Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    To powinien rozpisać stymulację od razu 😁 kiedy masz planowaną miesiaczke?

Jestem mega ciekawa jak to będzie wyglądać u nas! Wizytę kwalifikacyjną mam mniej więcej tydzień przed miesiączka. Większość badań mamy zrobione, lekarz ma je w systemie, wymazy chyba mam na granicy ważności, ale z tego co rozumiem to jeśli coś będą potrzebować to już robią na miejscu?
    Dobrze, że piszecie o tym usg piersi - mam badanie z lutego, więc spakuje do teczki.
    I z jednej strony niecierpliwa ja już się trochę nakręciła, że może udałoby się ruszyć ze stymulacją już od polowy stycznia, skoro niedługo zaczynam nowy cykl. Z drugiej strony nie wiem czy lekarz nie każe poczekać na kariotypy które wcześniej sugerował zrobić i dopiero wtedy wszystko rozpisze jak doniesiemy te wyniki.

Wizyta już w środę, dużo sobie gdybam od kilku dni i mam już plan i rozpiskę w głowie na każdy scenariusz 🤪

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - ok 🆗

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
    🍍02/03.26 > w planach FET
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Jestem mega ciekawa jak to będzie wyglądać u nas! Wizytę kwalifikacyjną mam mniej więcej tydzień przed miesiączka. Większość badań mamy zrobione, lekarz ma je w systemie, wymazy chyba mam na granicy ważności, ale z tego co rozumiem to jeśli coś będą potrzebować to już robią na miejscu?
    Dobrze, że piszecie o tym usg piersi - mam badanie z lutego, więc spakuje do teczki.
    I z jednej strony niecierpliwa ja już się trochę nakręciła, że może udałoby się ruszyć ze stymulacją już od polowy stycznia, skoro niedługo zaczynam nowy cykl. Z drugiej strony nie wiem czy lekarz nie każe poczekać na kariotypy które wcześniej sugerował zrobić i dopiero wtedy wszystko rozpisze jak doniesiemy te wyniki.

Wizyta już w środę, dużo sobie gdybam od kilku dni i mam już plan i rozpiskę w głowie na każdy scenariusz 🤪
    Kariortypy są ważne do ewentualnego badania zarodków, więc do stymulacji raczej nie będą ich wymagać 😁 Trzymam kciuki!

karczoch321 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się nie odnosić do stwierdzenia, że ciąża z ivf powstaje sztucznie, ale jednak nie mogę się powstrzymać 😁 Wiem, że są różne podejścia, ale chciałabym sprostować, że zapłodnienie jest tak samo naturalne jak bez wspomagania rozrodu, po prostu zachodzi poza organizmem kobiety. Nie ma tam nic „sztucznego”. ☺️

Claudii, Pelasia30, karczoch321, Dudu13, cysterka95, White1, snieżka, Morgo, Belia lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Miałam się nie odnosić do stwierdzenia, że ciąża z ivf powstaje sztucznie, ale jednak nie mogę się powstrzymać 😁 Wiem, że są różne podejścia, ale chciałabym sprostować, że zapłodnienie jest tak samo naturalne jak bez wspomagania rozrodu, po prostu zachodzi poza organizmem kobiety. Nie ma tam nic „sztucznego”. ☺️

W tym procesie jest nadal mnóstwo niewiadomych i czystej biologii - embriolodzy pomagają tylko odnaleźć plemnikom komórki, ale nie są cudotwórcami i nie stworzą dziecka bez podziału komórek.

Ogólnie wśród znajomych zaczynam czuć presję. Jak ktoś słyszy, że już robimy IVF to słyszę, że zaraz będę w ciąży. Dla nich to 100% skuteczności, a ja im tłumaczę, że to nie tak, że tutaj nadal działa biologia i wiele rzeczy po drodze może pójść nie tak.

aszin, Dudu13, snieżka, Morgo lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, oby! 🙏 Dostaliśmy nawet dokumenty do zapoznania się w domu i będziemy podpisywać je właśnie na kolejnej wizycie już typowo kwalifikacyjnej, ale po części jesteśmy już zakwalifikowani bo tak mam w dokumencie no i te badania zrobione. Miesiączki spodziewam się około 18-20 styczeń.

Karczoch, jeśli chodzi o wymazy to mi mówił, że one już są na własną rękę ale można zrobić w klinice tylko trzeba zapłacić. Moje uznał jako aktualne na szczęście. Badanie piersi też miałam w lutym, więc im dowiozę ten papier a wykonam jeszcze raz pod koniec stycznia.
    Koniecznie daj znać po wizycie 🔥

karczoch321 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    13🥚-> 7 MII🍀-> 4❄️❄️❄️❄️
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Kariortypy są ważne do ewentualnego badania zarodków, więc do stymulacji raczej nie będą ich wymagać 😁 Trzymam kciuki!

Dzięki! Bardzo uspokoiło mnie to zdanie teraz, mogłam napisać to 3 dni temu zamiast wertować internet 😀😀

Co do „sztuczności” zapładniania, zarodków które zostają i innych moralnych dylematów to w sumie - zabrzmi to może źle - ale mam to trochę gdzieś. Dla mnie liczy się ten jeden zarodek który kiedyś się we mnie (oby!) przyjmie i totalnie nie rozmyślam nad całą resztą. Rozmawialiśmy kilka razy o tym z mężem i mamy podobne zdanie. Jednocześnie jeśli komuś nasz zarodek ma się kiedyś przydać i dać szczęście to śmiało, proszę się częstować. Myślę też, że szansa, że ktoś wybierze akurat nasz (chociażby ze względu na wiek?) jest niska, więc chociaż zazwyczaj mam skłonności do czarnowidztwa i dziwnych scenariuszy to akurat jest aspekt którym się nie martwię.

Claudii, Belia lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

• White1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Nie wiem czy zdążą wtedy zrobić wszystkie badania, np na PCR jednak trochę się czeka. A co do zapłodnienia, to z reguły zapładniają 6 komórek, chyba że są wskazania medyczne do zapłodnienia wszystkich lub poprzednie procedury były nieudane.

White, pytałam, jak się czujesz na stymulacji i jak idą zastrzyki 😁 przypominam się nieśmiało 🤣
    Aszin, mega cię przepraszam, nie mam pojęcia jak mi to umknęło. Dzisiaj 4dc, 3 dzień zastrzyków i czuję się... normalnie. Nic nie boli, nic nie czuć, zajmuję czas spacerkami na bieżni i różnymi hobby, do punkcji planuję chodzić do pracy. Jeśli nie będę w stanie, to wezmę pracę zdalną. I tyle, nuda u mnie na razie 😅

A co do rozpisania stymulacji na kwalifikacji, to jak najbardziej. U nas było to w połowie grudnia, wymazy ważne z drożności, nasienie robiliśmy na początku grudnia z programu ochrony zdrowia, to donieśliśmy aktualny wynik, resztę z krwii zrobią na miejscu. To dobra opcja, żeby potem na dziko nie kupować leków na już

snieżka lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
    16.02 7dpt beta 37.7mIU/ml 💕
    19.02 10dpt beta 146.2mIU/ml 🥹
    🔜 21.02 12dpt
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Czasami troche Wam zazdroszcze poprostu ze tak macie :) uwazam ze tutaj nie ma ani dobrych ani zlych odpowiedzi. Kazda z nas ma wlasne uczucia i ma do nich prawo, poprostu ma tak a nie inaczej i nawet czesto nie umiemy wyjasnic dlaczego akurat czujemy tak a nie inaczej. Tez czasami sobie mysle ze moze taka metoda to jakas kolejna szansa i nadzieja, ale poki co nie potrafie :( tez slyszalam o przypadkach osob ktorym sie udalo in vitro i sa szczesliwi i spelnieni i nie chcieli rezygnowac z marzenia o rodzicielstwie.

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 13x ❌️
    Letrozole Bluefish 6x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że jesteśmy w stanie wydać na świat dzieci bo tak zostaliśmy stworzeni. I dzisiaj medycyna/ technologia w żadnej sposób nie zastępuje Boga bo tego się nie da ( człowiek nie potrafi sam stworzyć życia z niczego) ale jest pomocą. Przykłady które do mnie przemawiają to np.
    Rozrusznik serca - urządzenie pomaga utrzymać odpowiedni rytm serca. Ale życie osoby z rozrusznikiem nie jest „ sztuczne”. To samo respirator płuc.

Okulary albo soczewki pomagają lepiej widzieć. Są sztucznym elementem ale dzięki nim proces widzenia jest lepszy lub w ogóle możliwy.
    Tak na prawdę samo cesarskie cięcie można powiedzieć to „sztuczny sposób przyjęcia na świat”. Myślę że warto to przemyśleć, bo jednak z innych nowinek technologi korzystamy. Ale czasami logiczne argumenty i tak stoją w sprzeczności z emocjami i rozumiem że to nie jest takie łatwe dla każdego.

White1, snieżka, Claudii, Pelasia30, Dudu13, Aga_92, cysterka95, Morgo lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja uważam że jesteśmy w stanie wydać na świat dzieci bo tak zostaliśmy stworzeni. I dzisiaj medycyna/ technologia w żadnej sposób nie zastępuje Boga bo tego się nie da ( człowiek nie potrafi sam stworzyć życia z niczego) ale jest pomocą. Przykłady które do mnie przemawiają to np.
    Rozrusznik serca - urządzenie pomaga utrzymać odpowiedni rytm serca. Ale życie osoby z rozrusznikiem nie jest „ sztuczne”. To samo respirator płuc.

Okulary albo soczewki pomagają lepiej widzieć. Są sztucznym elementem ale dzięki nim proces widzenia jest lepszy lub w ogóle możliwy.
    Tak na prawdę samo cesarskie cięcie można powiedzieć to „sztuczny sposób przyjęcia na świat”. Myślę że warto to przemyśleć, bo jednak z innych nowinek technologi korzystamy. Ale czasami logiczne argumenty i tak stoją w sprzeczności z emocjami i rozumiem że to nie jest takie łatwe dla każdego.

Zgadzam się z Tobą w 100 %. Niektórzy mówią, że jak nie można mieć naturalnie dzieci to znaczy, że Bóg tak zadecydował i mamy się z tym pogodzić.. A jeśli ktoś ma nowotwór złośliwy to znaczy, że ma się nie leczyć?
    Trochę hipokryzja 😅

Ssilvia, Dudu13, cysterka95, Morgo lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
    Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 02.2026 ⏸️
    beta hcg co 48h: 57 --> 232.5 --> 534
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Dzięki! Bardzo uspokoiło mnie to zdanie teraz, mogłam napisać to 3 dni temu zamiast wertować internet 😀😀

Co do „sztuczności” zapładniania, zarodków które zostają i innych moralnych dylematów to w sumie - zabrzmi to może źle - ale mam to trochę gdzieś. Dla mnie liczy się ten jeden zarodek który kiedyś się we mnie (oby!) przyjmie i totalnie nie rozmyślam nad całą resztą. Rozmawialiśmy kilka razy o tym z mężem i mamy podobne zdanie. Jednocześnie jeśli komuś nasz zarodek ma się kiedyś przydać i dać szczęście to śmiało, proszę się częstować. Myślę też, że szansa, że ktoś wybierze akurat nasz (chociażby ze względu na wiek?) jest niska, więc chociaż zazwyczaj mam skłonności do czarnowidztwa i dziwnych scenariuszy to akurat jest aspekt którym się nie martwię.

Odniosę się tutaj odnośnie zarodków, długo rozmawiałam o tym z mężem też bo strasznie mu przeżywałam, że może ktoś mieć nasze dziecko 🙈 powiedział wtedy do mnie, że nawet jeśli to czy nie lepiej mi choć trochę na sercu, że pomożemy parze, która zmaga się z trudniejsza niepłodnością niż my, że nawet jeśli nasz zarodek naprawdę do kogoś by trafił to nie do byle kogo, a do osób które pragną z całego serca dziecka i dadzą mu ogrom miłości. Że może lepiej mi będzie jak zacznę myśleć w ten sposób 🫣 jest to ciężkie ogólnie, ale my też tak bardzo chcemy że nie jestem w stanie odpuścić i zrezygnować z szansy, którą dostaliśmy.

Edit: tak naprawdę to nie wiemy też ile zarodków uzyskamy, czy się przyjmie czy nie. Nawet jeśli zostałyby nadprogramowe to czy przyjmą się u innej kobiety? Tego nie wiemy i można gdybać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 22:03

Jupiter, Claudii lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    13🥚-> 7 MII🍀-> 4❄️❄️❄️❄️
  • White1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Odniosę się tutaj odnośnie zarodków, długo rozmawiałam o tym z mężem też bo strasznie mu przeżywałam, że może ktoś mieć nasze dziecko 🙈 powiedział wtedy do mnie, że nawet jeśli to czy nie lepiej mi choć trochę na sercu, że pomożemy parze, która zmaga się z trudniejsza niepłodnością niż my, że nawet jeśli nasz zarodek naprawdę do kogoś by trafił to nie do byle kogo, a do osób które pragną z całego serca dziecka i dadzą mu ogrom miłości. Że może lepiej mi będzie jak zacznę myśleć w ten sposób 🫣 jest to ciężkie ogólnie, ale my też tak bardzo chcemy że nie jestem w stanie odpuścić i zrezygnować z szansy, którą dostaliśmy.

Edit: tak naprawdę to nie wiemy też ile zarodków uzyskamy, czy się przyjmie czy nie. Nawet jeśli zostałyby nadprogramowe to czy przyjmą się u innej kobiety? Tego nie wiemy i można gdybać...
    A ostatecznie te zarodki zostaną przekazane za kilkanaście czy kilkadziesiąt lat, gdzie już pewnie nie będzie miało to już dla nas takiego znaczenia. To tylko geny, wygląd, reszta będzie zależała od pary adoptującej zarodek - ona będzie nosić pod sercem, oni będą kochać i wychowywać, będzie się mówiło, że dziecko ma charakter lub wygląd po nich, nikt o dawcach nie będzie myśleć

Jupiter, Claudii lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

🔜 21.02 12dpt
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie przechowywania zarodków właśnie - mam w dokumentacji, że klinika przechowuje chyba przez rok lub dwa lata, a potem kolejne lata już płacimy sami. 🤔 Coś wiecie o tym? Oczywiście będę pytać też o to lekarza jak to wygląda.

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    13🥚-> 7 MII🍀-> 4❄️❄️❄️❄️
  • PA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White dziękuję za odpowiedź 🙂

My wstępnie rozmawialiśmy to mój chce oddać zarodki do adopcji ja najchętniej to bym wszystkie wykorzystała, ale to wiadomo że może nas nie być na to stać. Na pewno nie chcemy ich zniszczyć. Na razie staram się o tym nie myśleć, bo nawet nie jesteśmy zapisani do wizyty kwalifikacyjnej, nie mamy zarodków i nie wiadomo czy się w ogóle przyjmą.
    Jedyne co mamy ustalone to chcemy 2-3 dzieci.
    U mnie teraz czekanie do 16-17.01 na okres i zacznę stymulację pod IUI.

Claudii lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    2 IUI
    03/26 IUI?
    2026 IVF?
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    A odnośnie przechowywania zarodków właśnie - mam w dokumentacji, że klinika przechowuje chyba przez rok lub dwa lata, a potem kolejne lata już płacimy sami. 🤔 Coś wiecie o tym? Oczywiście będę pytać też o to lekarza jak to wygląda.

My płacimy za mrożenie 1000 zł, a za przechowywanie 500 zł za 2 zarodki rocznie 😊

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    My płacimy za mrożenie 1000 zł, a za przechowywanie 500 zł za 2 zarodki rocznie 😊

Ale w sensie, że teraz płacicie za mrożenie czy to wszystko dopiero po jakimś czasie?

Edit: przy okazji mocne kciuki za dzisiejszy kurniczek ✊🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 09:04

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    13🥚-> 7 MII🍀-> 4❄️❄️❄️❄️
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to w sumie w praktyce wygląda? Klinika przez ten rok czy dwa przechowuje zarodki, a potem podejmuje się decyzję czy chcemy żeby je przechowywali, a jeśli nie to właśnie idą do adopcji czy jakoś inaczej to dziala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 10:42

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

• White1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    A jak to w sumie w praktyce wygląda? Klinika przez ten rok czy dwa przechowuje zarodki, a potem podejmuje się decyzję czy chcemy żeby je przechowywali, a jeśli nie to właśnie idą do adopcji czy jakoś inaczej to dziala?
    Program opłaca przechowanie do końca jego trwania czyli 2028, później jeśli go nie przedłużą, to albo się opłaca albo oddaje. Z racji, że to opłata roczna, to nie wychodzi tragicznie 😅

Morgo lubi tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

🔜 21.02 12dpt
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Ale w sensie, że teraz płacicie za mrożenie czy to wszystko dopiero po jakimś czasie?

Edit: przy okazji mocne kciuki za dzisiejszy kurniczek ✊🔥

Ja mam w dokumentach, że przechowywanie na koszt pacjenta, ale to muszę się doinformować.

Dzięki, idę na 15 😊

Choinka123 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji dzisiejszych większych badań gdzie pani z Diag była bardzo empatyczna bo chyba się domyśliła jakie są okoliczności tak dużego zamówienia, zrobiłam PRG bo temperatury mnie oszukiwały dość w tym cyklu i nie wyłapałam kluczowego skoku. Dodatkowo inny tryb dobowy przez święta ;)
    Dziś 21DC,PRG 18, także chyba się coś działo mimo mniej ostrego wykresu temp. Tymbardziej, że czuję piersi od kilku dni delikatnie np przy treningach.
    Dokładałybyście dhupaston 10 mg? Tylko to mam w domu po poprzedniej ciąży. Jeżdżę autem daleko do pracy i nie chce za dużego śpiulkolotu rano/popoludniu

Czy lekkie odchylenia w fibrynogenie i ddimerze mają znaczenie jeśli był lekki stresik przed pobraniem ?

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 204>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗 celiakia z genów 🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek,Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️antygen HP i pasożyty
    03.26⏩️📋 usg pod endo❓
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ