SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 27 października, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Claudii, Choinka - dzięki za odpowiedzi, daje mi to nadzieję i pozytywnego kopa przed wizytą 😄 może w końcu coś ruszy bo mam wrażenie że od pół roku stoimy w miejscu.

A co do czucia się jakby nie wiedział kim jestem - przerobiłam to już z 2 innych lekarzy, wiem o co chodzi 😅 też się nie dziwię przy tej ilości pacjentów, ale doceniam właśnie jak ktoś chociaż w kartę spojrzy przed, bo u niektórych bywało tak że trzeba było opowiadać wszystko od nowa 🥴

A kiedy masz wizytę? Daj koniecznie znać po ☺️ U nas pierwsza trwała 1h, współczuję ludziom w poczekalni xD

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
    11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
    12 cykl kontrolna biopsja endometrium

29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam na sprzedaż 2 opakowania Feroplex długi termin ważności. Cena do dogadania na pewno taniej niż w aptece. Proszę pisać na e-mail [email protected]

• Imazolka Autorytet

Wysłany: 27 października, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Kurcze ja też u niej byłam kilka razy, robiła mi histero właśnie. I ona skierowała mnie na immunologię. Zastanawiam się teraz gdzie zrobić drożność. Robiłaś w parens? Nie wiem czy też iść na monitoring do niej… potrzebuje monitoring pod leki immuno właśnie.
    U niej robiłam w humanicus z lipiodolem 😊
    Miałam mieć w parensie, ale tam trzeba było mieć swój lipiodol 🤣

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 27 października, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    U niej robiłam w humanicus z lipiodolem 😊
    Miałam mieć w parensie, ale tam trzeba było mieć swój lipiodol 🤣

Matko boska 😀 i jaki koszt w humanicus? I można starać się w tym samym cyklu?

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 05.2025 r. Cross match 52% APC diagnostyka. Zalecenia powtórzenia w Prokocimiu
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 27 października, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Matko boska 😀 i jaki koszt w humanicus? I można starać się w tym samym cyklu?
    Tak 😊
    Ja płaciłam 2900 chyba

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 27 października, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    A kiedy masz wizytę? Daj koniecznie znać po ☺️ U nas pierwsza trwała 1h, współczuję ludziom w poczekalni xD

W przyszłym tygodniu w czwartek. Pewnie, dam znać 😊 haha ale to w sumie też chyba dobrze świadczy, nie pospieszał tylko zebrał potrzebne info 😅

Choinka123, Claudii lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
    ➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne (+progesteron besins)

📅 Grudzień:
    ▪️wyniki kariotypów ⏳
    ▪️histeroskopia ✅
    📅 Styczeń:
    ▪️kolejny seminogram
    ▪️kontrola TSH, witamin
    ▪️ANA
    ▪️USG piersi
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 28 października, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby,
    Jak twoja druga beta?

Dziewczyny, dostałam w końcu wyniki badań rozszerzonych na trombofilie.
    Wyszło mi, że mam mutacje mthfr homozygotyczne A1298C i pai-1 (homo, oba allele), reszta wykluczona.
    Kwas foliowy mam pod kontrolą, ale pai-1 chyba sugeruje, że warto rozrzedzić krew w lutealnej prawda? Czy dziewczyny z tą mutacją chciałyby się podzielić informacjami jak z tym działali lekarze? Acard, aspiryna?i czy zwykły ginekolog sobie poradzi z tym? Badanie zleciła mi dietetyk
    Myślicie czy acard 75 mogę włączyć już na własną rękę? Do lekarza w tym cyklu już nie zdążę, a to chyba bez recepty? W sumie jeszcze poczekam, co na to moja dietetyk, ale ginekolog na pewno dopiero w przyszłym cyklu.
    Nie wiem czy się martwić, czy cieszyć, że coś wyszło 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 08:29

Morgo lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo
    2.09 konsultacja u dietetyka

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Ola5555 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Tak już Was podczytuję chwile i fajna społeczność sie tutaj robi 😊 Życzę Wam wszystkim w niedługim czasie wyczekanych dwóch kresek ;)
    Chciałabym zapytać czy są tu może dziewczyny z Rzeszowa? Przyznam szczerze, ze szukam konkretnego lekarza ginekologa, bo mam wrażenie, że już każdy mnie olewa. Może podzielicie się informacją do kogo chodzicie :)
    A moze tez ma ktos do polecenia lekarza z Krakowa, to podjadę :) byle ktos sie chciał zainteresować tematem ;)
    Hej ja również z Rzeszowa:) ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie u dr. Pawła Szczerby. Mimo ze to dopiero 1 wizyta, to mogę polecić, bo ma plan działania i wszystko fajnie tłumaczy :) myslalam ze tylko mnie olewają lekarze, ale widze ze to popularne podejście:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 11:33

• White1 Autorytet

Wysłany: 28 października, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Kirby,
    Jak twoja druga beta?

Wyszło mi, że mam mutacje mthfr homozygotyczne A1298C i pai-1 (homo, oba allele), reszta wykluczona.
    Kwas foliowy mam pod kontrolą, ale pai-1 chyba sugeruje, że warto rozrzedzić krew w lutealnej prawda? Czy dziewczyny z tą mutacją chciałyby się podzielić informacjami jak z tym działali lekarze? Acard, aspiryna?i czy zwykły ginekolog sobie poradzi z tym? Badanie zleciła mi dietetyk
    Myślicie czy acard 75 mogę włączyć już na własną rękę? Do lekarza w tym cyklu już nie zdążę, a to chyba bez recepty? W sumie jeszcze poczekam, co na to moja dietetyk, ale ginekolog na pewno dopiero w przyszłym cyklu.
    Ja mam MTHFR homo i PAI-1 homo. Widzę, że masz ładnie unormowane B12 i kwas foliowy, to super. Mi lekarz powiedział, że na taki zestaw może max zalecić acard od pozytywnego testu "na spokojną głowę". Z tego co przekopałam forum, to dają heparyny gdyby z PAI-1 homo występowały poronienia

Morgo, Treaclynat, Jupiter lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina

❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

⏳️ 29.11-28.12 antykoncepcja 💊
    🗓 02.01.26 start stymulacji IVF 🫧
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 28 października, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Ja mam MTHFR homo i PAI-1 homo. Widzę, że masz ładnie unormowane B12 i kwas foliowy, to super. Mi lekarz powiedział, że na taki zestaw może max zalecić acard od pozytywnego testu "na spokojną głowę". Z tego co przekopałam forum, to dają heparyny gdyby z PAI-1 homo występowały poronienia

O czyli mamy to samo! Kurczę, ja przekopałam instagramowe posty lekarzy i forum i są strasznie skrajne opinie. Moja dietetyk uważa, że warto rozważyć acard od owulacji - ale oczywiście musi to zlecić dobry lekarz. Czytałam sporo informacji w necie i wiele danych mówi, że to może utrudniać już implantację - a ja przez 1,5 roku nie widziałam nawet 2 kresek, więc wydaje mi się, że byłby sens rozrzedzić krew w drugiej fazie cyklu. Na pewno zapytam w klinice na najbliżej wizycie, ale serio kminie czy nie wziąć na własną rękę aspiryny w małej dawce po owulacji.
    Domyślam sie, że dużo lekarzy czeka na poronienie, żeby zacząć działać, ale no moja dietetyk też mówi, że to może (ale nie musi) utrudniać samo zagnieżdżenie.
    Na pewno zjem dużo ananasa w tym miesiącu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 11:33

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 28 października, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym olewaniem przez lekarzy mam taki problem, że po pierwsze nie jestem za bardzo wygadana i nie umiem w dyskusje, a po drugie jedynym argumentem, że może warto rozważyć jakieś leczenie/badania/suplementy jest to, że wyczytałam to na forum.
    A wiadomo jak lekarze reagują na samozwańczych medyków z internetu. Jednocześnie na własną rękę boję się kombinować cokolwiek i moje maksimum to nospa i suple 😆

Morgo lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 17 cs - 3x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą

💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
    AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
    ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅

🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją

📆 7.01 - kwalifikacja do ivf 🤩
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 28 października, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:
    Hej ja również z Rzeszowa:) ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie u dr. Pawła Szczerby. Mimo ze to dopiero 1 wizyta, to mogę polecić, bo ma plan działania i wszystko fajnie tłumaczy :) myslalam ze tylko mnie olewają lekarze, ale widze ze to popularne podejście:D

Oo to super :) poczytam o nim w takim razie. Dostałaś jakieś badania do wykonania? Czy już z jakimiś do niego przyszłaś?

• 05.2025 r. Cross match 52% APC diagnostyka. Zalecenia powtórzenia w Prokocimiu
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 28 października, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ja z tym olewaniem przez lekarzy mam taki problem, że po pierwsze nie jestem za bardzo wygadana i nie umiem w dyskusje, a po drugie jedynym argumentem, że może warto rozważyć jakieś leczenie/badania/suplementy jest to, że wyczytałam to na forum.
    A wiadomo jak lekarze reagują na samozwańczych medyków z internetu. Jednocześnie na własną rękę boję się kombinować cokolwiek i moje maksimum to nospa i suple 😆

Ale właśnie warto ich konfrontować z takimi wiadomościami z forum. Ja np. Też dużo pytam o różne rzeczy, ale czasami bardziej ufam forum niż lekarzowi… a tak nie powinno być. Ale jak niektórzy nawet nie chcieli zrobić wymazów przed histero to jednak mam powody by nie ufać.

• Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 28 października, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ogólnie to chyba zależy od lekarza (przunamniej u mnie ). miałam takie przypadki że o co sie nie spytałam to była kontra lekarza i wlasnie reakcja że wymyślam on widzi jedna ścieżkę koniec kropka, nie ma dyskusji. Teraz mam lekarza który wysłucha uargumnetuje sensownie dlaczego tak a nie inaczej mam wrażenie że na chwilę obecną wszystkie moje wątpliwości są rozwiane, a też nie należę do szczególnie rozgadanych osób na wizytach.

Powder, White1, Morgo lubią tę wiadomość

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Powder Autorytet

Wysłany: 28 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Ogólnie to chyba zależy od lekarza (przunamniej u mnie ). miałam takie przypadki że o co sie nie spytałam to była kontra lekarza i wlasnie reakcja że wymyślam on widzi jedna ścieżkę koniec kropka, nie ma dyskusji. Teraz mam lekarza który wysłucha uargumnetuje sensownie dlaczego tak a nie inaczej mam wrażenie że na chwilę obecną wszystkie moje wątpliwości są rozwiane, a też nie należę do szczególnie rozgadanych osób na wizytach.
    Zgadzam się z tym, że dużo zależy od lekarza. Ja po lekarzu, który miał swój jedyny słuszny pomysł, trafiłam do takiego, któremu mogę zadać pytania i zawsze na nie odpowiada, rozwiewa moje wątpliwości, jak z czymś szalonym wyskoczę, to potrafi mnie sprowadzić na ziemię logicznie. Bardzo mi to pomaga w drodze do macierzyństwa, bo czuję że moja potrzeba kontroli i ciekawość są zaspokojone i czuję, że on wie co robi i nie robi tego na odwal się.

Trea, te badania na krzepliwość rozszerzone robiłaś tak po prostu, czy coś wyszło w podstawowych (Białko a, c, protrombina, v leiden)?

Choinka123, Morgo lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    🔍monitorowane: 10cs
  • Ola5555 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Oo to super :) poczytam o nim w takim razie. Dostałaś jakieś badania do wykonania? Czy już z jakimiś do niego przyszłaś?

Staram sie od pół roku I moim celem bylo znalezienie kogos kto nie powie "proszę starac sie dalej, za pol roku możemy cos zrobic", tak jak dwóch poprzednich. Zależy mi na czasie, a to, ze juz 6 cykl nie pykł, to chciałam cos zaczać diagnozowac. Sama mialam sporo badan to mu pokazalam, to pochylił sie nad nimi (serio, nie wszyscy to robia niestety xd), Zapisał mnie na monitoring. Jeśli u partnera wyjdą dobrze wyniki (dzis tez akurat był na badaniu) i u mnie monitoring potwierdzi owulacje, to mowil ze będziemy myśleć o drożności. Niby nic takiego, ale dwóch poprzednich totalnie mnie zlało. :)

Morgo lubi tę wiadomość

• Ola5555 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

A to ja tez nie jestem wygadana. Najgorzej isc na 1 wizytę do jakiegoś lekarza, bo trzeba dużo gadać 🤣 ale tez dobrze jakby lekarz zadawał pytania, chociaż udawal zaangażowanego, a to tez czasem ciezko

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Zgadzam się z tym, że dużo zależy od lekarza. Ja po lekarzu, który miał swój jedyny słuszny pomysł, trafiłam do takiego, któremu mogę zadać pytania i zawsze na nie odpowiada, rozwiewa moje wątpliwości, jak z czymś szalonym wyskoczę, to potrafi mnie sprowadzić na ziemię logicznie. Bardzo mi to pomaga w drodze do macierzyństwa, bo czuję że moja potrzeba kontroli i ciekawość są zaspokojone i czuję, że on wie co robi i nie robi tego na odwal się.

Trea, te badania na krzepliwość rozszerzone robiłaś tak po prostu, czy coś wyszło w podstawowych (Białko a, c, protrombina, v leiden)?

Mi dietetyczka od razu zleciła żeby robić rozszerzone - robiłam te: https://diag.pl/sklep/badania/nadkrzepliwosc-panel-rozszerzony-fvl-g1691ar506q-fv-h1299r-fii-g20210a-mthfr-c677t-mthfr-a1298c-pai-1-4g5g/
    Także z tego co tu jest, wyszły mi tylko te dwie mutacje, o których pisałam wyżej. No a wysłała mnie na te badanie, ze względu na czas starań + dość wysokie płytki krwi (górna norma). Według dietetyka mamy trop, bo uważa, że to może wpływać na implantację, ale poleciła konsultacje właśnie u lekarza, który zajmuje się długimi staraniami i nie machnie ręką. Trochę poczytałam i narazie postanowiłam, że na własną rękę wezmę sobie acard 75 - jest bez recepty, nie zaszkodzi, a może pomoże.
    Oczywiście w klinice temat przegadam, ale to w kolejnym cyklu, a jak już wiem, że mam tę mutację, to chcę podziałać już po tej owulacji, którą mam prawdodpobnie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 14:15

Powder lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo

• Mardotka Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Kirby,
    Jak twoja druga beta?

Zaczynam żałować że nie zrobiłam pełnego badania na trombofilie , endokrynolog zleciła mi badanie MTHfr ze względu na dużą objętość czerwonej krwinki ale o reszcie nic nie wspomniała , masz może problem ze skrzepami podczas miesiączki ? Też od ponad roku nie widziałam 2 kresek mimo że owulacje są i to dobrej jakości.. co raz częściej myślę że jest jakiś problem z implantacją , widzę że też masz wysoką homocysteine podobno to też może utrudniać implantację. Masz jakieś zalecenia co do jej obniżenia ?

👩34 👨40
    17 cs o pierwszego maluszka
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2->3,2❗️
    AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
    Żelazo - 104
    Ferrytyna - 39
    D3 - 72
    B12 - 588
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,3❗️
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Zaczynam żałować że nie zrobiłam pełnego badania na trombofilie , endokrynolog zleciła mi badanie MTHfr ze względu na dużą objętość czerwonej krwinki ale o reszcie nic nie wspomniała , masz może problem ze skrzepami podczas miesiączki ? Też od ponad roku nie widziałam 2 kresek mimo że owulacje są i to dobrej jakości.. co raz częściej myślę że jest jakiś problem z implantacją , widzę że też masz wysoką homocysteine podobno to też może utrudniać implantację. Masz jakieś zalecenia co do jej obniżenia ?

Tak, miewałam też skrzepy podczas miesiączki, ale mam wrażenie, że trochę się to unormowało.
    Co do homocysteiny - dostałam zalecenie hepaset pro + b complex i pod koniec listopada będę robić kontrolne badanie. Do tego ogólnie mam suplementację celowaną pod wyniki + dieta z uwzględnieniem lekkiej IO

Edit: dodam, że hepaset pro oprócz metylacji homocysteiny ma też za zadanie wesprzeć moją wątrobę (mam lekko podwyższony jeden parametr + dominację estrogenową)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 14:28

Mardotka lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ