Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
No i po świątecznym cudzie.
Dostałam mega boli brzucha i przyszedł okres (?). Raczej nie da się tego podciągnąć pod delikatne krwawienie. Nacieszyłam się 2 kreskami 4 dni.
Pojechałam na betę, ma być za parę godzin max.
Edit: beta 14, prog 0,6 (23/12 było: beta 34, prog 22)
Pytanie do dziewczyn po Cb: co teraz? kiedy pójść do gina żeby zobaczyć czy wszystko ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 16:54
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI
CB 💔 12.2025 -
Jupiter wrote:No i po świątecznym cudzie.
Dostałam mega boli brzucha i przyszedł okres (?). Raczej nie da się tego podciągnąć pod delikatne krwawienie. Nacieszyłam się 2 kreskami 4 dni.
Pytanie do dziewczyn po Cb: co teraz? kiedy pójść do gina żeby zobaczyć czy wszystko ok?
Jejku Jupiter, nie tak się to miało skończyć… Coś ta końcówka roku daje nam w kość. Trzymaj się, oby nowy rok przyniósł światełko w tunelu ❤️
Jupiter lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt 2x1
02.01 pierwszy podgląd 🔎 - 4 pęcherzyki
05.01 drugi podgląd 🔎⏳ -
Jupiter wrote:No i po świątecznym cudzie.
Pytanie do dziewczyn po Cb: co teraz? kiedy pójść do gina żeby zobaczyć czy wszystko ok?
Jupiter bardzo bardzo mi przykro że musisz przez to przechodzić. Proponuję zbadać betę jeszcze za kilka dni żeby upewnić się że spadła do zera (u mnie skakała około tygodnia ale to raczej anomalia). Po krwawieniu do ginekologa żeby zobaczyć jak wygląda endometrium i czy możesz od razu wznowić starania. Dziś traktujesz jak pierwszy dzień cyklu. Przytulam cię mocno 🫂
U mnie też niestety brak dobrych wiadomości. IUI nieudane, beta negatywna.
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
👩🏼💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌ -
Jupiter bardzo mocno Cię przytulam 😢 Belia Ciebie również.. dużo siły dla Was dziewczyny 🫂
👩34 👨40
18cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2->3,2❗️
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 104
Ferrytyna - 39
D3 - 72
B12 - 588
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 10,3❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Belia wrote:U mnie też niestety brak dobrych wiadomości. IUI nieudane, beta negatywna.
Trzymaj się 💔
Eh… racja z tym końcem roku…
Czy planujecie kolejne IUI w kolejnych cyklach?
Dziękuję Wam dziewczyny za te miłe słowa wsparcia - wszystkim i każdej z osobna. Mój mąż posypał się po tej informacji totalnie. Czuję się winny bo ma słabe DNA plemników, a cb podobno zachodzi przy wadzie zarodka…
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI
CB 💔 12.2025 -
Jupiter, Belia, bardzo bardzo mi przykro 😢🫂🫂
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Jupiter, Belia - okropnie mi przykro 💔 były duże nadzieje i nie tak to się miało skończyć. Przytulam Was mocno 🫂
Jupiter - tak jak dziewczyny wspomniały, zbadaj betę jeszcze żeby się upewnić, że spada. Ja po zakończonym krwawieniu po CB byłam na kontroli mniej więcej w połowie cyklu i następnie w kolejnym przed owulacja. Obie ciąże „oczyscily sie ładnie” i miałam zgodę na starania od razu.
Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 18 cs - 4x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅
🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją
📆 7.01 - kwalifikacja do ivf 🤩 -
Jupiter - przytulam mocno, mocno. Szczerze mówiąc też mam taki scenariusz z tyłu głowy, że przy gorszych parametrach nasienia siłą rzeczy jest większe ryzyko cb i poronień. Ale to po prostu biologiczne fakty, nikt z nas za biologię nie odpowiada... niczyja w tym wina.
Ja Wam dziewczyny raz jeszcze gorąco polecam książkę "Niewidzialni rodzice", zwłaszcza jeśli przygotowujecie się do IVF. Ona rozprawia się z błędami poznawczymi typu myślenie zero-jedynkowe typu "in vitro jako ostatnia deska ratunku" (bardzo częste zresztą, no tacy jesteśmy po prostu jako ludzie) i pomaga spojrzeć na niepłodność możliwie jak najbardziej realistycznie, co pomaga trzymać psychikę w ryzach. Prawda jest taka, że historia starań każdej z nas może się zarówno zakończyć sukcesem, jak i możemy nigdy nie doczekać się dziecka. Niepłodność to droga bez pewnego celu. IVF to jedno z narzędzi, o całkiem niezłej skuteczności, ale wciąż po prostu narzędzie. I tak warto tę procedurę traktować. Są osoby, które pierwsze dziecko mają tą drogą, a dwa kolejne naturalnie. Są i takie, które mimo wielu podejść do IVF ostatecznie nie mają dzieci.
Z drugiej strony sama mam dużo nadziei związanych z IVF w naszym przypadku (od badań nasienia mam tak, że mniej wierzę w to że uda nam się naturalnie mimo że to niewykluczone). W pon mój mąż robi powtórny seminogram. U mnie dziś biel na teście, 3 dni przed okresem więc myślę że 12 cs zapasem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 18:48
👩❤️👨 30+
💃zaburzenia lękowe - remisja
AMH - 3,14, cykle regularne
💊 folian, Wit D3, omega 3, Sanprobi ibs + suplementacja żelaza
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
12 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Strasznie mi przykro za każdą z was @Jupiter @Belia @Morgo @Claudii
...
Mam nadzieję, że przyszły rok będzie dla nas wszystkich bardziej łaskawy 💔
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
02.01.26 IVF 💉 Menopur 150
10.01.26 💉 Gonapeptyl Daily x2
12.01.26 punkcja -
Ogromnie mi przykro dziewczyny i mocno mocno przytulam. Końcówka roku nie jest łaskawa 😥
30 & 34
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️09.25IUI
▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Jupiter, Belia, bardzo mi przykro, że tak się potoczyły sprawy. Przytulam Was mocno!
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
19 cs starań o pierwsze 👶🏻
3 cykle stymulacji za nami
cd138, cd56, cd16⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Histeroskopia - wycięty polip ✅
Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅ -
Jupiter przytul mocno męża. Tutaj nie ma winy, po prostu tak się stało. Jesteście w tym razem i żadne z Was nie chciało, żeby się to tak potoczyło. Dużo wsparcia też dla niego ❤️ Właśnie ostatnio dyskutowałam z koleżankami, że dla mężczyzn niepłodność to też bardzo trudny temat, często trudniejszy niż dla nas. Oni bardziej to wszystko biorą do siebie, bo dodatkowo cierpi ich duma. Nie powinno tak być 🥺
Morgo - ja sobie doskonale zdaję sprawę, że IVF to narzędzie i równie dobrze może być tak, że się nie uda, a nagle wpadniemy sobie za rok. Wystarczy poczytać na forum jak wiele jest różnych przypadków, a ile naturalsow w trakcie IVF to głowa mała. Na tej bardziej medycznej stronie forum też są różne historie, los jest przewrotny. IVF to nie 100% bobas, ale liczę, że jednak będziemy tymi, którym się uda w ten sposób 🥹
K 🩷 30l.
AMH 0.71
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
05.01 drugi podgląd 🔎⏳ -
Jeny co jest z tym grudniem... Belia, Jupiter wysyłam mocne uściski 🫂
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻
▪️ANA
▪️USG piersi
▪️wizyta Endo -
Jeju nie tak miało być, strasznie mi przykro dziewczyny 🫂
Ciężki ten koniec roku, mam nadzieję, że nowy trochę nam wyprostuje drogę...
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
Suplementy: Inozytol, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, pregna start -
Morgo wrote:Jupiter - przytulam mocno, mocno. Szczerze mówiąc też mam taki scenariusz z tyłu głowy, że przy gorszych parametrach nasienia siłą rzeczy jest większe ryzyko cb i poronień. Ale to po prostu biologiczne fakty, nikt z nas za biologię nie odpowiada... niczyja w tym wina.
Ja Wam dziewczyny raz jeszcze gorąco polecam książkę "Niewidzialni rodzice", zwłaszcza jeśli przygotowujecie się do IVF. Ona rozprawia się z błędami poznawczymi typu myślenie zero-jedynkowe typu "in vitro jako ostatnia deska ratunku" (bardzo częste zresztą, no tacy jesteśmy po prostu jako ludzie) i pomaga spojrzeć na niepłodność możliwie jak najbardziej realistycznie, co pomaga trzymać psychikę w ryzach. Prawda jest taka, że historia starań każdej z nas może się zarówno zakończyć sukcesem, jak i możemy nigdy nie doczekać się dziecka. Niepłodność to droga bez pewnego celu. IVF to jedno z narzędzi, o całkiem niezłej skuteczności, ale wciąż po prostu narzędzie. I tak warto tę procedurę traktować. Są osoby, które pierwsze dziecko mają tą drogą, a dwa kolejne naturalnie. Są i takie, które mimo wielu podejść do IVF ostatecznie nie mają dzieci.
Z drugiej strony sama mam dużo nadziei związanych z IVF w naszym przypadku (od badań nasienia mam tak, że mniej wierzę w to że uda nam się naturalnie mimo że to niewykluczone). W pon mój mąż robi powtórny seminogram. U mnie dziś biel na teście, 3 dni przed okresem więc myślę że 12 cs zapasem.
Ja właśnie sobie w święta zamówiłam tą książkę i jestem bardzo ciekawa, co będzie w środku. 😄
Ja chyba w ogóle na razie nie przyjmuję do siebie scenariusza, że może się nie udać nigdy. Nie umiem zmierzyć się w ogóle z takimi myślami 🥹 iii… jestem ciekawa, czy któraś z Was tak ma, że się już z nimi zmierzyła?24 cs 🥹
🙋🏻♀️Endometrioza & adenomioza & PCOS & IO
🙎🏼♂️Znacznie obniżone parametry & IO
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Jupietrku przykro mi 😥 nawet nie wyobrażam sobie jak Cię to mogło dotknąć w ten poświąteczny czas 😥
Przytulam Cię mocno. 💝 niech nadzieja do Ciebie wraca czym prędzej!
24 cs 🥹
🙋🏻♀️Endometrioza & adenomioza & PCOS & IO
🙎🏼♂️Znacznie obniżone parametry & IO
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny, a jak się suplementujecie? Zaczęłam się zastanawiać, czy odpowiednio się przygotowuje do procedury, bo oprócz supli to w zasadzie nie robię nic specjalnego. Nie trzymam diety itp…🙈Starania od 08. 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
01.26r. ICSI:
13.01. pierwszy podgląd 🫧 -
aszin wrote:Dziewczyny, a jak się suplementujecie? Zaczęłam się zastanawiać, czy odpowiednio się przygotowuje do procedury, bo oprócz supli to w zasadzie nie robię nic specjalnego. Nie trzymam diety itp…🙈
U mnie z dietą też tak średnio, w sumie ostatnio przez 3 miesiące brałam 200mg DHEA i 600mg Ubichinolu - tak kazał ginek. Już z 2 miesiące nie biorę nawet Puerii, bo mi się skończyła i zapominam kupić (wcześniej zażywałam w sumie jakiś rok regularnie). Poza tym od 3 miesięcy z mężem chodzimy 2xtyg siłownia/basen. Zobaczymy jakie będą tego efekty. Ciekawa jestem też wyników nasienia przy punkcji, bo mąż już dobre pół roku chodzi w luźnych gaciach i właśnie ćwiczy, chociaż u nas wyniki były niezłe prócz morfo.
aszin, Morgo lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
05.01 drugi podgląd 🔎⏳ -
Ja biorę 300mg ubichinolu, poza tym standardowo witamina d, nac, cynk, selen, omega i piję fertistim. A o nasienie się boję, bo u nas jest z tym bardzo kiepsko… Mam nadzieję, że rzeczywiście wybiorą najlepsze i będziemy mieć jakieś blastocysty.Claudii wrote:U mnie z dietą też tak średnio, w sumie ostatnio przez 3 miesiące brałam 200mg DHEA i 600mg Ubichinolu - tak kazał ginek. Już z 2 miesiące nie biorę nawet Puerii, bo mi się skończyła i zapominam kupić (wcześniej zażywałam w sumie jakiś rok regularnie). Poza tym od 3 miesięcy z mężem chodzimy 2xtyg siłownia/basen. Zobaczymy jakie będą tego efekty. Ciekawa jestem też wyników nasienia przy punkcji, bo mąż już dobre pół roku chodzi w luźnych gaciach i właśnie ćwiczy, chociaż u nas wyniki były niezłe prócz morfo.Starania od 08. 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
01.26r. ICSI:
13.01. pierwszy podgląd 🫧
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH