Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaa049 wrote:Też słyszałam o takich zaleceniach od innych lekarzy, tzn czytałam na forach, że w 10dc każą, potem w dzień owulacji, po owulacji. Mniejsze dawki itp
Do obu brałam Encorton, jego miałam od 10dc.
Aga a w sumie na co dostałaś encorton?1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo
2.09 konsultacja u dietetyka
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Treaclynat wrote:Dzięki Aga, że się podzieliłaś historią, napawasz nadzieją

Ja teraz czekam jeszcze na @ i wtedy mam jeszcze zapisany antybiotyk od immuno. Niby brak zapalenia wyszedł, ale woli przeleczyc też właśnie ze względu na podwyższone cd56. No i kazała mi włączyć acard.
Także mam nadzieję, że w końcu coś ruszy, oby ten accofil był u nas strzałem w dziesiątkę.
Dlatego pomyślałam, że się odezwę, bo jednak sama wiem jak przeżywałam ten kir aa, gdzie teoretycznie nie powinnam zachodzić nawet w ciążę, a tu był psikus i ciąże były, ale zatrzymywały się… ja coś miałam cd56 20%, jakoś tak to dziwnie było napisane, że nic nie rozumiałam, ale immunolog mówi, że to było dużo, ale brałam metronidazol i tarivid i potem zalecił ten Encorton i accofil w czasie starań. U mnie też dodatkowo tych cd.. było kilka, bo ja u niego robiłam jeszcze badanie „materiału” po poronieniu i to też jemu dało obraz do takiego leczenia.
Tez brałam i do tej pory biorę acard dodatkowo, ale to już od pozytywnego testu, wcześniej w czasie starań nie brałam.
Treaclynat, Jupiter lubią tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Treaclynat wrote:Aga a w sumie na co dostałaś encorton?
Nie wiem czy to nie miało właśnie wpływu na te moje wyniki z „materialu” po poronieniu, ale już nie pamiętam. Czasami się tam czułam jak w innej rzeczywistości jak on coś tłumaczył 🙈
Treaclynat, Jupiter lubią tę wiadomość
Agaa049 wrote:Dlatego pomyślałam, że się odezwę, bo jednak sama wiem jak przeżywałam ten kir aa, gdzie teoretycznie nie powinnam zachodzić nawet w ciążę, a tu był psikus i ciąże były, ale zatrzymywały się… ja coś miałam cd56 20%, jakoś tak to dziwnie było napisane, że nic nie rozumiałam, ale immunolog mówi, że to było dużo, ale brałam metronidazol i tarivid i potem zalecił ten Encorton i accofil w czasie starań. U mnie też dodatkowo tych cd.. było kilka, bo ja u niego robiłam jeszcze badanie „materiału” po poronieniu i to też jemu dało obraz do takiego leczenia.
Tez brałam i do tej pory biorę acard dodatkowo, ale to już od pozytywnego testu, wcześniej w czasie starań nie brałam.
Dokładnie🥰
Ja niestety mam inny przelicznik cd56 bo mój wynik to około 450 komórek na mm2 i też jest to dużo. Norma niby tak do około 300. Także co laboratorium to inaczej wyniki wychodzą. Ale wazne, że wiem że ch*****🤡😂
Acard mi kazała włączyć na cały cykl poza miesiączka z racji pai1homo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:24
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
PAI-1 homo, MTHFR homo
2.09 konsultacja u dietetyka
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Morgo, Claudii kciuki na pokladzie ! 🍀🍀🤞🤞
Morgo lubi tę wiadomość
41cs
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
No spadłaś Aga mi z nieba bo też przeżyłam małe załamanie dziś wieczorem na widok AA 😳 U nas też jak obstawimy to w ciążę zachodzimy 🫠
Ja celuje cały czas w wizytę u Jankowskiej. Napiszę jutro maila do swojej gin z IR i niech ona coś wesprze trochę w tej sprawie. Choć jak rozmawiałyśmy po biopsji, mówiła że nie chce wchodzić w buty immunologiczne. Ten cykl i tak taki sobie a od następnego chciałabym już być obstawiona lekami 😂🤪 trudne (i drogie) się wylosowało 😫😂 „współżycie do porzygu” 😂😂
Jesteście laski 🔝🔝🔝 śmiech przez łzy często ale za to w doborowym towarzystwie. Mam nadzieję że nasze grono będzie się szybciutko uszczuplać na tym wątku 💪❄️💖🤰Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:29
Agaa049 lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx
biopsja, ANA⌛️
04.26🕺hormony, HLA C, nasienie (+usg)
💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
05.26 USG pod Endo ❓ -
Dudu13 wrote:No spadłaś Aga mi z nieba bo też przeżyłam małe załamanie dziś wieczorem na widok AA 😳 U nas też jak obstawimy to w ciążę zachodzimy 🫠
Ja celuje cały czas w wizytę u Jankowskiej. Napiszę jutro maila do swojej gin z IR i niech ona coś wesprze trochę w tej sprawie. Choć jak rozmawiałyśmy po biopsji, mówiła że nie chce wchodzić w buty immunologiczne. Ten cykl i tak taki sobie a od następnego chciałabym już być obstawiona lekami 😂🤪 trudne (i drogie) się wylosowało 😫😂 „współżycie do porzygu” 😂😂
Jesteście laski 🔝🔝🔝 śmiech przez łzy często ale za to w doborowym towarzystwie. Mam nadzieję że nasze grono będzie się szybciutko uszczuplać na tym wątku 💪❄️💖🤰
A próbowałaś już accofil? Bo widzę, że też miałaś jedną stratę na późniejszym etapie, a potem cb
bardzo Ci współczuję 
ja akurat miałam sytuacje z poronieniami, ale poznałam też jedną dziewczynę na forum, która miała 3 cb i z accofilem teraz też w czerwcu już rodzi. Także na szczęście same pozytywne wiadomości
Aga, nie - kir badałam dopiero 16.03 i dziś sobie tak znacznie wcześniej niż deklarowali sprawdziłam wyniki jak Jupiter napisała o tym 30%
Cb z marca mnie do tego badania przyszpiliła no i 💁♀️👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx
biopsja, ANA⌛️
04.26🕺hormony, HLA C, nasienie (+usg)
💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
05.26 USG pod Endo ❓ -