Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola5555 wrote:Właśnie dla mnie najgorsze jest to, ze jak idę sie poradzić innego lekarza to mówi mi calkkiem inaczej niz ten pierwszy. Miałam tak ze pytałam sie endokrynologa czy mogę suplementowac selen, mówi, ze tak. Idę do innego to mówi, ze nieznane jest do końca działanie selenu i nie
kilka lat temu bylam u gine ktory stwierdził ze mam policystyczne jajniki, po 2 latach poszłam do innego to powiedział, ze to bzdura i nie mam
jak żyć 😅
No chyba po prostu trzeba zaufać jakiemuś jednemu z którym kliknie i poddać się jego wiedzy i doświadczeniu. Mi trochę się nie chce samej wyszukiwać co mam brać, mój ginek nie jest też fanem supli. A place mu hajs za wizyty po to, żeby mnie poprowadził. Kazał zażywać Ubichinol i DHEA na poprawę jakości komórek jajowych i w sumie tego się trzymam. Dodatkowo wrzucę Puerie Uno jak skończę antybiotyk, bo mi się skończyła i na tym się kończy moja suplementacja
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Kirby, to chociaz Tobie lekarz zlecił badania selenu, bo mi nawet nie. Jeden lekarz mi gadał zeby nie robić badań w alabie, bo ponoć "nie potrafią robić badań", cokolwiek to znaczy 😅
Claudii, tez pewnie nie kazdy potrzebuje. Ja chyba wpadłam w wir suplementacji, szczególnie ze tutaj widze duzo dziewczyn je bierze. A co do lekarza to nieraz ciezko znalesc odpowiedniego. Dzis idę do nowego, bardzo polecany i mam nadzieje ze kliknie I bede zadowolona i porobi mi trochę badan
-
Cześć dziewczyny,
Tak już Was podczytuję chwile i fajna społeczność sie tutaj robi 😊 Życzę Wam wszystkim w niedługim czasie wyczekanych dwóch kresek
Chciałabym zapytać czy są tu może dziewczyny z Rzeszowa? Przyznam szczerze, ze szukam konkretnego lekarza ginekologa, bo mam wrażenie, że już każdy mnie olewa. Może podzielicie się informacją do kogo chodzicie
A moze tez ma ktos do polecenia lekarza z Krakowa, to podjadę
byle ktos sie chciał zainteresować tematem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 17:11
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 05.2025 r. Cross match 52% APC diagnostyka. Zalecenia powtórzenia w Prokocimiu
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil -
Hejo. Szukasz ginekologa, immunologa czy naprotechnologa? Ja chodzę do gina w klinice niepłodności, który nam przypasował, mogę ci go polecić, tylko że jest z Krakowa i jednak większość badań poleca dopiero po pierwszej procedurze ivf lub nieudanych transferach. W takich kwestiach każdy ma inne preferencjeAgaa049 wrote:Cześć dziewczyny,
Tak już Was podczytuję chwile i fajna społeczność sie tutaj robi 😊 Życzę Wam wszystkim w niedługim czasie wyczekanych dwóch kresek
Chciałabym zapytać czy są tu może dziewczyny z Rzeszowa? Przyznam szczerze, ze szukam konkretnego lekarza, bo mam wrażenie, że już każdy mnie olewa. Może podzielicie się informacją do kogo chodzicie
Morgo lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
⏳️ 29.11-28.12 antykoncepcja 💊
🗓 02.01.26 start stymulacji IVF 🫧 -
White1 wrote:Hejo. Szukasz ginekologa, immunologa czy naprotechnologa? Ja chodzę do gina w klinice niepłodności, który nam przypasował, mogę ci go polecić, tylko że jest z Krakowa i jednak większość badań poleca dopiero po pierwszej procedurze ivf lub nieudanych transferach. W takich kwestiach każdy ma inne preferencje
No tak, zapomniałam dopisać, ze to chodzi o ginekologa
chętnie przyjmę różne nazwiska
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• 05.2025 r. Cross match 52% APC diagnostyka. Zalecenia powtórzenia w Prokocimiu
W takim razie ja polecam doktora Rajsa 😊 chociaż w klinice jest też kliku innych polecanych ginekologówAgaa049 wrote:No tak, zapomniałam dopisać, ze to chodzi o ginekologa
Agaa049 lubi tę wiadomość
Agaa049 wrote:Cześć dziewczyny,
Chciałabym zapytać czy są tu może dziewczyny z Rzeszowa? Przyznam szczerze, ze szukam konkretnego lekarza, bo mam wrażenie, że już każdy mnie olewa. Może podzielicie się informacją do kogo chodzicie
Hej Aga, co prawda już nie mieszkam w Rzeszowie ale mam tam przyjaciółkę która chodziła do kliniki Bocian, konkretnie jej lekarzem był Tomasz Magoń i bardzo go chwaliła. Urodziła synka rok temu
dużo słyszałam też o dr Sabinie Kluz.
A w Krakowie dr Anna Knafel tylko niestety ciężko się do niej dostać. Chodzilam też do dr Komendy w klinice Parens i też ją polecam - zawsze konkretny plan działania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 17:21
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia ✅
📅 Styczeń:
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA
▪️USG piersi -
Agaa049 wrote:Cześć dziewczyny,
Chciałabym zapytać czy są tu może dziewczyny z Rzeszowa? Przyznam szczerze, ze szukam konkretnego lekarza ginekologa, bo mam wrażenie, że już każdy mnie olewa. Może podzielicie się informacją do kogo chodzicie
Dr Florek-Michalska, ja jestem bardzo zadowolona z wizyt u niej.
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
18 cs starań o pierwsze 👶🏻
3 cykle stymulacji za nami
cd138, cd56, cd16⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅ -
Pacynka wrote:Dr Florek-Michalska, ja jestem bardzo zadowolona z wizyt u niej.
Raz u niej byłam, ale to jeszcze za czasów studiów to przyznam, że USG i cytologia łącznie trwała wizyta 7 minut. I to mnie tak trochę zniechęciło, a wiem właśnie, że też przyjmuje w klinice.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Ja jestem emocjonalnie padnięta... czekam na jakiś czas spokoju i regeneracji. Jeszcze przetrawiam nasze wyniki i pierwsza wizytę u ginekologa "od niepłodności". W temacie nowej pracy też dużo sie dzieje - dzisiaj miałam jedną rozmowę w tej sprawie, mam jeszcze dzwonić jak dotrę do domu do innego pracodawcy... Nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie, jak to zawsze na tym etapie, a energii człowiek traci mnóstwo. Także spina mnie nie puszcza od piątku. Jedyne co trochę osładza czas to niektórzy super pacjenci.31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe - psychoterapia, sertralina
AMH - 3,14
ferrytyna 33 - suplementacja
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Agaa049 wrote:No tak, zapomniałam dopisać, ze to chodzi o ginekologa
Dr Dawid Maduzia ja chodzę w Tarnowie, ale przyjmuje też w Krakowie. Jedynie średnio jest za immuno, a widziałam, że masz sporo badań w tym kierunku.
Też polecany jest dr Michał Pytel ale on nie jest typowo od niepłodności więc chyba niekoniecznie.
Do dr Knafel chyba nie ma teraz takiego dramatu się dostac, bo się przeniosła do innej kliniki. Loraa z innego wątku do niej chodzi jeśli się nie mylę. ☺️
K 🩷 30l.
AMH 0.71
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Claudii wrote:Dr Dawid Maduzia ja chodzę w Tarnowie, ale przyjmuje też w Krakowie. Jedynie średnio jest za immuno, a widziałam, że masz sporo badań w tym kierunku.
Też polecany jest dr Michał Pytel ale on nie jest typowo od niepłodności więc chyba niekoniecznie.
Do dr Knafel chyba nie ma teraz takiego dramatu się dostac, bo się przeniosła do innej kliniki. Loraa z innego wątku do niej chodzi jeśli się nie mylę. ☺️
Ooo mam umówioną pierwszą wizytę u dr Maduzi w przyszłym tygodniu, tylko w Krakowie. Długo do niego chodzisz?
Słyszałam, że bardzo rzetelnie podchodzi do diagnostyki i nie pcha za szybko w in vitro gdy widzi, że inne opcje mają sens
Choinka123 lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia ✅
📅 Styczeń:
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA
▪️USG piersi -
Część dziewczyny, Podczytuje was z ukrycia😄cysterka95 wrote:Ooo mam umówioną pierwszą wizytę u dr Maduzi w przyszłym tygodniu, tylko w Krakowie. Długo do niego chodzisz?
Słyszałam, że bardzo rzetelnie podchodzi do diagnostyki i nie pcha za szybko w in vitro gdy widzi, że inne opcje mają sens
Ja tez do niego chodzę polecam, konkrety lekarz, robi dużo badań i tak jak piszesz, jak widzi inna opcje to ja realizuje;)
cysterka95 lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️09.25IUI
▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Dziewczyny, nie ma co się ukrywać, nie gryziemy 😅🤭
Choinka123, Pelasia30 lubią tę wiadomość
Wiem wiem, tylko jakiś czas temu chciałam usunąć konto i tak jeszcze zostałam dzięki w sumie Claudii 😄a teraz was podczytuje 😂White1 wrote:Dziewczyny, nie ma co się ukrywać, nie gryziemy 😅🤭
Claudii, White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
30 & 34
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️09.25IUI
▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Ja chodzę do dr Kamili Wojtowicz. Polecam, pracuje w Parensie, ale szuka ciągle i nie pcha w IVF. W zasadzie to chodzę do niej od roku i nie miałyśmy żadnej rozmowy o ivf. Ja w tym cyklu zaczęłam lamette dla urozmaicenia. Monitoring mam dopiero 10 listopada, to jakiś 18dc, zobaczymy 😁 histeroskopie odpuściłam jednak w tym cyklu skoro te plamienia zniknęłyStarania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
cysterka95 wrote:Ooo mam umówioną pierwszą wizytę u dr Maduzi w przyszłym tygodniu, tylko w Krakowie. Długo do niego chodzisz?
O proszę, ja od stycznia już też będę w Parensie często ☺️ Chodzę od czerwca tylko u nas szybka piłka. Przez ten czas miałam już drożność, histeroskopie, stymulację cyklu lamettą i już jesteśmy w programie zakwalifikowani przez niego w Krakowie właśnie 🤣 Tutaj przez moje AMH tak szybko się zdecydowaliśmy, ale pytał czy jesteśmy z tym ok. Ja sporo badań miałam już zrobionych, ale na pierwszej wizycie zlecił kariotypy, powtórzenie mojego AMH i poszerzone badania nasienia. Jest bardzo rzetelny w monitoringi, w każdym cyklu trzeba się zjawić przed i po owulce i skrupulatnie tego pilnuje, a już zwłaszcza przy stymulacji. Jestem zadowolona, od stycznia zaczynamy u niego IVF. Jedynie co mnie trochę męczy to fakt, że za każdym razem jak przychodzę to mam wrażenie, że poznaje mnie na nowo chociaż czyta sobie wcześniej kartę zanim się wejdzie do gabinetu. Ale trochę jakby widział mnie po raz pierwszy, chociaż udaje, że wie kim jestem 🤣 Ale to też zrozumiałe, bo jednak ma masę pacjentek i ciężko by było zapamiętać każdą dokładnie jakie ma wyniki itp. W każdym razie nie zamieniłabym go na ten moment, u niego w gabinecie wszystko jest takie proste i łatwe 🤣
cysterka95 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
Claudii, Choinka - dzięki za odpowiedzi, daje mi to nadzieję i pozytywnego kopa przed wizytą 😄 może w końcu coś ruszy bo mam wrażenie że od pół roku stoimy w miejscu.
A co do czucia się jakby nie wiedział kim jestem - przerobiłam to już z 2 innych lekarzy, wiem o co chodzi 😅 też się nie dziwię przy tej ilości pacjentów, ale doceniam właśnie jak ktoś chociaż w kartę spojrzy przed, bo u niektórych bywało tak że trzeba było opowiadać wszystko od nowa 🥴
Choinka123 lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia ✅
📅 Styczeń:
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA
▪️USG piersi -
Imazolka wrote:Ja chodzę do dr Kamili Wojtowicz. Polecam, pracuje w Parensie, ale szuka ciągle i nie pcha w IVF. W zasadzie to chodzę do niej od roku i nie miałyśmy żadnej rozmowy o ivf. Ja w tym cyklu zaczęłam lamette dla urozmaicenia. Monitoring mam dopiero 10 listopada, to jakiś 18dc, zobaczymy 😁 histeroskopie odpuściłam jednak w tym cyklu skoro te plamienia zniknęły
Kurcze ja też u niej byłam kilka razy, robiła mi histero właśnie. I ona skierowała mnie na immunologię. Zastanawiam się teraz gdzie zrobić drożność. Robiłaś w parens? Nie wiem czy też iść na monitoring do niej… potrzebuje monitoring pod leki immuno właśnie.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Claudii wrote:No chyba po prostu trzeba zaufać jakiemuś jednemu z którym kliknie i poddać się jego wiedzy i doświadczeniu. Mi trochę się nie chce samej wyszukiwać co mam brać, mój ginek nie jest też fanem supli. A place mu hajs za wizyty po to, żeby mnie poprowadził. Kazał zażywać Ubichinol i DHEA na poprawę jakości komórek jajowych i w sumie tego się trzymam. Dodatkowo wrzucę Puerie Uno jak skończę antybiotyk, bo mi się skończyła i na tym się kończy moja suplementacja

Pozwolę się podzielić moimi zdaniem. Ja lubie bardzo czytać badania - takie wartościowe prowadzone przez szanowane instytucje opublikowane w prasie medycznej. Niestety niektórzy lekarze zamykają się na swojej wiedzy akademickiej i już nie aktualizują wiedzy. A są tacy co cały czas są na bieżącą i ja aktualniaja. Stąd te różnice w poglądach.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟