Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Cysterko- 🥹🥰 Gratulacje!!! Rośnijcie pięknie 😊!
Mega mnie ucieszyła ta wiadomość 🥳🥳
Niezły zonk dla doktorka będzie
masz już heparynę?
Morgo, Claudii - coś jest z tymi owulkami bo moja też była w tym cyklu wcześniej 🫢
Wczoraj rano jeszcze oznaczyłam estradiol i morfologię. Po 3 dniach od drugiej dawki 1/3 accofilu WBC spadło ładnie do 8k. Wciąż ofc wg ALABA to poziom krytyczny bo norma do 10, neutrocyty 3,6. Myślę że spoko spadek i dobrze że nie dokładałam w sobotę gdzie w piątek rano było spoooro za dużo
Estradiol wyszedł 83 i nie wiem czy to dobrze bo to 4/5dpo. Ciężko mi powiedzieć dokładnie ale dr J prosiła o oznaczenie P+5. Myślę że to za mało ale powtórzę w kolejnym cyklu 😬
A tymczasem pozdrawiam Was ciepło 🌞 z 🇵🇹🌊💋!!
https://ibb.co/fV5LRFZf
https://ibb.co/jvr3c8PT
Morgo, Choinka123, Malineczka, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Dzięki, Dudu 🥹 🫶🏻
Doktor jeszcze mi nie odpisał, ale we wtorki chyba do późna przyjmuje no i kiedyś też mi odpisywał późnym wieczorem więc jeszcze czekam. Jak jutro rano nie dostanę odpowiedzi to będę kombinować dalej.
Piękne widoczki, wypoczywajcie ☀️
Dudu13 lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 tylko hetero;
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
▪️KIRy⏳
▪️powrót do stymulacji:
marzec 👎🏻
kwiecień - cb💔
maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳ -
Ja tylko czysto gościnnie wpadam złożyć gratulacje Cysterce 🩷 Rośnijcie zdrowo 🩷
cysterka95 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2024, nigdy nie zobaczyliśmy ⏸️
💃Ona: ‘95, PCOS, długie cykle (50-70dni). Lametta + Ovitrelle x10 ❌
🕺On: ‘91 walka z obniżonymi parametrami nasienia i wysokim DFI (obecnie obniżony ruch, morfologia 1%, DFI 21%)
Zalecono IVF 🔬
30.03.2026 rozpoczęcie stymulacji
10.04.2026 punkcja 💉(28 komórek) ICSI na 10 komórkach
16.04.2026 ❄️❄️❄️ (4.1.1)❄️❄️ (3.2.2)❄️ (4.2.3)
Transfer - ? 🌸 -
Pustynia wrote:Ja tylko czysto gościnnie wpadam złożyć gratulacje Cysterce 🩷 Rośnijcie zdrowo 🩷
dziękuję ❤️❤️👫 30 & 31
z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)
🧬 PAI1 tylko hetero;
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
▪️KIRy⏳
▪️powrót do stymulacji:
marzec 👎🏻
kwiecień - cb💔
Cysterka czy operację żpn udało Wam się zrobić w ramach nfz czy robiliście prywatnie? Mój mąż ma żylaki stopnia 2, na ten moment dajemy sobie czas do jesieni, zobaczymy czy coś sie uda. Niestety to co mu proponuje lekarz to leczenie mikrochirurgiczne, zabieg prywatny koszt około 12 tys, zrobienie tego na NFZ - termin za 2 lata…
U Nas zaczynamy kolejny cykl, tylko teraz podjęłam decyzję że rezygnuję z aromeku, mam w domu aromek na jeszcze 1 cykl, ale postanowiłam odpuścić. Chce zobaczyć czy moje jajniki są w stanie same wyprodukować jakiś jeden dominujący pęcherzyk, żeby sprawdzić czy Nasza suplementacja przynosi sens. Pójdę sobie w okolicy 12 -14 dnia cyklu na wizytę do ginekologa z pakietu z pracy żeby zrobić rutynowe badanie i zobaczyć czy cos jest.
Dudu udanych wakacji, odpocznij i zresetuj głowę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 08:52
Wiek 29&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Cysterko, co za cudowna informacja 🥹 Rośnijcie zdrowo, będziesz powtarzać jutro betę ?
cysterka95 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
20.05 (6+5) 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
01.06 (8+4) 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
👩🏼💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
🍀04.26 kwalifikacja IVF -
Malineczka - robiliśmy prywatnie, ale laparoskopowo więc cena przez pół - wyszło 6 tys. Pamiętam, że od wizyty na której mąż się zapisał, uzupełnił deklaracje itp trzeba było czekać na wyznaczenie terminu ok. 2 tygodni i termin podali na za miesiąc więc sumarycznie od decyzji do zabiegu minęło 1,5 miesiąca. Myślę, że w Waszym przypadku danie sobie czasu do jesieni jest rozsądne. Z żylakami to jest loteria niestety, zwłaszcza jak nie są ogromne.
Belia - dziękuję 🫶🏻 tak, jutro wybieram się na powtórkę bety. Testy z dnia na dzień ciemnieją
Myślę jeszcze czy zrobić 3 powtórzenie w sobotę ale to jeszcze mam czas na zastanowienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 12:21
Belia, Malineczka lubią tę wiadomość
👫 30 & 31
🧬 PAI1 tylko hetero;
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
▪️KIRy⏳
▪️powrót do stymulacji:
marzec 👎🏻
kwiecień - cb💔
U mnie transferu w tym cyklu nie będzie, bo doktor uznał, że estradiol przed owulacją nie przekroczył magicznego 150 i kiepski cykl. Mamy próbować w kolejnym, oszaleć można 😵💫30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Ooo nie! Najgorsze jest to oczekiwanie 😩
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -
Bardzo mi przykro, ale przynajmniej maksymalizujecie szanse powodzenia. Wiem, że czekanie jest mega frustrujące, zwłaszcza w procesie IVF, ale zleci. Prędzej czy później, ale zleci. Poczekamy sobie razem ☺️Claudii wrote:U mnie transferu w tym cyklu nie będzie, bo doktor uznał, że estradiol przed owulacją nie przekroczył magicznego 150 i kiepski cykl. Mamy próbować w kolejnym, oszaleć można 😵💫
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳
The best is yet to come ✨ -
Claudii wrote:U mnie transferu w tym cyklu nie będzie, bo doktor uznał, że estradiol przed owulacją nie przekroczył magicznego 150 i kiepski cykl. Mamy próbować w kolejnym, oszaleć można 😵💫
Kurczę przykro mi, staraczki to są najcierpliwsze osoby na świecie, jak nie urok to sraczka. Mam nadzieję, że to dla was już ostatnia taka "atrakcja" przed kolejnym książkowym i udanym cyklem 🤞🏻
Morgo lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
🧬 PAI1 tylko hetero;
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
▪️KIRy⏳
▪️powrót do stymulacji:
marzec 👎🏻
kwiecień - cb💔
Claudii wrote:U mnie transferu w tym cyklu nie będzie, bo doktor uznał, że estradiol przed owulacją nie przekroczył magicznego 150 i kiepski cykl. Mamy próbować w kolejnym, oszaleć można 😵💫
Przykro mi, należy Ci się dużo ojojania i przytulasków. Wierzę że sukces u Ciebie nadejdzie, ale droga to jak widać dużo strat, frustracji i kosztów i temu też uważam że trzeba dać wybrzmieć. Naprawdę dużo znosimy. Może to porównanie nie na miejscu, ale z racji historii rodzinnej i zawodu myślę teraz częściej o pacjentach onkologicznych - ile tam w drodze diagnostyki, leczenia jest do wytrzymywania.
Może to ma związek z tą wczesną owulacją? Doktor wciąż chce próbować na cyklu naturalnym?👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Przykro mi, należy Ci się dużo ojojania i przytulasków. Wierzę że sukces u Ciebie nadejdzie, ale droga to jak widać dużo strat, frustracji i kosztów i temu też uważam że trzeba dać wybrzmieć. Naprawdę dużo znosimy. Może to porównanie nie na miejscu, ale z racji historii rodzinnej i zawodu myślę teraz częściej o pacjentach onkologicznych - ile tam w drodze diagnostyki, leczenia jest do wytrzymywania.
Może to ma związek z tą wczesną owulacją? Doktor wciąż chce próbować na cyklu naturalnym?
Ja też jestem pacjentem onkologicznym po raku tarczycy 😅 Co prawda w reemisji, ale był taki dosyć pokaźny z przerzutami na węzły chłonne 😅
A co do cyklu to kazał mi się zgłosić wcześniej na monitoring w 8/9 dc, żeby tym razem zacząć wcześniej. Nie wiem jaki ma plan, no ale chyba nadal cykl naturalny. Aczkolwiek trochę się obawiam, że u mnie ten estradiol taki jest, bo jak kiedyś badałam dwukrotnie w 2dc to on startował z bardzo niskiej wartości, raz mi go nawet nie oznaczyli 🤷🏼♀️
Morgo lubi tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Claudii wrote:Ja też jestem pacjentem onkologicznym po raku tarczycy 😅 Co prawda w reemisji, ale był taki dosyć pokaźny z przerzutami na węzły chłonne 😅
A co do cyklu to kazał mi się zgłosić wcześniej na monitoring w 8/9 dc, żeby tym razem zacząć wcześniej. Nie wiem jaki ma plan, no ale chyba nadal cykl naturalny. Aczkolwiek trochę się obawiam, że u mnie ten estradiol taki jest, bo jak kiedyś badałam dwukrotnie w 2dc to on startował z bardzo niskiej wartości, raz mi go nawet nie oznaczyli 🤷🏼♀️
Widzisz, pamiętałam że ktoś z forum ma taką historię ale nie skojarzyłam pisząc swój post z Tobą. To masz spory bagaż doświadczeń, jak na swój wiek. Radioterapia mogła wpłynąć w istotny sposób na płodność?👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Morgo wrote:Widzisz, pamiętałam że ktoś z forum ma taką historię ale nie skojarzyłam pisząc swój post z Tobą. To masz spory bagaż doświadczeń, jak na swój wiek. Radioterapia mogła wpłynąć w istotny sposób na płodność?
Nie mam tego czarno na białym, bo raka wykryto u mnie w wieku 25 lat już w zaawansowanym stadium i dosyć szybko poszło, bo praktycznie tydzień po diagnozie miałam wycinaną tarczycę i po 3 miesiącach leczenie jodem radioaktywnym. Na tamten moment nikt mi nie powiedział, że może to mieć jakikolwiek wpływ, a pytałam. Każdy lekarz mówił, że normalnie pacjentki zachodzą w ciążę. Teraz wiem, że to leczenie ma realny wpływ na poziom AMH i według ginekologa i badań na temat leczenia izotopem to jest powód. W takiej sytuacji mogłabym wtedy zabezpieczyć płodność, ale o tym nie wiedziałam. Dlatego też w piśmie do ministerstwa z prośbą o zgodę na stymulację przed wykorzystaniem zarodka to jest mój główny argument. Może przynajmniej zdążą odpisać przed kolejnym cyklem. No ale tak, przeżyłam raka i jod leczniczy i diagnostyczny. Mam świadomość, że to najlepszy nowotwór jaki mógł mi się wylosować z dobrym rokowaniem, ale trochę mi uprzykrzył życie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 09:31
Morgo lubi tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Claudii - mam koleżankę i kilka młodych pacjentek po raku tarczycy. Sama pół roku przed staraniami "pełną parą" miałam wykrytego guzka tarczycy TIRADS-5 (czyli ok 20% szans na złośliwy charakter). Czekając na wynik biopsji siedziałam w literaturze o tym raku, o leczeniu, o powikłaniach, myślałam o tym jak mi by taka diagnoza pokrzyżowała plany. Na szczęście moja zmiana okazała się łagodna. Ok, rokowanie jest dobre, ale mam poczucie że często nie docenia się jakim obciążeniem jest leczenie, zwłaszcza jak wykracza poza chirurgię.
W pracy opiekuję się głównie osobami 50+ i mam sporo rozpoznań nowotworów. Zaczęłam pytać o wykonywany zawód, ogólnie wszystko co może mieć znaczenie w kontekście narażenia na kancerogeny - często coś się znajdzie w historii życia takiej osoby, co mogło mieć istotny wpływ na rozwój raka. O ile i dzieci/osób młodych to zazwyczaj albo genetyka, albo przypadek, o tyle później kumulacja uszkodzeń przez różne czynniki ma większe znaczenie. Myślę że tak samo jest z niepłodnością.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 10:16
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Claudii, to się pokrzaczyło 🙄 ale lepiej faktycznie odczekać jeszcze na lepsze warunki jak stracić ostatni zarodek. Czas tak leci, że nim się obejrzysz i już będzie nowy cykl i nowa szansa 🍀 a ten estradiol to zawsze się bada przed transferem? Ja nie badałam 🤔
Cysterko, trzymam kciuki za piękną betę 💖
Morgo, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔 -
Pelasia - ja miałam badany LH, estradiol i proga w dniu dodatniego owulaka. Myślę że każdy ośrodek/lekarz ma trochę inną koncepcję prowadzenia.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Morgo wrote:Pelasia - ja miałam badany LH, estradiol i proga w dniu dodatniego owulaka. Myślę że każdy ośrodek/lekarz ma trochę inną koncepcję prowadzenia.
No dokładnie, chyba zależy od lekarza. Mi badali we wtorek po usg jak pęcherzyk miał 20 mm i estradiol 133, lh 74, prog 0.8. Kazał od razu wysłać wyniki jak dostanę, a później mi odpisał, żebym powtórzyła nazajutrz. I wczoraj rano estradiol 77, lh 24 i prog 0.8 także już praktycznie owulka. Na USG wszystko wyglądało super, no ale tak nie było.30l. starania od: styczeń 25’
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Generalnie jeśli chodzi o estradiol to nawet nie wiem ile powinien wynosić 🫣 u mnie doktor tylko proga kazał badać przed transferem. Ale no tak jak piszecie, różne są sposoby leczenia i podejścia do tego wszystkiego.
Jak zapytałam lekarza o embryoglue to powiedział, że u nich w klinice nie zauważyli większego powodzenia z tym 🤷 a wiem, że niektórym dziewczynom pomogło, czy akurat to czy nie, ale zawsze to większa szansa myślę 😛👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔