Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupiter wrote:Ooooo to dobrze wiedzieć, też zrobię. Mam już w planach od dawna ale zaplanowanie kwitnięcia 2 godziny na badaniach to jest wyzwanie…
A jak z wizytą kontrolną u niego? Potem już łatwiej się na nią dostać?
Ja też odwlekałam to badanie właśnie ze względu na czekanie 2h 😅
Niestety nie ma różnicy czy to wizyta pierwsza czy kontrolna, na każdą jest problem z dostaniem się, ale ja chodzę do Tarnowa, bo tutaj dużo prościej się dostać i zapisy są z miesiąca na miesiąc. Jedynie trzeba sobie raz w miesiącu powisieć 30-40 minut na telefonie i wykręcić numer tak ze 150 razy 😆
Jupiter lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
18 cs starań o pierwsze 👶🏻
3 cykle stymulacji za nami
cd138, cd56, cd16⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅ -
Aniluap_b wrote:Czyli temperaturę mogę mierzyć pod językiem co rano? Nie muszę dopochwowo? Bo na następny cykl mam taki zamiar. Już mam termometr w domku. 🥰
Ja tak mierzę i miałam realne „dane” 🤓
Termometr tylko z dwoma miejscami po przecinku i jazda 🏋️♀️ przy cyklach 28d mi zaczyna spadać do bazowej zazwyczaj 26d. i już wszystko jasne że 🙈👩❤️💋👨’ 97 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 por.zatrz.
11.25💔 CB
JA 🧬MTHFR,PAI: hetero
🟠TSH 2,4 🆘11.25 AMH 0,68 🥺
🫧12.25 AFC 4-5 szt w lewym, prawy torbiel czynnościowa
🔮🙏🏻12.25 pogłębiamy diag.
🟢PRG 7d po 🆗 ale📉
androgeny, OGTT 🆗
🟢Homocysteina 6, k.fol 13, B12 365🔜🆙LH 5, FSH 10, E2 50
DHEAS 170 Ferrytyna 13-> 21😬
💊 euthyrox, solderol, feroplex, + sanprobi IBS, Q10, NAC,melat., B12, omega, magnez, wiesiołek 💡po owu Acard 75mg profilaktycznie
ON 🔜badania
🏅1,5 msc po 🚭i sys. zmian.
💊 Pregna Start ON, ubinichol, Solderol, NAC
01.26⏩️📋 badania nasienia, monitoring, MUCH, usg pod endo, kar, białko S/C, prof.krzep, APS
🏥16.01 Instytut Rodziny -
Dudu13 wrote:Ja tak mierzę i miałam realne „dane” 🤓
Termometr tylko z dwoma miejscami po przecinku i jazda 🏋️♀️ przy cyklach 28d mi zaczyna spadać do bazowej zazwyczaj 26d. i już wszystko jasne że 🙈
Dobra zrobię tak jak Ty 😅 Bo wolę pod językiem badać codziennie 🫣 Zobaczę co mi tam wyjdzie z tych temperatur 🤭
Dudu13 lubi tę wiadomość
🩷93 💙97 -
Dzień stresu, bo mąż powtarzał seminogram po 2,5 msc leczenia Clo + suple + wszystko inne.
Morfo drgnęła - 2% (96% nienormalnych główek). Ruch szybki się polepszył (było: 2%, jest 13,6). Ale spadła mocno koncentracja (było: 26,3 mln/ml, jest: 13,9 mln/ml także spadło poniżej normy) i ogólna liczba plemników (było: 118 mln, jest: 48,6 mln - tu jeszcze się mieści w normie).
pH: 7,9 także już się nie czepiam 😁.
Ja dziś 1 dzień 12 cs. Cóż no, walczymy dalej.Nie cieszy spadek koncentracji ale z tego co czytam tak może być po Clo. Ale fajnie że coś drgnęło w jakości plemników. Czy to da nam ciążę naturalną? Zobaczymy w kolejnych miesiącach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2025, 14:50
Pacynka, Dudu13, karczoch321, Claudii, Jupiter, cysterka95, Olalexa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃zaburzenia lękowe - remisja
AMH - 3,14, cykle regularne
💊 folian, Wit D3, omega 3, Sanprobi ibs + suplementacja żelaza
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
12 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
A można na drugą wizytę zapisać się na ewizyte?Pacynka wrote:Ja też odwlekałam to badanie właśnie ze względu na czekanie 2h 😅
Niestety nie ma różnicy czy to wizyta pierwsza czy kontrolna, na każdą jest problem z dostaniem się, ale ja chodzę do Tarnowa, bo tutaj dużo prościej się dostać i zapisy są z miesiąca na miesiąc. Jedynie trzeba sobie raz w miesiącu powisieć 30-40 minut na telefonie i wykręcić numer tak ze 150 razy 😆
Ty już dostałaś docelowe leki?
Ile zajęło Ci od umówienia się na 1 wizytę do dostania lekow?
10 stycznia dzwonie na zapisy na luty, chociaż to sobota wiec możne 9tego będą.
Jutro lecę na betę żeby sprawdzić czy spadła do zera…
W najbliższych tygodniach 3 wizyty:
U mojej gin żeby potwierdzić czy wszystko ok po oczyszczeniu.
W klinice żeby zapytać o IUI z segregacją pod DNA.
I u polecanej tutaj doktor Ożga Piszczek, endokrynolog.
Mam nadzieję że wizyta u doktora S będzie najpóźniej w lutym…
Morgo lubi tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI
CB 💔 12.2025 -
Czyli Morgo jesteście kolejną parą, u której Clo spieprzyło koncentrację. U nas też spadła o połowę a przy drugim badaniu przy okazji inseminacji jeszcze niżej.Morgo wrote:Dzień stresu, bo mąż powtarzał seminogram po 2,5 msc leczenia Clo + suple + wszystko inne.
Morfo drgnęła - 2% (96% nienormalnych główek). Ruch szybki się polepszył (było: 2%, jest 13,6). Ale spadła mocno koncentracja (było: 26,3 mln/ml, jest: 13,9 mln/ml także spadło poniżej normy) i ogólna liczba plemników (było: 118 mln, jest: 48,6 mln - tu jeszcze się mieści w normie).
pH: 7,9 także już się nie czepiam 😁.
Ja dziś 1 dzień 12 cs. Cóż no, walczymy dalej.Nie cieszy spadek koncentracji ale z tego co czytam tak może być po Clo. Ale fajnie że coś drgnęło w jakości plemników. Czy to da nam ciążę naturalną? Zobaczymy w kolejnych miesiącach.
PS. Ja też dziś dostałam okres. Zaczynam już nie liczę który cykl. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2025, 15:46
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
👩🏼💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌ -
Jupiter, daj znać co tam wyjdzie. Liczę, że już po wszystkim 🫂 iui z fertilchipem może być dla was na prawdę spoko opcja 🤞🏼
👩🏼💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
12.25 IUI ❌ -
Jupiter wrote:A można na drugą wizytę zapisać się na ewizyte?
Ty już dostałaś docelowe leki?
Ile zajęło Ci od umówienia się na 1 wizytę do dostania lekow?
10 stycznia dzwonie na zapisy na luty, chociaż to sobota wiec możne 9tego będą.
Zapisy są zawsze w środę, więc obstawiam 7.01, ale co do daty to jeszcze będę się upewniać u innych dziewczyn, bo też planuję się zapisać na luty. Na Fb jest grupa "Immunologia - starania z pomocą doktora S.", tam często jest dużo przydatnych info.
Ja niestety jeszcze nie mam docelowych leków - doktor kazał mi zrobić badania histopatologiczne w Krośnie, więc czekam dopiero na wyniki, minęły 4 tygodnie, jeszcze kolejne 4 poczekam... Byłam do tej pory dwa razy na wizycie - na pierwszej dostałam cały zakres badań do zrobienia w Diagnostyce, na drugiej byłam już z wynikami, dostałam metforminę i zalecenie zrobienia badań w Krośnie, i mam przyjechać jak będą wyniki.
Pytałam też o teleporadę, ale niestety wygląda to tak, że można próbować się dodzwonić, ale jest to mało realne, żeby się udało + jeżeli lekarz zapisze na dany dzień na teleporadę, to nie jest powiedziane, że wtedy zadzwoni, tylko że od tego dnia w ciągu 2 tygodni prawdopodobnie będzie się kontaktował. Wiem, że ma dużo pacjentek, więc z tym kontaktem jest bardzo ciężko, dużo prościej dostać się na wizytę stacjonarną.
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
cd138, cd56, cd16⏳
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Hejka ovufriendowe ciocie, byłam z wami długo więc chciałam dać wam znać że nadal wszystko jest u nas dobrze, jesteśmy po drugiej wizycie 🥺 Mega się stresowałam i nie dowierzam, że tym razem jak na razie wszystko idzie w dobrą stronę… 🥹❤️ Tak wygląda aktualnie 2.80cm bobasa.
Nieustannie z całej siły trzymam za was wszystkie kciuki ❤️
Morgo, Pacynka, Belia, Jupiter, Dudu13, Choinka123, Claudii, cysterka95, Malineczka, White1, PA, Olalexa lubią tę wiadomość
💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc
🕊️ 06.25 – cb
🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
Kiki, jak dobrze Was widzieć, dużo zdrowia dla Ciebie i bobasa - niech rośnie pięknie! Zaglądaj do nas czasem z kolejnymi wieściami 🫶🏻
kikix0o lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
cd138, cd56, cd16⏳
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Belia wrote:Czyli Morgo jesteście kolejną parą, u której Clo spieprzyło koncentrację. U nas też spadła o połowę a przy drugim badaniu przy okazji inseminacji jeszcze niżej.
PS. Ja też dziś dostałam okres. Zaczynam już nie liczę który cykl. 😉
Pjona. Właśnie czytam skąd taki efekt i wychodzi na to, że hipotezy mogą być różne od za mocnego działania stymulującego, przez ujawnienie zaburzeń które tak czy siak mają miejsce w organizmie po przejściowy efekt. U nas były wskazania do Clo bo u męża wyszedł nieco obniżony testosteron i nieoznaczalny estradiol. Jeszcze będzie powtarzał hormony z krwi i idziemy na wizytę kontrolną.
Powiedz mi - czy po tym spadku o połowę lekarz zalecił Wam odstawienie Clo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2025, 16:18
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
12 cs
Chochlik 12 sporo cudow juz probowalam ale na pewno sa jeszcze jakies ktorych nie znam chociaz fakt coraz trudniej takie znalezc 🙈
Morgo dzieki tej psychoterapii i swojemu doswiadczeniu myslisz ze jest Ci latwiej troche sobie poradzic z tym problemem i jakos inaczej na to spojrzec?
Dudu13 i Aniluap_b ja mierze temperature pod jezykiem, takie tez dostalam zalecenie w klinice, wazne tylko aby termometr byl do dwoch miejsc po przecinku, zeby mierzyc codziennie o tej samej godzinie, od razu po przebudzeniu zanim wstanie sie z lozka i zeby wybrac sobie pod jezykiem albo prawa albo lewa strone i zawsze po tej samej mierzyc. Ja tak mierze i prowadze wykresy juz ponad rok i zawsze mi sie one potwierdzaly z usg jak robilam monitoringi
Dudu13 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 11x ❌️
Letrozole Bluefish 4x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Tak. Od razu. Natomiast też powiedziała dokładnie tak jak mówisz, że to może być od Clo a może tak czy siak tak by się podziało, niezależnie od leczenia. Ja wierzę głęboko, że jest to efekt przejściowy.Morgo wrote:Pjona. Właśnie czytam skąd taki efekt i wychodzi na to, że hipotezy mogą być różne od za mocnego działania stymulującego, przez ujawnienie zaburzeń które tak czy siak mają miejsce w organizmie po przejściowy efekt. U nas były wskazania do Clo bo u męża wyszedł nieco obniżony testosteron i nieoznaczalny estradiol. Jeszcze będzie powtarzał hormony z krwi i idziemy na wizytę kontrolną.
Powiedz mi - czy po tym spadku o połowę lekarz zalecił Wam odstawienie Clo?
Morgo lubi tę wiadomość
12.25 IUI ❌ -
Aga - tak, zdecydowanie. Ja przed terapią ciągle czułam się jak zagubione dziecko także z tego miejsca startowałam 🫠 no i też od 1,5 roku jestem na sertralinie (mam zaburzenia lękowe od dzieciństwa i w końcu zdecydowałam się dodatkowo wesprzeć farmakologią) i to też mi dużo daje, bo mam spokojniejszy umysł, łatwiej mi o dystans do różnych problemów. Mój mąż też ma doświadczenie (krótsze ale jednak) psychoterapii także łatwiej nam rozmawiać o emocjach, wzajemnych oczekiwaniach wprost. Znam też swoje zalety (wytrwałość w dążeniu do celu, determinacja, umiejętność budowania wspierających narracji na różne życiowe zakręty i trudności), jak i słabości (mam analityczno-kontrolujący umysł, ciężko mi uznawać straty i bezradność - w niepłodności można się w ten sposób łatwo wypalić np. wpadając w spiralę badań bez wskazań, porównywania się z innymi itp., siedzenia na forach za dużo - te rzeczy w pewnym momencie i takich osób jak ja nie służą samopomocy tylko regulacji emocji, która w dodatku nie działa). Terapia też uczy mówienia o tym, co trudne w relacjach z innymi. Dużo osób zostaje z niepłodnością sama.
Co do naszych jeszcze wyników - ja i mąż mamy w głowie IVF jako realną opcje dla nas także mnie cieszy że coś się jakościowo zmienia. Bo jak nam nie pójdzie naturalnie to i tak warto pracować nad sobą dalej, bo to wciąż walka o jak najlepsze komórki 🌷.
Aga_92 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram:
12 cs
Wiem że robią tą metodą w Artvimedzie i w Parensie. Zapisałam się do tego pierwszego bo nie muszę się przebijać na drugi koniec miasta. Zobaczymy czy przypasuje mi ten ośrodek.Belia wrote:Jupiter, daj znać co tam wyjdzie. Liczę, że już po wszystkim 🫂 iui z fertilchipem może być dla was na prawdę spoko opcja 🤞🏼
Morgo lubi tę wiadomość
Ona:31
AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
PRACUJEMY NAD:
⬇️ antyTPO 1640->1010
⬆️ ferrytyna 18-> 25
⬇️ DFI
CB 💔 12.2025 -
Ciesze sie, ze masz cos co chociaz troche Ci pomaga w tym trudnym czasie staran. Duza dawke bierzesz sertraline? Dlugo trwalo zanim poczulas jakas zmiane na lepsze odkad zaczelas brac? Ja caly czas jestem w kropce i z jednej strony nie chce sie pakowac w leki i troche sie ich boje ale z drugiej strony jestem juz wykonczona przez te starania... ja mam dokladnie tak jak Ty tez nie potrafie zaakceptowac bezradnosci. I szybko trace motywacje do robienia czegos co sie nie udaje pomimo wlozonego wysilki i do tego wiedzac ze nie mam na to wplywu. Ale tez mam tak ze musze zawsze zrobic na maxa wszystko co jest do zrobienia zeby pozniej nie zalowac ze moglam cos jeszcze zrobic a nie zrobilam. Dlatego nadal trwam w tych staraniach chociaz psychicznie jestem juz wykonczonaMorgo wrote:Aga - tak, zdecydowanie. Ja przed terapią ciągle czułam się jak zagubione dziecko także z tego miejsca startowałam 🫠 no i też od 1,5 roku jestem na sertralinie (mam zaburzenia lękowe od dzieciństwa i w końcu zdecydowałam się dodatkowo wesprzeć farmakologią) i to też mi dużo daje, bo mam spokojniejszy umysł, łatwiej mi o dystans do różnych problemów. Mój mąż też ma doświadczenie (krótsze ale jednak) psychoterapii także łatwiej nam rozmawiać o emocjach, wzajemnych oczekiwaniach wprost. Znam też swoje zalety (wytrwałość w dążeniu do celu, determinacja, umiejętność budowania wspierających narracji na różne życiowe zakręty i trudności), jak i słabości (mam analityczno-kontrolujący umysł, ciężko mi uznawać straty i bezradność - w niepłodności można się w ten sposób łatwo wypalić np. wpadając w spiralę badań bez wskazań, porównywania się z innymi itp., siedzenia na forach za dużo - te rzeczy w pewnym momencie i takich osób jak ja nie służą samopomocy tylko regulacji emocji, która w dodatku nie działa). Terapia też uczy mówienia o tym, co trudne w relacjach z innymi. Dużo osób zostaje z niepłodnością sama.
Co do naszych jeszcze wyników - ja i mąż mamy w głowie IVF jako realną opcje dla nas także mnie cieszy że coś się jakościowo zmienia. Bo jak nam nie pójdzie naturalnie to i tak warto pracować nad sobą dalej, bo to wciąż walka o jak najlepsze komórki 🌷.
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 11x ❌️
Letrozole Bluefish 4x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Aga_92 wrote:Ciesze sie, ze masz cos co chociaz troche Ci pomaga w tym trudnym czasie staran. Duza dawke bierzesz sertraline? Dlugo trwalo zanim poczulas jakas zmiane na lepsze odkad zaczelas brac? Ja caly czas jestem w kropce i z jednej strony nie chce sie pakowac w leki i troche sie ich boje ale z drugiej strony jestem juz wykonczona przez te starania... ja mam dokladnie tak jak Ty tez nie potrafie zaakceptowac bezradnosci. I szybko trace motywacje do robienia czegos co sie nie udaje pomimo wlozonego wysilki i do tego wiedzac ze nie mam na to wplywu. Ale tez mam tak ze musze zawsze zrobic na maxa wszystko co jest do zrobienia zeby pozniej nie zalowac ze moglam cos jeszcze zrobic a nie zrobilam. Dlatego nadal trwam w tych staraniach chociaz psychicznie jestem juz wykonczona

Biorę dużą dawkę 150 mg. Ale nie ma co się tym sugerować, dawka zależy od wrażliwości danego organizmu na serotoninę (upraszczając). Ja jestem typem, w którego można wlać wiadro SSRI i nie rozwinie działań niepożądanych (na leczeniu mam wyższe libido niż wcześniej np.), są ludzie u których włączenie 25 mg sertraliny powoduje nasilone zawroty głowy, nudności, biegunkę, wypłaszcza emocje całkowicie. Ja musiałam dojść do dawki skutecznej zaczynając od 25 mg także czas do pełnego działania to były ok. 4 msce. Trochę lepiej było już po miesiącu. W tych dylematach, które opisujesz jest duże pole do pracy na terapii - np. w tym robieniu czegoś na maksa zwykle nie widzimy że ponosimy straty w innych obszarach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2025, 19:16
Aga_92 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram:
12 cs
U mnie w Gyncentrum również ale nie wiem czy masz u siebie. My akurat nie mieliśmy bo ponoć to nie pomaga na ruch ale właśnie na fragmentację.Jupiter wrote:Wiem że robią tą metodą w Artvimedzie i w Parensie. Zapisałam się do tego pierwszego bo nie muszę się przebijać na drugi koniec miasta. Zobaczymy czy przypasuje mi ten ośrodek.
12.25 IUI ❌ -
kikix0o wrote:Hejka ovufriendowe ciocie, byłam z wami długo więc chciałam dać wam znać że nadal wszystko jest u nas dobrze, jesteśmy po drugiej wizycie 🥺 Mega się stresowałam i nie dowierzam, że tym razem jak na razie wszystko idzie w dobrą stronę… 🥹❤️ Tak wygląda aktualnie 2.80cm bobasa.
Nieustannie z całej siły trzymam za was wszystkie kciuki ❤️

Boziu jaka kruszyna piękna 🥹❤️ oby dalej tak zdrowo i spokojnie 😊
kikix0o lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola styczeń 🤞🏻
▪️ANA
▪️USG piersi
▪️wizyta Endo -
Morgo oby jednak ta poprawa ruchu zadziałała, w końcu wystarczy jeden plemnik 🤞🏼
Dziewczyny dobrze trzymałyście kciuki, bo okres dziś przyszedł więc jutro zaczynam zastrzyki. Mąż wykupił te z recepty (Bemfola, Menopur, Ganirelix i Clo) i narazie zapłaciliśmy 450 zł. Nie ma tragedii uważam 😊
karczoch321, Morgo, cysterka95, White1, Pacynka, Belia, Pelasia30, PA lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt 2x1
02.01 pierwszy podgląd 🔎 - 4 pęcherzyki
05.01 drugi podgląd 🔎⏳
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH