X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Też słyszałam o takich zaleceniach od innych lekarzy, tzn czytałam na forach, że w 10dc każą, potem w dzień owulacji, po owulacji. Mniejsze dawki itp
    Do obu brałam Encorton, jego miałam od 10dc.

Aga a w sumie na co dostałaś encorton?

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo
    2.09 konsultacja u dietetyka

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dzięki Aga, że się podzieliłaś historią, napawasz nadzieją:)
    Ja teraz czekam jeszcze na @ i wtedy mam jeszcze zapisany antybiotyk od immuno. Niby brak zapalenia wyszedł, ale woli przeleczyc też właśnie ze względu na podwyższone cd56. No i kazała mi włączyć acard.
    Także mam nadzieję, że w końcu coś ruszy, oby ten accofil był u nas strzałem w dziesiątkę.

Dlatego pomyślałam, że się odezwę, bo jednak sama wiem jak przeżywałam ten kir aa, gdzie teoretycznie nie powinnam zachodzić nawet w ciążę, a tu był psikus i ciąże były, ale zatrzymywały się… ja coś miałam cd56 20%, jakoś tak to dziwnie było napisane, że nic nie rozumiałam, ale immunolog mówi, że to było dużo, ale brałam metronidazol i tarivid i potem zalecił ten Encorton i accofil w czasie starań. U mnie też dodatkowo tych cd.. było kilka, bo ja u niego robiłam jeszcze badanie „materiału” po poronieniu i to też jemu dało obraz do takiego leczenia.
    Tez brałam i do tej pory biorę acard dodatkowo, ale to już od pozytywnego testu, wcześniej w czasie starań nie brałam.

Treaclynat, Jupiter lubią tę wiadomość

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Aga a w sumie na co dostałaś encorton?

Nie wiem czy to nie miało właśnie wpływu na te moje wyniki z „materialu” po poronieniu, ale już nie pamiętam. Czasami się tam czułam jak w innej rzeczywistości jak on coś tłumaczył 🙈

Treaclynat, Jupiter lubią tę wiadomość

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Dlatego pomyślałam, że się odezwę, bo jednak sama wiem jak przeżywałam ten kir aa, gdzie teoretycznie nie powinnam zachodzić nawet w ciążę, a tu był psikus i ciąże były, ale zatrzymywały się… ja coś miałam cd56 20%, jakoś tak to dziwnie było napisane, że nic nie rozumiałam, ale immunolog mówi, że to było dużo, ale brałam metronidazol i tarivid i potem zalecił ten Encorton i accofil w czasie starań. U mnie też dodatkowo tych cd.. było kilka, bo ja u niego robiłam jeszcze badanie „materiału” po poronieniu i to też jemu dało obraz do takiego leczenia.
    Tez brałam i do tej pory biorę acard dodatkowo, ale to już od pozytywnego testu, wcześniej w czasie starań nie brałam.

Dokładnie🥰
    Ja niestety mam inny przelicznik cd56 bo mój wynik to około 450 komórek na mm2 i też jest to dużo. Norma niby tak do około 300. Także co laboratorium to inaczej wyniki wychodzą. Ale wazne, że wiem że ch*****🤡😂
    Acard mi kazała włączyć na cały cykl poza miesiączka z racji pai1homo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:24

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo
    2.09 konsultacja u dietetyka

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Aga_92 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, Claudii kciuki na pokladzie ! 🍀🍀🤞🤞

Morgo lubi tę wiadomość

41cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spadłaś Aga mi z nieba bo też przeżyłam małe załamanie dziś wieczorem na widok AA 😳 U nas też jak obstawimy to w ciążę zachodzimy 🫠

Ja celuje cały czas w wizytę u Jankowskiej. Napiszę jutro maila do swojej gin z IR i niech ona coś wesprze trochę w tej sprawie. Choć jak rozmawiałyśmy po biopsji, mówiła że nie chce wchodzić w buty immunologiczne. Ten cykl i tak taki sobie a od następnego chciałabym już być obstawiona lekami 😂🤪 trudne (i drogie) się wylosowało 😫😂 „współżycie do porzygu” 😂😂

Jesteście laski 🔝🔝🔝 śmiech przez łzy często ale za to w doborowym towarzystwie. Mam nadzieję że nasze grono będzie się szybciutko uszczuplać na tym wątku 💪❄️💖🤰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:29

Agaa049 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

biopsja, ANA⌛️
    04.26🕺hormony, HLA C, nasienie (+usg)
    💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    No spadłaś Aga mi z nieba bo też przeżyłam małe załamanie dziś wieczorem na widok AA 😳 U nas też jak obstawimy to w ciążę zachodzimy 🫠

Ja celuje cały czas w wizytę u Jankowskiej. Napiszę jutro maila do swojej gin z IR i niech ona coś wesprze trochę w tej sprawie. Choć jak rozmawiałyśmy po biopsji, mówiła że nie chce wchodzić w buty immunologiczne. Ten cykl i tak taki sobie a od następnego chciałabym już być obstawiona lekami 😂🤪 trudne (i drogie) się wylosowało 😫😂 „współżycie do porzygu” 😂😂

Jesteście laski 🔝🔝🔝 śmiech przez łzy często ale za to w doborowym towarzystwie. Mam nadzieję że nasze grono będzie się szybciutko uszczuplać na tym wątku 💪❄️💖🤰

A próbowałaś już accofil? Bo widzę, że też miałaś jedną stratę na późniejszym etapie, a potem cb :( bardzo Ci współczuję :(
    ja akurat miałam sytuacje z poronieniami, ale poznałam też jedną dziewczynę na forum, która miała 3 cb i z accofilem teraz też w czerwcu już rodzi. Także na szczęście same pozytywne wiadomości :)

• Dudu13 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie - kir badałam dopiero 16.03 i dziś sobie tak znacznie wcześniej niż deklarowali sprawdziłam wyniki jak Jupiter napisała o tym 30%
    Cb z marca mnie do tego badania przyszpiliła no i 💁‍♀️

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

biopsja, ANA⌛️
    04.26🕺hormony, HLA C, nasienie (+usg)
    💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
‹‹ 290 291 292 293 294
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ