X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie polecanie komuś jakichkolwiek leków czy manipulacji dawkami jest nie w porządku. Bo jednej osobie nie stanie się krzywda, a druga może doświadczyć skutków ubocznych czy nieprzyjemnej reakcji z innymi lekami, które bierze. KAŻDY organizm reaguje inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 11:27

Claudii, Belia, Księgowa, karczoch321, White1, Aniluap_b, AnMiPe, Gnom, Powder, brilka, cysterka95 lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 01.26r. → start stymulacji
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie sama podniosłam sobie dawkę euthyroxu z 25 do 50 na początku ciąży jak tsh skoczyło mi do 3,20. Później konsultowałam się jeszcze z lekarzem poz i też powiedział, żeby brać 50. Uważam, że płacenie kolejnych 350 zł za samą zmianę dawki leku jest grubą przesadą. Jak zacznie mi spadać hormon to pewnie zwrócę się znów do lekarza POZ.

Ssilvia lubi tę wiadomość

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • aszin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja właściwie sama podniosłam sobie dawkę euthyroxu z 25 do 50 na początku ciąży jak tsh skoczyło mi do 3,20. Później konsultowałam się jeszcze z lekarzem poz i też powiedział, żeby brać 50. Uważam, że płacenie kolejnych 350 zł za samą zmianę dawki leku jest grubą przesadą. Jak zacznie mi spadać hormon to pewnie zwrócę się znów do lekarza POZ.

Ale w ciąży jest takie zalecenie generalnie, że dawkę się podnosi. A po porodzie czy poronieniu zazwyczaj wraca się do tej pierwotnej. Mi to mówił zarówno endokrynolog jak i ginekolog. I dla mnie tutaj jest inna sprawa, bo to nie to samo, co żonglowanie dawką w zależności od aktualnego wyniku.

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ale w ciąży jest takie zalecenie generalnie, że dawkę się podnosi. A po porodzie czy poronieniu zazwyczaj wraca się do tej pierwotnej. Mi to mówił zarówno endokrynolog jak i ginekolog. I dla mnie tutaj jest inna sprawa, bo to nie to samo, co żonglowanie dawką w zależności od aktualnego wyniku.

Tylko, że ja wczoraj byłam u endokrunologa (ok. miesiąc po poronieniu) i przy tsh 1,3 kazała mi jeszcze zostać na dawce 50 i powiedziała, że jak zacznie bardziej spadać to mam do niej wrócić (najpewniej za ok. miesiąc) i że wtedy ustalimy czy mam wrócić do dawki 25 czy brać 37,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 12:01

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę mniej więcej raz na pół roku do endokrynologa i po 3 miesiącach mam zbadać tsh i ewentualnie zadzwonić i wtedy mi mówi jak zmienić dawkę. Ginekolog też ogarnia endokrynologie więc teraz on to kontroluje. Zawsze można znaleźć Endo na NFZ i tam chodzić, nadal jestem zdania, że nie powinno się tak zmieniać dawek samemu i/lub dorzucać leków bez konsultacji z lekarzem.

Aniluap_b, karczoch321 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
    11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
    12 cykl kontrolna biopsja endometrium

29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF
  • White1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, współczuję z walką tarczycową, ale też jestem za tym, żeby samemu nie kombinować. Widziałam podobne rozmowy na wątku in vitro z manipulowaniem samemu dawką progesteronu, to lekarz powinien o tym decydować, a dziewczyny czasem same obniżają sobie dawki.

Mam dla was kolejną ciekawostkę medyczną (dopisuję do tej listy co info, że morfologię badali z 200 plemników).
    Miałam badane AMH 05.12 - badanie na miejscu po 1.5h od pobrania, 7 dzień antykoncepcji - wynik 5
    Badanie 16.12 - próbka przewożona niecałe 10km, po 15h od pobrania, 18 dzień antykoncepcji - wynik 3.46. Jakby ktoś się zastanawiał jak bardzo wpływa przewożenie czy to po jakim czasie próbka jest badana, to niech pomyśli o moim przypadku 🙃

snieżka, Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina

❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

⏳️ 29.11-28.12 antykoncepcja 💊
    🗓 02.01.26 start stymulacji IVF 🫧
  • aszin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, ja miałam dokładnie tak samo - rok temu badanie w Alabie na początku cyklu, próbka przewożona - 3,6ng. Teraz w klinice na miejscu w 7dc - 5,1ng 🙂

White1 lubi tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Ja chodzę mniej więcej raz na pół roku do endokrynologa i po 3 miesiącach mam zbadać tsh i ewentualnie zadzwonić i wtedy mi mówi jak zmienić dawkę. Ginekolog też ogarnia endokrynologie więc teraz on to kontroluje. Zawsze można znaleźć Endo na NFZ i tam chodzić, nadal jestem zdania, że nie powinno się tak zmieniać dawek samemu i/lub dorzucać leków bez konsultacji z lekarzem.

Jestem też zapisana do endokrynologa na NFZ, ale od ponad pół roku próbuję umówić się na wizytę, ale mówią mi że nie mają na razie żadnych temrinów i żeby dzwonić później :/

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    dr n. med. Katarzyna Ożga-Piszczek
    Byłam raz, kompleksowo przejrzała wyniki oraz całą historię badań, poświęciła tyle czasu ile trzeba, wyszłam zadowolona, ale zostawiłam 450zł, bo zrobiłam też USG tarczycy. Poczytaj sobie jej specjalizacje na znanym lekarzu 😅
    Zachęciłyście, zapisałam sie ;)

snieżka, White1, cysterka95 lubią tę wiadomość

Ona:31
    AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

NEXT: krzywa c/i
    PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1010
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Tylko, że ja przed ciążą nie musiałam brać leków wiec teoretycznie powinnam mieć całkowicie odstawione. Zgodnie z takim założeniem endokrynolog z dnia na dzień zmienił mi dawkę z 75 na 25 i w ciągu 2 tygodni moje TSH skoczyło z 0,4 na 2,8. Potem sama zaczęłam czytać, że tak się nie robi, szczególnie u osób z niskim BMI. Nikt też nie potrafi mi powiedzieć dlaczego mam podwyższone TSH jak wszystkie inne badania wychodzą ok, łącznie z usg tarczycy.

My nikogo nie namawiamy tylko mówimy jak same robimy. Inna sytuacja jest jak się chodzi raz na pół roku, a inna jak raz na 2 tygodnie i za każdym razem zostawia 400 zł za zmianę dawki i nigdy endokrynolog nie zaproponował bym zadzwoniła to mi zmieni dawkę. Przy takim trybie nie wchodzi też w grę lekarz na NFZ bo nawet prywatnie trudno znaleźć terminy.
    Problemów z TSH dostałam w 6/7 tygodniu ciąży i tak się bawię do teraz.....Zresztą mój lekarz ginekolog wie, że ze będę sama regulowała dawkę, inaczej by mi nie wypisał 300 tabletek po 25. Myślę, że on też w moim przypadku widzi bezsens wydawania co 3 tygodnie 400 zł jak dawka jest wybierana metodą prób i błędów.

snieżka, Ssilvia lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Tylko, że ja przed ciążą nie musiałam brać leków wiec teoretycznie powinnam mieć całkowicie odstawione. Zgodnie z takim założeniem endokrynolog z dnia na dzień zmienił mi dawkę z 75 na 25 i w ciągu 2 tygodni moje TSH skoczyło z 0,4 na 2,8. Potem sama zaczęłam czytać, że tak się nie robi, szczególnie u osób z niskim BMI. Nikt też nie potrafi mi powiedzieć dlaczego mam podwyższone TSH jak wszystkie inne badania wychodzą ok, łącznie z usg tarczycy.

My nikogo nie namawiamy tylko mówimy jak same robimy. Inna sytuacja jest jak się chodzi raz na pół roku, a inna jak raz na 2 tygodnie i za każdym razem zostawia 400 zł za zmianę dawki i nigdy endokrynolog nie zaproponował bym zadzwoniła to mi zmieni dawkę. Przy takim trybie nie wchodzi też w grę lekarz na NFZ bo nawet prywatnie trudno znaleźć terminy.
    Problemów z TSH dostałam w 6/7 tygodniu ciąży i tak się bawię do teraz.....Zresztą mój lekarz ginekolog wie, że ze będę sama regulowała dawkę, inaczej by mi nie wypisał 300 tabletek po 25. Myślę, że on też w moim przypadku widzi bezsens wydawania co 3 tygodnie 400 zł jak dawka jest wybierana metodą prób i błędów.

Dokładnie!
    Jakby lekarz zaproponowałby mi zadzwonić w celu dobrania dawki nawet za jakąś opłatą (ale nie 350 zł) to bym skorzystała. A tak to wolę wydać te pieniądze na wizytę u immunologa, bo tu u mnie jest większy problem..

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które robiły histeroskopię diagnostyczną z biopsją: Czy po badaniu dostałyście jakieś l4? Bo mam wyznaczony termin na 29 i na pewno będę potrzebować zwolnienie na dzień zabiegu, ale zastanawiam się co z kolejnym dniem.. Bo będę musiała wcześniej poinformować w pracy a nie wiem czego się spodziewać.
    Urlop nie wchodzi w grę, bo jestem nauczycielem i mogę brać urlop tylko w dni, kiedy przedszkole jest nieczynne.

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dokładnie!
    Jakby lekarz zaproponowałby mi zadzwonić w celu dobrania dawki nawet za jakąś opłatą (ale nie 350 zł) to bym skorzystała. A tak to wolę wydać te pieniądze na wizytę u immunologa, bo tu u mnie jest większy problem..

Nadal nawet jeśli musiałabym zapłacić to nie robiłabym tego na własną rękę. Jasne - mam ten przywilej, że nie muszę ale po drodze jaką przeszłam w związku z tarczycą w żadnym wypadku nie miałabym ochoty dawkować sobie euthyroxu sama, bo nie jestem lekarzem. W ciąży jeszcze nie byłam więc tego skoku nie miałam, ale przy braku tarczycy zdaje sobie sprawę, że wizyty u endokrynologa w moim przypadku będą bardzo częste i konieczne. A mam endo prywatnie od diagnozy raka i nie zamierzam go zmieniać.

AnMiPe, karczoch321 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.

• Claudii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które robiły histeroskopię diagnostyczną z biopsją: Czy po badaniu dostałyście jakieś l4? Bo mam wyznaczony termin na 29 i na pewno będę potrzebować zwolnienie na dzień zabiegu, ale zastanawiam się co z kolejnym dniem.. Bo będę musiała wcześniej poinformować w pracy a nie wiem czego się spodziewać.
    Urlop nie wchodzi w grę, bo jestem nauczycielem i mogę brać urlop tylko w dni, kiedy przedszkole jest nieczynne.

Ja nie miałam l4, ale na dzień zabiegu mogłabym mieć. Lekarz mówił, że wystarczy dzień wolnego i w moim przypadku tak było - na drugi dzień nie odczuwałam żadnych dolegliwości.

snieżka, Morgo lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Claudii Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Wow, współczuję z walką tarczycową, ale też jestem za tym, żeby samemu nie kombinować. Widziałam podobne rozmowy na wątku in vitro z manipulowaniem samemu dawką progesteronu, to lekarz powinien o tym decydować, a dziewczyny czasem same obniżają sobie dawki.

Mam dla was kolejną ciekawostkę medyczną (dopisuję do tej listy co info, że morfologię badali z 200 plemników).
    Miałam badane AMH 05.12 - badanie na miejscu po 1.5h od pobrania, 7 dzień antykoncepcji - wynik 5
    Badanie 16.12 - próbka przewożona niecałe 10km, po 15h od pobrania, 18 dzień antykoncepcji - wynik 3.46. Jakby ktoś się zastanawiał jak bardzo wpływa przewożenie czy to po jakim czasie próbka jest badana, to niech pomyśli o moim przypadku 🙃

O kurczę, ciekawe czy mi jeszcze zrobią badania w klinice, bo przy kwalifikacji w sumie nie miałam żadnych dodatkowych zleconych. Ciekawe czy by wyszło wyższe AMH co w sumie wskazuje moje AFC

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Imazolka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam L4 na kolejny dzień, ale u mnie również nie było potrzebne. Rano już się czułam zupełnie ok

snieżka lubi tę wiadomość

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • Aniluap_b Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porannej dawce cyclogest póki co nie odczuwam niczego innego oprócz "mokrości" ale tego się spodziewałam 😅 Ciekawe jak będzie dalej bo w końcu jest to hormon, a jak wiadomo po nich można się czuć różnie 🙄

Jutro chwila prawdy i okaże się czy pęcherzyk pęknął 🤔 Jestem bardzo podekscytowana jutrzejszą wizytą 🤭

🩷93 💙97
  • PA Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u lekarza. Wyniki kariotypów jeszcze nie przyszły. Mamy zrobić jeszcze z 2-3 inseminacje i jeśli nic z tego nie wyjdzie to in vitro.
    Mamy się jeszcze zgłosić jak przyjdą wyniki czyli za jakiś miesiąc.
    Ten cykl niestety naturalny, bo mają zamknięta klinikę od świąt do 6.01.
    Pytałam jak to wygląda z kwalifikacja do ivf i podobno w ciągu miesiąca od zapisu się odzywają.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    19.12.25 2 wizyta Program OZP
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Nadal nawet jeśli musiałabym zapłacić to nie robiłabym tego na własną rękę. Jasne - mam ten przywilej, że nie muszę ale po drodze jaką przeszłam w związku z tarczycą w żadnym wypadku nie miałabym ochoty dawkować sobie euthyroxu sama, bo nie jestem lekarzem. W ciąży jeszcze nie byłam więc tego skoku nie miałam, ale przy braku tarczycy zdaje sobie sprawę, że wizyty u endokrynologa w moim przypadku będą bardzo częste i konieczne. A mam endo prywatnie od diagnozy raka i nie zamierzam go zmieniać.
    Zgadzam się Claudii z tym co mówisz , to sa silne leki i nie ma co ryzykować.. Kiedyś skończył mi się letrox i zaczęłam brać eutyrox bo miałam jedno opakowanie w domu , niby leki o takim samym działaniu a jak to powiedziałam mojej Endo to mnie opieprzyła że tak się nie robi , że nie mogę sobie tak zmieniać jak mi pasuje bo to nie są cukierki.

👩34 👨40
    17 cs o pierwszego maluszka
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2->3,2❗️
    AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
    Żelazo - 104
    Ferrytyna - 39
    D3 - 72
    B12 - 588
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,3❗️
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja melduje jestem po kontrolnej histeroskopii, zapalenie wg obrazu wyleczone (CD 138 u mnie było ujemne po pierwszej dlatego też nie był teraz pobierany ponownie). W następnym cyklu planowana IUI 🤞

snieżka, Jupiter, Claudii, PA, Olalexa, Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość

30 & 34
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️09.25IUI
    ▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
‹‹ 193 194 195 196 197
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ