Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupiter wrote:Agusia1110 - polecam wątek miesięczny o ZAJĄCZKU jeśli zaczynasz z forum.
Bardzo dziękuję ☺️👩🏻❤️👨🏻 01.08.2023r.
się dobrali...🤭😉:
Agnieszka 35l🙋🏻♀️91r.
hipoglikemia reaktywna
👶🏻💙2011r. sn 35tc
wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca, autyzm dziecięcy
👶🏻💙2014r. cc 35tc
wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca
M❤️ 44l🙋🏻82r.
nadciśnienie tętnicze
👶🏻🩷2009r.
👶🏻💙2012r. autyzm atypowy

Daj sobie czas na wszystkie emocje, zadbaj o siebie. Szczególnie patrz by nie doszło do anemii I kontroluj betę. Jak tylko poczujecie się lepiej - wracajcie po swoje 💪 Mocno w Was wierzę i trzymam kciuki 💖
aszin lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx
biopsja, ANA⌛️
04.26🕺hormony, HLA C, nasienie (+usg)
💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
05.26 USG pod Endo ❓ -
To dziwne, bo na https://www.su.krakow.pl/jednostki/poradnie jest "Uprzejmie informujemy, że Program Prokreacyjny został zakończony." i wydaje mi się że widziałam to już dawno 🤔 Ale tak czy inaczej fakt, że pewnie mało jest miejsc, gdzie można to zrobić na NFZ, co jest przykre. Najbardziej chyba doceniam to, że nie muszę płacić za monitoringi, a wołali mnie na nie w opór. Jeden cykl robiłam prywatnie i wypstrykałam się z kwartalnego limitu refundacji wizyt w luxmedzie... Jedynie co, to do poradni nie idzie się dodzwonić, telefon działa 2h dziennie i standardem było u mnie 80-100 prób połączeń 😂ferrytynka25 wrote:SU w Krakowie, jest na liście ośrodków realizujących ten program, więc zapewne Cię pod niego "podpięli". To przyznam szczerze, że jestem pod wrażeniem, jak sprawnie to działa w Krakowie. Super, że udało Ci się zrobić histeroskopię i drożność. Aż szkoda, że mam do Krakowa trochę kawałek.👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
👨 morfologia 0%
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 -> 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - powrót do stymulacji letrozolem
2026.03.27 - beta 24,75
2026.03.29 - beta 100.8 👀 -
Niestety to moje drugie poronienie, więc wiem, z czym to się „je” 🥺 Mam nadzieję, że wystarczy ta indukcja farmakologiczna i w miarę szybko będziemy mogli wrócić do kliniki. W środę mam kontrolne USG i zostanie wtedy podjęta decyzja o ewentualnym zabiegu.Dudu13 wrote:Aszin, przytulam mocno, bardzo wiem co czujesz

Daj sobie czas na wszystkie emocje, zadbaj o siebie. Szczególnie patrz by nie doszło do anemii I kontroluj betę. Jak tylko poczujecie się lepiej - wracajcie po swoje 💪 Mocno w Was wierzę i trzymam kciuki 💖Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF:
1) 01.2026 ET 5.1.1 ➝ 03.2026 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Mam nadzieję że uda się samodzielnie oczyścić żebyś nie musiała jeszcze przechodzić przez szpital…aszin wrote:Niestety to moje drugie poronienie, więc wiem, z czym to się „je” 🥺 Mam nadzieję, że wystarczy ta indukcja farmakologiczna i w miarę szybko będziemy mogli wrócić do kliniki. W środę mam kontrolne USG i zostanie wtedy podjęta decyzja o ewentualnym zabiegu.
Pewnie też rozszerzycie diagnostykę, tutaj jest wskazanie do tego na pewno…
Ona:32
AMH: 1.4-> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39%->5%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Miałam wczoraj konsultacje z genetykiem i wg niej nie ma wskazań do rozszerzenia diagnostyki, bo ta wada była przypadkowa. Kariotypy mamy w normie, więc najprawdopodobniej padliśmy po prostu ofiarami przykrej statystyki. Chyba będziemy robić pgta pozostałych zarodkow, ale wg lekarza też nie mamy do tego twardych wskazań. Bardziej dla własnego spokoju.Jupiter wrote:Mam nadzieję że uda się samodzielnie oczyścić żebyś nie musiała jeszcze przechodzić przez szpital…
Pewnie też rozszerzycie diagnostykę, tutaj jest wskazanie do tego na pewno…Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF:
1) 01.2026 ET 5.1.1 ➝ 03.2026 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Aszin, spokój też ważny, rok temu o tej porze przeżywałam to samo i aż mam ciarki na wspomnienie tego
dobrze że jesteś pod opieką i zastanawiasz się co dalej.
Udało się, w drugiej połowie kwietnia, po 4 msc dzwonienia - wizyta u dr Jankowskiej (immuno, endo, andro) Choć wczorajsze KIR mi namieszały, to widmo tej wizyty napawa nadzieją że ktoś nas poskłada i podleczy 🥺
Kilka dni przed wizyta u niej mam gin w IR i zobaczymy jak to dalej będzie z tymi wizytami u niej. Dużo zależy od wyników biopsji które mam nadzieję będą do tego czasu. Wiem że dr J. dużo zleca badań ale i ja mam ich b.dużo więc po prostu skrzętnie załączę i niech się dzieje. Dziś się cieszę 🥳
Wizyta dla 1 osoby -450, para 750 💸
Mam nadzieję że czynnik męski za chwilę wykluczymy i będą lepsze wyniki hormonów i morfologii. Z zalecenia mojej obecnej Endo jeszcze czeka nas test z Klo.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:46
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
biopsja, ANA⌛️
05.26 USG pod Endo ❓ -
Dudu13 wrote:Aszin, spokój też ważny, rok temu o tej porze przeżywałam to samo i aż mam ciarki na wspomnienie tego
dobrze że jesteś pod opieką i zastanawiasz się co dalej.
Udało się, w drugiej połowie kwietnia, po 4 msc dzwonienia - wizyta u dr Jankowskiej (immuno, endo, andro) Choć wczorajsze KIR mi namieszały, to widmo tej wizyty napawa nadzieją że ktoś nas poskłada i podleczy 🥺
Kilka dni przed wizyta u niej mam gin w IR i zobaczymy jak to dalej będzie z tymi wizytami u niej. Dużo zależy od wyników biopsji które mam nadzieję będą do tego czasu. Wiem że dr J. dużo zleca badań ale i ja mam ich b.dużo więc po prostu skrzętnie załączę i niech się dzieje. Dziś się cieszę 🥳
Wizyta dla 1 osoby -450, para 750 💸
Mam nadzieję że czynnik męski za chwilę wykluczymy i będą lepsze wyniki hormonów i morfologii. Z zalecenia mojej obecnej Endo jeszcze czeka nas test z Klo.
Dudu super że się udało do niej dostać, daj znać po wizycie jakie masz wrażenia, bo kto wie może kiedyś też będę musiała skorzystać z tej opcji (mam nadzieję że nie). Ceny ma jak Maksym, też tyle płaciliśmy za 1 wizytę. Na kolejnych już po 450zl. Chodzimy we dwoje na wizyty bo to dotyczy zarówno mnie jak i męża i ja po prostu czuję jego wsparcie, że nie jestem w tym sama. W zeszłym roku chodziłam wszędzie sama i postanowiliśmy to zmienić, zdecydowanie na plus.
Poza tym mój mąż też jest bardzo w to wszystko zaangażowany, co mówię to robi - badania, suple, jest przykładny w tym, czasem bardziej niż ja.
Jeśli chodzi o wyniki męża to rok temu miał morfologię 4,8% przy koncentracji 24,52 mln/ml 73,56 mln/ejakulat, ale ruch postępowy szybki tylko 7,5%, plemniki ruchliwe 50,99%. Następnie we wrześniu miał morfologię 0,98%, koncentracja 13,54 mln/ml 54,16 mln/ejakulat i ruch postępowy szybki 4,84%. Plemniki ruchliwe 26,21%. Tylko że te badania były robione 2,5 miesiąca po leczeniu się antybiotykiem na ureaplazme. Najnowsze wyniki z lutego 26 - morfologia 3%, ruch postępowy szybki 15%, koncentracja 19,07 mln/ml.
Od lutego mąż jest na stymulacji przez 3 miesięce clostilbegyt. Mąż robił wymazy z nasienia, wszystko prawidłowe. Zrobimy jeszcze fragmentację, HBA, ale to już pod koniec kwietnia i na początku maja pójdziemy jeszcze do Gamety na konsultacje. Po prostu aktualnie jesteśmy pod opieką dwóch lekarzy i ja to staram się składać w całość, bo w gamecie skupili się na mężu i jego nasieniu i to uznali za główny problem, a w IR moje pcos jako czynnik. Dlatego łączymy w całość. Nie ukrywam że nie przyznaliśmy się w IR że mąż bierze clostilbegyt.Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
A miałaś histeroskopie?aszin wrote:Miałam wczoraj konsultacje z genetykiem i wg niej nie ma wskazań do rozszerzenia diagnostyki, bo ta wada była przypadkowa. Kariotypy mamy w normie, więc najprawdopodobniej padliśmy po prostu ofiarami przykrej statystyki. Chyba będziemy robić pgta pozostałych zarodkow, ale wg lekarza też nie mamy do tego twardych wskazań. Bardziej dla własnego spokoju.
Bierzecie pod uwagę immunologię?
Wiem że to nie związane z wadą genetyczna ale z rozrodem ogólnie…
Ja bym robiła pgta, Twój spokój jest najważniejszy..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:28
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Malineczka, jasne że dam znać . Dobrze że działacie dwutorowo no i super że razem
Mega dziwna sprawa u mnie dziś…Ściągałam sobie teraz wyniki z Alergen sprzed miesiąca i nie było tego wcześniej ale chyba jednak mam HP 😱🤡
Na szczęcie bez pasożytów.
Antygeny z kału 1,4 OD - jestem mega zła że to przeoczyłam 😱 Może to ten dziad mi podzera ferrytyne 🫠😫
Już chyba to zostawię do wizyty w kwietniu, bo wątpię by moja rodzinna mi wypisała antybiotyki. Któraś z was leczyła? Szybko to idzie?👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
biopsja, ANA⌛️
05.26 USG pod Endo ❓ -
Ja leczyłam, dość nieprzyjemne ale do przeżycia bo to jest kombinacja kilku antybiotyków na raz przez jakieś 2 tygodnieDudu13 wrote:Któraś z was leczyła? Szybko to idzie?
Do tego suple polecam i konsultacje z dietetykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:31
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Zrobiłam śledztwo i aż mam chęć zadzwonić do Allergen. 25/02 mam wynik „ilościowe oznaczenie antygenu…” - 1,44 ng/ml i normy od 3ng/ml. Wchodzę dziś, na pierwszej stronie z datą 26/02 „Oznaczenie antygenu w kale… - 1,44 OD normy od 0.15 OD. Poprzedniego wyniku z 25/03 brak. Oba robione Elisa.
Czekam na wyniki biopsji bo antybiotyki to czuję że przede mną i tak i tak 😫🫠🥺
Dzięki Jupiter, miałaś objawy?👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
biopsja, ANA⌛️
05.26 USG pod Endo ❓ -
Ja przez lata miałam ogromne bóle brzucha, problemy z wypróżnianiem się itd.Dudu13 wrote:Dzięki Jupiter, miałaś objawy?
U mnie to była kombinacja SIBO, HP i Candidy.Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -