X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Skąd ona mogła wiedzieć, że to od stresu 😡 Lekceważące bardzo miała podejście.

Mi powiedziała też, że mam potwierdzone owulacje, zaszłam w ciążę, więc to znaczy, że wszystko działa jak trzeba
    Bardzo mnie denerwuje takie podejście lekarzy. Osobiście uważam, że 6 cs już powinno zainteresować tematem jakiś problemów. Osobiście trafiłam na jedną panią doktor, która po 4 cs starań zleciła nam już pierwsze badania diagnostyczne , uważając , że nie ma na co czekać. Bardzo mnie wtedy to uspokoiło bo poczułam, że jest jakiś plan B i zaszłam wtedy w ciążę.

Już nie wspomnę o tym lekceważeniu, niestety jak zdarzyła już się ciąża to dla wielu lekarzy jest to argument, ze wszystko działa jak należy. Ja jeszcze słyszę, że miałam tak silny organizm, że utrzymał płód tak długo...wszystkie badania po terminacji ciąży musiałam wykonać prywatnie bo nikt nie uznał, że mój organizm mógł się osłabić.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Bardzo mnie denerwuje takie podejście lekarzy. Osobiście uważam, że 6 cs już powinno zainteresować tematem jakiś problemów. Osobiście trafiłam na jedną panią doktor, która po 4 cs starań zleciła nam już pierwsze badania diagnostyczne , uważając , że nie ma na co czekać. Bardzo mnie wtedy to uspokoiło bo poczułam, że jest jakiś plan B i zaszłam wtedy w ciążę.

Już nie wspomnę o tym lekceważeniu, niestety jak zdarzyła już się ciąża to dla wielu lekarzy jest to argument, ze wszystko działa jak należy. Ja jeszcze słyszę, że miałam tak silny organizm, że utrzymał płód tak długo...wszystkie badania po terminacji ciąży musiałam wykonać prywatnie bo nikt nie uznał, że mój organizm mógł się osłabić.

Przykre to bardzo :(
    Z jednej strony udało nam się zajść w ciążę, ale jednak coś musi być nie tak skoro nie udało się jej utrzymać :(

Może faktycznie poszukam jeszcze innego endokrynologa.. Polecacie może kogoś w Krakowie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 15:33

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Tak jak w webinarze - można tez oprócz PCR puścić posiew tlenowy, beztlenowy z takiego wymazu oraz zrobić posiewy nasienia. W histeroskopii widać będzie objawy zapalenia i/lub podwyższony marker z biopsji, ale nie będzie wiadomo co te zapalenie spowodowało - antybiotyk daje sie wtedy "w ciemno". Może być też zapalenie immunologiczne.

Tak, właśnie u mnie MUCHa, posiew tlenowy i beztlenowy były czyste, posiew nasienia tlenowy i beztlenowy też, a jednak skądś się to zapalenie 3/10 wzięło. W histeroskopii czysto również, tylko plazmocyty obecne w endometrium po wynikach histpat. Po przeleczeniu doksycylina i metronidazolem kontrolna biopsja czysta 😊

Morgo, Pelasia30 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
    11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
    12 cykl kontrolna biopsja endometrium

29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    hej, czy to chodzi o takie badanie:
    Panel urogenitalny: Ch. trachomatis, M. hominis, M. genitalium, U. urealyticum, U. parvum met. real time PCR, jakościowo, za około 280 zł?

Chyba tak, można to badanie normalnie zrobić w diagnostyce plus warto dorzucić posiew tlenowy i beztlenowy właśnie 😊 To były podstawowe badania, które zlecił mi ginekolog od niepłodności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 15:53

Ninia, Morgo lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌

M 🩵 31l.

• White1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Przykre to bardzo :(
    Z jednej strony udało nam się zajść w ciążę, ale jednak coś musi być nie tak skoro nie udało się jej utrzymać :(

Może faktycznie poszukam jeszcze innego endokrynologa.. Polecacie może kogoś w Krakowie?
    dr n. med. Katarzyna Ożga-Piszczek
    Byłam raz, kompleksowo przejrzała wyniki oraz całą historię badań, poświęciła tyle czasu ile trzeba, wyszłam zadowolona, ale zostawiłam 450zł, bo zrobiłam też USG tarczycy. Poczytaj sobie jej specjalizacje na znanym lekarzu 😅

snieżka, cysterka95 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina

❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

⏳️ 29.11-28.12 antykoncepcja 💊
    🗓 02.01.26 start stymulacji IVF 🫧
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b wrote:
    Dzisiaj 16 dc i mam obawy, że zastrzyk nic nie dał. Ogólnie robiłam testy owulacyjne i nie wyszedł pik LH, ale mam świadomość, że te testy nie są w 100% miarodajne. Bardziej kwestia braku objawów owulacyjnych. Jedynie wczoraj miałam naprzemiennie dużo energii i jej spadek oraz lekkie mdłości, ale może to skutki uboczne samego leku się odezwały.

Od jutra mam stosować cyklogest i tak zrobię bez względu na moje przeczucia, ponieważ wcześniej myślałam, że zawsze mam owulacje, a okazało się, że jednak nie mam. Miałam to potwierdzane wcześniej u innego ginekologa, a Pani Doktor powiedziała, że no.. nie pęka pęcherzyk.

Na dniach dowiem się czy zastrzyk wspomógł owulacje czy też jej finalnie nie było.

Dzisiaj mam kryzys niepłodnościowy. Raz na jakiś czas się zdarza i to jest ok, ale przez to nie mam mooda na robienie czegokolwiek.

A masz jakiś monitoring w najbliższym czasie, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł? Ogólnie samo branie progesteronu jeśli nie masz pewnej owulacji może ją zahamować, ale skoro było ovi to nie wiem czy te leki jakoś wzajemnie na siebie działają. Warto też mierzyć temperaturę i wtedy skok może świadczyć o owulacji. Ja np nie mam żadnych kompletnie objawów owulacji więc wiem tylko dzięki monitoringowi, testom owu albo właśnie temperaturze.

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Aniluap_b Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    A masz jakiś monitoring w najbliższym czasie, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł? Ogólnie samo branie progesteronu jeśli nie masz pewnej owulacji może ją zahamować, ale skoro było ovi to nie wiem czy te leki jakoś wzajemnie na siebie działają. Warto też mierzyć temperaturę i wtedy skok może świadczyć o owulacji. Ja np nie mam żadnych kompletnie objawów owulacji więc wiem tylko dzięki monitoringowi, testom owu albo właśnie temperaturze.

USG miałam w 11dc (18mm pecherzyk), 13dc (pęcherzyk 21mm, endo 13mm) i wtedy zalecony zastrzyk na 14dc i zalecony progesteron od 17dc, a 18dc kolejne USG i się okaże. Tak zaleciła Pani Doktor więc tak zamierzam zrobić.

Termometr kupiłam, ale mam robić od razu po miesiączce tak jak tu napisałyście wiec ten cykl mi wypadł z mierzenia. Testy owulacyjne nic nie pokazały 🫠

🩷93 💙97
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Byłam raz, kompleksowo przejrzała wyniki oraz całą historię badań, poświęciła tyle czasu ile trzeba, wyszłam zadowolona, ale zostawiłam 450zł, bo zrobiłam też USG tarczycy. Poczytaj sobie jej specjalizacje na znanym lekarzu 😅

Dziękuję! Byłam do niej umówiona w tym tygodniu, ale się spóźniłam i już mnie nie przyjęła. Do niej są odległe terminy i dlatego umówiłam się do kogoś innego na dzisiaj. Mam mieszane uczucia co do wizyty. Zapłaciłam 350 zł (bez USG) i kazała mi za miesiąc znowu przyjść, żeby zmienić dawkę Euthyroxu (przez 15 lat brałam dawke 25, ale jak zaszłam w ciążę to mocno podskoczyło tsh i zwiększyłam do 50. po miesiącu mam tsh ok. 1,3, ale podobno zacznie mi zaraz spadać i będzie trzeba zmieniać dawkę). No, ale nie bardzo widzi mi się za to płacić kolejne 350 zł :/

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:

Potwierdzam 😀 chodzę do niej rok i to jest pierwszy endokrynolog (a przerobiłam ich chyba z dziesięciu) który faktycznie ma jakieś większe pojęcie o niepłodności, do tego holistyczne podejście i co więcej interesuje się również wynikami partnera.

snieżka, Morgo, Jupiter lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
    ➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne (+progesteron besins)

📅 Grudzień:
    ▪️wyniki kariotypów ⏳
    ▪️histeroskopia ✅
    📅 Styczeń:
    ▪️kolejny seminogram
    ▪️kontrola TSH, witamin
    ▪️ANA
    ▪️USG piersi
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Potwierdzam 😀 chodzę do niej rok i to jest pierwszy endokrynolog (a przerobiłam ich chyba z dziesięciu) który faktycznie ma jakieś większe pojęcie o niepłodności, do tego holistyczne podejście i co więcej interesuje się również wynikami partnera.

kurcze, to strasznie teraz żałuję, że się do niej spóźniłam na wizytę 😅

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziękuję! Byłam do niej umówiona w tym tygodniu, ale się spóźniłam i już mnie nie przyjęła. Do niej są odległe terminy i dlatego umówiłam się do kogoś innego na dzisiaj. Mam mieszane uczucia co do wizyty. Zapłaciłam 350 zł (bez USG) i kazała mi za miesiąc znowu przyjść, żeby zmienić dawkę Euthyroxu (przez 15 lat brałam dawke 25, ale jak zaszłam w ciążę to mocno podskoczyło tsh i zwiększyłam do 50. po miesiącu mam tsh ok. 1,3, ale podobno zacznie mi zaraz spadać i będzie trzeba zmieniać dawkę). No, ale nie bardzo widzi mi się za to płacić kolejne 350 zł :/

Oczywiście to Twoja decyzja ale ja bym nie szła na samą zmianę dawki. Tak naprawdę można samemu sobie regulować. To że po ciąży spadnie tez nie jest pewne. Ja jestem 2 msc po zakończeniu ciąży i mam TSH 2.0 na euthyrox 50 a przed ciążą miałam 1.6 bez leków. W ciąży mega mi skoczyło TSH na ponad 3.5 (inne próby tarczycowe idealne), od około 8 tygodnia byłam na
    Euthyrox 75, a i tak w 15 tygodniu było już 2.8, mimo leków i gdyby nie to, że wtedy już była widza ze z ciąży nic nie będzie to pewnie bym miała kolejne zwiększenie dawki.
    Teraz mam w domu z 3 opakowania euthyrox 25 przepisane przez zwykłego gina bo oni też ogarniają TSH i tak sobie kombinujemy. Też liczyliśmy z lekarzem, że zaraz mi spadnie ale tak się nie stało. Od tego tygodnia 2 razy w tygodniu biorę dawkę 75 a resztę 50 bo jednak chciałabym zejść poniżej 2.
    Czy moje hormony wrócą do stanu sprzed ciąży… nie wiem. Na razie badam co 3 tygodnie i reaguje sama. Endokrynolog w Warszawie to 350-400 zł więc szkoda mi kasy na to by mi tylko na wizycie zmieniał dawkę bo to i tak jest wróżenie z fusów… każdy organizm jest inny i tak naprawdę dopiero badanie z krwi pokazuje, czy idziemy w dobrą stronę.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
  • Belia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b wrote:
    Dzisiaj 16 dc i mam obawy, że zastrzyk nic nie dał. Ogólnie robiłam testy owulacyjne i nie wyszedł pik LH, ale mam świadomość, że te testy nie są w 100% miarodajne. Bardziej kwestia braku objawów owulacyjnych. Jedynie wczoraj miałam naprzemiennie dużo energii i jej spadek oraz lekkie mdłości, ale może to skutki uboczne samego leku się odezwały.

Od jutra mam stosować cyklogest i tak zrobię bez względu na moje przeczucia, ponieważ wcześniej myślałam, że zawsze mam owulacje, a okazało się, że jednak nie mam. Miałam to potwierdzane wcześniej u innego ginekologa, a Pani Doktor powiedziała, że no.. nie pęka pęcherzyk.

Na dniach dowiem się czy zastrzyk wspomógł owulacje czy też jej finalnie nie było.

Dzisiaj mam kryzys niepłodnościowy. Raz na jakiś czas się zdarza i to jest ok, ale przez to nie mam mooda na robienie czegokolwiek.
    Ja chcę Cię tylko uspokoić, że u mnie normalnie jest bardzo mocna owulacja, do tego stopnia, że czasami muszę się położyć. Nie mam prawa przegapić. A po zastrzyku nie czułam praktycznie nic- leciutkie kłucie może 15/20 minut. Też się martwiłam, że nic z tego ale na usg kontrolnym przekonałam się że owulacja była.

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

12.12 monitoring i ovitrelle 💉
    13.12 IUI
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Oczywiście to Twoja decyzja ale ja bym nie szła na samą zmianę dawki. Tak naprawdę można samemu sobie regulować. To że po ciąży spadnie tez nie jest pewne. Ja jestem 2 msc po zakończeniu ciąży i mam TSH 2.0 na euthyrox 50 a przed ciążą miałam 1.6 bez leków. W ciąży mega mi skoczyło TSH na ponad 3.5 (inne próby tarczycowe idealne), od około 8 tygodnia byłam na
    Euthyrox 75, a i tak w 15 tygodniu było już 2.8, mimo leków i gdyby nie to, że wtedy już była widza ze z ciąży nic nie będzie to pewnie bym miała kolejne zwiększenie dawki.
    Teraz mam w domu z 3 opakowania euthyrox 25 przepisane przez zwykłego gina bo oni też ogarniają TSH i tak sobie kombinujemy. Też liczyliśmy z lekarzem, że zaraz mi spadnie ale tak się nie stało. Od tego tygodnia 2 razy w tygodniu biorę dawkę 75 a resztę 50 bo jednak chciałabym zejść poniżej 2.
    Czy moje hormony wrócą do stanu sprzed ciąży… nie wiem. Na razie badam co 3 tygodnie i reaguje sama. Endokrynolog w Warszawie to 350-400 zł więc szkoda mi kasy na to by mi tylko na wizycie zmieniał dawkę bo to i tak jest wróżenie z fusów… każdy organizm jest inny i tak naprawdę dopiero badanie z krwi pokazuje, czy idziemy w dobrą stronę.

Też właśnie tak myślę, że nie ma sensu iść. Będę robić badania TSH co miesiąc i jak będzie spadać to pewnie wrócę do 25 mg, albo może lekarz poz coś doradzi.
    Leczenie niepłodności już jest wystarczająco drogie. Przede mną prawdopodobnie inseminacja, do tego badania i to 350 zł bardzo się przyda.

Ninia, Morgo lubią tę wiadomość

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    kurcze, to strasznie teraz żałuję, że się do niej spóźniłam na wizytę 😅

Zawsze możesz się umówić na kolejną, nawet tak jak pisałyście wyżej - odpuścić sobie wizytę po zmianę dawki i pójść do dr Piszczek dopiero za jakiś czas na konsultację. Terminy faktycznie bywają odległe ale trzeba sprawdzać bo czasem wpadają nowe z odwołanych wizyt ;)

A na marginesie to ja ostatnio też bym się spóźniła, wpadłam zdyszana w ostatniej chwili bo zmienili lokalizację i mam teraz jebutne 20 km całkowicie po drugiej stronie Krakowa 🙃

snieżka lubi tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia
    ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
    ➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne (+progesteron besins)

📅 Grudzień:
    ▪️wyniki kariotypów ⏳
    ▪️histeroskopia ✅
    📅 Styczeń:
    ▪️kolejny seminogram
    ▪️kontrola TSH, witamin
    ▪️ANA
    ▪️USG piersi
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Przykro mi słyszeć, macie jakiś plan działania?
    Szczerze to nie , ginekolog namawia nas na inseminacje ale nie jesteśmy na to gotowi póki co 😔
    Nie chce Wam tu smęcić , trzymam kciuki żeby grudzień był miesiącem naturalnych cudów dla każdej 💕

👩34 👨40
    17 cs o pierwszego maluszka
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2->3,2❗️
    AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
    Żelazo - 104
    Ferrytyna - 39
    D3 - 72
    B12 - 588
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 10,3❗️
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:

zgadzam sie z toba w 100%. Wystarczy samemu robic sobie badania TSH, T4, T3 i w miare dostosowywac dawke. Ja sama sobie dobralam dawke metoda prob i bledow zaczynajac od dawki 25, robilam badania co 2 tyg az TSH mi zeszlo do granic 1.5 i stanelam na dawce 75. Odrazu po pozytywnym tescie zrobilam TSH i bylo 3.5 wiec wprowadzilam dawke 100. TSH spadlo do 1.5 i jak juz 4 miesiac sie trzyma ( robie raz w miesiacu badania ). Jak chodze do ginekologa to tylko mnie chwali jak ladnie mi sie utrzymuje TSH i zeby tak trzymac.

Ninia, snieżka lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
‹‹ 190 191 192 193 194
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ