Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Malineczka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Malineczko, mam pytanie co do Waszego tempa starań, bo widzę że macie prawie rok starań na poważnie, jesteście już dość zaawansowani w działaniach. Dlaczego pytam? Jakiś czas temu przyznaliśmy się do starań i niepowodzeń bliskiej osobie, która stwierdziła że przeginamy. Staramy się tak na bardzo poważnie od podobnego czasu co Wy, na bardzo wczesnym etapie robiliśmy różne badania (i bardzo dobrze, bo początkowe wyniki nasienia męża były słabiutkie, bez histero to pewnie też nic by u mnie nie ruszyło przy tylu zmianach do wycięcia). Jakie lekarze mają dalsze plany na Was ? Jakie plany macie Wy? Jakie nastawienie było do inseminacji na dość wczesnym etapie starań (poniżej roku)?

Ciekawa jestem w ogóle jak na to patrzycie dziewczyny.
    Aktualnie plan jest taki, że w programie na nfz możemy podejść do maks 6 inseminacji, badania przed inseminacja - czyli wymazy wszystkie są ważne max pół roku. My robiliśmy je pod koniec października, więc jeśli się nie uda to podejdziemy do kolejnej, bo nic nie tracimy. Ogólnie mam umówione dwie konsultacje, jedną w najbliższy piątek już u lekarki która poleciła mi lekarka prowadzącą mnie w szpitalu na karowej, tam idziemy na konsultację dla par, następnie kilka dni później idziemy na pierwszą konsultacje do instytutu rodziny. Chce po prostu zobaczyć podejście dwóch lekarzy, żeby trochę też ich zweryfikować żeby nie wierzyć ślepo jednemu. Tak robiłam do tej pory że trzymaliśmy się jednej osoby, jednakże teraz chce to zweryfikować jakie mają na nas pomysły. Ogólnie to ja chyba już dojrzałam do tego wszystkiego i każda kolejna porażka boli mniej. Przy pierwszych negatywnych testach płakałam, a teraz? Chyba robię maskę i wynik mnie nie rusza, tzn w środku czuje niepowodzenie i smutek, ale nie pokazuje tego już płaczem. Na ten moment nie chcemy myśleć o invitro. Mąż jest za ewentualną adopcją w przyszłości ale ja nie. Ogólnie dzięki dziewczynom tutaj wiem że trzeba czerpać radość z tego co jest, doceniam inne rzeczy. Tłumaczę sobie że może taki los Nam jest pisany i, że może mamy pracować na podróże, a nie na dzieci :) to tak pół żartem pisane :) Chodzi mi o to, że zrozumiałam że te starania to nie jest koniec świata. Odpuściłam napinanie się na wszystko, bo okazuje się że działaliśmy machinalnie i też nasze zbliżenia nie były takie jak byśmy chcieli. Od początku starań przez mój brak owulacji miałam stymulację. Mieliśmy rozpisane od lekarza kiedy mamy współżyć itd, zero spontaniczności, tylko takie machinalne że musimy dzisiaj mimo że nam się nie chciało. Po prostu zauważam też że się zafiksowaliśmy i głowa też działała negatywnie. Jeszcze 2 tygodnie temu się załamywałam, że nie wiem co robić, że uważam że mamy za mało badań zrobionych, a teraz stwierdzam że co ma byc to będzie. Pogadałam też szczerze z bliską znajomą tak od serca i też mi trochę ulżyło, że mamy wśród bliskich wsparcie. Rodzice też Nas mocno wspierają.

Inseminacje zrobiliśmy, bo tak zalecił nam lekarz, wyniki nasienia męża z marca 2025 były w porządku, morfologia 4,8%, jedynie była za duża lepkość. Następnie przez 5 cykli stymulowanych nie wyszło nic, więc lekarz kazał powtórzyć wyniki nasienia i wyszły mega słabe (morfologia 0,8%) - wrzesień 2025. Ja miałam teorie że to od zakażenia ureaplasma i po leczeniu antybiotykiem na początku czerwca 2025, jednakże lekarz stwierdził że nie. No i skierował nas na inseminacje, a tam Pani do mnie, że po co robiliśmy kolejne wyniki skoro nasienie z marca było prawidłowe. No i lekarka tłumaczyła mi, że są eksperymenty że pobierano od dawcy nasienie codziennie i wyniki były sinusoidalne. Także że nie ma się do przywiązywać do wyników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 20:09

Jupiter lubi tę wiadomość

Wiek 28&29
    09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)

- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
    - 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) in Progress..
    ————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne.
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Ja to się trochę zagotowałam, jak przeczytałam o tym że ktoś Wam powiedział że "przeginacie".
    No mi to bardzo utkwiło w głowie bo zaczęłam od tego momentu podważać daleko idącą diagnostykę. Miałam poczucie że serio przeginam, targam nas na te wszystkie badania, a może po prostu powinniśmy tak jak ta osoba poradziła -WYLUZOWAĆ. Z drugiej strony rozumiem, że ta osoba nie rozumie. 30 lat temu gdy ona stawała się matką ludzie jeśli nie mieli dzieci to nie mieli i raczej mało kto biegał w poszukiwaniu przyczyn. Co więcej, ta osoba urodziła pierwsze dziecko bez specjalnych starań, przed 30tka, jako jedno z pierwszych dzieci w rodzinie. To jest zupełnie inna perspektywa niż nasza. I chociaż mąż powtarza, że nie to miała na myśli to zapoczątkowało to w mojej głowie myśl która nie chce się skończyć.

Morgo lubi tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin dziekuje i ja nie puszczam kciukow za Twojego Kropeczka ! 🍀🤞 skarpetki i bransoletka z 🍍 musza przyniesc Ci szczescie :)

Wiem ze to na pewno jest bardzo obciazajacy proces :( dzieki dziewczyny ze dzielicie sie swoimi przezyciami :) w taki sposob napewno jeszcze bardziej mozna sobie go przyblizyc niz tylko suchymi faktami :) badania, zastrzyki itd jeszcze mi jakos bardzo nie straszne bo troche juz tego bylo przez ostatni ponad rok - idzie sie przyzwyczaic, bardziej psychika poki co, moze kiedys uda nam sie to jakos poukladac...
    Najbardziej boli bezradnosc :(( bo tak mysle ze mimo wszystko byloby mi latwiej gdyby jakas diagnoza byla, wtedy chochiaz sie stara to naprawic i czuje sie ze cos sie robi bo obecnie dla mnie to juz jest tylko walenie glowa w mur🧱

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b wrote:

A jakim sposobem będziesz miała robioną tą drożność? HSG czy Sono HSG? Bo ja powoli zaczynam się zastanawiać która metoda byłaby dla mnie lepsza :D

Mam miec sono hsg, lekarz mowil ze moge wziac przeciwbolowy przed i tyle

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

🔜 drożność, a później IUI

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbliżam sie do roku poważnych staran i nie zaluje ze wczesniej zaczelam diagnostyke i nie dałam sie zbyć lekarzom, którzy ciagle twierdzili ze jestem mloda i trzeba wyluzować. Najwiekszy kryzys mialam po 6 miesiącach i mimo wszystko znalezienie głównej przyczyny pozwoliło mi sie choc troche pogodzić z tym, ze starania beda trwały dluzej. Mam wiele kryzysów, ale czuję ze ciagle działamy i kiedyś to zaprocentuje

Jupiter, Dudu13, Morgo, cysterka95, Aga_92 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

🔜 drożność, a później IUI

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działanie pomimo kryzysów - jest w tym szaleństwie właśnie ta metoda. Dla mnie jakiś trudny ten czas bo rok temu o tej porze tak niewinnie się dowiedzieliśmy o ciąży a jednak tyle się wydarzyło przez ten rok ale nie to czego chcieliśmy:(

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    No mi to bardzo utkwiło w głowie bo zaczęłam od tego momentu podważać daleko idącą diagnostykę. Miałam poczucie że serio przeginam, targam nas na te wszystkie badania, a może po prostu powinniśmy tak jak ta osoba poradziła -WYLUZOWAĆ. Z drugiej strony rozumiem, że ta osoba nie rozumie. 30 lat temu gdy ona stawała się matką ludzie jeśli nie mieli dzieci to nie mieli i raczej mało kto biegał w poszukiwaniu przyczyn. Co więcej, ta osoba urodziła pierwsze dziecko bez specjalnych starań, przed 30tka, jako jedno z pierwszych dzieci w rodzinie. To jest zupełnie inna perspektywa niż nasza. I chociaż mąż powtarza, że nie to miała na myśli to zapoczątkowało to w mojej głowie myśl która nie chce się skończyć.

Można mieć czasem poczucie że czy robisz diagnostykę, monitoringi, stymulację czy po prostu "wyluzowujesz" to efekt jest taki sam. Mi się wydaje że tak niestety jest przy obniżonych parametrach nasienia, że ta nasza sprawczość jest mocno ograniczona i decyduje duża losowość, przypadek zdarzeń.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Można mieć czasem poczucie że czy robisz diagnostykę, monitoringi, stymulację czy po prostu "wyluzowujesz" to efekt jest taki sam. Mi się wydaje że tak niestety jest przy obniżonych parametrach nasienia, że ta nasza sprawczość jest mocno ograniczona i decyduje duża losowość, przypadek zdarzeń.
    Też mam podobne odczucia.
    U mnie jeszcze trzeba wziąć pod uwagę AMH, będę w następnym cyklu robić kontrolę po roku i wynik może zadecydować o tym jak będą wyglądać następne miesiące. Niby endokrynolozka chce mi wdrożyć suple na AMH jeśli spadnie, ale to bardziej na to żebym dociągnęła do procedur niż żebym się diagnozowała do 2030. Jak tak patrzę to wiele z Was mimo wszystko ma całkiem spoko ten parametr.

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Działanie pomimo kryzysów - jest w tym szaleństwie właśnie ta metoda.(
    Dobrze powiedziane!

A Ty powtarzałaś swoje Amh , czy to z pierwszego pomiaru?
    Czy lekarz się wypowiadał na temat tego wyniku? Potencjalnych przyczyn? Bo u mnie potencjalnie niskie poziomy witaminy D, problemy z tarczycą mogły mieć wpływ na spadek…

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Dobrze powiedziane!

A Ty powtarzałaś swoje Amh , czy to z pierwszego pomiaru?
    Czy lekarz się wypowiadał na temat tego wyniku? Potencjalnych przyczyn? Bo u mnie potencjalnie niskie poziomy witaminy D, problemy z tarczycą mogły mieć wpływ na spadek…

0,68 był po miesiącu, pierwszy wynik to 0,71 chyba - wrzesień-październik to badałam ale w różnych fazach, nie wiem czy próbka nie podróżowała.
    Nie, nie powtarzałam na razie bo suplementuje się ku zwiększeniu. Nie chcę się stresować ale robię baaardzo dużo by się podniosło, a na pewno jakość :( w Instytucie Rodziny poradziła mi na razie nie badać. Zaraz po poronieniu to ten wynik AMH bym chyba druga najgorszą „diagnozą” w 2025…

Nie mam na razie przyczyny, rzucony był trop na renoscyntygrafie nerek razy 5-6 w życiu przez ginekologa który dał skierowanie do Novum.Chyba jeśli FSH jest za wysokie to przysadka? Długo zajęło mi w latach 20ch zanim ogarnelam subkliniczną niedoczynność tarczycy. Wieczne bardzo niskie wartości ferrytyny ? Gdyby tak było to co druga dziewczyna by miała niskie AMH… ferrytyna jest priorytetem by koksić jajeczka oraz przygotować się do ciąży. Może uda się zapisać do tego dietetyka Ostaszewskiego. Jego konik to niskie AMH i szuka przyczyny. Jeszcze jedna z dietetyczek Monika Kubasik które obserwuję sprzedaje ebooka na podniesienie AMH. Jakieś światło pada u mnie na endometriozę, która raczej nie jest w rejonach strategicznych. Od ponad miesiąca mocno podkręciłam suple i liczę że jeśli nie podniosę to choć spowolnie spadek lub zwiększę jakość 🥲
    Niedoborów D3 nie miałam bo suplementuje i ok 60-70 się trzymam.

W lutym mam swoją endokrynolog i zobaczymy co dalej powie. Pewnie jak podniosę i efektu naturalnego nie będzie mimo dobrego zaplecza to będziemy myśleć co dalej. Daliśmy sobie kilka miesięcy na poprawę wyników męża oraz powiedzenie „sprawdzam”

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:33

Morgo, Jupiter lubią tę wiadomość

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter - z tego, co mi wiadomo (a ginekologiem nie byłam ani przez chwilę 😃) to Twój wynik 1,4 jak najbardziej mieści się w normie. Na webinarach lekarzy z IR padał zakres 1-3 jako prawidłowy.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obudziłam się z opryszczką w kąciku ust i jest wielkości małego paznokcia 😭😭😭
    Czy myślicie, że mogą mi przez to odwołać punkcję? Mam załamkę.

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Dziewczyny, obudziłam się z opryszczką w kąciku ust i jest wielkości małego paznokcia 😭😭😭
    Nic ci nie odwołają jak jesteś w trakcie 😊 możesz przedzwonić zapytać co masz zrobić

Morgo lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 blastka ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • Strelicja Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie AMH się wtrącę...
    w sierpniu badałam było 2,31 tymczasem wyniki z zeszłego poniedziałku, owszem inny lab ale 4,67 bałam się że po tej pozamacicznej spadło, czy coś a tu 2x takie, co tez nie wiem czy jest do końca prawidłowe, pewnie powtórzę badanie w poprzednim laboratorium ale no dziwna sprawa, wg chatgpt pomimo innych metod badania i aparatów w obu punktach różnica powinna być max 20% a tu jakiś skok. no nic czekam z tym do kolejnej wizyty ale może macie jakieś pomysły co mogło wpłynąć na tak skrajnie różny wynik?

👱‍♀️30 & 33👦
    starania od 3.2025

maj 2025 💔 poronienie zatrzymane 8tydz,wywołanie tabletkami + łyżeczkowanie
    wrzesień 2025 💔 ciąża pozamaciczna - metotreksat

badania:
    👦- badanie nasienia ✅, morfologia ✅, witaminy ✅, HLAC C1C1
    👱‍♀️- Hashimoto, IO, endometrioza
    AMH 2,31 - 08.2025
    TSH 1,4-08.2025 -> 3.1 -11.2025 ...
    atpo 251 atg 215 ft3 3,26 ft4 1,18->11.2025
    wit d -45-08.2025
    progesteron 22dc 9,95
    ferrytyna 35-08.2025
    homocysteina 4,9 -11.2025
    prolaktyna 16,5 -11.2025
    MUCH:✅
    drożność 2.2026?
    KIR BX, HLA C2C2 -> wizyta u dr S. 2.2026
    V Leiden- brak
    MTHFR homo c1286
    PA1 hetero serpine2
    VR2 homoc3980a
    Białko C i S ✅
    crossmatch+allomlr ->?

euthyrox50,glucophage 750 XR
    suple: inozytol, pregna start, DHA,D3,q10,bcomplex,wiesiołek,maca,magnez
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strelicja wrote:
    odnośnie AMH się wtrącę...
    w sierpniu badałam było 2,31 tymczasem wyniki z zeszłego poniedziałku, owszem inny lab ale 4,67 bałam się że po tej pozamacicznej spadło, czy coś a tu 2x takie, co tez nie wiem czy jest do końca prawidłowe, pewnie powtórzę badanie w poprzednim laboratorium ale no dziwna sprawa, wg chatgpt pomimo innych metod badania i aparatów w obu punktach różnica powinna być max 20% a tu jakiś skok. no nic czekam z tym do kolejnej wizyty ale może macie jakieś pomysły co mogło wpłynąć na tak skrajnie różny wynik?
    Ja miałam badanie w szpitalu na miejscu od razu po pobraniu próbki AMH 6, a tydzień później w klinice, próbka przewożona, badana w kolejnym dniu dopiero AMH 3.5. Jeśli nie było błędu labu, to wyższy wynik uznaje się za prawidłowy

Morgo lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 blastka ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też opisywałam że po ponad 12h miałam badaną próbkę jedną i drugą. Chociaż myślę że jakby nie było tak źle to moje FSH nie było w okolicy 10. To są wszystko parametry które nie mówią całego obrazu.
    AFC też nie dało się dobrze policzyć bo na prawym jajniku była torbiel czynnościowa po cyklu po biochemie. Mam to z tyłu głowy ale ogarniam wszystko inne na co mam bezpośredni wpływ i myślę że mam najlepsze wyniki ever w swoim życiu jeśli chodzi o tarczycę i ferrytyne czy HGB. Wszystko co robię robię dla dobra siebie. Czuję, że okej może zaniedbałam jakieś tematy kilka lat temu ale nic z tym nie zrobię i idę po swoje, idziemy po swoje 🤪🚀
    W lutym będę trochę szukać problemów z dupy strony czyli te pasożyty i HP. Aczkolwiek, o ile wierzę w to, że pasożyty zżerają żelazo, tak nie sądzę że są bezpośrednią przyczyną niepłodności.

Drugi dzień czuję jajnik prawy i widzę, że chyba owulacja w trakcie albo dosłownie za chwilę.
    Zobaczymy co na to temperatury bo 3dpo zapodam cyclogest 😴

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗

• PA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap_b miałam sono HSG pianką

Pelasia dziękuję za wyjaśnienie, pewnie też bym musiała kupić 🍍

Morgo przykro mi z powodu rocznego kryzysu, mnie chyba jakiś dwuletni kryzys dopada. Mam nadzieję, że z okresem przejdzie 🫂

Śnieżka przykro mi z powodu Twojego pecha do lekarzy. Może jednak ta lekarka co zlecała Ci histero będzie bardziej pomocna 🙂

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    01/26 cykl naturalny
    02/26 IUI?
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:

Oby nie! Ale zadzwoń lepiej do kliniki zaczerpnąć wiedzy u źródła. Ja dziś dostałam informacje, że jeśli będę do czasu punkcji miała jakieś przeziebioniowo-grypowe objawy to mam dzwonić. O opryszczce też położna wspomniała 😬

snieżka lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗

🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik

📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 30.01 punkcja ✨
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na pierwszą wizytę do programu prokreacji na 23.02.
    White, mi powiedzieli, że nie wymagają skierowania, więc musiało się coś zmienić

Dudu13, Jupiter lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Zapisałam się na pierwszą wizytę do programu prokreacji na 23.02.
    White, mi powiedzieli, że nie wymagają skierowania, więc musiało się coś zmienić

Super, walcz!!🚀💖
    Żałuję że program mocno wyklucza pary po stratach :(

🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗

‹‹ 243 244 245 246 247
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ