Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Jak tam samopoczucie w nowym tygodniu? Niech ten tydzień będzie szczęśliwy i pełen dobrej energii dla wszystkich staraczek 🍀 Oby przyniósł same dobre wieści 💖

U mnie kończy sie okres, dostalam cześć wyników z wymazów i czysto, wiec w piatek bede miala drożność. Dziewczyny ktore mialy ten zabieg - czy bardzo boli?

Witam wszystkich :D

Moje samopoczucie jest dobre. W tym tygodniu okaże się czy się udało, ale po tak wielu negatywnych testach tym razem chyba nie mam większych oczekiwań. Skupiam się na siłowni, zdrowym żywieniu i spędzaniem czasu z mężem :)

Planowo jeżeli teraz zobaczę 1 kreskę to odstawiam progesteron i czekam na miesiączkę. Mąż ma zlecone znowu badania nasienia (teraz o wiele bardziej rozszerzone). Na kolejny cykl mam brać letrozol i zobaczymy. Jakieś opinie na temat samopoczucia po tym leku? :)

Na ostatniej wizycie monitoringu rozpoczął się temat inseminacji i tutaj nie wiem co myśleć. Zapoznaje się z tematem. Oczywiście, jeżeli macie jakieś własne przemyślenia odnośnie tej procedury z chęcią poczytam bo dopiero raczkuje w temacie innych metod :)

Dudu13 lubi tę wiadomość

🩷93 💙97
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Jak tam samopoczucie w nowym tygodniu? Niech ten tydzień będzie szczęśliwy i pełen dobrej energii dla wszystkich staraczek 🍀 Oby przyniósł same dobre wieści 💖

U mnie kończy sie okres, dostalam cześć wyników z wymazów i czysto, wiec w piatek bede miala drożność. Dziewczyny ktore mialy ten zabieg - czy bardzo boli?

Odnośnie zabiegu drożności bo zapomniałam dopisać... :D Sama miałam laparoskopowo, ale niestety niedługo jeżeli nadal nie zajdę w ciążę będę zmuszona wykonać ją jeszcze raz.. Co za tym idzie słucham podcastów lekarzy i podobno to wcale nie jest aż tak bolesne (a tego się chyba najbardziej boję).

Podobno można porozmawiać z lekarzem odnośnie zażycia przed zabiegiem odpowiednich dawek leków rozkurczowych aby właśnie mniej bolało to cewnikownie - i teraz proszę wyprowadzić mnie z błędu jeżeli tak nie jest bo może ja to źle zrozumiałam?

A jakim sposobem będziesz miała robioną tą drożność? HSG czy Sono HSG? Bo ja powoli zaczynam się zastanawiać która metoda byłaby dla mnie lepsza :D

🩷93 💙97
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Aszin gratuluję kropka na pokładzie🙂 kiedy planujesz betę?
    Te skarpetki w ananasy to jakiś przesąd ? Bo pierwsze słyszę 🙂

Stokroteczko ja miałam tak samo jak White drożność pianką i prawie nie bolało tylko takie rozpoeranie czułam.

U Was też taka straszna pogoda? U mnie to rano była masakra, drogi i chodniki takie zamarznięte, że nawet z psem bałam się iść i tylko go przed domem wypuściłam to nawet on się ślizgał.

A którą metodą miałaś robione?

🩷93 💙97
  • Aniluap_b Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_92 wrote:
    Hej dziewczyny 🙂
    jestem tu świeża i trochę zagubiona, więc proszę o wyrozumiałość. Mam endometriozę i od 2 lat się staramy, dlatego pobrałam apkę i zobaczyłam forum. Czasem łapię się na tym, że za bardzo wszystko analizuję… a i tak nie wiem, co się w tym cyklu dzieje

Dopiero ogarniam forum z chęcią przyjmę jakieś rady jak się po nim poruszać, ale dobrze wiedzieć, że nie jestem z tym sama

Hejka :)
    Na pewno znajdziesz odpowiednie miejsce dla siebie. :) Na jakim etapie starań jesteście jeżeli można zapytać? :)

🩷93 💙97
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b wrote:
    Witam wszystkich :D

Moje samopoczucie jest dobre. W tym tygodniu okaże się czy się udało, ale po tak wielu negatywnych testach tym razem chyba nie mam większych oczekiwań. Skupiam się na siłowni, zdrowym żywieniu i spędzaniem czasu z mężem :)

Planowo jeżeli teraz zobaczę 1 kreskę to odstawiam progesteron i czekam na miesiączkę. Mąż ma zlecone znowu badania nasienia (teraz o wiele bardziej rozszerzone). Na kolejny cykl mam brać letrozol i zobaczymy. Jakieś opinie na temat samopoczucia po tym leku? :)

Na ostatniej wizycie monitoringu rozpoczął się temat inseminacji i tutaj nie wiem co myśleć. Zapoznaje się z tematem. Oczywiście, jeżeli macie jakieś własne przemyślenia odnośnie tej procedury z chęcią poczytam bo dopiero raczkuje w temacie innych metod :)
    Hej, także witam się z Wami w tym tygodniu, weekend był zakręcony u mnie w temacie urodzin męża, impreza się udała, chociaż byłam tak zmęczona zabawianiem gości i sprawdzaniem czy każdy ma co pić, czy głodny nie jest itd :) do tego wczoraj męża rozłożyło, a mnie trochę dzisiaj od niego i niestety mam delegację jeszcze w tym tygodniu i muszę na nią jechać.
    Ten tydzień jest pod znakiem tego czy się udało czy nie. W środę muszę testować i nie ukrywam że mam pełno obaw, w tym cyklu była Nasza 3 inseminacja. Bardzo bym chciała żeby się udało, ale chyba ja już po tylu negatywnych testach nie do końca umiem w to uwierzyć. Byłby to najpiękniejszy prezent na 30stke mojego męża.

Testowania wczensiej nie przewiduje.

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) in Progress..
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim w nowym tygodniu :)
    Ja w czwartek biore ostatni progesteron, wiec sobota/niedziela 🐒 ja sobie juz nie umiem robic nadziei, testowac tez pewnie nie zdaze.

PA u mnie straszne lodowisko 😱 od przystanku do domu szlam ulica bo chodnikiem nie bylo opcji...

Stokroteczka25 ja mialam Sono HSG plus podany lipiodol. Zakladanie cewnika bylo dla mnie bardzo nieprzyjemne, ale juz wpuszczanie soli fizjologicznej ok nic szczegolnego nie czulam ale pozniej podawanie lipiodolu to strasznie bolalo...i w tym dniu po zabiegu bolal mnie brzuch tak jak przy okresie, do przezycia wzielam nurofen i bylo ok, ale wiadomo kazdy jest inny i ma inny prog bolu wiec nie martw sie na zapas :)

Aniluap_b ja mam cykle stymulowane letrozolem i u mnie 0 skutkow ubocznych, nic po tym nie odczuwam

Powodzenia Wszystkim w nowym tygodniu, niech bedzie szczesliwy 🍀🤞

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA, ananas 🍍 jest symbolem walki z niepłodnością. Jest międzynarodowym znakiem rozpoznawczym społeczności in vitro. Zawarta w nim bromelaina też ma działanie wspomagające implantację zarodka. A ogólnie skarpetki czy jakikolwiek inny przedmiot to taki nasz talizman szczęścia można powiedzieć😁 🍍

Imazolka, przytulam za @ a jednocześnie witam w gronie IVF 🥰 coś mówili kiedy mogą się kontaktować w sprawie ustalenia terminu pierwszej wizyty?

Stokroteczko, ja miałam drożność HSG czyli klasyczne z RTG. Dostałam kroplówkę z lekiem przeciwbólowym, mocno zakręciło mi się w głowie, sam zabieg trwał krótko i prawie bezboleśnie, tylko włożenie tego cewnika odczuwałam - coś jak taka mocniejsza miesiączka. Po zabiegu kilka dni krwawiłam i uczucie w podbrzuszu jak na @.

Aniluap, ja brałam 3 miesiące aromek i skutki uboczne jakie zauważyłam to wypadanie włosów i brak apetytu w dniach stosowania tego leku. A tak poza tym to okej 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 17:22

Morgo, Blond27, aszin lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega urocze z tymi skarpetkami 🍍Jeśli będziemy podchodzić do IVF to założę na pewno ♥️.

U mnie dzisiaj dużo pacjentów, dużo pracy, wracam właśnie do domu i mam plan chillować z mężem. Jutro kupujemy samochód więc jest ekscytacja i lekki stres. Szukam wytchnienia od starań, chyba przeżywam jakiś rodzaj żałoby, zalu, zawodu po nieudanych naturalnych rocznych staraniach.

Jupiter, Dudu13, cysterka95, aszin, Malineczka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • White1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Mega urocze z tymi skarpetkami 🍍Jeśli będziemy podchodzić do IVF to założę na pewno ♥️.

U mnie dzisiaj dużo pacjentów, dużo pracy, wracam właśnie do domu i mam plan chillować z mężem. Jutro kupujemy samochód więc jest ekscytacja i lekki stres. Szukam wytchnienia od starań, chyba przeżywam jakiś rodzaj żałoby, zalu, zawodu po nieudanych naturalnych rocznych staraniach.
    Roczny kryzys jest realny i masz prawo czuć się gorzej 🫂 Mogę tylko powiedzieć, że to mija

Jupiter, Blond27, Morgo lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 blastka ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    w tym cyklu była Nasza 3 inseminacja. Bardzo bym chciała żeby się udało, ale chyba ja już po tylu negatywnych testach nie do końca umiem w to uwierzyć.
    Malineczko, mam pytanie co do Waszego tempa starań, bo widzę że macie prawie rok starań na poważnie, jesteście już dość zaawansowani w działaniach. Dlaczego pytam? Jakiś czas temu przyznaliśmy się do starań i niepowodzeń bliskiej osobie, która stwierdziła że przeginamy. Staramy się tak na bardzo poważnie od podobnego czasu co Wy, na bardzo wczesnym etapie robiliśmy różne badania (i bardzo dobrze, bo początkowe wyniki nasienia męża były słabiutkie, bez histero to pewnie też nic by u mnie nie ruszyło przy tylu zmianach do wycięcia). Jakie lekarze mają dalsze plany na Was ? Jakie plany macie Wy? Jakie nastawienie było do inseminacji na dość wczesnym etapie starań (poniżej roku)?

Ciekawa jestem w ogóle jak na to patrzycie dziewczyny.

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ostatnio szczęścia do wizyt lekarskich :( Byłam u ginekologa z wynikiem histopatologicznym z histeroskopii, ale powiedział, że on się na tym nie zna i nic mi nie powie.
    Chyba zaufam dr Sydorowi, że mój wynik jest jeszcze ok (3 komórki plazmatyczne w cd138). Nie mam siły już dalej szukać..

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Roczny kryzys jest realny i masz prawo czuć się gorzej 🫂 Mogę tylko powiedzieć, że to mija
    Morgo, przytulam.
    Pamiętam tak zaczęłam na grupie staraczek co miały plan rodzić w 2026, był to hasztag w mojej głowie, a teraz ta wizja się oddala. Zostało niewiele czasu żeby w 2026 roku urodzić i trochę zaczyna to do mnie dochodzić. Kolezanka która zaczęła „starania na poważnie „ początkiem 2025 właśnie rodzi za 2 tyg. A ja pomimo miliona kroków wykonanych do celu mam wrażenie że się od tego oddalam…

White, możesz rozwinąć myśl, że to mija?

Morgo lubi tę wiadomość

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Nie mam ostatnio szczęścia do wizyt lekarskich :( Byłam u ginekologa z wynikiem histopatologicznym z histeroskopii, ale powiedział, że on się na tym nie zna i nic mi nie powie.
    Chyba zaufam dr Sydorowi, że mój wynik jest jeszcze ok (3 komórki plazmatyczne w cd138). Nie mam siły już dalej szukać..
    Sniezko czy to ta Twoja lekarka co miała robić Ci histero ale do niej były długie terminy?

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Sniezko czy to ta Twoja lekarka co miała robić Ci histero ale do niej były długie terminy?
    Nie, poszłam jednak do innej w tej samej przychodni, bo zwolnił się akurat do niej termin. Myślałam, że każdy ginekolog zrozumie ten wynik.. Zwłaszcza, że ta u której dzisiaj byłam długo już pracuje jako gin, a ta która miała mi robić histero jest jeszcze w trakcie specjalizacji, a wychodzi na to, że więcej ogarnia.

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • White1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter w kwestii zaawansowania diagnostyki, to moim zdaniem w Polsce to się dzieje za wolno. Widać na grupach in vitro (teraz jak jest program to mniej), że pary decydują się na ivf po 6, 8, 10 latach, bo przez kilka pierwszych były zbywane, potem powolna diagnostyka, jakieś stymulacje, inseminacje i jak dochodzą do in vitro, gdzie nie mają np. zbadanej immunologii, to czasu brakuje, AMH już na wykończeniu, jakość komórek już nie ta co na początku, a lekarze sugerują adopcję zarodków. To nie tak powinno wyglądać. To, że na przykład kobieta jest młoda nie oznacza, że ma czas się starać w nieskończność, bo tą młodość straci, a w przypadku komórek jajowych czas jest bardzo ważny.

A co do myśli, że kryzys mija - gdy przychodzi czas, który związany jest dla nas okrągłą rocznicą czy to starań czy utraconej ciąży czy innego ważnego wydarzenia, to człowiek jest bardziej skłonny do refleksji i uświadamia sobie jak bardzo daleko jest od wymarzonego celu jakim jest dziecko. A potem te daty mijają i okazuje się, że życie trwa dalej. Ktoś kiedyś na forum pisał, że tak jest z 30tymi urodzinami, że potem się okazuje, że świat się nie kończy i to nie ma znaczenia czy ktoś ma 29, 30 czy 31 lat, a w głowie można tworzyć sobie barierę na tej 30stce. To tak jak magiczne statystyczne 12 miesięcy na zajście w ciążę, jakby w 13, 14 czy 15 cyklu już nie było szansy. A potem przychodzą te cykle i człowiek znowu ma nadzieję

Jupiter, cysterka95, Blond27, Morgo, aszin, Malineczka, Imazolka lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 blastka ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaak pamiętam jak mocno mnie dojechał "roczny kryzys". Ciężko było mi sobie w ogóle wyobrażać przyszłość. U mnie akurat się zbiegło ze zbliżaniem do 30tki więc było kombo. Potwierdzam - mija i energia do działania wraca ;) po tym czasie łatwiej też o dystans w temacie, żarty i zajęcie innymi rzeczami w życiu :) chociaż po dłuższym czasie starań, badań i diagnoz człowiek już nigdy nie jest taki sam, ale to osobny temat.

Co do drożności - ja miałam HyCoSy z pianką i ból oceniam na takie 6/10. Z tym, że u mnie był niedrożny/wątpliwy jajowód i faktycznie z prawej strony bolało mocniej. Po badaniu dostałam jednorazową dawkę antybiotyku. Miałam robione wieczorem, w kolejny dzień jeszcze plamilam i dochodziłam do siebie. Nie wspominam jakoś super, ale jakby było trzeba to bym przeżyła powtórkę ;)

Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️ANA ⏳
    🔜 powrót do stymulacji?
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten roczny kryzys to chyba troche powoduje to ze wszedzie nam wpajaja ze do roku czasu to jest wszystko w normie i dopiero powyzej roku zaczyna sie problem. Ja mialam dwa powazne kryzysy, drugi mam teraz. Pierwszy tez byl po tym magicznym roku, ale "pomoglo" mi umowienie sie do kliniki pol roku pozniej bo to rozbudzilo nowr nadzieje ze moze znajda cos malego co da sie wyleczyc jak nie to moze jakies inne suple , leki pomoga to moze ten lipiodol czy stymulacje itd a teraz gdy wszystko zawiodlo, nadal nie mamy diagnozy, zblizamy sie do 3 lat staran, lekarka tez juz za bardzo pomyslu nie ma to stracilam juz nadzieje.... pewnie zostawimy to wszystko na jakis czas i wtedy moze poszukamy innego specjalisty albo kiedys kiedys finalnie sprobujemy in vitro (poki co psychicznie nie jestesmy gotowi :(
    Juz nawet przy 🐒 ostatnio nie plakalam, bardziej czulam sie ze dzien jak codzien i jak zwykle nic z tego 🤷‍♀️

Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92, dobrze, że przyznajesz przed sobą, że nie jesteś gotowa na ivf - to jest obciążający proces, zarówno fizycznie jak i psychicznie. I trzeba sobie przestawić w głowie, że to nie jest porażka, tylko po prostu kolejny etap leczenia. Jakakolwiek dezycję podejmiecie, trzymam za Was kciuki!

Ja mam też bransoletkę z ananasem 😄

Morgo, Jupiter, Aga_92, stokroteczka25 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Malineczko, mam pytanie co do Waszego tempa starań, bo widzę że macie prawie rok starań na poważnie, jesteście już dość zaawansowani w działaniach. Dlaczego pytam? Jakiś czas temu przyznaliśmy się do starań i niepowodzeń bliskiej osobie, która stwierdziła że przeginamy. Staramy się tak na bardzo poważnie od podobnego czasu co Wy, na bardzo wczesnym etapie robiliśmy różne badania (i bardzo dobrze, bo początkowe wyniki nasienia męża były słabiutkie, bez histero to pewnie też nic by u mnie nie ruszyło przy tylu zmianach do wycięcia). Jakie lekarze mają dalsze plany na Was ? Jakie plany macie Wy? Jakie nastawienie było do inseminacji na dość wczesnym etapie starań (poniżej roku)?

Ciekawa jestem w ogóle jak na to patrzycie dziewczyny.

Ja to się trochę zagotowałam, jak przeczytałam o tym że ktoś Wam powiedział że "przeginacie". Ja bardzo lubię statystykę. I trafiłam na lekarza, który na 1 wizycie z seminogramem powiedział, że nasze szanse na ciążę w pojedynczym cyklu to obecnie 1-5%, a średni czas starań wydłuża się do 2-5 lat. Wpisałam nasz wiek, wyniki, czas starań do chatu GPT i co ciekawe "wypluł" mi to samo. Skoro szanse są jakie są (generalnie jak para stara się rok to niestety w kolejnych miesiącach szanse już nie rosną a maleją - no bo przy tylu szansach na ciążę musi być jakiś problem biologiczny skoro się nie udało) to każda z nas mając tę wiedzę ma prawo podejmować najlepsze dla siebie decyzje. Ja nie wyobrażam sobie zamknąć oczu na fakty, a one są takie że samo czekanie może przynieść nam ciążę dopiero za kilka lat (może i za miesiąc ale no człowiek tego nie wie a decyzje podejmuje się tu i teraz).

Jupiter, snieżka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

• Morgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich znajomych to mam dwie bliskie, mądre koleżanki, które same już mają dzieci i obie dopingują nas, żebyśmy już myśleli o IVF, skoro jesteśmy zdecydowani i czas jest dla nas ważny. Ale obie są lekarkami, być może w tym środowisku trochę łatwiej się otwierać na medyczne opcje. Są kraje np. Skandynawia, gdzie praktycznie nie robi się IUI, bo względem IVF jest nieefektywna kosztowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 20:05

aszin, Jupiter lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

13cs

‹‹ 243 244 245 246 247
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ