Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze dorzucę coś na temat medicoveru. Jak powiedziałam, że się staram to usłyszałam id ginekologa tylko czy partner badał nasienie i że mam wrócić za 2 lata jak nie wyjdzie...
Hormony to mi endokrynolog zlecił jak poszłam do niego z prolaktyną i powiedziałam o staraniach.
White oby to były pierwsze walentynki w trójkę 🙂
Aszin 🤞
My nie obchodzimy walentynek, znając mojego to i tak wróci wieczorem, bo w soboty albo pomaga na gospodarce albo grzebie przy aucie. Zrobię coś do jedzenia i pewnie włączymy jakiś film.
aszin lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/26 IVF -
Jezuuu tak! Ja też jestem team chipsy, słodycze mogą dla mnie nie istnieć, ale jak nie zjem chipsów chociaż raz na dwa tygodnie to się źle czuję 😂
Karczoch a długo jesteście na pudełkach? My byliśmy w tamtym roku 4 miesiące i kurde tak mi zbrzydło, że już nie jestem się w stanie przekonać. Ale ułatwiało bardzo życie, nie powiem 😅Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -
Na dzień dzisiejszy wszystkie 6 komórek rozwija się prawidłowo 🥹 Jeśli jutro rano nie dostanę informacji, to transfer się odbędzie. A i było 11 MII 🍀
PA, White1, Morgo, Dudu13, Imazolka, Jupiter, Pelasia30, AnMiPe, karczoch321, snieżka, Aga_92, Pacynka, cysterka95, ferrytynka25, Olalexa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳
The best is yet to come ✨ -
aszin wrote:Na dzień dzisiejszy wszystkie 6 komórek rozwija się prawidłowo 🥹 Jeśli jutro rano nie dostanę informacji, to transfer się odbędzie. A i było 11 MII 🍀
Trzymam kciukasy ♥️♥️♥️
Mnie oburza jak diagnostyka i leczenie niepłodności są wypychane do sektora prywatnego, a nawet w samym sektorze prywatnym to usługa premium. Dobrze że chociaż mamy program IVF obecnie. Ale jak rozmawiałam z naszym lekarzem to dużym minusem jest fakt że jak para potrzebuje dodatkowych procedur przy IVF to nie może za nie dopłacić i pozostać w programie. No i nam wczoraj powiedziano że program prokreacji obejmuje tylko kilka podstawowych badań 🫣. Pewnie jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie czemu w tym miejscu tak to działa ale z perspektywy pacjenta ma się poczucie bycia robionym w balona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 11:10
aszin, Jupiter, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Z perspektywy pacjenta to jest bardzo duży biznes na każdym kroku, na podstawowych badaniach, na nawet tych różnicach w zakresie OZP.👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Aszin takich wieści potrzebujemy na tym wątku, trzymam kciuki za 6 pięknych blastek 🩷
Morgo mam idealny przykład - nie każda klinika oferuje badania PGT i może być później problem
Morgo, aszin lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
White1 wrote:Morgo mam idealny przykład - nie każda klinika oferuje badania PGT i może być później problem
Masz na myśli jakby było potrzebne przy kolejnych transferach? Nie można zmienić kliniki w ramach programu?👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Dudu13 wrote:Z perspektywy pacjenta to jest bardzo duży biznes na każdym kroku, na podstawowych badaniach, na nawet tych różnicach w zakresie OZP.
Ogólnie temat płodności to świetny biznes. Te wszystkie suplementy, globulki, plodnosciowe ebooki, kursy (hit!) i diety… Kobiety które szukają tego brakującego puzelka skuszą się na wiele z tych zakupów, bo może akurat to będzie ta jedna rzeczą dzięki której się uda. Nie krytykuję, bo sama też wydałam trochę kasy na takie niepotrzebne „wsparcie”. Ale w mojej opinii to trochę żerowanie na sytuacji, a nie zawsze realna pomoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:03
Dudu13, Morgo, cysterka95, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Ogólnie temat płodności to świetny biznes. Te wszystkie suplementy, globulki, plodnosciowe ebooki, kursy (hit!) i diety… Kobiety które szukają tego brakującego puzelka skuszą się na wiele z tych zakupów, bo może akurat to będzie ta jedna rzeczą dzięki której się uda. Nie krytykuję, bo sama też wydałam trochę kasy na takie niepotrzebne „wsparcie”. Ale w mojej opinii to trochę żerowanie na sytuacji, a nie zawsze realna pomoc.
THIS🙌🏻🤝
Aż bym chciała polubić dwa razy, tu stówka tam stówka a realnie naprawdę można te „stówkę” wydać na po prostu coś dla głowy 🥲
karczoch321 lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
PGT robi się przed zamrożeniem komórek, później już po zawodach. Zakładam, że nie każdego klinika informuje wcześniej, że nie ma takiej opcji, a para może z niewiedzy spytać o to za późno. Oczywiście można zmienić klinię, z tym że to wymaga ponownej kwalifikacji w kolejnej, ona musi mieć środki, żeby przyjąć nową parę. Ale to jakby mówić, że z programu ozp przecież też można zmienić szpital czy punkt na taki, w którym mają większą ofertęMorgo wrote:Masz na myśli jakby było potrzebne przy kolejnych transferach? Nie można zmienić kliniki w ramach programu?
Morgo lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF Menopur 150
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Ja już po pierwszym podglądzie.
Lewy jajnik jak był leniwy, tak jest dalej 🤪
Za to prawy całkiem nieźle pojajeczkował.
Prawy - 6 pęcherzyków: 10-12mm i 6 pęcherzyków: 8-9mm
Lewy - 5 pęcherzyków: 7-8mm
Endo - 10mm
Doktor powiedział, że jest dobrze. Następny podgląd we wtorek. Punkcja prawdopodobnie w czwartek lub piątek 💪
Transfer na ten moment raczej w kolejnym cyklu, ale tutaj furtka otwarta, więc jeszcze nie wiem na 100% jak to wyjdzie 😋
aszin, White1, Dudu13, Pelasia30, snieżka, PA, Morgo, cysterka95, stokroteczka25, Olalexa lubią tę wiadomość
-
Karczoch, czy lekarz zmienił Ci leki czy zostaje tak jak było? Trzymam kciuki, jest dobrze! 🫧🍀
karczoch321 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
→ II FET… ⏳
aszin wrote:Karczoch, czy lekarz zmienił Ci leki czy zostaje tak jak było? Trzymam kciuki, jest dobrze! 🫧🍀
Leki bez zmian 😀 dziś tylko dokupiłam brakujące dawki na ostatnie dni.
W ogóle na ten moment koszt samej stymulacji to 300 zł, więc oceniam bardzo na plus 👍
Dudu13, White1 lubią tę wiadomość
-
Ja na stymulację wydałam 400 plus 400 na triggery 🤣karczoch321 wrote:Leki bez zmian 😀 dziś tylko dokupiłam brakujące dawki na ostatnie dni.
W ogóle na ten moment koszt samej stymulacji to 300 zł, więc oceniam bardzo na plus 👍Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
→ II FET… ⏳
Dziewczyny, a co to są te trigery i od czego zależy kiedy je się podaje w stymulacji?
Dzięki że dzielicie się kosztami 🫶💸
Karczoch, lecisz dzielnie i jajniki dotrzymują Ci kroku, brawko 🙌🏻🤞👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
aszin wrote:Na dzień dzisiejszy wszystkie 6 komórek rozwija się prawidłowo 🥹 Jeśli jutro rano nie dostanę informacji, to transfer się odbędzie. A i było 11 MII 🍀
Przegapiłam wyżej Twój post 😳 czyli transfer jutro? 😁
aszin lubi tę wiadomość
-
To są zastrzyki, które sprawiają, że komórki ostatecznie dojrzewają, podaje się je zazwyczaj 36h przed punkcja, by nie pobierać komórek ani za wcześnie, ani za późno 🙂 Pozwala to określić idealny czas na punkcje.Dudu13 wrote:Dziewczyny, a co to są te trigery i od czego zależy kiedy je się podaje w stymulacji?
Dzięki że dzielicie się kosztami 🫶💸
Karczoch, lecisz dzielnie i jajniki dotrzymują Ci kroku, brawko 🙌🏻🤞
Karczoch, tak 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 15:14
Morgo, Dudu13 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
→ II FET… ⏳
Są 2 rodzaje triggerów: hCG i agoniści GnRH. Zastrzyki agoniści są o wiele tańsze, zmniejszają ryzyko stymulacji, chwilowo zwiększają mocno poziom LH (ostateczne dojrzewanie przed owu), jednak w dłuższej perspektywie tymczasowo hamują działanie przysadki, co wyklucza transfer świeży, przyśpiesza okres po punkcji oraz może przedłużyć kolejny cykl opóźniając owulację lub ją blokując.aszin wrote:To są zastrzyki, które sprawiają, że komórki ostatecznie dojrzewają, podaje się je zazwyczaj 36h przed punkcja, by nie pobierać komórek ani za wcześnie, ani za późno 🙂 Pozwala to określić idealny czas na punkcje.
Karczoch, tak 🙈
hCG natomiast są droższe, mają podobne działanie, jednak nie blokują działania przysadki, mogą jedynie sabotować testy i betę dopóki są we krwii i zwiększają ryzyko hiperki. Jak rozmawiałam z lekarzem, że mój brzuch zupełnie się nie powiększył po punkcji, to mówił, że po Ovitrelle bym miała brzuch jak balon 🥴
Często stosuje się dual trigger czyli mix tych dwóch, wtedy też robią transfery świeże.
Ja za 2x Gonapeptyl Daily (agonista) zapłaciłam 2x30zł czyli 60zł.
Z lekami do stymulacji wyszło 400zł+60zł
Za Estrofem 3 paczki do transferu zapłaciłam 48zł
Mentalnie nastawiam się na zakup proga po wizycie za tydzień 💸
Pelasia30, Dudu13 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF Menopur 150
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Karczoch, prawy leci grubo! 🔥 Super! Będą piękne dojrzałe jajeczka 🫧 mam nadzieję, że będę mieć punkcję w podobnym czasie 🤭
Mówił jakie będziesz mieć triggery czy jeszcze nie?
Ja póki co zapłaciłam 250zł za leki więc byłam zadowolona i mąż zaskoczony bo mówiłam mu, żeby się nastawiał na jakieś 400-500zł minimum 😆 no i bez refundacji wyszłoby nas to 2100zł także różnica kolosalna.
Aszin, również gratuluję pięknych zarodeczkow i trzymam kciuki za jutro 🍀❤️
aszin, karczoch321 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔 -
Oo my tez na pudelkach jestesmy w tygodniu a w weekend gotujemy samikarczoch321 wrote:Miałam podobny etap miliona zmian, raczej realnie żadna nie przyniosła efektu, jeśli chodzi o ciążę 😅 dotarłam do momentu, gdy uznałam, że tak się nie da żyć i wprowadza to więcej niepotrzebnego stresu.
Teraz staramy się po prostu prowadzić w miarę zdrowo, pilnować diety (niech żyją pudełka 🤭
jakie macie pudla?
Tez mielismy etap zmian i ograniczania sobie wszystkiego ze 0 slodyczy 0 alko , tylko 1 kawa dziennie, same "zdrowe" produkty wiec na obiad zaden makaron zadna pizza a warzywa na parze palic nie palimy, sport regularny silka itp. No i nic nie pomoglo, wynikow badan tez nie zmienilo ale bez tego byly ok a na dluzsza mete sie tak zyc nie da poprostu🤷♀️ wiecej niekorzysci niz korzysci to przynosi. Wiec teraz bardziej luz czasem cos slodkiego zjem do kawy czy wypije druga kawe 😁 a z tych co znam to zachodzili w 1 cyklu lub wpadali pomimo jedzenia fast foodow,tony slodyczy palenia, alko niby okazyjnie ale okazji sporo mieli co niektorzy, sportu 0, tez jedna miala totalnie rozwalona tarczyce, hormony , czasami kilka mc okresu nie miala i wpadla. Wiec nie ma reguly. Ale ciesze sie ze sprobowalismy tez opcji bo i wykluczone ze druga kawa czy lampka wina na wakacjach nie sa tym blokerem🙈
Aszin🍀🤞
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀