Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukrzuku, to że jesteś 10/10 albo i nawet 100/10 to my wszystkie wiemy! Masz tak dobre serce, tyle mądrości w sobie, służysz nam wszystkim radą, jesteś naszym lekiem na całe zlo tutaj i uważam, że zasługujesz na wszystko, co najlepsze!
Walcz o siebie, o swoje marzenia i o swoją rodzinę, i nie pobłażaj tak mężowi. Mi kiedyś babcia powiedziała tak „nigdy niczego nie ułatwiaj mężczyźnie, on ma znać drogę do Ciebie”. I myślę, że tutaj idealnie się to sprawdzi w każdej dziedzinie życia. To jest dorosły facet, musi wziąć odpowiedzialność za swoje słowa i czyny, jeżeli przed ślubem złożył Ci deklarację, że chce mieć rodzinę i dzieci (w liczbie mnogiej), uważam, że masz prawo to egzekwować.AnMiPe, Sagi, cukrzyk1991, ŚWIEŻYNKA97, emilgiana, S_va_88 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
Ale myślę Cukrzuku, że temat jest na tyle złożony, że przydałoby się Wam wsparcie psychologa, żebyście zawsze pamiętali, że przede wszystkim jesteście dla siebie, to bardzo trudne o czym piszesz. Może uda się męża namówić na niezobowiązującą konsultacje dla par?
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
08.25 - sono-HSG -
White1 wrote:Chochlik ja w tym momencie jestem łącznie w 4 wątkach... po prostu mimo obecności w nich nie czuję się, że pasuję. Osoby, z którymi przeżywałam ostatnie miesiące rozproszyły się gdzieś między nimi, szukając też miejsca dla siebie. Tutaj możemy sobie odetchnąć na dłużej, więc dla mnie to takie miejsce, do którego pasuję w sam raz. I bardzo się cieszę, że widzę tu znajome twarze, bo kto jak nie my rozumiemy się najlepiej 🥹
Mam dokładnie to samo i przez to rozproszenie czuję, że nie potrafię budować relacji tu na forum, bo albo trafiam w wątek, gdzie dziewczyny się dobrze znają i nie umiem wbić w rozmowę, albo dziewczyny migrują i te z którymi miałami relację są gdzieś indziej, albo wątki są tak duże i nowych dziewczyn jest tak wiele, że ciężko być na bieżąco, albo po prostu zachodzą w ciążę i lądują na fioletowej stronie.🤪Gnom, White1, Marzycielka94, ŚWIEŻYNKA97, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
Rest 😴😴😴
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Mam dokładnie to samo i przez to rozproszenie czuję, że nie potrafię budować relacji tu na forum, bo albo trafiam w wątek, gdzie dziewczyny się dobrze znają i nie umiem wbić w rozmowę, albo dziewczyny migrują i te z którymi miałami relację są gdzieś indziej, albo wątki są tak duże i nowych dziewczyn jest tak wiele, że ciężko być na bieżąco, albo po prostu zachodzą w ciążę i lądują na fioletowej stronie.🤪
S_va_88 lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
Gdzie jesteś małpo?
🔜 7 cykl stymulowany? -
Marzycielka94 wrote:Ale myślę Cukrzuku, że temat jest na tyle złożony, że przydałoby się Wam wsparcie psychologa, żebyście zawsze pamiętali, że przede wszystkim jesteście dla siebie, to bardzo trudne o czym piszesz. Może uda się męża namówić na niezobowiązującą konsultacje dla par?
Pytałam o to milion razy. On nie chce iśćOgólnie on jest dość uparty (zodiakalny baran)
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
White1 wrote:Nie martw się, my tu w ciąże nie zachodzimy 🤣🤣
White1, Chochlik12, Imazolka, AnMiPe, Olalexa, Kirby, Gnom, Pacynka, ŚWIEŻYNKA97, Świeżynka97, ater, emilgiana lubią tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
08.25 - sono-HSG -
White1 wrote:Nie martw się, my tu w ciąże nie zachodzimy 🤣🤣
Hahaha, to dłuższym przemyśleniu myślę, że to też niedobrze, wolałabym żeby ten wątek w ogóle nie istniał i żebyśmy wszystkie od razu mogły zajść w ciążę! 🤣White1, Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
Rest 😴😴😴
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
cukrzyk1991 wrote:Pytałam o to milion razy. On nie chce iść
Ogólnie on jest dość uparty (zodiakalny baran)
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
08.25 - sono-HSG -
Cześć dziewczyny! 🥰
Ja jestem na forum od niedawna, ale podczytuję wszytko od stycznia jak zaczęłam się starać z pomocą medyczną. I kojarzę chyba wszystkie wasze nicki 🤣
Najbardziej się utożsamiam z Ssilvia. Widze, że możemy mieć podobny problem z brakiem diagnozy i z tymi cholernymi plamieniami 😤 mnie zapisali na 31 sierpnia na tą drożność z lipiodolem, ale właśnie przez telefon mi powiedziała, że potrzebuje zaświadczenia od enokrynologa, że mogę użyć tego lipiodolu i szukam na szybko.
I mam ten sam problem. Wiem, że mój mąż byłby wspaniałym ojcem. I on baaaardzo chce nim być. Długo we mnie dojrzewała decyzja o dziecku i w zasadzie zdecydowałam się głównie dlatego, że on bardzo chciałby dziecko. A jak już sama zapragnęłam to się okazuje, że nie możemy mieć. Najgorzej bo jesteśmy w tym samym miejscu, budujemy dom i dwa pokoje dodatkowe „zobaczymy co w nich będzie”, ale mąż cały czas mówi, że tu łóżeczko tu coś tam. A we mnie dojrzewa, że być może nigdy nie będziemy mogli mieć dziecka. I tak samo mówi, żebym się nie przejmowała, że bez dziecka nasze życie i tak będzie wspaniałe, ale zostaje w głowie taka myśl… że może inna kobieta dałaby mu dziecko. 😢
Cukrzyku, zgadzam się z Marzycielką, że może powinien trochę więcej wysiłku wkładać. Nie ma co mu ułatwiać życia. Ale to też bardzo trudny temat. A co myśli o jakiejś terapii dla par dla przegadania? Otwarty jest na coś takiego?
EDIT: doczytałam. A widzi jakieś rozwiązanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 10:00
cukrzyk1991, Ssilvia lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
06/24 histeroskopia, podwyższone komórki NK
06/25 endometrioza ❌
07/25 stymulacja
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki
Mąż ✅
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS
MUCh✅
Drożność ✅
Pasożyty ❔ -
Laaaaaski, wbiję tu może z moim snem, ale muszę Wam to opowiedzieć! To był jeden z tych vivid dreams, gdzie po przebudzeniu dalej miałam wrażenie, że w nim jestem, ale fabuła była totalnie pokręcona 😆
Otóż śniło mi się, że jestem z Wami wszystkimi w jakimś pensjonacie - wiecie, każda z nas miała swój pokój, ale jednocześnie jak się odwiedzałyśmy, to trochę jakby to były nasze mieszkania/domy, w których jesteśmy na co dzień. No i NinaB (to jedyny nick, który pamiętam ze snu) zaproponowała nam, abyśmy wpadły do niej i zadbały o nas z zewnątrz, bo z wewnątrz dbamy na co dzień. Wchodzimy do pokoju, a tam na ścianie długie półki pełne szamponów i odżywek do włosów, a pod nimi jeszcze dłuższa wanna, z kilkoma małymi kranikami. No i usłyszałyśmy, że u Niny zadziałało nałożenie odżywki na suche włosy i rozczesanie to grubym grzebieniem, więc my wszystkie potulnie to zaczęłyśmy praktykować. I z tych małych kranów co jakiś czas leciała woda - to było dosłownie kilka/kilkanaście sekund, więc na zmianę doskakiwałyśmy do nich i starałyśmy się spłukać te odżywki z włosów. Oczywiście, większości nie udawało się za pierwszym, drugim, piątym razem etc. Te, którym się udało, przechodziły za ścianę i tam miały się zająć... wybraniem lakierobejcy do zabezpieczenia paneli drewnianych na balkonach. Podobno trzeba było to zrobić dobrze, żeby nie wrócić do nakładania odżywki 😆
A najlepsze, że wszystkie zwracałyśmy się do siebie po nickach, nie widziałam też żadnej twarzy, bo albo rozmawiałyśmy bokiem albo któraś po coś sięgała/odwracała się, więc widziałam tylko Wasze włosy 😆
Jak się obudziłam to miałam takie WTF xDWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 10:09
Belia, Marzycielka94, cukrzyk1991, White1, Gnom, AnMiPe, Claudii, PA, S_va_88, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
13 cs starań o pierwsze 👶🏻
07.2025 - Ovitrelle
kolejny cykl - Aromek+Ovitrelle? ⏳
08.2025 - wizyta u immunologa ⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
Lewy jajowód niedrożny ❌
2017 - mini laparotomia, guzy łagodne na obu jajnikach
Badanie nasienia, posiew, USG ✅ -
Cześć dziewczyny 😊
Wybaczcie, że Wam tu wpadam ale jak zobaczyłam dzisiaj, że powstał taki wątek, jeszcze z tyloma dla mnie znanymi nickami, to chciałam Wam tylko przesłać kopniaka powodzenia 🫶🏼
Każda z Was jest tu wyjątkowa, z inną historią i fajnie, że powstało miejsce do rozmów o wszystkim ale bez takiego pędu jak na miesięcznych.
Z całego serducha życzę Wam upragnionego malucha (a niech się zrymuje!). Taki wysiłek nie może iść na marne😁
Będę sobie do Was po cichu zaglądać i mocno kibicować 🤞🏼W babskiej kupie siła⚡❤️Marzycielka94, Belia, Pacynka, White1, Imazolka, AnMiPe, Powder, ŚWIEŻYNKA97, Olalexa, ater, emilgiana lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
Połówkowe 13.08
-
Jezu Pacynka, jaki dziwny i śmieszny sen jednocześnie 😂😂😂 nie ma co się dziwić, Nina jest prekursorką globulek z inozytolem, w ciążę zaszła, więc może te odżywki to niegłupi pomysł 😂 w sumie temat włosowy pasuje mi też do Powder, bo to moja siostra wlosomaniaczka tutaj.
Podoba mi się też wątek pracowania bokiem, żeby nie widzieć swojej twarzy, trochę jak my tutaj, ukryte za ekranem telefonów 😂
Widzę, że Twój prog ma się całkiem dobrze krótko mówiąc !!Pacynka, S_va_88 lubią tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
❓ owulacja
👨 36
✔ USG
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
08.25 - sono-HSG -
Nayeli miło cię widzieć 😍 ktoś w końcu musi nas zarazić 😋
Pacynka co za sen 🙈 podoba mi się!
Mi się śniło, że wyjechałam do Austrii z mężem, była tam też paczka moich znajomych, ale jakoś nie chcieliśmy z nimi siedzieć. Widoki były przepiękne mimo mgły, to widok gór zapierał dech w piersi, zrobiłam fotkę i wstawiłam ją tutaj na forum i stwierdziłam, że w sumie możemy zostać tam na dłużejcukrzyk1991, Pacynka, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
Gdzie jesteś małpo?
🔜 7 cykl stymulowany? -
Pacynka - Twój sen zrobił mi dzień
Za dobrze się tu u Was czuję - ze az dziś nie wchodziłam na miesięczny, a przecież go prowadzę xD
Dziękuję za Wasze słowa wsparciaNaprawdę
Nasza sytuacja jest ciężka - bo idzie zrozumieć każdą stronę .... Mój mąż też jest trochę taki jak Gnom napisał. I kocham go bardzo mocno - ale często nie rozumiem. Zobaczymy co to będzie
p.s. założyłyście ten wątek i nie ułatwiacie mi decyzji, żeby w sierpniu odpocząć od forumPacynka, Marzycielka94, Olalexa lubią tę wiadomość
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
Dziewczyny to i ja dołączę jeśli można. Może tutaj nie będę zagubiona i nie będę się czuła jak dziecko we mgle. Dla mnie większość wątków jest zbyt zaawansowanych i mimo, że coś tam z nich wynoszę i coś nowego zawsze się dowiem to totalnie nie umiem się odnaleźć.
Jesteśmy chwilę przed 40 i staramy się o pierwsze maleństwo. Za moment zaczynamy 4 cs i wiem, że trochę to potrwa. Na razie nie robimy diagnostyki, wprowadziliśmy podstawowe suple i czekamy cierpliwie. Nie doszukuje się objawów ciąży zaraz po owulce, a zatestowac jeszcze nie było mi dane bo czekam zawsze do dnia @.
Ostatnio psycha trochę siada, w szczególności jak widzę kobiety w ciąży i niemowlaki to automatycznie napływają łzy do oczu. Robię dobrą minę do złej gry kiedy ktoś pyta kiedy dziecko, bo czasu to już nie mamy.White1, ŚWIEŻYNKA97, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Imazolka wrote:EDIT: doczytałam. A widzi jakieś rozwiązanie?
Ja nie wiem co on widziJa często żartobliwie mówię, że on jest "amebą" xD Jest moim totalnym przeciwieństwem - ja uwielbiam planować, analizować, myśleć. On nie. On nie myśli co będzie za tydzień, za rok, za 10 lat. Żyje tu i teraz. Jest też cynikiem - mówi, że nie mamy wpływu na wiele rzeczy i trudno. Jak go walnie auto i zginie to mówi, że trudno. Zdarza się. Bez wzruszenia. Taki to mniej więcej typ. No właśnie - mało rzeczy go wzrusza, rusza, dotyka. Chyba praktycznie ... nic ? Ale nie jest też typem takiego super "chłodnego, aroganckiego gościa". Lubi towarzystwo, lubi wyzwania, lubi się zmęczyc (np. chodząc po górach). Ciężko go opisać. Ostatnimi laty mocno się zmienił - stał się bardziej cyniczny i bardziej choleryczny (łatwo się denerwuje, wkurza). On nie myśli nad "rozwiązaniami"
W tym naszym związku to raczej ja jestem od myślenia i analizowania xD
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Świetny wątek, dołączam do Was.
Ja póki co jestem pod opieką naprotechnologa i mam podobne zdanie do Silva - dopóki nie wiem co jest przyczyną nie myślimy narazie o IVF. Do tego rodzaju lekarza trafiłam przypadkiem, przeczytałam, że jest dobry jeśli chodzi o diagnostykę endometriozy a to było moje pierwsze podejrzenie. Okazało sie, że nie mam endometriozy ale już u niego zostałam. Nie jest jakoś wylewny, ale trafia ze swoimi diagnozami. Narazie nastawiam się już na sierpień i na badanie drożności.
Co do mojego chłopa to wyniki ma dobre wiec skupiam sie na swojej diagnozie, o dziwo mój mąż podchodzi bardzo chłodno do tego wszystkiego. Twierdzi, że to zajmuje dużo czasu i że ja bym chciała wszystko od razu. Mówi, że wszystkie pary które zna musiały poswiecic troche czasu żeby mieć dziecko wiec i my musimy ale jest pewny, że nam się uda.
Ja nie zawsze podzielam jego optymizmcukrzyk1991, White1, Ssilvia lubią tę wiadomość
Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio -
Witajcie kochane, czy ja też mogę dołączyć?
Dowiedziałam się o waszym wątku z innego, na którym wybuchła dyskusja. Co prawda ja akurat czuję, że do tamtego należę ale to jedyny, na którym jestem regularnie.
NATOMIAST bardzo bliskie mi jest to co jest w tytule, uważam że osoby które nie zaznały rodzicielstwa zupełnie inaczej przeżywają te starania niż osoby, które się starają po raz 2,3 itp. No i podoba mi się koncepcja właśnie takiego wątku, tylko z tymi konkretnymi osobami. Jeśli pozwolicie to chętnie dołączę.
Zwłaszcza, że staraniowo też jestem trochę po środku. Niby staram się naturalnie ale przeżyłam poronienie więc jednak pomoc medyczna też musiała trochę wkroczyć. Także no tak jedną nogą wszędzie 🙈AnMiPe, White1, Belia, Powder, Gnom, Pacynka, Marzycielka94, Olalexa lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈.
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
❌AMH 2.78 (10/24)—> 1,32 (06/25)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔kariotypy
❔pełna diagnostyka hormonalna w szpitalu
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
❌ruch postępowy szybki 5,65
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
💊Pentohexal Retard, Fertilman PLUS, Wit D, cholina
📆W planie:
❔kariotypy
❔seminogram + chromatyna DNA
📆 start cyklu —> 5.07
🥚owulacja —> 21.07
⏸️ 2.08 🤞🏼 -
Vergeet Ty to jak swoja, wbijaj w kapciach bez pukania
White1, Powder, Vergeet, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️