Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Pelasia30 wrote:A jak to właściwie jest z tym inozytolem, pijecie cały cykl? Gdzieś ktoś się wypowiadał, że tylko do owulacji 🤔
Udało mi się dorwać od jednej z dziewczyn jeszcze Fertistim ten starszy więc na jeden miesiąc mam 😆Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Ja też cały miesiąc piję 😁🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Dziewczyny jestem po wizycie w klinice niepłodności.
Mieszane uczucia mam.
Po obejrzeniu moich USG z monitoringu lekarz odrazu zobaczył że mam adenomiozie i małe torbiele. Czego żaden lekarz mi nie powiedział wcześniej...
Mówi że możemy próbować w przyszłym cyklu z inseminacja. Ale on radzi tak do 3 razy a potem in vitro
Powiem wam że jestem w szoku że mam adenomiozie. Jednak lekarz mówi z tego co zrozumiałam że ognisko jest z dala od miejsca implantacji więc nie powinno to być przyczyną niepowodzeń przez rok.
Mówi że można zablokować hormony i wprowadzić organizm w stan menopauzy na dwa miesiące. Ale według niego to nie jest przyczyną problemów i także blokowanie to raczej przed invitro się zaleca.
Mam zrobić specjalne USG na endomendrioze ale histeroskopie nie polecał. Mówi że według niego nie kwalifikuje się do operacji i na USG widać wszystko. Antybiotyki na to nie pomoga. On by nic nie robił. Jak in vitro by nie wyszło to dopiero by wprowadzil to zablokowanie.
Nie wiem czy ma rację, czy chce nas na ciągnąć. Czuję się bardzo niepewnie 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 23:09
Loraa lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ssilvia moim zdaniem teraz najrozsądniejsze jest chyba umówienie się na usg pod kątem endometriozy, to powinno dać szerszy pogląd na to czy realnie są czynniki utrudniające zapłodnienie lub implantację.
To co piszesz jest jak najbardziej sensownym planem, więc ja bym zaufała lekarzowi.
Plan inseminacji, a w przypadku niepowodzeń im vitro, to dobry plan.
Dużo badań za tobą, masz świetny pogląd na swoje zdrowie, a jeśli coś wyjdzie na usg, to wyciszenie jajników (sztuczna menopauza) może być dobrym rozwiązaniem, bo wycisza stan zapalny zwiększając szansę na implantację 😊AnMiPe, Sarka94, Marzycielka94, karczoch321, Ssilvia lubią tę wiadomość
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
7 cykl stymulowany -
Ssilvia wrote:Dziewczyny jestem po wizycie w klinice niepłodności.
Mieszane uczucia mam.
Po obejrzeniu moich USG z monitoringu lekarz odrazu zobaczył że mam adenomiozie i małe torbiele. Czego żaden lekarz mi nie powiedział wcześniej...
Mówi że możemy próbować w przyszłym cyklu z inseminacja. Ale on radzi tak do 3 razy a potem in vitro
Powiem wam że jestem w szoku że mam adenomiozie. Jednak lekarz mówi z tego co zrozumiałam że ognisko jest z dala od miejsca implantacji więc nie powinno to być przyczyną niepowodzeń przez rok.
Mówi że można zablokować hormony i wprowadzić organizm w stan menopauzy na dwa miesiące. Ale według niego to nie jest przyczyną problemów i także blokowanie to raczej przed invitro się zaleca.
Mam zrobić specjalne USG na endomendrioze ale histeroskopie nie polecał. Mówi że według niego nie kwalifikuje się do operacji i na USG widać wszystko. Antybiotyki na to nie pomoga. On by nic nie robił. Jak in vitro by nie wyszło to dopiero by wprowadzil to zablokowanie.
Nie wiem czy ma rację, czy chce nas na ciągnąć. Czuję się bardzo niepewnie 😥
O to rzeczywiście szok, tak jak pisze White1 jak zrobisz specjalistyczne USG to bedziesz wiedziała, który lekarz ma racje i na czym stoisz. No i potwierdzasz to, że nie warto zbyt długo chodzić do jednego lekarza i trzeba zawsze zasięgnąć drugiej opinii bo jak widać każdy ma swoje zdanie.Ssilvia lubi tę wiadomość
Starania od 07.2024
✅ Mąż -> wszystkie wyniki w normie
styczeń 2025: TSH, progesteron, estradiol etc ✅
marzec 2025:👨⚕️Hashimoto
kwiecień 2025: ANA9 -> PPJ (ANA23) ⚠️
maj 2025: biopsja endometrium ⚠️ -> antybiotyk - Unidox Solutab 20 dni
lipiec: ferrytyna ⬇️ -> suplementacja
🗓️wrzesień 2025: badanie drożności, endokrynolog
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio, selen, Kurkumina, żelazo -
Też dziwne… ja bym chyba zrobiła to badanie USG endo i histeroskopie też. Zależy jakie masz podejście, ale z drugiej strony robić in-vitro, skoro nie ma przyczyny dlaczego się nie udaje?
Ssilvia lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Cześć dziewczyny, można dołączyć? Trochę Was tu podczytuję od jakiegoś czasu i postanowiłam się odezwać
To nasz 20 cykl starań, jesteśmy właśnie po pierwszej inseminacji (23.08). Czekamy teraz do 06.09 na testowanie, ale nastawiamy się na in vitro. Ta inseminacja to tylko do odbębnienia w celu kwalifikacji do programu rządowego.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!White1, Sarka94 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2024
Klinika od 05.2025
Ja 30l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy,LUF, jajowody drożne
Mąż 25l.-badania nasienia ok, poza morfologią 1%
I IUI - 23.08.2025
Beta hcg 1,89 - 02.09.2025 -
Jagodziankaa1994 wrote:Cześć dziewczyny, można dołączyć? Trochę Was tu podczytuję od jakiegoś czasu i postanowiłam się odezwać
To nasz 20 cykl starań, jesteśmy właśnie po pierwszej inseminacji (23.08). Czekamy teraz do 06.09 na testowanie, ale nastawiamy się na in vitro. Ta inseminacja to tylko do odbębnienia w celu kwalifikacji do programu rządowego.
Trzymam za nas wszystkie kciuki!👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
7 cykl stymulowany -
White1 wrote:Trzymam kciuki, żeby kwalifikacja nie była potrzebna 🤞kiedy przewidujecie ivf? Jesteście już w kolejce? Znacie przyczynę niepowodzeń?
DziękujęNie jesteśmy w kolejce, jeszcze nie mieliśmy wizyty kwalifikacyjnej nawet... lekarz naciskał na jedną próbę inseminacji.
U nas na początku przyczyną był LUF, ale nawet po stosowaniu ovitrelle i pękających pęcherzykach nam się nie udawało. Okazało się,że u męża morfologia 1%-tu niby jest problem, ale do końca w to nie wierzę. Do tej pory mieliśmy mnóstwo badań i poza tymi dwoma aspektami to wszystko ok lub już wyregulowane.
Jesteśmy w klinice niby tylko 4 miesiące, ale już tyle pieniędzy poszło, że naprawdę chciałabym już być po kwalifikacji do ivf i oddać los w ręce lekarzy...Starania od 03.2024
Klinika od 05.2025
Ja 30l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy,LUF, jajowody drożne
Mąż 25l.-badania nasienia ok, poza morfologią 1%
I IUI - 23.08.2025
Beta hcg 1,89 - 02.09.2025 -
Mieszane uczucia mam.
Ja bym również zaufała lekarzowi i postąpiła według jego zaleceń, począwszy właśnie od tego specjalnego USG. Co mnie bardziej nurtuje, to fakt, że żaden lekarz wcześniej nie stwierdził adenomiozy...Ssilvia lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
14CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Mieszane uczucia mam.
Jak nie jesteś pewna opinii lekarza to może faktycznie warto udać się do jeszcze jednego i wtedy skonfrontować ze sobą wszystkie diagnozy.
No i przed podjęciem decyzji typu insemninacja/invitro też bym najpierw wybrała się na USG z poglądem na endometriozę.
Z drugiej strony to chyba byłby w końcu jakieś konkret w Twojej sytuacji? Może kwestia sprzętu i doświadczenia, że wcześniej nikt na to nie zwrócił uwagi. Wiem po sobie, że jedno usg drugiemu nierówne i co lekarz to opinia. Ja na jednej wizycie miałam polipy, a chwilę później u drugiego lekarza wyszło, że jest czysto i nie mam się czym martwić 🤡Ssilvia lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
🍀08.25 - pierwszy cykl z lamettą -
Dzięki.. już zapisałam się na pondz na USG. Będę w 17dc. Czy takie badanie można wykonać w każdym dniu cyklu? Lekarz mówi mi że tak. Chat GTP że w pierwszej połowie cyklu jest nieco lepiej widoczna..
Najgorsze jest to że wszystko co pokazuje lekarzowi i mnie niepokoi, plamienia, cysta przy jajniku, nieco krótka faza lutealna i inne rzeczy to on mówi że to nie jest przyczyną braku ciąży...
To co nią jest? Nie umi powiedziec i mówi że być może nigdy się nie dowiem. Nie jestem w stanie ocenić czy dochodzi do zapłodnienia i nie ma implantacji czy tych dwóch - on mi mówi że dopiero in vitro to pokaże.
Zaczynam wchodzić na etap życia że kobiety w ciąży, małe dzieci i zdjęcia testów ciążowych zaczynają mnie denerwować. A przez cały rok patrzyłam na to z uśmiechem i nie mogłam zrozumieć dziewczyn które są na to wrażliwe ...✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
@Ssilvia ja też myślę, że specjalistyczne badanie pod kątem Endo trochę rozjaśni sytuację. Ale też nie ma co się nakręcać - mi właśnie na tym specjalistycznym lekarz nastraszył od razu o in vitro, a jak poszłam do specjalisty od niepłodności to powiedział że Endo nie jest zaawansowane i też nie będziemy na razie tym się przejmować i działać naturalnie. Więc co lekarz to inne zdanie.
Ja byłam dziś na monitoringu po owulce, pękły dwa pęcherzyki, są piękne dwa ciałka żółte i ładne endometrium. Lekarz powiedział że są duże szanse, więc od jutra na luteinę wchodzę. Trochę mi tym narobił nadziei, a trochę boję się ja mieć bo jak znowu nie wyjdzie to będzie mi przykro.Ssilvia, Zosia667, IwonaQ, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲
08.2025 1 cykl stymulowany Lametta -
Ssilvia, też mam ognisko adenomiozy stwierdzone przez ginekologa od niepłodności (4 ginekolog u którego byłam). Powiedział, że może utrudniać implantacje ale dlatego dał mi dupka, luteinę i encorton na 2 fazę cyklu, żeby załagodzić adeno i stwierdził, że tym załatwilibysmy sprawę. Resztę już dziewczyny napisały. Nie słuchaj się czatu, wiem, że masz tam cięższy dostęp do lekarzy ale w końcu może trafiłaś na jakiegos sensownego i warto jego słuchać. Mi czat gpt ostatnio źle rozwiązał test BHP w pracy 🫣 Także mówi to, co chce.
Ja dziś miałam histeroskopie w znieczuleniu ogólnym, polecam jeśli ktoś się zastanawia. Dużo mniej się wymęczyłam niż przy drożności. Macica piękna, za miesiąc wyniki wycinku. Lekarz stwierdził, że być może październik dostaniemy się do programu IVF 🙂 Strasznie szybko to wszystko idzie, ale może to i dobrze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 16:46
Ssilvia lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia
Czekamy w kolejce do programu IVF 🤞 -
Claudii wrote:Ssilvia, też mam ognisko adenomiozy stwierdzone przez ginekologa od niepłodności (4 ginekolog u którego byłam). Powiedział, że może utrudniać implantacje ale dlatego dał mi dupka, luteinę i encorton na 2 fazę cyklu, żeby załagodzić adeno i stwierdził, że tym załatwilibysmy sprawę. Resztę już dziewczyny napisały. Nie słuchaj się czatu, wiem, że masz tam cięższy dostęp do lekarzy ale w końcu może trafiłaś na jakiegos sensownego i warto jego słuchać. Mi czat gpt ostatnio źle rozwiązał test BHP w pracy 🫣 Także mówi to, co chce.
Ja dziś miałam histeroskopie w znieczuleniu ogólnym, polecam jeśli ktoś się zastanawia. Dużo mniej się wymęczyłam niż przy drożności. Macica piękna, za miesiąc wyniki wycinku. Lekarz stwierdził, że być może październik dostaniemy się do programu IVF 🙂 Strasznie szybko to wszystko idzie, ale może to i dobrze 🙂
Mi ginekolog z kliniki powiedział że ta adenomiozia nie powoduje problemów z implantacja i próbować inseminację. Jak za 2-3 razem nie zaskoczy to wtedy można pomyśleć o wyciszeniu lub jakiś lekach.
Dla niego kilka inseminacji to nie jest problem bo on za to nie płaci. Ale z tego co widzę mówi żeby ignorować. Ale jak ja mogę wziąć leki na wszelki wypadek już na pierwszą inseminację to dlaczego to zły pomysł? Pytałam go i mówi według niego nie trzeba i spróbować bez leków. A każda inseminacja 5tys zł.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ssilvia wrote:Mi ginekolog z kliniki powiedział że ta adenomiozia nie powoduje problemów z implantacja i próbować inseminację. Jak za 2-3 razem nie zaskoczy to wtedy można pomyśleć o wyciszeniu lub jakiś lekach.
Dla niego kilka inseminacji to nie jest problem bo on za to nie płaci. Ale z tego co widzę mówi żeby ignorować. Ale jak ja mogę wziąć leki na wszelki wypadek już na pierwszą inseminację to dlaczego to zły pomysł? Pytałam go i mówi według niego nie trzeba i spróbować bez leków. A każda inseminacja 5tys zł.
O kurcze, to bardzo drogo. U mnie w klinice 1000 zł więc nie ma tragedii. Może ognisko właśnie jest w takim miejscu, że nie ma powodu brać leków? A Wy nie macie możliwości skonsultować tego w Polsce? W ogóle tutaj nie przyjeżdżacie?K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
Claudii wrote:O kurcze, to bardzo drogo. U mnie w klinice 1000 zł więc nie ma tragedii. Może ognisko właśnie jest w takim miejscu, że nie ma powodu brać leków? A Wy nie macie możliwości skonsultować tego w Polsce? W ogóle tutaj nie przyjeżdżacie?
Gdzie jest taka inseminacja po 1 tys zł? Może przyjedziemy właśnie w tym celu i się wstrzymamy tutaj✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ssilvia wrote:Gdzie jest taka inseminacja po 1 tys zł? Może przyjedziemy właśnie w tym celu i się wstrzymamy tutaj
Nie wiem z jakiego regionu Polski jesteś, ale tutaj chyba ceny są takie mniej więcej. U mojego ginekologa w cenniku inseminacja 950 zł + procedura dodatkowa do inseminacji ZyMot 900 zł, ale nie wiem czy to konieczne. Zobacz sobie na znanym lekarzu cennik jakiegoś ginekologa, który jest blisko Twojego miejsca zamieszkania najlepiej. 5000 to bardzo dużo. Ja za histeroskopie z ogólnym i wycinkiem CD138 płaciłam 3500k dziś.Ssilvia lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
Ssilvia wrote:Gdzie jest taka inseminacja po 1 tys zł? Może przyjedziemy właśnie w tym celu i się wstrzymamy tutaj
https://invimed.pl/cennik/
https://gameta.pl/cenniki/
https://klinikabocian.pl/leczenie-i-skutecznosc/inseminacja
https://klinikainvicta.pl/wspieranie-plodnosci/inseminacja/
https://tfp-fertility.com/pl-pl/tfp-fertility-macierzynstwo/cennik
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
7 cykl stymulowany -
rozumiem, inseminacja około. 1000 zł
USG i leki oddzielnie? ile mogą kosztować? 3 x USG plus letrozol + HCG = drugie 1000 zł?
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧