X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przeglądałam w jakich godzinach zostały przyjęte moje próbki z AMH i próbowałam rozgryźć czy to było wysłane czy w lab. Ale totalnie nie wiem jak patrząc na opis badania. Robiłam w ALAB. Jedna z nich była przyjęta dopiero o 3 kolejnego dnia a druga o 22.
    Oba badania robione o 7. Czy to mogło bywać negatywny wpływ na wynik?
    Od wczoraj czytam o PRP, mezoterapii jajników i mocno nowych metodach. Chyba przez ilość wolnego od tamtej wizyty mocno zagalopowałam się w czarnych scenariuszach i analizach. Cieszę się że niedługo wrócę do pracy i będę mogła bardziej skupić się na działaniu a nie na rozkminiach :( chce znaleźć jakąś odskocznię w głowie …

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

biopsja, ANA⌛️
    04.26🕺hormony, HLA C ❓nasienie (+usg)
    💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • White1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Ostatnio przeglądałam w jakich godzinach zostały przyjęte moje próbki z AMH i próbowałam rozgryźć czy to było wysłane czy w lab. Ale totalnie nie wiem jak patrząc na opis badania. Robiłam w ALAB. Jedna z nich była przyjęta dopiero o 3 kolejnego dnia a druga o 22.
    Oba badania robione o 7. Czy to mogło bywać negatywny wpływ na wynik?
    Od wczoraj czytam o PRP, mezoterapii jajników i mocno nowych metodach. Chyba przez ilość wolnego od tamtej wizyty mocno zagalopowałam się w czarnych scenariuszach i analizach. Cieszę się że niedługo wrócę do pracy i będę mogła bardziej skupić się na działaniu a nie na rozkminiach :( chce znaleźć jakąś odskocznię w głowie …
    Możesz przedzwonić do alabu i spytać czy w tym punkcie badają na miejscu, a jeśli nie, to zapytać w którym punkcie można zrobić bez przewożenia

Dudu13 lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej AMH robić po prostu w klinice. U mnie w żadnym Alabie nie robią na miejscu, a w Diagnostyce tylko jednej w mieście.

Dudu13 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu tak jak napisała White - najlepiej zadzwonić i zapytać czy są przewożone. Chociaż u mnie w mieście też nie robią, ale ginekolog stwierdził, że przewożenie to jeszcze pół biedy i najgorzej jak próbka długo czeka. W sumie 2 razy robiłam w alabie i raz próbka była badana 2 dni po, a za drugim razem w ten sam dzień ale po południu. Wynik nieznacznie się różnił w sumie, ale ciekawa jestem jakbym zrobiła tak na miejscu co by wyszło, bo jak widać u White i Aszin ma to duże znaczenie. Pamiętaj - AMH to nadal nie jest wyrok.

Dudu13 lubi tę wiadomość

AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - ⏳
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka, to akurat pocieszające, co piszesz 😄 Może faktycznie to kwestia przyzwyczajonego organizmu… Dla mnie akurat te badania sporo tłumaczą: ogromne zjazdy po jedzeniu, trudności z chudnięciem mimo ruchu i diety oraz to wieczorne uczucie, jakby kortyzol krążył mi we krwi, razem z problemami z zasypianiem 🤣 Trochę mi się układa w całość wiele rzeczy, z którymi się mierzę. Ciekawe, co na to lekarz! Zastanawiam się, czy czekać na wizytę w klinice - chyba tak zrobimy 😅 oni potem odsyłają do innych lekarzy, czy jakoś kompleksowo to ogarniają? Totalnie nie wiem. 🤷🏻‍♀️

24 cs 🥹
    🙋🏻‍♀️Endometrioza & adenomioza & PCOS & IO
    🙎🏼‍♂️Znacznie obniżone parametry & IO
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b my jesteśmy po 2 latach starań i jeszcze nie mamy przekonania, że to moment na in vitro 😅 choć co raz bardziej otwieram się na to opcję. Idziemy do kliniki i zobaczymy jak się to wszystko potoczy. 😄

24 cs 🥹
    🙋🏻‍♀️Endometrioza & adenomioza & PCOS & IO
    🙎🏼‍♂️Znacznie obniżone parametry & IO
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nas poki co po 3 latach staran in vitro nie wchodzi w gre :( psychicznie nie umiem sie z tym pogodzic i tego zaakceptowac, moze kiedys...

41cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White mam do Ciebie ostatnie pytanie dotyczące tego programu prokreacji :D (Morgo, może Ty też będziesz wiedzieć :) )

Poprosiłam lekarza poz o skierowanie z kodem 1032 z rozpoznaniem N97. Wypisała mi takie, ale pod tym kodem 1032 kryje się poradnia ginekologiczno-endokrynologiczna. Czy to tak ma być?

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie po 10 cs byliśmy gotowi i zdecydowani na ivf. Ale po tym jak w końcu parametry nasienia zaczęły ruszać do góry, to się wstrzymaliśmy. Mam nadzieję, żę Bemfola jeszcze je podniesie..

Teraz za bardzo nie wiem, co robić.. Mieliśmy mieć 2 cykle na starania naturalnie i podejść do iui. Ale wyszło tak, że 1 cykl straciliśmy, bo myślałam że po poronieniu owulacja będzie później i ją przegapiłam. A teraz miałam owulację podczas dużych krwawień, więc nie wyszło. Z jednej strony nie chcemy podchodzić do iui bez naturalnych prób, ale niedługo zastrzyki Bemfola się skończą narzeczonemu i i tak będziemy musieli iść do lekarza.
    Chociaż może starczy zastrzyków, żeby zostawić sobie jeszcze jeden cykl. Bo androlog chyba trochę więcej mu przepisał. Muszę wejść na ikp narzeczonego i policzyć ile ich zostało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 15:39

Morgo lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    White mam do Ciebie ostatnie pytanie dotyczące tego programu prokreacji :D (Morgo, może Ty też będziesz wiedzieć :) )

Poprosiłam lekarza poz o skierowanie z kodem 1032 z rozpoznaniem N97. Wypisała mi takie, ale pod tym kodem 1032 kryje się poradnia ginekologiczno-endokrynologiczna. Czy to tak ma być?

U mnie właśnie w takiej poradni przy szpitalu jest ten program, więc myślę, że to prawidłowo :D

snieżka, Morgo lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720

7+2tc -> mamy 0,98 mm bobasa z serduszkiem 😍💜

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞
  • White1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Tak, to to 😊 i umawiasz się do właśnie takiego oddziału w SU - oddział ginekologiczno-endokrynologiczny. Jak wejdziesz to idziesz w prawo i tam są dwa okienka recepcji, jedno po twojej prawej bliżej, a jedno po lewej trochę dalej, to rejestracja jest w tym dalszym po lewej

snieżka lubi tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Tak, to to 😊 i umawiasz się do właśnie takiego oddziału w SU - oddział ginekologiczno-endokrynologiczny. Jak wejdziesz to idziesz w prawo i tam są dwa okienka recepcji, jedno po twojej prawej bliżej, a jedno po lewej trochę dalej, to rejestracja jest w tym dalszym po lewej
    Dziękuję bardzo za odpowiedź <3
    Mam jeszcze jedno pytanie, obiecuję, że już ostatnie :D
    Partner musi mieć rozpoznanie o kodzie N46?

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziękuję bardzo za odpowiedź <3
    Mam jeszcze jedno pytanie, obiecuję, że już ostatnie :D
    Partner musi mieć rozpoznanie o kodzie N46?
    Najważniejsze jest, żeby miał kod 1032, nie wiem jaki kod N dostał 🤷‍♀️

snieżka, Morgo lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

preg.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Cysterka, to akurat pocieszające, co piszesz 😄 Może faktycznie to kwestia przyzwyczajonego organizmu… Dla mnie akurat te badania sporo tłumaczą: ogromne zjazdy po jedzeniu, trudności z chudnięciem mimo ruchu i diety oraz to wieczorne uczucie, jakby kortyzol krążył mi we krwi, razem z problemami z zasypianiem 🤣 Trochę mi się układa w całość wiele rzeczy, z którymi się mierzę. Ciekawe, co na to lekarz! Zastanawiam się, czy czekać na wizytę w klinice - chyba tak zrobimy 😅 oni potem odsyłają do innych lekarzy, czy jakoś kompleksowo to ogarniają? Totalnie nie wiem. 🤷🏻‍♀️

No.. objawy wypisz wymaluj jak u mnie kiedyś 😅 jak odpuszczam chwilowo dietę to wracają mimo metforminy, np teraz po świętach. A z tym co powiedzą na wizycie to mam wrażenie że bardziej zależy od konkretnego lekarza niż tego czy to klinika czy nie. Jedni mają bardziej holistyczne podejście i traktują dietę itp na poważnie, a inni jako mniej znaczący dodatek 🤷🏻‍♀️ zobaczycie co wam powiedzą na wizycie, ale zawsze dla pewności możecie się wybrać na dodatkową konsultację u endokrynologa 😉

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec - negatyw 👎🏻
    kwiecień - maj⏳
    czerwiec - IUI?
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam oglądać różne podcasty staraczek i są tam też kobiety, które finalnie dziecka się nie doczekały.. 🤕 Później Pani Doktor zasugerowała żeby zdobyć wiedzę właśnie na temat IVF i wyrobić sobie opinię bo różnie bywa i może nie zajdę w ciążę bez takiej pomocy 🤷‍♀️ Niby to ma nastąpić na następny rok i od tego cyklu od razu było działanie, ale no jak odstawiłam AH nie sądziłam, że to od 2024 roku nie nastąpi, a już 2026 zawitał 🙄 No i teraz właśnie nadszedł moment w którym zaczynam się zastanawiać poważnie nad tą procedurą 🤔

Co dla Was i Waszych partnerów było najtrudniejsze w podjęciu tej decyzji? Czy nie było nic takiego i byliście od razu gotowi na nią?

Pocieszające jest to, że dostałam wczoraj miesiączkę ok. 2 dni po odstawieniu progesteronu więc będę mogła umawiać się na kolejny monitoring, ale ale.. mi strasznie wywala prolaktynę i miałam ostatnio wspomniane, że jak w tym 1 cyklu z Ovitrelle i Cyclogest nie będzie szczęśliwego zakończenia to dostanę dostinex.. A z tego co czytałam nie można się starać jak się go przyjmuje. Czy to prawda? Wizytę mam dopiero ok. 10-12 dc i obawiam się, że kilka cykli odpadnie przez zbijanie prolaktyny.. 🫠

🩷93 💙97
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b wrote:
    Ja zaczęłam oglądać różne podcasty staraczek i są tam też kobiety, które finalnie dziecka się nie doczekały.. 🤕 Później Pani Doktor zasugerowała żeby zdobyć wiedzę właśnie na temat IVF i wyrobić sobie opinię bo różnie bywa i może nie zajdę w ciążę bez takiej pomocy 🤷‍♀️ Niby to ma nastąpić na następny rok i od tego cyklu od razu było działanie, ale no jak odstawiłam AH nie sądziłam, że to od 2024 roku nie nastąpi, a już 2026 zawitał 🙄 No i teraz właśnie nadszedł moment w którym zaczynam się zastanawiać poważnie nad tą procedurą 🤔

Co dla Was i Waszych partnerów było najtrudniejsze w podjęciu tej decyzji? Czy nie było nic takiego i byliście od razu gotowi na nią?

Pocieszające jest to, że dostałam wczoraj miesiączkę ok. 2 dni po odstawieniu progesteronu więc będę mogła umawiać się na kolejny monitoring, ale ale.. mi strasznie wywala prolaktynę i miałam ostatnio wspomniane, że jak w tym 1 cyklu z Ovitrelle i Cyclogest nie będzie szczęśliwego zakończenia to dostanę dostinex.. A z tego co czytałam nie można się starać jak się go przyjmuje. Czy to prawda? Wizytę mam dopiero ok. 10-12 dc i obawiam się, że kilka cykli odpadnie przez zbijanie prolaktyny.. 🫠

Jeśli chodzi o dostinex to nie ma przeciwwskazań do starań w trakcie brania, mój lekarz mi zastosował dawkowanie do owu i potem nic. Z kolejną miesiączka jakby na nowo. W tym cyklu pominęłam jedną tabletkę bo zapomniałam 🫣 ale ja nie mam kosmicznie wysokiej prolaktyny. Lekko dosłownie ponad normę albo przy granicy więc zastanawiałam się czy w ogóle mi potrzebna no ale brałam 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 11:18

Aniluap_b lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pytania co było najtrudniejsze w podjęciu decyzji hmm.. u nas chyba po prostu przyszedł ten moment.
    Bo jak parę miesięcy temu o tym rozmawialiśmy to mieliśmy wahania. Oczywiście, że przedyskutowaliśmy kilka kwestii, dla mnie najtrudniejsza jest kwestia zarodków, które mogą zostać, ale to już muszę sobie sama w głowie poukładać 🤪

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka tez zalecila dostinex 1/2 tabletki raz w tygodniu, w przypadku pozytywnego testu mam odstawic.

Aniluap_b, Morgo lubią tę wiadomość

41cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    A co do pytania co było najtrudniejsze w podjęciu decyzji hmm.. u nas chyba po prostu przyszedł ten moment.
    Bo jak parę miesięcy temu o tym rozmawialiśmy to mieliśmy wahania. Oczywiście, że przedyskutowaliśmy kilka kwestii, dla mnie najtrudniejsza jest kwestia zarodków, które mogą zostać, ale to już muszę sobie sama w głowie poukładać 🤪

Bardzo podobnie jak u nas! Wyszło w trakcie jakoś naturalnie, że taki będzie kolejny krok. Lekarz już w wakacje w klinice wspomniał, że robimy najpierw kilka razy stymulację, a jak nic z tego nie będzie to trzeba myśleć o in vitro. Był czas się z tym oswoić. No i skoro kolejne sposoby nie działają, to wiadomo, że chcemy próbować kolejnych czyli w tym przypadku ivf 👍

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720

7+2tc -> mamy 0,98 mm bobasa z serduszkiem 😍💜

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, Claudii, jak się czujecie na stymulacji? Zastrzyki znośne?😁

Claudii lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ