tak, już mam wszystko gotowe chyba, a jeśli o czymś zapomniałam to pewnie się dowiem już po fakcie 😁🤦🏼‍♀️

KarolinaAnastazja oczywiście za Twoją wizytę też kciuki są :)

Siesiepy przypomnij mi proszę, bo kojarzę, że u Ciebie wiesiołek na sluz sie nie sprawdzil - to brałaś jako oeparol czy w jakiejs innej formie? Bo jesli ta omega co teraz masz też niewiele dała to faktycznie to jest dobry pomysl, zeby pogadac o tym na kolejnej wizycie. Chociaz ja tam mysle, ze skoro masz wizyte 14 to bedzie dobry moment, zeby od razu przejąć po mnie brzucha 😅

Bambi92 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi będę się dzisiaj pytać w rejestracji, ale podejrzewam, że to przez majówkę bo mają 4 dni robocze na to nie licząc samego dnia badania więc tak na prawdę albo minął 1 dzień roboczy albo 2 dni robocze bo nie wiem czy 2 maja pracowali...
    No trudno najwyżej mąż będzie musiał przyjechać na wizytę.
    Ja jakoś tak dzisiaj dziwnie zestresowana, od rana nie moglam nic zjeść. Może przez całą logistykę tych dni, nie wiem.

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

24 cykle naturalnych starań 🤡

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś, my też w tym laboratorium czekaliśmy długo na wyniki nasienia. Po prostu mają dużo pacjentów moim zdaniem😔

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, to dobra wiadomość, że chociaż ten jeden pękł. Teraz oby żołnierze Starego trafili w odpowiednim czasie w odpowiednie miejsce. 🤞

Pfry, no NFZ potrafi w ćwiczenie cierpliwości. Mam nadzieję, że już jesteś jednak PO, a dobrych wiadomości nam jeszcze nie przekazałaś, bo musiałaś gonić do pracy.

Cukruś, Twoja wizyta też JUŻ. Trzymam kciuki. 🤞 Udało się przedzwonić, co z tymi wynikami Starego?

Angi, ja chcę zobaczyć, co Ty z tych suszy wyczarujesz! 🤩 Zawsze mnie zachwyca, jak ktoś potrafi zrobić COŚ z NICZEGO, bo ja zupełnie nie mam do takich rzeczy talentu. :D

Bambi, mam nadzieję, że mimo przedszkolnej atmosfery na weselu, wybawiłaś się na całego i w niedzielę miałaś nóżki opuchnięte od tańców, podobnie jak ostatnio Siesiepy. 💃 To jest jedna z niewielu rzeczy, których brakuje mi w ciąży - możliwości pokręcenia się na parkiecie. 🤣 Pod koniec czerwca mieliśmy zaproszenie na wesele do mojej kuzynki, ale że to ok. 2 tygodni do terminu porodu to odpuściliśmy i podziękowaliśmy za zaproszenie. Macie już zielone światło na starania w tym nowym cyklu? 💚 Jejku, jak u kogoś to ten czas szybko leci. 🙈 Co do kuchni to nowego rysunku nie mam, ale kuchnia zamówiona. Część Waszych sugestii wprowadzona, część musiałam odlożyć "na przyszłość", ale i tak myślę, że będzie pięknie - kuchnia ma wjechać początkiem czerwca. Chociaż powiem Wam, że po tym tygodniowym "eksluzywnym biwaku" byłabym w stanie wprowadzać się i na to, co mamy teraz (nooo, może niech Stary chociaż prysznic ogarnie 🤣), dobrze mi tam i w ogóle co u siebie to u siebie jednak.

W ogóle to właśnie się dowiedziałam, że osoba, którą zatrudnili na zastępstwo za mnie właśnie wylatuje... 🙈 Szef "w czarnej D" i zastanawia się nad zamknięciem firmy... Pięknie... Zaraz się okaże, że nie będę miała gdzie wracać... 🙈

siesiepy lubi tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗

[img]https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10771;30/st/20240702/dt/6/n/Księżniczka/k/8a4f/age.png[/img]
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po monitoringu - jest dramat. Znowu powyżej 3 pęcherzyków, a 3 to max do inseminacji, więc inseminacja odwołana. Dodatkowo lekarki znalazły znowu polipa i wysyłają mnie na kolejną histeroskopię w celu usunięcia. Uwaga, mamy też nowość, bo mięśniaka - pozdro. Ale małego, bo 0,5 cm... 🥴Zajebiście.
    Tak więc na razie bez odbioru u mnie, muszę to przetrawić. Ciągle pod górkę.
    Będę kombinować z konsultacjami z innymi lekarzami. Na razie stoję pod szpitalem i ryczę, mam wrócić do pracy. 🤬

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020

09.2019 - polip w jamie macicy
    21.09.2021 - histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤️
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ przewlekły stan zapalny endometrium
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    ❔❔❔ wciąż jednak niepłodność idiopatyczna
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘
    Kariotypy + cross-match ⏳
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po monicie, pęcherzyk pękł sam także obejdzie się bez ovitrelle. Owulacja prawdopodobnie była wczoraj albo w nocy z pęcherzyka była gwiazdka. Endo ok 8 mm. Wczoraj bylo ❤️, ale jadę dzisiaj do męża żeby poprawić 🫣🤣

Niaha, Paula29, Paula29, Angi90 lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️ IVF ✨️
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Ja po monitoringu - jest dramat. Znowu powyżej 3 pęcherzyków, a 3 to max do inseminacji, więc inseminacja odwołana. Dodatkowo lekarki znalazły znowu polipa i wysyłają mnie na kolejną histeroskopię w celu usunięcia. Uwaga, mamy też nowość, bo mięśniaka - pozdro. Ale małego, bo 0,5 cm... 🥴Zajebiście.
    Tak więc na razie bez odbioru u mnie, muszę to przetrawić. Ciągle pod górkę.
    Będę kombinować z konsultacjami z innymi lekarzami. Na razie stoję pod szpitalem i ryczę, mam wrócić do pracy. 🤬

Pfry bardzo intensywnie widać przyjmuje twoj organizm leki. Mimi zmniejszinej dawki i więcej jak 3 pecherzyki, szok. A bez stymulacji może następnym cykl? Jak organizm rozkręcony, może sam coś wyhoduje? (Ja tak miałam, że po pół roku stymulacji miałam 3msc owulacji swojej po 2 jaja bo jakby organizm się nakręcił na leki).

Nie placz kochana. Z tymi polipami/mięśniakami jest różnie.
    Co lekarz to inna szkoła.
    Ja podczas starań byłam u jednej doktor to polipa miałam, u drugiej nie miałam u trzeciej miałam a aktualna powiedziała, że ona nic nie widzi tylko narośl po poprzednich operacjach.

Z polipem i mięśniakiem można zajsc w ciaze, w rodzinie mam kuzynkę co mięśniaka wykryli jej na początku ciąży ale nie ruszali tego. Dokleił się do łożyska i wyszedł z porodem.

Może podejdź do drugiego lekarza. Zobaczysz co powie. Mój mięśniak rósł bardzo wolno, a jak go miałam to i tak lekarz kazał się starać.

Ściskam pfry🥹🫂

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, usiadłam. Trochę taka nie teges bo boli łeb, rano już dwa apapy wleciały. Już od wczoraj wiedziałam, że szykuje się ból głowy bo miałam straszną suchość w ustach i sporo się nawadniałam. Dzisiaj katar, zatoki + łeb. Czy to moja kochana ósemeczka? :D

Ok to tak... Co do wniosków z cyklów: na 3 do tej pory cykle stymulowane, gdzie dwa razy podałam sobie zastrzyk, owulacja następowała po ponad 48h (pierwszy cykl z zastrzykiem: zastrzyk o 16:00 w czwartek, w poniedziałek na monitoringu o ok 8 rano były jeszcze resztki płynu w zatoce douglasa; drugi cykl: zatrzyk ok 20:30 w czwartek, dzisiaj o 10:00 nie było widać płynu, owu prawdopodobnie odczuwalna w nocy z soboty na niedzielę - nie pamiętam, czy to już po północy było, czy nie). Owulacja w obu przypadkach ok 16-17dc. Za każdym razem były 3 pęcherzyki, z których finalnie pękał tylko jeden (nie wiem, czy ten na prawym jajniku co mam go teraz finalnie pęknie, raczej nie skoro prog już wzrasta a on nawet wzgórka się nie dorobił).
    W obu cyklach z zastrzykiem nie zaobserwowałam śluzu. Nigdy nie miałam go jakoś dużo (o dziwo więcej w cyklach z niskim progiem 7dpo :) największy śluz, rozciągający się na pół metra, miałam jak prog był 6,5 :D), ale teraz to wybitnie sachara. Jak sobie wymacałam w piątek przy szyjce kawalątek, który się rozciągał, to byłam przeszczęśliwa. Inna sprawa - po wypróźnieniu go widzę, ale potrafił być rozciągliwy w dziwnych momentach cyklu, więc nie zawierzam temu. Przepraszam za dosadność w opisie.
    I teraz tak...

Co do śluzu: jak wspominałam, w cyklach niestymulowanych miałam go więcej, zarówno przy szyjce było go sporo, jak i potrafił pojawić się na zewnątrz. Po tym wyłapałam parę razy szybką owu której się nie spodziewałam (np wtedy w Kudowie).
    Zastanawiam się czy to efekt letrozolu, zastrzyku czy może mam tak po elektrokonizacji. Najbardziej obawiam się, że mam zrosty na ujściu szyjki i dlatego ten śluz się nie pojawia - ale lepki i kremowy się pojawia, więc może nie warto panikować przedwcześnie. Na drożność będę naciskać na pewno...
    Wiesiołek brałam w formie Oeparolu - wysuszyło mnie wtedy też trochę. Cykl temu piłam normalnie olej i też sucho. Więc wiesiołkowi dziękujemy. Inoztyol biorę cały czas, nic nie poprawił. Omega 3... No mam i dojem to co mam. Ale od przyszłego cyklu wleci faktycznie to siemie lniane. Argininy boję się na razie brać, bo ja już mam pełno syfów na twarzy - zawsze miałam, ale na hormonach to mam spotęgowane. To chyba tyle... Wizyta 14.05. Będę omawiać sprawę dalszej diagnostyki, naciskać na HSG, pytać się o to co się dzieje ze śluzem, bo mimo dobrej jakości owu to śluzu jak kot napłakał albo w ogóle, będę gadać o pęcherzykach, z których pęka tylko 1 i to rychło w czas, mimo zastrzyku. No więc takie mam plany na maj.

Rozważam pierdzielnięcie tymi suplami zostawiając takie must-have jak witamina d, kwas foliowy, b12 i zakupienie ziółek od ojca klimuszki (bardziej do mnie składowo przemawiają niż ojca sroki, bo te mają głównie uspokajacze i 1 zioło, które działa faktycznie na układ rozrodczy). Być może na tym się skończy. :p Inozytole to nie wiem czy potrzebne - w końcu i tak jem metforminę. Reszta mi nie pomogła jak oczekiwałam, więc...

Karolina bo okna myje się przed albo po sośnie, auta też. :D Inaczej nie ma sensu. :DDD Kciuki dla Ciebie już szykuję i rozgrzewam. :))

Beezi nie wiem jak inni, ale ja z chęcią posłucham o tym czego się nauczyliście. :D Chciałabym porównać to z doświadczeniem przyjaciółki i wiedzieć jak to wygląda po prostu logistycznie, bo u mnie każda wyprawa gdzieś będzie wymagała logistyki, skoro mieszkam na wsi. :D Poza spacerem po lesie... :D

Bubu proszę planować te biocenozę i wrócić z wieściami, że jest czysto, innej opcji nie biorę pod uwagę. :p

Mart uspokoję Cię, że pielęgniarki nie krzyczą. Przynajmniej nie te miłe. Te mniej miłe też nie krzyczą, co najwyżej odburkują. :p Przynajmniej z mojego doświadczenia i oby tak było u Ciebie. Też byłam zielona jak choinka jak szłam na LEEP, nie wiedziałam co, gdzie jak, z kilku sytuacji trochę się pośmiałam sama że gapa jestem, pielęgniarki też wtedy rzuciły żarcikiem i było git. :) Oczywiście kciuka masz! odnośnie śluzu opisałam wszystko wyżej, bo zapamiętałam, że pytałaś i jakoś tak mi pasowało opisać to w podsumowaniu. :D Z chęcią brzucha przejmę, nie mam sobie nic do zarzucenia w kwestii starań, nawet w sobotę poprawiliśmy mimo tego, że śluzu już nie było nawet na USG, więc nie zamierzam sobie pluć w brodę, że w niedzielę nic nie było. Co miało się dostać przez szyjkę to się dostało. Nawet była otwarta bo zmacałam. Grzebię, bo znalazłam sposób na infekcje - profilaktycznie jem probiotyk co 2-3 dni po ostrym przeleczeniu przez 14 dni lactovaginalem i probio femina. :D Nawet odważę się wrócić do kubeczka menstruacyjnego, chyba że faktycznie HSG będzie w maju, to dla bezpieczeństwa odpuszczę, bo jeszcze mi nie zrobią. :p

Zosis bo co swoja wiocha, to swoja. <3 Też bym nie wymieniła na nic innego! Nawet siedząc tyłkiem na ziemi, kawka wśród śpiewu ptaków i zieleni to cudo. Już niedługo będziesz miała tak codziennie. <3 Co do sytuacji z pracą, kurde bele... Ogólnie dobrze, że przynajmniej będziesz miała możliwość o tym myśleć na spokojnie podczas zwolnienia, gdyby tak się faktycznie stało... Mam nadzieję, że jednak poukłada się po Twojej i szefa myśli... :/

Bambi a po co komu jakaś praca, zawody, taka majówka mogłaby trwać nawet miesiąc i byłoby ok. :p Ja nie wiem co Ci księża na ślubach mają z tą płodnością w tych kazaniach... Jakby od tego, czy bierze się ślub kościelny zależało to, czy szybko urodzisz dużo dzieci, to myślę, że wszystkie niepłodne by się nawróciły magicznie. :p Ale co zrobisz, ksiądz to chłop, a niepłodność to dla większości termin znany chyba co najwyżej z jednego miejsca w biblii, zakładając, że czytał uważnie te nauki i dowiedział się o co cmon. Współczuję wykluczenia, ale mam nadzieję, że w swoim dwusobowym gronie się dobrze bawiliście. Nas na weselu posadzili też obok pary z okołorocznym, mega grzecznym bobo. Zwinęli się szybko chcąc nie chcąc, za bardzo tematów do rozmów nie mieliśmy, więc się po prostu bawiliśmy sami ze sobą i było nam zwyczajnie dobrze. Polecam oswajanie samotności w takich przypadkach, przydaje się. :p Jak chcesz to się wyżal nam tutaj i opowiadaj! Powrót do starań to zawsze spora radość. <3

Angi ale Ty się nie martw tym, że jesteś monotematyczna. Ten wątek nie jest tylko do nawijania o staraniach - to też jest monotematyczne. Opowiadaj co tam u Ciebie na tapecie ile chcesz, dobrze będzie poczytać o czymś innym. <3 Podstawy do żywych kompozycji to chodzi o bukiety na komunie?

Cukruś logistyka na majówkę to kosmos i podziwiam nas wszystkie, że tego jakkolwiek dokonałyśmy, nawet jeśli w niepełnym skutku. Kolejna szykuje się na Boże Ciało więc już się mentalnie przygotuj... XD

Zosis ano czekałam jak na szpilkach czy ten dziad się zdecyduje, czy jednak nie. Wczoraj już miałam załamanie nerwowe - co jak co ale po zastrzykach moje nastroje wariują jak dzikie...

Pfry kochana, jedyne co mi zostaje to przytulić Cię mocno... Clo zdecydowanie Ci nie służy, nie dość, że pęcherzyki w ilości sporej to jeszcze mięśniak i polip - pewnie też efekty clo... Bosko. Nie chcą Ci zmienić tego na letrozol? To jakaś paranoja. Nie jestem lekarzem, ale po pierwszej Twojej odpowiedzi jajników nie pchałabym się już w ten lek na miejscu gina, bo na logikę zmniejszając dawkę o połowę spowodujemy połowę mniejsza odpowiedź - a to dalej za dużo... Wolałabym iść w bezpieczniejszym kierunku... Wiem, że żadne moje słowa w niczym Ci nie pomogą i nic nie ukoją, musisz to przepracować sama w swojej głowie i dać sobie przestrzeń na łzy i emocje. Pamiętaj, że możesz nam się tu wypłakać ze wszystkiego, jeśli tego potrzebujesz. Na ten moment wysyłam Ci sporo ciepłych myśli, z chęcią bym się z Tobą zamieniła na efekty stymulacji w tym momencie. :( A na dzisiaj wzięłabym UŻ na Twoim miejscu. I być może na jutro też - albo jakieś L4 choćby od rodzinnego do końca tygodnia z powodu złego stanu emocjonalnego. Mają możliwość wystawiać takie L4.

Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:

Ciało które nie działa.
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dziewczyny ja już po monicie, pęcherzyk pękł sam także obejdzie się bez ovitrelle. Owulacja prawdopodobnie była wczoraj albo w nocy z pęcherzyka była gwiazdka. Endo ok 8 mm. Wczoraj bylo ❤️, ale jadę dzisiaj do męża żeby poprawić 🫣🤣
    Jak już była gwiazdka to stawiałabym na przedwczoraj jednak. :D

Niaha lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:

Ciało które nie działa.
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Jak już była gwiazdka to stawiałabym na przedwczoraj jednak. :D

Oby nie 🫣 bo przytulanki były w czwartek no i wczoraj 🫣 ale to jeżeli mogłoby być w sobotę to mogło mnie tak mocno boleć wczoraj az do zaśnięcia? Dzisiaj czuje tylko czasami kłucia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 12:44

👱‍♀️
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️ IVF ✨️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Oby nie 🫣 bo przytulanki były w czwartek no i wczoraj 🫣 ale to jeżeli mogłoby być w sobotę to mogło mnie tak mocno boleć wczoraj az do zaśnięcia? Dzisiaj czuje tylko czasami kłucia
    Nie mam pojęcia w sumie, ja dopiero teraz dopasowuję objawy do tego co się dzieje na USG i mało co mi się klei. :p Wiem tylko tyle, że ciałko żółte pojawia się ok 28-32 godz po owu. A po owulacji może Cię boleć nawet 2 dni jeszcze... Więc w sumie na oko chyba mogło wczoraj pęknąć rano. :D

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:

Ciało które nie działa.
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to już chyba nie ważne, właśnie dostałam wyniki nasienia, morfologia 0%....

👱‍♀️
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️ IVF ✨️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    W sumie to już chyba nie ważne, właśnie dostałam wyniki nasienia, morfologia 0%....
    Maj nie jest łaskawy jak widać... 🥺 Sprawdzali to "ręcznie" czy komputerowo? Jak pozostałe parametry? Co dalej planujecie...?

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:

Ciało które nie działa.
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Maj nie jest łaskawy jak widać... 🥺 Sprawdzali to "ręcznie" czy komputerowo? Jak pozostałe parametry? Co dalej planujecie...?

Na moje oko chyba się ilość poprawiła, ale nie wiem dopiero przejrzałam to, jestem w drodze do męża. Pozniej wkleje calosc. Lekarz powiedział, że jak przyjdą wyniki to mamy zobaczyć czy chcemy wizyte czy czekamy do czerwca na kolejny monit. Byliśmy przekonani, że coś ruszy, ale ruszyło chyba nie to co powinno. Morfologia leży, ale ilość chyba jest w miarę git. Takze chyba zabieg usuniecia zylako wchodzi w grę.
    W sumie postaram się zaraz wrzucić te wyniki dzisiejsze i te z listopada jak mogę prosić to rzućcie okiem.

👱‍♀️
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️ IVF ✨️
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ