Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    124248530 w godzinach 11-13 od pon do pt

stwierdził, że bez in vitro będzie ciężko, skubany się nie mylił 😂

Najgorzeeeej 😂

Jupiter, White1 lubią tę wiadomość

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 10.02 ponowna histeroskopia
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dudu13 a ja Twoja wizyta w Instytucie Rodziny? Kojarzę, że miałaś mieć jakoś w okolicach 15 stycznia. Może pisałaś gdzieś o tym, a ja nie jestem na bieżąco.

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) in Progress..
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Kurcze no jednak ten pierwszy raz jakiś taki stresujący jest, myślę że dzisiaj pójdzie już znacznie lepiej 😅
    Ogólnie to jeszcze nic nie czuję bo jestem dopiero po jednym zastrzyku, ale spało mi się bardzo dobrze i teraz właśnie też się obudziłam z krótkiej drzemki 😆
    Ale ogólnie funkcjonujesz w miarę okej? Wydeło już brzuszek czy jeszcze nie? 🤭

Muszę przyznać, że na razie jestem pozytywnie zaskoczona tym jak reaguję na stymulację, bo brzuszek tylko lekko ponad normę. Staram się pilnować picia wody i elektrolitów, więc może przez to jakoś woda mi się bardzo nie zatrzymuje.
    I coś tam czuję, że w środku się dzieje, ale szczerze mówiąc nieraz po owulacji miałam dużo bardziej nieprzyjemne bóle czy ciągnięcia. Chyba naprawdę w normalnej sytuacji nie odczułabym, że coś jest inaczej.

Dziś dorzucam Oranguntana (🤣🦧), zobaczymy jakie będzie efekt i odczucia po dawce czegoś nowego.

A jutro pierwszy podgląd 😋🤭

snieżka, White1, aszin, Morgo, cysterka95, Olalexa lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik

📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn po IUI które miały przynajmniej jeden jajowód o wątpliwej drożności / udrażniany:
    Czy IUI robiliście pod konkretną strone? Np IUI tylko jeśli owulka miała być z tej pewniejszej strony?

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Medicover- co wam się udawało zrobić w ramach wyższego pakietu, czy robiłyście tam badania które powtarzacie np hormony? Łatwo/trudno wysępić skierowanie ? Jakieś doświadczenia w placówce partnerskiej?

Ja korzystalam z enelmed i luxmed ,mysle ze te wszystkie pakiety podobnie dzialaja. Udawalo mi sie dostac tylko zwykle badania typu tsh (nawet z progesteronem mialam problem) i jako ze moje wyniki byly ok to po 3mc na kontrole jak chcialam zrobic to nie dostalam juz nic bo uslyszalam ze wszystko ok u mnie i mialam 3mc temu robione wiec nie ma podstaw znow. Krzywej glukozy tez nie dostalam bo skoro na czczo wyniki sa ok to nie ma podstaw. Probowalam zawsze po kilka razy z roznymi lekarzami ale te pakiety tak chyba poprostu wygladaja🤷‍♀️ a jak juz ktorys lekarz tam uslyszal ze sie staram to od razu do kliniki wysylali

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Muszę przyznać, że na razie jestem pozytywnie zaskoczona tym jak reaguję na stymulację, bo brzuszek tylko lekko ponad normę. Staram się pilnować picia wody i elektrolitów, więc może przez to jakoś woda mi się bardzo nie zatrzymuje.
    I coś tam czuję, że w środku się dzieje, ale szczerze mówiąc nieraz po owulacji miałam dużo bardziej nieprzyjemne bóle czy ciągnięcia. Chyba naprawdę w normalnej sytuacji nie odczułabym, że coś jest inaczej.

Dziś dorzucam Oranguntana (🤣🦧), zobaczymy jakie będzie efekt i odczucia po dawce czegoś nowego.

A jutro pierwszy podgląd 😋🤭

Kurde ja to mam problem z piciem wody, ale kupiłam elektrolity i staram się chociaż to wypić 🙈 ale za to pilnuje mocno białka i jestem ciągle tak syta, że aż zaczyna mi to przeszkadzać 😂 ale nie zamierzam przestawać.
    Wczorajsze wkłucie drugie już mnie zabolało 😵‍💫 mam nadzieję, że dziś pójdzie lepiej jak ostatnie dwa 😆

Daj znać jak ten orangutan się przyjmuje i koniecznie czekam na info po podglądzie! 😍 Będziesz już po 5 dawkach ovelaepu tak?
    Ja będę po czterech dawkach mieć wizytę i ciekawa jestem czy będzie już coś widać 🫣

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 wrote:
    Ja korzystalam z enelmed i luxmed ,mysle ze te wszystkie pakiety podobnie dzialaja. Udawalo mi sie dostac tylko zwykle badania typu tsh (nawet z progesteronem mialam problem) i jako ze moje wyniki byly ok to po 3mc na kontrole jak chcialam zrobic to nie dostalam juz nic bo uslyszalam ze wszystko ok u mnie i mialam 3mc temu robione wiec nie ma podstaw znow. Krzywej glukozy tez nie dostalam bo skoro na czczo wyniki sa ok to nie ma podstaw. Probowalam zawsze po kilka razy z roznymi lekarzami ale te pakiety tak chyba poprostu wygladaja🤷‍♀️ a jak juz ktorys lekarz tam uslyszal ze sie staram to od razu do kliniki wysylali
    Ja jestem w Luxmed i Medicover i nie pamiętam kiedy ostatnio korzystałam z opieki tam.
    Chyba jak robiłam kontrolne usg piersi, chociaż nasłuchałam się też o tym że sprzęt w Luxmed bywa taki se.
    Jak poszłam dawno temu prosić o badania przy rozpoczęciu starań w Medi i miałam poczucie wtedy też że okresy mam coraz słabsze to dostałam do zrobienia LH, fsh i żebym sobie wzięła JAKIEŚ witaminy dla staraczek. Te pakiety to są dla ludzi zdrowych na przegląd zdrowia a nie jak ktoś szuka pomocy., takie mam wrażenie… Też lata świetlne temu bolały mnie kości to dostałam skierowania na różne badania i maialam wizytę u reumatologa. Ale nie wiem czy 10 lat później zostałabym tak samo potraktowana.

Dudu13, cysterka95 lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Ja jestem w Luxmed i Medicover i nie pamiętam kiedy ostatnio korzystałam z opieki tam.
    Chyba jak robiłam kontrolne usg piersi, chociaż nasłuchałam się też o tym że sprzęt w Luxmed bywa taki se.
    Jak poszłam dawno temu prosić o badania przy rozpoczęciu starań w Medi i miałam poczucie wtedy też że okresy mam coraz słabsze to dostałam do zrobienia LH, fsh i żebym sobie wzięła JAKIEŚ witaminy dla staraczek. Te pakiety to są dla ludzi zdrowych na przegląd zdrowia a nie jak ktoś szuka pomocy., takie mam wrażenie… Też lata świetlne temu bolały mnie kości to dostałam skierowania na różne badania i maialam wizytę u reumatologa. Ale nie wiem czy 10 lat później zostałabym tak samo potraktowana.

Podpisuję się pod Tym co napisałaś, ja mam medicover i jak poszłam na wizytę do ginekologa z badaniami hormonalnymi i z tym że chce zajsc w ciążę, to kobieta odesłała mnie do invimedu i powiedziala ze medicover nie zajmuje się leczeniem niepłodności, nie rzuciła okiem na moje wyniki badań tylko powiedziała mi tak, po tym jak powiedziałam jej że mam pcos XD dramat ogólnie, nienawidzę tego medicoveru…z pobraniem krwi najbliżej domu też jest problem bo muszę się zapisywać na conajmniej tydzień do przodu..

Jupiter, Dudu13, cysterka95 lubią tę wiadomość

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) in Progress..
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    @Dudu13 a ja Twoja wizyta w Instytucie Rodziny? Kojarzę, że miałaś mieć jakoś w okolicach 15 stycznia. Może pisałaś gdzieś o tym, a ja nie jestem na bieżąco.

Widzę że chyba gdzieś zginął ten post, ale ogólnie: dostałam Metronidazol na bakterie beztl. (Skoro już zrobiłam wymaz haha) na 10 dni więc jestem w połowie i 9DC dziś :( może się uda jeszcze okoloowulacyjnie coś podziałać bo chyba dzień przed metro kończę 🤭😂 włączyłam Provag doustnie potem będę jakiś wewnętrzny probiotyk po Metro włączać 🤞
    Na mój za szybki spadek PRG dostałam cyclogest więc będę włączać 2-3dpo i sprawdzać testem by odstawić przed @. Zrobiła mi dokładniejsze palpitacyjne i USG ta torbiel z grudnia zniknęła 🫶 obraz wydawał jej się ok na jajnikach i macicy (byłam w 3DC) ale w jednym miejscu nad macica w okolicy mojej nerki lewej tam położonej mnie zabolało jak przesunęła. Zaleciła nie na już ale żeby zrobić eksperckie usg bo tam może być endometrioza. Mam polecenie i jestem zapisana ale na razie mam psychicznie i finansowo dość i czuję się przediagnozowana na ten moment :D poza tym jem i suplementuje się p/zapalnie, nie mam objawów. Pójdę ale może w lutym lub marcu :)
    Podjęła trop mojej endo z za niskim funkcjonalnym DHEAS więc podbijamy biosteronem 2x10. Aczkolwiek, tutaj umówiłam się z moją endo, że skoro mam u niej wizytę tarczycowa pod koniec lutego to sprawdzimy androgeny i DHEAS czy nie zawyżamy za dużo innych androgenów tym biosteronem. Oddaje mojej endokrynolog to jej do prowadzenia skoro sama od tego zaczęła i jest od hormonów w końcu :D
    Rzuciła trop z celiakia genetycznie, widziałam że Suszczewicz też to zleca. Opłacając w IR zlecenie do DIAG miałam 100 taniej więc opłaciłam i pobrałam krew i czekam co tam wyjdzie. To pewnie w kontekście stanu zapalnego i trudności z ferrytyną. Choć ta którą mam jest najwyższa EVER ale wiem że na żelazie syntetycznym 🤭🥲
    A wizytę zaczęła wgl od pomysłu biopsji która w IR kosztuje 3k 🤯🤯

Mężowi w sumie nie zaleciła nic większego, ale ona jest ginekologiem. Przepisała mu Solderol 30 000jm żeby podbić D3 bo to może poprawić wyniki hormonów.
    Po 3 msc supli (napisała nam podstawowe) żeby powtórzyć nasienie i dosłać jej posiewy nasienia (nie wysłałam bo wyszło czysto.) Głównie dieta i RUCHEM ma poprawić te wyniki :D hormony i morfologie :p

Mieliśmy dość dużo badań ze sobą, wizyta trwała z 1,5 i za około 3 msc mamy kolejną wizytę ale jeszcze się nie zapisałam. Byliśmy u dość młodej gin -I. Kuźmińskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 20:42

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Morgo jeśli placówka nie oferuje pełnego pakietu zawartego w programie, to nie spełnia jego założeń, co można zgłosić najpierw im, a potem do ministerstwa zdrowia.

Dzięki White. Cóż, przykre, że pacjentom w twarz mówi się coś innego. Nie będziemy zgłaszać, bo dla nas to niepotrzebny stres w tej sytuacji (oboje pracujemy w sektorze medycznym i mamy zawodowe powiązania z osobami z tego miejsca).

Przyszedł mój wynik biocenozy i jest kiepskawy II/III (dla mnie po opisie to raczej III). Właśnie kminię co sobie wypisać, mój ginekolog na urlopie. Ogólnie jestem dzisiaj dobita.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • aszin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, a co Ci wyszło w biocenozie? Ja parę miesięcy walczyłam z bezobjawowymi infekcjami do HSG 😩

Karczoch, trzymam kciuki!

karczoch321 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny - muszę to przekalkulować bo te środki mogę też przelać na własne konto czy kupić bez prowizji inne rzeczy np na allegro/hm/zalando/Hebe itd
    Chciałabym wrócić na siłownię bo faktycznie za mocno ćwiczę jeśli chodzi o domowe treningi w domu i tętno.
    Także luty chyba upłynie pod zmianą nawyków i odkopaniem starego nawyku sprzed 2 lat :D
    Na pewno dobrze to zrobi dla głowy!

Z naszego podstawowego pakietu za 0 zł mamy właśnie z tych kobiecych USG piersi i chyba cytologię i sporo badań bez skierowania ale „on request” 1x w roku.
    Spoko jest czat z internista bo po CB w listopadzie albo tak zareagowałam na hormony albo faktycznie złapało nas RSV i napisałam lekarzowi co mi jest, że w weekend byłam w ciąży, tu wyniki bety daj mnie pan L4 bo umieram 🚽
    U mnie kwestia znalezienia Endo w Medi który by mi zlecał badania hormonów (tarczyca, ferrytyna i teraz androgeny kontrolnie) a do tego już wyższy pakiet potrzebny :) kusi też bdb oferta na stomatologię, dermatologa i fizjo.

Prawda jest że te koncerny zarabiają wtedy kiedy NIE chodzimy bo kasa z korpo leci 🥲

Wiadomo, my Staraczki wiele parametrów podkręcamy dieta i supłami więc chcemy częściej wiedzieć i widzieć czy coś mamy ogarnięte i/lub w remisji 😅

Wiem że pakiet o którym myślę który by zabierał jakieś 100 zł z puli benefitowej obejmuje też dużo badań w ciąży. Tylko tutaj gorzej z placówkami bo jak praca to Wwa ale jak ciąża to nie praca :D Placówki partnerskie jakieś są w Polsce powiatowej :) ale ich działanie jest różne i trzeba się umawiać bezpośrednio z nimi 🫣
    A faktycznie te badania nawet w 1 trym z krwi rok temu robiłam w Alab… za 6-7 stów bo tam są jakieś przeciwciała i inne kwiatki. Oczywiście dlatego że prowadziłam ciążę prywatnie. Teraz mam już obraną strategię trochę inną bo wiem więcej 🤪

BTW na cyto i hpv (ten nowy model badania) można się zapisać przez IKP bo są skierowania tylko nie wiem co ile lat ale na NFZ ;)

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Morgo, a co Ci wyszło w biocenozie? Ja parę miesięcy walczyłam z bezobjawowymi infekcjami do HSG 😩

Powiedzcie więcej co to za badanie? To wymazy ?
    Mam nadzieję że moje bakteria sobie pójdzie bezobjawowo tak samo jak przyszła 🤭🤪

Ahh wiesiołek i NAC działają 🤪💦
    NAC już odstawiony a wiesiołek do owu :)

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗

• Morgo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

No właśnie ja kiedyś też miałam nawracające infekcje i mam obawy czy nie będzie powtórki 😶 mi wyszły liczne pałeczki Gram ujemne i leukocyty, grzyby i gram+ nieliczne czyli wychodzi na to, że to flora beztlenowa - Gardnerella i spółka. Chyba już z grzybami łatwiej się uporać 🫣.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w lutym mam nadzieję trochę spokoju, może zrobię w OlimpiaMed badania z kału na pasożyty i HP antygen z kału. Mało inwazyjne a spodziewam się że jako psiara może coś być na rzeczy —-> adresuję tym samym mocno ferrytyne wciąż za niską przy bdb morfologii 🤝
    Znalazłam też na insta takiego dietetyka Ostaszewskiego, on jest bodajże twórcą supli UP! Jego konik to niskie AMH, naprawdę historie jakie przytacza są krytyczne już czasem. No magik haha. Zapisy są na marzec bodajże pierwsze spotkanie konsultacja +jadlospis na tydzień i to kosztuje prawie tyle co to eksperckie usg na endo w Warszawie u Bieli (gdzie terminy są na kwiecień)
    Także nad tym też się zastanawiam czy coś jeszcze.
    Może lokalnie rozpatrzę ten monitoring jak wygląda i ile to kosztuje czy jest dla mnie 🤪

W styczniu zbadaliśmy: nasienie z posiewem, DFI, HBA, męża hormony, witaminy, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyne, morfologie i mocz
    A ja: kilka hormonów, 2x PRG, ferrytyne, wymazy MUCH, tlenowe, beztlenowe, mykologie (długo im idzie wynik :(), białka S/C, profil krzepnięcia, nerkowe parametry (na szczęście na NFZ bo od nefro), APS, celiakię genetycznie i mój kariotyp który jeszcze nie przyszedł🤯💸
    Byliśmy też na wizycie w IR i zostawiłam kilkaset w aptece ale jestem zabezpieczona w cyclogest na 5 cykli 😎🤓 Oraz kupiliśmy sporo supli - oboje bierzemy q10 więc 😫💸
    Cieszę się bardzo że wyszłam z lęku i niepokoju którego doświadczyłam pod koniec roku :) znalazłam wsparcie w swojej bańce i działamy - jesteśmy w tym razem najbardzej jak to możliwe choć nawyk brania tylu tabletek jest trudny 🤞🤪

Po ostatniej parze soczewek zorientowałam się że powinnam jeszcze iść do optometrysty bo 2025 kręcił się najpierw wokół ciąży potem życie po stracie a potem od wakacji diagnostyka… .a badanie wzroku prawie 1,5 roku temu🧐
    także w lutym już na chillu 💆🏻‍♀️
    W międzyczasie ale też na luzie wymieniam chemię w domu, patelnię i buduje nowe połączenia w głowie podczas zakupów - naczytałam się o ksenoestrogenach 🤓
    Macie już jakieś plany na walentynki?💌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 21:04

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗

• snieżka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim planem na walentynki jest napisanie egzaminu na studiach xd

Ale my w sumie zawsze ten dzień spędzami raczej zwyczajnie

Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Dudu, jak tak czytam Twoje wpisy to kurcze nie zwalniasz tempa 🤭 jesteś obstawiona tez lekami więc trzymam kciuki za Ciebie 😊

Morgo kurcze, miałam też robiona biocenozę i mówiła położna, że jak coś wyjdzie to pewnie lekarz zaleci konkretne probiotyki. No ale nic nie wyszło, więc nawet nie mogę doradzić. Mam nadzieję, że szybciutko się z tym uporasz 🙌 co do tego programu to dla mnie totalnie obcy temat, dzwoniłam u siebie w mieście do szpitala czy mają coś takiego to babka nie wiedziała o czym do niej mówię 😅

Dudu13 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżko, ja chciałam się jeszcze odnieść do Twojej pracy. Powiem z własnego doświadczenia, że taka presja jest najgorsza 😓 bo nie dość, że miałam toksyczną atmosferę w pracy co powodowało u mnie stres to jeszcze myśl, żeby jak najszybciej zajść w ciążę, żeby wyjść już z tego wariatkowa. Z każdym niepowodzeniem czułam ogromne rozczarowanie i ciągle płacz. Co pogarszało stan psychiczny.
    W końcu stwierdziłam, że odchodzę i najwyżej będę się później martwić. Odeszłam latem, mamy zaraz luty a w ciąży nadal nie jestem. Ale za to nowa praca od stycznia, w zdecydowanie super atmosferze i niech się dzieje wola nieba. Bo mam wrażenie, że jak coś planuje to u góry się ze mnie śmieją 😅 niektóre sprawy z czasem rozwiązują się same.
    Życzę Ci z całego serca, żebyś była już w ciąży do tego czasu ❤️

Jupiter, snieżka, Morgo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder, jeśli nas czytasz to daj znać co u Ciebie słychać - jeśli oczywiście masz chęć 💙

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się pod tym co pisałyście o Medicoverze. Korzystam jak się rozchoruję i potrzebuję internisty, raz w roku na badania krwi i ewentualnie cytologia. W tematach ginekologicznych nie mam dobrych doświadczeń tam. Tylko raz udało mi się złapać podstawowe badania hormonalne typu estradiol, FSH, lh, progesteron. Później nawet jak nic nie wspominałam o staraniach tylko po prostu o pcos to słyszałam że nie leczą niepłodności. Rozumiem że to nie wina lekarza i takie zasady, ale słabo. Ostatecznie dobiła mnie niedawno lekarka która odmówiła skierowania na wymazy przed histeroskopią (specjalnie mówiłam że to diagnostyczna z podejrzeniem polipa), bo stwierdziła że nigdy nie słyszała by trzeba było je robić przed histero tak samo jak cytologię 🙃

Jupiter lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️ANA ⏳
    🔜 powrót do stymulacji?
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ