Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Ja właśnie sobie w święta zamówiłam tą książkę i jestem bardzo ciekawa, co będzie w środku. 😄
Ja chyba w ogóle na razie nie przyjmuję do siebie scenariusza, że może się nie udać nigdy. Nie umiem zmierzyć się w ogóle z takimi myślami 🥹 iii… jestem ciekawa, czy któraś z Was tak ma, że się już z nimi zmierzyła?
Trudno powiedzieć, na pewno bliżej mi do tej myśli niż kiedyś. Przed staraniami jak byliśmy w fazie wicia gniazda jak ktoś napomknął coś typu "możecie być szczęśliwą parą z dziećmi albo bez dzieci" to mnie coś kłuło w środku i miałam wielką niezgodę na tę wizję. Myślę że w takim scenariuszu zawsze byłabym niespełnioną mamą, nawet mając 50 lat czasem żal by się pojawiał, ale mam poczucie, że po łzach przyszedłby czas też na fajne alternatywne życie. Pewnie w gronie zwierzaków i wśród przyjaciół, poszłabym też na jakieś kolejne studia, kursy.
Co do suplementacji przy IVF to ja bym może rozważała suplement z bromelaniną Up implantation+.
Jupiter, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃zaburzenia lękowe - remisja
AMH - 3,14, cykle regularne
💊 folian, Wit D3, omega 3, Sanprobi ibs + suplementacja żelaza
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
12 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Ja biorę Puerie, piję omegę z Norsan (ale chyba zaraz jak mi się skończy to przerzucę się na kapsułki). Do tego niedawno dorzuciłam słynny ubichinol z Kenay.
Mam jeszcze resztki kurkuminy z piperyna i resweratrolu, więc akurat do owulacji wykańczam to co mam i chyba więcej nie będę domawiac 🫣
Mąż pije Fertistim, do tego kapsułki Omega, witamina D i też Q10 (ale w ramach ratowania budżetu ma ta słabsza formę z Ostrovita
).
Ostatanio sam z siebie domówił l-karnityne. Pije prawie codziennie sok z pomidora i do tego łyżka oleju z czarnuszki.
U nas też wszystkie wyniki spoko, poza morfologia, więc nie wiem czy to wszystko jest potrzebne, ale skoro nie szkodzi…
Chociaż niedługo robimy powtórkę badania nasienia to zobaczymy czy faktycznie dalej jest ok.
Co do diety to próbowałam działać z różnymi rozpiskami i dietami, ale ostatecznie od początku grudnia polegliśmy i jesteśmy na pudełkach. Faktycznie waga ruszyła, a co za tym idzie, jest też motywacja by dalej trzymać się zdrowej żywności. Do tego od miesiąca staramy się pilnować większej ilości ruchu. Ja co prawda zrezygnowałam prawie całkowicie z intensywnych treningów i biegania, ale kupiłam bieżnię i dużo spaceruję do seriali albo sobie truchtam 30 minut. Mąż z psem uprawia power walking i chodzą na długie spacery do lasu.
Poza aspektami takimi jak niższa waga czy lepszy wygląd, to największą różnicę widzę w dobrym i lekkim samopoczuciu - to chyba dla mnie największy plus tych zmian. Dodatkowe endorfiny i poczucie, że robimy coś dla siebie jest mega spoko i myślę, że w tym całym procesie starań działa uspokajająco na głowę 🙌
Morgo lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 18 cs - 4x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅
🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją
📆 7.01 - kwalifikacja do ivf 🤩 -
Chochlik12 wrote:Ja właśnie sobie w święta zamówiłam tą książkę i jestem bardzo ciekawa, co będzie w środku. 😄
Ja chyba w ogóle na razie nie przyjmuję do siebie scenariusza, że może się nie udać nigdy. Nie umiem zmierzyć się w ogóle z takimi myślami 🥹 iii… jestem ciekawa, czy któraś z Was tak ma, że się już z nimi zmierzyła?
Dziewczyny zaciekawiłyście mnie tą książką, też sobie zamówiłam
Ja obecnie mam totalny kryzys już... też nigdy nie dopuszczałam do siebie myśli, że mogłoby się nie udać i nadal jej nie dopuszczam, teraz to już bardziej przerodziło się w strach że się nie uda
gdy zaczynaliśmy przygodę z kliniką ponad rok temu mieliśmy duże nadzieje... in vitro póki co to nie dla nas, może kiedyś, najszybciej za rok🤷♀️ chodziłam do psychologa i też mi to nie pomogło.
Regularnie już od długiego czasu Was podczytuje, niewiele się udzielałam ale przysiądę na dłużej
Morgo, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 11x ❌️
Letrozole Bluefish 4x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Ja jednak ciągle mam poczucie, że się uda, tak czy siak - prędzej czy później. Jednak z tyłu głowy pojawiają się myśli, że może jednak nie, że wiek, że coś tam. Ale staram się w nie nie zagłębiać i po prostu o tym nie myśleć. Mi pomaga
Z drugiej strony ostatnio zaliczyłam lekko bezsenną nockę i w trakcie miliona dziwnych rozmyślań złapała mnie lekka panika „a co jeśli w końcu się uda?”, co z moimi planami, pomysłami i wygodnym życiem? Przecież jak będzie dziecko to nie pojadę na 40stke motocyklem w Himalaje (xD), nie zrobię jakiegostam biegu, nie wyjadę na spontanie na weekend i nie kupię tak o biletów lotniczych.
To był pierwszy tak mocny przebłysk zwiatpienia odkąd się staramy.
Ale rano głos rozsądku swierdzil, że no i co z tego? Zrobię te wszystkie rzeczy za 15 lat i też będzie spoko
A w między czasie mam już milion innych pomysłów i planów co będziemy mogli robić z małym ziomkiem na pokładzie i też na pewno super, chociaż inaczej 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2025, 13:13
Jupiter, Belia, Claudii, Morgo, Chochlik12 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 18 cs - 4x stymulacja
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
Ja z kolei nie wyobrażam sobie, że mogę nie zostać mamą. W każdych planach i marzeniach obecne są dzieci
Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Ja ostatnio jeszcze z ciekawości zgłębiałam temat słabej jakości nasienia u mężczyzn i faktu dlaczego w dzisiejszych czasach tak wielu mężczyzn ma z tym problem. Moze kogoś też zaciekawi ☺️ moja uwagę skupiło to że jako przyczynę takiego stanu często wymienia się zanieczyszczenie toksynami ( wiadomo obok żylaków powrózka nasiennego, które są jednym z najczęstszych medycznych przyczyn)
Wymieniono ekspozycję na metal ciężkie, pestycydy, lakiery czy bisfenol A. Plemniki są bardzo wrażliwe na te substancje które tak naprawdę otaczają nas w życiu codziennym, przykłady - paragonu sklepowe - szczególnie jak ręce są spocone to BPA wchłania się w skórę w kilka sekund. Najlepiej nie brać i nie dotykać.
Jedzenie z puszek, szczególnie pomidory, gdzie ich wnętrze jest wyścielane żywicą epoksydową i reaguje szczególnie jak jest kwasna zawartosc. Plastikowe kubki z których pije się kawę na mieście. Plastikowe pojemniki i butelki - a jeszcze jak są narażone na ciepło i zostaną np. Kilka godzin w aucie. Gotowanie w folii.
Kolejny aspekt metale ciężkie - rtęć zawarta w dużych rybach, np regularne jedzenie tuńczyka. Źródłem ołowiu mogących stare rury wodociągowe w kamienicy, niektóre farby do ścian. Kolejny obszerny temat pestycydy - w rolniczych rejonach mogą przenikać do wody i pijąc kranówkę regularnie „ się zatruwany pestycydami”. No i samo spożywanie dużej ilości warzyw ( szczególnie jednego rodzaju regularnie) niesie za sobą ryzyko przyjmowania zbyt dużych ilości pestycydów. Jak mieszkałam w Lubelskim miałam znajoma co miała ogromne hodowle kalafiorów i niestety z wiadomych powodów nie chciała ich jeść. Mówiła że woli kupić ze sklepu bo może inni „ dają mniej chemi”. Do tego dochodzą jeszcze ftalany silnie toksyczne dla plemników - znajdują się w odświeżaczach powietrza, detergentach, niektórych perfumach czy żelach pod prysznic.
Często ktoś pisze że ich partner nie piję i nie pali, a wyniki nasienia są złe. Wiadomo że jest wiele różnych powodów niektórych medycznych czy po prostu genetycznych. Ale jak myślicie czy te wymienione czynniki mogą sprawić że wyniki nasienia u mężczyzn są coraz gorsze ?
Ja z mojego przykładu mogę powiedzieć że mój mąż zawsze pił alkohol regularnie i nie chciał zrezygnować nawet na czas starań. Ale prawie nie je warzyw ( za co go gonię😂) jego dieta to głównie mięso, nabiał, jaja. Wiadomo mają one swoją chemię też ale nie mają pestycydów. Nie lubi używać kosmetyków - najchętniej tylko mydło bez zapachu. Nie pozwala na żadne odświeżacze powietrza w domu ani w aucie bo nie toleruje sztucznego zapachu - to samo z użyciem detergentów w domu. Plastików nigdy nie używaliśmy. Żadnych plastikowych butelek wielorazowego użytku do picia wody czy plastikowych pudełek na jedzenie. Nie tolerujemy tez ubrań czy poscieli z poliestru.
Ciekawa jestem czy jego dobre wyniki to kwestia stylu życia ( mimo picia alkoholu i tego że nigdy nie brał suplementów ) czy też po prostu geny.
Przepraszam za długi post ale to takie moje niedzielne przemyślenia i chciałbym poznać waszą opinię na ten temat ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2025, 14:23
Aga_92, Morgo, Choinka123 lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
I chyba dlatego wlasnie to jest takie ciezkiesnieżka wrote:Ja z kolei nie wyobrażam sobie, że mogę nie zostać mamą. W każdych planach i marzeniach obecne są dzieci

Jakbysmy sobie wyobrazaly inaczej to dokladnie bylaby masa pocieszaczy a tak to i tak wszystko jest jakies takie puste 
@karczoch321 biegasz ?Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 11x ❌️
Letrozole Bluefish 4x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Niestety ze względu na kiepskie parametry nasienia w dniu inseminacji lekarka nie rekomenduje już iui i raczej prosiła byśmy zastanowili się nad in vitro. Potrzebujemy chwili żeby to przetrawić i na pewno mąż będzie się konsultować z andrologiem jeszcze po nowym roku. Jutro ma dzwonić umawiać wizytę. Bo z każdym badaniem, pomimo kuracji Clo, pomimo suplementacji i tego, że mój mąż jest raczej wysportowanym człowiekiem, to nasienie jest coraz gorsze.Jupiter wrote:Trzymaj się 💔
Eh… racja z tym końcem roku…
Czy planujecie kolejne IUI w kolejnych cyklach?Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
👩🏼💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌ -
A czy tutaj mówimy o słabej morfologii czy słabym HBA/DFI/Stresie oksydacyjnym?Belia wrote:Bo z każdym badaniem, pomimo kuracji Clo, pomimo suplementacji i tego, że mój mąż jest raczej wysportowanym człowiekiem, to nasienie jest coraz gorsze.Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI
CB 💔 12.2025 -
Belia jeśli dobrze kojarzę, to po Clo twojemu mężowi obniżyły się parametry nasienia?
U mojego też po tym trochę spadły, mieliśmy szykować się do ivf, ale androlog zaproponował, żeby spróbować jeszcze gonadotropin w zastrzyku Bemfola. I to jakimś cudem dało efekt, gdzie wcześniej zupełnie nic nie działało.
Belia, Morgo lubią tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
HBA/DFI są idealne. Za to ilość/koncentracja i ruch tragedia. Jest ich po prostu mało.Jupiter wrote:A czy tutaj mówimy o słabej morfologii czy słabym HBA/DFI/Stresie oksydacyjnym?Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
👩🏼💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
12.25 IUI ❌ -
Tak, tak pamiętam. Dlatego mój mąż chce się jeszcze upewnić czy lekarz ma jeszcze jakiś pomysł czy powie, że lepiej nie czekać i iść w ivf a przy okazji działać jeszcze nad poprawą nasienia ale już ze wskazaniem do in vitro.snieżka wrote:Belia jeśli dobrze kojarzę, to po Clo twojemu mężowi obniżyły się parametry nasienia?
U mojego też po tym trochę spadły, mieliśmy szykować się do ivf, ale androlog zaproponował, żeby spróbować jeszcze gonadotropin w zastrzyku Bemfola. I to jakimś cudem dało efekt, gdzie wcześniej zupełnie nic nie działało.
snieżka, karczoch321, Claudii lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
12.25 IUI ❌ -
Belia wrote:Tak, tak pamiętam. Dlatego mój mąż chce się jeszcze upewnić czy lekarz ma jeszcze jakiś pomysł czy powie, że lepiej nie czekać i iść w ivf a przy okazji działać jeszcze nad poprawą nasienia ale już ze wskazaniem do in vitro.
To dobry krok, ivf nie ucieknie, ale jednocześnie będzie mieć poczucie, że po drodze zrobiliście wszystko żeby sprawdzić różne ścieżki 👍
Aga_92 - właśnie aktualnie już w zasadzie nie biegam, nad czym ubolewam. Przez ostatani rok próbowałam to jeszcze godzić ze staraniami, ale w sumie powodowało to we mnie mnie więcej stresu niż radości z treningów i faktycznego robienia formy. Odpuszczanie bo owulacja, bo coś tam, bo druga faza, potem zryw po białych testach i „nadrabianie” treningów. Przerwy po CB i znowu wracanie na hurra. W październiku zrobiłam ostatanie długie zawody na przetyranie się i w ramach symbolicznego zakończenia etapu biegania z planem itd.
Może to przypadek i inne czynniki miały na to wpływ, ale jak odpuściłam treningi to moje TSH po raz pierwszy od dawna spadło do 1,64.
Niedługo planuję zbadać ponownie żeby sprawdzić czy dalej mniej więcej tak wygląda i czy moja teoria ma sens
Na razie przerzuciłam się na inne aktywności: pilates, chodzenie, trochę trenażer+rower, a truchtanie wpada czasem, ale w niskim tętnie, bez forsowania się. Dziwnie mi z tym, ale cóż, coś muszę robić i te alternatywy na razie mi się sprawdzają
Aga_92 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 18 cs - 4x stymulacja
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
Witam. Czy ten test jest pozytywny ?
H ttps://ibb.co/Zp6WcrQb ( trzeba usunąć spacje, po „H”. )
37 dzień cyklu. 8 dni spóźnienia miesiączki.Staramy się o pierwsze dziecko 😍
🩷Stymulacja : lametta + Ovitrelle + Luteina 🩷
AMH : 10
🌶️ Ferrytyna z 8 ➡️ 70
✨ PCOS
✨ Adenomioza
🩷 Tsh : 1,970
🐤 Prolaktyna : 16,72 -
Zbadaliscie pasożyty? Powtarzam to jak nawiedzona ale u nas okazało się to strzałem w 10 przy słabych parametrach nasienia. My najgorsze wyniki nasienia jakie mieliśmy do 3 mln w całości i 1% morfo 😔 a tu cyk, 3 miesiące po leczeniu na H.Pylori ciąża.Belia wrote:Niestety ze względu na kiepskie parametry nasienia w dniu inseminacji lekarka nie rekomenduje już iui i raczej prosiła byśmy zastanowili się nad in vitro. Potrzebujemy chwili żeby to przetrawić i na pewno mąż będzie się konsultować z andrologiem jeszcze po nowym roku. Jutro ma dzwonić umawiać wizytę. Bo z każdym badaniem, pomimo kuracji Clo, pomimo suplementacji i tego, że mój mąż jest raczej wysportowanym człowiekiem, to nasienie jest coraz gorsze.
Belia, Choinka123 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Jeśli chodzi o przygotowanie do ivf, to poza suplami pilnuję, żeby zrobić codziennie powyżej 6 tys. kroków (wieczny problem przy pracy przy biurku/ zdalnej) ostatnio kupiłam bieżnię do chodzenia, teraz dokupiłam biurko z elektryczną regulacją wysokości, to mega ułatwi sprawę. Poza tym od roku ograniczyłam cukier, wybieram napoje bez cukru, nie słodzę herbaty, wybieram słodycze bez cukru lub jem normalne, ale w małych porcjach. Przyznam się bez bicia, że na czas świąt ten punkt nie obowiązywał 🙈
Jeśli wyjdzie problem z komórkami, to zamierzam zaostrzyć dietę i ruch. W trakcie stymulacji planuję jeść dużo białka i chodzić na bieżni jak będę na siłach. Może kupię do transferu ten up implantation, ale to nie w cyklu ze stymulacją.
@Klimciaaa ile dni jesteś po zastrzyku?👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
02.01.26 IVF 💉 Menopur 150
10.01.26 💉 Gonapeptyl Daily x2
12.01.26 punkcja -
A robiliście kontrolne badanie nasienia po wyleczeniu pylori?BuBu90 wrote:Zbadaliscie pasożyty? Powtarzam to jak nawiedzona ale u nas okazało się to strzałem w 10 przy słabych parametrach nasienia. My najgorsze wyniki nasienia jakie mieliśmy do 3 mln w całości i 1% morfo 😔 a tu cyk, 3 miesiące po leczeniu na H.Pylori ciąża.Starania od 08. 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
01.26r. ICSI:
13.01. pierwszy podgląd 🫧 -
Bubu jakie badania robiliście? Polecisz coś?BuBu90 wrote:Zbadaliscie pasożyty? Powtarzam to jak nawiedzona ale u nas okazało się to strzałem w 10 przy słabych parametrach nasienia. My najgorsze wyniki nasienia jakie mieliśmy do 3 mln w całości i 1% morfo 😔 a tu cyk, 3 miesiące po leczeniu na H.Pylori ciąża.Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
12.25 IUI ❌ -
Nie bo zaszłam ciążę a mieliśmy robić przed rozpoczęciem procedury w czerwcu 🙈aszin wrote:A robiliście kontrolne badanie nasienia po wyleczeniu pylori?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Tak jasne! Robiliśmy pasożyty z kału, H.Pylori z kału i organix gastro (Alab) choć to drogie badanie i zaczęłabym od tych dwóch pierwszych 🥰 to ostatnie jest z krwiBelia wrote:Bubu jakie badania robiliście? Polecisz coś?
karczoch321, Belia lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸