Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga_92 wrote:Ja tez mam keratynowa to wyglada super i wcale nie widac ze ma sie doczepy:) z poczatku mozesz troche czuc ale pozniej po kilku dniach sie przyzwyczaisz. W dotyku te moje doczepy to byly lepsze niz moje naturalne sa 😁
Dziewczyny to prawda jak sie w 100% poswieca tym staraniom a nie wychodzi to pozniej wszystko sie sypie😭 ja juz tez pomalu mowie dosc..
No my się skupiamy na staraniach, ale bez przesady. Mamy wiele wspólnych zainteresowań i marzeń. Jednym z nich jest dziecko, ale nie potrafiłabym żyć tylko wkoło tego tematu. Co jeżeli okaże się to niemożliwe? Za 10 lat obudzimy się bez pieniędzy, bez spełnionych jakichkolwiek marzeń, bez życia po skupianiu się na walce.. Momenty gdy dowiadywaliśmy się o kolejnych czynnikach robiących nam pod górkę pokazują jak bardzo potrafimy się wspierać, ale no też chcemy mieć coś od życia. A nie oszukujmy się bo każdy kolejny negatywny test czy kolejna kłoda rzucona pod nogi po odebraniu wyników potrafi dobić człowieka.
ferrytynka25 lubi tę wiadomość
-
Aga_92 wrote:Z kasa u nas jest tak samo.. rok temu rezygnowalismy ze wszystkiego bo tyle bylo badan na start
teraz udalo nam sie w listopadzie pojechac na wakacje - bylo to bardzo potrzebne. Co do zwiazku to u nas roznie bywa, mielismy chwile kryzysu i zwatpienia, po prawie 3 latach staran wydaje mi sie ze przyszedl jakis kryzys ;(
W każdym związku są kryzysy. Pytanie jak do tego podchodzicie i jak je rozwiązujecie. To już sprawa indywidualna bo każda osoba ma inne potrzeby i każdy związek inaczej je wypracowuje. U nas to jest 100% rozmowa i mówienie sobie w twarz tego co czujemy, oczekujemy, czego nam brakuje lub czego jest za dużo. Za nami dopiero 5 lat co prawda, ale wydaje mi się, że u nas się to już wyklarowało. Poza tym kłótnie też potrafią oczyścić atmosferę i dać ujście emocją. Nie każdy się tak uzewnętrznia i ma taką potrzebę. U niektórych się to kumuluje i cyklicznie może dochodzić do takich kryzysów. Takie moje zdanie.
snieżka, Aga_92 lubią tę wiadomość
-
Aga_92 wrote:Ja tez mam keratynowa to wyglada super i wcale nie widac ze ma sie doczepy:) z poczatku mozesz troche czuc ale pozniej po kilku dniach sie przyzwyczaisz. W dotyku te moje doczepy to byly lepsze niz moje naturalne sa 😁
Dziewczyny to prawda jak sie w 100% poswieca tym staraniom a nie wychodzi to pozniej wszystko sie sypie😭 ja juz tez pomalu mowie dosc..
Ja się nie mogę doczekać
Własnie czytałam, że można czuć je na początku, ale mam nadzieję, że je zaakceptuje. haha
Muszę jeszcze przed wizytą wyposażyć się w kosmetyki do włosów przedłużanych i specjalną szczotkę bo taką co ja mam to podobno nie mogę
Ja potrzebowałam ''lepa w twarz'' poprzez oglądanie wywiadów z osobami których walka się nie powiodła. Jakby jak odstawiłam antykoncepcje to nie sądziłam, że minie tyle czasu, tyle badań i nadal nie będzie ciąży. Po drodze operacja, wykrycie przewlekłej choroby i inne. A to moje największe marzenie.
Mam ogromne nadzieje, mam zamiar się badać, ale też żyć tu i teraz.
Aga_92 lubi tę wiadomość
-
Pai homo powinno działać w drugą stronę - raczej gęstsza krew, zakrzepy. Przeciwieństwo krwotoków 😅snieżka wrote:U mnie zazwyczaj pierwszy dzień miesiączki jest dosyć bolesny i jest też strasznie obfity. Co chwilę muszę zmieniać podpaskę, bo robi się powódź 😳
Zastanawiam się teraz jak już wiem, że mam mutacje PAI-1 homo, to czy to może być jakoś powiązane.. Dodatkowo od zawsze mam tak, że jak się skalecze albo jak idę na pobranie krwi, to bardzo dużo leci mi krwi i trwa to długo.
Nie mam pojęcia czy to może mieć coś wspólnego, w ogóle nie ogarniam tych zaburzeń krzepnięcia.
Wiem tylko, że przez zator w płucach moja mama w ostatniej chwili trafiła do szpitala..
snieżka lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
White1 wrote:Pai homo powinno działać w drugą stronę - raczej gęstsza krew, zakrzepy. Przeciwieństwo krwotoków 😅
To już nie wiem o co ze mną chodzi xd👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Aniluap_b wrote:Ja jak kojarzę problem z mocnym krwawieniem po skaleczeniu to mam w głowie cukrzyce.
Cukrzycy nie mam, cukier zawsze mam w dolnej granicy normy👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Jestem po wizycie u ginekologa. Macica już mi się ładnie oczyściła. Dostałam skierowanie na histeroskopie diagnostyczną z oznaczeniem CD138 na NFZ. Bardzo się z tego cieszę, bo większość badań robiłam prywatnie

Myślicie dziewczyny, że można kontynuować starania po poronieniu przed 1 miesiączką? Androlog (który jest też ginekologiem) powiedział ostatnio jak byliśy u niego z narzeczonym, że można od razu, że tak nam zaleca, jeśli macica będzie dobrze oczyszczona, bo trzeba wykorzystać moment, kiedy mamy sporą poprawę nasienia i też daliśmy sobie czas na 2 cykle naturalnych starań i jak się nie uda, to w lutym przystępujemy do inseminacji.
Nie chcę czekać, szkoda mi czasu, ale ginekolog dzisiaj mi powiedziała, że ogólnie zaleca się poczekać 2 cykle i dopiero po 2 miesiącze się starać. Ale chyba posłucham androloga jednak
Morgo, Jupiter, Marzycielka94, cysterka95, Pacynka, Gnom, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
snieżka wrote:Jestem po wizycie u ginekologa. Macica już mi się ładnie oczyściła. Dostałam skierowanie na histeroskopie diagnostyczną z oznaczeniem CD138 na NFZ. Bardzo się z tego cieszę, bo większość badań robiłam prywatnie

Myślicie dziewczyny, że można kontynuować starania po poronieniu przed 1 miesiączką? Androlog (który jest też ginekologiem) powiedział ostatnio jak byliśy u niego z narzeczonym, że można od razu, że tak nam zaleca, jeśli macica będzie dobrze oczyszczona, bo trzeba wykorzystać moment, kiedy mamy sporą poprawę nasienia i też daliśmy sobie czas na 2 cykle naturalnych starań i jak się nie uda, to w lutym przystępujemy do inseminacji.
Nie chcę czekać, szkoda mi czasu, ale ginekolog dzisiaj mi powiedziała, że ogólnie zaleca się poczekać 2 cykle i dopiero po 2 miesiącze się starać. Ale chyba posłucham androloga jednak
Mi ginekolog po pierwszej stracie powiedział, że warto poczekać chociaż cykl - ale tylko dla głowy, żeby odetchnęła. Jeśli jednak czujemy się na siłach to nie ma przeciwskazan. Jesli w środku ładnie się oczyściłaś , wszystko jest w porządku i czujecie się psychicznie na siłach to ja bym się starała 🍀
snieżka, Morgo, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 17 cs
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie ➖
AT III (antytrombina) - podwyższone ➖
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅ -
Co do bolesnych okresów to mnie boli tak co drugi okres od rana max do południa. Zazwyczaj leki nie pomagają więc nie zażywam, bo wiem, że i tak nic z tego xd
Moja koleżanka miała przedłużane włosy keratynowo i super wyglądały, w sumie miała bardziej zagęszczane. Rewelka. Ja akurat swoje mam dosyc długie i gęste więc nie muszę. Za to co miesiąc chodzę na rzęsy, a paznokcie robię sobie sama. Mam też kurs z laminowania brwi i kiedyś to robiłam ale już mi się nie chce 🤪
Aga_92 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Ja jestem team paznokcie hybrydowe (wiem że niezdrowe ale to mój bunt wobec idealnego życia 😉) - będę robić niedługo 3x pod rząd, na poprawę humoru. Czuje się z nimi lepiej, zwłaszcza w pracy z ludźmi. I jestem też team mały wyjazd dla siebie - my niedługo lecimy na 3 dni w góry (w tym 2 na dojazd xd). Tylko na tyle damy radę z różnych względów, ale i tak się cieszę na ten wypad.
Claudii, snieżka, White1, Aga_92, cysterka95 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Mi przyszły wyniki. ASA ujemne. Kir bx i tylko jeden implantacyjny 2DS4. Pacynka pisałaś, że ten się nie liczy? Nie znalazłam żadnych informacji na ten temat
Karczoch, a miałaś diagnostykę endometriozy? Pytam tak apropo tak bolesnych okresówWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 20:46
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
U nas tak samo tylko i wylacznie rozmowa. Powiedzenie sobie co boli, czego komu brakuje, co by mozna zrobic zeby to poprawic. Troche sie w tych staraniach zatracilismy:( ale koniec z tym... staram sie zajac czyms innym i wrocic do jakis dawnych rzeczy ktore porzucilam. Daj znac jak zrobisz wlosy czy jestes zadowolonaAniluap_b wrote:W każdym związku są kryzysy. Pytanie jak do tego podchodzicie i jak je rozwiązujecie. To już sprawa indywidualna bo każda osoba ma inne potrzeby i każdy związek inaczej je wypracowuje. U nas to jest 100% rozmowa i mówienie sobie w twarz tego co czujemy, oczekujemy, czego nam brakuje lub czego jest za dużo. Za nami dopiero 5 lat co prawda, ale wydaje mi się, że u nas się to już wyklarowało. Poza tym kłótnie też potrafią oczyścić atmosferę i dać ujście emocją. Nie każdy się tak uzewnętrznia i ma taką potrzebę. U niektórych się to kumuluje i cyklicznie może dochodzić do takich kryzysów. Takie moje zdanie.
mam nadzieje ze nie bedziesz czula duzego dyskomfortu z poczatku i sie szybko przyzwyczaisz. U mnie byl poprostu efekt wow, wymarzony 😁
Morgo ja tak samo hybrydy. Nawet kiedys kilka kursow zrobilam ale obecnie robie tylko sobie, kiedys robilam znajomym czy po rodzinie.Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,panel urogenitalny , bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 10x ❌️
Letrozole Bluefish 4x ❌️ -
Imazolka wrote:Mi przyszły wyniki. ASA ujemne. Kir bx i tylko jeden implantacyjny 2DS4. Pacynka pisałaś, że ten się nie liczy? Nie znalazłam żadnych informacji na ten temat
Karczoch, a miałaś diagnostykę endometriozy? Pytam tak apropo tak bolesnych okresów
A to chyba nie do mnie
moje okresy na szczęście są raczej z tych łagodnych. Zazwyczaj boli mnie brzuch i plecy przez kilka pierwszych godzin, a potem już jest ok 👍
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 17 cs
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie ➖
AT III (antytrombina) - podwyższone ➖
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅ -
Jejku!!! Przepraszam 🤣
Chodziło mi o Gnoma, bo pisała, że pomagają tylko tabletki na receptę.
Ale widzisz, jakoś myślę o Tobie 🤣Starania od 09/23
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Imazolka wrote:Mi przyszły wyniki. ASA ujemne. Kir bx i tylko jeden implantacyjny 2DS4. Pacynka pisałaś, że ten się nie liczy? Nie znalazłam żadnych informacji na ten temat
Ja też nie znalazłam za wiele na ten temat niestety, ale mój lekarz w ogóle na niego nie zwracał uwagi i nie zaliczał go do tych 4 ważnych. Planujesz to z kimś skonsultować?
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
17 cs starań o pierwsze 👶🏻
3 cykle stymulacji za nami
cd138, cd56, cd16⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅ -
Zobaczę co moja gin na to powie, chociaż ona nie jest immunologiem. Będę musiała szukać kogoś.Pacynka wrote:Ja też nie znalazłam za wiele na ten temat niestety, ale mój lekarz w ogóle na niego nie zwracał uwagi i nie zaliczał go do tych 4 ważnych. Planujesz to z kimś skonsultować?
Czyli się okazuje, że ja nie mam żadnego implantacyjnego? 😅Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Dziewczyny daję znać że jestem po pierwszej wizycie, dzisiaj 6+3 i wszystko jest dobrze, bije serduszko 😭❤️
Nigdy nie dotarłam do tego etapu… Nie poddawajcie się, walczcie ❤️
White1, Morgo, karczoch321, PA, Jupiter, snieżka, kindzaaaa, KAaareii, Powder, cysterka95, Ssilvia, Gnom, ferrytynka25, Malineczka, Pacynka, Aga_92, kropka_aga, Olalexa, Kirby, Claudii, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje, to musiał być cudowny widok i duży kamień z sercakikix0o wrote:Dziewczyny daję znać że jestem po pierwszej wizycie, dzisiaj 6+3 i wszystko jest dobrze, bije serduszko 😭❤️
Nigdy nie dotarłam do tego etapu… Nie poddawajcie się, walczcie ❤️
kikix0o, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
A co tam u naszych innych ciążowych koleżanek? Jesteście z nami? Podczytujecie? 🤭 Ostatnio coś się nie odzywacie 😋
snieżka, kropka_aga, NinaB, CrazyDaisy, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF