SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • PA Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał problem, żeby zrobić badania nasienia. Najpierw sporo rozmow, tłumaczenia a jak się wstępnie zgodził to wzięłam sprawy w swoje ręce i sama go umawiam na wizyty i jeszcze jeżdżę z nim ( on tak woli). Nawet teraz do urologa powiedział, że mam mu poszukać kobietę i nie w grudniu. Resztę sama ogarnęłam.

On nie lubi jeździć że mną do lekarza, bo twierdzi że jest tam niepotrzebny skoro go wypraszają z gabinetu (jak mnie badaja).

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    01/26 cykl naturalny
    02/26 IUI?
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    U mnie to samo, mąż od razu zaproponował że zrobi wszystkie konieczne badania bo to nasza wspólna misja i będzie mnie wspierał jak tylko się da, ale żebym mu pomogła wybrać badania bo lepiej się orientuję. Jedyna rzecz o którą miałam do niego zastrzeżenia, to brak konsekwencji w stosowaniu oleju z czarnuszki czy soku pomidorowego, zapominał wziąć suple np dwa razy w tygodniu ale teraz od miesiąca ma apke - cała to do list co ma codziennie zrobić, łącznie z rozpisanym ruchem który też trochę zaniedbywał, bo skoro morfologia i koncentracja zaczęły się podnosic to liczył na to że DFI też…

Dlatego ja trochę nie wiem co napisać jak ktoś postuje o „kochającym partnerze”, którego partnerka/żona poddaje się rozmaitym procedurom, poświęca czas, pieniądze, często w bólach (histero) bądź z ryzykiem trafienia na lekarza patałacha zwłaszcza na początkowym etapie diagnostyki, a facet nie może sobie zrobić dobrze do kubeczka… No nie kupuje tego, sorry, ale może mamy inny język miłości…

Ja bym przegadała priorytety i zastanowiła się co dalej - jeśli dalej chce dziecka to się bada, jeśli się nie bada - to jak widzi projekt dziecko w dalszej perspektywie.

Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami 🤝 u nas jak zaczęła się jakakolwiek diagnostyka i okazało się, że warto zbadać nasienie to po prostu poszedł i zrobił badanie. No cóż, na pewno nie jest to super komfortowe i pewnie trochę stresujące. Ale jak trzeba to trzeba.
    W końcu mamy wspólny cel i oboje chcemy mieć dziecko, a nie tylko ja. Więc skoro się staramy razem, to i badamy się razem ;)
    I jeśli my jako kobiety możemy i musimy chodzić do ginekologów, rozkładać się tam na fotelu przed obcym gościem , kłuć ręce, brać leki i ogarniać to wszystko, to nie widzę żadnego argumentu usprawiedliwiającego takiego mężczyznę który odmawia jednego badania 🫣

Claudii, Jupiter, Aniluap_b, snieżka, Morgo, AnMiPe lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 18 cs - 4x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia ANA1 - dodatnie 🔺
    AT III (antytrombina) - podwyższone 🔺
    ACA, LA, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny - ok ✅

🕰️ soon - badanie kariotypów i nasienia z fragmentacją

📆 7.01 - kwalifikacja do ivf 🤩
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na monitoringu w luxmedzie. I już wiem za co płacę w klinice 300 zł za wizytę 😝
    Od teraz już nie kombinuje, bo chciałam oszczędzić, ale więcej z tego wyszło nerwow niż pożytku. Bardzo specyficzny lekarz mi się trafił, nie dał mi nawet dojść za bardzo do słowa.
    Ale przynajmniej z grubsza dowiedziałam się, że pęcherzyki rosną (prawy 18mm, lewy 15mm). Dodatkowo znalazł mikro polipa (3mm) i prawie, że natychmiastowo wysłał mnie na histeroskopie, bo na pewno się nie wchłonie. Będę tego polipa (i czy w ogóle istnieje) konsultować ze swoim lekarzem. Czytałam też, że to może być efekt uboczny stymulacji i często znika z kolejna miesiączka.
    Jedyny plus tak, że mam to skierowanie na histero, bo z tyłu głowy rozważam czy by nie zrobić.

Dziś 14dc, już testy owu powoli ciemnieją, nastawiam się na pik jakoś jutro. Wyjątkowo późno, bo zazwyczaj mam owu 13-14dc. Na razie raz mi się wydłużyła, też jak lewy jajnik owulował, więc moja głowa już się lekko nakręca na różne scenariusze :D może ten lewy nadgoni… 😇🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2025, 08:12

Jupiter, cysterka95, Pacynka, snieżka, Morgo lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 18 cs - 4x stymulacja

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

• Dudu13 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    Na początku stycznia w większym Diag w WWA zrobię APS, kariotypy i białka S i C. Potwierdzicie ze chodzi o to? Po dostaniu rabatu dodam badania męża i MUCH dla siebie może już też w DIAG żeby być ready na 16.01. Dzwoniłam już i to punkt przy labie 😇

e-Pakiet zespół antyfosfolipidowy (APS) - klasyczne markery serologiczne (aktualnie jest promka i wychodzi o wiele taniej niż w Alabie)
    Białko S, aktywność
    Białko C, aktywność
    Kariotyp z limfocytów krwi obwodowej - badanie cytogenetyczne

Czy badanie nasienia +posiew może być w rejonowej diagnostyce czy lepiej gdzieś dalej?

Z plusów to namierzyłam znajomą która leczy się u Jankowskiej oraz w darmowym programie na Karowej robi badania 🤑 po weekendzie będę wiedziała więcej i dodam info na wątek OZP. No i wpisaliśmy się na rezerwową do Jankowskiej niby na kwiecień ale ta moja znajoma mówiła że jej się udało w 2 msc dostać z rezerwowej

Gdybym już tu dziś nie zaglądała bo 🧑‍🍳 to życzę Wam aby nowy rok przyniósł dużo spokoju, światła i tego upragnionego Promyczka. Dawno nie czekałam na koniec roku jak teraz, równolegle kolejny rok tak mnie nie przerażał 😩

👩‍❤️‍💋‍👨’ 97 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 por.zatrz.
    11.25💔 CB
    JA 🧬MTHFR,PAI: hetero
    🟠TSH 2,4 🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    🫧12.25 AFC 4-5 szt w lewym, prawy torbiel czynnościowa
    🔮🙏🏻12.25 pogłębiamy diag.
    🟢PRG 7d po 🆗 ale📉
    androgeny, OGTT 🆗
    🟢Homocysteina 6, k.fol 13, B12 365🔜🆙LH 5, FSH 10, E2 50
    DHEAS 170 Ferrytyna 13-> 21😬
    💊 euthyrox, solderol, feroplex, + sanprobi IBS, Q10, NAC,melat., B12, omega, magnez, wiesiołek 💡po owu Acard 75mg profilaktycznie
    ON 🔜badania
    🏅1,5 msc po 🚭i sys. zmian.
    💊 Pregna Start ON, ubinichol, Solderol, NAC
    01.26⏩️📋 badania nasienia, monitoring, MUCH, usg pod endo, kar, białko S/C, prof.krzep, APS
    🏥16.01 Instytut Rodziny
  • aszin Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu, badanie nasienia koniecznie w klinice leczenia niepłodności, bo oni badają od razu po oddaniu, bez przewożenia. A to jest kluczowe dla wiarygodności wyników 🙂

Jupiter, snieżka, Dudu13 lubią tę wiadomość

Starania od 08. 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.26r. → ICSI 💉Gonal-F 150
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami 🤝 u nas jak zaczęła się jakakolwiek diagnostyka i okazało się, że warto zbadać nasienie to po prostu poszedł i zrobił badanie. No cóż, na pewno nie jest to super komfortowe i pewnie trochę stresujące. Ale jak trzeba to trzeba.
    W końcu mamy wspólny cel i oboje chcemy mieć dziecko, a nie tylko ja. Więc skoro się staramy razem, to i badamy się razem ;)
    I jeśli my jako kobiety możemy i musimy chodzić do ginekologów, rozkładać się tam na fotelu przed obcym gościem , kłuć ręce, brać leki i ogarniać to wszystko, to nie widzę żadnego argumentu usprawiedliwiającego takiego mężczyznę który odmawia jednego badania 🫣

Ja też się zgadzam w 100%. Jeżeli dwoje ludzi sie kocha i mają wspólny cel to powinni się wspierać i starać robić to co konieczne. U mnie też nie było problemu z badaniami męża. Nie musiałam go nawet przekonywać. Fakt że rozmawialiśmy o tym bo to było jego pierwsze badanie tego typu, ale był w tym na 200% mimo, że przyznał że to będzie dla niego dziwne doświadczenie 😅
    Jak poszliśmy na wizytę niepłodnościową to powiedział, że on zrobi wszystkie badania, które potrzeba i które zaleci Pani Doktor. Szczerze mi tym zaimponował, że tak bardzo się angażuje 🩷 Wtedy poczułam że na prawdę jesteśmy w tym razem 😍

Claudii, karczoch321, Jupiter, snieżka, Morgo lubią tę wiadomość

🩷93 💙97
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mąż poszedł na badanie bez większego zawahania, po roku czasu co prawda, ale po prostu pierwszy lekarz kazał nam dać sobie te magiczne 12 miesięcy i potem szersza diagnostyka. Pamiętam ten dzień jak jechaliśmy, ile on stresu miał w sobie, aż się z tego wszystkiego śmialiśmy 😂 dla niego ważne było to, żebym ja po prostu pojechała z nim, tak jak on jeździ ze mną na wizyty jeśli może i czeka w poczekalni.
    W klinice dopiero poraz pierwszy wszedł do gabinetu i siedzieliśmy ponad godzinę tam, nawet był obecny podczas badania, ale nie widział nic bo była taka szybka. Tylko widział jak mignelam w tej spódniczce 😂

Dudu może raźniej mu będzie jeśli Ty z nim pojedziesz? Wiem, że są pary, które wchodzą razem do tego pomieszczenia. Mój chciał akurat sam, ale może dla Twojego będzie to dobre rozwiązanie? No w końcu siedzicie w tym razem.
    Gdyby mój mąż miał opory do badań to już dawno zaprzestała bym jakiekolwiek starania. Faceci są różni, zwłaszcza starsze roczniki, które nie są nauczone takich badań i wizyty a gdzie tu mowa u badaniu prostaty czy coś. Ale czasem trzeba się przełamać, nie ma że boli.

Aniluap_b, Claudii, Jupiter, snieżka, Morgo, Dudu13, cysterka95, AnMiPe lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    09.25 drożność jajowodów ✅
    10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

Suplementy: Inozytol, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, pregna start
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zestresowana bo wczoraj po powrocie z pracy późnym wieczorem zrobiłam test i wyszła blada kreska 🫠 Później przypomniałam sobie, że facelle nie raz oszukał staraczki i nie do końca dałam wiarę w ten test 🤕 Dzisiaj rano prześwit kreski i znowu niepewność czy tam coś widzę czy już majaczę 😅 No i odważyłam się pójść na betę.

Piszę, że odważyłam bo poruszają mnie historie kobiet, które miały pozytywną betę, a później zaczęła spadać. To musi być niewyobrażalny ból. Boję się tego strasznie i dlatego miałam nigdy nie robić testu z krwi. Wiem, że to dziwne bo test z krwi jest bardziej wiarygodny, ale ze względu na Wasze historie po prostu się bałam.

Dzisiaj przełamałam strach by dowiedzieć się czy to kolejny cykl stracony czy faktycznie coś tam widziałam.

Jupiter, snieżka, Morgo, cysterka95, Chochlik12 lubią tę wiadomość

🩷93 💙97
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b wrote:
    Ja jestem zestresowana bo wczoraj po powrocie z pracy późnym wieczorem zrobiłam test i wyszła blada kreska 🫠 Później przypomniałam sobie, że facelle nie raz oszukał staraczki i nie do końca dałam wiarę w ten test 🤕 Dzisiaj rano prześwit kreski i znowu niepewność czy tam coś widzę czy już majaczę 😅 No i odważyłam się pójść na betę.

Piszę, że odważyłam bo poruszają mnie historie kobiet, które miały pozytywną betę, a później zaczęła spadać. To musi być niewyobrażalny ból. Boję się tego strasznie i dlatego miałam nigdy nie robić testu z krwi. Wiem, że to dziwne bo test z krwi jest bardziej wiarygodny, ale ze względu na Wasze historie po prostu się bałam.

Dzisiaj przełamałam strach by dowiedzieć się czy to kolejny cykl stracony czy faktycznie coś tam widziałam.

Mnie Facelle regularnie oszukują przebłyskiem kreski. Chociaż dużo dziewczyn je sobie chwali, bo są bardzo czułe. Mi raz faktycznie wyłapały ciąże, gdy beta dopiero startowała (i wynosiła niecałe 5).
    Trzymam kciuki za noworoczną niespodziankę i żeby w Twoim przypadku to nie były zwidy 🤞🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 18 cs - 4x stymulacja

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b wrote:
    Ja jestem takim przypadkiem, ale popatrz na to z innej strony: jeśli beta rusza, dochodzi do CB to jest to też informacja dla Ciebie i dla lekarza dotyczącą dalszej diagnostyki. Jest to też informacja która może uchronić Cię przed zafałszowanymi wynikami badan, np ja chciałam teraz robić krzywa cukrowa i insulinową. Dobrze, że wiem że beta rosła, bo wiem że muszę odczekać z badaniem żeby było wiarygodne, a nie wystawiam się na dodatkowe stresy z niemiarodajnymi wynikami.

Aniluap_b lubi tę wiadomość

Ona:31
    AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1010
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI

CB 💔 12.2025
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Mnie Facelle regularnie oszukują przebłyskiem kreski. Chociaż dużo dziewczyn je sobie chwali, bo są bardzo czułe. Mi raz faktycznie wyłapały ciąże, gdy beta dopiero startowała (i wynosiła niecałe 5).
    Trzymam kciuki za noworoczną niespodziankę i żeby w Twoim przypadku to nie były zwidy 🤞🤞

Właśnie tak czuje, że to przebłysk oszustwa 🤕 Ale ja je kupowałam bo ładnie wyglądają (taka moja dziwna przypadłość) 😅

Czyli jeżeli jakimś cudem wyszłoby mi 5 to już coś oznacza? Bo niektóre dziewczyny pisały, że dopóki nie ma min. 50 to nie jest to ciąża? Ja się kompletnie nie znam na becie. Poczytam na internecie pewnie, ale nigdy nie zabrnęłam do momentu pozytywnego testu (chyba że teraz po Ovitrelle, ale wiedziałam że to zastrzyk).

A jakie plany na sylwestra macie? 🤭🥰

🩷93 💙97
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap trzymam kciuki! 🍀🥰

Dudu jeszcze przypomniałam sobie jak z przyjaciółką ogarniałyśmy jak przekonać jej męża i pierwsze to była rozmowa z moim a druga to powiedziałysmy, że termin jest na wtedy i wtedy i żeby zobaczył, że nie da się z dnia na dzień bo tyle facetów bada i nie ma miejsca 😂😂
    Wiem, że faceci powinni badać się bez problemu bo tak naprawdę to badanie jest powiązane dla nich z przyjemnością 🫣 ale może komuś się przyda ten nasz pomysł xd

Aniluap_b, Dudu13 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego

• Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Ja jestem takim przypadkiem, ale popatrz na to z innej strony: jeśli beta rusza, dochodzi do CB to jest to też informacja dla Ciebie i dla lekarza dotyczącą dalszej diagnostyki. Jest to też informacja która może uchronić Cię przed zafałszowanymi wynikami badan, np ja chciałam teraz robić krzywa cukrowa i insulinową. Dobrze, że wiem że beta rosła, bo wiem że muszę odczekać z badaniem żeby było wiarygodne, a nie wystawiam się na dodatkowe stresy z niemiarodajnymi wynikami.

Polubiłam za to, że ma to przekaz by się nie bać. Każde doświadczenie, każdy etap ma nas doprowadzić do upragnionej ciąży. Twoje słowa mają moc dla mnie jako osoby który wielu rzeczy się lęka.

Masz rację w 100% i dziękuję że to napisałaś bo to ważne. Uświadamianie, przełamywanie i dążenie do celu. Mimo tego, że po drodze możemy upadać to mamy tą siłą by wstać i działać dalej i przede wszystkim nie jesteśmy w tym same.

Jesteśmy silne, walczymy dalej i oby w końcu się udało 🩷

Jupiter, Dudu13 lubią tę wiadomość

🩷93 💙97
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was obserwowałam grubo ponad rok i odkąd postanowiłam realnie dołączyć czuje sie lepiej. Mam wsparcie bliskich, ale inaczej jest gdy rozmowy toczą się wśród kobiet które przeżywają podobne badania, podobne zabiegi i dzielą się każdym doświadczeniem.

Ja może i nie staram się od wczoraj, ale myślałam, że to samo przyjdzie. Tak na serio bez kłamstw to to forum i Wy skłoniłyście mnie do tego żeby nie czekać. I za to Wam wszystkim dziękuję 🩷

Takie podsumowanie roku z mojej strony, żebyście wiedziały, że nie tylko walczycie o swoje upragnione dziecko, ale też dajecie wiarę, nadzieję i ogrom doświadczenia dziewczyną, które na dobra sprawę nie zawsze trafiają na porządnego lekarza, który je poprowadzi za rękę.

Oby kolejny rok przyniósł nam wiele pozytywnych wieści 🩷

Pelasia30, Jupiter, Dudu13, cysterka95, White1 lubią tę wiadomość

🩷93 💙97
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b wrote:
    Właśnie tak czuje, że to przebłysk oszustwa 🤕 Ale ja je kupowałam bo ładnie wyglądają (taka moja dziwna przypadłość) 😅

Czyli jeżeli jakimś cudem wyszłoby mi 5 to już coś oznacza? Bo niektóre dziewczyny pisały, że dopóki nie ma min. 50 to nie jest to ciąża? Ja się kompletnie nie znam na becie. Poczytam na internecie pewnie, ale nigdy nie zabrnęłam do momentu pozytywnego testu (chyba że teraz po Ovitrelle, ale wiedziałam że to zastrzyk).

A jakie plany na sylwestra macie? 🤭🥰

No dla mnie beta 5 to już był mikro początek ciąży, nieważne co na ten temat mówi internet i lekarze. A na pewno ważny sygnał dla mnie i lekarza, że coś w organizmie zaskoczyło i jednocześnie potem powód do drążenia co poszło nie tak 🧐

Jupiter lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 18 cs - 4x stymulacja

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

• Aga_92 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2025, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b zycze powodzenia i trzymam kciuki zeby Twoja historia zakonczyla sie happy endem🤞🍀 bardzo podzielam Twoje powyzsze przemyslenia ja tez dosc dlugo forum tylko czytalam ale i szukalam na nim informacji po roku staran ktore byly bardzo na luzie i nie mialam zbyt duzej wiedzy jakie badania i co jeszcze mozna zrobic. Wiadomo dla mnie wybor kliniki i jednak stosowanie sie do zalecen lekarza bylo kluczowe ale laczac kropki czyli zalecenia plus wiele inf jakie czytalam i ktore sie czesto powtarzaly jakos latwiej bylo mi chyba nabrac zaufania ze to wszystko ma sens, niektore "domowe" sposoby rowniez mnie inspirowaly i jesli poczytalam wiecej np o wiesiolku to tego typu rzeczy bylam sklonna probowac bo raczej szkody by nie wyrzadzily. Czytanie Waszych histori pomaga ki bardziej niz pomogl psycholog. Bo wtedy nie czuje sie sama i jedyna w tym problemie i wiem jak wiele osob tez przez to przechodzi :( uwazam ze dopoki ktos tego nie doswiadczy to nie ma pojecia jak to jest... bliscy mnie wspieraja, ja o tym problemie otwarcie mowie ale niestety u mnie nikt tego nie doswiadczyl wiec tez mi pomoc nie umie bo rady typu pojedz na wakacje , wypij lampke wina czy wyluzuj to podziekuje. Na wakacjach niejednych juz bylismy,lampka wina tez byla i wyluzowana przez caly pierwszy rok tez sie czulam 🤷‍♀️ jak widac efekt zerowy. No i ludziom ktorzy nie mieli z tym problemem do czynienia tez sie chyba o tych wszystkich badaniach nie chce sluchac i czesto nie wiedza co powiedziec. Zupelnie inaczej sie rozmawia z osobami ktore przechodza to samo,one rozumieja, doradza, nie beda dawaly zadnych glupich rad z wakacjami. Ale tak jest ze wszystkim. Jak biegalam to tez najlepiej mi sie rozmawialo z ludzmi ktorzy biegali bo innych te czasy strefy itd niezbyt interesowaly 🙈

Dziewczyny podpisuje sie tez pod tym co pisalyscie powyzej. Starania i dziecko to jest decyzja i interes obu stron i obie strony powinny byc w to tak samo zaangazowane. Dla facetow badanie nasienia jest krepujace ok ale dla nas latanie co chwile do gina na usg tak samo. Ja naszczescie mojego nie musze do niczego namawiac to byla nasza wspolna decyzja i on wszystkie badania robi, suple bierze sam tez zwraca uwage czy to na diete czy luzne gatki sobie pokupil. Na jakies badania jak mam tez zawsze mi mowi ze pojedzie ze mna zeby mi razniej bylo. Niewyobrazam sobie zeby moglo byc inaczej. To nie ma poprostu sensu jesli tylko jedna strona sie stara i wszystko zrobi a druga nic.

Moje plany na Sylwestra to Polsat w domu, nie mam obecnie nastroju na zadne imprezy itp.

A jak u Was ?

Dudu13, Jupiter lubią tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 11x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staraczki życzę Wam w nowym roku samych pięknych chwil, wzorowych wyników badań, udanych transferów i przede wszystkim upragnionych dwóch kresek ❤️ niech ten 2026 przyniesie Wam to, na co zasłużyłyście i o czym marzycie 🎆🫶

Aga_92, Dudu13, Pacynka, Morgo, Jupiter, Claudii, AnMiPe, cysterka95 lubią tę wiadomość

31 👩 34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
    08.09 połówkowe 🧸 415 g kokosika 🥥
    23.10 1103 g księżniczki 🥰
    22.11 1917 g małej misi 🐻
    16.12 2600 g kruszynki 🫶
    02.01 3000 g paputka ⛄️ czekamy na Ciebie 🫶

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaplanowaliśmy domówkę dla znajomych, mieli przyjść z dziećmi (lubimy imprezy z dziećmi 😁 nie przeszkadzają nam, mają swój klimat), ale u dwóch par się pochorowały, więc koniec końców mamy Sylwester 2+2 (dwie bezdzietne pary) i pies. Szkoda. Ale po wczorajszych emocjach oboje jesteśmy zmęczeni i z drugiej strony nie mamy nic przeciwko posiadówce na luzie w małym gronie.

Claudii lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃zaburzenia lękowe - remisja
    AMH - 3,14, cykle regularne
    💊 folian, Wit D3, omega 3, Sanprobi ibs + suplementacja żelaza
    💆‍♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm - zakończona

👦 jelito drażliwe, SIBO
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌

12 cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje w ogóle tego Sylwestra, mogłabym zostać w domu pod kocem z herbatą i netflixem 😅
    Ale finalnie pojedziemy do moich rodziców, także kulturka bez żadnych imprez. Jesteśmy zmęczeni tym rokiem i brak chęci na świętowanie.

Oby Nowy Rok był dla nas łaskawy 🍀 Szczęśliwego dziewczyny ❤️

Jupiter, Claudii lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2025, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Ja nie czuje w ogóle tego Sylwestra, mogłabym zostać w domu pod kocem z herbatą i netflixem 😅
    Ale finalnie pojedziemy do moich rodziców, także kulturka bez żadnych imprez. Jesteśmy zmęczeni tym rokiem i brak chęci na świętowanie.

Oby Nowy Rok był dla nas łaskawy 🍀 Szczęśliwego dziewczyny ❤️

To nasz plan na dziś 😝 o 17 zamykam kompa i kończę pracę , na wieczór robimy sobie dobre jedzonko, mamy winko i będziemy robić maraton drugiej części ostatniego sezonu Stranger Things 💪

Pelasia30 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 18 cs - 4x stymulacja

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ