Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:Ja testowałam trzy różne mieszanki. Co do skuteczności się nie wypowiem, bo ciężko stwierdzić czy to w ogóle działa i czy miało wpływ na zajście w ciążę.
Ale z tych trzech mieszanek ta smakowała mi najbardziej i będę ją właśnie ponownie zamawiać.
Duże opakowanie, ale bardzo wydajne i starczy na długo
https://allegro.pl/oferta/zielarnia-suwalska-plodnosc-grzegorz-sroka-450g-14490048034?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=be4f03a5-ae1c-493a-a816-7502942d1af2&utm_content=13fca59e1d7a#
Dzięki za polecajkę, zamówię tutaj
Ja na wakacjach też myślałam że może to jest idealny moment, ale akturat ta wypadło że miałam okres 😂😂Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Ile mysmy tych wakacji juz mieli i i tak nic z tego. I na rozne sposoby. 2 razy tak wyjechalismy typowo pod te dni zeby sie rozluznic ale inne tak akurat wypadly.
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,panel urogenitalny , bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 10x ❌️
Letrozole Bluefish 4x ❌️ -
U mnie dziś jak w zegarku przyszedł okres także ahoj, zaczynamy 11 cs. Szybko te liczby lecą 🫣.31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Przykro mu, trzymaj sieMorgo wrote:U mnie dziś jak w zegarku przyszedł okres także ahoj, zaczynamy 11 cs. Szybko te liczby lecą 🫣.
u mnie za tydzien ma sie zaczac, tez mam jak w zegarku nawet testow ostatnio nie zdaze zrobic i juz okres
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 10x ❌️
Ja na ten tekst o wakacjach i nieśmiertelne "odpuść i wyluzuj" kiedyś też milczałam. Teraz się pytam czy na raka też by dał(a) taką radę. Może bezczelnie ale well, te teksty też takie są 🤷🏻♀️
Zależy jeszcze kto to mówi, ale tak jak piszecie - dla osób które kiedyś były w tej sytuacji i magicznie o tym zapominają jakoś mam mniej wyrozumiałości niż dla kogoś kto jest zielony w temacie i nie wie co powiedzieć więc rzuca byle co.
karczoch321, Aga_92, Morgo, White1, Claudii, Flora96, ferrytynka25, Pelasia30, Marzycielka94, Malineczka lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola grudzień 🤞🏻
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA -
Tak ja tez czasami juz sie nie szczypie. A najbardziej lubie gdy nie pije alko, oo w ciazy jestes? To teraz juz mowie tak, 9 miesiac nie widzisz? Lec po auto jedziemy na porodowke.cysterka95 wrote:Ja na ten tekst o wakacjach i nieśmiertelne "odpuść i wyluzuj" kiedyś też milczałam. Teraz się pytam czy na raka też by dał(a) taką radę. Może bezczelnie ale well, te teksty też takie są 🤷🏻♀️
Zależy jeszcze kto to mówi, ale tak jak piszecie - dla osób które kiedyś były w tej sytuacji i magicznie o tym zapominają jakoś mam mniej wyrozumiałości niż dla kogoś kto jest zielony w temacie i nie wie co powiedzieć więc rzuca byle co.Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 10x ❌️
Dziewczyny, powiedzcie czy po cyklach stymulowanych macie bardziej bolesne miesiączki? Bo ja właśnie wymiękam 🫣. Mam nadzieję że to co mam w domu czyli ibuprofen i paracetamol zadziałają bo nie idzie spać...31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
11 cs
BiednaMorgo wrote:Dziewczyny, powiedzcie czy po cyklach stymulowanych macie bardziej bolesne miesiączki? Bo ja właśnie wymiękam 🫣. Mam nadzieję że to co mam w domu czyli ibuprofen i paracetamol zadziałają bo nie idzie spać...
( ja mam czwarty cykl z letrozolem i 10 z ovitrelle i nie widze zadnej roznicy. Nie mam zbyt bolesnych , przez pierwsze 2 dni wezme po nuroferze i jest ok.
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
Euthyrox n75
Symformin xr 750
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 10x ❌️
Morgo wrote:Dziewczyny, powiedzcie czy po cyklach stymulowanych macie bardziej bolesne miesiączki? Bo ja właśnie wymiękam 🫣. Mam nadzieję że to co mam w domu czyli ibuprofen i paracetamol zadziałają bo nie idzie spać...
Mi raczej jak się wylosuje, nie widziałam różnicy w bólu bardziej może były mocniejsze krwawienia, ale ja też brałam proga
Morgo lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Też brałam progesteron w 2 fazie. Koniec końców ból ustąpił po 2,5 h i wzięciu 2 x 400 mg ibuprofenu (byłam zdesperowana ;p), 1 g paracetamolu. Nigdy nie miałam aż tak silnych skurczów macicy przy okresie. Myślę że jakiś wpływ leków musiał być.31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
TSH 1,2
AMH - 3,14
👦 jelito drażliwe, SIBO
11 cs
Przykro mi, że okres tak cię męczy. To fakt, cykle lecą coraz szybciej. Teraz pewnie najgorszy czas cię czeka, taki kryzys rocznych starań. Możesz nam tu śmiało narzekać i pisać co czujesz 🫂😊 moje okresy na stymulacji były łagodne, najgorsze były dwa pierwsze po drożności, bo dosyć bolały. Teraz za to po acardzie mam przeboje, bo 2 dni bardzo rozrzedzonej krwii, a 2 dni bardzo skąpego krwawienia, dosłownie mniej niż 10ml dziennie. Nie wiem jak będzie dzisiaj, ale zakładam, że to Acard, raczej nie wina antykoncepcjiMorgo wrote:Też brałam progesteron w 2 fazie. Koniec końców ból ustąpił po 2,5 h i wzięciu 2 x 400 mg ibuprofenu (byłam zdesperowana ;p), 1 g paracetamolu. Nigdy nie miałam aż tak silnych skurczów macicy przy okresie. Myślę że jakiś wpływ leków musiał być.
Morgo lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
White1 wrote:Przykro mi, że okres tak cię męczy. To fakt, cykle lecą coraz szybciej. Teraz pewnie najgorszy czas cię czeka, taki kryzys rocznych starań. Możesz nam tu śmiało narzekać i pisać co czujesz 🫂😊 moje okresy na stymulacji były łagodne, najgorsze były dwa pierwsze po drożności, bo dosyć bolały. Teraz za to po acardzie mam przeboje, bo 2 dni bardzo rozrzedzonej krwii, a 2 dni bardzo skąpego krwawienia, dosłownie mniej niż 10ml dziennie. Nie wiem jak będzie dzisiaj, ale zakładam, że to Acard, raczej nie wina antykoncepcji
Mam identycznie z tym acardem. W większości mówią żeby nie odstawiać na miesiączkę, ale jak nie odstawię chociaż dzień przed to jest apokalipsa, zalewa mnie dramatycznie aż strach wyjść z domu👫 30 & 30
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA -
Oj Morgo, współczuję, że tak Cię poskładało i musiałas się taka dawka leków doładować. Ale dobrze, że pomogły!
Ja tak jak dziewczyny pisały, też nie zauważyłam mocniejszych okresów po stymulacji. Może taki zbieg okoliczności u Ciebie?
Przy okazji mini update co u mnie. Za nami kolejna wizyta w klinice i monitoring. Pan doktor zdziwiony, bo był pewny, że przyszliśmy na potwierdzenie ciąży 😅
Wczoraj pęcherzyk 23mm, endo 9mm. Wszystko ładnie, owulacja prawdopodobnie dziś lub jutro. Szkoda tylko, że znowu z prawego, „nieciążowego” jajnika, więc zero oczekiwań co do tego cyklu
Na razie plan jest taki, że mamy jeszcze zrobić kariotypy. Do tego powtórzyć badanie nasienia z fragmentacją.
Mam nadzieję, że na obie rzeczy uda mi się „wyciągnąć” skierowanie z programu prokreacji 💸
No i dopisaliśmy się na listę oczekujących do programu ivf 🥳 Przed nami jeszcze 2-3 stymulację, więc aż tak nam się nie spieszy, lista oczekujących podobno dość długa. Będzie czas żeby się oswoić z sytuacją na 100%, porobić badania i może na spokojnie zajść w ciążę naturalnie 🤪
Ogólnie cieszę się, że jest jakiś plan na kolejny krok i otworzyła się przed nami kolejna ścieżka z możliwościami 💪
cysterka95, Imazolka, ferrytynka25, White1, Jupiter, Malineczka, Morgo, Marzycielka94, Olalexa lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 17 cs
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 12.25 - trzeci cykl z Lamettą
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie ➖
AT III (antytrombina) - podwyższone ➖
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅ -
karczoch321 wrote:Oj Morgo, współczuję, że tak Cię poskładało i musiałas się taka dawka leków doładować. Ale dobrze, że pomogły!
Ja tak jak dziewczyny pisały, też nie zauważyłam mocniejszych okresów po stymulacji. Może taki zbieg okoliczności u Ciebie?
Przy okazji mini update co u mnie. Za nami kolejna wizyta w klinice i monitoring. Pan doktor zdziwiony, bo był pewny, że przyszliśmy na potwierdzenie ciąży 😅
Wczoraj pęcherzyk 23mm, endo 9mm. Wszystko ładnie, owulacja prawdopodobnie dziś lub jutro. Szkoda tylko, że znowu z prawego, „nieciążowego” jajnika, więc zero oczekiwań co do tego cyklu
Na razie plan jest taki, że mamy jeszcze zrobić kariotypy. Do tego powtórzyć badanie nasienia z fragmentacją.
Mam nadzieję, że na obie rzeczy uda mi się „wyciągnąć” skierowanie z programu prokreacji 💸
No i dopisaliśmy się na listę oczekujących do programu ivf 🥳 Przed nami jeszcze 2-3 stymulację, więc aż tak nam się nie spieszy, lista oczekujących podobno dość długa. Będzie czas żeby się oswoić z sytuacją na 100%, porobić badania i może na spokojnie zajść w ciążę naturalnie 🤪
Ogólnie cieszę się, że jest jakiś plan na kolejny krok i otworzyła się przed nami kolejna ścieżka z możliwościami 💪
Super 🤩 dobrze wchodzić w nowy rok z tymi możliwościami i jasnym planem działania. Chociaż po cichu trzymam kciuki, żeby stary rok jeszcze pozytywnie zaskoczył
👫 30 & 30
▪️wyniki kariotypów ⏳
▪️histeroskopia
▪️kolejny seminogram
▪️kontrola TSH, witamin
▪️ANA -
To będziemy razem testowaćMorgo wrote:U mnie dziś jak w zegarku przyszedł okres także ahoj, zaczynamy 11 cs. Szybko te liczby lecą 🫣.
bo mi się zaczął dzisiaj rano okres, już się umówiłam na monitoring w 10 dniu cyklu i podejdziemy do 2 inseminacji.
Morgo, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Kurczę ja tak mam, że w ogóle nie robi mi się przykro czegokolwiek by ktoś nie powiedział. Ja mam chyba za bardzo ''wywalone'' na teksty osób trzecich. Ja żyję według: ''Mądremu tłumaczyć nie trzeba, a głupi i tak nie zrozumie''

Ogólnie ja miesiączkę dostałam dzisiaj także umawiam się na monitoring i zobaczymy co będzie w tym cyklu. Trochę się boję pierwszej stymulacji. Ja nie lubię brać niczego z leków do organizmu. Ale muszę spróbować.
Ja mając endometrioze mam takie miesiączki, że bez przeciwbólowych i rozkurczowych leków nie ruszyłabym się z łóżka. Mam nadzieję, że następnej nie będzie
Ale byłby prezent na święta. Około 18 cykli, nigdy nawet cienia cienia i nagle taki widok. Byłabym w szoku mimo starań. haha
Aga_92, Morgo lubią tę wiadomość
-
Morgo wrote:Dziewczyny, powiedzcie czy po cyklach stymulowanych macie bardziej bolesne miesiączki? Bo ja właśnie wymiękam 🫣. Mam nadzieję że to co mam w domu czyli ibuprofen i paracetamol zadziałają bo nie idzie spać...
A nie korzystasz z leków rozkurczowych? -
Ja to samo. W ogóle otaczam się wśród znajomych, którzy nie pytają. Ale tak samo tematy o dzieciach mnie w ogóle nie ruszają. Mogę mówić, słuchać, wszystko mi jedno 🤣Aniluap_b wrote:Kurczę ja tak mam, że w ogóle nie robi mi się przykro czegokolwiek by ktoś nie powiedział. Ja mam chyba za bardzo ''wywalone'' na teksty osób trzecich. Ja żyję według: ''Mądremu tłumaczyć nie trzeba, a głupi i tak nie zrozumie''

Ogólnie ja miesiączkę dostałam dzisiaj także umawiam się na monitoring i zobaczymy co będzie w tym cyklu. Trochę się boję pierwszej stymulacji. Ja nie lubię brać niczego z leków do organizmu. Ale muszę spróbować.
Ja mając endometrioze mam takie miesiączki, że bez przeciwbólowych i rozkurczowych leków nie ruszyłabym się z łóżka. Mam nadzieję, że następnej nie będzie
Ale byłby prezent na święta. Około 18 cykli, nigdy nawet cienia cienia i nagle taki widok. Byłabym w szoku mimo starań. haha
Potwierdzam. U mnie lepiej rozkurczowe działają
Aniluap_b lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Ja najbardziej żałuję, że powiedziałam kilku osobom o staraniach w zeszłym roku. Każda z nich na pewno jest świadoma, że coś jest nie tak skoro jeszcze się nie pochwaliłam ciążą 😔
ferrytynka25, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
White1 wrote:Ja najbardziej żałuję, że powiedziałam kilku osobom o staraniach w zeszłym roku. Każda z nich na pewno jest świadoma, że coś jest nie tak skoro jeszcze się nie pochwaliłam ciążą 😔
Nie masz czego żałować kochana. Miałaś taką potrzebę to tak zrobiłaś. Zresztą.. naprawdę obchodzą Cię rozmowy na Twój temat ludzi, którzy za Ciebie życia nie przeżyją? Poza tym może to Ci empatyczni, którzy Wam kibicują w duchu i nie mają złych intencji.
Weź pod uwagę też, że Twój komfort jest najważniejszy. Jeżeli ktoś Ci będzie sprawiać notorycznie smutek to ''bierzesz nożyczki'' i odcinasz się oddając tym samym sobie szacunek.