Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie skarpetki w ananasy też jadą 🥹 co do koktajlu to też jestem ciekawa! Czytałam o nim 🤭

Ja od rana poza domem, dopiero wróciłam do domu 😮‍💨
    Mieliśmy podgląd 🫧 no i chyba jest okej, lekarz powiedział, że jest 6 większych i 3 mniejsze czyli 9 rokujących dobrze. Jak na moje AMH myślałam, że będzie dużo więcej. Zwiększył mi dawkę do 225, żeby je wyrównać i zsynchronizować. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Karczoch, czy po orangutanie (jak powiedziałam tą nazwę do lekarza to się śmiał 😆) też masz obrzęk jakby Cię komar upierdzielił? 😵‍💫

Morgo, aszin, Dudu13, White1, snieżka, karczoch321, Lisik lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Super!🤩 to teraz niech się Kropek rozgości porządnie na najbliższe 9 miesięcy 🤭

Jakie plany na najbliższe dni? Pracujesz czy masz wolne? Koktajl z arbuza i buraka już wypity? 😀
    I jakie zalecenia co do bety?
    Pracuję normalnie, a koktajlu pić nie będę, bo nie lubię buraków 😆

Pelasia, ja miałam po ganirelixie taki odczyn, lekko wypukła czerwona „plama”.

Morgo, karczoch321 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Pracuję normalnie, a koktajlu pić nie będę, bo nie lubię buraków 😆

Pelasia, ja miałam po ganirelixie taki odczyn, lekko wypukła czerwona „plama”.

O dzięki za info! Bo już mi mąż panikować zaczął 😁 ale już minęło troszkę czasu i jest dużo lepiej.

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie inauguracja 13 cyklu starań. Pozdrawiam miesiączkowe koleżanki 😶.
    Dużo ostatnio myślałam, czytałam, analizowałam (jak to ja) i najbliżej mi do hipotezy (którą zresztą kilka mscy temu podał androlog), że głównym czynnikiem zaburzającym spermatogenezę u mojego męża jest przewlekły stres. I choć mamy teraz oboje najbardziej stabilny i szczęśliwy czas w życiu (mimo niepłodności) to jednak piętno doświadczeń z przeszłości robi swoje. Ciało niestety nie wraca tak szybko do równowagi jak by się chciało. Czytam teraz książkę S. Sadeckiej "Powrót do ciała" - o terapii traumy i dużo ma treści trafiających w 10-tkę, jeśli chodzi o mojego męża (ale mnie czasem też).

Poza tym skupiam się na poprawie biocenozy - akurat okres w tym nie pomaga, ale doustnie można też działać. Prawie zawsze w wyniku cytologii miałam liczne komórki zapalne więc pewnie mam tendencję do dysbiozy. Ogólnie uważa się że bez objawów się tego nie leczy chyba że kobieta przygotowuje się do zabiegów ginekologicznych. No i może mieć to zaburzenie mikroflory z odczynem zapalnym wpływ na płodność, a potem donoszenie ciąży, jakby nie było.

snieżka lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Do mnie skarpetki w ananasy też jadą 🥹 co do koktajlu to też jestem ciekawa! Czytałam o nim 🤭

Ja od rana poza domem, dopiero wróciłam do domu 😮‍💨
    Mieliśmy podgląd 🫧 no i chyba jest okej, lekarz powiedział, że jest 6 większych i 3 mniejsze czyli 9 rokujących dobrze. Jak na moje AMH myślałam, że będzie dużo więcej. Zwiększył mi dawkę do 225, żeby je wyrównać i zsynchronizować. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Karczoch, czy po orangutanie (jak powiedziałam tą nazwę do lekarza to się śmiał 😆) też masz obrzęk jakby Cię komar upierdzielił? 😵‍💫

Może Twoje jajeczka uznały, że idą na jakość, a nie ilość 💪 trzymam kciuki żeby teraz po podkręceniu dawki te mniejsze teraz podogoniły!

Ja muszę w końcu upolować arbuza. Na razie co 2-3 dzień wyciskam sobie sok z buraka, marchewki i pomarańczy. Miałam to robić codziennie, ale nie chce mi się bawić w czyszczenie wyciskarki 😅

Co do 🦧 to w sumie chwilę po zastrzyku mam to miejsce zaczerwienione i lekko szczypie, ale to chyba tyle, nie trwa to długo. Ale w ulotce chyba jest o tym odczynie, więc nie martwiłabym się.
    Za to mam już siniaczki po obu stronach pępka.

Wczoraj męża nie było, więc musiałam po raz pierwszy robić zastrzyki sama 😵‍💫
    Na dzień dobry pomyliłam guzki w penie i zamiast klikać ten do aplikacji, to zaczęłam klikać ten do zerowania dawki. W międzyczasie jeszcze zdążyłam przekartkować instrukcje trzymając igłę w brzuchu. Jednocześnie myślałam, że zemdleje, bo już miałam metaliczny dźwięk w uszach i muzyka z radia robiła się coraz cichsza 😂 przy drugim podejściu poszło już bardziej gładko, chociaż też był stres. Nagrałam to sobie i dziś mieliśmy mega ubaw, będzie fajna pamiątka 😂
    Ale jednak wolę jak to mąż mnie kłuje 😅

Morgo, Pelasia30 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik

📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, jak nawiązałaś już do traumy, to ja chciałabym Wam polecić terapię metodą EMDR. Jest bardzo skuteczna w leczeniu traumy i działa naprawdę szybko (kilka sesji). Opiera się na neuropsychologicznych mechanizmach mózgu i wykorzystuje stymulację bilateralną. Ja jedną silną traumę pokonałam tą metodą, a wcześniej przez ok. 6 lat próbowałam sobie bezskutecznie poradzić na różnych terapiach.

Morgo lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Może Twoje jajeczka uznały, że idą na jakość, a nie ilość 💪 trzymam kciuki żeby teraz po podkręceniu dawki te mniejsze teraz podogoniły!

Ja muszę w końcu upolować arbuza. Na razie co 2-3 dzień wyciskam sobie sok z buraka, marchewki i pomarańczy. Miałam to robić codziennie, ale nie chce mi się bawić w czyszczenie wyciskarki 😅

Co do 🦧 to w sumie chwilę po zastrzyku mam to miejsce zaczerwienione i lekko szczypie, ale to chyba tyle, nie trwa to długo. Ale w ulotce chyba jest o tym odczynie, więc nie martwiłabym się.
    Za to mam już siniaczki po obu stronach pępka.

Wczoraj męża nie było, więc musiałam po raz pierwszy robić zastrzyki sama 😵‍💫
    Na dzień dobry pomyliłam guzki w penie i zamiast klikać ten do aplikacji, to zaczęłam klikać ten do zerowania dawki. W międzyczasie jeszcze zdążyłam przekartkować instrukcje trzymając igłę w brzuchu. Jednocześnie myślałam, że zemdleje, bo już miałam metaliczny dźwięk w uszach i muzyka z radia robiła się coraz cichsza 😂 przy drugim podejściu poszło już bardziej gładko, chociaż też był stres. Nagrałam to sobie i dziś mieliśmy mega ubaw, będzie fajna pamiątka 😂
    Ale jednak wolę jak to mąż mnie kłuje 😅

Może zwiększona dawka trochę je podkoksuje 😅 Dziś zaczynam już odczuwać.

Ja nie wyobrażam sobie tego smaku połączenia arbuza z burakami i mam obawy, nie lubię próbować nowych rzeczy 😆 ale u mnie i tak transfer odroczony więc mam jeszcze trochę czasu.

Dziś już nie mam śladu po tym zastrzyku, ale już się nastawiłam na powtórkę wieczorem 😅

Wyobraziłam sobie tą Twoją akcje 😂 w sumie tak myślę, że jakby samemu robić to rzeczywiście wygodniej by było gdyby ten przycisk do aplikacji był na górze który jest do zerowania, a nie w połowie pena 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:46

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Morgo, jak nawiązałaś już do traumy, to ja chciałabym Wam polecić terapię metodą EMDR. Jest bardzo skuteczna w leczeniu traumy i działa naprawdę szybko (kilka sesji). Opiera się na neuropsychologicznych mechanizmach mózgu i wykorzystuje stymulację bilateralną. Ja jedną silną traumę pokonałam tą metodą, a wcześniej przez ok. 6 lat próbowałam sobie bezskutecznie poradzić na różnych terapiach.

Dzięki! Słyszałam o niej, ale jakoś nigdy się nie zainteresowałam bardziej.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia możesz spróbować przyłożyć na chwilę kostkę lodu przed wkłuciem, powinno pomóc

Pelasia30 lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
    18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Pelasia możesz spróbować przyłożyć na chwilę kostkę lodu przed wkłuciem, powinno pomóc

Spróbuje dzisiaj 🙌

karczoch321 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Spróbuje dzisiaj 🙌

O, ja też przykładam i trochę pomaga :D

Chyba też zamówię skarpetki w ananasy, a co tam ;)

aszin lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik

📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam jedyna ze skarpetkami w ananasy 🙈 a było w tym czasie 5 transferów.

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
‹‹ 240 241 242 243 244
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ