Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja melduje okres. To chyba pierwszy na który się tak cieszę. W koncu po 40 dniach się pojawił.
6 lutego mam monitoring i 7 lub 9 przewiduje inseminacje.
Najgorzej, że na 7 zapisałam się na bieg i pomijając że mogę nie zdążyć to i tak nie będę mogła biegać. Chyba że kijki? Ale iść 5km to tez chyba nie za dobrze. Co myślicie?👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
2 IUI
03/26 IUI?
2026 IVF? -
PA - ja bym nie biegła. Skoro to dzień inseminacji / w okolicy inseminacji. Zwłaszcza że teraz pogoda jest zdradliwa, grypa szaleje, ale ja z tych strachliwych.
Malineczko, jeśli masz na to kasę i siły to idź. Natomiast musisz mieć na uwadze że zaproponują IVF jako kolej rzeczy po IUI. Ty miałaś histero? Jak z nasieniem u Was?
Morgo lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Nadwrażliwość pokarmowa IgG, Hipoglikemia
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
konsultacja immuno ➖
konsultacja endo ➖
badania🩸 ➖ -
No właśnie nasienie męża to loteria, pierwsze wyniki ponad 4 morfologia, jedynie lepkość za duża, drugie wyniki dramat, morfologia poniżej 1%. Nie miałam histero, sama o tym myślałam, nawet lekko nakierowałam lekarkę na ostatniej inseminacji na to, ale uważa że nie ma przesłania ku temu, tak samo inna lekarka na 1 inseminacji pytała się czy miałam biopsję endometrium, mówiłam że nie. Jednakże nic nikt z tym nie zrobił, a ja nie chce podważać lekarza że sama wiem jakie badania powinno mi zrobić. Powiem Wam że mam takie przemyślenia, że bierzemy te wszystkie suple, zwracamy uwagę na styl życia i jest gorzej niż było. Widać to nawet po podstawowych badaniach krwi. We wrześniu robiłam hormony i jak na moje rozjechane to naprawdę wyszły w porządku, udało mi się obniżyć testosteron, prolaktyne. Uważam że im więcej robimy - mąż wczensiej przed pierwszym badaniem nie brał żadnych supli to były okej a teraz ten ostatni wynik z września dramat. Myśle że mąż zrobi kolejne badanie nasienia w lutym, ale serio im więcej robimy tym jest gorzej 🤣🤣Jupiter wrote:PA - ja bym nie biegła. Skoro to dzień inseminacji / w okolicy inseminacji. Zwłaszcza że teraz pogoda jest zdradliwa, grypa szaleje, ale ja z tych strachliwych.
Malineczko, jeśli masz na to kasę i siły to idź. Natomiast musisz mieć na uwadze że zaproponują IVF jako kolej rzeczy po IUI. Ty miałaś histero? Jak z nasieniem u Was?
Oczywiście pójdziemy na te 2 konsultacje, skoro już mamy termin to jednak trzeba skorzystać. Jak będę po konsultacjach to dam wam znać jaki mają pomysł na Nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 13:02
Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne. -
A drożność miałaś robiona przed IUI?Malineczka wrote:Nie miałam histero, sama o tym myślałam, nawet lekko nakierowałam lekarkę na ostatniej inseminacji na to, ale uważa że nie ma przesłania ku temu, tak samo inna lekarka na 1 inseminacji pytała się czy miałam biopsję endometrium, mówiłam że nie. Jednakże nic nikt z tym nie zrobił, a ja nie chce podważać lekarza że sama wiem jakie badania powinno mi zrobić. Powiem Wam że mam takie przemyślenia, że bierzemy te wszystkie suple, zwracamy uwagę na styl życia i jest gorzej niż było.
Mój lekarz twierdzi, że histero jest mocno niedoceniania i traktowana jak jakaś ostateczność, tymczasem to badanie diagnostyczne.
Mąż był na na rozszerzonych badaniach nasienia? Robił USG w kierunku żylaków powrózka?Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
konsultacja immuno ➖
konsultacja endo ➖
badania🩸 ➖ -
Malineczka, mam poczucie podobne jak ty dlatego uderzyliśmy do IR najpierw. Klimat jest specyficzny, ale na pewno ktoś spojrzy na to holistycznie. I masz z tyłu głowy że nie zaproponują ci tego o czym w tym momencie nie myślisz. Mnie wizyta tam podbudowała, kilka tematów poczułam że zostało zaadresowane, badania obejrzane, historia medyczna gdzieś zostawiła „ślad” Dr Maksym jest dobrym specjalistą, na wiele rzeczy pewnie mniejszych nie patrzy ale skupia się na tzw „mięsie” Co do zleconych badań to dają skierowanie do diagnostyki, opłacają w rejestracji jest taniej, dają naklejkę „kontraktora” i można wykonać w obojętnie której diagnostyce:) ponad 100 zł wyszło różnicy na badaniu genetycznym na celiakię.
PS. Dziś przyszły wyniki i wskazań genetycznych do celiakii brak, objawów również. Zostaje zdrowy rozsądek 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 20:39
Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 204>📌biosteron
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S🆗 celiakia z genów 🆗
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek,Acard, biosteron
🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC,ALC, Bcpx
02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓ -
Jupiter wrote:A drożność miałaś robiona przed IUI?
Mój lekarz twierdzi, że histero jest mocno niedoceniania i traktowana jak jakaś ostateczność, tymczasem to badanie diagnostyczne.
Mąż był na na rozszerzonych badaniach nasienia? Robił USG w kierunku żylaków powrózka?
Drożność miałam, jest okej. Widzisz mówisz tutaj o wielu ważnych badaniach, mój mąż nie miał usg żylaków ani rozszerzonego badania, bo nikt na
Tego nie zlecil. Dlatego właśnie szukam lekarza który nas poprowadzi. Ja o wielu rzeczach dowiaduję się stąd, bo lekarze tego nie mówią.
Jupiter lubi tę wiadomość
Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne. -
Mam nadzieję że wizyta w IR da nowe światło na sprawę.Malineczka wrote:Drożność miałam, jest okej. Widzisz mówisz tutaj o wielu ważnych badaniach, mój mąż nie miał usg żylaków ani rozszerzonego badania, bo nikt na
Tego nie zlecil. Dlatego właśnie szukam lekarza który nas poprowadzi. Ja o wielu rzeczach dowiaduję się stąd, bo lekarze tego nie mówią.
Znam ten problem, bo sama wymuszam na lekarzach ich stanowisko ws badań.Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
konsultacja immuno ➖
konsultacja endo ➖
badania🩸 ➖ -
Heloł, heloł
Troszkę w szoku zostałam dziś, ponieważ poszłam na betę. Zauważyłam, że od kilku dni mam plamienia, zero okresu, choc powinien się pojawić. Za tydzień tak w ogóle histeroskopia, a tu znów coś.
Ogółem, beta 15,60
Progesteron 19,66
Czy to raczej biochem czy którejś z was wybiła nagle?
Jupiter, White1 lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Marty.Na wrote:Heloł, heloł
Troszkę w szoku zostałam dziś, ponieważ poszłam na betę. Zauważyłam, że od kilku dni mam plamienia, zero okresu, choc powinien się pojawić. Za tydzień tak w ogóle histeroskopia, a tu znów coś.
Ogółem, beta 15,60
Progesteron 19,66
Czy to raczej biochem czy którejś z was wybiła nagle?
Powtórz betę i prg, który DC?
Ja miałam w 27DC przy biochemie słabą kreskę ale następnego dnia (28) betę 40. A 32DC a raczej 1DC beta 7,6 PRG 1,26Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 07:22
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek,Acard, biosteron
Na razie to nic nie wskazuje na biochem, nie da się tego stwierdzić po jednym wyniku. Trzeba powtórzyć badanie i sprawdzić jaka jest tendencja. Póki co progesteron jest ładny, beta też.Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 -
Melduje, że po wczorajszej wizycie nadal jest około 9 potencjalnych pęcherzyków. Jest kilka mniejszych, ale chyba już nie dogonią. Kolejna wizyta jutro, punkcja w poniedziałek raczej. Czy jestem zadowolona? Nie wiem, mam mieszane uczucia 🙈 widząc jak niektóre macie po 15 i wyżej choć wiem, że każda z nas jest inna.
Moje pęcherzyki zawsze wolno rosły, według lekarza problemem u nas jest czynnik jajnikowy 🙄
Dziś staram się być lepszej myśli i wierzyć w te 9 🙌
Dudu13, Morgo, Imazolka, snieżka, karczoch321, aszin, PA, ferrytynka25, cysterka95, Siasi, Olalexa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
13🥚-> 7 MII🍀-> 4❄️❄️❄️❄️ -
Pelasia, mam nadzieję że to jest 9 mocnych zawodniczek 🙌🏻🙏🏻😎 czyli teraz przez weekend odpoczynek od leków przed poniedziałkiem ?
Pelasia30 lubi tę wiadomość
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
Organizm ma tendencję do selekcji tych z największym potencjałem, co mi po 18 pęcherzykach jak 12 z nich było niedojrzałych 🙃 ilość przed punkcją nie wróży tego ile ostatecznie będzie zarodków. Może jeszcze pozytywnie się zaskoczysz 🤞🍀Pelasia30 wrote:Melduje, że po wczorajszej wizycie nadal jest około 9 potencjalnych pęcherzyków. Jest kilka mniejszych, ale chyba już nie dogonią. Kolejna wizyta jutro, punkcja w poniedziałek raczej. Czy jestem zadowolona? Nie wiem, mam mieszane uczucia 🙈 widząc jak niektóre macie po 15 i wyżej choć wiem, że każda z nas jest inna.
Moje pęcherzyki zawsze wolno rosły, według lekarza problemem u nas jest czynnik jajnikowy 🙄
Morgo, PA, Olalexa lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET cykl sztuczny
🍍 EmbryoGlue | Prog 30 ng/ml
15.02 ⏸️ 😳 -
Dudu, zastrzyki mam włącznie do soboty jeszcze 🙈 jeśli faktycznie punkcja będzie w poniedziałek to jeszcze dołoży mi na sobotę triggery.
White, wiesz ja to sobie uwaliłam w głowie, że im więcej tym lepiej 🙄 wczoraj sobie trochę posmuciłam, dzisiaj postaram się myśleć dobrze 🙌👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
13🥚-> 7 MII🍀-> 4❄️❄️❄️❄️ -
Pelasia30 wrote:Melduje, że po wczorajszej wizycie nadal jest około 9 potencjalnych pęcherzyków. Jest kilka mniejszych, ale chyba już nie dogonią. Kolejna wizyta jutro, punkcja w poniedziałek raczej. Czy jestem zadowolona? Nie wiem, mam mieszane uczucia 🙈 widząc jak niektóre macie po 15 i wyżej choć wiem, że każda z nas jest inna.
Wierze ze beda z tego piekne zarodki 🍀🤞trzymam kciuki za punkcję
Pelasia30 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
🔜 drożność, a później IUI
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Endo trójlinijne ponad 8mm, transfer 09.02 po południu. Tona progesteronu, embryo glue do transferu 🍀
Dudu13, karczoch321, aszin, Imazolka, Morgo, stokroteczka25, PA, Choinka123, Pelasia30, ferrytynka25, Aga_92, cysterka95, Siasi, Olalexa lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF 💉 Menopur 150
15.02 ⏸️ 😳 -
White, to w sumie już za chwilę już za momencik🚀🙌🏻
Bierzesz wolne po transferze? Strasznie szybko ten czas leci, ale w niepłodności leci w dwutygodniowych slotach ma wrażenie 😫
Mam rozkmine, ale chyba Claudii brała biosteron tylko tutaj, czy odstawiać po owu jeśli dokładam progesteron od dziś? Moja endo nie odpisuje:(
Chat podpowiada żeby odstawić 😂
karczoch321 lubi tę wiadomość
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
Pelasia, no widzisz, ja z kolei mam dużo jajek, ale trochę boję się, ze albo nie będą do końca dojrzale albo (z racji wieku hehe) nie będą dobrej jakości, więc i tak nic z nich nie będzie.
Nie dogodzisz, nie? 😂
Teraz nie mamy już na to wpływu, więc zostało nam już tylko w miarę pozytywnie się nastawiać do dobre efekty 🍀
Ja wczoraj wzięłam dwa ostatnie zastrzyki. Punkt 21 wjechało Ovitrelle. Tak pilnowaliśmy równej godziny, że dosłownie zabrakło odliczania jak na Sylwestra, balonów i szampana 😂
Jak się czujesz po zastrzykach? U mnie głównym skutkiem ubocznym jest ból piersi. Od kilku dni boli mnie nawet luźna koszulka… Poza tym jest naprawdę spoko.
White, ah, będzie się działo, już niedługo Kropek będzie na pokładzie 🤩🤯
Morgo lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 35 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗
🕰️ badanie kariotypów - ok 🆗
📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
🍍02/03.26 > w planach FET -
Bierzemy wolne na dzień transferu, potem planuję pracować. Ja i tak pracuję przy biurku, więc nie ma przeciwskazań, a czas szybciej mija jak głowa zajęta pracą 😊 progra nie mam badać, bo mam pełną obstawę, a beta dopiero 10 dni po transferze. Nie wiem kiedy będę testować, ale gdzieś w tygodniu po walentynkachDudu13 wrote:White, to w sumie już za chwilę już za momencik🚀🙌🏻
Bierzesz wolne po transferze? Strasznie szybko ten czas leci, ale w niepłodności leci w dwutygodniowych slotach ma wrażenie 😫
Mam rozkmine, ale chyba Claudii brała biosteron tylko tutaj, czy odstawiać po owu jeśli dokładam progesteron od dziś? Moja endo nie odpisuje:(
Chat podpowiada żeby odstawić 😂
Morgo, karczoch321, Dudu13 lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF 💉 Menopur 150
15.02 ⏸️ 😳 -
Ale super dziewczyny, że to się dzieje 💕
Za wszystkie mocno trzymam kciuki 💗
karczoch321 lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 immunologia