Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Księgowa wrote:Siasi, a przy zaniadzie nie kazano Wam odczekać pol roku? Pytam, bo moja koleżanka miala tez i jej powiedzieli, ze min. 6 miesiecy do nawet 12.
Jesli beta przy zasniadzie nie spada prawidłowo to może to sugerować kosmowczaka (nowotwór trofoblastu) który daje szybkie przerzuty. Najczęściej zdarza się przy zasniadzie całkowitym. U mnie na szczęście beta spadła do 0, zasniad był częściowy, a mój lekarz twierdzi, że to już za mną i nie ma po nim śladu. Na każdego patrzy też indywidualnie, myślę że każdy przypadek jest inny, a ja jestem mu za to wdzięczna. Już się nie boję i idę do przodu, co ma mnie spotkać to i tak mnie nie ominie 🙏🏻Marzycielka94, Mardotka, Kokosik, Ann35, Sarka94 lubią tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 Dzień Mamy (8t4d) łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy.
Wciąż walczymy o Ciebie.
Powrót do starań 8.2025
⏸️ 23.08 Test pozytywny
25.08 beta 49, prog 28.25
1.09 beta 328, prog 29.89
6.09 beta 3035
Walcz nasz Cudzie.
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm! -
Rozumiem. Dzięki za odpowiedz. ☺️
Siasi lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Siasi a masz już jakieś pierwsze objawy? Ból piersi, ciągnięcie w podbrzuszu itd?31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
31.07 130 gram szczęścia 🎀
26.08 290 gram ananaska 🍍
08.09 połówkowe 🧸⌛️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Kokosik wrote:Rozumiem 😓 a czy nie mieliście wizyty w klinice?
Natomiast nie mam jakichś wielkich nadziei w związku z tą stymulacją, dopadło mnie generalne zwątpienie...💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 8cs
🔜 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta) -
Powder wrote:Tak jak White napisała, mieliśmy zacząć stymulację, ale dostałam jakiejś dziwnej wysypki na jednej ręce i internista powiedział, że być może to półpasiec, potem okazało się, że raczej nie, ale lekarz wolał na wszelki wypadek przesunąć stymulację na październik.
Natomiast nie mam jakichś wielkich nadziei w związku z tą stymulacją, dopadło mnie generalne zwątpienie...
Warto mieć choć tą iskierkę nadziei. Niech się tli. Ja wierzę w cuda, mocno trzymam kciuki za Was wszystkie. Czy z pomocą medyczną, czy bez, każda zasługuje na szczęście 🍀Siasi, Marzycielka94, kropka_aga, Sarka94 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
07.05 beta 83,50 🥹🩷
15.05 beta 4000,48 🥰
08.09 połówkowe 🧸⌛️
-
Powder wrote:Tak jak White napisała, mieliśmy zacząć stymulację, ale dostałam jakiejś dziwnej wysypki na jednej ręce i internista powiedział, że być może to półpasiec, potem okazało się, że raczej nie, ale lekarz wolał na wszelki wypadek przesunąć stymulację na październik.
Natomiast nie mam jakichś wielkich nadziei w związku z tą stymulacją, dopadło mnie generalne zwątpienie...
Próbowaliście może inseminację albo myśleliście o tym?Sarka94 lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Kokosik wrote:Siasi a masz już jakieś pierwsze objawy? Ból piersi, ciągnięcie w podbrzuszu itd?🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
Wciąż walczymy o Ciebie.
Powrót do starań 8.2025
⏸️ 23.08 Test pozytywny
6.09 beta 3035
Walcz nasz Cudzie.
✅ szczęśliwa żona
Natomiast nie mam jakichś wielkich nadziei w związku z tą stymulacją, dopadło mnie generalne zwątpienie...Marzycielka94, kropka_aga lubią tę wiadomość
⏸️ 04.2025
Wciąż walczymy o Ciebie.
Powrót do starań 8.2025
⏸️ 23.08 Test pozytywny
6.09 beta 3035
Walcz nasz Cudzie.
✅ szczęśliwa żona
Powderku a ja trzymam kciuki za Ciebie 🤞
Czekałam na stymulację jak na zbawienie a finalnie nawet jej nie zaczęłam - czego i Tobie życzę ❤️❤️❤️Marzycielka94, White1, Kokosik, Siasi, Mardotka, Gnom lubią tę wiadomość
-
Siasi 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Zosia667, Siasi lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (13 cs)
👩🦳 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
⬆️ hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG, koncentracja 45 mln/1 ml, ruch A i B = 30 %
Może WRZESIEŃ będzie nasz? 👶🏼🍼
🏩 3 cykl: Letrozol + Clostillbegyt -
Siasi wrote:Wydaje mi się że w dzień implantacji (bo za dwa dni wyszedł pozytywny test) nie spałam do 3 nad ranem. Miałam okropną noc, dreszcze, bóle mięśni i taki niepokój mnie ogarnąl, czarne myśli, analizowałam i męczyłam się pół nocy. Kolejnego dnia dwa razy metalowy posmak w buzi, jakbym zjadła monetę. Oprócz tego siku częściej i sennosc. Wczoraj zasnęłam przed 21. Ale wydaje mi się, że czuję się całkiem normalnie, nie są to jakieś typowe objawy jak wymioty, nudności, ból piersi itp. Ogólnie bóle piersi i tkliwość ustąpiły mi po poronieniu, a wcześniej zawsze miałam przed małpą (muszę zapytać doktorka dlaczego, chyba że macie jakieś pomysły). Te braki objawów mnie trochę martwią bo w pierwszej ciąży byłam senna i słaba. Oprócz tego czułam się świetnie i była to strata. Zobaczymy co to będzie dziś beta 🙏🏻
Patrząc na mój wątek styczniowy gdzie są super dziewczyny i wymieniałyśmy się od początku objawami i doświadczeniami to zarówno brak objawów jak i objawy to równocześnie dobry sygnał 😅 jedna rzygala, druga nic nie czuła i obie mają zdrową rosnącą dzidzię 👶 więc nie ma co się przejmować.
Kciuki za betę ❤️❤️❤️Siasi, Marzycielka94, Mardotka, kropka_aga lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
07.05 beta 83,50 🥹🩷
15.05 beta 4000,48 🥰
08.09 połówkowe 🧸⌛️
-
Hejo, dziewczyny. Melduje, że u mnie bez zmian. Jak nadchodzą dni płodne to mąż się blokuje - nawet jak mu nie mówię kiedy je mam to i tak on to wyczuwa. Nie testuje od 3 mscy, bo to nie ma sensu. Był u psychiatry, włączył mu wenlafaksynę, zobaczymy.
Czuję że mam lekcję cierpliwości od życia. Może przechodząc przez to razem coś w nas i naszym związku dojrzeje. Opłakuję rychłą utratę stabilności zawodowej - kończy mi się umowa o pracę i nie mam jeszcze na horyzoncie nic konkretnego. Ale powiedziałam sobie, że nie będę ustawiać życia pod wyczekiwaną ciążę, bo mam też inne pragnienia. Ogólnie wydaje mi się, że człowiek by funkcjonować dobrze musi być w ciągłym ruchu - próbując chwytać to, do czego kieruje go serce/intuicja, pragnienie, robiąc rzeczy które dają mu satysfakcję. A w ruch zawsze będzie wpisane ryzyko, stres, jakaś doza niewygody.
Co do medycznych rzeczy to ostatnio czytałam o przeciwzapalnym działaniu melatoniny - jest polecana zwłaszcza u osób z chorobami autoimmunologicznymi. Przy okazji reguluje sen.
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
AMH - 3,14
💊 Mama DHA Premium Plus, N-acetylocysteina 2 x 600 mg
7 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Hejo, dziewczyny. Melduje, że u mnie bez zmian. Jak nadchodzą dni płodne to mąż się blokuje - nawet jak mu nie mówię kiedy je mam to i tak on to wyczuwa. Nie testuje od 3 mscy, bo to nie ma sensu. Był u psychiatry, włączył mu wenlafaksynę, zobaczymy.
Czuję że mam lekcję cierpliwości od życia. Może przechodząc przez to razem coś w nas i naszym związku dojrzeje. Opłakuję rychłą utratę stabilności zawodowej - kończy mi się umowa o pracę i nie mam jeszcze na horyzoncie nic konkretnego. Ale powiedziałam sobie, że nie będę ustawiać życia pod wyczekiwaną ciążę, bo mam też inne pragnienia. Ogólnie wydaje mi się, że człowiek by funkcjonować dobrze musi być w ciągłym ruchu - próbując chwytać to, do czego kieruje go serce/intuicja, pragnienie, robiąc rzeczy które dają mu satysfakcję. A w ruch zawsze będzie wpisane ryzyko, stres, jakaś doza niewygody.
Co do medycznych rzeczy to ostatnio czytałam o przeciwzapalnym działaniu melatoniny - jest polecana zwłaszcza u osób z chorobami autoimmunologicznymi. Przy okazji reguluje sen.
🫂 dobrze, że zdaje sobie sprawę z problemu i poszedł do psychiatry. To duży krok do przodu!
To jest straszne, że dostosowujemy swoje życie pod starania. Podziwiam, że umiesz się z tego wyłączyć.
Ja mam teraz problem, że moja kosmetolog-dermatolog zapisała mi maści na problemy z trądzikiem i doustny antybiotyk. Niezalecane w ciąży. Twierdzi, żeby odstawić dopiero jak zobaczę dwie kreski. Wie jaka historia za nami i mówi mi "A co jak zajdziesz za pół roku albo wcale, będziesz wszystkiego sobie odmawiała i chodziła z pryszczami?". Ginekolog zabronił ich stosować, uważa, że jesteśmy na stymulacji nie mogę ich stosować. Oczywiście słucham ginekologa i czekam na wysyp na twarzy😅
Tylko jeszcze jej nie powiedziałam bo strasznie przeżywa, że jej się gin w leczenie wpierdziela.
Z cyklowych updateów w końcu pojawił się śluz płodny i lewy jajnik mnie wkurza, więc liczę że nadchodzi owu. Bałam się, że ten pierwszy cykl po anty będzie bezowulacyjny mimo stymulacji, ale wszystko wskazuje na to, że nie 😊
Strasznie leje u nas i jest brzydko. Ale akurat mam masę pracy i mi to w niczym nie przeszkadza 😅
Miłego dnia dziewczyny! 🌼
IwonaQ, Morgo lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Ssilvia wrote:Próbowaliście może inseminację albo myśleliście o tym?
A to było jakieś półtora roku temu.
Raczej nastawiam się na stymulację teraz pół roku a potem in vitro. Szkoda mi kasy też trochę na inseminacje.
Ma też dosyć małą skuteczność w porównaniu do in vitro.Ssilvia lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Morgo wrote:Hejo, dziewczyny. Melduje, że u mnie bez zmian. Jak nadchodzą dni płodne to mąż się blokuje - nawet jak mu nie mówię kiedy je mam to i tak on to wyczuwa. Nie testuje od 3 mscy, bo to nie ma sensu. Był u psychiatry, włączył mu wenlafaksynę, zobaczymy.
Super, że mąż poszedł po pomoc w tym temacie. A probowaliscie może środków, które wspomagają stosunek? Pytam, bo u nas też był ostatnio problem i mąż przyznał ginekologowi, że ma blokadę, a ten zwyczajnie zalecił stosowanie środku na bazie L-argininy jak Braveran. Niestety ten problem też jest powszechny i często jest blokada jeśli trzeba coś zrobić pod dyktando. Mam nadzieję, że sytuacja się unormuje i to wzmocni wasz związek 🩷Sarka94, Marzycielka94, Morgo lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia
Czekamy w kolejce do programu IVF 🤞 -
Morgo lubi tę wiadomość
⏸️ 04.2025
Wciąż walczymy o Ciebie.
Powrót do starań 8.2025
⏸️ 23.08 Test pozytywny
6.09 beta 3035
Walcz nasz Cudzie.
✅ szczęśliwa żona
Dziewczyny, jakiś czas mnie nie było. Byłam na wakacjach, wypoczęłam. Teraz rozpoczynamy przygotowanie do roku szkolnego więc dużo pracy. U mnie po staremu- ciąży brak.
Siasi, ogromne gratulacje. Cieszę się, że tak szybko załapało. Brak objawów może być. Różnie to bywa. Ciesz się, że na razie jest bezproblemowo. Trzymam za was kciuki 🤞🏼
Sarka, ja mam maści na trądzik różowaty i jak będę je przyjmować to zaprzestaję starań. Chociaż odkładam to już trzeci miesiąc xd jak długo trwać ma leczenie trądziku?
Silvia jak u ciebie? Inseminacja?Morgo lubi tę wiadomość
Aktualnie: przerwa w staraniach na czas leczenia dermatologicznego ⛔️
🔜 wrzesień- wizyta w klinice leczenia niepłodności
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
@Morgo 🫂 czasami takie mentalne problemy bolą bardziej niż fizyczne, przytulam ♥️ ale jak dziewczyny piszą, są i na to sposoby (winko polecam, na nas działa świetnie) , a to że twój facet poszedł po pomoc to zdecydowanie dobry krok 🙏♥️
@Sarka - lubię za potencjalną owu! 😁😁
@Siasi widzę betę w stopce, juhuuuu 😁🩷🩷🩷Sarka94, Morgo lubią tę wiadomość
·👩🏼❤️👨🏽 '95
· badania nasienia ✅
· oba jajowody drożne ✅
· PCOS - cykle nieowulwcyjne,
· wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 PG/ml ✊
· TSH 3,25 mlU/l 👎
· PRL 574 mlU/l 👎
· 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
· 1x naturalna owulacja ❌
.........................
· 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
· 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
· 10.2025r. - cykl stymulowany 🙏✨
..........................
💊 Dostinex, Euthyrox
🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, zakwas z buraka -
Belia wrote:Dziewczyny, jakiś czas mnie nie było. Byłam na wakacjach, wypoczęłam. Teraz rozpoczynamy przygotowanie do roku szkolnego więc dużo pracy. U mnie po staremu- ciąży brak.
Siasi, ogromne gratulacje. Cieszę się, że tak szybko załapało. Brak objawów może być. Różnie to bywa. Ciesz się, że na razie jest bezproblemowo. Trzymam za was kciuki 🤞🏼
Sarka, ja mam maści na trądzik różowaty i jak będę je przyjmować to zaprzestaję starań. Chociaż odkładam to już trzeci miesiąc xd jak długo trwać ma leczenie trądziku?
Silvia jak u ciebie? Inseminacja?
Ja mam jutro umówiona wizytę w klinice i będziemy rozmawiać o inseminacji. W tym cyklu już nie bo właśnie jestem w dniach płodnych. Jutro lub pojutrze owulacja.
Mam nadzieję że w następnym.
Ja też mam gdzieś z tyłu głowy in vitro ale chcę spróbować inseminację z kilku powodów. Może być skuteczna jeżeli jest wrogi śluz albo jak to lekarz powiedział mięśnie macicy są zaciśnięte i nie wpuszczają plemnika. Ja jestem bardzo spięta zawsze, więc może coś w tym jest.
I jednak inseminacja trochę mniejsza interwencja niż invitro no i i trochę tańsza. Psychicznie jak na razie dla mnie łatwiejsza do zaakceptowania niż in vitro, które jakoś mnie przeraża..
Ktoś wspomniał o melatoninę - też kupiłam w kroplach i biorę żeby poprawić jakość komórek jajowych no i zwiększa jakość snu. Potwierdzam 🙂
Mam ochotę zacząć post 16/8. Ktoś stosował? Boje się tylko czy nie rozwali mi cyklu
Sarka94 lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Belia wrote:Dziewczyny, jakiś czas mnie nie było. Byłam na wakacjach, wypoczęłam. Teraz rozpoczynamy przygotowanie do roku szkolnego więc dużo pracy. U mnie po staremu- ciąży brak.
Silvia jak u ciebie? Inseminacja?
Właśnie nie miałam określonego czasu. A stosowałam je już prawie 2 miesiące. Odstawiłam, na razie nie widzę pogorszenia kondycji skóry, no ale nastawiam się na najgorsze 😅 Po maściach miałyśmy teraz wejść na mocniejszy retinol - też niewskazany. I tylko stosować zamiennie. No ale póki co zawieszam działania 🤷♀️Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023