Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Cysterko, Belia bardzo mi przykro 🫂🫂
Belia, ja dobrze kojarzę, że też jesteś w Gyncentrum w Krakowie?👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚, 2 MII, 0 ❄️
II procedura
📆08.2025 - 4 🥚, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
III procedura
01.2026 - 3 🥚 MII, 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - 🍀🙏
A ch*j z tym wszystkim! -
Gyncentrum ale Katowice. A Ty Lorka Kraków tak?Loraa wrote:Cysterko, Belia bardzo mi przykro 🫂🫂
Belia, ja dobrze kojarzę, że też jesteś w Gyncentrum w Krakowie?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:11
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
04.26 cb 💔
👩🏼💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig- nieudana. ➡️pogorszenie parametrów.
🍀04.26 kwalifikacja IVF
🔜 czerwiec 26 - start stymulacji IVF 💉 -
Mi się to od razu skojarzyło z Kiki z naszego wątku. Ona miała Biochem za biochemem zrobiła badania w kierunku trombofilii, APS i immuno jakieś, dostała leki i zaszła w kolejnym cyklu, teraz już chyba powinna rodzić.Belia wrote:Pod koniec maja mam rozpisanie stymulacji i na pewno będę chciała jednak poszerzyć diagnostykę bo jednak takie częste biochemy nie są normalne…
Morgo, Belia, cysterka95 lubią tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
IUI 04.2026 ❌
🔜 IUI 05.2026 -
Belia - przykro mi 😔. Myślę że po 4 biochemach lekarz na pewno będzie mieć jakieś propozycje, co dodatkowo zrobić do transferu.
Jak widać u każdego problem może być w innym miejscu.
Belia lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - transfer I - beta ujemna.
Próbujemy dalej.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Tak tylko u Kiki problem się znalazł właśnie w krzepliwości a u mnie wszystkie te problemy wykluczone. Coś nie gra gdzieś indziej. Albo zapalenie albo immuno albo genetyka, chociaż tutaj podstawowe badania też ok.Jupiter wrote:Mi się to od razu skojarzyło z Kiki z naszego wątku. Ona miała Biochem za biochemem zrobiła badania w kierunku trombofilii, APS i immuno jakieś, dostała leki i zaszła w kolejnym cyklu, teraz już chyba powinna rodzić.
Jestem ciekawa co lekarka teraz na to powie.Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
04.26 cb 💔
👩🏼💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig- nieudana. ➡️pogorszenie parametrów.
🍀04.26 kwalifikacja IVF
🔜 czerwiec 26 - start stymulacji IVF 💉 -
Ja Kraków, i nie wiem czemu wydawało mi się, że Ty też.Belia wrote:Gyncentrum ale Katowice. A Ty Lorka Kraków tak?
Trzymam kciuki 🤞👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚, 2 MII, 0 ❄️
II procedura
📆08.2025 - 4 🥚, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
III procedura
01.2026 - 3 🥚 MII, 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - 🍀🙏
A ch*j z tym wszystkim! -
Dziewczyny, nie ma słów by opisać jak to jest niefair i do d…. Mam nadzieję że wkrótce dla was wyjdzie słońce ☀️
Biela, a może kir? Z tego co pamiętam to Cysterka czeka na wynik.
My dziś wracamy, ale nie obeszło się bez jednego ataku paniki u mnie i podjęłam decyzję że wracam na terapię stricte pod lęki w staraniach/stratach. Teraz zaburzenia lękowe manifestują się w temacie starań 🥺
Nie wiem jak długo to jeszcze potrwa ale nie chcę tak się czuć. Może to przez progesteron ale wczoraj miałam niezła odklejke mimo pięknych widoków i chillu na wyjeździe😝
Niestety, kilka dni bez supli, badań, analiz, temp pokazał mi jak może wyglądać życie które już nie jest moje. Jak wrócimy to podamy chyba ostatnia dawkę Accofilu na ten cykl. A po weekendzie wypadałoby zatestować😮💨 by odstawić proga… i kolejne badania z krwi które już mam umówione. Plan na razie jest taki że jak przyjdzie okres to zgłoszę się do dr J. po receptę na leczenie HP.👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -