Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:rozumiem, inseminacja około. 1000 zł
USG i leki oddzielnie? ile mogą kosztować? 3 x USG plus letrozol + HCG = drugie 1000 zł?👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
7 cykl stymulowany -
dzięki musze policzyć wszystko i zobaczyć gdzie mi się bardziej opłaca✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ja diagnostykę endometriozy miałam przed samą @. Nawet się przez moment zastanawiałam czy może w ciąży nie jestem i testu nie zrobić 😅 i wszystko było widać, więc myślę, że możesz teraz na spokojnie do tego podejść. No i niestety czyszczenie jelit 💩
Ssilvia lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Claudii wrote:Ssilvia, też mam ognisko adenomiozy stwierdzone przez ginekologa od niepłodności (4 ginekolog u którego byłam). Powiedział, że może utrudniać implantacje ale dlatego dał mi dupka, luteinę i encorton na 2 fazę cyklu, żeby załagodzić adeno i stwierdził, że tym załatwilibysmy sprawę. Resztę już dziewczyny napisały. Nie słuchaj się czatu, wiem, że masz tam cięższy dostęp do lekarzy ale w końcu może trafiłaś na jakiegos sensownego i warto jego słuchać. Mi czat gpt ostatnio źle rozwiązał test BHP w pracy 🫣 Także mówi to, co chce.
Ja dziś miałam histeroskopie w znieczuleniu ogólnym, polecam jeśli ktoś się zastanawia. Dużo mniej się wymęczyłam niż przy drożności. Macica piękna, za miesiąc wyniki wycinku. Lekarz stwierdził, że być może październik dostaniemy się do programu IVF 🙂 Strasznie szybko to wszystko idzie, ale może to i dobrze 🙂
bierzesz co miesiąc w drugiej fazie cyklu encorton? jaka dawkę? i jak wyglada odstawienie? jak przychodzi @ lub ewentualnie II? nie masz skutków ubocznych? nie trzeba się obawiać uszkodzenia płodu?
czy jednorazowo to planujesz przed invitro lub inseminacja?
nie mam o tym pojęcia a musze wiedzieć o co pytać lekarza, bo jak nie spytam to sam z siebie mi nie proponuje...✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ssilvia wrote:moge ci zadac jeszcze jedno pytanko?
bierzesz co miesiąc w drugiej fazie cyklu encorton? jaka dawkę? i jak wyglada odstawienie? jak przychodzi @ lub ewentualnie II? nie masz skutków ubocznych? nie trzeba się obawiać uszkodzenia płodu?
czy jednorazowo to planujesz przed invitro lub inseminacja?
nie mam o tym pojęcia a musze wiedzieć o co pytać lekarza, bo jak nie spytam to sam z siebie mi nie proponuje...
Póki co miałam w jednym cyklu, w którym był sens zażywać, bo wtedy trafiłam do tego ginekologa od niepłodności i się staralismy. Przepisał mi encorton 5mg - 1.5 tabletki rano, luteinę dopochwowo 2xdziennie i 1 tabletkę dupka. Brałam to od 3-15 dpo i kazał zrobić betę, jak ujemna to odstawić i czekać na okres, jeśli dodatnia to dać mu znać i wtedy pewnie by coś zmieniał w dawkowaniu. Z tego co wiem to w każdym cyklu staraniowym mam to brać, ale w tamtym owulka wypadła od razu po drożności i byłam mocno obolała, a ten cykl mialam histero i powiedział, że i tak nic się nie uda po pobraniu wycinka. W kolejnym staraniowym też dostanę leki, bo powiedział, że bez nich ciężej będzie z implantacją. Może przez pierwsze 2-3 dni byłam taka bardziej otępiała, ale później już ok. Ufam lekarzowi i skoro mi to przepisał to wierze, że nie zaszkodzi, a pomoże ☺️
A przy IVF jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądało, narazie czekamy w kolejce do programu ministerstwa, ale wczoraj stwierdził, że być może się dostaniemy w październiku już.Ssilvia lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia
Czekamy w kolejce do programu IVF 🤞 -
Heeej Kochane!
Potrzebuje wsparcia. Doktorek kazał mi oznaczyć betę po 3 dniach od pierwszej. W poniedzialek wyniosła 49, a dzis po trzech dniach 106. Wpadłam w lekki stres, że trochę mało wzrosła i teraz pluje sobie w brodę że nie oznaczyłam wczoraj po 48h. Jakby to byl przyrost po dwóch dobach to bajka, a po trzech wydaje mi się słaby. Niby w granicach normy bo kalkulator obliczyl, że to +68%.
Myślicie że powinnam oznaczyć też jutro i jutrzejszy wynik porównać z poniedziałkowym (będzie to 4dni czyli parzyście po pierszym oznaczeniu)?
Przepraszam za te czarne myśli i z góry dziękuję za każdą radę
Edit. Mój doktor napisał że prawidłowy przyrost, beta ma się podwajać po 72h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 15:01
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 Dzień Mamy (8t4d) łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy. Nasze serca zgasły.
Wciąż walczymy o Ciebie 🖤
Powrót do starań 8.2025
⏸️ 23.08 Test pozytywny.
25.08 betaHCG= 49, prog= 28.25
1.09 betaHCG=328, prog= 29.89
(Przyrost tygodniowy +72%)
Walcz nasz Cudzie.
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm! -
Siasi wrote:Heeej Kochane!
Potrzebuje wsparcia. Doktorek kazał mi oznaczyć betę po 3 dniach od pierwszej. W poniedzialek wyniosła 49, a dzis po trzech dniach 106. Wpadłam w lekki stres, że trochę mało wzrosła i teraz pluje sobie w brodę że nie oznaczyłam wczoraj po 48h. Jakby to byl przyrost po dwóch dobach to bajka, a po trzech wydaje mi się słaby. Niby w granicach normy bo kalkulator obliczyl, że to +68%.
Myślicie że powinnam oznaczyć też jutro i jutrzejszy wynik porównać z poniedziałkowym (będzie to 4dni czyli parzyście po pierszym oznaczeniu)?
Przepraszam za te czarne myśli i z góry dziękuję za każdą radę
Ja bym oznaczyła pojutrze w tym samym lab co dziś i o tej samej godzinie i porównała z dzisiejszą ☺️Siasi lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia
Czekamy w kolejce do programu IVF 🤞 -
Siasi wrote:Heeej Kochane!
Przepraszam za te czarne myśli i z góry dziękuję za każdą radęSiasi, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
7 cykl stymulowany -
Claudii, White
Dzięki za rady. Jak się zdenerwuje to normalnie mgła mózgowa mi się robi. Odcina mnie totalnie. Pierwsze co to pomyślałam żeby napisać do Was ❤️
Napisałam do mojego doktorka i odpisał że przyrost prawidłowy bo beta ma się podwajać co 3dni (co 72h). U nas na forum co 48h wiec lekki stresik mnie ogarnął. Macie rację powtórzę w sobotę dla spokoju 🙏🏻
Edit. Plus to że w patologicznej ciąży beta bardzo szybko szła mi do góry. Było to niestety patologicznie szybko i skończyło się zasniadem. A ja po każdym kolejnych oznaczeniu cieszyłam się że jestem poza normą i mam piękną wysoką betę 🤨 Proszę o niepuszczanie kciuków, w sobotę dam znać jak wyszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 15:15
Claudii, Dżozu, karczoch321, ferrytynka25, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 Dzień Mamy (8t4d) łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy. Nasze serca zgasły.
Powrót do starań 8.2025
⏸️ 23.08 Test pozytywny.
Walcz nasz Cudzie.
✅ szczęśliwa żona
Siasi wrote:Claudii, White
Dzięki za rady. Jak się zdenerwuje to normalnie mgła mózgowa mi się robi. Odcina mnie totalnie. Pierwsze co to pomyślałam żeby napisać do Was ❤️
Napisałam do mojego doktorka i odpisał że przyrost prawidłowy bo beta ma się podwajać co 3dni (co 72h). U nas na forum co 48h wiec lekki stresik mnie ogarnął. Macie rację powtórzę w sobotę dla spokoju 🙏🏻Siasi lubi tę wiadomość
👩34 👨39
13 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Siasi mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ☺️ Nie pozostaje nic innego jak wierzyć doktorkowi i być dobrej myśli🤍
Siasi lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
❕MTHFR hetero, PAI hetero
•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Mardotka wrote:Siasi spokojnie , zrób jeszcze jutro dla pewności ale wydaje mi się że bety na tak wczesnym etapie dopiero się rozkręcają 😊 postaraj się nie stresować , wiem że łatwo powiedzieć ale wierzę że tym razem wszystko będzie dobrze 😘
Po odebraniu wyniku wpadłam w panikę, ale już zeszłam na ziemie. Po pierwsze pierwszy pozytywny test a raczej cień cienia na czułości 20 miałam w sobotę więc beta musiała być w okolicach 20. Za dwa dni oznaczyłam i wynosiła 49, po trzech kolejnych dniach 106. A beta nie podnosi się codziennie tylko w tych widełkach 48-72h. Więc się już uspokoiłam, tylko spokój mi pomoże 🙏🏻 Idę z mężem na spacer do lasu. Bierzemy piesela i nie będę o tym myśleć. Dzidzia na pewno ma się dobrze, żadnych czarnych myśli, będę afirmować dobro i dam szansę temu Dziecku 💕Mardotka, Claudii, IwonaQ, karczoch321, ferrytynka25, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
⏸️ 04.2025
Powrót do starań 8.2025
⏸️ 23.08 Test pozytywny.
Walcz nasz Cudzie.
✅ szczęśliwa żona
Siasi wrote:Dziękuję dobre słowo jest bardzo ważne w tym stresującym czasie 🙏🏻❤️
Po odebraniu wyniku wpadłam w panikę, ale już zeszłam na ziemie. Po pierwsze pierwszy pozytywny test a raczej cień cienia na czułości 20 miałam w sobotę więc beta musiała być w okolicach 20. Za dwa dni oznaczyłam i wynosiła 49, po trzech kolejnych dniach 106. A beta nie podnosi się codziennie tylko w tych widełkach 48-72h. Więc się już uspokoiłam, tylko spokój mi pomoże 🙏🏻 Idę z mężem na spacer do lasu. Bierzemy piesela i nie będę o tym myśleć. Dzidzia na pewno ma się dobrze, żadnych czarnych myśli, będę afirmować dobro i dam szansę temu Dziecku 💕Siasi, MMM123 lubią tę wiadomość
👩34 👨39
13 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Ssilvia wrote:
bierzesz co miesiąc w drugiej fazie cyklu encorton? jaka dawkę? i jak wyglada odstawienie? jak przychodzi @ lub ewentualnie II? nie masz skutków ubocznych? nie trzeba się obawiać uszkodzenia płodu?...
Przepraszam, że sie wtrącę ale przed transferem brałam encorton 10+5 dziennie. Lekarz dawke dobiera indywidualnie.
Zaczęłam odstawiać w chyba 2 miesiącu ciazy. Odstawia sie zgodzie z zaleceniem lekarza zmniejszając stopniowo dawkę.
Płód ma się dobrze. 😉
Encorton jest bardzo często stosowany przy in vitro.
Ssilvia lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820
25 dpt - beta 22546 jest ❤️
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
-
Siasi wrote:Dziękuję dobre słowo jest bardzo ważne w tym stresującym czasie 🙏🏻❤️
Po odebraniu wyniku wpadłam w panikę, ale już zeszłam na ziemie. Po pierwsze pierwszy pozytywny test a raczej cień cienia na czułości 20 miałam w sobotę więc beta musiała być w okolicach 20. Za dwa dni oznaczyłam i wynosiła 49, po trzech kolejnych dniach 106. A beta nie podnosi się codziennie tylko w tych widełkach 48-72h. Więc się już uspokoiłam, tylko spokój mi pomoże 🙏🏻 Idę z mężem na spacer do lasu. Bierzemy piesela i nie będę o tym myśleć. Dzidzia na pewno ma się dobrze, żadnych czarnych myśli, będę afirmować dobro i dam szansę temu Dziecku 💕
Nie ma co się nakręcać,
Ja w którymś kalkulatorze widziałam że HCG podwaja się co 2,5 dnia, niektóre to liczą nawet od godziny pobrania.
I mnie był przytost bardzo szybki na początku a teraz wszystko wygląda dobrze.
Proga masz ładnego więc teraz tylko cierpliwości do pierwszej wizyty 🥰Mardotka, Siasi lubią tę wiadomość
-
PoskromionaZłośnica wrote:Przepraszam, że sie wtrącę ale przed transferem brałam encorton 10+5 dziennie. Lekarz dawke dobiera indywidualnie.
Zaczęłam odstawiać w chyba 2 miesiącu ciazy. Odstawia sie zgodzie z zaleceniem lekarza zmniejszając stopniowo dawkę.
Płód ma się dobrze. 😉
Encorton jest bardzo często stosowany przy in vitro.
a jak skutki uboczne? czytałam ze się puchnie - szczególnie twarz, większy apetyt no i tyje? czy przy krótkim stosowaniu nie czuć aż tak tego?✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ssilvia wrote:a jak skutki uboczne? czytałam ze się puchnie - szczególnie twarz, większy apetyt no i tyje? czy przy krótkim stosowaniu nie czuć aż tak tego?
W każdym razie to mocny steryd, wiec tylko na zaleceniem i pod kontrolą lekarza.Ssilvia lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820
25 dpt - beta 22546 jest ❤️
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
-
PoskromionaZłośnica wrote:Zero skutków ubocznych. Apetyt się zwiększył po prostu w ciąży. Twarz normalna. Ale wiadomo, każdy reaguje inaczej. Może gdybym dłużej brała...
W każdym razie to mocny steryd, wiec tylko na zaleceniem i pod kontrolą lekarza.
przedyskutuje to z lekarzem.
tak w ogóle znalazłam w Sao Paolo klinikę co robi in vitro za 9.000 zł. juz obejmuje leki i honorario medyczne. płaci się tylko dodatkowo za każdy transfer 2.800 zł
jak dla mnie to na prawdę przystępne ceny, musze się umówić na wizytę online żeby dopytać czy niema dodatkowych kosztów.Sarka94, White1, Siasi, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Siasi, kciuki zaciśnięte. Mocno kibicuję za ładny przyrost bety.🤞Tak jak napisałaś, spokój jest najważniejszy, stres na pewno w tej sytuacji nie będzie Twoim sprzymierzeńcem. Wszystko będzie dobrze❤️
Siasi lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
14CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Silvia, ja brałam przy pierwszej stymulacji encorton w dawce około 10 mg rano i powiem, że byłam po nim niespokojna, miałam przyspieszony puls, dwa razy miałam akcje po 170 na pulsie. Jak zgłosiłam te dolegliwości ginkowi - od razu mi go odstawił, już do niego nie wróciłam przy drugiej stymulacji
Edit: brałam równocześnie acard, ale bardziej podejrzewaliśmy, że winny jest encorton. Finalnie odstawiliśmy oba te lekiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 22:16
✨ Starania od 09/24 (13 cs)
👩🦳 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
⬆️ hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG, koncentracja 45 mln/1 ml, ruch A i B = 30 %
Może WRZESIEŃ będzie nasz? 👶🏼🍼
🏩 3 cykl: Letrozol + Clostillbegyt