Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
cysterka95 wrote:Claudii, Choinka - dzięki za odpowiedzi, daje mi to nadzieję i pozytywnego kopa przed wizytą 😄 może w końcu coś ruszy bo mam wrażenie że od pół roku stoimy w miejscu.
A co do czucia się jakby nie wiedział kim jestem - przerobiłam to już z 2 innych lekarzy, wiem o co chodzi 😅 też się nie dziwię przy tej ilości pacjentów, ale doceniam właśnie jak ktoś chociaż w kartę spojrzy przed, bo u niektórych bywało tak że trzeba było opowiadać wszystko od nowa 🥴
A kiedy masz wizytę? Daj koniecznie znać po ☺️ U nas pierwsza trwała 1h, współczuję ludziom w poczekalni xDK 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
nick nieaktualnyWitam mam na sprzedaż 2 opakowania Feroplex długi termin ważności. Cena do dogadania na pewno taniej niż w aptece. Proszę pisać na e-mail [email protected]
-
U niej robiłam w humanicus z lipiodolem 😊Agaa049 wrote:Kurcze ja też u niej byłam kilka razy, robiła mi histero właśnie. I ona skierowała mnie na immunologię. Zastanawiam się teraz gdzie zrobić drożność. Robiłaś w parens? Nie wiem czy też iść na monitoring do niej… potrzebuje monitoring pod leki immuno właśnie.
Miałam mieć w parensie, ale tam trzeba było mieć swój lipiodol 🤣Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Imazolka wrote:U niej robiłam w humanicus z lipiodolem 😊
Miałam mieć w parensie, ale tam trzeba było mieć swój lipiodol 🤣
Matko boska 😀 i jaki koszt w humanicus? I można starać się w tym samym cyklu?• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 05.2025 r. Cross match 52% APC diagnostyka. Zalecenia powtórzenia w Prokocimiu
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil -
Tak 😊Agaa049 wrote:Matko boska 😀 i jaki koszt w humanicus? I można starać się w tym samym cyklu?
Ja płaciłam 2900 chybaStarania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Claudii wrote:A kiedy masz wizytę? Daj koniecznie znać po ☺️ U nas pierwsza trwała 1h, współczuję ludziom w poczekalni xD
W przyszłym tygodniu w czwartek. Pewnie, dam znać 😊 haha ale to w sumie też chyba dobrze świadczy, nie pospieszał tylko zebrał potrzebne info 😅
Choinka123, Claudii lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia ✅
📅 Styczeń:
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA
▪️USG piersi -
Kirby,
Jak twoja druga beta?
Dziewczyny, dostałam w końcu wyniki badań rozszerzonych na trombofilie.
Wyszło mi, że mam mutacje mthfr homozygotyczne A1298C i pai-1 (homo, oba allele), reszta wykluczona.
Kwas foliowy mam pod kontrolą, ale pai-1 chyba sugeruje, że warto rozrzedzić krew w lutealnej prawda? Czy dziewczyny z tą mutacją chciałyby się podzielić informacjami jak z tym działali lekarze? Acard, aspiryna?i czy zwykły ginekolog sobie poradzi z tym? Badanie zleciła mi dietetyk
Myślicie czy acard 75 mogę włączyć już na własną rękę? Do lekarza w tym cyklu już nie zdążę, a to chyba bez recepty? W sumie jeszcze poczekam, co na to moja dietetyk, ale ginekolog na pewno dopiero w przyszłym cyklu.
Nie wiem czy się martwić, czy cieszyć, że coś wyszło 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 08:29
Morgo lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo
2.09 konsultacja u dietetyka
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Hej ja również z Rzeszowa:) ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie u dr. Pawła Szczerby. Mimo ze to dopiero 1 wizyta, to mogę polecić, bo ma plan działania i wszystko fajnie tłumaczyAgaa049 wrote:Cześć dziewczyny,
Tak już Was podczytuję chwile i fajna społeczność sie tutaj robi 😊 Życzę Wam wszystkim w niedługim czasie wyczekanych dwóch kresek
Chciałabym zapytać czy są tu może dziewczyny z Rzeszowa? Przyznam szczerze, ze szukam konkretnego lekarza ginekologa, bo mam wrażenie, że już każdy mnie olewa. Może podzielicie się informacją do kogo chodzicie
A moze tez ma ktos do polecenia lekarza z Krakowa, to podjadę
byle ktos sie chciał zainteresować tematem 
myslalam ze tylko mnie olewają lekarze, ale widze ze to popularne podejście:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 11:33
-
Ja mam MTHFR homo i PAI-1 homo. Widzę, że masz ładnie unormowane B12 i kwas foliowy, to super. Mi lekarz powiedział, że na taki zestaw może max zalecić acard od pozytywnego testu "na spokojną głowę". Z tego co przekopałam forum, to dają heparyny gdyby z PAI-1 homo występowały poronieniaTreaclynat wrote:Kirby,
Jak twoja druga beta?
Wyszło mi, że mam mutacje mthfr homozygotyczne A1298C i pai-1 (homo, oba allele), reszta wykluczona.
Kwas foliowy mam pod kontrolą, ale pai-1 chyba sugeruje, że warto rozrzedzić krew w lutealnej prawda? Czy dziewczyny z tą mutacją chciałyby się podzielić informacjami jak z tym działali lekarze? Acard, aspiryna?i czy zwykły ginekolog sobie poradzi z tym? Badanie zleciła mi dietetyk
Myślicie czy acard 75 mogę włączyć już na własną rękę? Do lekarza w tym cyklu już nie zdążę, a to chyba bez recepty? W sumie jeszcze poczekam, co na to moja dietetyk, ale ginekolog na pewno dopiero w przyszłym cyklu.
Nie wiem czy się martwić, czy cieszyć, że coś wyszło 🤣
Morgo, Treaclynat, Jupiter lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
⏳️ 29.11-28.12 antykoncepcja 💊
🗓 02.01.26 start stymulacji IVF 🫧 -
White1 wrote:Ja mam MTHFR homo i PAI-1 homo. Widzę, że masz ładnie unormowane B12 i kwas foliowy, to super. Mi lekarz powiedział, że na taki zestaw może max zalecić acard od pozytywnego testu "na spokojną głowę". Z tego co przekopałam forum, to dają heparyny gdyby z PAI-1 homo występowały poronienia
O czyli mamy to samo! Kurczę, ja przekopałam instagramowe posty lekarzy i forum i są strasznie skrajne opinie. Moja dietetyk uważa, że warto rozważyć acard od owulacji - ale oczywiście musi to zlecić dobry lekarz. Czytałam sporo informacji w necie i wiele danych mówi, że to może utrudniać już implantację - a ja przez 1,5 roku nie widziałam nawet 2 kresek, więc wydaje mi się, że byłby sens rozrzedzić krew w drugiej fazie cyklu. Na pewno zapytam w klinice na najbliżej wizycie, ale serio kminie czy nie wziąć na własną rękę aspiryny w małej dawce po owulacji.
Domyślam sie, że dużo lekarzy czeka na poronienie, żeby zacząć działać, ale no moja dietetyk też mówi, że to może (ale nie musi) utrudniać samo zagnieżdżenie.
Na pewno zjem dużo ananasa w tym miesiącu 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 11:33
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo
Ja z tym olewaniem przez lekarzy mam taki problem, że po pierwsze nie jestem za bardzo wygadana i nie umiem w dyskusje, a po drugie jedynym argumentem, że może warto rozważyć jakieś leczenie/badania/suplementy jest to, że wyczytałam to na forum.
A wiadomo jak lekarze reagują na samozwańczych medyków z internetu. Jednocześnie na własną rękę boję się kombinować cokolwiek i moje maksimum to nospa i suple 😆
Morgo lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 17 cs - 3x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅
🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją
📆 7.01 - kwalifikacja do ivf 🤩 -
Ola5555 wrote:Hej ja również z Rzeszowa:) ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie u dr. Pawła Szczerby. Mimo ze to dopiero 1 wizyta, to mogę polecić, bo ma plan działania i wszystko fajnie tłumaczy
myslalam ze tylko mnie olewają lekarze, ale widze ze to popularne podejście:D
Oo to super
poczytam o nim w takim razie. Dostałaś jakieś badania do wykonania? Czy już z jakimiś do niego przyszłaś?
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• 05.2025 r. Cross match 52% APC diagnostyka. Zalecenia powtórzenia w Prokocimiu
karczoch321 wrote:Ja z tym olewaniem przez lekarzy mam taki problem, że po pierwsze nie jestem za bardzo wygadana i nie umiem w dyskusje, a po drugie jedynym argumentem, że może warto rozważyć jakieś leczenie/badania/suplementy jest to, że wyczytałam to na forum.
A wiadomo jak lekarze reagują na samozwańczych medyków z internetu. Jednocześnie na własną rękę boję się kombinować cokolwiek i moje maksimum to nospa i suple 😆
Ale właśnie warto ich konfrontować z takimi wiadomościami z forum. Ja np. Też dużo pytam o różne rzeczy, ale czasami bardziej ufam forum niż lekarzowi… a tak nie powinno być. Ale jak niektórzy nawet nie chcieli zrobić wymazów przed histero to jednak mam powody by nie ufać.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Ogólnie to chyba zależy od lekarza (przunamniej u mnie ). miałam takie przypadki że o co sie nie spytałam to była kontra lekarza i wlasnie reakcja że wymyślam on widzi jedna ścieżkę koniec kropka, nie ma dyskusji. Teraz mam lekarza który wysłucha uargumnetuje sensownie dlaczego tak a nie inaczej mam wrażenie że na chwilę obecną wszystkie moje wątpliwości są rozwiane, a też nie należę do szczególnie rozgadanych osób na wizytach.karczoch321 wrote:Ja z tym olewaniem przez lekarzy mam taki problem, że po pierwsze nie jestem za bardzo wygadana i nie umiem w dyskusje, a po drugie jedynym argumentem, że może warto rozważyć jakieś leczenie/badania/suplementy jest to, że wyczytałam to na forum.
Powder, White1, Morgo lubią tę wiadomość
30 & 34
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️09.25IUI
▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Zgadzam się z tym, że dużo zależy od lekarza. Ja po lekarzu, który miał swój jedyny słuszny pomysł, trafiłam do takiego, któremu mogę zadać pytania i zawsze na nie odpowiada, rozwiewa moje wątpliwości, jak z czymś szalonym wyskoczę, to potrafi mnie sprowadzić na ziemię logicznie. Bardzo mi to pomaga w drodze do macierzyństwa, bo czuję że moja potrzeba kontroli i ciekawość są zaspokojone i czuję, że on wie co robi i nie robi tego na odwal się.Choinka123 wrote:Ogólnie to chyba zależy od lekarza (przunamniej u mnie ). miałam takie przypadki że o co sie nie spytałam to była kontra lekarza i wlasnie reakcja że wymyślam on widzi jedna ścieżkę koniec kropka, nie ma dyskusji. Teraz mam lekarza który wysłucha uargumnetuje sensownie dlaczego tak a nie inaczej mam wrażenie że na chwilę obecną wszystkie moje wątpliwości są rozwiane, a też nie należę do szczególnie rozgadanych osób na wizytach.
Trea, te badania na krzepliwość rozszerzone robiłaś tak po prostu, czy coś wyszło w podstawowych (Białko a, c, protrombina, v leiden)?
Choinka123, Morgo lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs -
Agaa049 wrote:Oo to super
poczytam o nim w takim razie. Dostałaś jakieś badania do wykonania? Czy już z jakimiś do niego przyszłaś?
Staram sie od pół roku I moim celem bylo znalezienie kogos kto nie powie "proszę starac sie dalej, za pol roku możemy cos zrobic", tak jak dwóch poprzednich. Zależy mi na czasie, a to, ze juz 6 cykl nie pykł, to chciałam cos zaczać diagnozowac. Sama mialam sporo badan to mu pokazalam, to pochylił sie nad nimi (serio, nie wszyscy to robia niestety xd), Zapisał mnie na monitoring. Jeśli u partnera wyjdą dobrze wyniki (dzis tez akurat był na badaniu) i u mnie monitoring potwierdzi owulacje, to mowil ze będziemy myśleć o drożności. Niby nic takiego, ale dwóch poprzednich totalnie mnie zlało.
Morgo lubi tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Ja z tym olewaniem przez lekarzy mam taki problem, że po pierwsze nie jestem za bardzo wygadana i nie umiem w dyskusje, a po drugie jedynym argumentem, że może warto rozważyć jakieś leczenie/badania/suplementy jest to, że wyczytałam to na forum.
A to ja tez nie jestem wygadana. Najgorzej isc na 1 wizytę do jakiegoś lekarza, bo trzeba dużo gadać 🤣 ale tez dobrze jakby lekarz zadawał pytania, chociaż udawal zaangażowanego, a to tez czasem ciezko -
Powder wrote:Zgadzam się z tym, że dużo zależy od lekarza. Ja po lekarzu, który miał swój jedyny słuszny pomysł, trafiłam do takiego, któremu mogę zadać pytania i zawsze na nie odpowiada, rozwiewa moje wątpliwości, jak z czymś szalonym wyskoczę, to potrafi mnie sprowadzić na ziemię logicznie. Bardzo mi to pomaga w drodze do macierzyństwa, bo czuję że moja potrzeba kontroli i ciekawość są zaspokojone i czuję, że on wie co robi i nie robi tego na odwal się.
Trea, te badania na krzepliwość rozszerzone robiłaś tak po prostu, czy coś wyszło w podstawowych (Białko a, c, protrombina, v leiden)?
Mi dietetyczka od razu zleciła żeby robić rozszerzone - robiłam te: https://diag.pl/sklep/badania/nadkrzepliwosc-panel-rozszerzony-fvl-g1691ar506q-fv-h1299r-fii-g20210a-mthfr-c677t-mthfr-a1298c-pai-1-4g5g/
Także z tego co tu jest, wyszły mi tylko te dwie mutacje, o których pisałam wyżej. No a wysłała mnie na te badanie, ze względu na czas starań + dość wysokie płytki krwi (górna norma). Według dietetyka mamy trop, bo uważa, że to może wpływać na implantację, ale poleciła konsultacje właśnie u lekarza, który zajmuje się długimi staraniami i nie machnie ręką. Trochę poczytałam i narazie postanowiłam, że na własną rękę wezmę sobie acard 75 - jest bez recepty, nie zaszkodzi, a może pomoże.
Oczywiście w klinice temat przegadam, ale to w kolejnym cyklu, a jak już wiem, że mam tę mutację, to chcę podziałać już po tej owulacji, którą mam prawdodpobnie jutro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 14:15
Powder lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo
Zaczynam żałować że nie zrobiłam pełnego badania na trombofilie , endokrynolog zleciła mi badanie MTHfr ze względu na dużą objętość czerwonej krwinki ale o reszcie nic nie wspomniała , masz może problem ze skrzepami podczas miesiączki ? Też od ponad roku nie widziałam 2 kresek mimo że owulacje są i to dobrej jakości.. co raz częściej myślę że jest jakiś problem z implantacją , widzę że też masz wysoką homocysteine podobno to też może utrudniać implantację. Masz jakieś zalecenia co do jej obniżenia ?Treaclynat wrote:Kirby,
Jak twoja druga beta?
Nie wiem czy się martwić, czy cieszyć, że coś wyszło 🤣👩34 👨40
17 cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2->3,2❗️
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 104
Ferrytyna - 39
D3 - 72
B12 - 588
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 10,3❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Mardotka wrote:Zaczynam żałować że nie zrobiłam pełnego badania na trombofilie , endokrynolog zleciła mi badanie MTHfr ze względu na dużą objętość czerwonej krwinki ale o reszcie nic nie wspomniała , masz może problem ze skrzepami podczas miesiączki ? Też od ponad roku nie widziałam 2 kresek mimo że owulacje są i to dobrej jakości.. co raz częściej myślę że jest jakiś problem z implantacją , widzę że też masz wysoką homocysteine podobno to też może utrudniać implantację. Masz jakieś zalecenia co do jej obniżenia ?
Tak, miewałam też skrzepy podczas miesiączki, ale mam wrażenie, że trochę się to unormowało.
Co do homocysteiny - dostałam zalecenie hepaset pro + b complex i pod koniec listopada będę robić kontrolne badanie. Do tego ogólnie mam suplementację celowaną pod wyniki + dieta z uwzględnieniem lekkiej IO
Edit: dodam, że hepaset pro oprócz metylacji homocysteiny ma też za zadanie wesprzeć moją wątrobę (mam lekko podwyższony jeden parametr + dominację estrogenową)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 14:28
Mardotka lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml