X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii, dobrze że jesteś, trzymam niezmiennie kciuki!!

Ja ogólnie od jakiegoś czasu czuję się po prostu kolejną liczbą w statystykach lekarza X czy Y :( Nie wiem jak to opisać, ale czuję, że czasem to jest takie testowanie co załapie albo co pomoże żeby lekarz X wpisał sobie mnie w case study :/

Claudii lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

03.26 biopsja, kir, ANA⌛️
    04.26🕺hormony, nasienie (+usg)
    💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii też o Tobie myślałam.
    To brutalne przez co musisz przechodzić. Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że to wcześniej to faktycznie był błąd statystyczny i teraz będzie wszystko dobrze. Sama mówisz, że jesteś lepiej przygotowana fizycznie (widać też, że psychicznie), więc bądźmy dobrej myśli. Trzymam kciuki kochana ♥️

Claudii lubi tę wiadomość

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 immunologia
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - fajnie, że lekarz ma kolejne pomysły. Ja właśnie też czytałam, że efekt stymulacji może nawet zależeć od danego miesiąca. Trochę to pocieszające w tym sensie, że warto próbować dalej.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

17.03 - początek stymulacji do IVF🤞

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Claudii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło, że o mnie pamiętałyście ☺️

Psychicznie średnio od początku to znoszę, ale w sobotę już przelała się taka czara goryczy, że uznałam, że gorzej i tak już być nie może i muszę brać co jest. Na szczęście właśnie ginekolog ma zawsze pozytywne nastawienie i trochę ciągnie w górę, a nie skreśla.

Morgo - to prawda z tym cyklem, no ale jak widać u mnie 2 różne cykle w odstępie czasu, inny lek bazowy, a efekt taki sam. Jedyny plus, że podczas tamtej stymulacji czułam mocny ucisk na jajniku do czasu aż zaczęłam brać Ganirelix. Teraz w sumie nie mam żadnych dolegliwości od początku. Nie czuję w ogóle jakbym miała stymulację.

Morgo, Jupiter lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii fajnie że się odezwałaś i przykro, że do całego tego stresu lekarz potrafił dołożyć jeszcze swoje 3 grosze 🙄 jakby cały proces nie był wystarczająco wyczerpujący. Dobrze, że doktorek wrócił, faktycznie ma pozytywną aurę. Trzymam oczywiście kciuki za komórki i żeby tym razem jednak wszystko poszło po waszej myśli 🍀

Morgo lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
    antykoagulant tocznia - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️powrót do działania:
    marzec - negatyw 👎🏻
    kwiecień - ostatnia stymulacja ⏳
    maj - IUI?
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Wydaje mi się, że w połączeniu z pai1 homo i nadmiarem komórek NK w endometrium zaczynają się układać puzzle czemu od 2 lat sie nie udaje.

Czy z waszego bogatego doświadczenia jesteście w stanie powiedzieć, czy przy takim kirze AA ( i zapewne accofilu) jest szansa na naturalną ciążę?
    Szacuje się że kir AA ma z 30% społeczeństwa i wiele kobiet normalnie zachodzi w ciążę i je donoszą. Immunologia jest bardzo zmienna, wiele rzeczy na nią ma wpływ i możesz mieć dwie kobiety z takimi samymi np kirami - jedna zajdzie w ciążę od razu a druga dopiero po lekach. Będziecie badać HLA-C partnera? Ja mam kir Bx jak Imazolka i mam accofil do IUI przez dwa cykle. Z tego co widzę na grupach u niektórych właśnie Accofil to ten game changer i zachodzą naturalnie. Miałaś po drodze jakiś Biochem? Czy miałaś histeroskopie?

Dziewczyny!!!!!! Mojemu mężowi spadła fragmentacja DNA do 5%!!!!!!!!!! Torbieli ciałka żółtego już nie ma, musiała pęknąć, potwierdzone z lekarzem. W przyszłym tygodniu inseminacja!!!!!

Po świętach mam podgląd USG. Prawdopodobnie nie podamy przez to Accofilu w tym cyklu bo będzie za późno do owulacji…

Morgo, Dudu13, Treaclynat lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4-> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39%->5%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜 04.2026 IUI
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, jestem w tych 30%….sprawdziłam kir..
    Wykryto haplotyp AA
    AA
    Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm.
    Nie wykryto genów KIR: 2DL2, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5,
    3DS1, 3DP1 variant

Laski, jak źle jest? :( co na to dają?

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

03.26 biopsja, kir, ANA⌛️
    04.26🕺hormony, nasienie (+usg)
    💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Szacuje się że kir AA ma z 30% społeczeństwa i wiele kobiet normalnie zachodzi w ciążę i je donoszą. Immunologia jest bardzo zmienna, wiele rzeczy na nią ma wpływ i możesz mieć dwie kobiety z takimi samymi np kirami - jedna zajdzie w ciążę od razu a druga dopiero po lekach. Będziecie badać HLA-C partnera? Ja mam kir Bx jak Imazolka i mam accofil do IUI przez dwa cykle. Z tego co widzę na grupach u niektórych właśnie Accofil to ten game changer i zachodzą naturalnie. Miałaś po drodze jakiś Biochem? Czy miałaś histeroskopie?

Dziewczyny!!!!!! Mojemu mężowi spadła fragmentacja DNA do 5%!!!!!!!!!! Torbieli ciałka żółtego już nie ma, musiała pęknąć, potwierdzone z lekarzem. W przyszłym tygodniu inseminacja!!!!!

Po świętach mam podgląd USG. Prawdopodobnie nie podamy przez to Accofilu w tym cyklu bo będzie za późno do owulacji…

Dziękuję za odpowiedź :) Dr Jarosz kazała robić hla-c tylko w przypadku gdy wyjdzie mi kir BX, także nie robimy. Nigdy nie miałam biochema, niestety nigdy nie było mi dane zobaczyć tej drugiej kreski. Histero też nie. Tylko biopsję endometrium no i drożność.
    8 kwietnia mam wizytę, także będę wiedzieć co dalej. Chciałabym narazie spróbować albo naturalnie albo Inseminacja.

Ps. Gratuluję poprawy wyników u męża:)
    Trzymam kciuki za inseminacje!

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    PAI-1 homo, MTHFR homo
    2.09 konsultacja u dietetyka

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
‹‹ 289 290 291 292 293
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ