X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Peachy Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Miła rzecz mnie dziś spotkała, dzwonił pan z labu by wyjaśnić sprawy z wynikami. Przeprosił i w ramach rekompensaty nadał mi raz jeszcze na ich koszt badanie i ilościowe i jakościowe na HP. Dodatkowo jak się dowiedział że tam ferrytyna słabiej rośnie to mimo że z tych 30 pasożytów mi nic nie wyszło (w tym Lamblia) to powiedział że mi dorzuci antygen jeszcze raz na Lamblie.
    Mega mnie to dziś ucieszyło bo dziś rano zastanawiałam się czy nie kupić i powtorzyc. Jak któraś z was potrzebuje tych diagnoz to mają na pasożyty i HP promke a dodatkowo kod sukces15 daje 15% zniżki w Allergen🤭
    O to fajna niespodzianka. Ja mam już z półtora miesiąca jakiś problem z jelitami i nie wiem co robić, żeby ustalić przyczynę. Mój dietetyk nie odpisuje już od paru dni, chyba muszę zmienić na kogoś bardziej dostępnego, bo trochę mnie to już denerwuje...

Byłam wczoraj na USG, ale zgodnie z przewidywaniami, nie było jeszcze nic widać. Miałam nadzieję, że usłyszę "a, tu pani ma torbiel, to ona panią boli" albo "to normalne, to ciałko żółte, widać że ono pewnie panią boli". Tymczasem nie usłyszałam nic co by mnie tak naprawdę uspokoiło w sprawie tego dyskomfortu w okolicy prawego jajnika, który ostatnie dwa dni był dość wyraźny (nie bolało specjalnie, ale wiecie, takie lekkie uczucie ciągnięcia, rozpychania, że "coś tam jest"). Natomiast miło, że lekarki ochoczo zaprosiły mnie na USG jeszcze jutro i we wtorek po świętach. Zero problemu.

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    👨 morfologia 0%

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 -> 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - powrót do stymulacji letrozolem
    2026.03.27 - beta 24,75
    2026.03.29 - beta 100.8
    2026.03.31 - beta 309.8 👀
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy, przypomnij- bierzesz progesteron?
    Progesteron mega daje takie ukłucia. Od stycznia jestem w drugiej fazie na cyclogescie. I w cyklu udanym i nie miałam objawy i jakieś ciągnięcia. W tym cyklu biorę 2x więc też codziennie coś czuję, dziś rano bolał mnie lewy jajnik:/
    Morgo, 💪🍍🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:38

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

biopsja, ANA⌛️
    04.26🕺hormony, HLA C ❓nasienie (+usg)
    💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • Peachy Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    Peachy, przypomnij- bierzesz progesteron?
    Progesteron mega daje takie ukłucia. Od stycznia jestem w drugiej fazie na cyclogescie. I w cyklu udanym i nie miałam objawy i jakieś ciągnięcia. W tym cyklu biorę 2x więc też codziennie coś czuję, dziś rano bolał mnie lewy jajnik:/
    Morgo, 💪🍍🤞🤞🤞
    Nie biorę, ale faktycznie słyszałam o tym, że po prostu jak ciałko żółte działa to tak bywa. Tym razem mój progesteron był wyższy niż poprzednim razem, plus faktycznie senność mi dokucza. Zbadałam dziś znowu, to zobaczymy. Oby to było to, ale jednak wolę się nie nastawiać, póki nie będzie widać pęcherzyka w macicy...

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    👨 morfologia 0%

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 -> 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - powrót do stymulacji letrozolem
    2026.03.27 - beta 24,75
    2026.03.29 - beta 100.8
    2026.03.31 - beta 309.8 👀
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy wrote:
    Nie biorę, ale faktycznie słyszałam o tym, że po prostu jak ciałko żółte działa to tak bywa. Tym razem mój progesteron był wyższy niż poprzednim razem, plus faktycznie senność mi dokucza. Zbadałam dziś znowu, to zobaczymy. Oby to było to, ale jednak wolę się nie nastawiać, póki nie będzie widać pęcherzyka w macicy...
    Hormony działają i rozluźniają obszar wokół macicy co może powodować ból w okolicy jajników czy pachwin. Też miałam na początku takie bóle, ale po chwili przechodziły i wszystko jest w porządku. Jestem na cyklu sztucznym, bez żadnych torbieli czy choćby ciałka żółtego w jajniku. To zrozumiałe, że masz takie obawy po przejściach. Beta musi wynosić minimum 1000 i sprzęt musi być w miarę dobry, żeby udało się złapać umiejscowienie ciąży. Dopóki nie uznajesz bólu za alarmujący, to nie ma się czym martwić.

Morgo, Claudii mocno kibicuję 🤞🍀 Claudii miło cię tu widzieć, chociaż wiadomo, wolałabym, żebyśmy spotkały się po fioletowej stronie, oby już niedługo 🩷

Podczytuję też wasze mądre rozmowy o immuno 🤓

Peachy lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

preg.png
‹‹ 292 293 294 295 296
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ