Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Ola5555 wrote:Staram sie od pół roku I moim celem bylo znalezienie kogos kto nie powie "proszę starac sie dalej, za pol roku możemy cos zrobic", tak jak dwóch poprzednich. Zależy mi na czasie, a to, ze juz 6 cykl nie pykł, to chciałam cos zaczać diagnozowac. Sama mialam sporo badan to mu pokazalam, to pochylił sie nad nimi (serio, nie wszyscy to robia niestety xd), Zapisał mnie na monitoring. Jeśli u partnera wyjdą dobrze wyniki (dzis tez akurat był na badaniu) i u mnie monitoring potwierdzi owulacje, to mowil ze będziemy myśleć o drożności. Niby nic takiego, ale dwóch poprzednich totalnie mnie zlało. 
 No to brzmi sensownie w takim razie. U mnie to już nie mam pomysłu co dalej 😀 jedynie ta drożność mi właśnie spędza sen z powiek ze względu na dwa łyżeczkowania, a po histero doktor wspomniała, że jeśli się nie będzie udawać to drożność bo coś te ujścia były podejrzane.Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
 Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
 Ponowne starania 01.2025 r.
 05.2025 r. Cross match 52% APC -> powtórka badania w Prokocimiu?
 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
 Włączone leczenie: Encorton, accofil
 11.2025 Drożność jajowodów?
- 

Także ja dziewczyny w tym miesiącu robię z siebie królika doświadczalnego. Dziś po raz pierwszy zaaplikuję Feminum pregna, po owulacji biorę acard, a w szafce już czeka puszka ananasa.
  Mardotka, karczoch321, White1, Morgo, cysterka95, Olalexa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
                                1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶 Mardotka, karczoch321, White1, Morgo, cysterka95, Olalexa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
                                1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
 Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
 TSH 1,65✅
 ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
 Witamina b12- 512 pg/ml✅
 Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
 Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
 Glukoza 77✅
 Insulina 10,6 ⚠️
 Homa-ir 2,02⚠️
 Homocysteina 8,6 ⚠️
 Lipidogram ✅
 Próby wątrobowe ✅
 7dpo (grudzień):
 Estradiol 285 pg/ml⚠️
 Progesteron 16,50 ng/ml
 7dpo (sierpień)
 Estradiol 248 pg/ml
 Progesteron 12,40 ng/ml
 4 dc (styczeń)
 LH:FSH 0,91
 Estradiol 55
 AMH 3,080 ng/ml
 Drożność ✅
 PAI-1 homo, MTHFR homo
 2.09 konsultacja u dietetyka

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
 Cykle regularne 27-29 dni
- 

Dzięki za odpowiedź , też mam dominację estrogenową ale mój gin to olał 🤦🏻♀️ wierzę że jesteśmy już bliżej niż dalej i w końcu nadejdzie ten piękny dzień i zobaczymy swoje 2 kreski 💕Treaclynat wrote:Tak, miewałam też skrzepy podczas miesiączki, ale mam wrażenie, że trochę się to unormowało.
 Co do homocysteiny - dostałam zalecenie hepaset pro + b complex i pod koniec listopada będę robić kontrolne badanie. Do tego ogólnie mam suplementację celowaną pod wyniki + dieta z uwzględnieniem lekkiej IO

Edit: dodam, że hepaset pro oprócz metylacji homocysteiny ma też za zadanie wesprzeć moją wątrobę (mam lekko podwyższony jeden parametr + dominację estrogenową) Treaclynat lubi tę wiadomość
                                👩34 👨39 Treaclynat lubi tę wiadomość
                                👩34 👨39
 15cs o pierwszego maluszka
 Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
 TSH 1,2->3,2❗️
 AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
 Żelazo - 104
 Ferrytyna - 39
 D3 - 72
 B12 - 588
 Kwas foliowy - 17
 Homocysteina - 10,3❗️
 MTHFR C677T homo
 Badanie nasienia ✅
 Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
 Suple 💊
 D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
- 

Zgłaszam się, też z „poważniejszych” wyszło PAI1 HOMO. To chyba najgłupsza z kombinacji, bo z jednej strony nie chcą nic na nią dawać a z drugiej na forach przeróżnych są dziewczyny które donosiły tylko gdy mialy heparynę przy samej tej mutacji. Jak jest coś więcej to przynajmniej człowiek wie co ma brać a ta mutacja i jej wpływ nie jest tak bardzo poznana…. Na Instagramie hiszpańskojęzycznym zalecenia przy Pai1 są podobne jak te przy Trombofilii.. z trzeciej zaś strony: mnóstwo ludzi ma tą mutację a dzieci się rodzą.Treaclynat wrote:Wyszło mi, że mam mutacje mthfr homozygotyczne A1298C i pai-1 (homo, oba allele), reszta wykluczona.

Moja lekarka dla świętego spokoju po pozytywnym teście skłonna jest mi dać heparynę. Acardu/Aspiryny itd nie chce brać bo to NLPZ, a ja ograniczam przeciwzapalne jak tylko mogę, bo jelita.

Teraz to zrób sobie układ krzepnięcia i badania na zespół antyfosfolipidowy, bo jeśli tam by coś wyszło to jest to jakiś temat do zaadresowania. U mnie wszystko poza tym PAI I MTHFR wyszło ok. Chociaż w ciąży też poziom białek się może rozjeżdżać więc gdyby się udało zajść to na pewno badania bym powtórzyła właśnie na APS.

Edit: co do homocysteiny, to udało mi się zejść w niecałe pół roku z 9 na 5, ale ja miałam strasznie biedne wyniki witamin z grupy B. Startowałam z kwasu foliowego 2, a teraz mam 15.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 15:06  Treaclynat, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
                                Ona:31 Treaclynat, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
                                Ona:31
 AMH: 1.4;
 USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
 Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
 Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
 🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
 ❗️Zapalenie endometrium
 ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
 ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
 ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
 Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
 Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
 ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

NEXT: seminogram-kontrola, kariotyp, krzywa c/i
 ⏳CD138, KIR + HLA-C
 PRACUJEMY NAD:
 ⬇️ antyTPO 1640->1360->1256
 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
- 

Mardotka wrote:Dzięki za odpowiedź , też mam dominację estrogenową ale mój gin to olał 🤦🏻♀️ wierzę że jesteśmy już bliżej niż dalej i w końcu nadejdzie ten piękny dzień i zobaczymy swoje 2 kreski 💕
 Mój gin, nawet w klinice, też to oczywiście olał. Tylko dietetyk chce nad tym pracować, także jej ogólnie ufam najbardziej.
 Też mam taką nadzieję 🥰 Mardotka lubi tę wiadomość
                                1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶 Mardotka lubi tę wiadomość
                                1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
 Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
 TSH 1,65✅
 Witamina b12- 512 pg/ml✅
 Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
 Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
 Glukoza 77✅
 Insulina 10,6 ⚠️
 Homa-ir 2,02⚠️
 Homocysteina 8,6 ⚠️
 Lipidogram ✅
 Próby wątrobowe ✅
 7dpo (grudzień):
 Estradiol 285 pg/ml⚠️
 Progesteron 16,50 ng/ml
 7dpo (sierpień)
 Estradiol 248 pg/ml
 Progesteron 12,40 ng/ml
 4 dc (styczeń)
 Estradiol 55
 AMH 3,080 ng/ml
 Drożność ✅
 PAI-1 homo, MTHFR homo

- 

Jupiter wrote:Zgłaszam się, też z „poważniejszych” wyszło PAI1 HOMO. To chyba najgłupsza z kombinacji, bo z jednej strony nie chcą nic na nią dawać a z drugiej na forach przeróżnych są dziewczyny które donosiły tylko gdy mialy heparynę przy samej tej mutacji. Jak jest coś więcej to przynajmniej człowiek wie co ma brać a ta mutacja i jej wpływ nie jest tak bardzo poznana…. Na Instagramie hiszpańskojęzycznym zalecenia przy Pai1 są podobne jak te przy Trombofilii.. z trzeciej zaś strony: mnóstwo ludzi ma tą mutację a dzieci się rodzą.

Moja lekarka dla świętego spokoju po pozytywnym teście skłonna jest mi dać heparynę. Acardu/Aspiryny itd nie chce brać bo to NLPZ, a ja ograniczam przeciwzapalne jak tylko mogę, bo jelita.

Teraz to zrób sobie układ krzepnięcia i badania na zespół antyfosfolipidowy, bo jeśli tam by coś wyszło to jest to jakiś temat do zaadresowania. U mnie wszystko poza tym PAI I MTHFR wyszło ok. Chociaż w ciąży też poziom białek się może rozjeżdżać więc gdyby się udało zajść to na pewno badania bym powtórzyła właśnie na APS.

Edit: co do homocysteiny, to udało mi się zejść w niecałe pół roku z 9 na 5, ale ja miałam strasznie biedne wyniki witamin z grupy B. Startowałam z kwasu foliowego 2, a teraz mam 15.
 No tak, po pozytywnym teście warto coś brać, tylko faktycznie co z nami - tymi, które tych dwóch kresek nie widzą, masakra ogólnie.
 Układ krzepnięcia miałam robiony przed drożnością, z tego co pamiętam było ok. Ale zespół antyfosfolipidowy sobie dorzucę przy okazji jakichś badań. Dzięki za wskazówkę!
 Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 15:12  Jupiter lubi tę wiadomość
                                1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶 Jupiter lubi tę wiadomość
                                1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
 Starania od 04.2024

prolaktyna 19
 TSH 1,65✅
 Witamina b12- 512 pg/ml✅
 Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
 Glukoza 77✅
 Insulina 10,6 ⚠️
 Homa-ir 2,02⚠️
 Homocysteina 8,6 ⚠️
 Lipidogram ✅
 Próby wątrobowe ✅
 7dpo (grudzień):
 Estradiol 285 pg/ml⚠️
 Progesteron 16,50 ng/ml
 7dpo (sierpień)
 Estradiol 248 pg/ml
 Progesteron 12,40 ng/ml
 4 dc (styczeń)
 Estradiol 55
 AMH 3,080 ng/ml
 Drożność ✅
 PAI-1 homo, MTHFR homo

- 

Treaclynat wrote:Także ja dziewczyny w tym miesiącu robię z siebie królika doświadczalnego. Dziś po raz pierwszy zaaplikuję Feminum pregna, po owulacji biorę acard, a w szafce już czeka puszka ananasa.
 Powodzenia! Kto wie, może któryś trik zadziała 🤭

Tylko ananasa wymień na świeżego, bo ten z puszki jest po obróbce i bromelaina zostaje zniszczona najwięcej im w świeżym i najlepiej podobno jeść tę twardą część, bliżej środka najwięcej im w świeżym i najlepiej podobno jeść tę twardą część, bliżej środka ja kupowałam sobie ananasy w biedronce 🫡 ja kupowałam sobie ananasy w biedronce 🫡 Treaclynat, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
                                🙎♀️🧔♂️ 34 / 35 Treaclynat, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
                                🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
 🍀 14 cs

💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
 🔥06.25 - drożność - ok 👌
 🧚♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
 💔 09.25 - CB

plan na kolejny cykl:
 •stymulacja i wizyta w szpitalu z programu prokreacji
 •pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)
- 

karczoch321 wrote:Powodzenia! Kto wie, może któryś trik zadziała 🤭

Tylko ananasa wymień na świeżego, bo ten z puszki jest po obróbce i bromelaina zostaje zniszczona najwięcej im w świeżym i najlepiej podobno jeść tę twardą część, bliżej środka najwięcej im w świeżym i najlepiej podobno jeść tę twardą część, bliżej środka ja kupowałam sobie ananasy w biedronce 🫡 ja kupowałam sobie ananasy w biedronce 🫡
 Ooo dobrze, że mówisz! To kupię świeżaka:)1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
 Starania od 04.2024

prolaktyna 19
 TSH 1,65✅
 Witamina b12- 512 pg/ml✅
 Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
 Glukoza 77✅
 Insulina 10,6 ⚠️
 Homa-ir 2,02⚠️
 Homocysteina 8,6 ⚠️
 Lipidogram ✅
 Próby wątrobowe ✅
 7dpo (grudzień):
 Estradiol 285 pg/ml⚠️
 Progesteron 16,50 ng/ml
 7dpo (sierpień)
 Estradiol 248 pg/ml
 Progesteron 12,40 ng/ml
 4 dc (styczeń)
 Estradiol 55
 AMH 3,080 ng/ml
 Drożność ✅
 PAI-1 homo, MTHFR homo

- 

Odebraliśmy właśnie wyniki nasienia męża, morfologia 0%.... nie ukrywam, że się załamałam. czy któremuś z waszych panów udało się poprawić równie beznadziejny wynik? czy któremuś z waszych panów udało się poprawić równie beznadziejny wynik? jutro idzie do androloga, ale forumowiczki to jednak skarbnica wiedzy, wiec tak podpytuje jutro idzie do androloga, ale forumowiczki to jednak skarbnica wiedzy, wiec tak podpytuje   Morgo lubi tę wiadomość Morgo lubi tę wiadomość
- 

Ciekawe jaka jest korelacja z hocysteiną, bo Treaclynat ja mam trochę niższy kwas foliowy (13) i B12 (434) a homocysteina wyszła mi ledwo ponad 6.

Co do skrzepów - ja nie posiadam, w ogóle, a mam pai homo.

Pytałam lekarza czemu nie da mi heparyny czy acardu od owu, to mówił, że on bazuje na badaniach naukowych, szczególnie tych najnowszych i one dowodzą, że Heparyna czy Acard w takim przypadku zupełnie nic nie zmieniają. Chociaż on wie, że można różne rzeczy wyczytać na różnych forach 🙃 Choinka123, Mardotka lubią tę wiadomość
                                ⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026 Choinka123, Mardotka lubią tę wiadomość
                                ⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026

👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo

❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
 ⏳️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle
- 

A jak reszta wyników? Jeśli tylko to jest poniżej normy, to nie ma czym się martwić, bo badana jest tylko minimalna ilość plemników do morfologii, a poza tym mamy na forum mnóstwo ciąż z taką morfologią 😊Ola5555 wrote:Odebraliśmy właśnie wyniki nasienia męża, morfologia 0%.... nie ukrywam, że się załamałam. czy któremuś z waszych panów udało się poprawić równie beznadziejny wynik? czy któremuś z waszych panów udało się poprawić równie beznadziejny wynik? jutro idzie do androloga, ale forumowiczki to jednak skarbnica wiedzy, wiec tak podpytuje jutro idzie do androloga, ale forumowiczki to jednak skarbnica wiedzy, wiec tak podpytuje ⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026 ⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026

👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo

❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
 ⏳️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle
- 

jednen lekarz mnie zastrzelił na wizycie właśnie tą informacja że heparyna przez 9 miesięcy i acard (nie powiem jak wracałam do domu ryczałam jak bóbr ale sobie przetrwiłam i ok), a obecny powiedział dosłownie to samo co napisałaś i o tych forach też 🤣🤣🤣White1 wrote:Ciekawe jaka jest korelacja z hocysteiną, bo Treaclynat ja mam trochę niższy kwas foliowy (13) i B12 (434) a homocysteina wyszła mi ledwo ponad 6.

Pytałam lekarza czemu nie da mi heparyny czy acardu od owu, to mówił, że on bazuje na badaniach naukowych, szczególnie tych najnowszych i one dowodzą, że Heparyna czy Acard w takim przypadku zupełnie nic nie zmieniają. Chociaż on wie, że można różne rzeczy wyczytać na różnych forach 🙃30 & 34
 ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
 ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
 PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
 ▪️ Drożności -OK
 ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
 ▪️STYMULACJE
 12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
 ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
 ▪️09.25IUI
 ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
- 

Ola5555 wrote:Odebraliśmy właśnie wyniki nasienia męża, morfologia 0%.... nie ukrywam, że się załamałam. czy któremuś z waszych panów udało się poprawić równie beznadziejny wynik? czy któremuś z waszych panów udało się poprawić równie beznadziejny wynik? jutro idzie do androloga, ale forumowiczki to jednak skarbnica wiedzy, wiec tak podpytuje jutro idzie do androloga, ale forumowiczki to jednak skarbnica wiedzy, wiec tak podpytuje 
 Hah, u mnie to samo! Przejrzyj moje posty z ostatniego tygodnia. My dopiero wdrażamy zalecenia androloga. W USG jąder i moszny czysto. Nasz lekarz twierdzi że dużo zależy od labu i seminologa - wynik wynikowi nierówny. Jeden nigdy nie przesądza, czasem to kwestia jakiegoś przejściowego czynnika np. sauny czy infekcji. My mamy 100% patologii główek, co utrudnia, a czasem uniemożliwia fuzję plemnika z komórką jajową. Za to dobrze rokuje w in vitro i ta wiadomość nas podnosi na duchu, jakby nie udawało się poprawić jakości nasienia. Ale wielu parom się udawało . .

Potem poproszę Was o burzę mózgów odnośnie wyników hormonów u męża 💪 Ola5555 lubi tę wiadomość
                                31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺 Ola5555 lubi tę wiadomość
                                31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
 łagodne guzki tarczycy (aTPO, aTG, aTSHR ujemne; TSH 1,2)
 🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
 AMH - 3,14
 ferrytyna 33 (do poprawy)
 Wit. B12 - wysoka, kwas foliowy - 15
 💊 Pregna Start, melatonina 10 mg, omega 3, NAC
 💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm

👦 jelito drażliwe, SIBO - w trakcie leczenia
 zab. regulacji emocji, ADHD? - włączona wenlafaksyna
 🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne
 💊 FertilMan Plus, maca, omega 3, melatonina 10 mg

9 cs o pierwszego potomka

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
- 

White1 wrote:A jak reszta wyników? Jeśli tylko to jest poniżej normy, to nie ma czym się martwić, bo badana jest tylko minimalna ilość plemników do morfologii, a poza tym mamy na forum mnóstwo ciąż z taką morfologią 😊
 To najbardziej sie rzuca w oczy, ale plemników tez jest mało bo 5.9 mln/ml. Jest 53% nieruchomych, a te które maja ruch postępowy szybki i ruch postępowy wolny jest w sumie 25%. Jedyne co jest w normie to pH, upłynnienie, objętość, lepkość. Zastanawiam sie na ile to jest tryb zycia, bo mąż biega sporo, 6-7 razy w tygodniu, dość intensywnie i pocieszam sie ze moze to jest powodem  
- 

Morgo wrote:Hah, u mnie to samo! Przejrzyj moje posty z ostatniego tygodnia. My dopiero wdrażamy zalecenia androloga. W USG jąder i moszny czysto. Nasz lekarz twierdzi że dużo zależy od labu i seminologa - wynik wynikowi nierówny. Jeden nigdy nie przesądza, czasem to kwestia jakiegoś przejściowego czynnika np. sauny czy infekcji. My mamy 100% patologii główek, co utrudnia, a czasem uniemożliwia fuzję plemnika z komórką jajową. Za to dobrze rokuje w in vitro i ta wiadomość nas podnosi na duchu, jakby nie udawało się poprawić jakości nasienia. Ale wielu parom się udawało . .

Potem poproszę Was o burzę mózgów odnośnie wyników hormonów u męża 💪
 Właśnie u niego tez 100% główki. W zasadzie dopiero zaczynam risercz, bo nawet nie wiem jeszvze co to bedzie dla nas oznaczało  
- 

Androlog na pewno zleci badanie hormonów i USG jąder, a w zależności od wyników dobierze postępowanie. 🙂 U nas próba leczenia clostilbegytem, a jak to nie pomoże to ivf - 3 miesiące temu morfologia 0% i koncentracja 3,5mln/ml.Ola5555 wrote:To najbardziej sie rzuca w oczy, ale plemników tez jest mało bo 5.9 mln/ml. Jest 53% nieruchomych, a te które maja ruch postępowy szybki i ruch postępowy wolny jest w sumie 25%. Jedyne co jest w normie to pH, upłynnienie, objętość, lepkość. Zastanawiam sie na ile to jest tryb zycia, bo mąż biega sporo, 6-7 razy w tygodniu, dość intensywnie i pocieszam sie ze moze to jest powodem  Morgo, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
                                Starania od 2023r. Morgo, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
                                Starania od 2023r.
 03.24 💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
 ♂ Oligoteratozoospermia
- 

White1 wrote:Ciekawe jaka jest korelacja z hocysteiną, bo Treaclynat ja mam trochę niższy kwas foliowy (13) i B12 (434) a homocysteina wyszła mi ledwo ponad 6.

Pytałam lekarza czemu nie da mi heparyny czy acardu od owu, to mówił, że on bazuje na badaniach naukowych, szczególnie tych najnowszych i one dowodzą, że Heparyna czy Acard w takim przypadku zupełnie nic nie zmieniają. Chociaż on wie, że można różne rzeczy wyczytać na różnych forach 🙃
 Też mnie to zastanawia i też mi się właśnie wydawało, że moja homocysteina jest wysoka jak na poziomy witamin. Wydaje mi się, że może to być spowodowane lekkim obciążeniem wątroby, także będę wiedzieć niedługo czy hepaset pro te homocysteine zbije1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
 Starania od 04.2024

prolaktyna 19
 TSH 1,65✅
 Witamina b12- 512 pg/ml✅
 Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
 Glukoza 77✅
 Insulina 10,6 ⚠️
 Homa-ir 2,02⚠️
 Homocysteina 8,6 ⚠️
 Lipidogram ✅
 Próby wątrobowe ✅
 7dpo (grudzień):
 Estradiol 285 pg/ml⚠️
 Progesteron 16,50 ng/ml
 7dpo (sierpień)
 Estradiol 248 pg/ml
 Progesteron 12,40 ng/ml
 4 dc (styczeń)
 Estradiol 55
 AMH 3,080 ng/ml
 Drożność ✅
 PAI-1 homo, MTHFR homo

- 

aszin wrote:Androlog na pewno zleci badanie hormonów i USG jąder, a w zależności od wyników dobierze postępowanie. 🙂 U nas próba leczenia clostilbegytem, a jak to nie pomoże to ivf - 3 miesiące temu morfologia 0% i koncentracja 3,5mln/ml.
 Czyli leczenie clostilbegytem nic nie dało? Kurcze, jaki byłam w ogole pewna, ze z nim jest wszystko w porządku i wiecznie sie w sobie doszukiwałam  
- 

Dobra, mam chwilę. U mojego męża wyszedł obniżony testosteron całkowity - 2,78 (przy normie od 2.8, estradiol poniżej poziomu oznaczalności. FSH, LH ,PRL - norma. Czekamy jeszcze na wolny testosteron i SHBG. Wydaje mi się że te wyniki jakoś tłumaczą jego osłabione libido. Ma zalecony klomifen 3 x /tydz. Ale skąd to... po riserczu mi najbardziej pasuje hipogonadyzm funkcjonalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 16:27 31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
 łagodne guzki tarczycy (aTPO, aTG, aTSHR ujemne; TSH 1,2)
 🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
 AMH - 3,14
 ferrytyna 33 (do poprawy)
 Wit. B12 - wysoka, kwas foliowy - 15
 💊 Pregna Start, melatonina 10 mg, omega 3, NAC
 💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm

👦 jelito drażliwe, SIBO - w trakcie leczenia
 zab. regulacji emocji, ADHD? - włączona wenlafaksyna
 🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne
 💊 FertilMan Plus, maca, omega 3, melatonina 10 mg

9 cs o pierwszego potomka

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
- 

Podobno to że B9 i B12 krąży we krwi nie znaczy że ogranizm ją dobrze wykorzystuje i że trafia do komórek , może stąd ta rozbieżność 🤷🏻♀️White1 wrote:Ciekawe jaka jest korelacja z hocysteiną, bo Treaclynat ja mam trochę niższy kwas foliowy (13) i B12 (434) a homocysteina wyszła mi ledwo ponad 6.

Pytałam lekarza czemu nie da mi heparyny czy acardu od owu, to mówił, że on bazuje na badaniach naukowych, szczególnie tych najnowszych i one dowodzą, że Heparyna czy Acard w takim przypadku zupełnie nic nie zmieniają. Chociaż on wie, że można różne rzeczy wyczytać na różnych forach 🙃 Marzycielka94 lubi tę wiadomość
                                👩34 👨39 Marzycielka94 lubi tę wiadomość
                                👩34 👨39
 15cs o pierwszego maluszka
 Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
 TSH 1,2->3,2❗️
 AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
 Żelazo - 104
 Ferrytyna - 39
 D3 - 72
 B12 - 588
 Kwas foliowy - 17