Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 u nas na walentynki akurat owulka wypada bo ja mam wszystko regularnie 🤣 bo na ten cykl i w ogole juz nie nakrecam sie i ciezko mi nadzieje miec. Pewnie pojdziemy gdzies na kolacje a pozniej romatyczny wieczor w domu 💕

Dudu13, Morgo lubią tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    No właśnie ja kiedyś też miałam nawracające infekcje i mam obawy czy nie będzie powtórki 😶 mi wyszły liczne pałeczki Gram ujemne i leukocyty, grzyby i gram+ nieliczne czyli wychodzi na to, że to flora beztlenowa - Gardnerella i spółka. Chyba już z grzybami łatwiej się uporać 🫣.
    A bierzesz jakieś probiotyki?
    Ja bym spróbowała z Omnibiotic Flora Plus na parę miesiecy. Chociaż nie wiem jak się zapatrujesz na probiotykoterapie.
    Mój gin mówi że przy przygotowaniach do ciąży Lactobacillusy warto sobie populowac.
    Ja akurat mam teraz Endover po wycięciu ognisk adenomiozy.

Morgo lubi tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    A bierzesz jakieś probiotyki?
    Ja bym spróbowała z Omnibiotic Flora Plus na parę miesiecy. Chociaż nie wiem jak się zapatrujesz na probiotykoterapie.
    Mój gin mówi że przy przygotowaniach do ciąży Lactobacillusy warto sobie populowac.
    Ja akurat mam teraz Endover po wycięciu ognisk adenomiozy.

Biorę Sanprobi IBS (na podniesienie żelaza), ale właśnie planuję migiem zamówić ten Omnibiotic :). Ale skoro jest odczyn zapalny (liczne leu) to myślę że i tak trzeba się przeleczyć antybiolem.

Jupiter lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do probiotyków to ja dorwałam Provag doustnie i chyba wybiorę cały a po skończeniu leczenia wejdę na Lactovaginal lub invag. W badaniu tlenowym wyszły mi LICZNE kolonie Lacto więc szkoda mi ich i myślę o nich codziennie jak biorę metro 😫😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 07:44

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Co do probiotyków to ja dorwałam Provag doustnie i chyba wybiorę cały a po skończeniu leczenia wejdę na Lactovaginal lub invag. W relanium wyszły mi LICZNE kolonie Lacto więc szkoda mi ich i myślę o nich codziennie jak biorę metro 😫😂

U mnie są nieliczne także nie szkoda tak bardzo :D. Co do wcześniejszego pytania to podstawowe badanie to biocenoza pochwy - to wymaz z pochwy który ogląda diagnosta laboratoryjny i pisze co widzi - ile jest jakich komórek. Mozna też dorobić do tego posiew - dłużej się czeka na wynik, ale daje szansę dobrać konkretny antybiotyk bo jest oznaczany antybiogram tego, co wyhodowano. Jest jeszcze opcja PCR bakterii z wymazu z pochwy - dokładnie określa jakie są gatunki (w posiewie coś może zawsze nie wyrosnąć), ale nie daje oceny wrażliwości na antybiotyki. Z reguły pierwsze leczenie jest na podstawie biocenozy - jeśli infekcja nawraca robi się też posiew.

Ostaszewskiego mi polecała moja fizjo urogin, ale cena mnie odstraszyła. I nie widzę tego że będziemy gotować wg tego jadłospisu (nie mamy na to czasu ani chęci w tygodniu). Ale mam w głowie konsultację u niego jako jakąś opcje jakby np. IVF by nie szedł.

Co do ksenoestrogenów to też złapałam fazę na to i zrobiliśmy małą rewolucję w mieszkaniu. Przede wszystkim nie pijemy już herbat w saszetkach.

Dudu13 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

• White1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My te walentynki spędzimy w trójkę 😭🥹 chyba nie będę psuć sobie tej chwili i zrobię test/betę dopiero w tygodniu po walentynkach

Morgo, Dudu13, Imazolka, aszin, snieżka, Malineczka, Pacynka, karczoch321, Choinka123, Gnom, cysterka95, Aga_92, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
    18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nigdy nie obchodzimy walentynek, pewnie jakieś małe winko wleci i coś pysznego do jedzenia. Będę też świeżo po histero, więc pewnie bez igraszek 😂

White nie mogę się doczekać 🔥❤️

Mi też rekomendowali endoover biotic

karczoch321 lubi tę wiadomość

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 10.02 ponowna histeroskopia
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, chyba nie potrzebuje na ten moment biocenozy jeśli robiłam wymazy jak wyżej. Właśnie z beztlenowych dostałam też antybiogram na co ta Prevotella jest wrażliwa i na tej podstawie został przepisany Metronidazol (500) ale nie polecam wersji w tabletkach. Myślałam że jak wezmę na noc by to leżało a nie chodziło ze mną haha to coś zmieni :( Mam nadzieję że mimo że się nie rozpuszcza do końca to działa, jestem za połową 🤞 😫

White, no tak!! Trzymam kciuki nieustannie i może dobrze ze jest chwilka wytchnienia między procedurą a transferem? Można dojść do siebie z tymi emocjami i nastroić się pozytywnie na walentynki we TROJE 🥹

Ogólnie rok temu jakoś pod koniec stycznia dowiedzieliśmy się o 1. ciąży więc staram się myśleć tylko do przodu i te walentynki też jest jeszcze szansa spędzić we troje 😎 tak jak rok temu 🤪 a wersja Basic to we troje czyli my i mój okres w jakiejś fajnej miejscówce - jeszcze nie mamy planów 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 07:46

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Widzę że chyba gdzieś zginął ten post, ale ogólnie: dostałam Metronidazol na bakterie beztl. (Skoro już zrobiłam wymaz haha) na 10 dni więc jestem w połowie i 9DC dziś :( może się uda jeszcze okoloowulacyjnie coś podziałać bo chyba dzień przed metro kończę 🤭😂 włączyłam Provag doustnie potem będę jakiś wewnętrzny probiotyk po Metro włączać 🤞
    Na mój za szybki spadek PRG dostałam cyclogest więc będę włączać 2-3dpo i sprawdzać testem by odstawić przed @. Zrobiła mi dokładniejsze palpitacyjne i USG ta torbiel z grudnia zniknęła 🫶 obraz wydawał jej się ok na jajnikach i macicy (byłam w 3DC) ale w jednym miejscu nad macica w okolicy mojej nerki lewej tam położonej mnie zabolało jak przesunęła. Zaleciła nie na już ale żeby zrobić eksperckie usg bo tam może być endometrioza. Mam polecenie i jestem zapisana ale na razie mam psychicznie i finansowo dość i czuję się przediagnozowana na ten moment :D poza tym jem i suplementuje się p/zapalnie, nie mam objawów. Pójdę ale może w lutym lub marcu :)
    Podjęła trop mojej endo z za niskim funkcjonalnym DHEAS więc podbijamy biosteronem 2x10. Aczkolwiek, tutaj umówiłam się z moją endo, że skoro mam u niej wizytę tarczycowa pod koniec lutego to sprawdzimy androgeny i DHEAS czy nie zawyżamy za dużo innych androgenów tym biosteronem. Oddaje mojej endokrynolog to jej do prowadzenia skoro sama od tego zaczęła i jest od hormonów w końcu :D
    Rzuciła trop z celiakia genetycznie, widziałam że Suszczewicz też to zleca. Opłacając w IR zlecenie do DIAG miałam 100 taniej więc opłaciłam i pobrałam krew i czekam co tam wyjdzie. To pewnie w kontekście stanu zapalnego i trudności z ferrytyną. Choć ta którą mam jest najwyższa EVER ale wiem że na żelazie syntetycznym 🤭🥲
    A wizytę zaczęła wgl od pomysłu biopsji która w IR kosztuje 3k 🤯🤯

Mężowi w sumie nie zaleciła nic większego, ale ona jest ginekologiem. Przepisała mu Solderol 30 000jm żeby podbić D3 bo to może poprawić wyniki hormonów.
    Po 3 msc supli (napisała nam podstawowe) żeby powtórzyć nasienie i dosłać jej posiewy nasienia (nie wysłałam bo wyszło czysto.) Głównie dieta i RUCHEM ma poprawić te wyniki :D hormony i morfologie :p

Mieliśmy dość dużo badań ze sobą, wizyta trwała z 1,5 i za około 3 msc mamy kolejną wizytę ale jeszcze się nie zapisałam. Byliśmy u dość młodej gin -I. Kuźmińskiej.
    Widzę że, była konkretna wizyta. Kurczę to my z mężem mamy krople w morzu tych wszystkich badań, bo nikt nigdy nam nie zlecał bo nie było takiej potrzeby według lekarzy. Super, że macie plan na najbliższe kilka miesięcy. Lekami jesteście obstawieni full. Idziecie jak burza ze wszystkim. A kasy to juz nawet nie ma co liczyć, ludzie którzy nie są w temacie staraczkowym nie mają pojęcia ile wszystko kosztuje.

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) in Progress..
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • White1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin 🤞🍀

◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Widzę że, była konkretna wizyta. Kurczę to my z mężem mamy krople w morzu tych wszystkich badań, bo nikt nigdy nam nie zlecał bo nie było takiej potrzeby według lekarzy. Super, że macie plan na najbliższe kilka miesięcy. Lekami jesteście obstawieni full. Idziecie jak burza ze wszystkim. A kasy to juz nawet nie ma co liczyć, ludzie którzy nie są w temacie staraczkowym nie mają pojęcia ile wszystko kosztuje.

Si, si właśnie rozkminiam czy biosteron mógł mi porobić takie „zęby” w wykresie i spadki temperatur - dziwna sprawa 😫 Kasy nie liczę, przesuwam środki z innych celów które nie są teraz aż tak ważne. Nakręciłam się sama w grudniu przez długi urlop i byłam wręcz przyklejona do tego forum i internetu (nie polecam xd) Spisałam sobie badania, mąż w TRZY dni miał zrobioną krew i nasienie 🤓 Motywowało to, że czy z pustą czy z pełną teczką tyle samo zapłacę za wizytę w Instytucie 🤪😂 350 a do Jankowskiej wizyty dla par chodzą po 700 już 🤯🥲💸 Wiadomo, dużo kosztują hormony ale zmieniłam też lab na diagnostykę i doceniam te kody zniżkowe 🙆‍♀️ Natomiast już wiem ze w lutym będę musiała nadrobić kosmetologa bo podwyższamy androgeny i cera się może sypać. Na szczęście planują jakieś dni szkoleniowe więc załapię się w cenie preparatów 🤝🙌🏻

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗

• Morgo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:

Nie zawsze więcej badań to lepiej, serio, niedawno o tym dyskutowaliśmy. Każdy ma inną strategię. Ja mówię że niepłodność to dzika medycyna bo można robić dużo a efekt żaden i na odwrót.

Co do Walentynek to my nie obchodzimy jakoś specjalnie. Pewnie po prostu spędzimy razem sobotę.

Dudu13, Malineczka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

13cs

• Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, myślisz że szczepienie na grypę ma jeszcze sens w lutym?
    Ten cykl przegapiłam a szczepionkę mam już wykupioną i czeka w POZ

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗

• Morgo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Morgo, myślisz że szczepienie na grypę ma jeszcze sens w lutym?
    Ten cykl przegapiłam a szczepionkę mam już wykupioną i czeka w POZ

Ma sens, bo pewnie i w marcu będzie szansa złapać. Tylko najlepiej na już :). Teraz podejrzewam że jest szczyt sezonu, bo dużo mi wychodzi jej w testach.

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

13cs

• White1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Nie zawsze więcej badań to lepiej, serio, niedawno o tym dyskutowaliśmy. Każdy ma inną strategię. Ja mówię że niepłodność to dzika medycyna bo można robić dużo a efekt żaden i na odwrót.

Co do Walentynek to my nie obchodzimy jakoś specjalnie. Pewnie po prostu spędzimy razem sobotę.
    Dokładnie, większość badań nie ma takiego znaczenia, to znaczy, że niezależnie od wyniku nie są one powodem braku ciąży i wyrównanie ich nic nie zmieni. Dlatego też lekarze kierują torem badań, których wpływ na zajście lub utrzymanie ciąży został udowodniony. Mamy to szczęście, że starania prowadzimy w czasach dofinansowania do ivf, a to realnie pozwala zajść w ciążę lub sprowadzić diagnostykę do stanu zapalnego endo + immunologii, może jeszcze wyciszenia endometriozy. Badania immuno są bardzo drogie, ale mnóstwo kobiet z odpowiednimi lekami od immunologa zachodzi w końcu w zdrową ciążę. Czasem nie ma czynnika, który wpływa na brak ciąży, a dopiero in vitro daje efekt. Takie badania przynoszą więcej stresu niż pożytku, a akurat stres realnie szkodzi płodności

Dudu13, Morgo lubią tę wiadomość

◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:

Powiem szczerze, że ja nie chcę się tak zafiksować na punkcie wszystkiego. Zaciekawiłyście mnie tematem ksenoestrogenow, szybko rzuciłam okiem o co chodzi i w sumie już dawno wprowadziliśmy takie zmiany jak szklane pojemniki, szklana butelka na wodę, korzystam z podpasek eko, przeszliśmy na chemię eko do sprzątania, jeszcze zostało nam zmienić tabletki do zmywarki.
    Nie chce się zagłębiać aż tak we wszystkie tematy żeby nie zwariować. Bo wychodzi na to, że powinniśmy na wszystko uważać dookoła, a życie ma się tylko raz. Myślę że wiele ludzi na nic nie zważa i w ciążę zachodzi, kiedyś zafiksowałam się na tym, że powiedziałam do męża, że nie udaje nam się, bo on w weekend lubi sobie wypić drinka lub piwo na spotkaniu ze znajomymi. Wiem że zrobiłam źle. Odstawił alkohol całkowicie od jakiegoś czasu i nic nie zmieniło się . Dlatego wiem że nie ma co się fiksować.

White1, Dudu13, AnMiPe, cysterka95 lubią tę wiadomość

Wiek 28&29

————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Powiem szczerze, że ja nie chcę się tak zafiksować na punkcie wszystkiego. Zaciekawiłyście mnie tematem ksenoestrogenow, szybko rzuciłam okiem o co chodzi i w sumie już dawno wprowadziliśmy takie zmiany jak szklane pojemniki, szklana butelka na wodę, korzystam z podpasek eko, przeszliśmy na chemię eko do sprzątania, jeszcze zostało nam zmienić tabletki do zmywarki.
    Nie chce się zagłębiać aż tak we wszystkie tematy żeby nie zwariować. Bo wychodzi na to, że powinniśmy na wszystko uważać dookoła, a życie ma się tylko raz. Myślę że wiele ludzi na nic nie zważa i w ciążę zachodzi, kiedyś zafiksowałam się na tym, że powiedziałam do męża, że nie udaje nam się, bo on w weekend lubi sobie wypić drinka lub piwo na spotkaniu ze znajomymi. Wiem że zrobiłam źle. Odstawił alkohol całkowicie od jakiegoś czasu i nic nie zmieniło się . Dlatego wiem że nie ma co się fiksować.

Miałam podobny etap miliona zmian, raczej realnie żadna nie przyniosła efektu, jeśli chodzi o ciążę 😅 dotarłam do momentu, gdy uznałam, że tak się nie da żyć i wprowadza to więcej niepotrzebnego stresu.
    Teraz staramy się po prostu prowadzić w miarę zdrowo, pilnować diety (niech żyją pudełka 🤭 ale czipsów nie odmówię ), alkohol wpada okazyjnie, regularnie się ruszamy. To wszystko wpływa też po prostu na dobre samopoczucie na codzień i to fajny skutek uboczny :D

Aaaa White!! Walentynki we trójkę… jak to magicznie brzmi 🥹🥹🥹🧡🧡🧡 oby to były pierwsze z całej serii takich walentynek!

AnMiPe lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik

📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Miałam podobny etap miliona zmian, raczej realnie żadna nie przyniosła efektu, jeśli chodzi o ciążę 😅 dotarłam do momentu, gdy uznałam, że tak się nie da żyć i wprowadza to więcej niepotrzebnego stresu.
    Teraz staramy się po prostu prowadzić w miarę zdrowo, pilnować diety (niech żyją pudełka 🤭 ale czipsów nie odmówię ), alkohol wpada okazyjnie, regularnie się ruszamy. To wszystko wpływa też po prostu na dobre samopoczucie na codzień i to fajny skutek uboczny :D

Aaaa White!! Walentynki we trójkę… jak to magicznie brzmi 🥹🥹🥹🧡🧡🧡 oby to były pierwsze z całej serii takich walentynek!

Podpisuję się pod tym co napisałaś :) My co prawda nie jesteśmy na pudełkach, bo mąż ma obiady w pracy, ale w domu staramy się jeść zdrowo, chociaż to są raczej proste dania, które szybko się robi. Nie ukrywam że czasem jak jesteśmy na mieście i musimy coś na szybko zjeść to Maczek wpadnie, alkohol też okazjonalnie jest. Ja co prawda po inseminacjach wiadomo, że nie spożywam, ale na początku cyklu, jak mamy jakieś spotkanie to kieliszka wina nie odmawiam. Mąż ma urodziny w ten weekend i robimy imprezę, pytał się mnie czy może się napić, to są jego okrągłe urodziny, więc mówię mu że nie musi się mnie pytac o pozwolenie. Chociaż wiem że pytał, bo kiedyś się mocno spinałam o to i go obarczałam winą za nasze niepowodzenia.

Wiek 28&29

————————————————-
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co do chipsów to też nie potrafię się oprzeć temu 🫣😆 Zawsze na weekend wpadała jakaś paczuszka. Ale teraz na czas stymulacji mam postanowienie, że nie zjem ani jednego 😂 może uda mi się wytrwać dłużej. Słodyczy praktycznie nie jem w ogóle.

Ogólnie jeśli chodzi właśnie o te zmiany to mój mąż rzucił palenie papierosów jak zaczynaliśmy się starać, ale dlatego, że też chciał już to rzucić. Za to przerzucił się na elektryka, długo mnie to denerwowało nie powiem, ale potem mi przeszło bo w sumie prowadzi w miarę zdrowy tryb życia, nie pije alkoholu nawet okazjonalnie, nasienie dobre to niech chłop trochę coś z tego życia ma 😅

Przykład znajomej, która ma dwójkę dzieci nieplanowanych. Oboje mierzą się z nadwagą, nie prowadzą zdrowego trybu życia, fajki elektryki normalnie, alkohol okazjonalnie wpadnie. Słodycze uwielbiają 😅 o suplementach to nie wspomnę. Ale ogólnie para zadbana, nie patologia absolutnie. Tylko po prostu mam wrażenie, że u nich to tak wszystko na wyj*bce i dwójka zdrowych dzieci.

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak - to nie jest tam że my teraz będziemy żyć w sterylnym środowisku :D patelnię np już dawno miałam wymienić, sukcesywnie robię te zmiany tj. nie wyrzucam np. klasycznej chemii tylko jak mi się skończy to wymieniam na zdrowsza :D
    Myślę że to takie ogólne nawyki które poprawiają pewnie jakość życia🤭 Nie można się dać zwariować, zawsze sobie powtarzam że trzeba dokonywać wyborów najlepszych w DANEJ chwili, nie wchodzić sobie na głowę że nagle pół wypłaty idzie na eko jedzenie. Małe zmiany dobrze działają na moją sprawczość, a to przekłada się w innych aspektach życia pozastaraniowego. Wierzę w jakąś holistyczność ale nie magiczność. Jesteśmy ludźmi i naprawdę podejście 80/20 jest okej 🤓 co innego jak poprawimy lub chcemy poprawić jakieś wyniki np. teraz mi zależy na tej ferrytynie to będę jeść więcej żelazowych posiłków czy „szukać” przyczyny w pasożytach czy HP.
    Zdaje sobie sprawę że są osoby które robią jeszcze więcej i nie ma ciąży ale i takie które nie robią nic i jest :D Także bez spiny i radykalizmów bo to stresujące.
    Czasem zamiast kolejnego nic nie wnoszącego badania może warto gdzieś razem pojechać i to przyniesie najlepszy efekt 🤞🫶

karczoch321 lubi tę wiadomość

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ