Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudii, dobrze że jesteś, trzymam niezmiennie kciuki!!
Ja ogólnie od jakiegoś czasu czuję się po prostu kolejną liczbą w statystykach lekarza X czy Y
Nie wiem jak to opisać, ale czuję, że czasem to jest takie testowanie co załapie albo co pomoże żeby lekarz X wpisał sobie mnie w case study
Claudii lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx
03.26 biopsja, kir, ANA⌛️
04.26🕺hormony, nasienie (+usg)
💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
05.26 USG pod Endo ❓ -
Claudii też o Tobie myślałam.
To brutalne przez co musisz przechodzić. Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że to wcześniej to faktycznie był błąd statystyczny i teraz będzie wszystko dobrze. Sama mówisz, że jesteś lepiej przygotowana fizycznie (widać też, że psychicznie), więc bądźmy dobrej myśli. Trzymam kciuki kochana ♥️
Claudii lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 immunologia -
Claudii - fajnie, że lekarz ma kolejne pomysły. Ja właśnie też czytałam, że efekt stymulacji może nawet zależeć od danego miesiąca. Trochę to pocieszające w tym sensie, że warto próbować dalej.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
15cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
17.03 - początek stymulacji do IVF🤞
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Bardzo mi miło, że o mnie pamiętałyście ☺️
Psychicznie średnio od początku to znoszę, ale w sobotę już przelała się taka czara goryczy, że uznałam, że gorzej i tak już być nie może i muszę brać co jest. Na szczęście właśnie ginekolog ma zawsze pozytywne nastawienie i trochę ciągnie w górę, a nie skreśla.
Morgo - to prawda z tym cyklem, no ale jak widać u mnie 2 różne cykle w odstępie czasu, inny lek bazowy, a efekt taki sam. Jedyny plus, że podczas tamtej stymulacji czułam mocny ucisk na jajniku do czasu aż zaczęłam brać Ganirelix. Teraz w sumie nie mam żadnych dolegliwości od początku. Nie czuję w ogóle jakbym miała stymulację.
Morgo, Jupiter lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏 -
Claudii fajnie że się odezwałaś i przykro, że do całego tego stresu lekarz potrafił dołożyć jeszcze swoje 3 grosze 🙄 jakby cały proces nie był wystarczająco wyczerpujący. Dobrze, że doktorek wrócił, faktycznie ma pozytywną aurę. Trzymam oczywiście kciuki za komórki i żeby tym razem jednak wszystko poszło po waszej myśli 🍀
Morgo lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
antykoagulant tocznia - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
marzec - negatyw 👎🏻
kwiecień - ostatnia stymulacja ⏳
maj - IUI? -
Szacuje się że kir AA ma z 30% społeczeństwa i wiele kobiet normalnie zachodzi w ciążę i je donoszą. Immunologia jest bardzo zmienna, wiele rzeczy na nią ma wpływ i możesz mieć dwie kobiety z takimi samymi np kirami - jedna zajdzie w ciążę od razu a druga dopiero po lekach. Będziecie badać HLA-C partnera? Ja mam kir Bx jak Imazolka i mam accofil do IUI przez dwa cykle. Z tego co widzę na grupach u niektórych właśnie Accofil to ten game changer i zachodzą naturalnie. Miałaś po drodze jakiś Biochem? Czy miałaś histeroskopie?Treaclynat wrote:Wydaje mi się, że w połączeniu z pai1 homo i nadmiarem komórek NK w endometrium zaczynają się układać puzzle czemu od 2 lat sie nie udaje.
Czy z waszego bogatego doświadczenia jesteście w stanie powiedzieć, czy przy takim kirze AA ( i zapewne accofilu) jest szansa na naturalną ciążę?
Dziewczyny!!!!!! Mojemu mężowi spadła fragmentacja DNA do 5%!!!!!!!!!! Torbieli ciałka żółtego już nie ma, musiała pęknąć, potwierdzone z lekarzem. W przyszłym tygodniu inseminacja!!!!!
Po świętach mam podgląd USG. Prawdopodobnie nie podamy przez to Accofilu w tym cyklu bo będzie za późno do owulacji…
Morgo, Dudu13, Treaclynat lubią tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4-> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39%->5%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Jupiter, jestem w tych 30%….sprawdziłam kir..
Wykryto haplotyp AA
AA
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm.
Nie wykryto genów KIR: 2DL2, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5,
3DS1, 3DP1 variant
Laski, jak źle jest?
co na to dają?
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
Homocysteina, D3,k.fol✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso i HP ✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA
🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx
03.26 biopsja, kir, ANA⌛️
04.26🕺hormony, nasienie (+usg)
💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
05.26 USG pod Endo ❓ -
Jupiter wrote:Szacuje się że kir AA ma z 30% społeczeństwa i wiele kobiet normalnie zachodzi w ciążę i je donoszą. Immunologia jest bardzo zmienna, wiele rzeczy na nią ma wpływ i możesz mieć dwie kobiety z takimi samymi np kirami - jedna zajdzie w ciążę od razu a druga dopiero po lekach. Będziecie badać HLA-C partnera? Ja mam kir Bx jak Imazolka i mam accofil do IUI przez dwa cykle. Z tego co widzę na grupach u niektórych właśnie Accofil to ten game changer i zachodzą naturalnie. Miałaś po drodze jakiś Biochem? Czy miałaś histeroskopie?
Dziewczyny!!!!!! Mojemu mężowi spadła fragmentacja DNA do 5%!!!!!!!!!! Torbieli ciałka żółtego już nie ma, musiała pęknąć, potwierdzone z lekarzem. W przyszłym tygodniu inseminacja!!!!!
Po świętach mam podgląd USG. Prawdopodobnie nie podamy przez to Accofilu w tym cyklu bo będzie za późno do owulacji…
Dziękuję za odpowiedź
Dr Jarosz kazała robić hla-c tylko w przypadku gdy wyjdzie mi kir BX, także nie robimy. Nigdy nie miałam biochema, niestety nigdy nie było mi dane zobaczyć tej drugiej kreski. Histero też nie. Tylko biopsję endometrium no i drożność.
8 kwietnia mam wizytę, także będę wiedzieć co dalej. Chciałabym narazie spróbować albo naturalnie albo Inseminacja.
Ps. Gratuluję poprawy wyników u męża:)
Trzymam kciuki za inseminacje!1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
Witamina b12- 512 pg/ml✅
Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
Glukoza 77✅
Insulina 10,6 ⚠️
Homa-ir 2,02⚠️
Homocysteina 8,6 ⚠️
Lipidogram ✅
Próby wątrobowe ✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml⚠️
Progesteron 16,50 ng/ml
7dpo (sierpień)
Estradiol 248 pg/ml
Progesteron 12,40 ng/ml