X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha stary cały czas jest na suplach od lekarza i wszystko podskoczylo oprócz tej morfologii. Odnośnie tej lepkości to raczej jakas anomalia przez brak wody, chociaż mówi, że piję dużo, ale skoro w poprzednich i w listopadzie i w lipcu było ok to co mogło tutaj pójść nie tak 🤔

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

24 cykle naturalnych starań 🤡

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    1 FET 05/05/2025 11 dpt <0,2 ✖️
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się tylko wtrącę, że mój mąż w styczniu miał morfologię 0% i wtedy się udało, więc to niczego nie przekreśla. :) Cukruś trzymam kciuki

Cukruś, siesiepy, Niaha, Zosis, Mart768, rozalaa, Angi90 , KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Cukruś, rozumiem wkurzenie 🫂 tak jak tu dziewczyny piszą, morfologia niczego nie przekreśla. Szczególnie że ilość macie dobrą. U nas przy teratozoospermii dodatkowymi badaniami które chciała pani dr była fragmentacja oraz MAR (i posiewy które już macie). A tak w ogóle to może ten długi czas badania wpłynął na żołnierzy? 🤔 U nas wyniki zawsze tego samego lub następnego dnia.

Pfry 💔 widzę że napisałaś bez odbioru, ale napiszę Ci coś od serducha. Jak wykryto u mnie mięśniaka 3 cm to od razu lekarze kazali mi zachodzić w ciążę bo będą kłopoty (to było 5 lat temu). Nastraszyli mnie że urośnie albo pojawią się kolejne więc mam się spieszyć. Nie muszę mówić, że bardzo to przeżyłam. Szczególnie że nie mieliśmy wtedy przestrzeni na planowanie ciąży. Jak przyszło do starań to myślałam że ten mięśniak będzie problemem. W klinice powiedzieli mi że absolutnie nie ma on żadnego wpływu na macicę i ciążę. Nie pojawiło się nic nowego - a ten nawet zmniejszył się o 1cm. Znasz lokalizację tego mięśniaka ? Co do dużej liczby pęcherzyków - czytałam że clo daje większą liczbę niż letrozol (np. lametta). Może trzeba zmienić lek? Przytulam mocno 🫂

Bambi, ehh te towarzystwo, ale trafiliście 😅 nic tylko palnac sobie w łeb. I w ogóle gadka księży o płodności i o rodzinie - tak jakby mieli o tym jakieś pojęcie 🤣 podziwiam że przetrwałaś i to na trzeźwo! Cieszę się że wracacie 😊

Siesiepy jeden pęcherzyk wystarczy ! Trzymam za niego kciuki 😊 u mnie też późno pękały pęcherzyki po Ovi. Około 42-44h po? Np. Jak podawałam w czwartek wieczorem to pękały w sobotę po południu. Co do śluzu oprócz tego co piszesz, ja nie stosowałam ale wiem że są żele wspomagające. Może wprowadzić coś takiego? 🤔

Angi piękne zdjęcia. Jak będziesz miała zdjęcia z uroczystości to chętnie zobaczę 😊

Rozalaa jaka trzecia praca. Musiałam przegapić albo nie ogarnęłam 😅 jestem na etapie że nie chciałaś przedłużać umowy w tej drugiej bo Cię wkurzali!

Mart kochana ❤️ nic się nie martw. Masz prawo nie wiedzieć, masz prawo pytać. Tym bardziej że przy tych emocjach można nie ogarniać! Myślę że nie będziesz jedyną nieopierzoną na porodówce 😊

Lipcowa myślę o Tobie ❤️

Edit: Siesiepy jeszcze mi się przypomniało że za pierwszym razem przy Ovi pękł tylko jeden pęcherzyk a za drugim aż 4 😅 także nie potrzeba było 2 Ovi! Ale ciekawe co powie na to Twój gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 23:55

Mart768 lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dam znać co usłyszę za tydzień we wtorek. 😁 Ogólnie to mamy żel FertilSafe Plus (trzeci jaki testujemy i na razie jedyny który się nie klei i nie uczula starego), używamy, ale to już w ogóle takie non-romantico jak jeszcze trzeba wycisnąć nam proplemnikowy żelik. 🙈 Co tam u Ciebie?

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.

Ciało które nie działa.
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry we wtorek. Komu kawka? Bo my już nie śpimy. 🤦‍♀️ Wczoraj zamówiliśmy drzwi na parter i pół nocy dręczyło mnie, czy będą pasować, bo już w sklepie zmieniłam ze Starym koncepcję na kolor. 🤦‍♀️ Jaka głowa potrafi być chora nawet w kwestii takich drobnych spraw to jest niesamowite... 🤦‍♀️

U Was też dzisiaj gorsza pogoda? U mnie zapowiada się pochmurnie i chyba deszczowo. ⛅️ Szkoda, bo miałam w planach wybrać się na lody po spotkaniu z położną.

Kto tam dzisiaj porzebuje kciuków? 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 06:34

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗

[img]https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10771;30/st/20240702/dt/6/n/Księżniczka/k/8a4f/age.png[/img]
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️☺️

Pauli spokojnie - 3 praca to turnus terapeutyczny trwający około dwóch tygodni ☺️ w tamtym roku właśnie na turnusie powstał Dinozaurowy wątek 🥹

Wy tak tu o tych plemniczkach, że sama mam chęć wysłać Starego na ponowne badania, ostatnio 🔪 między nami latają - on już ma to wszystko w 🍑 piwko co weekend, e-papieros (o zgrozo), na suple obrażony 🤦‍♀️ a ja się faszeruje hormonami i zastrzykami 🙅‍♀️

Zosiu ale deszcz w 🍦 nie przeszkadza 🤣 na zdrówko 🤤

O Kasia jak wywołana do tablicy 😁 jak widać znalazł się jakiś waleczny 🤩

Siesiepy noo fakt, z tego romantyzmu to już tak nie wiele zostało, że aż żal dobijać 😂

siesiepy lubi tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    Dzień dobry ☀️☺️

Pauli spokojnie - 3 praca to turnus terapeutyczny trwający około dwóch tygodni ☺️ w tamtym roku właśnie na turnusie powstał Dinozaurowy wątek 🥹

Wy tak tu o tych plemniczkach, że sama mam chęć wysłać Starego na ponowne badania, ostatnio 🔪 między nami latają - on już ma to wszystko w 🍑 piwko co weekend, e-papieros (o zgrozo), na suple obrażony 🤦‍♀️ a ja się faszeruje hormonami i zastrzykami 🙅‍♀️

Zosiu ale deszcz w 🍦 nie przeszkadza 🤣 na zdrówko 🤤

O Kasia jak wywołana do tablicy 😁 jak widać znalazł się jakiś waleczny 🤩

Siesiepy noo fakt, z tego romantyzmu to już tak nie wiele zostało, że aż żal dobijać 😂

Kochana to fakt powinnaś wysłać go na badania! Skoro Ty się starasz to On też powinien ;)

rozalaa, Niaha lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Im rzadziej piszę tym dłużej 😂

KarolinaAnastazja, czekam na wieści z wizyty 🤞🏼

Amunicja, wybił 7-my dzień maja!🙌🏼 Wypatruję Twojej 🐒i Twojego startu w nowej roli 🫵🏼👀❤️

RinTinTin, zaczynasz 🥹 Kibicuję na maxa✊🏼✊🏼 Czyli dziś znów wycieczka na Czechy? Powodzenia!

Rozalaa, trzymam kciuki 🤞🏼 żeby Wam się wszystko udało przy tym wydarzeniu🍀A usuwając 8-mki zaplanuj ODPOCZYNEK, ale taki PRAWDZIWY 😅 To ważne, bo one bardzo wpływają na nasz organizm 😌Noże 🔪po owu można wyjmować, kiedyś trzeba upuścić trochę emocji 😅 Też mnie Stary wku..🤫 Podejściem do innych ludzi, gdzieś jakiś opryskliwy się zrobił 🤔 Może po środzie mu minie 🍦😂

Pfry, strasznie mi przykro 😞 Rozumiem Twoje rozczarowanie i ból💔 Jestem z Tobą myślą 🫂

Zosis, udanego spotkania 😊 Na lody idź, niech poprawią Ci nastrój skoro pogoda nie pomaga. U mnie tak samo, zachmurzenie duże😐 A domek na pewno będzie piękny,nie martw się, wszystko będzie pasowało, bo robicie to sami, jak Wam podpowiada serce, poza tym wiesz, nic wieczne nie jest 🤪

Cukruś, cieszę się z monitu i fajnie, że pęcherzyk pękł bez zastrzyku, chociaż to tak troszkę bez kontroli 🙃Przykro mi, że ta morfo dalej stoi 😔Z tego, co pisałaś wcześniej wnioskuję, że Wasz lekarz ma plan na Starego, także ja kibicuję za dobre decyzje ✊🏼 Moim zdaniem bez zabiegu się nie obejdzie. Zobacz, Ty zrobiłaś "porządek" z jajowodami i w zasadzie fizycznych przeszkód nie masz, teraz należałoby się pozbyć tego, co przeszkadza u męża 👌🏼

Siesiepy, czekamy teraz na efekty tego cyklu✊🏼✊🏼 Z tymi żelami, próbowaliście zrobić sobie z nakładania zabawę, grę wstępną?😎 Nawet jeśli cała porcja nie trafi do pochwy i tak będzie poślizg 😉 Podstawę w sensie muszę "ubrać" 2 stojaki,  dociąć gąbki florystyczne do naczyń/doniczek, pociąć wstążki i tiul itp żeby potem dotykać już tylko kwiaty. Będę robić 15 kompozycji i 12 mini bukietów na ławki + 3 na bramy, więc 6 bukietów jakie potrzebujemy zleciłam kwiaciarni, bo mogę nie wyrobić na zakręcie 🥴

Paula, serdecznie Gratuluję dziewczynek 🥹🩷🩷 Cieszę się bardzo, że wszystko jest w porządku w badaniach 🍀 Z tymi kwiatkami to nic Ci nie pomogę zaaranżować 🙈 Kupiłam sztuczne do zewnętrznej girlandy 😅 Brakło mi czasu żeby zająć się porządnie oprawą kwiatową ogrodu, nawet szklarni nie ruszyliśmy. Ale! Supertunie są piękne i żeby zostały takie do jesieni to trzeba pilnować jednej sprawy - ze 2 razy w tygodniu przyjrzyj się i jeśli znajdziesz kwiat, który już zwiędł- usuń go, uszczypując palcami (nie nożyczkami czy sekatorem). Jeśli tego nie zrobisz to one szybko zaczną produkować nasionka i wtedy cała roślina zamiast na kwitnieniu skupi się na tym - zaczyna wtedy wyglądać jak niepodlewana, zasycha i już jej nie uratujesz w tym sezonie.

Dziękuję 😘 i przepraszam, jeśli kogoś pominęłam.
    Wszystko Wam pokażę, nawet jak nie wyjdzie 😅 Cieszę się, bo organizacja poszła mocno do przodu 😊Dziewczyny zostawiły mnie już tylko z tematem Deko, resztę podzieliły między siebie, inni zgłaszają się do pomocy fizycznej, będzie dobrze 👌🏼Mogę pokazać swój zamysł w wersji mega okrojonej. Boho Boho to susze, ja robię klasyka z elementem Boho 😁https://ibb.co/VgGwThx

rozalaa, Emka06, siesiepy, Niaha, Cukruś, Pfry, RinTinTin lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja znad kawki, bo śniadanko zjedzone w trakcie.
    Zaaplikowałam sobie dowcipnie luteinę, żeby mi za tydzień nie chodziły durne myśli po głowie wywalania pieniędzy znowu na proga i e2. Przeznaczę tą kwotę na p.ciała przeciwplemnikowe i będę wiedziała, czy w ogóle jest sens jeszcze bawić się naturalnie, czy od razu pchać dupsko w IUI.

Zosiek ty to jak mój stary. Ostatnio nie spał bo znajomy, który kupił dom od dewelopera miał wyrównane podwórko, a my skoro budujemy się sami i działka od rodziców była brana, to mamy spore nierówności i musimy sami sobie to równać. XD I zazdrościł mu podwórka, nie ważne że dom dużo mniejszy, działka mniejsza, układ nam się nie podoba... On ma równo i ma fajnie... XD Nie da się tego zluzować niestety, więc będziesz cierpieć, zwłaszcza na hormonach ciążowych. :p Powiem tak, zdrowiej jest zjeść przecież loda teraz, niż w upale 40 stopni. Mniejsza róznica temperatur. Więc śmiało lodzikuj. :>

rozalaa cieszę się, że rozumiesz. XD "-Ej stary, bo sucho tam, nie chcesz żeliku? -nie -... ale ja chcę bo jest fajniej XD" tak to ostatnio wyglądało. :p Brakuje tylko brania od tylca podczas mycia garów do kompletu tych romantycznych wojaży. I cóż, mój stary też odpuścił. Suple kłują w zęby. Całe szczęście, że nie pali (pyka fajkę, ale się tym nie zaciąga... siedzi może w tym dymie ale siedział równie mocno podczas poprzednich badań), ale drinkuje. No organoleptycznie wygląda to ok, bo bialutkie to nasienie, więc jestem spokojna. Będą chcieli wysłać go na kontrol to wyślą a przy IUI wyjdzie szydło z worka jak się okaże, że sobie armię załatwił.

Angi zadbaj tam jutro o niego żeby mu przeszło. XD Może tak nie może się tej środy doczekać! Mój jako alergik kontaktowy to chyba boi się wszystkich żeli, że go nagle jakiś znowu uczuli, więc sama sobie nakładam, chyba go nie zmotywuję do zabawy nim. :p Woow, laska aż tyle kwiatów? Pochwalisz się nam? Może kwiaciarnie otwórz? Podejrzewam, że Twoje kompozycje będą ładniejsze niż te z kwiaciarni. :D Aby zobaczyć zdjęcie to muszę wejść z telefonu, więc to za chwilkę. :D

rozalaa lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:

Ciało które nie działa.
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane 🥰
    Ale naprodukowałyście! Też już wróciłam do zapitalania i wracam na dobre tory po tym majówkowym luzie.

Siesiepy, Curkuś, podziwiam Was za majówkowe ogarnięcie monitów 🤯
    Siesiepku, najważniejsze że pękł 🤞🏻 tańczę, żeby pływaki trafiły tam, gdzie trafić powinny 💃 z tym śluzem to się nie znam, raczej nie doświadczyłam, próbowałam z wiesiołkiem ale nie widziałam różnicy. A może wybierzcie się gdzieś ze Starym na romantico weekend, hm? Żeby wprowadzić troszkę romantyzmu do tych starań.

Cukruś, myślę, że skoro Ty u siebie zrobiłaś porządek i pozbyłaś się przeszkód to teraz kolej na męża 🫡 a może jeśli te oczekiwanie tyle trwało to ten wynik nie jest taki pewny? Nie wiem jak to tak do końca jest z tą morfologią, czy to jest aż tak bardzo istotny parametr, gdy plemników są miliony. Zbadajcie jeszcze fragmentacje. Tule ❤️ pękło samo, przynajmniej oszczędziłaś sobie kłucia.

Beezi, co tam u Was? Jak wrażenia po wyjeździe z bąblem? I jak Ignaś się czuje? Kiedy będziecie wiedzieć więcej?

Bambi, faktycznie ciężkie towarzystwo i tematy... podziwiam,że dałaś radę tak bez alko w tych tematach 😅 mam nadzieje, że i tak dobrze się bawiliście w swoim towarzystwie 😊 a księża to w 🍑 byli i 💩 widzieli, co oni tam wiedzą o życiu i płodności 😅
    Trzymam kciuki za starania po przerwie 🍀

Mart, myślę, że w szpitalu pytania ich już nie dziwią 😅 pytaj i się nie przejmuj,że coś zrobisz nie tak i miej to głęboko w 🍑 🩷

Zosis, no wszędzie dobrze ale u siebie najlepiej😁 nawet w nieco spartańskich warunkach. Będzie pięknie bo po Waszemu, wspólnie 😊 będziecie mieć piękne wspomnienia z tego okresu ❤️ I jeszcze z Basią lub Michałem na pokładzie 🥰

Pfry, ech... kuźwa faktycznie ciągle pod górkę... Przytulam 🫂 myślę, że lekarz ma już dane i widzi,że to nie działa, więc na pewno będą zmiany. Trzymaj się 😘 w końcu trafią w odpowiedni dla Ciebie lek i IUI dojdzie do skutku, wytrzymaj jeszcze troszkę 🫶🫂

Bubu, u Ciebie też widzę jak nie urok to 💩
    Kciuki za szybkie pozbycie się tych nieproszonych gości i czystą biocenoze 🤞🏻💃

Angi 🚀 jestem pełna podziwu Twojego zaangażowania, ogarniania i talentu! Wygląda to pięknie 😊

Amunicja, czy to już powoli zbliża się transferowy dzień? 🍀
    RinTinTin, czyli dzisiaj start stymulacji? 🥳
    Zaciskam kciuki za jajka 🤞🏻🍀 dużo i dorodne poprosimy 🥚

Niaha, jak się czujesz?

Rozala, no co ten Stary 😱 Ty się dwoisz, troisz, faszerujesz a on w kulki leci... no tak być nie może.

Lipcowa, słonko, myślę o Was ciepło 🩷

KarolinaAnastazja, czekam na info z wizyty 🍀

Emka, a jak u Was? Nie wiem czy coś mi nie umknęło, podchodzicie do iui w najbliższym czasie?

Nie wiem czy wszystkim odpisałam. Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam.
    Wracam na dobre tory, w czwartek wizyta i wyznaczenie daty badania, we wtorek za tydzień robimy badania dla P. bo okazało się,że trzeba odczekać. Czekam na przesyłkę z suplami bo zeżarłam wszystko 😅
    Starego też muszę trochę utemperować z jedzeniem i piciem zakazanego bo mam ambitny plan w tej przerwie w oczekiwaniu na wyniki może naturalsa pyknąć 🤣 nie no wrzucam na luz i na nic nie licze ale ostatnio na wątku ivf dzieją się cuda 🧚‍♀️

Proszę jeszcze o ojojanie mojej kiciuni piratki😞 zapalenie spojówek 🙀 nie pierwszy raz z resztą, ucieka mi jak chce jej wpuścić krople... 😅
    Screenshot-20240507-105711-Messenger.jpg

Mart768, rozalaa lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
    6+4 IP krwiak, 7mm 💞
    12+2 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
    15+2 114g akrobatki 🌸
    18+2 210g Hani 🐰
    21+2 II prenatalne ok, 374g 🐨
    24+2 651g szczęścia 🐧
    27+2 965g kruszynki 🧸
    Zostań ze mną 🙏

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, widzisz, jechanie po owu ze starym na romantico weekend w sumie spoko i z chęcią bym to zrobiła, ale nijak się to przełoży na romantyzm starań. :D Za to dumałam chwilę, czy nie pojechać na boże ciało teraz, bo kolejne starania tam wpadają... Ale no przecież, że monity będę uskuteczniać. :p Chyba, że machnę ręką, wezmę tylko letrozol, zero monitów, zero zastrzyków, jedynie po powrocie mierzenie temperatury czy aby owu była. A ty dawaj tego naturalsa, skoro kwiecień nie wyrobił jajek to w maju ktoś musi mieć chociaż jedno. :D Podczytuję wątek IVF i liczę na to, że dobra, brzuszkowa atmosfera przejdzie na Ciebie. :D A co do kotełka: oojjojoj. :( Dużo zdrówka myszce.

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:

Ciało które nie działa.
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczęta z Wami z nad kawki i owsianki,
    wczoraj kupilam owsiankę ala bounty z fit cake i o jezuniu jaka pyszna.
    Wczoraj z mężem byliśmy oboje padnięci po tych wszystkich informacjach, pracy, trasy, że nawet nie mieliśmy ochoty oboje na przytulanki i nawet się nie zmuszaliśmy. Skoro i tak już pękło to nic by to nie dało a chciałabym się przytulać nie tylko ze względu na owu, ale rownież ze względu na ochotę i przyjemność.
    Z resztą fajnie mi gin wczoraj powiedział po tym jak pekło samo, że warto starać się nie tylko pod zastrzyk. Także na prawdę licze na złoty strzał ze spontanicznych przytulanek w niedziele :D

Siesiepy dobrze, że mi przypomniałaś bo nie wiem w sumie czy wczoraj pisałam czy nie, ale mam zrobić przeciwciała przeciw jądrowe ANA i przeciw antygenom jajnika AOA i jak tam będzie coś nie tak to pójdziemy dalej z badaniami.

Męża zapisałam na wizytę 17 maja bo w tym tygodniu już nie damy rady. Na razie nie będziemy nic zmieniać w jego suplach. Zobaczymy co powie androlog i jego się posłuchamy bo w końcu mu ufamy. Jak będzie trzeba to pójdzie na zabieg. Jest na to przygotowany - nawet nie protestuje :D
    Z wczorajszym wniosków - cieszę się, że ilość baaardzo ładnie wzrosła bo Wam pokazałam te wyniki z listopada, ale porównałam sobie je jeszcze do wyników z lipca 2023 i od tamtych te są też o wiele lepsze. W lipcu jedynie morfo było na poziomie 2%
    Chciałabym żeby zrobił jeszcze sobie krzywą cukrową do tego czasu bo jego bardzo ciągnie do słodkiego po posiłku i tu mi coś nie gra.

Migotka co do naturalnego poczęcia między IVF to wczoraj w nocy bo spać nie mogłam i buszowałam na forum i znalazłam GrazaGrazyna z wątków o IVF. Ona ma też w swoim opisie na wątku swój nick na ig. I tak mnie zaszokowała jej historia, że przejrzałam wszystko :D Ona właśnie niespodziewanie zaszła w ciąże przed planowaną stymulacją do kolejnej próby IVF :D Także wszystko przed Wami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 13:22

👱‍♀️
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️ IVF ✨️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Witam sie dziewczęta z Wami z nad kawki i owsianki,
    wczoraj kupilam owsiankę ala bounty z fit cake i o jezuniu jaka pyszna.
    Wczoraj z mężem byliśmy oboje padnięci po tych wszystkich informacjach, pracy, trasy, że nawet nie mieliśmy ochoty oboje na przytulanki i nawet się nie zmuszaliśmy. Skoro i tak już pękło to nic by to nie dało a chciałabym się przytulać nie tylko ze względu na owu, ale rownież ze względu na ochotę i przyjemność.
    Z resztą fajnie mi gin wczoraj powiedział po tym jak pekło samo, że warto starać się nie tylko pod zastrzyk. Także na prawdę licze na słoty strzał ze spontanicznych przytulanek w niedziele :D

Siesiepy dobrze, że mi przypomniałaś bo nie wiem w sumie czy wczoraj pisałam czy nie, ale mam zrobić przeciwciała przeciw jądrowe ANA i przeciw antygenom jajnika AOA i jak tam będzie coś nie tak to pójdziemy dalej z badaniami.

Męża zapisałam na wizytę 17 maja bo w tym tygodniu już nie damy rady. Na razie nie będziemy nic zmieniać w jego suplach. Zobaczymy co powie androlog i jego się posłuchamy bo w końcu mu ufamy. Jak będzie trzeba to pójdzie na zabieg. Jest na to przygotowany - nawet nie protestuje :D
    Z wczorajszym wniosków - cieszę się, że ilość baaardzo ładnie wzrosła bo Wam pokazałam te wyniki z listopada, ale porównałam sobie je jeszcze do wyników z lipca 2023 i od tamtych te są też o wiele lepsze. W lipcu jedynie morfo było na poziomie 2%
    Chciałabym żeby zrobił jeszcze sobie krzywą cukrową do tego czasu bo jego bardzo ciągnie do słodkiego po posiłku i tu mi coś nie gra.

Migotka co do naturalnego poczęcia między IVF to wczoraj w nocy bo spać nie mogłam i buszowałam na forum i znalazłam GrazaGrazyna z wątków o IVF. Ona ma też w swoim opisie na wątku swój nick na ig. I tak mnie zaszokowała jej historia, że przejrzałam wszystko :D Ona właśnie niespodziewanie zaszła w ciąże przed planowaną stymulacją do kolejnej próby IVF :D Także wszystko przed Wami :D
    Właśnie zaczęłam dumać nad tymi ANA w związku z łuszczycą, zwłaszcza że cena w diagnostyce do 59zl. Przypomni mi ktoś czy na początku robi się te ANA1 a jak tu jest nie ok to robi się ANA2 i ANA3? O AOA nie wiedziałam. A ja mówiłam o przeciwciałach przeciwplemnikowych jeszcze. :D stary nie ma, ale nie jest powiedziane że ja nie mam.

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:

Ciało które nie działa.
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś, taaak, Grażke obserwuje, kilka razy pisałyśmy na ig odnośnie prp jajników 😊 także cuda się zdarzają.

Siesiepy, a może by tak wyrwać się gdzieś nawet nie w okolicach owu? Żeby te przytualnki właśnie nie były tylko po to żeby się rozmnożyć 🤔 widzę, że zarówno Ciebie jak i Cukruś te seksy na alarm już dobijają... i tutaj wcale się nie dziwię. Jesteście mega silne i dzielne. Widzę jak ciężko Wam wszystko zaplanować i serio podziwiam,może być to trudne,czy nawet niemożliwe,żeby między życiem, wizytami, jeszcze romatico wyjazdy organizować, żeby był to romantyzm staraniowy, ale uważam, że warto zaplanować coś co Was zbliży, gdzie będziecie się przytulać bo chcecie, macie ochotę a nie musicie, nawet jeśli nie będzie w tym celu. Bez tej otoczki żeli, odpowiedniej pozycji dla ułatwienia drogi pływakom itd. Wydaje mi się, że obu by Wam to dobrze zrobiło, dla Waszych główek i związków 😊
    Po prostu seks, nie starania o ciążę.

Choć jestem pełna nadziei,że już ustrzeliliście 🍀🚀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 13:01

Cukruś, Paula29, Paula29 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    Immunologia🚨

6❄️

💊immunosupresja
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    6+4 IP krwiak, 7mm 💞
    15+2 114g akrobatki 🌸
    18+2 210g Hani 🐰
    24+2 651g szczęścia 🐧
    27+2 965g kruszynki 🧸
    Zostań ze mną 🙏

preg.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Właśnie zaczęłam dumać nad tymi ANA w związku z łuszczycą, zwłaszcza że cena w diagnostyce do 59zl. Przypomni mi ktoś czy na początku robi się te ANA1 a jak tu jest nie ok to robi się ANA2 i ANA3? O AOA nie wiedziałam. A ja mówiłam o przeciwciałach przeciwplemnikowych jeszcze. :D stary nie ma, ale nie jest powiedziane że ja nie mam.

No właśnie gin mi nie zaznaczył tych przeciw plemnikowych, ale chyba warto zrobić? czy nie? jak myslicie?

Wgl jaka różnica cenowa odnośnie tych przeciw jądrowych ANA. W alabie u mnie w mieście 79 zł a w klinice 160 zł i szok bo zaczełam się zastanawiać dlaczego aż TAKA róznica.

Edit. teraz tak pomyslalam, ze moze w klinice jest caly ten pakiet ANA za tą kwote - chociaż nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 12:54

👱‍♀️
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️ IVF ✨️
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Mi kazał zrobić tylko ANA3 🤷‍♀️

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    Immunologia🚨

6❄️

💊immunosupresja
    5dpt ⏸️🥹
    6+4 IP krwiak, 7mm 💞
    15+2 114g akrobatki 🌸
    18+2 210g Hani 🐰
    24+2 651g szczęścia 🐧
    27+2 965g kruszynki 🧸
    Zostań ze mną 🙏

preg.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dla świętego spokoju zrobię te badania podczas wizyty starego w klinice bo nie daje mi spokoju ta różnica cenowa w ANA bo w AOA nie ma różnicy - przynajmniej w alabie.

👱‍♀️
    ✖️2023 2x stymulacja CLO

🧔

✨️ IVF ✨️
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Mi kazał zrobić tylko ANA3 🤷‍♀️

Mi też się kojarzy, że najpierw ANA 1. Kojarzę jak Joanna coś wspominała o tym 😊

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 7 maja 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Cześć Kochane 🥰
    Ale naprodukowałyście! Też już wróciłam do zapitalania i wracam na dobre tory po tym majówkowym luzie.

Siesiepy, Curkuś, podziwiam Was za majówkowe ogarnięcie monitów 🤯
    Siesiepku, najważniejsze że pękł 🤞🏻 tańczę, żeby pływaki trafiły tam, gdzie trafić powinny 💃 z tym śluzem to się nie znam, raczej nie doświadczyłam, próbowałam z wiesiołkiem ale nie widziałam różnicy. A może wybierzcie się gdzieś ze Starym na romantico weekend, hm? Żeby wprowadzić troszkę romantyzmu do tych starań.

Cukruś, myślę, że skoro Ty u siebie zrobiłaś porządek i pozbyłaś się przeszkód to teraz kolej na męża 🫡 a może jeśli te oczekiwanie tyle trwało to ten wynik nie jest taki pewny? Nie wiem jak to tak do końca jest z tą morfologią, czy to jest aż tak bardzo istotny parametr, gdy plemników są miliony. Zbadajcie jeszcze fragmentacje. Tule ❤️ pękło samo, przynajmniej oszczędziłaś sobie kłucia.

Beezi, co tam u Was? Jak wrażenia po wyjeździe z bąblem? I jak Ignaś się czuje? Kiedy będziecie wiedzieć więcej?

Bambi, faktycznie ciężkie towarzystwo i tematy... podziwiam,że dałaś radę tak bez alko w tych tematach 😅 mam nadzieje, że i tak dobrze się bawiliście w swoim towarzystwie 😊 a księża to w 🍑 byli i 💩 widzieli, co oni tam wiedzą o życiu i płodności 😅
    Trzymam kciuki za starania po przerwie 🍀

Mart, myślę, że w szpitalu pytania ich już nie dziwią 😅 pytaj i się nie przejmuj,że coś zrobisz nie tak i miej to głęboko w 🍑 🩷

Zosis, no wszędzie dobrze ale u siebie najlepiej😁 nawet w nieco spartańskich warunkach. Będzie pięknie bo po Waszemu, wspólnie 😊 będziecie mieć piękne wspomnienia z tego okresu ❤️ I jeszcze z Basią lub Michałem na pokładzie 🥰

Pfry, ech... kuźwa faktycznie ciągle pod górkę... Przytulam 🫂 myślę, że lekarz ma już dane i widzi,że to nie działa, więc na pewno będą zmiany. Trzymaj się 😘 w końcu trafią w odpowiedni dla Ciebie lek i IUI dojdzie do skutku, wytrzymaj jeszcze troszkę 🫶🫂

Bubu, u Ciebie też widzę jak nie urok to 💩
    Kciuki za szybkie pozbycie się tych nieproszonych gości i czystą biocenoze 🤞🏻💃

Angi 🚀 jestem pełna podziwu Twojego zaangażowania, ogarniania i talentu! Wygląda to pięknie 😊

Amunicja, czy to już powoli zbliża się transferowy dzień? 🍀
    RinTinTin, czyli dzisiaj start stymulacji? 🥳
    Zaciskam kciuki za jajka 🤞🏻🍀 dużo i dorodne poprosimy 🥚

Niaha, jak się czujesz?

Rozala, no co ten Stary 😱 Ty się dwoisz, troisz, faszerujesz a on w kulki leci... no tak być nie może.

Lipcowa, słonko, myślę o Was ciepło 🩷

KarolinaAnastazja, czekam na info z wizyty 🍀

Emka, a jak u Was? Nie wiem czy coś mi nie umknęło, podchodzicie do iui w najbliższym czasie?

Nie wiem czy wszystkim odpisałam. Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam.
    Wracam na dobre tory, w czwartek wizyta i wyznaczenie daty badania, we wtorek za tydzień robimy badania dla P. bo okazało się,że trzeba odczekać. Czekam na przesyłkę z suplami bo zeżarłam wszystko 😅
    Starego też muszę trochę utemperować z jedzeniem i piciem zakazanego bo mam ambitny plan w tej przerwie w oczekiwaniu na wyniki może naturalsa pyknąć 🤣 nie no wrzucam na luz i na nic nie licze ale ostatnio na wątku ivf dzieją się cuda 🧚‍♀️

Proszę jeszcze o ojojanie mojej kiciuni piratki😞 zapalenie spojówek 🙀 nie pierwszy raz z resztą, ucieka mi jak chce jej wpuścić krople... 😅
    Screenshot-20240507-105711-Messenger.jpg
    Ojojojam
    Tak mi się podobają te kociaki Ach 🥹 ale co zrobie jak się boję że mi wszystko wydrapie:(

Śliczny jest i puszysty 🥰🥰🥰

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 7 maja 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Cukruś, Karolina już pokazała że nawet w beznadziejnych przypadkach się da (i w nasieniu z 0% znalazło się sporo wojowników, i z bez KIR sobie poradziła). 🤪 Więc trzymamy kciuki!!

Haha siesiepku ale pięknie to napisałaś 🥹😁 Ja życzę Ci też tego gold strzału przy staraniach 🍀🤞

Zalemduje dziewczyny, że bąbel ma 4cm ciałka długości i zakrywał się rączkami

Wszystko ok na ten moment 😊

Cukruś, migotka_, siesiepy, Zosis, agentka93, Paula29, Paprota9418, Niaha lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ